|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Cytat:
Gratuluję wam bilansów u mnie poszły tylko 3 pełnowymiarowe rzeczy i kilka miniaturek ale za to nic nie kupiłam nie było kiedy nawet.
|
|
|
|
|
#212 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
zużyłam maskę do włosów i kupiłam balsam
![]() od października mam szlaban na wszystko!
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Kuszą mnie masła Bielendy z nowej gazetki Rossa, mimo że mam w domu 9 maseł, 3 balsamy i 1 mleczko do ciała
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też uwielbiam azjatycką kuchnię, ale fundusze też mocno ograniczone, tak więc dziś w Biedronce kupiłam sos sojowy ciemny, sos chili słodko-ostry, serek tofu, mrożoną kawę macciato i łyżeczki do herbaty 6 szt +6szt. widelczyków do ciasta- piękny satynowy wzór![]() A które to te prażynki? Piękny bilans ale sporo też kupiłaś te palety...a co powiesz o tresor in love? jestem ich ciekawa... a bardzo lubię Eternity- a Ty jesteś zadowolona? [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;29700645]U mnie zmian już nie będzie raczej, więc też wklejam wrześniowy raport ![]() Dużo wygrałam, trochę dostałam, ale i tak uważam, że miesiąc udany - nie ma tu niepotrzebnych zakupów, zużyłam kilka rzeczy, które męczyłam już dłuższy czas, no i kilku się pozbyłam, sprzedając je. Wydałam 47,95zł, zarobiłam 86zł, więc jestem na plusik ![]() Wiem, że przybyło dużo, a ubyło mniej, ale ja jestem zadowolona z miesiąca [/QUOTE]Gratulacje, mało wydałaś ale zbiór robi sie gigantyczny jak dostajesz tyle prezentów/do testów![]() Jutro składam zamówienie z Avonu- wezmę tylko prezenty za 1 i 6,90- mgiełkę truskawka i guawa(nie lubię zapachu więc będzie na sprzedaż/wymianę) i perfumy Tomorrow zastanawiam się czy wziąć wodę reese witherspoon- mogę mieć dowolną z tych trzech za 30 zł. Żal nie brać za taką cenę... tylko nie wiem którą.A dziś kupiłam w Naturze eyeliner w żelu Essence i pędzelek do linera
|
|
#215 | |||
|
Zadomowienie
|
Oj szkoda, ale następnym razem na pewno się uda.
I kciuki odnośnie pracy. ![]() Gratuluję udanego bilansu! ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;29700645] WE WRZEŚNIU: [/QUOTE]I to najważniejsze. Dużo masz prezentów, ale finansowo wyszłaś na plus i sporo zużyłaś. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wklejam mój bilans, bo jednak na jutro nie zapowiadają się żadne zmiany. Wrzesień: Ubyło: Bath Powder, puder do kąpieli Limonka i bazylia Yves Rocher, żel Zielona herbata Yves Rocher, Eclat Radiance, płukanka octowa z malin ( Yves Rocher, Arnica Essentiel, krem do rąk Przybyło: Miss Sporty, pojedynczy cień do powiek Angel Sleek, paleta cieni I-Divine The Original I tyle. ![]() Jestem bardzo, bardzo zadowolona z września. Oby tak dalej, muszę się trzymać w ścisłym odwyku co najmniej do końca listopada.
|
|
#216 | |
|
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- carrola no serio serio
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjątkowo mnie ta gazetka zainteresowała, bo będą np. tabletki Belissa za 14,99zł, promocja na różowy zmywacz Isany i szklane pilniczki . Także z zakazańców mrugają tylko masła (na fotografii jest arganowe, którego jeszcze nie miałam )
|
|
|
|
#218 | |
|
Zadomowienie
|
Nic się nie martw, u mnie też trwa porządny odwyk, a tu jeszcze jak na złość gazetka biedronki się szykuje, co mnie trochę niepokoi
. Ale damy radę. Cytat:
|
|
#219 | |
|
|
Cytat:
W dodatku przy zakupach za 40 zł dostaje się bon na 10 zł. Cieszcie się jeśli nie macie tego przybytku u siebie. carrola z Biedronką może być ciężko wygrać
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wykonczyłam jeszcze serum termooaktywne z eveline 250 ml
teraz biorę się za próbki w tej kategorii
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też się nic już nie zmieni, więc wklejam bilans:
Zużyte we wrześniu: chusteczki nawilżane Bell 72szt. Nuxe suchy olejek z drobinkami odlewka Avon szminka Peach dazzle Tusz do rzęs Max Factor Masterpiece Max pasta do zębów Colgate Crystal white 125ml LRP próbka kremu Toleriane 2ml LRP próbka kremu Nutritic 2ml żel pod prysznic Lirene Meksyk 250ml próbka LRP Unifiance fluid mat 03 1ml Beauty formulas bibułki matujące 50szt. Eveline serum do biustu 200ml próbka perfum Avon Wish of peace 0,6ml Wymienione: szminka Lancome color fever 216 Yves Rocher Bambou edc 10ml Jesus del Pozo In Black odlewka 4ml Próbka Hermes Elixir des Merveilles Avon Rejuvenate krem na noc 50ml Avon poczwórne cienie Lace Electric Sprzedane: Avon błyszczyk Onyx potrójny peach sparkle Kupione:
Z wymiany:
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2011-09-30 o 15:04 |
|
|
|
#222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), może się do mnie odezwą ![]() Gdzieś za tydzień powinnam dostać trochę gotówki, więc wybiorę się na zakupy do Biedronki po te azjatyckie cuda. Załączyłam zdjęcie prażynek. Nie widziałam ich nigdy tak sprzedawanych w paczkach, tylko kupowałam surowe do smażenia. A tu o tyle wygodniej i taniej ![]() Z palet Sleeka się nie wyleczę. Tresor in love jestem bardzo mile zaskoczona. Moja mama używa od lat klasycznego Tresora i pięknie się na niej rozwija, ale na mnie pachnie nieciekawie. Zawsze jej zazdrościłam Tresor in love w głębi pachnie tak jak klasyk (szczególnie po dłuższym czasie staje się bardziej podobny) , ale jest przykryty dużą ilością owoców - ja czuję brzoskwinie, morele (coś jak w oranżadce) . Świetnie połączenie takiej owocowej rzeźkości i ciężkości klasyka. Eternity to moim zdaniem najlepszy kobiecy zapach CK. Cytat:
|
||
|
|
|
#223 | ||
|
Zakorzenienie
|
ksiezniczko nie martw sie tym egzaminem, na pewno pojdzie dobrze nastepnym razem
Cytat:
Zuzycia piekne, z perfumami sobie poszalalas nie mowiac juz o cieniach ![]() orlica za brak niepotrzebnych zakupow ![]() Cytat:
![]() carrola brawo za malutka ilosc zakupow lista krotka wiec pewnie u ciebie jest coraz lepiej ze stanem kosmetykowluskap za tusz do rzes ![]() Tez jestem fanka prazynek, ja je zawsze robilam w mikrofalowce i patrzalam jak sie rozrastaja A to moj bilans: Zuzyte wrzesien: -zel pod prysznic Malizia muschio bianco -biala kredka Rimmel -Dior J'adore -krem na noc Nivea visage -zmywacz do paznokci Essence nail art -balsam granat i mango avon naturals 200 ml -maseczka oczyszczajaca z gruszka Perfecta-1 saszetka -szampon pantene proste i lsniace 200 ml -nawilzajaca mgielke do ciala Avon Summer Breeze 150 ml --korektor rimmel Hide the blemish -zel pod prysznic Nivea fitness Kupione: kredka Essence almost famous (promocja z wyprzedazy) paletka cieni Kiko limitka eyeliner Essence (promocja z wyprzedazy) Stan kosmetykow: kolorowka: 95 pielegnacja: 16 Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2011-09-29 o 21:56 |
||
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ogladałam nadchodzącej gazetki Biedronki... Może to i lepiej |
|
|
|
|
#225 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie wiem, dlatego troszkę się boję co to będzie w październiku. ![]() Też całkiem udany! ![]() Cytat:
![]() Bilans świetny!
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
hej
wiecie co uległam ... kupiłam sobie szamponik Radical do włosów wypadających ( mimo ,że mam z 3 inne zestawy szampon + odżywka ) ale cóż ;p kosztował tylko 3 zł ;p tyle co batonik bo w jakiejś promocji był ;D Apropo wypadania włosów , macie na to jakieś sprawdzone metody? kosmetyki ? Wiele osób mi mówi ,że to z nerwów niestety je będzie mi ciężko wyeliminować macie na to jakiś sposób? |
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, wreszcie mam internet w akademiku
O zużyciach nie będę pisać, bo nie robiłam bilansu i jestem z Wami od połowy września Ale dzisiaj zamierzam iść wreszcie na jakieś kosmetyczne zakupy, bo od dawna już nic nie kupowałam ![]() Poza tym u mnie bardzo cienko... Sesja kończy się dzisiaj, a ja mam jeszcze 4 egzaminy do zaliczenia, po 2 na każdym kierunku. Podobno nie ma już czegoś takiego jak przedłużenie sesji i wyląduje z 4 warunkami albo w ogóle zrezygnuję ze studiów... To jest nie do pomyślenia, w tej sesji miałam do zaliczenia 22 egzaminy, ciągle pokrywały mi się terminy. Kiedy mówię to wykładowcom i w dziekanacie to ciągle słyszę, że to już moja sprawa, że studiuję 2 kierunki i to moja sprawa czy sobie radzę czy nie... Eh eh, te 2 tygodnie października by mi spokojnie wystarczyły, a tu ciągle robią studentom pod górkę
|
|
|
|
#228 | |
|
|
Cytat:
Co studiujesz??
|
|
|
#229 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Super!
Oj i ja też... ![]() Ojej szkoda Ale na pewno następnym razem się uda, bo douczysz się ostatnich wykładów i żadne pytanie Cię nie zaskoczy I praca też się znajdzie ![]() Bilans taki wyrównany, ale ważne, że Ty jesteś z niego zadowolona ![]() Cytat:
![]() No właśnie widziałam Twój podpis ![]() Cytat:
Masz dużo smarowideł, a promocja na te masła pojawia się regularnie...Cytat:
Sushi nigdy nie jadłam i też zawsze chciałam spróbować Cytat:
Nie mamy Cytat:
Używałaś już tego lakieru? Przechodziłam ostatnio koło nich w Naturze, ładne mają kolory i się nad nimi zastanawiam. Cytat:
Sądzę, że mi posmakują. W jakich dniach ważna jest ta gazetka?Ja za miesiąc po wypłacie w końcu będę mogła sobie pozwolić na Sleeka Rewelacyjny ![]() OMG 16 ![]() Wczoraj byłam 18h na nogach... Wstałam o 6 rano, na 8 do pracy, byłam 12h Potem TŻ zabrał mnie na kolację do włoskiej restauracji Ok, to teraz mój bilans. Wyszło: 1) Intimea, Ochronna emulsja do higieny intymnej, 500 ml – z mamą 2) La Roche-Posay, Woda termalna, 150 ml 3) Vichy, Antyperspirant w kulce przeciw intensywnemu poceniu, 50 ml 4) Institut Esthederm, Łagodny krem głęboko oczyszczający pory skóry, 5 ml 5) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml 6) Sther, Lorys, Snake Oil, Krem nawilżający do włosów zniszczonych, 1000 ml 7) Avon, Naturals, Odżywcza mgiełka bez spłukiwania do włosów suchych i zniszczonych Olejek Migdałowy i Awokado, 125 ml 8) SVR, Lysalpha, Aktywny krem dla cery trądzikowej, 5 ml 9) Inglot, YSM, Cream Foundation, Podkład do twarzy (44), 30 ml 10) Bielenda, Czarna Oliwka, Wygładzający peeling do ciała, 200 g 11) Pantene Pro-V, Aqua Light, Lekki szampon do włosów cienkich i przetłuszczających się, 400 ml 12) Bielenda, Beauty Milky, Jogurtowy mus do ciała, 200 ml 13) Cien, Żel do higieny intymnej, 500 ml – z mamą 14) Avon, Planet Spa, Odżywcze masło do ciała z minerałami z Morza Martwego, 50 ml - próbki: 1-2) La Roche-Posay, Hydreane Legere, Krem nawilżający do skóry wrażliwej, 2 ml 3) Vichy, Normaderm Pro Mat, Krem nawilżający o długotrwałym działaniu matującym SPF15, 1,5 ml 4) Pharmaceris A, Puri-Sensimil, Delikatna śmietanka oczyszczająca, 1,5 ml 5) La Roche-Posay, Hydraphase Intense Legere, Krem intensywnie nawilżający o długotrwałym działaniu - konsystencja lekka, 2 ml Przyszło: 1) Avon, Płyn do kąpieli Kwiat Migdałowca, 1000 ml 2) Farmona, Sweet Secret, Migdałowy peeling do ciała Słodkie trufle i migdały, 225 ml 3-4) Yves Rocher, Beauté des Pieds, Krem intensywnie odżywiający do suchych stóp, 50 ml 5) Oriflame, Silk Beauty, Krem do rąk, 150 ml 6-7) Bioderma, Sebium H2O, Antybakteryjny płyn micelarny do oczyszczania twarzy, 250 ml 8-9) Yves Rocher, Jardins du Monde, Antyperspirant w kulce Kwiat bawełny z Indii, 50 ml 10) Yves Rocher, Culture Bio, Odbudowujący balsam do ust, 10 ml 11-12) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml 13) Avon, Foot Works, Mleczna kąpiel do stóp z solą z Epsom, 100 ml 14) Avon, Podkład matujący (Nude), próbka - prezent / gratis: 1) Bielenda, Bawełna, Skuteczny 2-fazowy płyn do demakijażu oczu, 125 ml 2) Avon, Onyx Lustre, Potrójny błyszczyk do ust (Wine Lustre), 6 ml 3) Yves Rocher, Couleurs Nature, Wydłużający tusz do rzęs 360° (01-Noir), 8 ml 4) Eveline, Spa! Professional, Kwiat Lotosu, Nawilżająco-ujędrniający balsam dla skóry suchej i bardzo suchej, 500 ml - gratisowe próbki: 1) Bioderma, Sébium, Al, Intensive Care Acne-Prone Skin, Preparat intensywnie zwalczający zmiany zapalne, 5 ml 2) Bioderma, Sébium, Pore Refiner, Korygujący preparat zwężający pory, 2 ml 3) La Roche Posay, Effaclar Duo, Krem eliminujący zmiany trądzikowe o podwójnym działaniu, 2 ml 4) La Roche-Posay, Hydraphase Intense Legere, Krem intensywnie nawilżający o długotrwałym działaniu, 2 ml 5) Rimmel, Match Perfection, Cream Gel Foundation, 1,5 ml Wydane: 163,58 zł niekoniecznie potrzebne - kremy do stóp YR z oferty z gratisowym tuszem i miniaturką perfum; micele Biodermy 2 za 1, więc żal nie brać |
||||||
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy zamawiać te perfumy z Avonu Reese
![]() Kupiłam też 15ml Aliena edp na wspólnych zakupach Cytat:
co do lakieru Bell to fajny jest, bardzo długo się trzyma, choć mógłby być jaśniejszy na paznokciach. Z tej serii mam miętowy i beż. Co do sleeka to mam ochotę wypróbować, bo na All są dość tanie te palety i spodobały mi się kolory w Naturele. Gratuluję udanego bilansu choć sporo też Ci przyszło, ale i sporo w tym próbek.
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za opinię Ja jeszcze nie wiem, którą zamówię, ale którąś na pewno W tym miesiącu będę szukać najlepszej dla siebie.Zamówiłam TŻ-owi na dzień chłopaka czekoladki A niech się cieszy http://chocolissimo.pl/do/item/3073-...adowy-zestaw-p
|
|
|
|
|
#233 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wybrałaś go rozumiem na ślub? ![]() Cytat:
|
|
#234 |
|
Konto usunięte
|
A ja zamówiłam sobie dziś pędzle do cieni na iHerbs
A z Avonu dla siebie wzięłam tylko tą przesłodką pęsetkę do brwi i uniwersalny kremik z okładki
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
w końcu nie wzięłam tych perfum, bo przyjdą mi Tomorrow i ten Alien, a te Reese poleciłam w dobrej cenie bratowej
już i tak mam dużo.
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co zamierzasz zrobić? Europeistykę i filologię romańską, a Ty? Czemu wykładowcy oni nic nie rozumieją? A moi rodzice ciągle mi mówią, że to moja wina, że mogłam zaliczać jak był czas (ciekawe kiedy?) i że to wszystko moja wina Jestem już na skraju wytrzymania. Chyba rzucę to wszystko i znajdę jakaś pracę i przestanę utrzymywać z rodzicami kontakt. Mam dość ciągłego dawania z siebie wszystkiego, skoro i tak wciąż jestem dla nich nikim. Od czerwca codziennie się z czegoś uczyłam. Później poszłam do pracy, ale i tak jak jakiś wykładowca miał czas to też coś zaliczałam, żeby było mniej na wrzesień. A na wrzesień zostało mi 8 przedmiotów i prawie wszystko mi się pokryło terminowo. A wykładowcy są tylko raz w tygodniu i koniec. Mam dość...
|
|
|
|
|
#237 | |
|
|
Cytat:
Napiszę podanie o dodatkowy termin, bo ten egzamin kolidował mi też w I terminie sesji... U mnie na uczelni ciągle funkcjonuje przedłużenie sesji.. Tylko pewnie będzie problem z zaliczeniem, bo to jest egzamin standaryzowany. ![]() Na Twoim miejscu poszłabym do dziekana, może podejdzie do Twojej sytuacji indywidualnie?
|
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
Po waszych bilansach widać ,że odwyk we wrześniu szedł pełną parą
no może oprócz Orlicy ale najważniejsze ,że niewiele wydała a ma tyle skarbów .Najbardziej podoba mi się bilans Carroli i Cucioli , mnie się to nie uda szkoda mi marzyć .nie widziałam bilansu actriz , chyba szykuje się spora lista .a oto mój bilans Kupione 1.Essence kredka do ust 09 nude coral. 2.Essence lakier do paz.47 red-y to go 3.Avon krem do twarzy owoc granatu 4.Avon. krem pod oczy owoc granatu 5. Avon scub do twarzy owoc granatu 6.Avon krem do rąk truskawka/guawa 7.Avon Spotlight balsam do ciała 8.Avon In bloom RW żel p/prysznic 9.Be Beauty pure effect peelingujący żel do twarzy 10.Avon planet spa serum ujędr. do szyi i dekoltu 11.Avon planet spa rozś. serum do twarzy 12.Bielenda płyn do demakijażu bawełna 13.Bielenda sól do kąpieli karoten. 14.Colour alike 106 lakier do paznokci(nude) 15.Colour alike 150 lakier do paznokci (blue) 16.Eveline balsam do ciała 500 ml wanilia&kozie mleko 17.Avon solutions energizujący krem na dzień 50 ml. 18.Avon solutions energizujący krem na noc 50 ml. 19.Avon perełki rozświetlające . Zużyte 1.Avon żel p/pryszn. himalajskie jagody goji. 2.Avon szampon dodający blasku 250ml. 3.Avon naturals szampon wzmacn. Orzech makadamia i aloes. 4.Avon żelowa maseczka do wł.greckie morze 5.Lemax odżywka do paznokci 6.Avon płyn do kąpieli 1 l sweet candy 7.Be Beaty chusteczki do demakijażu 8.Be Beaty spa masło lemon 9.Bielenda krem do depilacji ciała, twarzy i bikini 10.Avon naturals odżywka do włosów farbowanych 11.Avon mus pod prysznic truskawkowy. 12.Joanna peeling do ciała truskawka 13.Avon foot works krem do stóp wanilia i brązowy cukier. październik nie będzie już taki piękny, przymierzam się do paletek sleek, zakupów z yr no i oczywiście biedronka. |
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
22 egzaminy w 4 tygodnie, bosko... I tak trochę zaliczyłam przed sesja, ale bądź co bądź zostało mi tego sporo i ciężko jest nauczyć się na roczny egzamin w jeden dzień. Dziekan kazał się dogadać z wykłądowcami, ale jedna babka na mnie nawrzeszcała, że to że studiuję i pracuję to ją nie obchodzi. Jak sobie nie radzę to mam iść na zaoczne a pracę rzucić. Ehh ![]() Warunek u mnie kosztuje 500 zł... A Ty co w końcu studiujesz? I co to jest egzamin standaryzowany? |
|
|
|
|
#240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A którą masz paletkę? Cytat:
Cytat:
Ale z rodzicami tak to już niestety jest. Oni chcą dla nas dobrze, tylko nie zawsze w odpowiedni sposób to przekazują... A ogóle macie dobre relacje? Bo jak "tylko" teraz, w związku z uczelnią, tak się zachowuję, to chyba zbyt pochopną decyzją byłaby rezygnacja ze studiów i wyprowadzka Zużycia ładnie, ale z zakupami to poszalałaś Ile z tego potrzebne?![]() Ja dziś pierwszy raz sama w pracy Wprawdzie w czwartek byłam te 12h teoretycznie sama, bo ten kolega tylko siedział obok i czytał gazetę
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

nie było kiedy nawet.

Musiało być już chyba nieaktualne w chwili umieszczania ogłoszenia.
TŻ też szuka i nic. Także biedujemy 

i łyżeczki do herbaty 6 szt +6szt. widelczyków do ciasta- piękny satynowy wzór
te palety...

)

. Ale damy radę. 

I praca też się znajdzie 

22 egzaminy w 4 tygodnie, bosko... I tak trochę zaliczyłam przed sesja, ale bądź co bądź zostało mi tego sporo i ciężko jest nauczyć się na roczny egzamin w jeden dzień. Dziekan kazał się dogadać z wykłądowcami, ale jedna babka na mnie nawrzeszcała, że to że studiuję i pracuję to ją nie obchodzi. Jak sobie nie radzę to mam iść na zaoczne a pracę rzucić. Ehh