|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
MoniaK u nas podobnie pierwsze próby słoiczków poszły głownie na pieluchę i śliniaczek, np. ziemniak - nie wiem czy jakakolwiek jego część dotarła do żołądka
![]() ale wczorajsze jabłko poszło już sprawniej, zaczyna coś tym jęzorkiem pracować, bo poprzednie razy to robił to tak jak kotek pije mleczko ![]() tyle że jak zaczyna lepiej jeść, to zaczyna też bardziej łapkami machać i teraz nie tylko pielucha i śliniak jest brudna, ale też fotelik, jego ciuchy itd ![]() no i nadal po słoiczkach ulewa i to po kilka razy
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
moja ola ma te kluczyki wlasnie
i je uwielbia tarmosi, a swiatelka to juz bajer masakryczny
|
|
|
|
#3994 |
|
Zadomowienie
|
Moria, amarcia fajną też dała propozycję ale trzeba przyznać że drogie te zabawki z Fisher Price co prawda one są super pomyślane i te edukacyjne służą bardzo długo.
Playskool też ma atrakcyjną dla dzieci ofertę chociażby ten słonik tu lepsze zdjęcia słonika
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-30 o 13:51 |
|
|
|
#3995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
TO JEST EXTRA
tylko nie widze, czy to tez chodzik jest czy samo takie hop hop bo mi sie tez podobaja skoczki z fisher price'a ale kosztuja 400 zl
|
|
|
|
#3997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zdarzyło jej sie to dwa razy, zwykle budzi sie na jedzenia po 8h i spi dalej, ale wtedy spala 12h, az mnie sumienie gryzlo, ze ja nie nakarmilam na spiocha ![]() no ma to po mnie, ja tez lubie spać i to jest moja slaba strona, wkurza mnie to czasem, ale jak spie mniej niz 8h to jestem mega niewyspana ![]() Nie wiem co na obiad ukręcić a nie chce mi sie specjalnie do sklepu wychodzić
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
mamaoptymistka Super prezent kupiliscie
Podoba mi sie bardzo!antropia Wspolczuje, przytulam i duzo sily przesylam Wrocilam Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-30 o 14:16 |
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale olenka niestety nie odziedziczyla po nas tej wspanialej cechy ![]()
|
|
|
|
|
#4000 | |
|
Wtajemniczenie
|
obniżyłyście już dno łóżeczka?? Niko się zaczyna podnosić i boje się, że mi spadnie...
Zjadłam po Nikolce ziemniaczki ze szpinakiem bo nie chciala wszystkiego- PYCHA! Załuje, ze nigdy nie skusiłam się na szpinak, ale PODOBNO taki niedobry ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- dobra ide myć naczynia i robić obiad bo glodna jestem
|
|
|
#4001 |
|
Zadomowienie
|
Gusia no ten stoliczek jest rewelacyjny, kupowałam też prezent od teściów krzesełko uczydełko Fisher Price a od szwagierki Gąsienicę Gawędziarkę no i dla Frania piłkę. Uwilebiam zabawki
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A takie ktore rozwijaja rozne umiejetnosci, wyobraznie u dzieci to kocham Prezenty super Ide je sobie wygooglowac ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Godzina 14.30 Matall sa.
|
|
|
|
|
#4003 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gusiu super że spacer się udał amarcia super efekty ![]() Spacer zaliczony super pogoda grzeje jak w leciePranie zrobione i się suszy i chyba więcej mi sie nie chce matall
|
||
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
night25 U mnie tez piekna pogoda. Po tak udanym spacerze mam ochote na kolejny
Jak mala wstanie i zje to ja chyba porwe do parku
|
|
|
|
#4005 |
|
Zadomowienie
|
ja nie obniżałam, jeszcze za wcześnie, póki co Marudek podnosi dupke i robi szybki mostek
spacerek był, dwie godzinki szybkiego marszu w słońcu i mam dość, w nagrodę coś dobrego na obiad będzie
|
#4006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam do czystego domku!!! Musze przyznac ze przyjemne to uczucie. Zoska posnela na spacerze i spi dalej na balkonie, a ja nieprzytomna, ale nie chce sie klasc bo trzeba cos na obiad wymyslec...
Cytat:
![]() kochana przytulam mocno mam nadzieje, ze ci sie go choc na godzinke uda uspic![]() moja Zosia ma takiego Slonia SMIKI pluszowego ale nie moge znalezc go w necie, uwielbia go, jak znajde to ci wysle linka ofkors ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to witajcie w klubie, to ulubione zajecie Zoski, walic pietami w co popadnie ![]() ide sie chyba jednak zdrzemnac... |
|||
|
|
|
#4008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ze mna bylo to samo ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, przeleciałam tylko na szybko, nie mam siły czytać i w ogóle jestem półprzytomna.
Dziękuję za kciukasy ![]() Melduję się (nieoficjalnie, bo indeks jeszcze nie rozliczony) jako absolwentka Uniwersytetu Warszawskiego Została już tylko praca mgr i obrona ![]() Czekam, aż młody zaśnie i idę SPAĆ.
|
|
#4011 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#4012 |
|
Wtajemniczenie
|
matall
|
#4013 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a mowią ze dzieci to takie ranne ptaszki ![]() sluchajcie mam pytanko, glupie (moze juz ktos pytal o to wczesniej) ale zadam. Sloiczki mozna podgrzewać w mikrofalowce, a mleko? nieraz zrobie Niko mleczko, a ona nie chce, choć wszystko wskazywało, ze jednak chce ( nie mamy ustalonych godzin posilkow-u nas to sie nie sprawdza) i zawoła za pol godziny, ono jest juz zimne a wiadomo, ze mozna je zjeść 2h po sporządzeniu-bynajmniej bebilon pepti 1. To moge z nim to mikrofali? ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- matall Uniwerek no no super!! ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
Moja Niko tez to robi, ale rzadko, woli się podnosić do siedzenia
|
|
|
#4015 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
MoniaK
zosiaaa ja dopiero teraz was rozumiem tak na prawdę bo takiego cyrku to ja jeszcze nie miałam...zawsze udawało mi się jakoś zaradzić, a dzisiaj pustka...Cytat:
to chyba okres skokowy z tego co pamiętam ale nie sądziłam, że to aż tak może wyglądać...byl ostatnio marudny przez parę dni..ale najpierw katrek, więc zrozumiałe, a potem obwiniałam skok...a to dopiero dziś się chyba rozkręca ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za spacereki dziękuje przydadza się ![]() Cytat:
dziękujęo jak ja bym chciała wrócić do czystego domku ![]() nie śpi :mdlje: bylam na spacerze...wzięłam do chusty i zasnał na 30 min...no szok...w chuście spi zazwyczaj dłużej... wróciłam zjadłam na szybka tę nieszczęsna zupę i dałam UU...przysnał, ale spał tak nie spokojnie, że latałam co chwila z UU...a teraz już nie śpi.... ale stękać zaczyna plecy mnie bolą tak, że na drugi spacer nie dam rady... ale chyba nie mam wyjścia ![]() MATAL GRATULACJE !!!!!!!!!
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-09-30 o 16:10 |
||||||
|
|
|
#4016 |
|
Zadomowienie
|
Night
dla Maciusia Matal w końcu nas tu tyle trzymało te kciuki, że to byłoby nie możliwe żebyś oblała ![]() Antropia próbuje sobie chociaż trochę ogarnąć w domu bo za chwile nie będę miała gdzie stanąć ![]() a twój tż za ile wraca z pracy??? może trochę Ci pomoże
|
#4017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc pyzol będzie już spał jak wróci... teraz leży w łóżeczku póki co i gada z owieczkami, a ja ograniam chatę, bo tez nie mam gdzie się ruszyć....
|
|
#4018 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguś to krzesełko zabaw hip-hop super sprawa, ale jaka cena
Moja Niko oprocz grzechotek nie ma innych zabawek, bardzo chce jej kupić coś co na trochę by ją zaciekawiło zeby nie wydać kasy na marne po prostu.
|
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
antropia u mojego Marudka też pewnie skok skoro się zachowuje tak a nie inaczej, jakby mi momentami dziecko podmieniono i jak pamiętam to do 19 tygodnia tak może być
![]() matall gratulejszons ![]() zjadłam frytki, takie domowej roboty i super ociekające tłuszczem ale były pyyyyszne, takiego smaka na nie miałam, że musiałam sobie zrobić
|
#4020 |
|
Wtajemniczenie
|
klaterina to jeszcze 2 tyg
wiecie, że Piotrus wciąz nie chce się przekręcac z brzucha na plecy kilka razy się przekręcił na łóżku (ale tu miękko to mu nie zaliczyłam ) i od tamtej pory nawet nie próbuje...jeszcze, żeby coś kombinował...a jak leży na brzuchu to głowę zadziera rozgląda się i się nie przekręca.... dziewczyny ma pyt. czy któraś zna jakiś dobry środek do czyszczenia dywanów/wykładzin? bo muszę wyszorować u małego w pokoju wykładzinę... kupiliśmy jasną i po 4 miesiącach wygląda tragicznie....nie opłaca mi się zamawiać firmy do czyszczenia bo to tylko 2m kwadratowe...ale nie wiem sumie jak się do tego zabrać...słyszałam, że dobrze brud zbiera z dywanów stara firanka zamiast szczotki albo ścierki....słyszałyście o tym?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

Podoba mi sie bardzo!
i duzo sily przesylam 

sa.

Duzo, zwłaszcza ze od około 2 tyg wychodzi, że karmię Malutką 2x w nocy czego daaaaaaaaaawno nie było !!
klask i:
to chyba okres skokowy z tego co pamiętam
kilka razy się przekręcił na łóżku (ale tu miękko to mu nie zaliczyłam