|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Dołączam do Was, drogie Wizażanki!
![]() Od poniedziałku zaczynam studia licencjackie z pedagogiki, spec. edukacja medialna i informatyczna ![]() Mam nadzieję, że dam radę z dwoma kierunkami ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kat dużo teorii, która nie zawsze przekłada się na praktykę ![]() Chwalę się albumem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
Czyli jak wszędzie
![]() Ogólnie słyszałam, że pedagogika to łatwe studia i w miarę przyjemne -w końcu będę mogła to sama zweryfikować ![]()
![]() |
![]() |
#2524 | ||
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A czy łatwe? Zależy na jakich wykładowców się trafi ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Anlejka a powiedz mi jeszcze.. tzn uspokój mnie (mam nadzieję) ![]() W szkole przed prowadzeniem lekcji , wiadomo dostałaś temat.. ale czy dostałaś coś na czym mogłaś sie opierać , tzn co robić itp. ? Taki jaki konspekt zajęć ? Bo w przedszkolu dostałam "przewodnik metodyczny" w którym były przykładowe zajęcia, mogłam je realizować, ale mogłam też sama wymyślać coś innego byleby nie odbiegać tematycznie.. I zastanawiam się jak to jest w szkole.. ![]() Tak czytam twojego bloga, świetnie się czyta! Piszesz tak "lekko" cud, miód i orzeszki! ![]()
![]() |
![]() |
#2525 |
Rozeznanie
|
To ja sie też pozwole przyłączyc , zaczynam w tym roku studia pedagogiczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do bloga to dziękujęęęę ![]() ![]() ![]() Edytowane przez anlejka Czas edycji: 2011-09-30 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2527 | ||
Idiotka
|
Cytat:
![]() Co się pod tym kryje? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A odnośnie bloga, to bardzo fajnie mi się go czyta, na prawdę! I mi się Twój styl pisania podoba! ![]() A odnośnie mojej pracy. Wczoraj zaczęłam wstęp pisać.. ![]() Aż wstyd się przyznać... Skleciłam 3 zdania i zrezygnowałam.. ![]() Odłożyłam to na później ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2528 | |||
Zakorzenienie
|
anlejka, album prześliczny
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2529 |
Zakorzenienie
|
Też teraz będę miała biomedykę
![]() ![]() I próbuję ogarnąć IOSa. Nie wiem czy wpisywać przedmioty tylko z animacji czy ze zintegrowanej też. Czy wykłady wpisywać skoro są nieobowiązkowe, a jak wpisywać to osobno z ćwiczeniami czy w tej samej rubryczce. Aaaa! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2530 |
Idiotka
|
Jest strasznie dziwnie...Nigdy w piątek (jak chodziłam na praktyki) nie czułam takiej pustki, bo zawsze już nie mogłam doczekać się poniedziałku. A teraz.. wiem,że w poniedziałek już tam nie idę, i czuję się na prawdę dziwnie..Nie umiem nawet tego nazwać, a jak oglądam niektóre prace (dla mnie od dzieci) to łzy mi same napływają do oczu.
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Odnośnie biomedyki - u mnie też straszyli.. wiedziałam z opowiadań jaka jest ta babka, ale mówiłam sobie "zawsze straszą a potem okazuje się ,że nie taki diabeł straszny". Ale już po pierwszych zajęciach wiedziałam,że nie będzie przyjemnie i lekko ![]() Baba miała jakiś system punktowy (za nieobecność stawiała punkty ujemne) , wszystko było na punkty... a oceniała tak jak jej się podobało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2531 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może się jednak skuszę na poprawę matury z biologii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
A że tak zapytam -jest ktoś z UZetu?
![]()
![]() |
![]() |
#2534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to był jeden z najprzyjemniejszych przedmiotów, więc i nauka była czystą przyjemnością ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2535 |
Przyczajenie
|
Potrzebuje ksiązkek na studia może ktos jest w posiadaniu elektronicznej wersji:
Kwieciński, Śliwerski-Pedagogika. Podręcznik akademicki PWN Sliwerski-Pedagogika GWP Gutek-Filozoficzne i ideologiczne podstawy wdukacji Mietzel-Wprowadzenie do Psychologii Ziembardo-Psychologia i życie Strelan-Psychologia. Podręcznik akademicki Gryby ktos posiadał którąś z tych pozycji to prosze o przesłanie na maila agata8881@wp.pl Odwdzięcze sie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2536 |
Rozeznanie
|
Adziorku nie płacz. Jak skończysz studia to pewnie załapiesz się do pracy w przedszkolu i spędzanie czasu z dzieciakami będzie dla Ciebie codzienną przyjemnością .
![]()
![]() |
#2537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2539 |
Rozeznanie
|
U mnie biomedyka to był najtrudniejszy chyba przedmiot w I semestrze. Zaliczenie z ćwiczeń jeszcze w miarę, mieliśmy też test wejściowy na drugich zajęciach, rzekomo z wiedzy z liceum, ale ja musiałam dokupić sobie książkę z genetyki, bo nie miałam biologii na tym poziomie w liceum. A egzamin u słynnego już chyba prof. Cieślika - dla mnie masakra, chociaż obejmował tylko treść wykładów. Z tym, że tak jak mówicie - na tym przedmiocie powinny być poruszane kwestie wszystkich układów narządów, budowy organizmu ogólnie, genetyki i wpływu środowiska na rozwój organizmu, a nasz profesor (zresztą pan dr z ćwiczeń w zasadzie też) położył nacisk tylko na genetykę. I to naprawdę na genetykę na akademickim poziomie, którego mój mózg nie pojmował kompletnie na początku. Potem jak się wdrożyłam, załapałam podstawy to było lepiej, ale i tak ostatecznie egzamin był bardzo ciężki, a pytania nie były takie na "odwzorowanie" tylko na myślenie - naprawdę trzeba było logicznie pomyśleć, zanim się coś napisało.
![]() ![]() No to się wyżaliłam ![]()
![]() |
![]() |
#2540 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2541 | |
Rozeznanie
|
Dziękuje dziewczyny za oświecenie mnie ,mam nadzieje ,że mój wykładowca nie będzie jakiś nawiedzony
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2542 | ||
Idiotka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odnośnie kadry...U mnie jest dokładnie tak samo jak u Ciebie. Wszystkie Panie które są w przedszkolu, były za moich czasów. Jedna z nich wczoraj mi powiedziała coś takiego : "Powiem Ci szczerze, uwielbiam dzieci (widać po niej było bo dzieci też ją lubiły), lubię z nimi spędzać czas, ale chciałabym żeby tutaj kadra się zmieniła -na młodszą, ja mogłabym odejść na emeryturę gdybym miała taką możliwość i zwolnić miejsce np. Tobie bo jesteś młoda, masz pełno siły, pomysłów, a ja mam już swoje lata.No,ale do emerytury jeszcze mi brakuje" . ![]() A odnośnie znajomości, to prawda, teraz wszędzie trzeba mieć plecy. Ale z drugiej strony , ja jestem taką osobą,że chciałabym zostać przyjęta do pracy, nie dlatego,że mam znajomości, ale dlatego,że jestem dobra w tym co robię. To na pewno jest bardziej motywujące aniżeli to,że mam prace dzięki znajomości. ![]() ![]() pozdrawiam!
![]() |
![]() |
#2543 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() Tak jak napisałaś, całkowitą satysfakcję z pracy ma się tylko wtedy, kiedy się pracuje za to,że jest się w czymś dobrym.. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2545 |
Zakorzenienie
|
Każdy by chyba chciał zostać przyjęty do pracy, bo dobrze to robi. Problem jest taki, że oni przyjmują i nie wiedzą kto jak pracuje. Siedzi z tymi dziećmi i póki się rodzice nie skarżą to niech jest. A przecież nie zwolnią przedszkolanki trzylatków i dają im nową, jak już do tamtej przywykły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2546 | |
Idiotka
|
Cytat:
Jedną wielką pomyłką jest przyjmowanie od razu do pracy.Bo potem wychodzi szydło z worka i okazuje się jakie podejście do dzieci mają niektóre przedszkolanki (np. ta o której pisałam kilka postów wyżej..). A dzieci to tylko dzieci, one wyczuwają kto jaki jest.. Sama widziałam jak dzieci lgnęły do mojej opiekunki .. czego nie mogłam powiedzieć o dzieciach z grupy Pani, która na widok dzieci już się denerwowała... Kilka razy zdarzyło się tak,że dziecko podbiegało do mnie i mówiło,że nie lubi Pani X , ale poza rozmową z tym dzieckiem, nie mogłam nic innego zrobić. A odnośnie tego,że każdy chce pracować bo robi to dobrze. Anlejka są osoby, które chcą pracować obojętnie gdzie, może to być praca w której nie będą dobre, byleby tylko mieć pracę i zarabiać (niekiedy) nie wąskie pieniądze.Ja osobiście 'znam' osoby,które na prawdę są fatalne w tym co robią, ale nie zostają zwolnieni bo żyją w bliskim ( i to dosłownie) kontakcie z szefem/ szefową. Każdy ma swoje priorytety i swoje życie z którym robi co chcę. Szczerze Wam powiem coś odnośnie moich praktyk... Pewna osoba z mojej rodziny mogła (czyt.chciała) mi załatwić praktyki takie, na które nie musiałabym chodzić,ale oczywiście miałabym papierek.(Nie czarujmy się większość osób właśnie tak odbywa praktykę, przynajmniej w moich regionie...) Oczywiście ja jak to ja, nie zgodziłam się a wręcz oburzyłam.. Poszłam sama do przedszkola i szkoły i załatwiłam sobie praktyki..chodziłam na nie, bo chciałam się sprawdzić, chciałam wiedzieć czy dam sobie radę, jak dzieci będą mnie odbierać i jak wypadnę w oczach opiekunki. Wychodziłam z założenia,że jeśli to nie będzie to co chcę robić, to po licencjacie zmienię kierunek (na drugi, który był w rezerwie). Ale spodobało mi się to co robię... i dowiedziałam się od pewnych osób, że zarówno dyrektorka jak i przedszkolanki (u których miałam nie tylko hospitacje ale i zajęcia) były ze mnie zadowolone.Strasznie mnie to zmotywowało i utwierdziło w przekonaniu ,że ZEWiP to jest odpowiedni kierunek ![]() ![]() No nic rozpisałam się ![]() ![]() Miłej niedzieli ! ![]()
![]() |
![]() |
#2547 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślałam, że pytasz bo masz znajomości i mogłabyś mi anulować karę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I wkurza mnie to, że u mnie 60% osób z roku poszło na pedagogikę tylko dlatego, że to są łatwe studia. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2548 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wow, Śliwerski to normalnie jak taka gwiazda w świecie pedagogiki ![]() A co z jego synem? Że taka reakcja? ![]() Aaa, Agaciaaa - "Filozoficznych..." też szukam bo nigdzie nie ma. I lipa. W necie też nie znalazłam. Mam jeszcze do zalatwienia książkę "Wprowadzenie do systemowego rozumienia rodziny" (jeśli nic nie pokręciłam), której też nie mogę znaleźć, i "Osobowości rodzinne" D. Fielda - tej to już kompletnie nigdzie nie ma, chyba skończy się na kupnie... ![]()
Edytowane przez xestrellax Czas edycji: 2011-10-03 o 11:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2549 |
Rozeznanie
|
IOS to chyba dziewczynom chodziło o indywidualną organizację studiów czy coś w tym stylu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2550 |
Idiotka
|
Hej laseczki
![]() Pierwszy dzień praktyk w szkole podstawowej za mną. Miałam hospitacje w klasie III, jutro bede miec w klasie II i I a w środę zaczynam prowadzić zajęcia, również w 1,2,3 klasie.. Jestem lekko przerażona ![]() ![]() Jakieś rady może macie? ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.