|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
|
|
|
|
#662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko, że chemia teraz jest wszędzie i jakoś żyć trzeba. Mój Gin nie widział w tym problemu, a ja nie uważam żebym była wielką ryzykantką
|
|
|
|
|
#663 |
|
Raczkowanie
|
Ja też bym się wstrzymała z farbowaniem w I trymestrze, ale każdy robi jak uważa
|
|
|
|
#664 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem co teraz czujesz |
|
|
|
|
#665 |
|
Wtajemniczenie
|
Już po wizycie. Pani doktor potwierdziła ciążę. Termin porodu z miesiączki to 29 maja. Ciąża jak na ten tydzień prawie idealna. Prawie. Pani powiedziała, że mam wysoki poziom HCG i już powinno być widać serduszko, a jeszcze go nie ma, albo jest bardzo malutkie i niewidoczne. Dostałam także skierowania na podstawowe badania i przyszłym tygodniu je zrobię. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Pani też powiedziała, żeby się nie męczyć, dbać o siebie itp. Gdyby się coś działo, to mam do niej dzwonić.
|
#666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za dwa tygodnie będzie pewnie wszystko widać i słychać Ja wizytę mam jutro i już się stresuję. |
|
|
|
|
#667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||
|
|
|
#668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby bylo wszystko dobrze odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() bedzie dobrze
|
||
|
|
|
#669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na żadne wesele nie idź!! ja przeżyłam swoją chwile grozy i leżę w domu wesele nie jest tego warte, też mieliśmy jechać koniec paźdz ale daliśmy sobie spokój są ważniejsze rzeczy Cytat:
ja tam czytałam że można farbować farbami bez amoniaku, ale wolę nie farbować przeżyć ten czas bo moja mama zawsze mi farbowała a teraz zakazała nie chce mieć mnie na sumieniu po tym jakie mam problemy z ciąża
|
|
#670 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki, ja powoli zaczynam odczuwać dolegliwości- otworzyłam dzisiaj lodówkę w której było surowe mięsko i tak szybko ją zamknęłam jak otworzyłam zaciskając usta, bo od razu miałam odruch wymiotny. Jadłam później bigos i trafiło się mi w buzi takie tłuste mięso- to samo, odruch ale na tym się tylko skończyło
więc jeszcze nie miałam przywitania z "miską" .npg88 - leż w domku i na żadne wesele nie idź, dzidziuś najważniejszy Edytowane przez 22nika27 Czas edycji: 2011-09-30 o 19:36 |
|
|
|
#671 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam sporą wadę wzroku (ponad -5 oba oczy) i w sumie nastawiam się na cesarkę od początku, choć jeszcze nic ginowi nie mówiłam. A kto w takim przypadku daje skierowanie na cesarkę - okulista czy ginekolog?
Dziewczyny, ja ciągle jestem głodna! Jak zjem normalną porcję to wcale się nie nie najadam, a potem za 2 godz znowu mnie ssie. Ale odechciało mi się podjadać między posiłkami i odrzuca mnie od słodkiego, to chociaż tyle... Edytowane przez rinco Czas edycji: 2011-09-30 o 20:05 |
|
|
|
#672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#673 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny?
Można do Was dołączyć? Dziś odebralam wyniki betaHCG - 122 U/l - juhuuu, z zakresu laboratoryjnego wynika, że to 4 tc! Do lekarza wybieram się najpewniej w 7-8 tc, wcześniej czytałam że raczej nie ma sensu, jak Wy uważacie?Pozdrawiam ciepło wszystkie przyszłe Mamusie Wizażankowe )
|
|
|
|
#674 |
|
Przyczajenie
|
Ja również witam wszystkie przyszłe mamy ;-) Czytam Was od początku, ale dopiero dzisiaj miałam wizytę lekarską i odważyłam się do Was dołączyć. Termin mam wyznaczony na 23 maja. Dzisiaj widać było serduszko naszego maleństwa. Czekamy z niecierpliwością na nasze Maleństwo. Na szczęście czas mi się nie dłuży ponieważ w domu bryka zbuntowana dwulatka ;-) Pozdrawiam serdecznie. A w kwestii jedzenia czy farbowania włosów to z doświadczenia wiem, że należy zachować zdrowy rozsądek.
|
|
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() katalinka3, karla_1982 witajcie Ale mam lenia dzisiaj. Moja aktywność skończyła się na wybraniu się na godzinne zakupy i zrobieniu pierogów. Potem spać na 2 godziny i koniec sił do wieczora :/ Obchodzicie Dzień Chłopaka? |
|
|
|
#676 |
|
Raczkowanie
|
No wiec byłam u gina.Jestem w piątym tygodniu jednak i serduszka nie ma ale lekarz powiedzial że wszystko idzie idelanie,jajeczko szybko rosnie ma 2 cm,ma dobry kształt i najważniejsze jest w miejscu gdzie ma być.Kazał mi przyjśc za 10 dni ale odczekam i pójdę za 2 tygodnie żeby być już pewna tego co widzę a mam nadzieję że serduszko się pojawi.Ale samo zdjęcie ukazujące moją ciązę przyprawia mnie o wzruszenie ;( ale oczywiście ze szczęscia
dnia faceta dzisiaj nie obchodze bo z tego co słysze to oni mają i w marcu i w kwietniu i do tego we wrześniu więc ile tego heheheh ja obchodzę 10 marca tak przynajmniej mówia
|
#677 |
|
Wtajemniczenie
|
Olik23 a ja bym się chyba jednak bała rodzić naturalnie przy takiej wadzie... Że mi się tam coś właśnie uszkodzi i będę widzieć jeszcze gorzej niż teraz. Będę musiała pogadać o tym z ginem, ale to już bliżej porodu.
Karla ja uważam, że jest sens, no może nie w każdym przypadku, ale np. w takim jak mój - mam pco i niedobory progesteronu w II fazie cyklu, a dzięki wcześnie odkrytej ciąży i wcześniej wizycie u gina kontunuowałam branie luteiny (progesteronu) a tym samym zmniejszyłam ryzyko ewentualnego poronienia z tego powodu. Ponadto odstawiłam kilka leków, które brałam, a dostałam inne, jakieś witaminy itp., które również wpływają na podtrzymanie ciąży na tym wczesnym etapie. Ale jeśli jesteś zdrowa i nie miałaś problemów z zajściem w ciążę to możesz poczekać ![]() Mar2sia aaaaaa!!! Dzień Chłopaka!!! Dobrze, że mi przypomniałaś!!! Ale i tak zapomniałam kupić cokolwiek, ale choć życzenia złożę ![]() |
|
|
|
#678 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Popłakałam się ![]() Cytat:
Miłego wieczorku Dziewczyny
|
|
#679 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Heh to tak jak u mnie też jutro imprezka i od rana trzeba gotować jakieś zakupki ostatnie a do tego ogladanie mieszkan nas czeka wiec weekend na wysokich obrotach mnie czeka Milego wieczoru
|
|
#680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chrześniaczka skończyła rok ale ten czas zleciał, była taka malutka (2 kg miała), a teraz śmiga aż miło patrzeć. Pewnie jutro da nam popalić bo nie lubi obcych miejsc, a roczek robią w knajpie.
|
|
|
|
|
#681 |
|
Przyczajenie
|
rinco dzięki za odpowiedź
My Dnia Chłopaka jakoś nie świętujemy - prezentem dla mojego był właśnie wynik bety Chciałam zrobić nawet wieczorem jakiś deser, ale od paru dni albo przesalam, albo niedoprawiam i generalnie wszystko za co się czepię w kuchni jest nie-ja-dal-ne
|
|
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki kochane za wsparcie! Na wesele nie idziemy - postanowione.
Ja mojemu K. na dzień chłopaka upiekłam piernika z paczki, bo za nim chodził ostatnio
|
|
|
|
#683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej. U mnie tez zbuntowany dwulatek,wiec nawet nie poleze. Pobudka o 6 rano codzien ![]()
|
|
#684 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć w ten pochmurny dzień. Ja dopiero wstałam. Obudziłam się o 4.40 jak mąż szedł do pracy i nie mogłam zasnąć. Poczytałam trochę i padłam jak kawka
Budzik musiałam ustawić, bo tak to bym spała nie wiadomo do której. A tyle jeszcze roboty mnie czeka... Miłego dnia
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
Witam w słoneczny u mnie dzień
Ja nie śpie od 6.40, bo na 7.00 miałam korki
|
|
|
|
#686 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie drogie Mamusie! Pierwszy raz zarejestrowałam się na wizażu, także jestem tu całkiem nowa
Wczoraj zrobiłam test ciążowy i ukazały się dwie upragnione kreski Ponieważ jestem realistką, to wolę jeszcze w zbytnią ekscytację nie wpadać i poczekać do badań betaHCG i do USG. Ale mam szczerą nadzieję pozostać tu z Wami ![]() Drogie Mamusie, mnie bardzo zależy na dyskrecji, a chętnie przyłączyłabym do Waszego zacnego już grona Czy to forum będzie kiedyś zamknięte? Wówczas chętniej bym o sobie opowiedziała, pozwierzała się itd. Nie lubię "podczytywaczek", bo będziemy zapewne pisać o bardzo osobistych sprawachGratuluję wszystkim obecnym Mamusiom i trzymam kciuki za kolejne staraczki, któe jeszcze w czewcu zostaną Mamusiami ![]() Aha, mój termin wychodzi mniej więcej na 5-10 czerwca, to był mój drugi cykl starań
|
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i bardzo się cieszę że zostałaś w domu my dziś zaczęliśmy 11 tydzień
|
|
#688 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie wszystkie Mamusie! Na wizażu jestem całkiem nowa, nigdy nie korzystałam z tego portalu.
Wczoraj zrobiłam test ciążowy i ukazały się dwie upragnione kreski Bardzo chciałabym do Was dołączyć. Wyliczony przeze mnie termin porodu wypada na 5-10 czerwca. Póki co nie chcę wpadać w wielką euforię, tylko na razie na spokojnie podchodzę do sprawy i czekam na badanie betaHCG oraz na USG (w przyszłym tygodniu). To był mój 2 cykl starań ![]() Dziewczyny, mam do Was pytanie: zależy mi na intymności i dyskrecji, nie lubię "podczytywaczek". Czy to forum będzie zamknięte/prywatne? Czy zawsze tak będzie, że będzie tu mógł wejść każdy i czytać? Pozdrawiam serdecznie wszystkie obecne Mamusie i trzymam kciuki za te, które jeszcze się starają i wkrótce będą czerwcówkami
|
|
|
|
#689 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic mi się nie chce
Normalnie jak widzę, że czeka mnie jeszcze gotowanie, to czuję, że może być kolorowo. Od rana znów mnie lekkie mdłości brały Wiktorynko, możesz mnie dopisać do listy (Ania, 23 l. tp 29 maja) ![]() Idę dalej sprzątać Mam nadzieję, że się wyrobię ze wszystkim
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dziś TŻ sprząta i wiesza pranie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

Pani też powiedziała, żeby się nie męczyć, dbać o siebie itp. Gdyby się coś działo, to mam do niej dzwonić.

oby bylo wszystko dobrze
odpoczywaj 

heheheh ja obchodzę 10 marca tak przynajmniej mówia
od 6.08.2011 jesteśmy szczęśliwym małżeństwem 
Normalnie jak widzę, że czeka mnie jeszcze gotowanie, to czuję, że może być kolorowo. Od rana znów mnie lekkie mdłości brały