Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-30, 16:31   #661
liveinhope
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez Olik23 Pokaż wiadomość
Obecnie farby do włosów są tak delikatne, że nie maja jak zaszkodzić.
Nie zgodzę się, chemia to chemia. Z jakiegoś powodu zalecają, żeby pierwszy trymestr wytrzymać bez farbowania. Ja raczej nie ryzykuję
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 17:01   #662
Olik23
Raczkowanie

GG do Olik23

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się, chemia to chemia. Z jakiegoś powodu zalecają, żeby pierwszy trymestr wytrzymać bez farbowania. Ja raczej nie ryzykuję
No tak chemia to chemia Tylko, że chemia teraz jest wszędzie i jakoś żyć trzeba.

Mój Gin nie widział w tym problemu, a ja nie uważam żebym była wielką ryzykantką
Olik23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 17:04   #663
npg88
Raczkowanie

Ja też bym się wstrzymała z farbowaniem w I trymestrze, ale każdy robi jak uważa

Wenn man sich etwas wirklich wünscht,
wenn man ganz fest dran glaubt,
dass es in Erfüllung geht,
dann passiert es auch!

npg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 17:18   #664
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez npg88 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj przeżyłam chwile grozy. Dostałam plamienia i to dość mocnego. Na jednej izbie przyjęć czekałam ok 4h i się nie doczekałam. Pojechaliśmy na inną. Tam mnie zbadał lekarz, zrobił usg (o 23!) i okazało się, że kosmówka się odkleja i jest niewielki krwiak. Przepisał mi duphaston, no-spę, kazał leżeć i siedzieć na tyłku... Jutro mamy wesele, ale chyba nie pojedziemy...
A co do imion to dla dziewczynki: Liliana, Alicja albo Lena, a dla chłopca: Leon, Mateusz, Jan...
Trzymam kciuki, żeby wszystko się uspokoiło i było dobrze.
Wiem co teraz czujesz
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 17:20   #665
aneczka240
Wtajemniczenie

Już po wizycie. Pani doktor potwierdziła ciążę. Termin porodu z miesiączki to 29 maja. Ciąża jak na ten tydzień prawie idealna. Prawie. Pani powiedziała, że mam wysoki poziom HCG i już powinno być widać serduszko, a jeszcze go nie ma, albo jest bardzo malutkie i niewidoczne. Dostałam także skierowania na podstawowe badania i przyszłym tygodniu je zrobię. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Pani też powiedziała, żeby się nie męczyć, dbać o siebie itp. Gdyby się coś działo, to mam do niej dzwonić.

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 17:27   #666
Olik23
Raczkowanie

GG do Olik23

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Już po wizycie. Pani doktor potwierdziła ciążę. Termin porodu z miesiączki to 29 maja. Ciąża jak na ten tydzień prawie idealna. Prawie. Pani powiedziała, że mam wysoki poziom HCG i już powinno być widać serduszko, a jeszcze go nie ma, albo jest bardzo malutkie i niewidoczne. Dostałam także skierowania na podstawowe badania i przyszłym tygodniu je zrobię. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Pani też powiedziała, żeby się nie męczyć, dbać o siebie itp. Gdyby się coś działo, to mam do niej dzwonić.
Gratuluję Za dwa tygodnie będzie pewnie wszystko widać i słychać

Ja wizytę mam jutro i już się stresuję.
Stary 2011-09-30, 17:59   #667
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj przeżyłam chwile grozy. Dostałam plamienia i to dość mocnego. Na jednej izbie przyjęć czekałam ok 4h i się nie doczekałam. Pojechaliśmy na inną. Tam mnie zbadał lekarz, zrobił usg (o 23!) i okazało się, że kosmówka się odkleja i jest niewielki krwiak. Przepisał mi duphaston, no-spę, kazał leżeć i siedzieć na tyłku... Jutro mamy wesele, ale chyba nie pojedziemy...
A co do imion to dla dziewczynki: Liliana, Alicja albo Lena, a dla chłopca: Leon, Mateusz, Jan...
Będzie dobrze tylko musisz brać leki i dbać o siebie

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
super

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
No tak chemia to chemia Tylko, że chemia teraz jest wszędzie i jakoś żyć trzeba.

Mój Gin nie widział w tym problemu, a ja nie uważam żebym była wielką ryzykantką
Jestem fryzjerką i z doświadczenia wiem że raczej można farbować włosy w I trymestrze, dużo kobiet farbuje i rodzą zdrowe dzieci

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 18:12   #668
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
oby bylo wszystko dobrze odpoczywaj
Cytat:
i na zapas
Cytat:
bedzie dobrze
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 18:49   #669
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

na żadne wesele nie idź!!
ja przeżyłam swoją chwile grozy i leżę w domu
wesele nie jest tego warte, też mieliśmy jechać koniec paźdz ale daliśmy sobie spokój są ważniejsze rzeczy

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze tylko musisz brać leki i dbać o siebie

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

super

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Jestem fryzjerką i z doświadczenia wiem że raczej można farbować włosy w I trymestrze, dużo kobiet farbuje i rodzą zdrowe dzieci

ja tam czytałam że można farbować farbami bez amoniaku, ale wolę nie farbować przeżyć ten czas bo moja mama zawsze mi farbowała a teraz zakazała nie chce mieć mnie na sumieniu po tym jakie mam problemy z ciąża

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 19:35   #670
22nika27
Rozeznanie

Cześć dziewczynki, ja powoli zaczynam odczuwać dolegliwości- otworzyłam dzisiaj lodówkę w której było surowe mięsko i tak szybko ją zamknęłam jak otworzyłam zaciskając usta, bo od razu miałam odruch wymiotny. Jadłam później bigos i trafiło się mi w buzi takie tłuste mięso- to samo, odruch ale na tym się tylko skończyło więc jeszcze nie miałam przywitania z "miską" .

npg88 - leż w domku i na żadne wesele nie idź, dzidziuś najważniejszy

Edytowane przez 22nika27
Czas edycji: 2011-09-30 o 19:36
22nika27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:03   #671
rinco
Wtajemniczenie

Ja też mam sporą wadę wzroku (ponad -5 oba oczy) i w sumie nastawiam się na cesarkę od początku, choć jeszcze nic ginowi nie mówiłam. A kto w takim przypadku daje skierowanie na cesarkę - okulista czy ginekolog?

Dziewczyny, ja ciągle jestem głodna! Jak zjem normalną porcję to wcale się nie nie najadam, a potem za 2 godz znowu mnie ssie. Ale odechciało mi się podjadać między posiłkami i odrzuca mnie od słodkiego, to chociaż tyle...

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2011-09-30 o 20:05
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:16   #672
Olik23
Raczkowanie

GG do Olik23

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja też mam sporą wadę wzroku (ponad -5 oba oczy) i w sumie nastawiam się na cesarkę od początku, choć jeszcze nic ginowi nie mówiłam. A kto w takim przypadku daje skierowanie na cesarkę - okulista czy ginekolog?

Dziewczyny, ja ciągle jestem głodna! Jak zjem normalną porcję to wcale się nie nie najadam, a potem za 2 godz znowu mnie ssie. Ale odechciało mi się podjadać między posiłkami i odrzuca mnie od słodkiego, to chociaż tyle...
rinco, u mnie gdy powiedziałam ginowi o mojej wadzie wzroku to dał mi skierowanie do okulisty na badania. U okulisty na najpierw miałam standardowe badanie wzroku, później zapuszczono mi atropinę, założono taki aparat na oczy i okulista badał mi dno oka i siatkówkę. Wyniki były takie, że siatkówka nie jest uszkodzona, nie ma więc wskazań do cesarki. Pewnie jeżeli by mi coś wyszło nie halo, to okulista na zaświadczeniu napisałby, że są wskazania do cesarki.
Stary 2011-09-30, 20:25   #673
Karla_1982
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny?

Można do Was dołączyć?

Dziś odebralam wyniki betaHCG - 122 U/l - juhuuu, z zakresu laboratoryjnego wynika, że to 4 tc! Do lekarza wybieram się najpewniej w 7-8 tc, wcześniej czytałam że raczej nie ma sensu, jak Wy uważacie?

Pozdrawiam ciepło wszystkie przyszłe Mamusie Wizażankowe )
Karla_1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:36   #674
katalinka3
Przyczajenie

Ja również witam wszystkie przyszłe mamy ;-) Czytam Was od początku, ale dopiero dzisiaj miałam wizytę lekarską i odważyłam się do Was dołączyć. Termin mam wyznaczony na 23 maja. Dzisiaj widać było serduszko naszego maleństwa. Czekamy z niecierpliwością na nasze Maleństwo. Na szczęście czas mi się nie dłuży ponieważ w domu bryka zbuntowana dwulatka ;-) Pozdrawiam serdecznie. A w kwestii jedzenia czy farbowania włosów to z doświadczenia wiem, że należy zachować zdrowy rozsądek.
katalinka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 20:53   #675
mar2sia
Raczkowanie

Dobry wieczór

katalinka3, karla_1982
witajcie

Ale mam lenia dzisiaj. Moja aktywność skończyła się na wybraniu się na godzinne zakupy i zrobieniu pierogów. Potem spać na 2 godziny i koniec sił do wieczora :/

Obchodzicie Dzień Chłopaka?
mar2sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 21:33   #676
zabka85
Raczkowanie

No wiec byłam u gina.Jestem w piątym tygodniu jednak i serduszka nie ma ale lekarz powiedzial że wszystko idzie idelanie,jajeczko szybko rosnie ma 2 cm,ma dobry kształt i najważniejsze jest w miejscu gdzie ma być.Kazał mi przyjśc za 10 dni ale odczekam i pójdę za 2 tygodnie żeby być już pewna tego co widzę a mam nadzieję że serduszko się pojawi.Ale samo zdjęcie ukazujące moją ciązę przyprawia mnie o wzruszenie ;( ale oczywiście ze szczęscia

dnia faceta dzisiaj nie obchodze bo z tego co słysze to oni mają i w marcu i w kwietniu i do tego we wrześniu więc ile tego heheheh ja obchodzę 10 marca tak przynajmniej mówia

31 sierpnia zrobiliśmy fasolkę

więc będziemy rodzicami
zabka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 21:38   #677
rinco
Wtajemniczenie

Olik23 a ja bym się chyba jednak bała rodzić naturalnie przy takiej wadzie... Że mi się tam coś właśnie uszkodzi i będę widzieć jeszcze gorzej niż teraz. Będę musiała pogadać o tym z ginem, ale to już bliżej porodu.

Karla ja uważam, że jest sens, no może nie w każdym przypadku, ale np. w takim jak mój - mam pco i niedobory progesteronu w II fazie cyklu, a dzięki wcześnie odkrytej ciąży i wcześniej wizycie u gina kontunuowałam branie luteiny (progesteronu) a tym samym zmniejszyłam ryzyko ewentualnego poronienia z tego powodu. Ponadto odstawiłam kilka leków, które brałam, a dostałam inne, jakieś witaminy itp., które również wpływają na podtrzymanie ciąży na tym wczesnym etapie. Ale jeśli jesteś zdrowa i nie miałaś problemów z zajściem w ciążę to możesz poczekać

Mar2sia aaaaaa!!! Dzień Chłopaka!!! Dobrze, że mi przypomniałaś!!! Ale i tak zapomniałam kupić cokolwiek, ale choć życzenia złożę
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 21:43   #678
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję Za dwa tygodnie będzie pewnie wszystko widać i słychać

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość

super
Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość
i na zapas
Mam nadzieję, że będzie dobrze Popłakałam się

Cytat:
Napisane przez zabka85 Pokaż wiadomość
No wiec byłam u gina.Jestem w piątym tygodniu jednak i serduszka nie ma ale lekarz powiedzial że wszystko idzie idelanie,jajeczko szybko rosnie ma 2 cm,ma dobry kształt i najważniejsze jest w miejscu gdzie ma być.Kazał mi przyjśc za 10 dni ale odczekam i pójdę za 2 tygodnie żeby być już pewna tego co widzę a mam nadzieję że serduszko się pojawi.Ale samo zdjęcie ukazujące moją ciązę przyprawia mnie o wzruszenie ;( ale oczywiście ze szczęscia

dnia faceta dzisiaj nie obchodze bo z tego co słysze to oni mają i w marcu i w kwietniu i do tego we wrześniu więc ile tego heheheh ja obchodzę 10 marca tak przynajmniej mówia
To tak jak u mnie - dziś 5t3d i też idę za dwa tygodnie Miłego wieczorku Dziewczyny Ja idę odpoczywać, bo jutro się trochę narobię - mamy małą imprezę w domu i trochę gotowania mnie czeka...

15

Stary 2011-09-30, 21:54   #679
zabka85
Raczkowanie

Cytat:
Mam nadzieję, że będzie dobrze Popłakałam się

To tak jak u mnie - dziś 5t3d i też idę za dwa tygodnie Miłego wieczorku Dziewczyny Ja idę odpoczywać, bo jutro się trochę narobię - mamy małą imprezę w domu i trochę gotowania mnie czeka...

Heh to tak jak u mnie też jutro imprezka i od rana trzeba gotować jakieś zakupki ostatnie a do tego ogladanie mieszkan nas czeka wiec weekend na wysokich obrotach mnie czeka Milego wieczoru

31 sierpnia zrobiliśmy fasolkę

więc będziemy rodzicami
zabka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 22:14   #680
mar2sia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zabka85 Pokaż wiadomość
Heh to tak jak u mnie też jutro imprezka i od rana trzeba gotować jakieś zakupki ostatnie a do tego ogladanie mieszkan nas czeka wiec weekend na wysokich obrotach mnie czeka Milego wieczoru
Też mamy jutro imprezkę chrześniaczka skończyła rok ale ten czas zleciał, była taka malutka (2 kg miała), a teraz śmiga aż miło patrzeć. Pewnie jutro da nam popalić bo nie lubi obcych miejsc, a roczek robią w knajpie.
mar2sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 22:18   #681
Karla_1982
Przyczajenie

rinco dzięki za odpowiedź Problemów z zajściem w ciążę nie mieliśmy, ale chyba faktycznie w przyszłym tyg wybiorę się do lekarza, z pierwszym jak i z drugim wynikiem bety (który chce własnie zrobić za parę dni), żeby rzucił profi okiem na wynik + zrobił USG.

My Dnia Chłopaka jakoś nie świętujemy - prezentem dla mojego był właśnie wynik bety Chciałam zrobić nawet wieczorem jakiś deser, ale od paru dni albo przesalam, albo niedoprawiam i generalnie wszystko za co się czepię w kuchni jest nie-ja-dal-ne Więc zrezygnowałam dla świętego spokoju naszych podniebień
Karla_1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 22:30   #682
npg88
Raczkowanie

Dzięki kochane za wsparcie! Na wesele nie idziemy - postanowione.
Ja mojemu K. na dzień chłopaka upiekłam piernika z paczki, bo za nim chodził ostatnio

Wenn man sich etwas wirklich wünscht,
wenn man ganz fest dran glaubt,
dass es in Erfüllung geht,
dann passiert es auch!

npg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 07:50   #683
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez katalinka3 Pokaż wiadomość
Ja również witam wszystkie przyszłe mamy ;-) Czytam Was od początku, ale dopiero dzisiaj miałam wizytę lekarską i odważyłam się do Was dołączyć. Termin mam wyznaczony na 23 maja. Dzisiaj widać było serduszko naszego maleństwa. Czekamy z niecierpliwością na nasze Maleństwo. Na szczęście czas mi się nie dłuży ponieważ w domu bryka zbuntowana dwulatka ;-) Pozdrawiam serdecznie. A w kwestii jedzenia czy farbowania włosów to z doświadczenia wiem, że należy zachować zdrowy rozsądek.

hej. U mnie tez zbuntowany dwulatek,wiec nawet nie poleze. Pobudka o 6 rano codzien

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 09:41   #684
aneczka240
Wtajemniczenie

Cześć w ten pochmurny dzień. Ja dopiero wstałam. Obudziłam się o 4.40 jak mąż szedł do pracy i nie mogłam zasnąć. Poczytałam trochę i padłam jak kawka Budzik musiałam ustawić, bo tak to bym spała nie wiadomo do której. A tyle jeszcze roboty mnie czeka...
Miłego dnia I buziaczki w brzuszki

15

Stary 2011-10-01, 10:03   #685
marao
Zadomowienie

GG do marao

Witam w słoneczny u mnie dzień Ja nie śpie od 6.40, bo na 7.00 miałam korki Ale bez problemu wstałam na szczęście. Cały przyszły tydzień pobudka będzie o 5.00 bo na 6.00 do pracy.
marao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 10:21   #686
vanioliova_mama
Przyczajenie

Witam serdecznie drogie Mamusie! Pierwszy raz zarejestrowałam się na wizażu, także jestem tu całkiem nowa Wczoraj zrobiłam test ciążowy i ukazały się dwie upragnione kreski Ponieważ jestem realistką, to wolę jeszcze w zbytnią ekscytację nie wpadać i poczekać do badań betaHCG i do USG. Ale mam szczerą nadzieję pozostać tu z Wami

Drogie Mamusie, mnie bardzo zależy na dyskrecji, a chętnie przyłączyłabym do Waszego zacnego już grona Czy to forum będzie kiedyś zamknięte? Wówczas chętniej bym o sobie opowiedziała, pozwierzała się itd. Nie lubię "podczytywaczek", bo będziemy zapewne pisać o bardzo osobistych sprawach

Gratuluję wszystkim obecnym Mamusiom i trzymam kciuki za kolejne staraczki, któe jeszcze w czewcu zostaną Mamusiami

Aha, mój termin wychodzi mniej więcej na 5-10 czerwca, to był mój drugi cykl starań
vanioliova_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 10:43   #687
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki kochane za wsparcie! Na wesele nie idziemy - postanowione.
Ja mojemu K. na dzień chłopaka upiekłam piernika z paczki, bo za nim chodził ostatnio

no i bardzo się cieszę że zostałaś w domu

my dziś zaczęliśmy 11 tydzień

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-01, 10:50   #688
vanioliova_mama
Przyczajenie

Witam serdecznie wszystkie Mamusie! Na wizażu jestem całkiem nowa, nigdy nie korzystałam z tego portalu.

Wczoraj zrobiłam test ciążowy i ukazały się dwie upragnione kreski Bardzo chciałabym do Was dołączyć. Wyliczony przeze mnie termin porodu wypada na 5-10 czerwca. Póki co nie chcę wpadać w wielką euforię, tylko na razie na spokojnie podchodzę do sprawy i czekam na badanie betaHCG oraz na USG (w przyszłym tygodniu). To był mój 2 cykl starań

Dziewczyny, mam do Was pytanie: zależy mi na intymności i dyskrecji, nie lubię "podczytywaczek". Czy to forum będzie zamknięte/prywatne? Czy zawsze tak będzie, że będzie tu mógł wejść każdy i czytać?

Pozdrawiam serdecznie wszystkie obecne Mamusie i trzymam kciuki za te, które jeszcze się starają i wkrótce będą czerwcówkami
vanioliova_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 11:28   #689
aneczka240
Wtajemniczenie

Nic mi się nie chce Normalnie jak widzę, że czeka mnie jeszcze gotowanie, to czuję, że może być kolorowo. Od rana znów mnie lekkie mdłości brały
Wiktorynko, możesz mnie dopisać do listy (Ania, 23 l. tp 29 maja)
Idę dalej sprzątać Mam nadzieję, że się wyrobię ze wszystkim

15

Stary 2011-10-01, 11:32   #690
śliweńka
Zakorzenienie

u mnie dziś TŻ sprząta i wiesza pranie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości