|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
te wszystkie wykrzykniki oznaczaja - jak mi sie chce takiego jedzenia!!!! |
||
|
|
|
#2972 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Witajcie kochane! Trochę mnie nie było bo zalatana jestem ostanio!
Karolca, ja też mam problemy ze zgryzem-ząbki mam zdrowe, w czewrcu byłam u stomatologa gdzie tylko jedną małą dziurkę wynalazł, ale też szykuje się ósemka do wyrwania... I po ciąży bezwzględnie zakładam aparat, bo mam trochę krzywe zęby w górnym łuku, co psuje uśmiech i sprawia, że rzadko kiedy uśmiecham się pełną gębą Także to już postanowione, nie chcę odwlekać. A winę za to, że teraz zęby mam krzywe zwalam na panią stomatolog w ośrodku zdrowia, która kazała mi moje krzywe dwójki napychać językiem!!!!, twierdząć, że wrócą na włąściwe miejsce...Oczywiście, nie wróciły, bo i jak...? Moja młodsza siostra miała więćej szczęścia, jej załozyli apart jak miała 17 czy 16 lat i po 2 latach noszenia żąbki białe i proste jak z reklamy....No ale inne czasy kiedyś były Aguśka, leczo wygląda apetycznie, to jedna z moich ulubionych potraw zresztą...A ja mam dziś w planie cannelonni ze szpiankeim i pomidorami, a ostanio miałam klopsiki z indyka w pysznym soei plus ziemniaczki z koperkiem. Place lizać! A mijają wam powoli mdłości i inne dolegliwości?Bo w sumie już 2 trymestr ma się powoli ku końcowi...
|
|
|
|
#2973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia
. no i git
|
|
|
|
#2975 |
|
Wtajemniczenie
|
A my sie dzis do kina wybieramy, Tz mnie wyciaga...nie chce mi sie bo ci nowi znajomi to bardzo absorbujacy sa...spotkamy sie z nimi drugi raz..najpierw idziemy cos zjesc a pozniej filmik nie wiem jeszcze jaki, ja jestem dzis ni w doope ni w oko wiec wszystko mi jedno. ciagnie mi brzuch jak nie wiem co, nospy nie bede brala. dzisiaj umowilam sie do swojej fryzjerki, bede miala ''nowy kolor'' we wtorek.
|
|
|
|
#2976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic tak nie poprawia humoru
|
|
|
|
|
#2977 |
|
Wtajemniczenie
|
mam tylko nadzieje ze kolor dluzej utrzyma sie niz poprzednim razem, po pierwszym myciu zmyl sie i byl calkiem inny, to bylo w 2-3 tyg - jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
a ja pójdę do fryzjera dopiero za 2 tyg. bo ciągle mamy jakiś gości w sobotę (a muszę zabrać jeszcze męża, a on może tylko w sobotę). No i muszę sobie farbę na włosy zrobić, bo już mam odrosty straszne...teraz włosy mi tak szybko rosną
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się cieszę, upolowałam w ciuchu dżinsy ciążowe za 14 zeta
|
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo...nieźle
|
|
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
ja sobie farbe a raczej szampon koloryzujacy dzisiaj kupilam
bez amoniaku podobno![]() a teraz ogladam sobie wózki chociaz jak juz pisalam mozliwe ze dostaniemy o znajomego caly zestaw wózek kolyska łózeczko zabawki itp a wracajac do wózków masakra teraz tego tyle jest że jobla można dostac
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2982 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wlasnie wrocilam z usg..
No cóż stało się co mogło najgorsze. Pusty pęcherzyk.. Nie ma nic. W poniedziałek idę na zabieg łyżeczkowania, do szpitala.. A tż tak daleko... czuje sie strasznie....
|
#2983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2984 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Bylam w sklepie. Kupilam malemu papucie bo tak zimno w domku ze ma w skarpetach zimne stopki i sobie sweterek ale nie ciazowy, normalny, ale taki cieply zapinany i zawiazywany. Stwierdzilam, ze lepiej taki niz ciazowy, bo potem ciazowego nie uzyje.
Cytat:
A i brzus tez szybciej mi rosnie teraz mam juz taki jak w poprzedniej ciazy na poczatku III trymesteru ( a zaczynam 5 m-c) ![]() Ja mojemu juz powiedzialam ale on jest jeszcze maly i raz caluje brzuszek i "daje" cukierki dzidzi a raz lale-dzidzie ktora mu kupila moja mama wyrzuca i nie chce jej znac...mysle ze bedzie podobnie jak urodzi sie dziecko wiec trzeba bedzie miec oczy wszedzie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to jedna z rzeczy ktorych nie umiem robic wiem ze mieso trzeba zmielic ugotowane chyba i zrobic kulki z tego ale co potem? nie robie wiec nie wiem a odruchy wymiotne i mdlosci mam dalej mimo iz zaczynam 5 m-c;/ dzien mam spokojny ale rano i wieczorem mna szarpie jeszcze ![]() Cytat:
Cytat:
nie wiem co powiedziec...![]() a maz kiedy wraca?
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-30 o 20:17 |
|||||
|
|
|
#2985 |
|
Raczkowanie
|
strasznie mi przykro... trzymaj się jakoś...
|
|
|
|
#2986 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, jak tylko na chwilę (nie nadrobiłam jeszcze
) spiesze doniesc, ze bylam dzis na usg, dzidzia ma sie dobrze, ma 51 mm, przeziernosc zmierzona i tez wszystko ok. Nawet nie wiecie jaka jestem szczesliwa, maz tez mnie wycalowal po wizycie |
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mi przykro kochana...wiem co czujesz...szkoda, że nie ma TŻ, i pewnie mało to pomoże ale my trzymamy kciuki za Ciebie...i napewno wszystko będzie dobrze... Oszczędzaj sie tylko po zabiegu...i trzymaj się ciepło.
|
#2988 |
|
Raczkowanie
|
Dagrill przepraszam, że zapytam, ale czy to było twoje pierwsze USG?
|
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2990 | |||
|
Zakorzenienie
|
dagrill, bardzo mi przykro
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale kiedys spotkalismy znajoma z niemowlakiem, to byla bardzo zainteresowana, takze mam nadzieje, ze nie bedzie zle ![]() Cytat:
![]() super, ze wszystko w porzadku
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak strasznie mi przykro Trzymaj się kochana
|
|
|
|
|
#2992 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za Sandrę ![]() A ja dziś byłam na rozmowie z WCtem...a tak dawno już mnie nie naciągało, bo starałam się unikać tego co mnie męczy. No nic...mam nadzieję, że to tylko tak raz na jakiś czas .Jutro kolejna impreza . Ja się wykończę tymi sobotami
|
|||
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz, to jest czyjes dzidzi a to co bedzie w domku, to mama je przyniesie nagle nie wiadomo skad i po co![]() kolezanka z innego watku napisala (cytuje): "Słyszałam, że dla dziecka pojawienie się młodszego rodzeństwa to tak silne uczucie porównywalne z tym jakby mąż sprowadził do domu kochankę i kazał nam z nią zamieszkać." I mysle ze duzo w tym prawdy, bo zmienia sie zycie tego jednego dziecka ktore bylo w centrum zainteresowania a nagle jest ktos drugi w jego domu, w jego pokoiku i w jego dawnym lozeczku. Bede sie starala duzo uwagi poswiecac Filipkowi, jednak nie bedzie to latwe w praktyce na pewno i boje sie jak to bedzie...nawet myslalam zeby jakas ksiazke sobie na ten temat przeczytac. Na razie czytalam artykul w gazecie i tam pisalo zeby dziecku wyjasniac kiedy bedzie dzidzius, bo dla niego ze sie urodzi za jakis to abstrakcja i ono nie umie sobie wyobrazic ze to za pare m-cy i ile to wogole jest. Wiec ja Filipowi tlumacze: ze spadnie sniezek, ubierzemy choinke, bedziesz jezdzil na sankach, bedziemy lepic balwanki dlugo dlugo, rozbierzemy choinke i wtedy urodzi sie dzidzius Nie wiem czy to dobrze mowie ale wydaje mi sie ze tak. No i pisalo, zeby wczesniej kupic mu jakis maly prezent od dzidzi i jak wroce ze szpitala z dzidzia to wreczyc mu i powiedziec ze to od dzidzi. A jak goscie przychoda to maja najpierw z nim sie przywitac i jego wysciskac inaczej sobie nie woybrazam. Ja na jego m-scu gdyby goscie przychodzili i sciskali najpierw dzidzie a mnie nie zauwazali, bym chyba sie zalamala a dzidzie bym znienawidzila. No i na lale to tak jak Twoja Sandra nie moze patrzec, wszystkie maskotki sa cacy, tuli je, sciska, caluje a lali nie. Mowi: "nie chcesz lali". Bedzie ciezko, ale mysle ze jakos damy rade, inni dawali to my tez
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-30 o 21:44 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Strasznie mi przykro , trzymaj się mocno.
|
|
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to, ze dla dziecka to wielkie przezycie, ze w domu pojawia sie nowy czlonek rodziny, ze juz mama i tata nie sa tylko dla niego, to ja sobie doskonale zdaje sprawe. I tez ze bedzie zazdrosc (bo niestety zachowania doroslych rozczulajacych sie nad bobasem tez nie da sie uniknac), z ktora trzeba bedzie sobie na wiele sposobow radzic i uwazac na to, zeby dziecko nie poczulo sie odtracone. Ale jak by nie bylo, nie my pierwsze, nie ostatnie i mimo wszystko wierze, ze bedzie dobrze ![]()
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mi właśnie zrobił wykład jaki to on biedny bo mu przypomiałam ze ma zmywać codziennie a on ze zmęczony ze późno wrócił i podstawowy argument to ze jest mało w zlewie przerastają go jego skromne obowiązki czyli zmywanie, sprzątanie królikowi i wynoszenie śmieci i ma czelność powiedzieć jeszcze ze trzeba umyć podłogę w kuchni!!!! ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2997 |
|
Raczkowanie
|
Monika83, Imienniczko super wieści, gratulacje!
Edytowane przez monika_krk Czas edycji: 2011-09-30 o 22:27 |
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
dagirll przykro mi
Ja wpadlam powiedziec ze was czytuje ;] zeby ni ebylo, ze nie ;] Co do mnie to ja latam po ginekologu raz w tygodniu a tu infekcja , teraz w pon ide na badnaie krwi w sorde mam isc znow do niego z wynikami i na badanie czy infekcja znikla. Mam troche dosc ale co zorbic. NIe wiem czy pisalam ze gin powiedzial ze bede miala cc, ze 29/30 ide do spzitala na podglad czy sie nie skonczy jak z pierwsza ciążą teraz mam dziwny bol w pachiwnie na sczycie miesni udowych jakbym miala zakwasy tam i nie wiem czy to nie od powieskzajacej sie macicy ? w pierwszej ciazy nie mialam czegos takiego ;/
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Drugie... Niestety dziewczyny.. Tak bywa.. Oby Wam sie wszystko ulozyło zycze z calego serca. Jade do TŻ za dwa tygodnie, nie dam rady inaczej.. Nie spodziewałam sie, ze niestety tak wyjdzie... zegnam sie z Wami buziaczki trzymajcie sie dziewczyny i dbajcie o siebie Nie zalamuje sie.. Buziaaki
|
|
#3000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze że jedziesz do TŻ tak szybciutko
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

uwielbiam ten zapach

nie robie wiec nie wiem 

za Sandrę
. Ja się wykończę tymi sobotami
przerastają go jego skromne obowiązki czyli zmywanie, sprzątanie królikowi i wynoszenie śmieci i ma czelność powiedzieć jeszcze ze trzeba umyć podłogę w kuchni!!!!