|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
no to tym bardziej mówię nie...potem będzie bęc i zdziwienie...
|
|
#4052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
jumperoo nie jest chodzikiem i to co pokazala Agus tez nie jest chodzikiem
mamaoptymistka ja osobiscie bardzo chetnie, ale trzeba pamietac ze to jest zabawka dla dziecka, a nie wygoda dla rodzicow Antropia nie uwazam zeby skoczek rozleniwil do nauki chodzenia... no chyba, ze dziecko siedzi w nim wiekszosc czesc dnia. Uwazam, ze tego typu zabawki wcale, a wcale nie sa szkodliwe jesli tylko uzywamy ich z glowa
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia; czyli prawie 24/24 z Antosiem
Oj to męczy Jak tż czasem wraca o 20 czy 21 to jestem wypluta po całym dniu a co dopiero cała doba.. Moocno Cię ściskam i dużo siły życzę super to jumperooantropia, śliczny avatar !! Noooo jaki wesoły i optymistyczny ! amarcia ale prujesz z wagą wrzuć już na luz anulinko !!!!!!!!!!!!!! Kocham Cię za tego linka !!! jak tak sobie czytam to stwierdzam, że nie chciałabym byc na tym egzaminie. Spaliłabym sie, dobrze, że mój mąż to moje przeciwieństwo i siła spokoju Dziękuje Kochana !! mamaoptymistka; nie wiedziałam o ich istnieniu ale spodobało mi się to co pokazywała aguś i o czym pisała Paulizia. Myślałam, że to może byc następcą huśtawki ale andziotka - mówi NIE ![]() andziotku, brawo dla Gabuni !!!!!!!!!!!! Twoja Księżniczka nadal ma te węzełki? Kurcze, mnie to martwi choć nie zmienia się wielkością delicadeza, odważ się Słonko !! Ja Ci to mówię ! 4 msc i 3 dni czekałam by sama jechać z Malutką (no sorrki, na zlot dojechałam z drżeniem serca ale to jakieś 2,5km było) kasiu łódzka nie strasz, ze drugi poród jest łatwiejszy ![]() Jak jesteśmy przy zabawkach to dziś mój mąż pojechał do Smyka i zapragnął Malutkiej coś kupić. Przywlókł książeczki i grzechotkę oraz coś co na oko wcale mi sie nie spodobało, choć nie chciałam go krytykować bo był taki szczęśliwy jak niczym człowiek pierwotny, który coś upolował. Jednakże powiem Wam, że to dziwactwo bardzo intryguje Gabulkę. A mówię o Śpiewaku Słodziaku Pojęcia nie miałam o istnieniu takiego czegoś Gabcia nie wie co ma robić, patrzy ze zdziwieniem, macha witkami wszystkimi, gada, śmieje się - jednym słowem wariacja. A mamusia dostała ......................... . lody, maliny mrożone do nich oraz ananasa w puszce i 2 paczki moich ulubionych pettit bure... bo zmarniałam
|
#4055 |
|
Wtajemniczenie
|
Antropia tego typu zabawke jak jumperoo powinno sie odstawiac jak dziecko zaczyna raczkowac wtedy nie ma problemu. Jest to zabawka 'na chwile'' i nie jest chodzikiem.
Spice chodziki nie sa zalecane juz poniewaz okazalo sie, ze chodziki sa przyczyna naprawde wielu kontuzji wymagajacych opieki medycznej.
|
#4056 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulzia w sumie to mam na myśli takie typowe chodziki...bo co do skoczków to nigdy nie miałam okazji zobaczyć ani ocenić...
rozleniwiają i spowalniają naukę samodzielnego chodzenia... ale mogę się mylić ![]() dla mnie to coś w stylu sadzania dziecka jak jeszcze nie siedzi...obłoże poduszkami i posadzę, bo przecież posiedzi... tak samo z chodzeniem...nie chodzi ale do chodzika wpakuję
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-09-30 o 20:55 |
|
|
|
#4057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja chcialam wozek z przekladanym siedziskiem i chyba kupimy peg perego pliko switch easy drive choc wg mnie jest za drogi
|
|
#4058 | ||||
|
Zakorzenienie
|
U nas znowu zalana cala lazienka w kapieli, Zoska wariacji dostaje ostatnio i chlapie jak szalona smiejac i krzyczac z radosci! no mowie wam obled! jutro ja chyba nakrecimy normalnie
ja sie powoli klade spac bo jutro ma byc cieplo i chce wykorzystac pogode, sa jutro markeddager- sklepy wystawiaja na ulice rzeczy i jest duzo taniej, wiec ide z Zosia i psiapsiola pobuszowac bo TZ do pracy musi...grrr! Cytat:
Macie racje, fizjoterapeutka pokazala mi ze najczesciej dzieci przerwacaja sie z pleckow na brzuszek i odwrotnie od 5-9 miesiaca i to jest normalne ![]() Cytat:
kochana gratuluje wycieczki z Gabulkiem! wiedzialam ze dacie rade znakomicie A spiworek kupilam TAKIna razie jest zwariowana pogoda, dzis rano bylo 12 stopni a teraz ciagle 18 ! badz tu madry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i prosze o wyslanie mi INKI poczta, bo tu ni ma... moj TZ w garazu standardowo cos do auta montuje, normalnie z audi sie powinien ozenic nie ze mna. eh nie dosc ze jutro do pracy idzie to teraz w garazu siedzi a jak go prosze zeby polke zamontowal bo Zoska niedlugo zacznie po podlodze smigac to nie ma czasu/sily.. ehhh nic nie narzekam spac pojde ostentacyjnie a co... |
||||
|
|
|
#4060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja nie mam zdania na temat chodzików, dlatego chętnie poczytam co i jak ![]() Ddaaiissyy a głośno te "śpiewaki" śpiewają??? i co one śpiewają???
|
|
#4061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem w stanie z daleka rozpoznać dziecko wsadzane wcześnie do chodzika ... Cytat:
w drugą stronę parę razy jej się udało, ale jak teraz patrzę to wtedy raczej był przypadek |
||
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
a Zoska tylko pare razy doslownie sie przekrecila z pleckow na brzuszek i odwrotnie tez..obawiam sie ze to przez to ze ma te miesnie i kregi z tylu takie sztywne..
Tz dalej w garazu.. |
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co śpiewaja? nie rozumiem Widze w aukcji, ze jest info, iż w jezyku niemowląt. Czasem coś po ang chyba wtrącą anulka a to jakaś nowośc moze? Jak chcesz to mogę Ci kliknąć i wysłać do Ciebie (bo w Smyku prawie 2x tyle, nie opłaca sie) Ehhh ci tżeci należy mu sie ! Sliczny spiworek
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
mamaopt dobrze napisała, że dziecko nie uczy się utrzymywania równowagi i ostrożności, poza tym stopa nie ma podparcia tak jak przy staniu całkowitym, dziecko w chodziku się jakby odpycha a nie stawia kroki,
wkładanie dziecka zbyt wcześnie powoduje, że cały ciężar ciała spoczywa na nieukształtowanych jeszcze stawach i więzadłach i często powoduje szpotawość |
|
|
|
#4065 |
|
Wtajemniczenie
|
Antropia ja mysle o czyms TAKIM. To jest zabawka od 6 miesiaca. Dziecko ma taka jazde, ze lubi skakac zanim jeszcze bedzie raczkowac. Ja mam okazje kupic to duuuuzo taniej od zajomych i sie zastanawiam. Przegladam wszytskie za i przeciw i jesli bedziemy z tego korzystac mondrze to napewno nie zrobie tym krzywdy. Jakby sie tak zastanowic to kazdy 'sprzet' moze dziecku zaszkodzic [np. bujaki czy foteliki] trzeba tylko korzystac z nich z glowa. Takie jest moje zdanie.
Chodzikom tez jestem przeciwna i moje dziecko nie bedzie w czyms takim 'chodzic' mimo ze widzialam mnostwo dzieci w chodzikach i nic im nie jest Maja 6, 7 czy 8 lat teraz. Poza tym chodziki spelnialy chyba funkcje takiego 'zwiedzacza', a nie nauki chodzenia... tak mi sie wydaje przynajmniej. Mimo wszystko sa teraz nie polecane wlasnie z powodu tych kontuzji o ktorych pisalam wczesniej.
|
#4066 |
|
Zadomowienie
|
a mój Franek jak jeszcze miał głowę niestabilną to kilka razy z brzucha na plecy poleciał ale to dlatego że głowa była ciężka
a teraz leży sobie LORD i wygląda nie zamierza specjalnie się wysilać z jakimś przekręcaniem a ja wiem że byłby w stanie bo jak w nocy jest głodny i do cycka się na bok obraca to kiedyś prawie fiknął leniuszek mój
|
#4067 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane!
U nas kiepsko, Wojtek od rana ma mega katar, ofkors dzięki siostrze, bo jak mówię "nie całuj go" to jak grochem o ścianę, a upilnować się nie da, żeby go nie przytulała. A dziś mamy 5 rocznicę ślubu a tż jeszcze w pracy... skoczek - my mieliśmy dla Kasi, taki podwieszany do futryny, ale krótko go używała, bo był do iluś kg a Kasia z tych większych dzieci wsadzałam ją w okresie sprężynowania (żeby ręce mogły trochę odpocząć, a że jak wspomniałam moje dzieci nie są wagi piórkowej to ręce bolały jak ......... )
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
daisyy dziekuje ale mamy milion zabawek w domu choc nie powiem kusisz mnie.....
![]() przemysle to bo strasznie mnie intryguje ta zabawka ![]() a TZ dalej w garazu! ja wykapana i w lozeczku mam go w glebokim powazaniu spac ide i koniec choc chcialam jeszcze zoske nakarmic na spiocja ok 22:30...ale nie dociagne.. |
|
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
Asiak no to wszystkiego naj, dużo miłości z okazji rocznicy
Andziot a co to jest ta szpotawość, bo ja pierwszy raz słyszę coś takiego
|
#4070 |
|
Rozeznanie
|
Mój Wojtek też z gatunku leniwców bo ANI RAZU jeszcze się nie przewrócił, jedynie na boki. Ale po co ma się przewracać, jak jego ukochane nogi ma non stop w zasięgu rąk i buzi a więcej mu chyba do szczęścia nie potrzebne... dowód na zdjęciu...
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
anulka, no dziwna jest, nie ? slyszalas jej dzwieki ?
mnie osobiscie sie nie spodobała ale Gabrysi tak - aż usnęła a jeszcze nie kąpana A nie mozesz po tż zadzwonic ? czy nie chcesz
|
#4072 |
|
Wtajemniczenie
|
Pauliza co do takiego skoczka to się nie wypowiem bo nie wiem
ja bym się chyba zwyczajnie bała wsadzić tam Piotrusia mamaoptymistka to tak jak moj Piotruś ani mu w głowie przewracanie się dziewczyny chyba jutro wystartuje w konkursie z "Piotrusiem, ale nie wiem za cholerę jakie zdjęcie wybrać
|
#4073 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot ja sie zgadzam z tym co piszesz gdyby jednak tego typu zabawki byly stosowane tak jak powinno np. 30 minut dziennie to nie wydaje m sie by powodowalo by to jakies zaburzenia motoryczne.
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy nagraj kiedyś filmik z tą zabawką
bo mnie ona też zaciekawiła ![]() Asiak Wojtek
|
#4075 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jesteście kochane
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
daisy nie moge bo w garazu zasiegu nie ma
![]() a on tam montuje rozne bzdury tylko zawsze jak tak dlugo siedzi to ja sie glupia martwie uciekam spac bo nie wiadomo co nocka dzis przyniesie(czyt. ile pobudek bedziemy mialy )buziale dla wszystkich
|
|
|
|
#4077 |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorowa porą.
Zacznę od życzeń dla naszych dzisiejszych solenizantów - Wszystkiego najlepszego kochane Maluszki !!! Matal - gratuluję zdanego egzaminu ![]() Matal i Spice - zazdrościmy Wam również mini zlotu, poprosimy o zdjęcia po powrocie Daisy - cieszę się, że odważyłaś się sama jechać z Gabi to teraz do Łodzi dasz radę sama? ![]() Night - Ty chyba masz niedaleko góry, może tam się wybierzecie? Andziot - no właśnie ja też wiem, że chodziki są beee... ale moja teściowa uważa, że są wow. Jakimi argumentami ją przekonać? Wiem, że to źle wpływa na rozwój bioderek, ale co jeszcze? Nie będę się wypowiadać co do naszej ostatniej nocki, bo widzę, że Wy tu niektóre macie poważne problemy w nocy z bobaskami. Naprawdę współczuję. Natomiast ja dziś cały dzień sama, ojj nie przepraszam odwiedziła mnie @... zupełnie nieproszona. Męża jeszcze nie ma i chyba szybko nie będzie... Podziwiam samotne matki, naprawdę, ja się wkurzam jak go nie ma, bo mi nie ma kto pomóc, siora chora, mama chora, teściowie 130km stąd i jakoś nie kwapią się z przyjazdem. No i jestem sama... położyłam Kubę spać, więc dopiero teraz mogłam usiąść i coś skrobnąć...
|
#4078 |
|
Wtajemniczenie
|
Antropia, a jest jakas tematyka tego konkursu? Tez bym miala problem, bo dla mnie wsyztskie zdjecia sa sliczne
Asia1981 ale akrobata!!!! Ja zapisuje Antka do klubu leniuszkow, bo wciaz przewrot z pleckow na brzuszek nie udany
|
#4079 |
|
Wtajemniczenie
|
asiak boskie zdjęcie
|
#4080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy!!! A gdzież Twój luby się podziewa, zamiast w domu świętować z żoną? Może niespodziankę Ci szykuje, co? ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Daisy - miałam pytać, jak Ci wyszły te zapiekane papryki z mięsem mielonym? Dobre?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

)
Oj to męczy
super to jumperoo

dla Gabi za postępy
należy mu sie ! Sliczny spiworek
ale akrobata!!!!