|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4022 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
w koncu opisalam swoj porod,ktory mimo bolu byl niesamowitym przezyciem
![]() Niko spi, maz w pracy a ja nie mam co ze soba zrobic. Jutro wizyta u ksiedza, jedziemy na weekend w rodzinne strony, Turek- Dąbie
|
|
#4023 |
|
Zadomowienie
|
antropia damy radę
mój tez zrobił kilka obrotów i ostatnio częściej się na macie rozjeżdża i to go bardziej bawi więc się tak nie martwię bo widzę, że nabywa jakąś umiejętność i za kilka dni przestaje to robić
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Mattal, brawo
![]() Mój Tymek przekręca się na razie z pleców na brzuszek, odwrotnie jeszcze nie bardzo mu wychodzi Zaliczyliśmy spacer ale pospał może z pół godziny. Całe szczęście był grzeczny, więc łapaliśmy ostatnie promienie słońca. Deserki zakupione i pierwsza herbatka (uspokajająca z Hippa)
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
Antropia do wieczora już nie daleko, może za to w nocy będzie super spał
![]() ktoś tu wklejał taki link (Ddaaiissyy??)w którym można obliczyć w którym tygodniu jest dziecko, wiecie może kto to był??? albo jaki to link???
|
#4027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie martw sie
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
hejka Lalunie
Pierwsza dalsza podroz do pracy sama z Gabi zaliczona!! W jedną stronę mam 20km więc to nasz rekord Mialam stresa i nim wyruszyłam w drogę pojechałam do męża do pracy aby sprawdził czy dobrze fotelik poprzypinałam - tak się martwiłam W pracy Malutka ofc grzeczna, zaliczyłam z nią 4 piętra. Spędziłam tam 3h ale wiadomo, że inaczej jak jest się gościnnie a inaczej gdy jest się w pracy Dziecko grzeczniusie, na koniec była głodna więc dyr udostępnił swój gabinet dla matki karmiącej. Macierzyński wraz z urlopem wypoczynkowym kończy mi się 15.12 i potem siedzę w domu za friko ale za to z Gabiątkiem Wiecie co, widziałam się z koleżanką, która mnie zastępuje. Termin ma na koniec grudnia a wiecie ile jak dotąd przytyła ? 5 kg !! W ogóle jest malutka i drobniuusia ale od razu mi sie nasza znajoma na V przypomniała matall gratki !! ![]() MoniaK u mnie to samo, z plecków na brzuszek no problem ale w drugą stronę nie umie. 24Kasia86 i dobrze, że opisałaś. To będzie na pamiątkę !!! A z perspektywy czasu chciałabys jeszcze raz poród przeżyc? Ja baaaaaaaaaaaaaardzo !! moria, a już myślałaś co zastąpi huśtawkę Igusi? Bo ja martwię się co będzie jeśli z niej wyrośnie.. ale widziałam z BS bujaczki do 18kg no i b. mi się podobają te krzesełka zabaw choć dziwi mnie to, że one już od 4 msc życia night ![]() ![]() dla Syneczka antropia, rozkręca sie? Ale to chyba do 19tyg trwać moze! O kurde Wspólczuje Klaterina, może w ciązy jestes takie zachcianki anulko, a kupiliście wczoraj śpiworek do wózeczka?? Juz tak zimno, że ubierasz Zosienkę w niego ? gusiu, brawo dla Naduni ! Co dzień same pozytywy Warszawskie Dziewczyny - faktycznie Warszawa na wlocie od czewy taka rozkopana? chciałam z małżem jechac w czwartek ale mama mnie straszy, że korki przeogromne i najlepiej by tż pociągiem śmignął
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
daisy Na wlocie niespecjalnie rozkopana. Trochę przy Okęciu.
No i na całej trasie - od Mszczonowa aż za Piotrków Trybunalski, cała Katowicka rozkopana. A korki są tam de facto zawsze, no i pociągiem na pewno będzie szybciej
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy
tak, Naunka na spacerkach teraz cud-miod ![]() Mam nadzieje, ze bedzie dis lepiej spala ![]() Gabulek grzeczniutki jak zawsze. Wszyscy pewnie zachwyceni byli, prawda?
|
|
|
|
#4031 |
|
Wtajemniczenie
|
taki był zmęczony, że musiałam wczęsniej wykąpać...
wiecie jaki był ryk po kąpieli? ![]() bite pól godziny jakby go ktoś ze skóry obdzierał...aż w końcu zasnłą mi na rękach bez jedzenia...dałam mu pospac 10 min. i wybudziłam na jedzenie...zjadł tylko 90 ml ![]() coś czuję, że długo po tym nie pośpi...ale nie miał siły na więcej ![]() tak przeraźliwie płakał i takie biedne oczka miał ....
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
antropia Jak mi przykro
Biedny Piotrus |
|
|
|
#4033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ddaaiissyy
|
|
|
|
|
#4034 |
|
Wtajemniczenie
|
na razie tak, ale podejrzewam, że się zacznie wybudzać żeby dojeść...
pod koniec już nie miał siły płakać to sobie popłakiwałł z zamkniętymi oczami ![]() ja wiedziałam, że tak się skończy dzisiejszy dzień przez jego bunt na drzemki ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- dziękuję wam za wsparcie ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- idę ogranać mieszkanie, chociaż wolałabym siedzieć tu przy łóżeczku i czekać aż się przebudzi, żeby czuł moją obecność....
|
#4035 |
|
Rozeznanie
|
Palec tylko ubity
ale boli..........Z okazji dnia chłopaka nie siedzę dziś na wizażu. Paaaaa
|
#4036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podobno drugi porod znacznie latwiejszy ![]() czy ktos widzial mojego posta na temat podgrzewania mleka zrobionego juz wczesniej w mikrofalowce? mam podgrzewacz, ale za czym on podgrzeje to Nikośka się zapłacze! chetnie sprzedam ![]() ![]() Misia wykapana, teraz lezy i sie bawi, czytalam jej ksiazeczki dla niemowlat..."popatrz co dla ciebie mam, coś pysznego mniam mniam mniam" ale miała radoche---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- ddaaiissyy ja dostane jeszcze jedną wypłatę i koniec, tak jak piszesz za free ale z Niko ![]() ale przecież to też praca
|
|
|
#4037 |
|
Wtajemniczenie
|
gdzie sie podzialo moje grzeczne nocne dziecko
zasnela o 19:10 i juz miala 2 pobudki z placzem w poszukiwaniu cyca....
|
#4039 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Beznadziejnie sie dzis czuje. Mega oslabiona. Tz w pracy na 12 godzin na nocki chodzi i spi caly dzien czyli ja sama z Antosiem i ani na chwile polozyc sie nie mozna.... ![]() Lolciu ja wiem, ze nie chodzi o pieniazki przeciez, ale ja uwazam ze od takich zdjec jest fotograf i on to zrobi szybko i 'bezbolesnie' i masz gwarancje ze przy skladaniu wniosku nie powiedza ze zdjecie sie nie nadaje ![]() mamaoptymistka ja tez uwielbiam wszytskie zabawki, ktore pokazujesz ![]() Matall dzielnie trzymalam kciuki i ogromnie sie ciesze, ze zdalas ten przeklety egzamin! Jestes super babka SiLlee jak Tobie poslzo? Daisy ciesze sie, ze pierwsza samotna podroz z Gabi zakonczyla sie sukcesem ![]() Antropia sliczny avatarek!!! Mam nadzieje, ze Piotrus bedzie spokojnie spal ![]() Amarcia Twoje sukcesy wagowe sa super Agus87 tego z Bright Stars nie widzialam, ale ja sie czaje na jumperoo z Fisher Pricea
|
#4040 |
|
Wtajemniczenie
|
nie zdążyłam wyjść z pokoju...
Piotruś się obudzi i dopompowałam UU i powinien spać... ![]() ja nie mam już siły na sprzątanie.. jutro z rana będę działać... ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Pauliza dziękuję ja też dziś sama cały dzień wypompowana, wiem co czujesz
|
#4041 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a Wy chcecie te skoczki kupować, ciekawa jestem Waszych opinii bo ja póki co jestem przeciwna i skoczkom i chodzikom.
Paulizia Antropia przytulam mocno oby jutro było lepiej
|
#4042 | ||||||
|
Raczkowanie
|
paulziu, gusiu, night dziękujemy za komentarze w albumie
andziot dziękuję za wsparcie odnośnie komentarza udowego TŻ Cytat:
![]() Hmmm czy ja mam przez to zrozumieć, że synowa ma Haneczka już nie jest Wikusiem zainteresowana ?? Cytat:
pieknie, że córeczka codziennie czegoś nowego się uczy ![]() AgnieszkaM Najlepszego dla Antosia ![]() The_Sania Najlepszego dla Marcelka ![]() i dla wszystkich CHŁOPAKÓW - ROZRABIAKÓW dziś świętujących ![]() Cytat:
![]() taki spadek wagi w tak krótkim czasie ![]() ja też poproszę jak mamaoptymistka o więcej szczegółów ![]() aaa @ też nadchodzi-------JA NIE CHCĘ ------- ![]() ![]() Cytat:
więc teraz będę myślała nad wyborem, koleżanka ma peg perego i jest bardzo zadowolona. [QUOTE=anula_81;29718190] to witajcie w klubie, to ulubione zajecie Zoski, walic pietami w co popadnie ![]() [QUOTE] anula to też ulubione zajęcie mojego Wiktora, wali z całej siły w materacyk, na przebieraczku - przewijaczku ![]() Cytat:
![]() klask i:Cytat:
![]() antropia, zosiaa łącze się w bólu, bo u mnie dokładnie to samo - SKOK, dziś brak snu od 6 do 13, oczy całe czerwone i bek co chwilkę ze zmęczenia nie umiem mu pomóc daisy cieszę się, że pomogłam w sprawie chrztu za podróż z Gabi autkiem, ja się nadal boję i źle mi z tym, bo nie jestem samodzielna siaśku ZDRÓWKA pauliziu ![]() dobry wieczór my dziś na dworze od 12 do 16- korzystamy z ostatnich słonecznych dni Wikuś był u swojej cioci i dostaliśmy piękną pomarańczową jesienną czapeczkę i pajacyka żółtego do spania tak mi się ostatnio przyuważyło, że na chłopców widzę same ciuszki we wszelkich odcieniach niebieskiego, zero pomarańczu, soczystej zieleni takich ostrych barw, wszystko błękitne - a mi się ten kolor już znudził ![]() syneczek drzemie, nie wiem czy budzić, poczekam jeszcze chwilkę i zobaczę
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzikom mówimy NIE !
mattal gratuluje !!!!!!!!!!!!!! kasia łódzka nie powinno się podgrzewać mleka w mikrofali, bo podobno jakieś tam właściwości się zmieniają ... Gaba też nie przekręca się z brzuszka na plecki (Zosia baaaardzo późno się tego nauczyła, w sumie to już prawie chodziła )Za to zaczyna podnosić dupkę i przesuwać się do przodu z tarciem głową o podłoże aaa i rączkami sięga już do półłydki jeszcze trochę i będzie stópka ![]() a i powiem Wam jeszcze moje spostrzeżenie : inka z mlekiem u mnie zwiększa laktację !!! jak wypije wieczorkiem lub w ciągu dnia to w nocy mam twarde UU
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-30 o 20:24 |
|
|
|
#4044 |
|
Raczkowanie
|
zapomniałabym: Lolka ja nie wiem czy mój synuś UU ale odpowiadam
, rzadko mu daję UU a odciągam mleczko (przy UU jest awantura) ale mamy w sumie 6 karmień (w tym 1 w nocy);kasiu łódzka ja nie wiem jak jest z tym podgrzewaniem w mikrofali wcześniej przygotowanego MM, karmię UU i wiem, że nie wolno, żeby było szybciej nie wsadzaj w podgrzewacz tylko do wrzątku po samą wysokość mleczka w butelce - jest dużo szybciej i dziecię nie drze się w niebogłosy moria dałaś mi do myślenia postem o smoczku, obserwuję syneczka i zauważyłam, że ostatnio faktycznie ciut więcej potrzebował smoka, poprzedniej nocy udało się zasnąć zaraz po karmieniu i bez smoka, w nocy się budził kilka razy ale teraz mamy skok więc nie wiem czy to przez brak smoka czy z powodu skoku. Zaraz po zaśnięciu wypluwa synuś smoka, ja póki co nie zamierzam z niego rezygnować. idę pobyć trochę z TŻ, bo jakoś ostatnio czasu dla siebie brak gdyby mi się nie udało wejść spokojnych nocek aa i chyba nowe postaci w krzaczorach mamy ![]()
Edytowane przez delicadeza Czas edycji: 2011-09-30 o 20:27 |
|
|
|
#4045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuję, licze na to jutro małż w domu, najwyżej ucieknę ![]() jestem przeciwna chodzikom i skoczkom tak ja ty...uważam, że dziecko samo się chodzić nauczy w odpowiednim czasie...a takie sprzęty mogą go tylko rozleniwiać..bo po co się wysilać jak mam podpórkę
|
|
#4046 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chciałam się pochwalić jedną fotką, w katalogu moich chłopców. Robione dziś w ogródku.
|
#4047 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny...dojrzałam do opisania mojego porodu i problemu z nim związanego. Jeżeli chcecie to przeczytajcie i wypowiedzcie się na temat mojego problemu...Dziękuję
|
|
|
|
#4048 |
|
Zadomowienie
|
Te skoczki i chodziki uczą że nic dziecku nie grozi, nie przewróci się nigdy, nie zachwieje i nie nauczy się trzymać równowagi.
|
#4049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale z plecków na brzuszek już bez problemu ![]() byłam pewna, ze takie 4 miesięczne niemowlęta POWINNY umieć się przekręcać na plecki z brzuszka....a jak napisałaś o Zosi to mnie uspokoiłaś jak człowiek nie wie to zmyśli ![]() dla Gabi za postępy
|
|
#4050 |
|
Rozeznanie
|
delicadeza
Ja już spadam z bólem głowy cd Jutro mnie z Wami nie będzie bo mamy jutro wycieczkę rodzinna tyle że jeszcze nie wiemy gdzie do 100 km od domu ![]() Buziole i śpijcie dobrze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

mój tez zrobił kilka obrotów i ostatnio częściej się na macie rozjeżdża i to go bardziej bawi więc się tak nie martwię bo widzę, że nabywa jakąś umiejętność i za kilka dni przestaje to robić

kilka razy się przekręcił na łóżku (ale tu miękko to mu nie zaliczyłam 

takie zachcianki

klask i: