|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Cytat:
nieźle ja nawet nie wiem jak moja szyjka bo mojemu ginowi "te zabawy" już się chyba znudziły i nie zagląda niestety ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
No to zaszalałaś ja na razie kupiłam jakieś tam 2Ale w ogole juz sie nie mogę doczekać zakupów bieliźnianych- bo te moje gaciole ciążowe już się takie feeeee zrobiły |
|
|
|
|
#543 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
DLA MAŁGOSI TERAZ BY SIĘ PRZYDAŁO BY STEFEK OKAZAŁ SIĘ LENIWCEM ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: IZUNIA WSZYSTKIE NAS PRZECHYTRZYŁA I WYPRZEDZIŁA NA FINISZU ![]() Cytat:
karpatka, tort ![]() Jesteśmy umówione na niedzielę po kościele Żeby jeszcze bezbolesny poród wymodlić ![]() ![]() OOOO, też muszę sobie jakiś taki patent wymyśleć i zamontować ![]() Ja jutro mam plan cały dzień na piłce spędzić aż w końcu mała Zu włoży swoją szanowną główkę w mój kanał rodny A może pępowina za krótka i biedactwo tak sobie na niej dynda i nie może dosięgnąć ![]() ![]() No i NO STRESS - by poziom adrenaliny niczego nie hamował
|
|||
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie przepraszam z góry, ze tak o sobie będę pisała ale nie mam się komu wyżalić a tak mi jest smutno
![]() Już drugi wieczór z rzędu siedzę sama jak palec Wczoraj TŻ poszedł na imieniny do kolegi. Nie był wprawdzie długo bo 2 h z kawałkiem i wrócił ale i tak sobie popił więc żadnego pożytku i radości z niego nie miałam Dziś trening a teraz do mnie dzwoni, że musi czekać jeszcze za kolegami (jeżdżą razem z nim samochodem) i siedzi z nimi w barze Z jednej strony nie chcę mu zabraniać wychodzenia gdziekolwiek póki jeszcze nie ma na świecie naszego synka. Tym bardziej, ze jakby się coś zaczęło dziać to ma mnie kto odwieźć do szpitala. Ale z drugiej jest mi cholernie przykro tak samej siedzieć. Tym bardziej w tych ostatnich dniach Mam nadzieję, że po porodzie będzie tak jak obiecuje czyli po pracy będzie wracał do domu jak na skrzydłach do swoich dwóch ukochanych osóbek...
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż nawet "boi" się jej przebrać... Ach... doła mam. Właśnie się przez to "banie" się męża popłakałam. Myślałam, że będzie mi bardziej pomagał przy małej. Bo on naprawdę dobry chłop, robi wszytsko, dba o kasę, ale Mesiulka tylko kąpie i da buziaka. Ach.... już nie smęce Mućka GRATULACJE ![]() Dobrej nocy |
|
|
|
|
#546 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluję ![]() ![]() Cytat:
zobacz na mnie, ja tyle po terminie też już traciłam nadzieję, a jednak mój misiek wyszedł ![]() będzie dobrze, Twój dzidziuś czeka po prostu na odpowiedni moment Cytat:
![]() oswoi się mąż z małą zobaczysz... trzeba być dobrej myśli, może pogadaj z nim i zapytaj czego się tak boi... my już po kąpielce... uff... fajnie było ![]() teraz spanko więc korzystam z chwili i jestem ![]() obiecana fotka dla wizażowych cioteczek
|
|
#547 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dam znac na pewno.....
......no i dzisiaj jest spokoj...mala troche poplakala i tyle...ciekawe jaka bezie nocka...![]() Cytat:
O rany...dobrze, ze tez mam ten monitor oddechu....ciekawe czy faktycznie Twoja przestala oddychac czy moze cos ten monitor sie pomylil....A jaki masz?? Bo ja mam Angelcare i 2 dni temu zaczal mi sciagac radio ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- slicznosci......
|
|
#548 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
Mąż przywiózł mi dzisiaj do szpitala laptopa z netem, więc mogę do Was zajrzeć. Położyli mnie jednak na patologii, biorę antybiotyk na te moje nerki, a Młodą kontrolują ktg 2 x dziennie. Na pewno zostaję jeszcze przez weekend. Dzisiaj rano pobrali mi mocz na posiew i czekamy na wyniki- jeśli bakterii nie będzie, to puszczą mnie do domu ![]() Ale najważniejsze, że z serduszkiem Małej wszystko dobrze, nie ma tętna podwyższonego. Mi też już lepiej- przynajmniej plecy aż tak nie bolą. Dzisiaj wieczorem dyżur ma mój gin więc zrobił mi też usg. I tym razem wszystko oglądałam na ekranie- widziałam buźkę, a moja Malutka nawet całuska mi przesłała (tak się dr śmiał, bo w pewnym momencie otworzyła i zamknęła buźkę) Sam gin powiedział, że duży dzidziuś...To się rozpisałam, ale nie było mnie kilka dni to stwierdziłam że wolno mi Nie nadrobię Was dzisiaj, na razie tylko widziałam na pierwszej stronie że mamy kolejne dzieciaczki- wszystkim "świeżym" mamusiom z całego serca gratuluję! |
|
|
|
#549 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem Cię w całej rozciągłości bo mnie też takie dołeczki samotnościowe łapią ale od kilku dni jest zdecydowanie lepiej- te hormonki nasze ![]() Cytat:
I mam nadzieję, ze mężulek szybko się oswoi i przełamie w pomaganiu przy Mesi Cytat:
Cytat:
co by nocka była spokojna |
||||
|
|
|
#550 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
napewno sie udaCytat:
ja dzis tez sama w domku, TŻ na słuzbie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() najwazniejsze ze z mala wszystko dobrze
|
|
#551 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie do was o te mm. czy któras dokarmia bebilonem 1 tym HA hipoalergicznym?
ja sobie kupiłam bo caly dzien wiszenie na cycu ( pozdrawiam cotynato) i niewiem w sumie czy dobre i nadaje sie do dokarmiania. na opakowaniu pisze ze "w przypadku gdy nie sa dzieci karmione piersia" na wszystkich tych mlekach tak pisze ? bo teraz niewiem czy mam dobre. |
|
|
|
#552 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam pora wieczorowa..
wlasnie obzarlam sie paluszkami... wypilam 4 kubek malinowy i teraz bym zjadla cos slodkiego ![]() Przylaczam sie do wszystkich fanow Jacksona.... Tez sie lapie co kawalek... ![]() Cytat:
![]() Kurcze chyba Stefek jest jak narazie najwiekszym i najciezszym dzieciaczkiem na forum... A Malgosia sn urodzila...? Bo jak tak to szacunek bo takiego koloska to nie latwo wycianc.... ![]() Cytat:
Gratuluje coreczki !!!! ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko napisać że mam zastój, mały źle chwytał, więc możliwe że rozwiążę swój największy problem.
Mam ponad 38 i ledwo widzę na oczy więc idę spać, nadrobię przy karmieniu
|
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
A co tutaj tak cichutko...?
![]() Co robicie mamuski...? Ja wysiaduje pilke ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- ogladam sobie kalendarz ciazy... Bo wkroczylam w 38 tydz. Bardzo fajnie jest pokazane tutaj jak dziecko sie wkreca w kanal podczas porodu -->http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...ydzien-38.aspx |
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza
![]() Wczoraj tyle spałam w dzień, że w nocy miałam problem ze snem ![]() U nas cisza... |
|
|
|
#556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#557 |
|
Zadomowienie
|
Druga
( no trzecia)u nas też cisza, Agatka śpi po tym jak przy karmieniu śpiewałam jej razem z Edith Piaf ( chyba, że udaje że śpi ze bym już jej nie śpiewała )Małgosia, Mućka - wielkie gratulacje!!!!!! cudne dzieciaczki ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- spray wczoraj pisała, ze na wielu mlekach taka informacja. na moim enfamilu też tak jest, ja małą nim dokarmiam i pediatra nie mówiła, ze nie można
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-10-01 o 08:11 |
|
|
|
#558 |
|
Raczkowanie
|
dzieki indygo79
zaraz mu zaserwuje
|
|
|
|
#560 |
|
Rozeznanie
|
To i ja się przywitam słonecznie
|
|
|
|
#561 | |||
|
Zadomowienie
|
Mucka i Małgosia!!!
gratulacje dla Was! i całusy dla dzieciaczków!!! Ja jadłam. Mamy domowe pomidory, dobrze je rozprażyłam i jadałam zarówno taki sosik jak i zupę. Nie zaszkodziło. Surowych jeszcze boję się jeść W ogóle nie jem żadnych surowych warzyw czy owoców, nie wiem czy słusznie![]() Ignaś też mimo że był smarowany łuszczył się całe 2 ty. Wyglądał jak krokodyl ![]() Cytat:
Mój uśmiecha się tylko po jedzeniu, siedzi oparty na poduszce i uśmiecha się półgębkiem- mina bezcennaKarmię tylko na siedząco- na leżąco nam nie wychodzi Cytat:
Cytat:
Śliczna bielizna Byłam wczoraj na zakupach w biedronce- jest promocja na pieluchy dady- 24 zł za paczkę 78 sztuk, a w nowootwartej nawet 19.99. Wydaje mi się że opłaca się kupić, jeśli któraś z Was korzysta
|
|
#562 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
irmith grunt że dobry humor cię nie opuszcza ...popłakałam się Cytat:
a ile ma włosków słodziaczek Cytat:
gratulacje ale szybko poszło i sama biedna dojechała z tymi wodami ...szacun Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
widać że kąpiel się udała
|
|
|
#563 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mgliście
Cisza... Wczoraj mała przypomniała sobie o starej matce na wieczór więc chyba jednak wypakowała swoją główną zabawkę i wracamy do bębna losującego może to i dobrze bo mąż mi się pochorował drań jeden ![]() Archi robisz się na bóstwo czy idziesz na jedzonko w dresie
|
#564 | |
|
Rozeznanie
|
jeszcze się przywitam i zmykam
miałam dziś okropną noc, nad ranem dopiero przysnęłam i nie nadaje się do życia...uciekam na słoneczko korzystać z pogody ...jeszcze tylko do poniedziałku przeżyć i sprzątamy burdelik budowlany i możemy skupiać się na najważniejszym miłej soboty życzę a zapomniałabym madzialena cieszę się że leki pomogły i z małą wszystko oki, no i żeby cię szybko wypuścili z tego szpitala, trzymaj się ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Archinta najedz się solidnie...teraz mi się przypomniało że siorka wypchnęła synusia bo zjadła o jeden wielki kawałek pizzy za dużo może przeżarcie się to też jakiś sposób na wywołanie porodu
|
|
|
#565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Przeżarcie mówisz oj chyba do mleczaka na ucztę wyruszę ![]() Słoneczko masz, zazdraszczam u mnie brytyjska pogoda nastała
|
|
#566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Caltea Aga ja też moje dziecię pochwaliłam i obrosła w piórka ![]() Mućka gratuluję Izy, ładna niespodzianka ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- to może wyprzedzisz też inne mamusie w wyścigu na porodówkę ![]() ?Cotka super, że sprawa karmienia się normuje Małgosia serdecznie gartuluję Stefka-leniwca po tej stronie ale długi chłopczykEdytowane przez gerda Czas edycji: 2011-10-01 o 09:45 |
|
|
|
|
#567 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Thelilah jaki śliczny synuś Madzialena nadal trzymam
|
||
|
|
|
#568 | ||||
|
Zakorzenienie
|
I jak samkowało???
![]() u nas tez słoneczko ![]() Cytat:
Zdrówka dla drania Na bóssssssssssssssstwo niech im kopary opadają nad sexi ciężarówką Cytat:
Dziecko chyba aż takich atrakcji nie zapewni... no chyba że pięcioraczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko ja mam jakiś wilczy apetyt od 3 dni i wątpię- małemu u mnie dobrze
|
||||
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
malamutka dzięki za te słowa o facetach... trochę mnie na duchu podniosły na duchu
archi chyba faktycznie hormonki się u mnie odezwały bo ciągle ryczę. I jakiś taki mam dystans do TŻ. Jakies głupie żale mam do niego, że to w sumie nasz ostatni weekend razem, że od poniedziałku szpital i przez tydzień albo dłużej będziemy osobno a on taki dla mnie jakby oschły, obojętny Znając mój dzisiejszy stan to zapewne wyolbrzymiam ale chciałabym się wyjątkowo jakoś poczuć przy nim chociaz dzisiaj a tu dupa...
|
|
#570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

ja się tak czułam jak jeszcze w trakcie roku szkolnego chodziłam na SR do gimnazjum
spojrzenia uczniów na trzy brzuchate babki niesamowite 

może akurat Twoja się zdecyduje
nieźle ja nawet nie wiem jak moja szyjka bo mojemu ginowi "te zabawy" już się chyba znudziły i nie zagląda niestety 

bo zapytałam czego się mam spodziewać jak przyjdą skurcze- powiedziała też, że nie ma szans, żebym przegapiła 

ja na razie kupiłam jakieś tam 2
klask i: IZUNIA WSZYSTKIE NAS PRZECHYTRZYŁA I WYPRZEDZIŁA NA FINISZU
karpatka, tort 
A może pępowina za krótka i biedactwo tak sobie na niej dynda i nie może dosięgnąć 
chociaż prawie całą ciążę sami jesteśmy