Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-30, 20:56   #2131
staraupa
Raczkowanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
odzywaj się, odzywaj bo jak nie to lanie
oki doki mam ostatnio jakieś jazdy psychiczne, związku z czym mam pytanie do DR AGATKA? czy leczysz też napady złego humoru, jazdy bez powodu wywołujące kłótnie z tż i zamartwianie się Bo na to to chyba czosnek nie pomoże oj nie wiem że to minie ale wkurza mnie mój stan rozmarudzenia, tak przeżywam przejście na zwolnienie i brak pracy
buziaki!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 21:02   #2132
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
oki doki mam ostatnio jakieś jazdy psychiczne, związku z czym mam pytanie do DR AGATKA? czy leczysz też napady złego humoru, jazdy bez powodu wywołujące kłótnie z tż i zamartwianie się Bo na to to chyba czosnek nie pomoże oj nie wiem że to minie ale wkurza mnie mój stan rozmarudzenia, tak przeżywam przejście na zwolnienie i brak pracy
buziaki!
kochana Agaton jest akurat w podrózy na hacjendę

ale nie smutaj się ****
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 21:09   #2133
agawoo
Zakorzenienie

Mykam spać, bo rano znowu pobudka
Dobranoc

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 22:48   #2134
pearpearl
Wtajemniczenie

Ach, skonczylam niedawno ogladac Shreka trzeciego. Zawsze sie przy tym nasmieje, ze az milo Kocham Osla

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Pearl, super, że z dzidzią wszystko ok A minę gina sobie wyobrażam
ode mnie
od dzidzi

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Pearpearl pół godziny ryczałam, a teraz się śmieje jak głupia do sera. Poprawiłaś mi humor, dzięki
oooooooo
/me sie cieszy
polecam sie na przyszlosc

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Lekarz powiedział ,że poprawnie to 43mm
czyli znowu pewnie kazdy lekarz powie inaczej
ale to dziwne
rozumiem, witaminy, zelazo, magnezy
ale norme dlugosci szyjki mogliby miec jedna

Cytat:
Eliza i jak mąż zniósł widok porodu?

wlasnie !? lekcja zapamietana ?
Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Ja też mam napady głodu. Ja jak długo nic nie zjem to mnie brzuch boli, z głodu. Pracuje do 16-17 i zanim wroci i cos ugotuje to jest minimum 18 i taka głodna jestem że szok.
To powinnas zawsze miec przy sobie jakas mala przekoske, np.jabluszko lub cos mniej zdrowego - czyt.batonika.
Dla mnie takie napady glodu sa (to znaczy byly) totalnie obce. Zawsze potrafilam oszukac glod woda, czy po prostu w pewnym momencie przestawalam o nim myslec, dopoki nie nadeszla pora posilku. Teraz potrafie wyjsc cala mokra i w pianie z wanny, tylko po to, zeby przekasic chociaz jakas drobnostke

Cytat:
Napisane przez Angelika
Co do tego że teściowa mało przytyła to pewnie w tamtych czasach wagi oszukiwały. Stare, nie dokładne Albo specjalnie Ci to mówi,żeby Cie rozzłościć hmmm
Nie, ona wlasnie chciala mnie pocieszyc, bo ja sie oczywiscie bardzo martwilam, ze sie roztyje, ze bede spaslakiem i juz nigdy nie schudne. Wtedy ona zaczela zapewniac, ze malutko przytyje i powiedziala wlasnie, jak to bylo u niej. Tylko ze zrobila mi niedzwiedzia przysluge, bo zamiast sie teraz pocieszac, to wstyd mi, ze ja w polowie mam wiecej niz ona na finiszu

Cytat:
anankee nie żartuj, ale Ci zazdroszcze. No, a ja przed chwilą zjadłam słodziutkiego twixa ale za to jak się mój Synuś ucieszył, kopie teraz jak szalony
dalaby jedna paleczke...

co do kopania, to moje dziecie dzisiaj jakby szaleju sie najadlo i tak wlasnie sobie uswiadomilam, ze ono chyba dzisiaj w ogole nie spalo chyba zagarnia cala energie, bo za to ja caly czas chodze jak snieta ryba

Ciekawe jak tam Agatek i jej brzunio. Napisalam sememeemesa, ale na razie cisza

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Staraupa, a moze jednak sprobuj. Jak sie tak zaczosnkujesz, to smutki z glowy wyleca

Glowka do gory Humory w koncu mina

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-30 o 22:46
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 02:43   #2135
*Agatek*
Zakorzenienie

Dojechalim cali i zdrowsi Zajączek dokazywał, nawet sobie skakał po pęcherzu dla zabawy a matka myślała, że sie zaraz zsiura

Nie bolał mnie nic brzuch, także było ok. No i postoje co 2 h na chwilę, także szybko zleciało nawet. Lecę spac, a jutro ponadrabiam

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 07:37   #2136
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Dojechalim cali i zdrowsi Zajączek dokazywał, nawet sobie skakał po pęcherzu dla zabawy a matka myślała, że sie zaraz zsiura

Nie bolał mnie nic brzuch, także było ok. No i postoje co 2 h na chwilę, także szybko zleciało nawet. Lecę spac, a jutro ponadrabiam
no to fajnie
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 07:41   #2137
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam!
Mój Synuś dzisiaj tak szaleje,że myślałam ,że wyjdzie z brzuszka
Ze szpitala wczoraj wróciłam z bólem gardła i zatkanym nosem!!!!
Popijam syrop z cebuli i miodu,duże ilości herbaty z miodem i cytruną i wysłałam właśnie TŻ-ta do apteki po sól morską do nosa - bo udychac nie mogę.
Miłego dnia życzę
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-01, 07:52   #2138
Mijus
Rozeznanie

Witam dziewuszki
Życzę Wam miłego weekendu i proszę o trzymanie kciuków bo jadę oglądać mieszkania do wynajęcia i mam nadzieje, że coś będzie godne zainteresowania Cały dzień w aucie...ufff....będzie ciężko.

Buziaki kochane
Stary 2011-10-01, 08:08   #2139
uska000
Zadomowienie

czesc brzuchatki kochane

wczorajszy dzien minal fajnie tylko ten katar i gardlo;/ kupilam ten syropp dla kobiet w ciazy okropny;/

Igor dostal od mojej przyjaciolki torta z pampersow z autkami skarpetkami i cukierkamiu dam potem fotke]

probowalam wczoraj podczytywac ale jedni wychodzili a drudzy wchodzili

w nocy czulam sie fatalnie:/ i teraz tez srednio;/ ten syrop jest z czosnkiem a ja po czosnku mam zgage i tak w kolko;/

jedyne co zapamietalam to stanik Moni ja mam u siebie taki sklep ze sa na fiszbinie po 10zl do karmienia kupilam juz jeden

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 08:21   #2140
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

A dzis bylysmy z Lenką na łowach . W lumpach nic nie było, ale zwiedziłam sklepy dziecience w moim miasteczku i to co sie udało nam wyłapać i to wcale nie za duze pieniazki, wiec zaczynam sie zastanawiać czy warto tak wszystko z lumpa brac

A pozniej przyjechał do nas moj brat z zona i dostalismy prezent tzn Lenka dostała na 'parapetówke nowego pokoju' chociaaz jeszcze nie skonczony
Taki sliczny gruby kocyk
Ale udane łowy i prezencik

Ja w końcu też mam coś dla mojego dzieciątka, co prawda jeszcze nie żadne ubranko, ale dostałam od znajomej łóżeczko turystyczne z materacykiem, pościelą i nawet 2 zmianami poszewek, no i różek do domu i tak kupimy drewniane ale też planowaliśmy takie zakupić i już będzie z głowy

I muszę się pochwalić, że w dzisiaj odbieram nasze nowe autko, w końcu coś rodzinnego, 7-osobowe Przyda się bo to co mamy teraz to w życiu w bagażnik wózka bym nie włożyła

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 08:55   #2141
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

To powinnas zawsze miec przy sobie jakas mala przekoske, np.jabluszko lub cos mniej zdrowego - czyt.batonika.
Dla mnie takie napady glodu sa (to znaczy byly) totalnie obce. Zawsze potrafilam oszukac glod woda, czy po prostu w pewnym momencie przestawalam o nim myslec, dopoki nie nadeszla pora posilku. Teraz potrafie wyjsc cala mokra i w pianie z wanny, tylko po to, zeby przekasic chociaz jakas drobnostke

Nie, ona wlasnie chciala mnie pocieszyc, bo ja sie oczywiscie bardzo martwilam, ze sie roztyje, ze bede spaslakiem i juz nigdy nie schudne. Wtedy ona zaczela zapewniac, ze malutko przytyje i powiedziala wlasnie, jak to bylo u niej. Tylko ze zrobila mi niedzwiedzia przysluge, bo zamiast sie teraz pocieszac, to wstyd mi, ze ja w polowie mam wiecej niz ona na finiszu

A co tam to jest jedyny okres kiedy możemy jeść na co mamy ochotę bez wyrzutów sumienia. Później bedziemy się martwić i oszukiwać żołądek.

Nie wiem jak moja teściowa, ale moja mama też nie dużo przytyła w ciąży jak była. Nie wiem od czego to zależy , że kiedyś kobiety mniej tyły, może od sposobu życia?? Może ta żywność nie była tak nafaszerowana tymi konserwantami. Jedno jest też pewne ,że każda kobieta inaczej przechodzi ciążę. Ja mam porównanie na sobie. Przy pierwszym dziecku świetnie się czułam , a teraz raz lepiej raz gorzej. Nawet mąż na mnie narzeka w sprawa łóżkowych. Biedny, no ale cóż ja mogę? hehe

Sobota a ja znowu w pracy. Zamiast byczyć w domu. Chociaż tyle, że dziś krócej. A potem działka i grill, póki piękna pogoda! Słonko i troche witaminki D dla dzidziusia.

Miłego dnia wszystkim życzę.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 09:00   #2142
pearpearl
Wtajemniczenie

Agatku, foch za brak odpowiedzi na smsa. Martwilam sie

Uska, 10 zl ?!?! Tez chce taki sklep. Ja kupilam ostatnio na teraz i od razu do karmienia za 65 zl i myslalam, ze zrobilam interes
Oby zdrowko wrocilo

Magda83
, super, gratulacje nowego autkaPozytywnie zazdroszcze. My niestety bedziemy sie gniezdzic w astrze III i to trzydrzwiowej Nie wiem, czy jakikolwiek wozek tam wejdzie Ale tz nie chce slyszec o zmianie. Najwyzej na glowe mu go wsadze

Mijus, powodzenia!

Lece zjesc nalesniki, ktore zostaly z wczoraj i ktore zachomikowalam przed wszystkozjadajacym Tata. Sie Nietoperek ucieszy

Milego dnia, Matki-Brzuchatki

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-10-01 o 09:01
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 09:14   #2143
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość

Ja w końcu też mam coś dla mojego dzieciątka, co prawda jeszcze nie żadne ubranko, ale dostałam od znajomej łóżeczko turystyczne z materacykiem, pościelą i nawet 2 zmianami poszewek, no i różek do domu i tak kupimy drewniane ale też planowaliśmy takie zakupić i już będzie z głowy

I muszę się pochwalić, że w dzisiaj odbieram nasze nowe autko, w końcu coś rodzinnego, 7-osobowe Przyda się bo to co mamy teraz to w życiu w bagażnik wózka bym nie włożyła
pochwal się jakie auto wybraliście? ja bardzo lubię takie 7-osobowe rodzinne wany my też kupiliśmy taki w zeszłym roku z myślą że może kiedyś się rodzina powiększy
Stary 2011-10-01, 09:18   #2144
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatku, foch za brak odpowiedzi na smsa. Martwilam sie
czego się trząchasz? ja nie mam nic na koncie od miesiąca! wtedy pisałam esa z neta

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 09:24   #2145
tygrysia
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny Piszecie w tempie światła te posty

Nie odzywałam się wczoraj, bo cały czas mamy zagwozdkę z nowym mieszkaniem. Wyliczamy wszystko, sprawdzamy a wczoraj byliśmy je znowu zobaczyć. Mamy dać odpowiedź po weekendzie, także burza mózgów nas czeka

Cytat:
Chcialabym teraz pogratulowac udanych wizyt i rozpoznanych plci , chociaz jak zwykle za duzo tu chlopakow Takie Wy sa, nic sie nie chca podzielic, nic ! Wszystkie jajcochy zagarniaja !!!
Tak, chłopaków się narobiło Niebiesko na pierwszej stronie bardzo. Z tego co pamiętam to zawsze było więcej dziewczynek. Jak znajmi powiadali to np. w klasie było 11 dziewczynek a 5 chłopców. Teraz będzie w drugą stronę - chłopaki będą się musieli bardziej starać

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

23 września byliśmy na "połówkowym" no i.... będzie córeczka nasz synuś zadowolony bo chciał siostrzyczkę . Dzidziuś ważył 274g.. więc zaczęło się wybieranie imienia... z chłopcem problemu by nie było. bo dążąc do sedna, wertując imię za imieniem to jak ja "tak" to on "nie" jak on "tak" to ja "nieee!" no i stanęło, że jedno jedyne pasuje obojgu... no ale będzie córeczka.. więc teraz "spory" toczą się pomiędzy Jagodą, Leną, Mileną i Majką/Mają... zobaczymy... synuś konsekwentnie jak postawił na początku na Jagodę tak twardo się tego trzyma... a my.. myślimy...
Rety! skoro Wasza córa na połówkowym ważyła 274 g, to mój chłopak to jakiś gigant, bo ważył 522 g. Jejku!?

My też mieliśmy imię dla chłopca a dla dziewczynki byłby problem Lena i Milena to teraz bardzo popularne imiona dla dziewczynek. Mi się podoba Jagoda - tak jak Waszemu synkowi

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
hejka z rana

Tak piszecie zcasem o tych tesciowych i musze sie pochwalis ze ja mam bardzo fajna tesciowa... zapowiedziala sie nawet ze przyjedzie na kilka miesiecy zeby nam pomoc jak bede musiala wrocic do pracy
Taka tsciowa to skarb
Moi teściowe też są oki. Teściowa szaleje na zakupach. Zakupiła już stosy pajacyków, śpioszków, kaftaników, kurteczek, czapeczek itp. Także ja mogę się skupić na zakupieniu innych rzeczy, ubranka mam z głowy

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
Poza tym moje dziecko rozrabia mi w nocy i spac nie moge... kopie po pecherzu, za hwile w brzuch albo okolice kregoslupa.... a w dzien to spi
Tak to jest. W nocy rozrabia w dzień śpi, bo jak chodzisz to go kołyszesz

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:

Pochwal się jakie autko kupiliście?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-01, 09:28   #2146
AgaMili
BAN stały

Witam
Agatku dobrze ze szczesliwie dojechalas i bole przeszly

A ja juz uciekam tyle ze nad morze a nie do pracy w koncu . Jedziemy na wycieczke bo trzeba pogode wykorzystac.

Tyle ze nocke mam nieprzespana, bo bylo w domu 26' i duchota, budzilam sie co chwila spocona i nie moglam usnac i wstalam o 6.30 bo juz dluzej sie meczyc nie moglam

Milego dnia
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 09:29   #2147
dph
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Witam
Agatku dobrze ze szczesliwie dojechalas i bole przeszly

A ja juz uciekam tyle ze nad morze a nie do pracy w koncu . Jedziemy na wycieczke bo trzeba pogode wykorzystac.

Tyle ze nocke mam nieprzespana, bo bylo w domu 26' i duchota, budzilam sie co chwila spocona i nie moglam usnac i wstalam o 6.30 bo juz dluzej sie meczyc nie moglam

Milego dnia
o super, udanego wypadu nad morze
Stary 2011-10-01, 09:34   #2148
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:

Magda83
, super, gratulacje nowego autkaPozytywnie zazdroszcze. My niestety bedziemy sie gniezdzic w astrze III i to trzydrzwiowej Nie wiem, czy jakikolwiek wozek tam wejdzie Ale tz nie chce slyszec o zmianie. Najwyzej na glowe mu go wsadze
Ja miałam wcześniej astre II 3-drzwiową i tam był bardzo duży bagażnik, ale sprzedaliśmy ją właśnie przez te drzwi, bo mieszkamy w bloku i czasem zaparkować i wysiąść z tego auta to był cud.

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
pochwal się jakie auto wybraliście? ja bardzo lubię takie 7-osobowe rodzinne wany my też kupiliśmy taki w zeszłym roku z myślą że może kiedyś się rodzina powiększy
Dzięki dziewczyny kupiliśmy seata alhambre oczywiście używane autko, ale tydzień stało u mechanika sprawdzane czy wszystko ok, bo wiadomo jak to z tymi używanymi autami bywa :/ na szczęście chyba dobrze trafiliśmy

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 09:36   #2149
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
A pozniej przyjechał do nas moj brat z zona i dostalismy prezent tzn Lenka dostała na 'parapetówke nowego pokoju' chociaaz jeszcze nie skonczony
Taki sliczny gruby kocyk
Mam taki sam kocyk dla mojej Nikolki,kupiła jej go babcia(moja mama) bo mi sie bardzo spodobał ,a że to było w sklepie znajomych to jeszcze zniżka była.
Cytat:
Eliza i jak mąż zniósł widok porodu?
-
Dla niego to już normalka,wiele razy widzoał,ale jak się kociła to ciągle mieliśmy nos w akwarium bo to takie ciekawe i się tylko przepychaliśmy ,zeby mieć lepszy widok

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No to i tak niezła cena gazu .. U nas jest już po 2,79
My niby w mieście mieszkamy, ale bez auta ani rusz A wiadomo, że na mieście auto spala więcej niż na trasie ... Tz ma do pracy kawałek, ja jeszcze więcej, tu, tam, siam trzeba pojechać i tak idzie to paliwo ... Niedługo się na rower będziemy musieli przerzucić, bo na paliwo nie bedzie nas po prostu stać ....
Mój małż zrezygnował z jeżdzenia samochodem do pracy przez te ceny ,a wiadomo,ze trzeba teraz oszczędzać,więc samochód teraz jest na zakupy albo ,zeby coś załatwić lub kogoś odwiedzić

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja wam powiem, że w ciązy z Emi nie przytyłam nic tzn przytyłam 5 kg ale najpierw mi te 5 kg spadło i potem nadrobiłam. Miałam identyczną wagę na porodówce jak na pierwszej wizycie u gina potwierdzającej ciążę. A po porodzie w 2 miesiące spadło mi jeszcze 10kg
co z tego jak przestałam karmić piersią to powoli zaczęła waga wracać.
No a teraz to już mam +5kg
A Emi nie miała przez to małej masy urodzeniowej,bo piszą ,ze tak moze być.

Dzis jadę po południu do mamci bo mąż do pracy na służbę dodatkowaą,a sama w taka pogodę siedzieć nie będę,także również dostarcze sobie wit D
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-01, 09:53   #2150
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
A Emi nie miała przez to małej masy urodzeniowej,bo piszą ,ze tak moze być.
nie, urodziła się w 38 tc i ważyła 3050g. Drobna była i nadal jest owszem, ale jakimś maluszkiem też nie była

Emi!

Edytowane przez anankee
Czas edycji: 2011-10-01 o 15:57
anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 10:23   #2151
uska000
Zadomowienie

moge potwierdzic dzialanie syropu Prenalen czy jakos tak bo czuje sie lepiej, ale jego zapach i zgaga po nim to masakra;(

wiesz ten stanik zadna rewelacja zwykly koronkowy z fiszbina, ale daje rade;p

taka ladna pogoda dzis i nie wiem czy lezec w lozku i sie kurowac czy na spacer isc?

ja przytylam juz 7kg;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 10:43   #2152
NataliaM1103
Rozeznanie

uskaooo ja polecam zrobic syropek z cebulki i miadu lub cukru mi na gardło pomaga i psikam do nosa wodą morską Afrin również pomaga
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 11:01   #2153
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Witajcie dziewczyny! ja dzisiaj od rana zalatana sprzątam, gotuje

Wczoraj mężowi upiekłam z okazji "Dnia chłopaka" ciasto -Fale Dunaju pierwszy raz piekłam takie i wyszło pyszne - przepyszne - ponoć jego ulubione, więc dałam z siebie wszystko !

Dzisiaj już zaczęłam nadrabiać moją anemie wątróbką drobiową A także zrobiłam sałatkę z buraczków (buraczki, jajko na twardo, cebula - kostkę i łyżka majonezu)

W poniedziałek wizyta połówkowa - nie mogę się doczekać

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 11:12   #2154
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
MartuNiunia87 boski wozek! Ja tez taki chce, podasz linka? A i coreczka slodziaczek robaczek
Proszę bardzo o to link Wózeczek nazywa się ZIPP 3x3 http://www.allegro.pl/zipp-3x3-super...826363281.html Góreczka daje co dziennie znaki o sobie , jest dość wygodnicka i jak tylko ułożę się w jakiejś pozycji która jej nie pasuje od razu protestuje od środka noo i smakoszka z niej też nie lada tylko dobre rzeczy wybiera. Mój 4 latek podłapał grypkę w przedszkolu - czyli standard na początku roku szkolnego zawsze tak jest, przytaszczył te bakterie do domu i moje gardełko też zaczęło drapać no i katarzycho, ale pani w aptece poleciła mi właśnie syrop PRENALEN (jedyny który na którym nie pisało, że trzeba się konsultować z lekarzem) jak czytam skład to same naturalne składniki (czosnek itp) no i trzeba zużyć go jakoś do 7 dni od otwarcia a bierze się 3xna dzień (załączam jego foto ) i wzięłam wczoraj przed snem...a rano wstałam bez kataru i bez drapiącego gardła nooo i foto córeczki "od zewnątrz" - tak wyglądamy obecnie.. czyli 21 tydzień przytyłam jakieś 6-7 kg więc tak chyba średnio :P, z synusiem jak byłam w ciąży to w całej ciąży przytyłam jakoś 13-14kg, a po wyjściu ze szpitala zostały mi jakies 4kg do zrzucenia choć Tomuś był malutki (2380g) więc oby i teraz tak było

Kochane powiedzcie mi kiedy zamierzacie zakupić wózek? - po urodzeniu czy przed.. bo ja doszłam do tego, że muszę to zrobić przed bo przecież fotelik będzie potrzebny na wyjście ze szpitala...(chcemy wózek 3 w 1)...a po 2 jeśli by go zamówić w grudniu to byśmy się jeszcze załapali na tegoroczne ceny... ... :|
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20111001.jpg (15,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1779_1.jpg (31,1 KB, 9 załadowań)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-10-01 o 11:24
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 11:54   #2155
sandra1892
Zadomowienie

Hej mamusie!
Witam nowe brzuszki
Dajemy z malutka znac , ze z nami ok

Aga, brzunio super
A mieszkanie cudo

Tyle skrobiecie , ze ciazko nadrobic

Wstawiamy brzuchala 25 tydzien (tylko nie zracajcie uwagi na rozstepy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_1092.jpg (28,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1094.jpg (30,8 KB, 33 załadowań)
Stary 2011-10-01, 11:56   #2156
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki , dzikuje za miłe słowa w związku z moim roboczym problemem. Byłam wczoraj w tym urzedzie no i niestety ta liste musz dac do wypełnienia moim szefom bo to urząd z innego miasta wysłał. Oni robia kontrole tak ogólnie no i na mnie trafiło. No nic w poniedziałek im to zanios, łatwo nie bedzie ale łachy mi nie robią i nie ponoszą w związku z tym zadnych kosztów. Jakoś to przetrwam.

Sprawa pomalowania mieszkania też na poniedziałek sie przesuneła, ale mamy jeszcze miesiąc czasu bo dopiero wtedy tż ma urlop i moze malowac.

Ananke normalnie szok z tą Twoją wagą przy Emi. No i teraz te 5 kg. to też nie dużo.

Widziałam nowe nabytki Ja też wczoraj dostałam od siostry worek pajacy i bodziaków takich od 0-3m i od jej koleżanki kombinezon taki gróbszy na 56(miciutki misiowy) to tak akurat na wyjscie ze szpiala bo 2szt. na 62 już mam ale ciut cieńsze. Jest co prawda niebieski ale mi to nie przeszkadza musze porobi fotki ale jakoś sie nie umiem za to zabrac. Ponczo też jeszcze czeka na fotke

Agatek dobrze ze brzuszek nie bolał i że podróż udana

Nie widziałam jeszcze propozycji obiadowych. U mnie dzisiaj bitki wołowe z kluskami śląskimi i kapustka zasmażaną
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 11:56   #2157
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Dodałam fotkę do klubu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-01, 12:05   #2158
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Mijus

AgaMili udanego wypadu nad morze, u nas taka pogoda fatalna że tylko pomarzyc można o wycieczce.

Nowe brzusie
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 12:53   #2159
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Proszę bardzo o to link Wózeczek nazywa się ZIPP 3x3 http://www.allegro.pl/zipp-3x3-super...826363281.html |
Sprawdzony masz ten wózek ? Bo bardzo fajnie się prezentuje, cena też fajna, tylko czy sie sprawdzi w użyciu

Stary 2011-10-01, 12:53   #2160
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
czego się trząchasz? :
no i weź tu się o taką martw to jeszcze awanturę zrobi
Cytat:
zazdroszcze morza!!!!!

Cytat:

Dzięki dziewczyny kupiliśmy seata alhambre
oby się dobrze sprawował to dzisiaj opijanie?
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
moge potwierdzic dzialanie syropu Prenalen czy jakos tak bo czuje sie lepiej, ale jego zapach i zgaga po nim to masakra;(

;/
o tak! mnie prenalen tez pomogl....fakt, ze katar nie przeszedł no ale katar to katar...za to jak mnie brało dziadostwo jakies to od razu zaczęłam pic prenalen i zaden syf się nie rozwinął
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Wczoraj mężowi upiekłam z okazji "Dnia chłopaka" ciasto -Fale Dunaju pierwszy raz piekłam takie i wyszło pyszne - przepyszne - ponoć jego ulubione, więc dałam z siebie wszystko !

W poniedziałek wizyta połówkowa
to gratuluję ciasta
ja wczoraj tez zrobiłam nawet dobre

i kciuki za wizytę

Cytat:
Proszę bardzo o to link Kochane powiedzcie mi kiedy zamierzacie zakupić wózek? - po urodzeniu czy przed.. bo ja doszłam do tego, że muszę to zrobić przed bo przecież fotelik będzie potrzebny na wyjście ze szpitala...(chcemy wózek 3 w 1)...a po 2 jeśli by go zamówić w grudniu to byśmy się jeszcze załapali na tegoroczne ceny... ... :|
baaardzo ładny wózek!!!!

ja zamierzam kupic...tzn my gdzies listopad/grudzień
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Wstawiamy brzuchala 25 tydzien
super brzucho
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

Widziałam nowe nabytki Ja też wczoraj dostałam od siostry worek pajacy i bodziaków takich od 0-3m i od jej koleżanki kombinezon taki gróbszy na 56(miciutki misiowy) to tak akurat na wyjscie ze szpiala bo 2szt. na 62 już mam ale ciut cieńsze. Jest co prawda niebieski ale mi to nie przeszkadza
Nie widziałam jeszcze propozycji obiadowych. U mnie dzisiaj bitki wołowe z kluskami śląskimi i kapustka zasmażaną
super, że tyle dostałas
ja własnie tez dostałam 2 cienkie kocyki (tzn nie takie bardzo cienkie ale cieńsze niz grubsze -to tworcze z mojej strony haha), 2 kołderki..
czyli mam juz 2 grube kocyki, 2 cieńsze i 2 kołderki
co prawda jedna kołderka jest różowa w seruszka ale i tak poszewka będzie na niej
własnie się piorą kołdreki i kocyki
i czeka mnie dzisiaj 3 tony prasowania niuńka rzeczy ale zrobię to będzie z głowy...
rwa kulszowa dzisiaj mi dokucza, jak wstawałam z krzesła to az krzyknęłąm i mama mało zawału nie dostała
i dzisiaj jakeis mam strasznie niskie cisnienie i we łbie się kręci ale coli sobie zapodałam i jest lepiej

na obiad dzisiaj naleśniki
a na kolację będzie pizza własnej roboty

no i zapomniałam się przywitac

Cześć mamusie
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości