Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1439 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-30, 21:20   #43141
sailormaary
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez sylkas Pokaż wiadomość
mnie od wilgoci włosy puszyły się przeszło rok temu (i wcześniej) gdy używałam szamponów i odżywek z silikonami typu Pantene, Dove itp. Teraz puch na głowie mam non stop :/ no nic, będę robić swoje cierpliwie czekając aż włosy całkowicie wymienią się na nowe
Nom ja kiedyś miałam właśnie tak samo całe włosy z puchem, ale dlatego, że były kręcone, a teraz są proste, i mam tylko na czubku głowy taki puch kręcony ... dosyć dziwnie to wygląda, puki nie ma wilgoci w powietrzu się nie puszą... Ja dosyć długo stosowałam kosmetyki bez silikonów, ale nie zauważyłam powrotu loków... więc znowu używam silikonów...
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 21:25   #43142
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Do mycia absolutnie, po niej włosy mi bardzo wypadały i na dodatek przetłuszczały się okropnie. Robiłam kilka podejść i zawsze było tak samo. Aktualnie myję pottersem z arniką i póki co wydaje się w porządku Mam wrażenie, że jest bardzo delikatny.
Jak myłam Isaną, czy Glorią, to mi mnóstwo kłaków przy myciu leciało :/

A w ogóle nie pomyślałam o drożdżach w tabletkach. No bo jednak picie drożdży to nie dla mnie :/ Wypiję wszelakie zioło, ale łykanie oleju i drożdży mnie przerasta, mam natychmiastowy odruch wymiotny Już zabijałam smak drożdży czym popadnie i było tylko gorzej. Jeśli chodzi o moje dotychczasowe picie drożdży, to na razie tylko jeden plus z całej męczarni, a mianowicie, TŻ wrednie mi ostatnio podpił z mojego kubka miksturę drożdżową (nienawidzę tego zwyczaju podpijania mi herbaty/kawy, a on ciągle to robi ghrr) i potem pluł przez kilka minut Teraz jak widzi jakiś mętny płyn to nie tyka
Ja dziś umyłam tą Isaną i też tak poleciały że masakra
Co do drożdży w tabletkach to fajna sprawam tylko że trzeba brać dużo tych tabletek dziennie. Ja jestem zbyt mało systematyczna

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że ten opis jest calkiem czytelny, ale masz rację, obiektywnego wskaźnika (łatwy do zmierzenia w obiektywnej skali) nie ma.
"F - Fine
Thin strands that sometimes are almost translucent when held up to the light. Shed strands can be hard to see even against a contrasting background. Similar to hair found on many people of Scandinavian descent.

You can also try rolling a strand between your thumb and index finger. Fine hair is difficult to feel or it feels like an ultra-fine strand of silk

M - Medium
Strands are neither fine nor coarse. Similar to hair found on many Caucasians.

You can also try rolling a strand between your thumb and index finger. Medium hair feels like a cotton thread. You can feel it, but it isn't stiff or rough. It is neither fine or coarse.

C - Coarse
Thick strands that where shed strands usually are easily identified against most backgrounds. Similar to hair found on many people of Asian or native American descent.

You can also try rolling a strand between your thumb and index finger. Coarse hair feels hard and wiry. As you roll it back and forth, you may actually hear it."
Fia's hairtyping

(jeżeli potrzebujecie mogę się pokusić o tłumaczenie)
Dziękuję, nie dotarłam do tego linku (jeszcze ).
Wynika z tego że moje włosy są między M a C ale w sumie sama nie wiem

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 21:33   #43143
Maliniarka
Zakorzenienie

Biblu na oko to Twoje są raczej z tych grubszych

moje między cienkimi a średnimi chyba, w kierunku średnich (ale mało ich )

mówcie co z tym SLSem i SLESem bo nie wiem czym mam łeb umyć, a jeszcze musze zdążyć wyschnąć, żeby jutro jak człowiek wyglądać (nowa szkoła )

EDIT:
no to chyba nikt z obecnych nie wie albo nikt nie chce mi powiedzieć
to umyję tą farmoną, dodam sody trochę i będzie git (oby )
włosy wydają mi się coraz krótsze :x
no nic, musze myć, bo będę do rana schła, chwila prawdy nadchodzi
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-30 o 22:00
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 21:38   #43144
kascysko
Zakorzenienie

Jest winogron na łebku I pytanie: dokapywanie keratyny do odżywki b/s ma jakiś sens w ogóle?
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 21:42   #43145
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
dokapywanie keratyny do odżywki b/s ma jakiś sens w ogóle?
tak, była już mowa o tym, że keratynę najlepiej zostawić niespłukaną
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-30, 22:34   #43146
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Biblu na oko to Twoje są raczej z tych grubszych

moje między cienkimi a średnimi chyba, w kierunku średnich (ale mało ich )

mówcie co z tym SLSem i SLESem bo nie wiem czym mam łeb umyć, a jeszcze musze zdążyć wyschnąć, żeby jutro jak człowiek wyglądać (nowa szkoła )

EDIT:
no to chyba nikt z obecnych nie wie albo nikt nie chce mi powiedzieć
to umyję tą farmoną, dodam sody trochę i będzie git (oby )
włosy wydają mi się coraz krótsze :x
no nic, musze myć, bo będę do rana schła, chwila prawdy nadchodzi
To dobre masz oko, jeśli potrafisz ocenić
Się ścięłaś to się nie dziw że krótsze
Ja niestety nie pomogę, jestem jeszcze zielona w temacie, ALE dziś przeczytałam całą pigułkę i większość FAQ, teraz zabieram się za artykuły zagramaniczne więc mam nadzieję że jeszcze niedługo będę taką ignorantką i wykorzystywaczką jak teraz Po weekendzie raczej nie będę mieć czasu, eh hiszpański goni, prawie wszystko mi uleciało przez wakacje

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Jest winogron na łebku I pytanie: dokapywanie keratyny do odżywki b/s ma jakiś sens w ogóle?
Ma się tę siłę przekonywania Myślę że ma większy sens niż dodawanie do odżywki czy maski, którą ma się zamiar spłukać. Ale to tak na chłopski rozum

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2011-09-30 o 22:43
Stary 2011-09-30, 22:48   #43147
Maliniarka
Zakorzenienie

powiem, tyle, dopóki nie zmoczyłam włosów wszystko ok, jak zmoczyłam i wzięłam te 5 (!) włosów w rękę to się popłakałam pod prysznicem
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-30, 22:53   #43148
Kall
Raczkowanie

Cytat:
powiem, tyle, dopóki nie zmoczyłam włosów wszystko ok, jak zmoczyłam i wzięłam te 5 (!) włosów w rękę to się popłakałam pod prysznicem
Nie wiem, czy to Cię pocieszy, ale ja dziś pobawiłam się w fryzjerkę, bo chciałam trochę włosy pocieniować. Efekt? Miałam włosy za ramiona, a mam do linii szczęki Moja inwencja twórcza wzięła górę i teraz pozostaje mi tylko ubolewać nad tym, że kolejny raz osiągnęłam szczyt głupoty
Kall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 22:58   #43149
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Ech, Współczuję, niedawno to samo przechodziłam i teraz rozpaczliwie zapuszczam.
Lepiej pokaż efekt po skręceniu, krótsze przecież nie znaczy brzydsze, Twoje świetnie się prezentowały, więc pewnie i tak będziesz fajnie wyglądać

Edytowane przez Aoirghe
Czas edycji: 2011-09-30 o 22:59
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 23:01   #43150
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kall Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy to Cię pocieszy, ale ja dziś pobawiłam się w fryzjerkę, bo chciałam trochę włosy pocieniować. Efekt? Miałam włosy za ramiona, a mam do linii szczęki Moja inwencja twórcza wzięła górę i teraz pozostaje mi tylko ubolewać nad tym, że kolejny raz osiągnęłam szczyt głupoty

włoski odrosną, sama tak sobie mówię

ale jestem już tak zdenerwowana, że mam dość całej pielęgnacji i myślę, po co to wszystko

umyłam tą farmoną z sles+łyżeczka sody, kubeczkowo
potem morelka alterra (chyba z 7-10')
joaśka lniana b/s
no i płukanka Demci z lnianego(z 50ml)+litr wody
plunking
ugniatanie i harmonijkowanie koszulką

schną, ale efektu nie zobaczę przez łzy
(nigdy nie ryczałam przez włosy i zawsze się z tego śmiałam, przecież odrosną...a teraz czuję się okropnie )
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-30, 23:02   #43151
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Mogę dołączyć do grona okaleczonych nożyczkami Ale ja już trochę swoje odrozpaczałam, bo to miesiąc temu było. Cóż, pozostaje zapuszczać, co też czynię pożerając wszelakie cuda na porost Nawet dziś kaszę orkiszową zakupiłam, bo koleżanka wspomniała, że po orkiszu jej kłaki strasznie rosły
Stary 2011-09-30, 23:04   #43152
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Ech, Współczuję, niedawno to samo przechodziłam i teraz rozpaczliwie zapuszczam.
Lepiej pokaż efekt po skręceniu, krótsze przecież nie znaczy brzydsze, Twoje świetnie się prezentowały, więc pewnie i tak będziesz fajnie wyglądać
dziękuję za pocieszenie, nie powinnam jojczeć, sama chciałam
ale nigdy nie miałam długich, a nawet półdługich włosów i teraz zapuszczenie wydaje mi się takie odległe

a jak patrzyłam na obcięte kosmyki to wcale nie były długie, może za mocne to cieniowanie i takie uczucie braku włosów
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-30, 23:10   #43153
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
ale nigdy nie miałam długich, a nawet półdługich włosów i teraz zapuszczenie wydaje mi się takie odległe

a jak patrzyłam na obcięte kosmyki to wcale nie były długie, może za mocne to cieniowanie i takie uczucie braku włosów
Myślę, że za mocne cieniowanie, jak mnie przystrzyżono, to też z długości wiele nie straciłam, ale objętościowo bardzo dużo. Dlatego potem docięłam, bo mi to przeszkadzało
A na te obcięte kosmyki lepiej nie patrzeć - ja też się na to nabrałam. Wydawało mi się, że naprawdę niewiele się podcięłam, a jak przylazłam do domu doprowadzić się do porządku, to mnie rozpacz wzięła

Edytowane przez Aoirghe
Czas edycji: 2011-09-30 o 23:11
Stary 2011-09-30, 23:10   #43154
Kall
Raczkowanie

Cytat:
Mogę dołączyć do grona okaleczonych nożyczkami Ale ja już trochę swoje odrozpaczałam, bo to miesiąc temu było. Cóż, pozostaje zapuszczać, co też czynię pożerając wszelakie cuda na porost Nawet dziś kaszę orkiszową zakupiłam, bo koleżanka wspomniała, że po orkiszu jej kłaki strasznie rosły
Mam to samo- rozpaczliwie wyszukuję wszelkich specyfików, które przyspieszą porost Chociaż przyznam, że cięcie mi się podoba. Nałożyłam kokos na włosy i zobaczę, jak rano będzie. Przy okazji sprawdzę, czy kokos wysusza mi włosy.

Cytat:

Ja sobie teraz tak to tłumaczę- będą odrastać właściwie pielęgnowane i dzięki temu staną się naprawdę piękne. Trochę to naciągane, ale dzięki temu mogę spojrzeć w lustro
Kall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 00:32   #43155
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że za mocne cieniowanie, jak mnie przystrzyżono, to też z długości wiele nie straciłam, ale objętościowo bardzo dużo. Dlatego potem docięłam, bo mi to przeszkadzało
A na te obcięte kosmyki lepiej nie patrzeć - ja też się na to nabrałam. Wydawało mi się, że naprawdę niewiele się podcięłam, a jak przylazłam do domu doprowadzić się do porządku, to mnie rozpacz wzięła
ech, ja chciałam pocieniowane, wg mnie lepiej wtedy wyglądają, ale jakoś...zaskoczyło mnie to, bo jak patrzyłam to ok, a w dłoni takie nic, a potem płukanie głową w dół a tam nic nie wisi
Cytat:
Mam to samo- rozpaczliwie wyszukuję wszelkich specyfików, które przyspieszą porost Chociaż przyznam, że cięcie mi się podoba. Nałożyłam kokos na włosy i zobaczę, jak rano będzie. Przy okazji sprawdzę, czy kokos wysusza mi włosy.

Ja sobie teraz tak to tłumaczę- będą odrastać właściwie pielęgnowane i dzięki temu staną się naprawdę piękne. Trochę to naciągane, ale dzięki temu mogę spojrzeć w lustro
no dobrze, już nie marudzę, przepraszam

wysuszyć pewnie nie wysuszy, ale może spuszyć

Myszko pięknie pachnie ten olejek alterkowy, tak pysznie, ale nie wiem czym (sztucznie pewnie )
buteleczka szklana 100ml, napisane, że pielęgnacyjny (na buteleczce jest po polsku ), może będzie fajny pierwsze testy jak się pogodzę z włosami

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:25 ----------

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Nie jestem tylko pewna, czy wziac cos na alkoholu czy ten lotion-odzywke bezalkoholowa. Zdam sie na instynkt
a miewasz podrażnienia skalpu? może lepiej bez alko, mniejsza szansa na podrażnienie i przesuszenie
Cytat:
Zamowienie z Mazidel na razie mi utkwilo, z rozpaczy zaczelam szukac w necie dunskich odpowiednikow - znalazlam dwa sklepy internetowe w podobnym stylu - oleje, polprodukty, ziola i glinki. Pozamawiam sobie przynajmniej nie bedzie klopotow z platnoscia i dostawa. A za wysylke z Polski zdzieraja strasznie - zaspiewali ponad 50 zlotych, tyle co wartosc samej paczki.
dobry pomysł, żeby poszukać na miejscu
chociaż i pl nieźle sobie liczą za przesyłkę (ostatnio u mnie i Mgiełki 13 zł wyszło)
Cytat:
No dobrze, mam fotki - sredniej jakosci, sorry. Trzy pierwsze jakos sprzed miesiaca, jedno w mokrych wlosach, i reszta po ostatnim myciu i po cieciu. Nic specjalnego.
fotki nie są złe, tylko ciężko oglądać takie duże, ja sobie pomniejszyłam do patrzenia

sprzed miesiąca trochę sucho, ale zawijaski fajne się tam pojawiają
mokre dobrze się zapowiadają, chętnie zobaczę teraźniejsze już suche
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-10-01, 08:13   #43156
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
fotki nie są złe, tylko ciężko oglądać takie duże, ja sobie pomniejszyłam do patrzenia
sprzed miesiąca trochę sucho, ale zawijaski fajne się tam pojawiają
mokre dobrze się zapowiadają, chętnie zobaczę teraźniejsze już suche
Pozmniejszam - wczoraj je zaladowalam i juz bylo pozno a ja spiaca, chcialam je szybko pokazac na przyszlosc je poobrabiam.
Faktycznie bardzo sucho jest, caly czas, ale np. wczoraj poskrecaly sie naprawde nie najgorzej, i ksztalt fryzury mi sie podoba. I co najwazniejsze - udalo mi sie troche je zeanimowac dzis rano, wiec nie bedzie koka po raz pierwszy od dlugiego czasu. Jestem zadowolona.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 08:34   #43157
pati_bc
Rozeznanie

Maliniarko włoski śliczne Od razu widać, że krótsze ale odrosną na pewno i będą jeszcze piękniejsze i zdrowsze Zresztą Tobie dosyć szybko rosną Również cały czas wdrażam akcję porost

Paulownia fajne zakrętaski

Zauważyłam, że po hennie moje włosy trochę inaczej się zachowują. Musiała rzeczywiście wypełnić mi ubytki we włosiu Wczoraj leciałam po 6 rano na pociąg (jeszcze tak ciemno było) i wiadomo, że rano trochę wilgotno jest a w pociągu się okazało, że one wcale się tak mocno nie spuszyły. A mam kawałek drogi na stację pkp. Myślę, że to nie tylko zasługa henny ale też i pielęgnacji oraz olei. Jestem bardzo zadowolona
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 09:01   #43158
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Ja mam włosy puszące się od wilgoci, ale jak sobie z tym poradzić?? Ja nie umiem jakoś...
Może za dużo humektantów w odżywce bs albo stylizatorze? Zobacz sobie, czy nie ma w nich dużo gliceryny, panthenolu, glikolu propylenowego, niacynamidu, aloesu. Ja czasem, jak dodawałam gliceryny do odżywki bs, to właśnie puszek miałam w taką pogodę.

Cytat:

O, to jakiś trop, teraz przejrzę inne rzeczy, których nie lubią kłaki pod kątem gliceryny Dzięki!
Ja też nie przepadam za gliceryną

Malinko - pamiętam, jak też byłam zła i smutna, jak obcięłam jakieś 15cm włosów - aż 15 Bo miałam strasznie zniszczone końce prawie dwuletnim prostowanie. A nawet nie wiem, jak szybko odrosły, zdrowe włoski szybciej rosną, zanim się obejrzysz, a będą coraz dłuższe i dłuższe

Idę zmywać jojobę niedługo
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 10:22   #43159
Stefannia
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Wróciłam z wakacji, nawet w nie najgorszym stanie mając wlosy Chciałam powiedzieć, że oceaniczne powietrze i ciepły klimat moje włosy bardzo lubią

A Portugalki w większości są przepięknie kręconowlose. Nie będę Was nadrabiać, idę nałożyć sobie masło shea na moje falki

No i w ramach narzekania, to cięcie sprzed 3 tygodni nadal jest paskudne i się zastanawiam co z nim zrobić
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 10:46   #43160
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
ech, ja chciałam pocieniowane, wg mnie lepiej wtedy wyglądają, ale jakoś...zaskoczyło mnie to, bo jak patrzyłam to ok, a w dłoni takie nic, a potem płukanie głową w dół a tam nic nie wisi

no dobrze, już nie marudzę, przepraszam
Bo cieniowanie cieniowaniu nierówne, że tak walnę mądrością Miałam wiele razy cieniowane i nie wyglądały tak, jak ostatnio.

Marudź, jeśli masz ochotę, pocieszymy
Stary 2011-10-01, 11:28   #43161
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
no zawijają się mimo tego co fryzjerka zrobiła, więc dobrze
myślisz, że nie za krótko?
Myślę że nie za krótko
Widzę, że przeżywasz taką samą depresję jak ja po każdym cięciu.

Dodaję zdjęcia mojego obecnego koloru, ale jeszcze nie minęły 24h więc nie wiadomo co będzie. Zrobiłam trochę ciemniejszy niż docelowo chciałam, bo wiem że indygo łatwo się wypłukuje. Na jednym zdjęciu wyszły jakby były czarne z fioletowymi przebłyskami - nie są takie Najlepiej oddaje odcień chyba zdjęcie nr 3

Wysuszyło mi włosy jak cholera, już nie mogę się doczekac odżywiania.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 36 henna indygo.jpg (97,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 36 henna indygo2.jpg (137,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 36 henna indygo3.jpg (133,7 KB, 29 załadowań)

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 11:40   #43162
Ag Rafka
Rozeznanie

Malinko, dopiero dziś ujrzałam efekt po cięciu. Mnie się bardzo podoba, ale wiem, jak to jest- też sobie obcięlam(w dodatku sama), a potem załowałam jak spojrzałam nawłosy b.blue. A przecież trzy podcięcia w ciągu jednego dnia zaliczyłam, bo wciaż nie widziałam efektu, dopiero na drugi dzień w lustrze-zwłaszcza z przodu były tyyyyyyle krótsze,że mnie serce zabolało. Teraz też już sie pogodziłam, ale na poczatku to wrażenie nie jest przyjemne. Chodź, zrobimy sobie teletubisiowe "TULIMY"(przy okazji wymiętoszę Cię po tych mieciutkich atłasowych, choć krótszych kłaczkach)

Ja dziś po oleju arganowym (śmierdzi) zmieszanym z jojobą na noc. Nie wiem, ale ja nie widzę jakoś rożnicy po użyciu poszczególnych rodzajów olejów. No może po lnianym były gorsze. Na razie schnę.
Sailormary , witaj.
Stefannio, witaj po wakacjach, świetnie,że klimat włoskom służył!
Paulownia, fajne spiralkują na dole, też tak chcę...
Kall, a ostatnie zdjęcia były po cięciu czy przed? Jeśli przed, to poka aktualne!
Miss, śliczny ten kolor, ale wzdycham do wiewiórki...

Przypomniało mi się,że obiecałam wrzucić wczorajszy zaplot. Na zdjęciach jeszcze bez kolczyków, a muszę powiedzieć,ze zaplecione fajnie odsłaniają ucho i widać kolczyki ładnie. Oczywiście jest niedoskonały i grzywka mi się troche oddzieliła, i tył jakoś nierówno, ale to pierwszy raz... Mam nadzieję,ze dojdę do wiekszej wprawy, bo naprawdę praktyczna fryzurka. I robi wrażenie-zebrałam komplementy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02788.jpg (36,4 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02792.jpg (22,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02793.jpg (31,8 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02794.jpg (42,1 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-10-01 o 12:00
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 12:41   #43163
kascysko
Zakorzenienie

Hej
Maliniarko, ładne masz włoski Ale rozumie Cię, nie przypominam sobie, żebym wyszła zadowolona od fryzjera, a ostatnim razem to była masakra... Poszłam na obcięcie końcówek, a baba skasowała mi dobrze ponad 5 cm, chociaż zniszczone nie były Od 8 miesięcy nie byłam przez to u fryzjera, końce podcinam na partyzanta.

Ag Rafko, piękny zaplataniec Czemu ja nie mam żadnych zdolności manualnych

Siedzę od wczoraj z winogronkiem na włosach. Jestem załamana, bo chyba przez jakieś 2 tygodnie nie będę mieć neta w Krk, jak ja będę was czytać

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2011-10-01 o 12:43 Powód: pomyłka i gapiostwo :P
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 13:05   #43164
yarrowia
Zadomowienie

Ag Rafko, na prawdę fajnie wyszło! Ostatnio próbowałam takiego splotu na siostrze i nie wychodziło mi w ogóle Tym bardziej na sobie bym nie zrobiła.

Maliniarko, myślę, że ta fryzura bardzo fajnie będzie wyglądała jak się włosy skręcą po swojemu! I szyyyyybko odrosną

Już na prawdę powinnam zacząć ostro oszczędzać, zakupy w Rossmanie miały być ostatnie z takich kosmetycznych, a tu w warzywniaku niedaleko mnie litr oleju z pestek winogron za 17 zł ;( Nie wiem z jakiej firmy, nie oglądałam go nawet, ale może warto zainwestować?
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 13:16   #43165
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Sailormary witaj na wątku
Dzięki
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 13:39   #43166
Stefannia
Wtajemniczenie

Miss, bardzo fajny kolor Właśnie siedzę z farbą na głowie. Santotint, słyszałałyście o niej? Jest podobno bez amoniaku i parabenów. Zobaczymy co z tego wyjdzie
AgRafko, jaki fajny zaplocik. Ja na swoich wlosach przetestowałam tylko podpięcie wszytskiego do gory, mnóstwem żabek. Nie wiem, czy się nadaje do pracy, ale w wakacje było doskonałe
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 14:10   #43167
ewcia1807
Zakorzenienie

Stefannia, zdaj później relacje z farbowania Czytałam kiedyś recenzje i słyszałam, że szybko się wypłukuje, ale pewnie to też zależy od włosów
Kiedyś byłam nią mocno zainteresowana, ale jakoś później mi umknęła.
Na jaki kolor farbujesz?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 14:58   #43168
myszka2020
Zakorzenienie

Agrafko - śliczny zaplataniec, ja nie umiem nic z tych zakrętasków zrobić, tyle co czasem w klamrę zepnę

Nałożyłam dziś męski żel z isany i chyba wolę efekt po bielendzie, po niej włosy są miększe, a jak dam odpowiednią ilość, to też ładnie skręcone. Czyżby mój żelowy faworyt się zmienił

Coś mnie denerwuje maska mypa z shea - jednak ja nie lubię shea, nawet w maskach, jedynie w garnierze z karite, ale tam go mniej niż w mypie. Mam jeszcze pół maseczki, chyba siostrze oddam

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2011-10-01 o 15:22
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 15:04   #43169
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Malinko, dopiero dziś ujrzałam efekt po cięciu. Mnie się bardzo podoba, ale wiem, jak to jest- też sobie obcięlam(w dodatku sama), a potem załowałam jak spojrzałam nawłosy b.blue. A przecież trzy podcięcia w ciągu jednego dnia zaliczyłam, bo wciaż nie widziałam efektu, dopiero na drugi dzień w lustrze-zwłaszcza z przodu były tyyyyyyle krótsze,że mnie serce zabolało. Teraz też już sie pogodziłam, ale na poczatku to wrażenie nie jest przyjemne. Chodź, zrobimy sobie teletubisiowe "TULIMY"(przy okazji wymiętoszę Cię po tych mieciutkich atłasowych, choć krótszych kłaczkach)

Ja dziś po oleju arganowym (śmierdzi) zmieszanym z jojobą na noc. Nie wiem, ale ja nie widzę jakoś rożnicy po użyciu poszczególnych rodzajów olejów. No może po lnianym były gorsze. Na razie schnę.
Sailormary , witaj.
Stefannio, witaj po wakacjach, świetnie,że klimat włoskom służył!
Paulownia, fajne spiralkują na dole, też tak chcę...
Kall, a ostatnie zdjęcia były po cięciu czy przed? Jeśli przed, to poka aktualne!
Miss, śliczny ten kolor, ale wzdycham do wiewiórki...

Przypomniało mi się,że obiecałam wrzucić wczorajszy zaplot. Na zdjęciach jeszcze bez kolczyków, a muszę powiedzieć,ze zaplecione fajnie odsłaniają ucho i widać kolczyki ładnie. Oczywiście jest niedoskonały i grzywka mi się troche oddzieliła, i tył jakoś nierówno, ale to pierwszy raz... Mam nadzieję,ze dojdę do wiekszej wprawy, bo naprawdę praktyczna fryzurka. I robi wrażenie-zebrałam komplementy...
Bardzo fajnie wyszło
Mnie bardzo się podoba fryzurka z kanału LilithMoon, którą pokazała u siebie na blogu ewalucja. Nigdy nie chciało mi sie nawet spróbować i to zdjęcia ewalucji mnie przekonały

Po myciu Isaną i Kallosie d/s włosy mięciutkie ale spuszone i "rozwalone". Skręt słaby ale to przez brak stylizatora podejrzewam. Przy głowie przyklap, ale wyjść z domu się da.

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2011-10-01 o 15:05
Stary 2011-10-01, 16:02   #43170
Ag Rafka
Rozeznanie

Dzięki kobietki za pochwały fryzurki. Największe podziękowania natomiast należą się Gosh-to u niej ją podejrzałam, a na swoim blogu (bardzo fajnym zresztą)podała link do filmiku. Niezdecydowanym polecam gorąco!!! Ja też z plecionek umiem tylko zwykły warkoczyk, nawet francuza nie potrafię, a ta jest dziecinnie prosta(tylko z 2 pasm włosów). Pokazywałam ją tez kiedyś na mojej córci. Próbujcie! Jak mi trochę grzywka podrośnie, to i ja bedę zgarniać, póki co jest za krótka i śmiesznie wystawały końcówki, ale moje włosy są dosć sztywne, przy mieciutkich, moze nie będzie wystawać (ktoś tu kiedyś pytał , co robimy z grzywkami-ja miałam prostą obciętą na okrąglo, ale teraz do fal mi ona jakoś nie pasuje, wiec zapuszczam i nosszę na bok na razie).
Muszę kuknąć na blog ewalucji(ponapalam się przy okazji) i obczaić te jej plecionki, b.blue, masz może link?

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-10-01 o 16:03
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości