|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#43111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Ok, dziękuję
![]() Cytat:
|
|
#43112 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie na szybko. czym zabezpieczyć końcówki je sli nie mam pod ręką oleju kokosowego (chodzi mi tylko o końcówki, bo b/s normalnie wzi ęłam)? jestem na wyjeździe czekają mnie dwa mycia... do dyspozycji mam: olejek pielęgnacyjny hinduski z ziołami *ale na opakowaniu nie jest napisane na bazie jakiego oleju jest), olej sezamowy, odżywkę isana babassu i olej słonecznikowy (spożywczy). pomocy...
|
|
|
|
#43113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko uważaj z ilością
|
|
#43114 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pochwały
Cytat:
Chociaż mnie ten puch i delikatność po Alterze przeraziły, nie chcę moich włosów w wersji "mięciutkie jak kaczuszka" Wolę jak są twarde i konkretne. U mnie też na razie najlepszy jest Garnier Awokado, nie wiem czy jest sens szukać dalej.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja w wakacje potrafiłam nałożyć kokosa np. w piątek wieczorem, chodzić z nim całą sobotę i zmyć dopiero w niedzielę No ale ja w lesie mieszkam, więc mogłam poszaleć.A jeśli chodzi o typ to nie mogę znaleźć ściągi żeby go precyzyjnie określić. Skręt 2C/3A zależnie od humoru, porowatość wysoka, wg mnie raczej grube, ale pewności nie mam, no a gęstość i struktura to całkiem nie wiem ![]() Umyłam Isaną z babassem jak zawsze, po tym Alterra morelowa na jakieś 2min, płukanie, odrobina Joaśki z Lnem, ręcznikowanie i tyle. Cytat:
|
|
|
#43115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyszedł mi piękny, ciemny brąz, coś między kawą a gorzką czekoladą. Na szczęście ciepły Poza tym nie wiem co mnie podkusiło i polakierowałam wczoraj włosy. Oczywiście skalp swędział i myślałam że zdrapię sobie całą skórę. Dzisiaj komisyjnie wyrzuciłam wszystkie lakiery z domu
|
|
#43116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43117 | ||
|
Rozeznanie
|
Tyle się dzisiaj naczytałam i naoglądałam waszych loków, że siedzę teraz w mega-giga-odżywczej masce na głowie i mi banan po karku spływa
|
|
|
#43118 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
(wrócę z psem to będę nadrabiać o widzę, że jest link do gazetki to nie będę pisać cen, chyba, że chcecie isanki są przecenione z 5,19 na 3,99 żele w tubie m.in. czarny męski z pomarańczowym napisem, czyli taki którego używa Myszka i inne rodzaje przeceniony z 8,19 na 5,99 Caskadko czekam na zdjęcia z niecierpliwościąMilenko ale cudowne!Myszko kupiłam olejek do masażu z granatem i avocado (nie pamiętałam który ma być najlepszy dla włosów ) nawet nie wiem na co on jest w założeniu, bo wszystko po niemiecku
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-30 o 19:11 |
|
|
|
#43119 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny mam do Was prośbę, niedawno widziałam gdzieś tu (tu-na forum wizażu, w zakręconych regionach) link do notki na temat puszących się włosów (przyczyny, jak temu zaradzić, chyba nawet opisy poszczególnych "przypadków" umożliwiające rozpoznanie swojego problemu) i teraz za chiny ludowe nie mogę tego znaleźć, proszę pomóżcie
|
|
|
|
#43120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...57&postcount=5 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...18&postcount=6 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=50
|
|
#43121 |
|
Zakorzenienie
|
Milena - cud, miód i orzechy
Etap pierwszy dziś - wcieranie lotiona Seboradin w skalp. Etap drugi - żel lniany z pantenolem w skalp - ale to po jakiś 3 godzinach od pierwszego posunięcia. Etap trzeci - olejowanie. Tylko czym? Heenarą, kokosem, shea, winogronowym? Pomóżcie niezdecydowanej duszy Mierzycie włosy od czubka głowy po końce czy jedno jakieś pasemko od nasady ?
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2011-09-30 o 19:20 |
|
|
|
#43122 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W isanie jest gliceryna dość wysoko, może z nią się nie lubisz Ja też za nią nie przepadam specjalnie.Cytat:
![]() Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...57&postcount=5 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...18&postcount=6 Dziewczyny już uprzedziły z linkami
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-09-30 o 19:22 |
||||
|
|
|
#43123 |
|
Zakorzenienie
|
macie zdjęcia na pożarcie
idę z pieskiem, potem opowiem co było, najpierw zobaczę co Wy myślicie(moja dzisiejsza reanimacja, za dużo nawaliłam mleczka z bu i trochę strączki---LEWA STRONA, no i po fryzjerze już z lampą---PRAWA STRONA)--myślałam, że widać które to które a kolor ten sam, tylko tak wygląda inaczej a pofarbuję się...może w środę zdecydowałam
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-30 o 20:26 |
|
|
|
#43124 |
|
Zadomowienie
|
Maliniarko, wygląda na to, że będą się lepiej układac, mocno się zawijają na tych zdjęciach po, ale zobaczymy jak będzie przy "kręconej" stylizacji
|
#43125 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Malinko
|
#43126 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję! z tego co tu wyczytałam najbardziej pasuje do moich włosów ten opis
"Niekiedy puch przybiera postać pojedynczych, sterczących sztywno antenek. Przyczynę stanowią włosy, których struktura różni się od pozostałych. Skutkiem odmiennej budowy rosną one grube i sztywne, przypominając druciki i zachowując się jak włosy siwe. Jeśli zaobserwowałaś u siebie takie antenki, sięgnij po nieco cięższą odżywkę bez spłukiwania i nałóż ją przed stylizatorem. W przypadku pojawienia się siwych włosów pomóc powinna koloryzacja." z tą różnicą że u mnie to nie są pojedyncze włoski a niemalże cała głowa :/ i są to "nowe" włosy, ponieważ końcówki tych włosów są cieniutkie a cała reszta długości grubaśna i falująco-kręcona. Wydaje mi się (może niesłusznie), że gdybym teraz ogoliła się na łyso to rosłyby mi mocne fale/loki...i to chyba jest dla mnie jedyny ratunek tzn czekać aż całkowicie odrosną mi włosy, i nie zostanie ani 1 cm z tych włosów które wyrosły wcześniej niż rok temu (bo intensywnie i świadomie o włosy dbam od roku) |
|
|
|
#43127 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny bardzo wam dziękuję za te komplementy
Cytat:
Cytat:
promocje kuszące a w portfelu nawet muchy się nie gonią Cytat:
śliczne włosiska ![]() Te płukanke ściągnęłam od Anki ale jeśli się zgodzi tooczywiście można dopicać
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-09-30 o 20:01 |
|||
|
|
|
#43128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zmierzyłam od czubka głowy po końce Cytat:
Ja bym pewnie łeb umyła bo nie miałabym cierpliwości ![]() Ja właśnie umyłam Isaną Babassu i po tym nałożyłam Kallosa. Jako b/s jak zwykle Joaśka a że w niedzielę jadę do Rzeszy i nie opyla mi sie gotować żelu a wszystkie mazidła już tam wywiozłam to do stylizacji użyłam Pantene. Teraz koszulka na głowie i będę spać z przerzuconymi. Ciekawe co wyjdzie.
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-09-30 o 20:09 |
||
|
|
|
#43129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43130 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślisz, że nie za krótko? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() te po lewej przecież dłuższe i mocniej skręcone niż te po prawej ![]() lewa strona: reanimacja po wczorajszym myciu (trochę za dużo dałam mleczka i się strąki porobiły) prawa strona: po ścięciu u fryzjera
|
|
|
#43131 |
|
Zakorzenienie
|
Omatko alem głupia
A miałam Ci dziś pisać ze z każdym zdjęciem Twoje włosy wydają się dłuższe a Ty wzięłaś i perfidnie ścięłaś
|
#43132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zakupiłam pokrzywę i skrzyp do picia. Drożdże w tabletkach i siemię lniane Zaraz zrobię żel. Mam pytanie odnośnie kreatyny- będę mogła ją za każdym razem dodawać do porcji odżywki?
|
|
|
|
|
#43133 | |
|
Zakorzenienie
|
relacja:
pani fryzjerka zdziwiła się, że włosy takie długie (to od razu powiedziałam, że zapuszczam , żeby za dużo nie ciachała)i pytała czy na lokówkę kręciłam ![]() potem praktykantka umyła mi włosy (chciałam) szamponem (na pewno sls i silikon, bo to idzie wyczuć) no i potem jakąś maskę (z silikonem też jak zgaduję), mycie dłuuugie i przyjemne, tylko trochę mi pianą czoło pochlapała poprosiłam ostatnie płukanie, żeby było zimną wodą praktykantka prostowłosa mówiła, że by chciała kręcone, że jej koleżanka ma takie ładne a jej się wcale nie wywijają, druty-i rzeczywiście, mówiła, że nie prostuje, a takie jak po żelazku były) nie było cienkiego grzebyczka na szczęście, ale trochę czesania tak cięcie jak widać, dalej pocieniowane podobnie jak było tylko krócej (nożyczkami, bez degażowania i głupot potem tylko wysuszone, trochę powyciągane na okrągłej szczotce (ale powiedziała, że nie będzie mnie męczyć to sobie w domu ułożę jak zechcę), bez prostowania jeszcze zanim wyszłam po obu stronach buzi zrobiły się zawijaski, po powrocie do domu cała głowa już powykręcana trochę (czyli skręt chyba nie zabity jestem chyba zadowolona, ale to się okaże...(jak wyżej )---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() jeszcze niedługo idę farbować, to dopiero będzie
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-30 o 20:40 |
|
|
|
|
#43134 | |||
|
Raczkowanie
|
Do mycia absolutnie, po niej włosy mi bardzo wypadały i na dodatek przetłuszczały się okropnie. Robiłam kilka podejść i zawsze było tak samo. Aktualnie myję pottersem z arniką i póki co wydaje się w porządku
Mam wrażenie, że jest bardzo delikatny. Jak myłam Isaną, czy Glorią, to mi mnóstwo kłaków przy myciu leciało :/ Cytat:
Nie przeczę przecież, właśnie próbuję ustalić, którego składnika właśnie moje włosy nie lubią Wtedy dam im to, czego im trzeba, a resztę będę omijać. Cytat:
O, to jakiś trop, teraz przejrzę inne rzeczy, których nie lubią kłaki pod kątem gliceryny Dzięki!Cytat:
No cóż, rozpieściły Cię te Twoje loki, to teraz za dużo od nich wymagasz. Nie narzekaj, bo się jeszcze obrażą ![]() A w ogóle nie pomyślałam o drożdżach w tabletkach. No bo jednak picie drożdży to nie dla mnie :/ Wypiję wszelakie zioło, ale łykanie oleju i drożdży mnie przerasta, mam natychmiastowy odruch wymiotny Już zabijałam smak drożdży czym popadnie i było tylko gorzej. Jeśli chodzi o moje dotychczasowe picie drożdży, to na razie tylko jeden plus z całej męczarni, a mianowicie, TŻ wrednie mi ostatnio podpił z mojego kubka miksturę drożdżową (nienawidzę tego zwyczaju podpijania mi herbaty/kawy, a on ciągle to robi ghrr) i potem pluł przez kilka minut Teraz jak widzi jakiś mętny płyn to nie tyka |
|||
|
|
|
#43135 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znowu mąż będzie się dziwił "co Ty tak te włosy ciągle myjesz i myjesz" ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
O mamo, cudne są ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
"F - Fine Thin strands that sometimes are almost translucent when held up to the light. Shed strands can be hard to see even against a contrasting background. Similar to hair found on many people of Scandinavian descent. You can also try rolling a strand between your thumb and index finger. Fine hair is difficult to feel or it feels like an ultra-fine strand of silk M - Medium Strands are neither fine nor coarse. Similar to hair found on many Caucasians. You can also try rolling a strand between your thumb and index finger. Medium hair feels like a cotton thread. You can feel it, but it isn't stiff or rough. It is neither fine or coarse. C - Coarse Thick strands that where shed strands usually are easily identified against most backgrounds. Similar to hair found on many people of Asian or native American descent. You can also try rolling a strand between your thumb and index finger. Coarse hair feels hard and wiry. As you roll it back and forth, you may actually hear it." Fia's hairtyping (jeżeli potrzebujecie mogę się pokusić o tłumaczenie)
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|||
|
|
|
#43136 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mi wpadnie gdzieś w oko to kupię większąCytat:
Cytat:
![]() a włoski miałam tak: głową w dół, chusta złożona w trójkąt, podstawą trójkąta do karku,, związana nad czołem, kładłam się na tym drójkącie, włosy przerzucone na/za poduszkę (za łóżko nie da razy, są krótkie, a teraz jeszcze krótsze) Cytat:
![]() a Sylwestrowy mówił, że ładnie rano, ale boi się że za dużo ścięte będę miała, nie wiem sama co powie ![]() Cytat:
|
|
|
#43137 |
|
Rozeznanie
|
Dlatego tak podpytuję o grubość włosa
bo tak ze zdjęć wydaje mi się, że podobne sąja mam drutowate (bliżej coarse)
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#43138 |
|
Raczkowanie
|
mnie od wilgoci włosy puszyły się przeszło rok temu (i wcześniej) gdy używałam szamponów i odżywek z silikonami typu Pantene, Dove itp. Teraz puch na głowie mam non stop :/ no nic, będę robić swoje cierpliwie czekając aż włosy całkowicie wymienią się na nowe
|
|
|
|
#43139 |
|
Zakorzenienie
|
Meczacy tydzien
dobrze ze juz piatek. Siedze i schne - umylam sie odzywka, odzywka ds rozmarynowa , na ociekajace Joasia, plus zel. Zobaczymy jak wyschna. Jutro jade sobie znow do Malmo i oczywiscie - polski sklep. Popelnie sobie cos Seboradinu, bo widzialam ze mieli, i zobacze czy maja jakies inne Joanny. Nie jestem tylko pewna, czy wziac cos na alkoholu czy ten lotion-odzywke bezalkoholowa. Zdam sie na instynkt .Zamowienie z Mazidel na razie mi utkwilo, z rozpaczy zaczelam szukac w necie dunskich odpowiednikow - znalazlam dwa sklepy internetowe w podobnym stylu - oleje, polprodukty, ziola i glinki. Pozamawiam sobie przynajmniej nie bedzie klopotow z platnoscia i dostawa. A za wysylke z Polski zdzieraja strasznie - zaspiewali ponad 50 zlotych, tyle co wartosc samej paczki. No dobrze, mam fotki - sredniej jakosci, sorry. Trzy pierwsze jakos sprzed miesiaca, jedno w mokrych wlosach, i reszta po ostatnim myciu i po cieciu. Nic specjalnego .
|
|
|
|
#43140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na pewno, ale ja nie mam doświadczenia z olejowaniem dziewyczny mam pytanie na szybko, jeśli mam szampon z SLES to on wystarczy do zmycia silikonów? bo ja właściwie zawsze używałam tego szamponu od zmiany pielęgnacji jak coś oblepiającego stosowałam, nawet za pierwszym razem powinnam sobie kupić ścieraka z SLS? nie wiem co teraz ![]() Sailormary witaj na wątku
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-30 o 21:24 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

, to ja źle napisałam 

Obawiam się, że jak zacznę ratować, to wszystko zepsuję (jak zazwyczaj 

Wolę jak są twarde i konkretne. U mnie też na razie najlepszy jest Garnier Awokado, nie wiem czy jest sens szukać dalej.
za świetny wpis i metamorfozę! Włosy tak dużo przeszły, a nadal nie dają za wygraną 
ZUMBA
Oczywiście skalp swędział i myślałam że zdrapię sobie całą skórę. Dzisiaj komisyjnie wyrzuciłam wszystkie lakiery z domu 

ale cudowne!

5 dni bez neta i 16 stron do tyłu, chyba nie dam rady was nadrobić...