|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Dziewczyny ide farbowac wlosy tylko strach co na glowie bede miala
![]() ![]() ![]() ale co tam najwyzej ruda bede a zawsze chcialam tylko tż krzywo na mnie patrzył ![]() ![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3032 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
, a teraz jest w sumie rudawy ale juz odrosty takie ze nie moge patrzec, ale tez nie wiem co z farbowania wyjdzie
|
||
|
|
|
#3033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się jakoś kochana ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
powinna się pojawić ![]() W UK kolejny cieplutki dzień, nie pamiętam kiedy tak tutaj było... ale super Miłego dnia i weekendu! |
||
|
|
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
maź na włosach
ciekawe czy mąż będzie musiał leciec do shlekera po drugą farbę![]() ![]() za 10 minut zmywam
|
|
|
#3035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zauważyłam.. wredoto jedna ![]() ![]() Ale ja mam teraz ochotę na knedle ze śliwkami ![]() ![]() I NIE MA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Śliwek też NIE MA ![]() ![]() Prezentacja poszła dobrze.. ufff.. podobała się Ale całą noc między snem a jawą rozwiązywałam statystyki ..grrrr..Dyżur miałam beznadziejny... Cała tablica zabiegów od rana. Rano konsultant , z którym pracowałam cały czas miał do mnie jakieś niebezpośrednie pretensje. W pewnym momencie po prostu wpadłam w jakąś histerię... zaczęłam ryczeć, aż się zanosiłam.. Chyba efekt zmęczenia, hormonów, w✂✂✂✂u i ogólnej frustracji.. Przez chyba 1.5 godziny nie mogłam się uspokoić. Strasznie mi głupio było, ale nic nie moglam zrobić i tyle.. W końcu mąż mnie przez telefon jakoś uspokoił ![]() Z tej całej frustracji zdecydowałam, że muszę zobaczyć dzidzię i poszłam sama sobie zrobić USG. Niesamowite jak dzidziol rośnie.. Perfidnie mnie kopał raz jedną nózką , raz drugą, a potem poboksował trochu.. A nózki rozkładał jak mała żabka ![]() To chyba dało mi siły ,żeby jakoś przetrwać resztę dyżuru. Zdjęć nie mam , bo jeszcze nie odkryłam jak się je robi. Mój pomiar dzidziusia ( pewnie też średnio akuratny).. to 5.6 cm dł. ciemieniowo siedzeniowej ![]() A poza tym to coraz bardziej przestaje mi sie podobać rodzenie tutaj. Ja naprawdę chciałabym urodzić bez epiduralu, naturalnie. Chcę karmić piersią i niczym innym. A czuję , że nie mam tu wsparcia. Wszyscy zamiast powiedzieć: 'tak super, dasz radę, będzie dobrze', to ✂✂✂✂✂✂✂ą mi : ' hehe zobaczysz i tak weźmiesz epidural, zobaczysz że to nie tak łatwo karmić piersią'.. itd. itp. Zaczyna mnie to straszliwie wkurzać. Przez wieki kobiety rodziły i nadal rodzą bez tych wszystkich 'nowinek' , w polu podczas pracy. Czemu ja mam nie dać rady??? No i kupiłam sobie dziś po dyżurze witaminki. Skoro dzidzia taka ruchliwa, to na pewno potrzebuje ![]() Buziaczki dla Was wszystkich! |
|
|
|
|
#3036 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
ale dziś ładny dzień, rano prawie 2 godziny przebimbałam na targu, kupiłam kwaszoną kapustę i kwaszone ogórki nie mogę przestać jeść ![]() Ja to nie wiem w końcu jak to się mówi.. jeśli, dziś jesteśmy w tygodniu ciąży 10+6, tzn. jutro zaczynam 11 tydzień? Cytat:
Ale anagat masz fajnie, że sama sobie możesz podejrzeć maluszka, pozazdrościć ![]() Miłego dzionka
|
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Anagat fajnie tak móc samemu zrobić sobie USG
Ja czuję się dziś jak ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
. Jutro kończysz 11 i po jutrze zaczynasz 12
|
|
|
|
|
#3038 |
|
Zadomowienie
|
Z Wami to jednak zawsze wesoło![]() Ja się dopisuję do klubu aparatów orto.. Po ciąży MUSZĘ założyć. Tylko u mnie to jeszcze bardziej skomplikowane niż normalnie, bo mam stałe trójki zatrzymane w dziąsłach.. Będzie chirurgiczne ich odkrywanie i sprowadzanie w dół. Jedna 8-emka też do wywalenia, bo ani nie chce do końca wtrosnąć, ani nie rośnie prosto. A co do USG, z jednej strony fajnie, a z drugiej wolałabym, żeby ktoś robił, co sie na tym zna..Ja widzę, że dzidzia ma dwie rączki, nózki, główkę, zawiązki ząbków i serduszko, ew. mniej więcej wymiar.. Ale ja nawet nie bardzo wiem, na co jeszcze patrzeć. Nic tam , najważniejsze że się uspokoiłam. Bo ta wczorajsza histeria, to masakra jakaś była. Brakuje mi męża i psiura Ja bez nich to jednak nie mogę żyć. Przez półtorej godziny próbowałam się wczoraj uspokoić, a 5 min rozmowy telefonicznej z mężem i było OK ![]() Znowu zamiast spać, to siedzę....grrr... Oby po mnie dzis nie dzwonili... |
|
|
|
#3039 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
posmaruje sie kremem aby slonce mnie nie wzielo---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() anagat ja kupilam tutaj sliwki...ale nie sa pierwszej jakosci. rzeczy na swieta juz w sklepach....szok!!cieplej niz w lecie, wiec srednio jeszcze swiateczny nastroj ![]() tikki my wczoraj tez mielismy wyjscie ze znajomymi,,,nie mialam humoru bo niezbyt dobrze sie czulam, klulo w pachwinach, majtki 2x zmienialam i co 5 min sprawdzalam jaki kolor maja uplawy, wiec wieczorem nie chcialo mi sie wychodzic w ogole, a tz do mnie mowi....oj chodz idziemy i tak bedziesz najwiecej gadac...a ja mowie nie bede bo nie chce mi sie nigdzie isc. w rezultacie jak sie zobaczylismy ze znajomymi to tyle bylo smiechu ze az mnie brzuch bolal ....spotkalismy sie z nimi drugi raz dopiero...rzadko sie zdarza poznac takich ludzi...zwlaszcza na emigracji, duzo smiechu od 19;30 do polnocy (restauracja pozniej kino, pozniej na parkingu stalismy jeszcze pol godziny i tez bylo duzo smiechu..jednak warto bylo zapomniec na chwile o tych kluciach itd. ). takze tikki moze u Ciebie tez nie bedzie tak zle dzis wieczorem.
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-01 o 13:41 |
||
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na emigracji też spotkaliśmy kilka fajnych ludzi, ale było fajnie na początku a później każdy chciał imprezy u nas, bo ja zawsze jak robiłam imprezę to jedzenia było po brzegi...a u innych - przysłowiowe paluszki. Zrobiłam sobie na pocieszenie koktajl bananowy bo zachcianka taka trzyma się mnie kilka już dni ...mimo, że przed ciążą nie smakowały mi banany to teraz mogłabym je jeść kilogramami |
|
|
|
|
#3041 |
|
Zadomowienie
|
No cóż w Irlandii szaro buro i deszczowo. Standardowe ok 15 stopni w dzień. W tym roku ładnej pogody to był może tydzień i to porozbijany na 4 miesiące;/
A ja bym se gdzieś wyszła, ale jakoś w tym mieście przyjaźni nie nawiązaliśmy. A 150 km do przyjaciół, choćbym i chciała, to nie pojadę, bo mogą wołać do szpitala
|
|
|
|
#3042 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
tutaj jest tak goraco, wiosna byla susza, wszedzie musielismy nawadniac pola itd. mieszkam we wschodniej Anglii. |
||
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
POtem blenderem? |
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo im było szkoda € mimo, że mieli na pewno dużo więcej od nas, bo ja nie pracowałam. Jedni najlepiej zrobili imprezę urodzinową w restauracji i za wszystko musiało płacić się samemu Nie mam szczęścia do znajomych No a szwagierka moja to straszna plotkara i nie chcę się z nią zadawać. Zaraz obgada każdy kąt naszego mieszkania do wszystkich, mój wygląd i to co było na stole i już mi się z tego robi niedobrze. Aż nie chce się dla takich ludzi starać .---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Lena_mi robiłam dopiero pierwszy raz . Najpierw zmiksowałam blenderem kilka bananów, dodałam mleko i jeszcze trochę miksowałam . Cukru nie było potrzeba . Kefiru w Hiszpanii nie uświadczysz...więc miałam do wyboru tylko mleko .
|
|
|
|
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
Echh to koniecznie blender muszę kupić
![]() Chcę też kupić dopplerka, żeby słuchać dzidzia ![]() Ja wolę w domku się spotykać, i ze względu na oszczędność, ale i na wygodę..Bo ja się ogólnie źle bawię , jak mam nogi na dole.. ![]() I nie lubię obcych ludzi dookoła, ani tłoku, ani hałasu..Właśnie w poprzednim miejscu, w którym mieszkaliśmy, było rewelacyjnie ![]() Na tej samej ulicy mieszkaliśmy MY, nasz ukochany przyjaciel Irlandczyk z córą 12 lat, i dwie polski pary ( w tym jedna z 1.5 rocznym dzieciątkiem). Irlandczyk rewelacyjnie gotuje, sąsiad Polak jest szefem kuchni, my mamy swoje specjalności, a pozostała para dołączyła najpóźniej i po prostu była fajna.. Najczęściej spotykaliśmy się u nas lub u Irlandczyka (hehe średnio 2 razy w tygodniu do kogoś ) i to ze względu na psa- żeby sam nie zostawał. Przytyłam 5 kg mieszkając tam, ale to był chyba najlepszy rok mojego życia do tej pory![]() Przyjaciele na całe życie, szczególnie Irlandczyk Tak dobrego chłopa , to ze świecą szukać.
|
|
|
|
#3046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() masz racje tikki w knajpach drozej wychodzi jedzenie. nie denerwuj sie szwagierka....olej jej plotki, nie warto sie przejmowac ...szkoda zdrowia. wiecie co mi sie w ciazy zmienilo?? nastawienie do zycia, nie denerwuje sie...jedyne co to martwie sie czasami i ciaze...ale to normalne, a tak ogolnie to bylam nerwus okropny....Tz powiedzial ze jak mi wroci po porodzie moj charakterek z przed ciazy...to on od razu bedzie chcial drugie dziecko.....bo na 9 miesiecy znow bedzie mial spokoj...wiec mu mowie ze kazda ciaza jest inna
|
|
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Anagat zazdroszczę
![]() Ja też nienawidzę siedzieć z nogami na podłodze ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- MoniaHan a ja chyba na odwrót. Stałam się bardziej zadziorna i od razu mówię co mi leży na sercu .
|
|
|
|
#3048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to kwestia gustu jedni preferuja wyjscia na miasto, inni domowki, najwazniejsze aby dobrze sie czuc tam gdzie sie jest
|
|
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan, tu jedyne dobre jedzenie jest w KFC i McDonalds
|
|
|
|
#3050 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeden tydzień mi umknął ![]() Cytat:
mam dwa banany to spróbuję zrobić! mam mikser i dodatkowy pojemnik do robienia koktajli, więc chyba coś z tego dobrego wyjdzie.tikki - MoniaHan dobrze mówi, olej szwagierkę, a najlepiej zaprasza brata bez szwagierki ![]() ale w zasadzie powiem Ci, że ja tez nie potrafię się nie przejmować, jak ktoś tak krytykuje co u mnie i w domu i takie tam..![]() a może koktajl malin bym zrobiła hmmm.. czy się da? chyba ze śmietaną, kefiru nie mam. A i jeszcze jedno, nie wiem co się dzieje ze mną, półtora tygodnia tak sobie ze mną jeśli chodzi o siły.. jak się podnoszę z kucek czy z krzeszła to mi się ciemno przed oczami robi i lekko odlatuję. Dziś po tym targu przeszłam i aż wstyd - ale padłam tragicznie, musiałam poleżeć i chwilkę drzemkę złapałam, no po prostu mnie to irytuje. Ja wiem, że w ciży mniej siły się ma w tym I trymestrze, ale ja się zastanawiam, czy może coś jest nie halo, że aż tak.. :/ Też tak macie? w poniedziałek mam kontrolę i lekarza to powiem mu o tym, może da mi coś na wzmocnienie.. ale ja wcinam warzywa i owoce i w ogóle dbam o siebie to mi się wydawało, że sił nie powinno mi braknąć. |
||
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Julliczka to brat męża. A mąż nie zaprosi go bez żony, bo brat by się na niego obraził. Ale ja wolałabym, żeby przyszedł sam
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gdyby nie mój mąż , to bym się po prostu zakochała ![]() A co do wyjść, to ja po prostu taka wiochowa dziołcha jestem.. Miast nie lubię, tłoku, obcych ludzi, szaszoru..Zawsze mi wstyd w restauracji, bo nie umiem się zdecydować, nie pogadam tak otwarcie, bo obcy słuchają...Lubię przy własnym kominku, z przyjaciółmi, przy lampce wina dobrą kolacyjkę zjeść No i psa nienawidzę zostawiać.A do restauracji go nie wezmę Taka ze mnie kaczka dziwaczka![]() Słuchajcie, wiedziałam, że moim klopsom czegoś brakuje.. No i odkryłam czego... O CEBULI zapomniałam..echhhhhhh Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-01 o 15:24 |
|
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
ale sie najadłam
i wiecie co sobie po obiedzie pomyślałam 2 myśli ale mój mąż ma szczęście że jego żona tak dobrze gotuje ( wiem skromna jestem i druga mysl a raczej przebłysk ale bym sobie zapaliła ale to był moment i przeszło![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- a co do szwagierek lepszy trafic mi sie nie mógł
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cziqua ja uwielbiam wszystkich braci i siostry (6+3) mojego męża
. Ale ta żona brata męża co dziś przychodzi to też młodsza ode mnie a zachowuje się jakby wszystkie rozumy pozjadała ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duuużą![]() A ja cebulę uwielbiam i te moje mielone takie bez smaku są.. Bez polotu ![]() Ale z 8 i tak już tylko 2.5 zostało ![]() ![]() Muszę sie chyba ruszyć i sobie obiadek zrobić.. |
|
|
|
|
#3056 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniam ale zrobiłaś mi ochotę - już jakiś czas za mną chodziły takie koktajle, ale teraz to już muszę zrobic ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Ja mam tylko taką nakładkę w zwykłym mikserze, ale chyba tez ok ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
o właśnie, coś takiego ) hehe teraz wszystkie będziemy pic koktajle![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
ale w sumie w ogóle mnie nie ciągnie - niesamowite, pewnie to podświadomośc matczyna![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
))
|
||||
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu mnie TŻ wkurzył
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Cos mnie ominelo, jakies wiesci? ![]() u nas oki, troche wymeczeni jestesmy, ale teraz maz kazal mi juz lezakowac sobie, bo nalatalam sie dzisiaj po schodach (tu mamy 1 pietro a tam drugie) i pobolewal mnie trche brzuszek.Tak poza tym witam sie w 18 tygodniu ciazy juz
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis siedziałam w wannie,tzn leżałam i miałam trochę wody w pępku i tak nasłuchiwałam czy sie fasolka może nie rusza....
cos mi w brzuchu bulgotało ale jak wstrzymałam oddech too tak jak by brzuch mi pulsowam, widać bylo na wodze, jak by serduszko w środku bilo... albo to moja chora wyobraźnia ![]() tez sie z TŻ poklucilam jak zwykle o porzadki, ja mu ze jak bedzie sprzatal to bedzie mogl balaganic a on na to ze to jego biurko itp to nie wiele myslac zwalilam mu wszystko z tego cholernego biurka(a korcilo mnie juz do dawna) na to on ze nie mam praca sie dotykac do jego rzeczy i ze mieszkanie dzielimy na pol..... Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-10-01 o 16:13 |
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi mąż pomógł dziś sprzątać, aż byłam w szoku Nie było to takie sprzątanie jak moje, ale ważne, że chociaż trochę mnie odciażył
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

a zawsze chcialam tylko tż krzywo na mnie patrzył 

, a teraz jest w sumie rudawy ale juz odrosty takie ze nie moge patrzec, ale tez nie wiem co z farbowania wyjdzie

nie mogę przestać jeść 

, bo im było szkoda € mimo, że mieli na pewno dużo więcej od nas, bo ja nie pracowałam.
.