|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
W kościele nie ma nic za darmo przecież. Wzięłam ją do nas o 5, ale machała łapkami, kwękała i musiałam ją nosić żeby była spokojniejsza. A wcześniej kopę zrobiła przed 5. Coś jej się całkowicie pomyliło. Kopa ma być rano o 9 albo o 17 jak do tej pory. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cześć!
Witam się karmiąc... Zaraz przyjedzie moja siostra i będzieky prosili ja o chrzczenie Zosi ![]() Wczoraj mąż przytaszczył prezenty od swoich współpracowników dla Zosi (nie odwiedzą nas, bo w innym mieście T pracuje na szczęście, a byłoby to kilanascie osób), a prezenty bajeranckie: Żyrafa Sophie (nawet nie wiedziałam, ze to taka światowa zabawka ![]() Zosia nie miała czasu się pobawić bo na 19 zapowiedzieli się teściowie ![]() No czy Ci ludzie głowy nie mają! Przez to nie wykąpaliśmy Zosi, była marudna i prawie nam się system wieczoru rozpierdzielił... Powiedziałam T, ze musimy ustalić zasady, ze do 19 goście max... Niby to wyjątkowa syt była, bo teść już z miesiąc małej nie widział, bo tak pracuje, ale wkurzyłam się. Przywieźli lody i cytrusy do pojedzenia i teściowa wielkie zdziwienie, ze ja nie jem ![]() ![]() ![]() No, wyżaliłam się, zjadłabym tą kobietę czasami! Buziaki! Pewnie dopiero w pon się odezwe. |
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sklepie na pasazu gdzie tak sklepu sa czynne Cytat:
mojej tez wali. Cytat:
powiedzialam nie i koniec. Ale ktos inny za mnie to zrobil - bo nie wypada ![]() mojej tez wali,nie martw sie w powietrzu cos wisi Cytat:
o boze, powiedz ze dupe tez ma zimna ! ![]() fajne te zabawki. 1 reka pisze |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też pracowałam kiedyś w markecie na pasażu. A godziny pracy to była główna przyczyna zmiany pracy. W tygodniu 9-21 w niedzielę 10-18, poza tym święta, bo wtedy jeszcze marketów nie zamykali ![]() Fakt, że w tygodniu wypadało mi wolne, ale na dłuższą metą męczące. I ten wieczny hałas ![]()
![]() |
#4805 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wali jej wali ![]() Mi nie przeszkadza taki tryb pracy, bo b.rzadko chodziłam na 12h, ale biorę pod uwagę, że tak mogę chodzić. Zazwyczaj 6h-9h. Mam o tyle fajnie,że w moim sklepie jest muzyka i nie słyszę tego hałasu. W niedzielę od 10-20 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie już nie, ale pracowałam ![]() W sumie, to że zmieniali umowę co miesiąc tzn aneksy wiecznie to nie narzekałam, miałam bardzo lajtową ekipę, ale musiałam zrezygnować bo wyjechaliśmy za granicę. A szkoda mi było ![]() Moja zasnęła, wiecie przy czym ![]() przy kolędzie ![]() ale chyba już wstała, dzisiaj ma fatalny dzień jakiś.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To może skoro Twoja ma fatalny i mój też marudny to podrzucę Ci go ![]() ![]() Leży w wózku przy suszarce, bujam go, a on pojękuje żałośnie w półśnie ![]() ![]()
![]() |
#4811 | |||
Zadomowienie
|
Natka gratuluję 5
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale duży chłopiec! Cytat:
Zgadzam się niestety. Ja bym się teściową nie przejmowała i poszła bym do sąsiedniej parafii. Scio chyba baluje po obronie ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4812 |
Wtajemniczenie
|
Zapaleczka to Ty pytalas jak przerobic baterie na zasilanie pradem? Pytalam meza. Wiec musisz sprawdzic na ile baterii i jakie duze masz chustawke czy co tam chcesz przerobic. Bateria ma 1,5 V. Teraz mnozysz 1,5 V razy ilosc baterii. I w sklepie elektronicznym, czy na allegro kupujesz zasilacz na takie napiecie ile Ci wyszlo z mnozenia. Jesli to byly male baterie, to zasilacz ma miec ok. 1 ampera, jezeli wieksze to w granicach 1,5 do 2 amperow. Do zasilacza trzeba dodac dwa kable, ktore podlaczasz do chustawki do + (blaszka) i - (sprezynka).
Co do kup, to mnie by interesowalo, kiedy skoncza sie kupy w nocy. W dzien to se moze robic co karmienie, ale w nocy juz bym chciala przestac zmieniac pieluche... Na szczescie i tak to juz jest max. 1 w nocy. Patik z tym chrztem to paranoja. Tylko uwazaj jak bedziesz chciala ochrzcic w innej parafii, spotkalam sie z tym, ze i tak "Wasz" ksiadz musialby dac na to "zezwolenie", oby nie robil problemow. Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2011-10-01 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
kochane wpadam na chwilkę z WIELKĄ prośbą !!!!
szczegóły w klubie , w wątku "kliknij... " założonym przez Nerolkę ![]() baaaaaardzo na Was liczę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czemu już nie pracujesz? Cytat:
Jak widzę, że płacze bo nie jest głodna, ma przewinięte, nie ma gorączki, kozy odciagnięte kładę do łóżka i niech sobie płacze. I "zamykam" uszy na płacz. Zdecydowanie dzień marudzenia dzisiaj. Właśnie pospała aż 5 min, pomasowałam jej brzuszek, zrobiłam rundki rowerku itd. poleżała na brzuszku, czkawka płacz, czkawka przeszła, płacz. I dałam ją do bujaka popłakała i zasnęła. A widziałam, że chce do cyca bo głowa jej szła w tym kierunku, jak ja niosłam,a o 13stej jadła przez 30 min,bo drzemki sobie walneła ![]() Zamiast jeść to drzemie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4817 |
Zakorzenienie
|
Cookie u mnie identycznie. Ale liczysz, że Ci przedłużą czy nie ?
![]()
#4818 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny głosujcie na Szymka dziubkowej- więcej info w klubie pod 5 gwiazdek
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wróciliśmy ze spaceru. Połowę przespał, połowę próbował zrobić koope. Bez skutku. Ważne, że obyło się bez płaczu. Oby udało mu się wykoopkać przed nocą, bo będzie armagedon zamiast spania ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 |
Zadomowienie
|
Moja coreczka ma skok. Od 3 dni jej nie poznaje. Nie chce spac, co chwile sie budzi, przy piersi odstawia cyrki. Dlugo trwa ten skok?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Wtajemniczenie
|
Agadus co za dyskretna reklama
![]() ![]() a co się będę szczypać, jak można pomóc dziewczynie to czemu nie, a nas tyle jest że jak każda odda głos to będzie lux |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Zakorzenienie
|
taaa, a potem mowia ze kolka trwa nawet pol roku jak takie szybkie zywienie nastepuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |
Zakorzenienie
|
A, to rozumiem. Pracowałam tak jakiś czas, i o ile reszta dni ok, to niedzieli nie znosiłam
![]() Cytat:
![]() A co dziś tutaj takie pustki? ![]() My z małym byliśmy na małej wycieczce, dopiero niedawno wróciliśmy ![]() Ale pogoda pięęęęekna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcesz iść na wychowawczy? Cytat:
Wróciliśmy od rodziców. Mąż się z tatuśkiem moim skumał i wariaty się nabąbili jak meserszmity -cokolwiek to znaczy, wiem że tak u Nas mówią ![]() Chciał bardzo coś jest z Mc'donalds i co wspaniała żona poszła, kupiła, przyniosła a mąż śpi w aucie ![]() Meża położyłam spać, Emilie wykąpałam i też śpi. Mamuska ma czas na wizaż, myślałam że z 3 strony będą do nadrobienia a tu co, ciszaaa! ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Monia Ja nie miałam kolek, a mama dokarmiała mnie od 3 miesiąca, wpierniczałam ziemniaki nawet i żyje ![]() myślę, że zależy od organizmu i trzeba wyczuć dziecko kiedy ma ochotę na coś nowego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj caly dzien na dworze, bo wtedy w miare spokojny. Niech moj kochany Szymus wroci. A co do rozszerzania diety, to w kulturze mojego TZ w wieku 6 miesiecy podaje sie pierwszy ryz. I to jest wielkie swieto dla dziecka prawie jak urodzinki. No i mam zamiar tez tak swietowac pierwszy posilek malego. Pokaze wam wtedy zdjecia
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Wtajemniczenie
|
Mój Dzieć też już śpi. Oczywiście przed zaśnięciem walnął długo oczekiwaną koopę. Troszkę go ożywiła i nie chciał usnąć, za to bardzo chciał sobie pogruchać, ale mama się nie dała, choć była bliska roześmiania się w głos
![]() Właśnie umyłam podłogi, bo jakoś tak mnie naszło, tym bardziej że jutro kuzyn z żoną przychodzi Domka "pooglądać" ![]() Zaraz mykam pod prysznic, bo małż za godzinę wraca z pracy ![]()
#4828 |
Zadomowienie
|
Niczym wujek Staszek mistrz ciętej riposty
![]() Wiecie co? Moja Ida rośnie jak szalona. Tydzień temu wyciągnęłam ubranka 68, najmniejszy pajac na niej trochę zwisał, teraz jest w sam raz. Kupiłabym jej coś na zimę, ale nie mam pojęcia jaki rozmiar będzie nosić. Widziałam w 5-10-15 zawodową zimową czapkę, ale najmniejsza była 44. Nie mam pojęcia czy to będzie jej rozmiar teraz nosi 40. |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zakorzenienie
|
u nas by dziś zalatany dzień, ostatnio poświęcamy czas naszej działce, na której będziemy się budować, dziś kupiliśmy drzewka i sadziliśmy żeby nie było tak łyso. Domu na razie nie ma, to niech chociaż drzewa rosną
![]() Brumek pytalaś o częstotiwość kup - u nas prawie od początku Lila robi kupę co 2-4 dni, ale Filip miał podobnie jak Twój Tymek - na początku kupa co karmienie 8-10 dziennie, a potem z dnia na dzień częstotliwość znacznie spadła ![]() A w nocy jeszcze ani razu nie robiła ![]()
#4830 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sasiadka ma syna 6mcy i juz mu daje duzo rzeczy jesc. Ostatnio np maliny, kartofle.. Narazie jest ok, toleruje wszystko ![]() Cytat:
dzieci tez miewaja gorsze dni jak dorośli. Skoro bylaś u lekarza to chyba mocno dawal do wiwatu? Jak po powrocie tz? Pisze ostroznie bo paznokietki nawet pomalowalam i suszę. Nie pamietam kiedy ostatnio to robilam. Bylam dzisiaj z Sarą w odwiedzinach u 3 tygodniowej Julki- nasza nowa sąsiadka- może zyskam (y) nową koleżankę ![]() Dostała paczkę pampków. Ja wykąpana, dziecko uspnane i wykąpane, idę spać. Oby ta noc byla przeciwienstwem dzisiejszej ![]() Chce sie wyspać ![]() Dobranoc |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.