Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta! - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-01, 22:26   #4201
asiak1981
Rozeznanie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ja mam dzisiaj taki kryzys bo moj TZ byl w pracy a ja sie bujalam znowu z wozkiem po miescie , znowu karmienie i szukanie miejsca do przewiniecia, moja psiapsiola odstrzelona i taka jakas swieza, a ja w biegu bo mala jeszcze ulala przed wyjsciem i musialam i siebie i ja przebierac. plus nie chciala dzisiaj zbytnio jesc , w nocy mi sie juz pomylilo ktory U miala jesc i na jednym mialam zgrubienia, nie wiem tak bardzo zdeterminowana bylam, zeby karmic a teraz mam juz dosc, mimo ze uwielbiam wieczorne karmienia, ale czuje sie dzisia taka tym karmieniem uwiazana, choc to wygodne, ale chyba poczulam sie tu samotna i zaczelam sie dusic , strasznie taka ograniczona tym karmieniem sie poczulam
uff ale elaborat
chyba czas spac bo glupoty pisze

i zjadlam Zosine jablka bom glodna przez andziotkowa pizze a nie chcialo mi sie kanapki robic...
anula - nie wiem czy Cię pocieszę czy nie, ale z czasem poczujesz się psychicznie lepiej bez względu na to czy będziesz karmić nadal UU czy MM. Powiem Ci że ja miałam takie odczucia jak karmiłam Kasię, jak ciągle mi wisiała na cycku, nie mogłam na dłużej wyjść z domu, czułam się taka nieatrakcyjna... Polepszyło się jak wróciłam do pracy, bo wtedy wyszłam do ludzi, mogłam sobie oko umalować, ładnie się ubrać, a Kasia jadła już dużo innych rzeczy, więc z czasem nie potrzebowała mnie aż tak... Daj sobie trochę czasu, przemyśl to i na pewno każdą decyzję którą podejmiesz, my zaakceptujemy i poprzemy, bo grunt to szczęśliwa mama!

No właśnie... A u mnie na odwrót... Dziś doszło do mnie, że powoli przestaję być potrzebna Wojtusiowi... Uwielbiam karmić, uwielbiam jego uśmiech jak jest najedzony, jak się wtula we mnie... Teraz coraz więcej je rzeczy niecycowych i to mnie smuci strasznie... A trzeciego dziecka nie planujemy mieć... Wiem że teraz dzieci będą mnie potrzebowały w inny sposób, ale taki jakiś mały dołeczek mnie dopadł.

A Wojtek ma nadal okropny katar, robimy inhalacje, ściągamy gile... A u Kasi już 8 dni trwa ale u niej norma to 10-11 dni.

Głos na Franciszka oddany - jest na 1 miejscu, super!!

Na Pyzolka też zagłosowałam, ale nie jestem pewna, czy mi zaakceptowało.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 22:29   #4202
gusiagatko
Zakorzenienie

Anula mamaoptymistka ma racje, odpocznij sobie, zrob dla siebie cos ekstra i wskocz pod kolderke. Jutro bedzie lepiej (jestem tego pewna) i z usmiechem nakarmisz Zosienke.

Anula, mamaoptymistka, Paulizia dziekuje Wam Kochane moje
Nadusia spi teraz na tatusiu a ja mam chwilke, zeby sie ogarnac. Wskocze pod prysznic i zobaczymy co przyniesie noc. Najwyzej zrobie tak jak radzilas mamooptymistko i bedzie spala u mnie na brzuszku. Juz raz tak spalysmy
Nie wiem co jej moze byc Na pewno nie brzuszek, moze zabki?A moze tak jak piszecie ma okres w ktorym potrzebuje nas rodzicow jeszcze bardziej.
Serce mi peka jak ona tak placze...

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 22:30   #4203
ania2631
Wtajemniczenie

Halo ,,chyba nikt nie czyta moich postów

Czy mogę dać ze dwie łyżeczki marchewki dla Ali? czy się raczej jeszcze wstrzymać?

anula-
jestem pewna,że jutro będziesz miała lepszy dzień
A co do twojego wygladu to:
-Delikatna
-Subtelna
-Piękna

antropia-Twój Piotruś jest rozkoszny ..

mamaoptymistka-z czego ty się chcesz odchudzać ,,super masz figurę i w ogóle fajna babka z Ciebie..

Prosimy o głosy i dziękujemy

Edytowane przez ania2631
Czas edycji: 2011-10-01 o 22:31
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 22:35   #4204
gusiagatko
Zakorzenienie

asiak1981 Zdrowka dla dzieciaczkow

anula Podpisuje sie pod wszystkim co dziewczyny napisaly. Jestes piekna, zadbana, mega zorganizowana, obowiazkowa a do tego troskliwa i taka dobra

Ide, bo znow sie nie wyspie.
Dobrej nocy

06.07.2011
Stary 2011-10-01, 22:40   #4205
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Witajcie dziewczyny!!!
Mamooptymistko, Lolcia, Weredka, Aga_pe

Od mojej nieobecności tyle dzieciaków obchodziło swoje miesięcznice, że nie sposób ich wymienić, chyba, że listę przekleję do posta Niemniej jednak dla wszystkich dzieciaków razem i każdego z osobna ślę najlepsze życzenia

Nie odzywam się, bo nie mam czasu na odpisywanie na Wasze posty, a pisać co u mnie to jakoś tak mi niefajnie, kiedy żadnego dialogu z Wami nie prowadzę. Staram się wpadać co dzień i podczytać co u Was.
U nas dobrze, Adaś miał tydzień temu szczepienie zniósł je dzielnie, przez 6 tygodni przybrał 1kg na wadze i po 2 cm w obwodzie główki i klatki piersiowej. Po za tym wszystko w normie, rozwija się prawidłowo. Dostaliśmy krople na oczko i już prawie nie ropieje. Mam nadzieję, że po odstawieniu ich, ropa nie wróci. Trochę mi się w nocy popsuł, bo wstaje 2 razy, a już było tak pięknie z jedną pobudką między 5 a 6. W nocy ściągam mleko, a raczej ściągałam, bo od dziś nie mam laktatora, miałam pożyczony elektryczny Medeli i się sprawdzał, ale patrząc na jego cenę na allegro zwątpiłam.

Wiem, że wałkowanie było już 1000 razy, kto ma jaki laktator, wiem , że Mamaoptymistka i chyba Andziot mają Tufi, ale nie wiem jaki model, bo cenowo są ok. Jakoś do babione, nie jestem przekonana. Aulinka, nasza wątkowa przodowniczko w ściaganiu, Ty jaki masz laktator?? Jeśli dobrze pamiętam i Delicadeza też ściąga?? Oczywiście inne mamusie też proszę o radę. Zależy mi żeby była regulacja siły ssącej (nie wiem czy każdy elektryczny taką ma). Proszę o szybka odpowiedź, bo laktator potrzebny na jużżżżżżżżżżżż
Tęsknię za Wami

P.S. Anula, Tobie znów trzeba natrzaskać po tyłku, piękna z Ciebie kobieta, ze wszystkim sobie radzisz wspaniale, nie dołuj się kochana, jutro na pewno będzie lepiej!!!

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 22:50   #4206
ania2631
Wtajemniczenie

Dobranoc
Stary 2011-10-01, 23:05   #4207
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Halo ,,chyba nikt nie czyta moich postów

Czy mogę dać ze dwie łyżeczki marchewki dla Ali? czy się raczej jeszcze wstrzymać?
Myślę, że możesz. Dwie łyżeczki na pewno krzywdy nie zrobią, a Alunia zacznie poznawać nowe smaki

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Wiem, że wałkowanie było już 1000 razy, kto ma jaki laktator, wiem , że Mamaoptymistka i chyba Andziot mają Tufi, ale nie wiem jaki model, bo cenowo są ok. Jakoś do babione, nie jestem przekonana. Aulinka, nasza wątkowa przodowniczko w ściaganiu, Ty jaki masz laktator?? Jeśli dobrze pamiętam i Delicadeza też ściąga?? Oczywiście inne mamusie też proszę o radę. Zależy mi żeby była regulacja siły ssącej (nie wiem czy każdy elektryczny taką ma). Proszę o szybka odpowiedź, bo laktator potrzebny na jużżżżżżżżżżżż
Tęsknię za Wami
Ja mam TAKI
Jestem z niego zadowolona. Ma regulację siły ssącej, nie budzi moich facetów w nocy, pomimo tego, że śpią za ścianą i drzwi nie są zamknięte ( bo drzwi tak naprawdę nie ma ), jest łatwy w utrzymaniu czystości.

Jak tam w nowej pracy?? Jesteś zadwolona?? Jak łączysz obowiązki??
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 23:12   #4208
delicadeza
Raczkowanie

Kochany Antolku naszej przekochanej Paulizii z okazji 4 miesiący klask i: rośnij zdrowo tysiąc buziaków od cioci wizażowej i Wikusia

reszcie solenizantów dzisiejszych

Cytat:
Tęsknię za Wami
anusia ja zdecydowałam się na Avent, ten najnowszy bo miałam go własnie pożyczonego i nagle koleżanka zechciała go odebrać, kupowałam na szybko, pytałam o opinię mamusie, zobacz poza allegro tak też można kupić (ja tak bynajmniej odebrałam na miejscu) teraz ma chyba promocję, jest sprzedawany z taką kosmetyczką zawierającą: nakładki na piersi, wkładki laktacyjne, smoczek i pojemnik na pokarm aventu z osprzętem wartość tego niby bonusowego sprzętu - 85 zł ponoć. Mnie się sprawdził, zapłąciłam 250 złotych, ma części zapasowe w komplecie, używam 4 razy na dobę, ściąga dość szybko. Nie mam porównania z innymi elektrycznymi, ja chciałam medelę ale nie ten mini tylko swing o ile nazwy nie pomyliłam ale cena zdecydowała o wyborze tego;

andziot - dziękuję za informację ;

gusiu za nockę ;
dziecię śpi na brzuszku po raz pierwszy tak udało mu się zasnąć;

ja uciekam odciągać,

dobranoc Mamusie

Edytowane przez delicadeza
Czas edycji: 2011-10-01 o 23:13
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 07:08   #4209
moria44
Wtajemniczenie

Dzieeeń Dobry!

Nadaje do Was krecik z mysiej norki Nie śpię od piątej bo Iguśka miała przerwę w spaniu między 04:30 a 05:00 no i już nie mogłam zasnąć

Dziękuję za wszystkie opinie zabawkowe Ja też je kocham! (MO ) Wybrałam ostatecznie kulę Bright Starts i przyłączam się do opinii AgnieszkiJanuszowej, że ta firma ma bardzo ciekawe zabawki

Oprócz kuli kupiłam też takie owalne gryzaki, chyba ze 20 sztuk było w opakowaniu, można je w łańcuch łączyć, któraś z Was jakiś czas temu wklejała nawet linka albo coś mi się popitrasiło W każdym razie super rzecz, ekstra lekki gryzak, pozaczepiałam też łańcuchy na macie i jest zabawa

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
moria, a już myślałaś co zastąpi huśtawkę Igusi?
daisy, wydaje mi się, że gdy dzieciaczki zaczną raczkować i siedzieć to już nie będą potrzebować huśtawki Już teraz Igutka wyczynia na niej takie rzeczy, że tylko patrzę na pasy czy są dosyć ciasno zapięte

Cytat:
Napisane przez delicadeza Pokaż wiadomość
(...)
Zaraz po zaśnięciu wypluwa synuś smoka, ja póki co nie zamierzam z niego rezygnować.
U nas dokładnie to samo

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
(...) chyba mam dosc
albo zly dzien po prostu
anulko zawsze się może gorszy dzień trafić czy jest słońce czy nie i powątpiewanie nawet w najlepsze rzeczy, które robimy też więc don't worry Jesteś super dziewczyna, ze wszystkim dajesz sobie świetnie radę więc nie zadręczaj się niepotrzebnie

gusiu no i jak nocka?

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
A ja nadal odciągam we dnie i w nocy, bo Wy karmicie.
anulinko

Achaa maryyyy, Ty wiesz, że ja Twojego albumu w Twoim profilu nie widzę Nie wiem czemu, już od jakiegoś czasu tak jest

Ok, skrzacik obudzony, lecę ....
Miłego Dniaaaaa!

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 07:41   #4210
gusiagatko
Zakorzenienie

82Anusia Jak w pracy?
Ja uzywalam laktatora tylko ze 4 razy, wiec doswiadczenia nie mam. Mam w domu reczny TT i jestem zadowolona. Ale jak ktos stale odciaga pokarm to reczny sie chyba nie sprawdzi.

delicadeza dziekuje za kciuki
Jak sie Wiktorkowi spalo na brzuszku?

moria
Nocka lepiej niz ostatnio chociaz bywalo juz duzo, duzo lepiej

Nadia do 24 spala u meza na brzuchu (nie chcielismy jej budzic). Ja poszlam spac wczesniej a maz przyniosl mi ja o polnocy do karmienia. Najedzona niunie odlozylam do lozeczka i obylo sie bez placzu. Na UU wstala jeszcze o 3 i 6 ale po ostatnim karmieniu juz nie chciala spac.
Tak wiec nie spimy od 6 ale jestem w miare wyspana a Nadia poki co usmiechnieta od ucha do ucha oglada swoje nogi i rozmawia ze skarpetkami

Dzien dobry

06.07.2011
Stary 2011-10-02, 07:45   #4211
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wczoraj chyba wszystkie korzystałyście z ładnej pogody, bo mało do nadrabiania Noc u nas nie najlepsza ale to standard oczywiście choć dwa razy udało mi się spać po 2,5 godz., normalnie szał ciał

Anula, dziewczyny dobrze prawią i mama nadzieję że dzisiaj humor będzie lepszy. Zauważyłam że Twój humor zmienia się często w zależności od pogody

Anulinko, Ty jesteś moim guru odciągania i karmienia bo ja w życiu bym tak nie dała rady

Gusia, w nocy było lepiej z Nadią?

Pytanie: czy jak robię herbatkę i Tymi nie wypije wszystkiego za jednym razem to ta herbatka może postać kilka godzin? Czy tak jak mleko trzeba od razu wylać?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 08:21   #4212
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
anulinko
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Anulinko, Ty jesteś moim guru odciągania i karmienia bo ja w życiu bym tak nie dała rady
Pytanie: czy jak robię herbatkę i Tymi nie wypije wszystkiego za jednym razem to ta herbatka może postać kilka godzin? Czy tak jak mleko trzeba od razu wylać?
Dziękuję Dałabyś na pewno

Staram się, aby herbatkę czy soczek Pepe wypił w ciągu 12 godzin, potem wylewam.

U nas nocka standard. Jedzenie o 4 i teraz.

Milego dnia dziewczyny
Stary 2011-10-02, 08:24   #4213
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

gusia cieszę się, że nocka lepiej
anula mam nadziję, ze dziś już lepiej
MoniaK ja herbatkę zostawima na kilka godzin, czsami jak jesteśmy poza daomem to nie mam możliwości za każdym razem robić świeżej a poza tym, ja robię baaaaaardzo słabiutką, więc chyba jest ok
anulinko ja tez podziwiam Twoje karmienie

DZIĘKUJEMY ZA GŁOSIKI !!! JESTEŚMY NA 1 MIEJSCU!!!!!!

oczywiście chcemy więcej

u nas nocka ok
pierwsza pobudka o 1, potem o 5 i przed chwilą
dzisiaj pogoda znowu się piękna zapowiada, więc chyba będziemy korzystać
nie mam pomysłu na obiad

i czuję się jakaś niewyspana
może dlatego, że poszłam spać o 1

miłej niedzieli
Stary 2011-10-02, 08:45   #4214
MoniaK
Zakorzenienie

Antropia, miejsce pierwsze

Na razie szaro na dworze ale mówią, że ma być słońce Mężu w południe do pracy idzie więc zostaję sama
Stary 2011-10-02, 08:54   #4215
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Na razie szaro na dworze ale mówią, że ma być słońce Mężu w południe do pracy idzie więc zostaję sama
U nas też szaro. Mam nadzieję, że tylko na razie.
Tż poszedł do kościoła, ja pójdę na 11, teraz jem śniadanko ( jajecznicę ze szczypiorkiem ), a na obiad nastawiłam rosół ( przywiozłam sobie warzywa od mamy z działki ).
Rano znalazłem Pepe leżącego w poprzek w łóżeczku.
Przed chwilą zajrzałam i znowu się odwrócił

Franciszek dalej na pierwszym miejscu, ale na razie nie mogę głosować. Chyba co 24 godziny można

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2011-10-02 o 08:55
Stary 2011-10-02, 09:16   #4216
gusiagatko
Zakorzenienie

MoniaK dziekuje lepiej. Obylo sie bez placzu

antropia Piotrus pierwszy

anulinka Bo na Franusia mozna glosowac tylko raz z jednego komputera

06.07.2011
Stary 2011-10-02, 09:26   #4217
mamaoptymistka
Zadomowienie

Na cały konkurs można raz z jednego komputera zagłosować na Franciszka.

Dziękuję za głosiki

Antropia codziennie przypominaj się, jeśli uda się zrobić dość dużą przewagę to to 1 miejsce się utrzyma. Wg mnie obiektywnie Twój synuś najpiękniejszy.
Stary 2011-10-02, 10:08   #4218
amarcia
Wtajemniczenie

nadrobiłam.... matko kochana, jak nadrukowały...

zagłosowałam na wszystkie dzieciaczki

W sprawie mojej wagi - dziękuję, że doceniacie moje małe sukcesy , ale naprawde nie ma o czym mówić. Startowałam z wagi, do której większość z Was pewnie nie doszła w ciąży. W takim przypadku chudnie się na początku szybciej, bo organizm pozbywa się wody.
I nie mam gotowych jadłospisów, nie liczę kalorii - normalne zasady : odrzuciłam słodycze, gotuję na parze, nie używam śmietany i staram się jeść mniej. wszystko...
no i nadal hulam hopam
przez ostatnie 2 dni za to zupełnie sobie odpuściłam, byliśmy na 80-tych urodzinach babci, jeździmy z zaproszeniami na chrzciny - same rozumiecie...
poległam...
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 10:17   #4219
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Gusia,Moniak to wszystko dzięki wam ciociom wizażowym bez was nie miałabym szans

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Na cały konkurs można raz z jednego komputera zagłosować na Franciszka.

Dziękuję za głosiki

Antropia codziennie przypominaj się, jeśli uda się zrobić dość dużą przewagę to to 1 miejsce się utrzyma. Wg mnie obiektywnie Twój synuś najpiękniejszy.
dziękuję ci kochana
nawet nie wiesz jaką radość mi sprawicie
a ja wciąż nie moge na Franciszka zagłosować spróbuję z innej przeglądarki może się w końcu uda
Stary 2011-10-02, 10:21   #4220
amarcia
Wtajemniczenie

porcja humoru na niedzielę

Pilne pytanie. Proszę o pomoc. Potrzebuję wyczerpującej odpowiedzi. Z góry dziękuję. Jakiś czas temu zacząłem podejrzewać swoją żonę o zdradę. Skąd się dowiedziałem. No bo zachowywała się typowo dla takich sytuacji. Gdy odbierałem telefon w domu, po drugiej stronie odkładano słuchawkę. Miała często spotkania z koleżankami, niespodziewane wyjścia na kawę czy po książkę. Na pytanie "z kim z naszych wspólnych znajomych się spotyka", odpowiadała, że są to nowe przyjaciółki i ja ich nie znam. Zazwyczaj czekam na taksówkę, którą ona wraca do domu, jednak żona wysiada kilkaset metrów wcześniej i resztę drogi idzie na nogach, tak że nigdy nie widzę jakim samochodem przyjeżdża i z kim. Kiedyś wziąłem jaj komórkę, tylko aby zobaczyć która godzina. Wtedy ona po prostu dostała szału i zakazała dotykać jej telefonu. Przez cały ten czas nie mogłem się zdecydować, by porozmawiać z nią o tym wszystkim. Pewnie nie dowiedziałbym się prawdy, gdyby nie przypadek. Pewnej nocy żona niespodziewanie gdzieś wyszła. Ja się zainteresowałem, że coś nie tak. Wyszedłem na zewnątrz. Postanowiłem schować się za naszym samochodem, skąd był doskonały widok na całą ulice, co pozwoliłoby mi zobaczyć, do jakiego samochodu wsiądzie. Kucnąłem przy swoim wozie i nagle ......................... . z niepokojem zauważyłem, że tarcze hamulcowe przy przednich kołach mają jakieś brunatne plamy, podobne do rdzy. Proszę mi odpowiedzieć, czy ja mogę jeździć z takimi tarczami hamulcowymi, czy trzeba je stoczyć? Jeżeli natomiast trzeba ja wymienić, to czy można zamontować tańszy zamiennik, a nie oryginalne, a jeżeli tak, to które najlepiej?
Stary 2011-10-02, 10:22   #4221
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

mamooptymistko zagłosuje jeszcze od rodziców

antropia,zaglosowane dziś ofc

Paulizia, noo byliśmy na meksykańskim jedzonku i nawet fasole w burito tez zjadłam - odpukać Malutkiej nic nie było. Ohh strasznie bym chciała kiedyś polecieć tam gdzie Ty.. Azja kompletnie mnie nie ciągnie, karaiby taaak
Dziś znów Tż odsypia nockę ?

82anusia, noo zaglądaj do nas !!!

moniqac, Tobie baty się należą za to znikanie ! Myslałam o Tobie 27.09 Twoj Szymonek kończył 5msc...

Hellooo Weredko, oczywiście ze pamiętamy - pisz co u Was !!

anulko, andziotko
- ja też karmię bo Wy karmicie, choć nastawienie mam diametralnie inne. Mnie to naprawdę sprawia mega radość i frajdę !! I martwię się, co będzie jak będę musiała już przestać. Zal mi będzie. Dziewczynki, karmiąc swoje Niuniu dajecie im co najlepsze a przecież ten czas przez jaki karmimy to raptem kropla w morzu w stosunku do całego żywota naszych Bąbelków. Korzystajmy z tego, cóz to jeszcze jest 2 czy 3 msc w stosunku do reszty życia.... Jestem przekonana, że gdy skończymy to jeszcze będziemy wspominać te piękne chwile... Ja nawet dlatego nie chcę dawać Gabi zadnych stałych pokarmów bo normalnie jestem zazdrosna, że mogłaby jeść coś innego niż tylko moje mleczko.. Nie jestem normalna

a dla Ciebie Anulinko to już w ogóle medal za odciaganie !! Wiesz, zastanawiamy się z mężem co z tym kontrolerem. Oczywiście to dopiero testy i nei wiadomo co dalej ale troszkę kicha, że przez 2 lata otrzymuje się minimalne wynagrodzenie !!!!! No bo z samej pasji nie utrzymamy rodziny

moria, ale wiesz u mnie huśtawka się sprawdza też świetnie do usypiania/uspakajania Gabrysi i myślę sobie jak to bedzie gdy już jej nie bedzie w sensie huśtawki

Lolka, kupiłam tą książeczkę TL którą pokazywałaś Gabrysia zakochana w tych czarno-białych obrazkach

Hellooooo,

fajnie że wielu zaległości nie miałam. Dziękować Wam Kochane
My calusi dzień poza domkiem, karmienie odbywało się na parkingach
Zaliczyliśmy z Gabikiem obiad, odwiedziny u koleżanki i 2 galerie oraz sklep z zabawkami Oglądałam też w sklepie szczeniaczka uczniaczka - super sprawa, tylko nie brałam, bo myślę, że Gabik za mały jeszcze na to - zainwestuję chyba w niego jako prezent na Wigilię.
Oglądałam tez i bawiłam się innymi spiewakami-słodziakami - świetny mają głosy, każdy inny. Podobał mi się taki w kolorze jasnoniebieskim bodajże, bo głos męski i niski
No i nareszcie mamy frytownice !! Siedzę przed kompem i szukam przepisów, tak więc obiadek w domku.
Pogoda się schrzaniła Do kitu.... a włosy podobnie jak Wam - wypadają bez liku. Wyszłam właśnie spod prysznica, siedzę z mokrymi i aż odechciewa mi się ich suszyć bo znów niezliczone ilości wypadną.
W tesco oglądałam kombinezony, co by porównać rozmiar 68 i 74 no i bez gadania biore 74.
Ktoś pierze z Was dzieciowe ciuszki w normalnym proszku? Kurde problem jest z białym jeleniem. Wziełąm persil sensitiv no i dumam, prać czy nie?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 10:26   #4222
amarcia
Wtajemniczenie

daisy ja już piorę w płynie DREFT, czy jakoś tak
Stary 2011-10-02, 10:35   #4223
mamaoptymistka
Zadomowienie

daisy ja zamówiłam Białego Jelenia od producenta ale tylko do białego a do koloru można kupić w Rossmanie saszetki za 1,50
Stary 2011-10-02, 10:51   #4224
ania2631
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Nocka taka sobie....Alunia budziła się o 0:48,3:30,6:30 i o 8-smej małżu ją wziął do karmienia,a ja jeszcze troszkę pospałam
U nas pogoda piękna wręcz jest za gorąco-piękny lipiec tej październikowej jesieni ...Dziś idziemy do ZOO ot tak -żyrafy oglądać

anulinka-
dziękuję za odpowiedź

gusia- świetnie,że Nadunia dała pospać

Na razie to tyle..................... .....Do później ciałłł

WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA NASZYCH SOLENIZANTÓW
POLA-

KUBUŚ-

PIOTRUŚ-

Edytowane przez ania2631
Czas edycji: 2011-10-02 o 11:06
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 10:53   #4225
amarcia
Wtajemniczenie

zapomniałam dodać...

Karolcia spała dzis od 19.30 do 7.37
Stary 2011-10-02, 10:57   #4226
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
porcja humoru na niedzielę

Pilne pytanie. Proszę o pomoc. Potrzebuję wyczerpującej odpowiedzi. Z góry dziękuję. Jakiś czas temu zacząłem podejrzewać swoją żonę o zdradę. Skąd się dowiedziałem. No bo zachowywała się typowo dla takich sytuacji. Gdy odbierałem telefon w domu, po drugiej stronie odkładano słuchawkę. Miała często spotkania z koleżankami, niespodziewane wyjścia na kawę czy po książkę. Na pytanie "z kim z naszych wspólnych znajomych się spotyka", odpowiadała, że są to nowe przyjaciółki i ja ich nie znam. Zazwyczaj czekam na taksówkę, którą ona wraca do domu, jednak żona wysiada kilkaset metrów wcześniej i resztę drogi idzie na nogach, tak że nigdy nie widzę jakim samochodem przyjeżdża i z kim. Kiedyś wziąłem jaj komórkę, tylko aby zobaczyć która godzina. Wtedy ona po prostu dostała szału i zakazała dotykać jej telefonu. Przez cały ten czas nie mogłem się zdecydować, by porozmawiać z nią o tym wszystkim. Pewnie nie dowiedziałbym się prawdy, gdyby nie przypadek. Pewnej nocy żona niespodziewanie gdzieś wyszła. Ja się zainteresowałem, że coś nie tak. Wyszedłem na zewnątrz. Postanowiłem schować się za naszym samochodem, skąd był doskonały widok na całą ulice, co pozwoliłoby mi zobaczyć, do jakiego samochodu wsiądzie. Kucnąłem przy swoim wozie i nagle ......................... . z niepokojem zauważyłem, że tarcze hamulcowe przy przednich kołach mają jakieś brunatne plamy, podobne do rdzy. Proszę mi odpowiedzieć, czy ja mogę jeździć z takimi tarczami hamulcowymi, czy trzeba je stoczyć? Jeżeli natomiast trzeba ja wymienić, to czy można zamontować tańszy zamiennik, a nie oryginalne, a jeżeli tak, to które najlepiej?
ciekawe czy żona dalej na saksy jeździ

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
zapomniałam dodać...

dla Karolci za nockę
Stary 2011-10-02, 11:17   #4227
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Uwaga, uwaga!! Mój tż znalazł sposób na głosowania na Franka
Netia i Neostrada mają zmienne IP i wystarczy zresetować ruter i znowu głosować ;D
Od nas poszły dzisiaj 3 głosy ( od tż 2 i ode mnie 1 ).
Stary 2011-10-02, 11:19   #4228
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
zapomniałam dodać...

nie dobijaj mnie

Dodałam nowe zdjęcia
Stary 2011-10-02, 11:24   #4229
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane moje!
dziekuje za wczorajsze mile slowa, mnie tak czasem trzeba w tylek kopnac, zebym poczula sie lepiej...
dzis u nas leje i 12 stopni..a mialo byc slonce noo!

nocka srednia..
na spiocha jadla o 22-giej
potem pobudka juz o 00:30(dostala smoka i zasnela w sekundzie) potem o 3-ciej karmienie, problemy z zasnieciem ale zasnela, potem 6 rano glod i karmienie i o 8 mej pobudka...na szczescie TZ ja wzial i pospalam do 9-tej
ale mega zle sie czuje, katar zatokowy mnie dopadl i oprocz Zoskowych pobudek mialam tez katarowe...
ale nie ma co narzekac, trzeba wziac sie w garsc

Cytat:
zapomniałam dodać...

nawet mnie nie zalamuj.........

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Nie jestem normalna
jestes normalna, ja tez mam skrajnie uczucia na co dzien, niby mnie ogranicza karmienie ale z drugiej strony uwielbiam jak mala wieczorem zasypia przy UU, bije sie z myslami , wczoraj i dzisiaj mam taki maly kryzys, ale mysle ze przejdzie...
co do zabawki...moze jednak sie na nia skusze???
a uczniaczka tez planuje kupic malej na gwiazdke tylko norweskiego

Cytat:
Anula, dziewczyny dobrze prawią i mama nadzieję że dzisiaj humor będzie lepszy. Zauważyłam że Twój humor zmienia się często w zależności od pogody
no powiem ci kochana tu latwo o depresje pogodowa...szczegilnie jesienia..dzis po karmieniu o 6 rano kladlam sie spac ok 6:30 plus katar nie dal mi zasnac i 10 minut przed siodma rano nadal bylo ciemno.....

mozna depresje zalapac co?

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

anulko zawsze się może gorszy dzień trafić czy jest słońce czy nie i powątpiewanie nawet w najlepsze rzeczy, które robimy też więc don't worry Jesteś super dziewczyna, ze wszystkim dajesz sobie świetnie radę więc nie zadręczaj się niepotrzebnie
!
Moria kochany babsztylu ty caluski masz ode mnei wielgasne!
powiem ci ze chyba ten kryzys wyniknal z takiej samotnosci ...bo TZ ciagle w pracy a ja tu sama, a jak brzydka pogoda, ludziom nie chce sie wylazic z domu i czuje sie taka zamknieta w czterech scianach i nie mam sie do kogo odezwac, moze to po szalonych dniach w PL wypelnionych szczelnie mam taki humor.

Cytat:

P.S. Anula, Tobie znów trzeba natrzaskać po tyłku, piękna z Ciebie kobieta, ze wszystkim sobie radzisz wspaniale, nie dołuj się kochana, jutro na pewno będzie lepiej!!!
dziekuje za natrzaskanie ! pomaga

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
anula Podpisuje sie pod wszystkim co dziewczyny napisaly. Jestes piekna, zadbana, mega zorganizowana, obowiazkowa a do tego troskliwa i taka dobra

jestescie mega kochane naprawde, wiecie co naprawde to tak pomaga pozalic sie czasem tutaj wam , zawsze pomozecie, rozczula mnie to, serio dobrze ze Nadusia pospala jednak

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
anula-jestem pewna,że jutro będziesz miała lepszy dzień
A co do twojego wygladu to:
-Delikatna
-Subtelna
-Piękna
normalnie nei wiem czym sobei zasluzylam na takie komplementy, juz sie nigdy nei bede zalic bo normalnie teraz mi tylko glupio...

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
anula - nie wiem czy Cię pocieszę czy nie, ale z czasem poczujesz się psychicznie lepiej bez względu na to czy będziesz karmić nadal UU czy MM. Powiem Ci że ja miałam takie odczucia jak karmiłam Kasię, jak ciągle mi wisiała na cycku, nie mogłam na dłużej wyjść z domu, czułam się taka nieatrakcyjna... Polepszyło się jak wróciłam do pracy,
.
tylko u mnie nie wiadomo co z praca ...firma upada i nei wiadomo co dalej i mysle ze to tez mnie troche doluje bo z przymusu troche musze wykorzystac jak najwiecej macierzynskiego

ide karmic, bede za chwilke

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 11:38   #4230
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

witam
dziewczynki ja na szybko

ZAGŁOSOWANE

mam pytanie , bom tepak , jak zamówic kilka rzeczy u jednego sprzedawcy na allegro??????
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości