|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
No właśnie... A u mnie na odwrót... Dziś doszło do mnie, że powoli przestaję być potrzebna Wojtusiowi... Uwielbiam karmić, uwielbiam jego uśmiech jak jest najedzony, jak się wtula we mnie... Teraz coraz więcej je rzeczy niecycowych i to mnie smuci strasznie... A trzeciego dziecka nie planujemy mieć... Wiem że teraz dzieci będą mnie potrzebowały w inny sposób, ale taki jakiś mały dołeczek mnie dopadł. A Wojtek ma nadal okropny katar, robimy inhalacje, ściągamy gile... A u Kasi już 8 dni trwa Głos na Franciszka oddany - jest na 1 miejscu, super!! Na Pyzolka też zagłosowałam, ale nie jestem pewna, czy mi zaakceptowało.
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Anula
mamaoptymistka ma racje, odpocznij sobie, zrob dla siebie cos ekstra i wskocz pod kolderke. Jutro bedzie lepiej (jestem tego pewna) i z usmiechem nakarmisz Zosienke. Anula, mamaoptymistka, Paulizia dziekuje Wam Kochane moje ![]() Nadusia spi teraz na tatusiu a ja mam chwilke, zeby sie ogarnac. Wskocze pod prysznic i zobaczymy co przyniesie noc. Najwyzej zrobie tak jak radzilas mamooptymistko i bedzie spala u mnie na brzuszku. Juz raz tak spalysmy Nie wiem co jej moze byc Na pewno nie brzuszek, moze zabki?A moze tak jak piszecie ma okres w ktorym potrzebuje nas rodzicow jeszcze bardziej.Serce mi peka jak ona tak placze... |
|
|
|
#4203 |
|
Wtajemniczenie
|
Halo ,,chyba nikt nie czyta moich postów ![]() Czy mogę dać ze dwie łyżeczki marchewki dla Ali? czy się raczej jeszcze wstrzymać? anula-jestem pewna,że jutro będziesz miała lepszy dzień A co do twojego wygladu to: -Delikatna -Subtelna -Piękna antropia-Twój Piotruś jest rozkoszny mamaoptymistka-z czego ty się chcesz odchudzać ,,super masz figurę i w ogóle fajna babka z Ciebie..Prosimy o głosy i dziękujemy
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-10-01 o 22:31 |
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
asiak1981 Zdrowka dla dzieciaczkow
![]() ![]() anula Podpisuje sie pod wszystkim co dziewczyny napisaly. Jestes piekna, zadbana, mega zorganizowana, obowiazkowa a do tego troskliwa i taka dobra Ide, bo znow sie nie wyspie. Dobrej nocy |
|
|
|
#4205 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny!!!
Mamooptymistko, Lolcia, Weredka, Aga_pe Od mojej nieobecności tyle dzieciaków obchodziło swoje miesięcznice, że nie sposób ich wymienić, chyba, że listę przekleję do posta Niemniej jednak dla wszystkich dzieciaków razem i każdego z osobna ślę najlepsze życzenia Nie odzywam się, bo nie mam czasu na odpisywanie na Wasze posty, a pisać co u mnie to jakoś tak mi niefajnie, kiedy żadnego dialogu z Wami nie prowadzę . Staram się wpadać co dzień i podczytać co u Was. U nas dobrze, Adaś miał tydzień temu szczepienie zniósł je dzielnie, przez 6 tygodni przybrał 1kg na wadze i po 2 cm w obwodzie główki i klatki piersiowej. Po za tym wszystko w normie, rozwija się prawidłowo. Dostaliśmy krople na oczko i już prawie nie ropieje. Mam nadzieję, że po odstawieniu ich, ropa nie wróci. Trochę mi się w nocy popsuł, bo wstaje 2 razy, a już było tak pięknie z jedną pobudką między 5 a 6. W nocy ściągam mleko, a raczej ściągałam, bo od dziś nie mam laktatora, miałam pożyczony elektryczny Medeli i się sprawdzał, ale patrząc na jego cenę na allegro zwątpiłam. Wiem, że wałkowanie było już 1000 razy, kto ma jaki laktator, wiem , że Mamaoptymistka i chyba Andziot mają Tufi, ale nie wiem jaki model, bo cenowo są ok. Jakoś do babione, nie jestem przekonana. Aulinka, nasza wątkowa przodowniczko w ściaganiu, Ty jaki masz laktator?? Jeśli dobrze pamiętam i Delicadeza też ściąga?? Oczywiście inne mamusie też proszę o radę. Zależy mi żeby była regulacja siły ssącej (nie wiem czy każdy elektryczny taką ma). Proszę o szybka odpowiedź, bo laktator potrzebny na jużżżżżżżżżżżż ![]() Tęsknię za Wami P.S. Anula, Tobie znów trzeba natrzaskać po tyłku, piękna z Ciebie kobieta, ze wszystkim sobie radzisz wspaniale, nie dołuj się kochana, jutro na pewno będzie lepiej!!! |
|
|
|
#4206 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
#4207 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem z niego zadowolona. Ma regulację siły ssącej, nie budzi moich facetów w nocy, pomimo tego, że śpią za ścianą i drzwi nie są zamknięte ( bo drzwi tak naprawdę nie ma ), jest łatwy w utrzymaniu czystości.Jak tam w nowej pracy?? Jesteś zadwolona?? Jak łączysz obowiązki?? |
||
|
|
|
#4208 | |
|
Raczkowanie
|
Kochany Antolku naszej przekochanej Paulizii z okazji 4 miesiący
![]() ![]() klask i:![]() ![]() rośnij zdrowo reszcie solenizantów dzisiejszych ![]() ![]() ![]() Cytat:
andziot - dziękuję za informację ;gusiu za nockę ;dziecię śpi na brzuszku po raz pierwszy tak udało mu się zasnąć; ja uciekam odciągać, dobranoc Mamusie
Edytowane przez delicadeza Czas edycji: 2011-10-01 o 23:13 |
|
|
|
|
#4209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieeeń Dobry!
Nadaje do Was krecik z mysiej norki Nie śpię od piątej bo Iguśka miała przerwę w spaniu między 04:30 a 05:00 no i już nie mogłam zasnąć ![]() Dziękuję za wszystkie opinie zabawkowe ) Wybrałam ostatecznie kulę Bright Starts i przyłączam się do opinii AgnieszkiJanuszowej, że ta firma ma bardzo ciekawe zabawki Oprócz kuli kupiłam też takie owalne gryzaki, chyba ze 20 sztuk było w opakowaniu, można je w łańcuch łączyć, któraś z Was jakiś czas temu wklejała nawet linka albo coś mi się popitrasiło W każdym razie super rzecz, ekstra lekki gryzak, pozaczepiałam też łańcuchy na macie i jest zabawa daisy, wydaje mi się, że gdy dzieciaczki zaczną raczkować i siedzieć to już nie będą potrzebować huśtawki ![]() Cytat:
anulko zawsze się może gorszy dzień trafić czy jest słońce czy nie i powątpiewanie nawet w najlepsze rzeczy, które robimy też więc don't worry gusiu no i jak nocka? anulinko Achaa maryyyy, Ty wiesz, że ja Twojego albumu w Twoim profilu nie widzę Nie wiem czemu, już od jakiegoś czasu tak jest ![]() Ok, skrzacik obudzony, lecę .... Miłego Dniaaaaa!
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
82Anusia
Ja uzywalam laktatora tylko ze 4 razy, wiec doswiadczenia nie mam. Mam w domu reczny TT i jestem zadowolona. Ale jak ktos stale odciaga pokarm to reczny sie chyba nie sprawdzi. delicadeza dziekuje za kciukiJak sie Wiktorkowi spalo na brzuszku? moria ![]() Nocka lepiej niz ostatnio chociaz bywalo juz duzo, duzo lepiej ![]() Nadia do 24 spala u meza na brzuchu (nie chcielismy jej budzic). Ja poszlam spac wczesniej a maz przyniosl mi ja o polnocy do karmienia. Najedzona niunie odlozylam do lozeczka i obylo sie bez placzu. Na UU wstala jeszcze o 3 i 6 ale po ostatnim karmieniu juz nie chciala spac. Tak wiec nie spimy od 6 ale jestem w miare wyspana a Nadia poki co usmiechnieta od ucha do ucha oglada swoje nogi i rozmawia ze skarpetkami ![]() ![]() Dzien dobry
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wczoraj chyba wszystkie korzystałyście z ładnej pogody, bo mało do nadrabiania Noc u nas nie najlepsza ale to standard oczywiście choć dwa razy udało mi się spać po 2,5 godz., normalnie szał ciał ![]() Anula, dziewczyny dobrze prawią ![]() Anulinko, Ty jesteś moim guru odciągania i karmienia bo ja w życiu bym tak nie dała rady Gusia, w nocy było lepiej z Nadią? Pytanie: czy jak robię herbatkę i Tymi nie wypije wszystkiego za jednym razem to ta herbatka może postać kilka godzin? Czy tak jak mleko trzeba od razu wylać?
|
#4212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Cytat:
Staram się, aby herbatkę czy soczek Pepe wypił w ciągu 12 godzin, potem wylewam. U nas nocka standard. Jedzenie o 4 i teraz. Milego dnia dziewczyny |
|
|
|
|
#4213 |
|
Wtajemniczenie
|
gusia cieszę się, że nocka lepiej
anula mam nadziję, ze dziś już lepiej ![]() MoniaK ja herbatkę zostawima na kilka godzin, czsami jak jesteśmy poza daomem to nie mam możliwości za każdym razem robić świeżej a poza tym, ja robię baaaaaardzo słabiutką, więc chyba jest ok ![]() anulinko ja tez podziwiam Twoje karmienie DZIĘKUJEMY ZA GŁOSIKI !!! JESTEŚMY NA 1 MIEJSCU!!!!!! oczywiście chcemy więcej ![]() u nas nocka ok ![]() pierwsza pobudka o 1, potem o 5 i przed chwilą ![]() dzisiaj pogoda znowu się piękna zapowiada, więc chyba będziemy korzystać nie mam pomysłu na obiad ![]() i czuję się jakaś niewyspana ![]() może dlatego, że poszłam spać o 1 ![]() miłej niedzieli
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Antropia, miejsce pierwsze
Na razie szaro na dworze ale mówią, że ma być słońce Mężu w południe do pracy idzie więc zostaję sama
|
#4215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tż poszedł do kościoła, ja pójdę na 11, teraz jem śniadanko ( jajecznicę ze szczypiorkiem ), a na obiad nastawiłam rosół ( przywiozłam sobie warzywa od mamy z działki ).Rano znalazłem Pepe leżącego w poprzek w łóżeczku. Przed chwilą zajrzałam i znowu się odwrócił ![]() Franciszek dalej na pierwszym miejscu, ale na razie nie mogę głosować. Chyba co 24 godziny można
Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-10-02 o 08:55 |
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK
dziekuje lepiej. Obylo sie bez placzu ![]() antropia Piotrus pierwszy anulinka Bo na Franusia mozna glosowac tylko raz z jednego komputera
|
|
|
|
#4217 |
|
Zadomowienie
|
Na cały konkurs można raz z jednego komputera zagłosować na Franciszka.
Dziękuję za głosiki Antropia codziennie przypominaj się, jeśli uda się zrobić dość dużą przewagę to to 1 miejsce się utrzyma. Wg mnie obiektywnie Twój synuś najpiękniejszy.
|
#4218 |
|
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam.... matko kochana, jak nadrukowały...
zagłosowałam na wszystkie dzieciaczki ![]() W sprawie mojej wagi - dziękuję, że doceniacie moje małe sukcesy , ale naprawde nie ma o czym mówić. Startowałam z wagi, do której większość z Was pewnie nie doszła w ciąży. W takim przypadku chudnie się na początku szybciej, bo organizm pozbywa się wody.I nie mam gotowych jadłospisów, nie liczę kalorii - normalne zasady : odrzuciłam słodycze, gotuję na parze, nie używam śmietany i staram się jeść mniej. wszystko... no i nadal hulam hopam ![]() przez ostatnie 2 dni za to zupełnie sobie odpuściłam, byliśmy na 80-tych urodzinach babci, jeździmy z zaproszeniami na chrzciny - same rozumiecie... poległam...
|
#4219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gusia,Moniak
to wszystko dzięki wam ciociom wizażowym bez was nie miałabym szans ![]() Cytat:
dziękuję ci kochana nawet nie wiesz jaką radość mi sprawicie ![]() a ja wciąż nie moge na Franciszka zagłosować spróbuję z innej przeglądarki może się w końcu uda
|
|
#4220 |
|
Wtajemniczenie
|
porcja humoru na niedzielę
Pilne pytanie. Proszę o pomoc. Potrzebuję wyczerpującej odpowiedzi. Z góry dziękuję. Jakiś czas temu zacząłem podejrzewać swoją żonę o zdradę. Skąd się dowiedziałem. No bo zachowywała się typowo dla takich sytuacji. Gdy odbierałem telefon w domu, po drugiej stronie odkładano słuchawkę. Miała często spotkania z koleżankami, niespodziewane wyjścia na kawę czy po książkę. Na pytanie "z kim z naszych wspólnych znajomych się spotyka", odpowiadała, że są to nowe przyjaciółki i ja ich nie znam. Zazwyczaj czekam na taksówkę, którą ona wraca do domu, jednak żona wysiada kilkaset metrów wcześniej i resztę drogi idzie na nogach, tak że nigdy nie widzę jakim samochodem przyjeżdża i z kim. Kiedyś wziąłem jaj komórkę, tylko aby zobaczyć która godzina. Wtedy ona po prostu dostała szału i zakazała dotykać jej telefonu. Przez cały ten czas nie mogłem się zdecydować, by porozmawiać z nią o tym wszystkim. Pewnie nie dowiedziałbym się prawdy, gdyby nie przypadek. Pewnej nocy żona niespodziewanie gdzieś wyszła. Ja się zainteresowałem, że coś nie tak. Wyszedłem na zewnątrz. Postanowiłem schować się za naszym samochodem, skąd był doskonały widok na całą ulice, co pozwoliłoby mi zobaczyć, do jakiego samochodu wsiądzie. Kucnąłem przy swoim wozie i nagle ......................... . z niepokojem zauważyłem, że tarcze hamulcowe przy przednich kołach mają jakieś brunatne plamy, podobne do rdzy. Proszę mi odpowiedzieć, czy ja mogę jeździć z takimi tarczami hamulcowymi, czy trzeba je stoczyć? Jeżeli natomiast trzeba ja wymienić, to czy można zamontować tańszy zamiennik, a nie oryginalne, a jeżeli tak, to które najlepiej?
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
mamooptymistko zagłosuje jeszcze od rodziców
antropia,zaglosowane dziś ofc Paulizia, noo byliśmy na meksykańskim jedzonku i nawet fasole w burito tez zjadłam - odpukać Malutkiej nic nie było. Ohh strasznie bym chciała kiedyś polecieć tam gdzie Ty.. Azja kompletnie mnie nie ciągnie, karaiby taaak Dziś znów Tż odsypia nockę ? 82anusia, noo zaglądaj do nas !!! moniqac, Tobie baty się należą za to znikanie ! Myslałam o Tobie 27.09 Twoj Szymonek kończył 5msc... Hellooo Weredko, oczywiście ze pamiętamy - pisz co u Was !! anulko, andziotko - ja też karmię bo Wy karmicie, choć nastawienie mam diametralnie inne. Mnie to naprawdę sprawia mega radość i frajdę !! I martwię się, co będzie jak będę musiała już przestać. Zal mi będzie. Dziewczynki, karmiąc swoje Niuniu dajecie im co najlepsze a przecież ten czas przez jaki karmimy to raptem kropla w morzu w stosunku do całego żywota naszych Bąbelków. Korzystajmy z tego, cóz to jeszcze jest 2 czy 3 msc w stosunku do reszty życia.... Jestem przekonana, że gdy skończymy to jeszcze będziemy wspominać te piękne chwile... Ja nawet dlatego nie chcę dawać Gabi zadnych stałych pokarmów bo normalnie jestem zazdrosna, że mogłaby jeść coś innego niż tylko moje mleczko.. Nie jestem normalna a dla Ciebie Anulinko to już w ogóle medal za odciaganie !! Wiesz, zastanawiamy się z mężem co z tym kontrolerem. Oczywiście to dopiero testy i nei wiadomo co dalej ale troszkę kicha, że przez 2 lata otrzymuje się minimalne wynagrodzenie !!!!! No bo z samej pasji nie utrzymamy rodziny moria, ale wiesz u mnie huśtawka się sprawdza też świetnie do usypiania/uspakajania Gabrysi i myślę sobie jak to bedzie gdy już jej nie bedzie w sensie huśtawki Lolka, kupiłam tą książeczkę TL którą pokazywałaś Gabrysia zakochana w tych czarno-białych obrazkach Hellooooo, fajnie że wielu zaległości nie miałam. Dziękować Wam Kochane ![]() My calusi dzień poza domkiem, karmienie odbywało się na parkingach Zaliczyliśmy z Gabikiem obiad, odwiedziny u koleżanki i 2 galerie oraz sklep z zabawkami Oglądałam też w sklepie szczeniaczka uczniaczka - super sprawa, tylko nie brałam, bo myślę, że Gabik za mały jeszcze na to - zainwestuję chyba w niego jako prezent na Wigilię.Oglądałam tez i bawiłam się innymi spiewakami-słodziakami - świetny mają głosy, każdy inny. Podobał mi się taki w kolorze jasnoniebieskim bodajże, bo głos męski i niski No i nareszcie mamy frytownice !! Siedzę przed kompem i szukam przepisów, tak więc obiadek w domku. Pogoda się schrzaniła Do kitu.... a włosy podobnie jak Wam - wypadają bez liku. Wyszłam właśnie spod prysznica, siedzę z mokrymi i aż odechciewa mi się ich suszyć bo znów niezliczone ilości wypadną. W tesco oglądałam kombinezony, co by porównać rozmiar 68 i 74 no i bez gadania biore 74. Ktoś pierze z Was dzieciowe ciuszki w normalnym proszku? Kurde problem jest z białym jeleniem. Wziełąm persil sensitiv no i dumam, prać czy nie?
|
#4222 |
|
Wtajemniczenie
|
daisy ja już piorę w płynie DREFT, czy jakoś tak
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
daisy ja zamówiłam Białego Jelenia od producenta ale tylko do białego a do koloru można kupić w Rossmanie saszetki za 1,50
|
#4224 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Nocka taka sobie....Alunia budziła się o 0:48,3:30,6:30 i o 8-smej małżu ją wziął do karmienia,a ja jeszcze troszkę pospałam ![]() U nas pogoda piękna wręcz jest za gorąco-piękny lipiec tej październikowej jesieni ...Dziś idziemy do ZOO ot tak -żyrafy oglądać ![]() anulinka-dziękuję za odpowiedź ![]() gusia- świetnie,że Nadunia dała pospać Na razie to tyle..................... .....Do później ciałłł WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA NASZYCH SOLENIZANTÓW POLA- ![]() KUBUŚ- ![]() PIOTRUŚ-
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-10-02 o 11:06 |
|
|
|
#4225 |
|
Wtajemniczenie
|
zapomniałam dodać...
Karolcia spała dzis od 19.30 do 7.37
|
#4226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- dla Karolci za nockę
|
|
#4227 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga, uwaga!! Mój tż znalazł sposób na głosowania na Franka
Netia i Neostrada mają zmienne IP i wystarczy zresetować ruter i znowu głosować ;D Od nas poszły dzisiaj 3 głosy ( od tż 2 i ode mnie 1 ). |
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
nie dobijaj mnie
Dodałam nowe zdjęcia
|
#4229 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane moje!
dziekuje za wczorajsze mile slowa, mnie tak czasem trzeba w tylek kopnac, zebym poczula sie lepiej... dzis u nas leje i 12 stopni..a mialo byc slonce noo! nocka srednia.. na spiocha jadla o 22-giej potem pobudka juz o 00:30(dostala smoka i zasnela w sekundzie) potem o 3-ciej karmienie, problemy z zasnieciem ale zasnela, potem 6 rano glod i karmienie i o 8 mej pobudka...na szczescie TZ ja wzial i pospalam do 9-tej ale mega zle sie czuje, katar zatokowy mnie dopadl i oprocz Zoskowych pobudek mialam tez katarowe... ale nie ma co narzekac, trzeba wziac sie w garsc ![]() nawet mnie nie zalamuj......... jestes normalna, ja tez mam skrajnie uczucia na co dzien, niby mnie ogranicza karmienie ale z drugiej strony uwielbiam jak mala wieczorem zasypia przy UU, bije sie z myslami , wczoraj i dzisiaj mam taki maly kryzys, ale mysle ze przejdzie... co do zabawki...moze jednak sie na nia skusze??? a uczniaczka tez planuje kupic malej na gwiazdke tylko norweskiego ![]() Cytat:
mozna depresje zalapac co? Cytat:
caluski masz ode mnei wielgasne!powiem ci ze chyba ten kryzys wyniknal z takiej samotnosci ...bo TZ ciagle w pracy a ja tu sama, a jak brzydka pogoda, ludziom nie chce sie wylazic z domu i czuje sie taka zamknieta w czterech scianach i nie mam sie do kogo odezwac, moze to po szalonych dniach w PL wypelnionych szczelnie mam taki humor. Cytat:
![]() Cytat:
![]() jestescie mega kochane naprawde, wiecie co naprawde to tak pomaga pozalic sie czasem tutaj wam , zawsze pomozecie, rozczula mnie to, serio dobrze ze Nadusia pospala jednak![]() Cytat:
normalnie nei wiem czym sobei zasluzylam na takie komplementy, juz sie nigdy nei bede zalic bo normalnie teraz mi tylko glupio...Cytat:
ide karmic, bede za chwilke
|
||||||
|
|
|
#4230 |
|
Rozeznanie
|
witam
dziewczynki ja na szybko ZAGŁOSOWANE mam pytanie , bom tepak , jak zamówic kilka rzeczy u jednego sprzedawcy na allegro??????
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

mamaoptymistka ma racje, odpocznij sobie, zrob dla siebie cos ekstra i wskocz pod kolderke. Jutro bedzie lepiej
(jestem tego pewna) i z usmiechem nakarmisz Zosienke.
Na pewno nie brzuszek, moze zabki?A moze tak jak piszecie ma okres w ktorym potrzebuje nas rodzicow jeszcze bardziej.
Halo ,,chyba nikt nie czyta moich postów 
,,super masz figurę i w ogóle fajna babka z Ciebie..
Niemniej jednak dla wszystkich dzieciaków razem i każdego z osobna ślę najlepsze życzenia
), jest łatwy w utrzymaniu czystości.

klask i:
za nockę ;
Nie wiem czemu, już od jakiegoś czasu tak jest
choć dwa razy udało mi się spać po 2,5 godz., normalnie szał ciał