|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
ja sie chyba nie doczekac kiedy moj zacznie sam z siebie sprzatac
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
ja też wpisuję się do klubu wściekłych na TZ
mój od 4 godzin siedzi u mamusi i tym samym wyłguje się od opróżnienia kuwet, odkurzania i włożenia mi [pokrowca na siedzenie w samochodzie aaaa taki był kurna zajety i tyle mial do zrobienia... dzwonie do niego gdzie jesteśw ten do mnie ze w domu znaczy u rodzicow... noż najgorsze jest ot ze dzis idziemy na paniensko kawalerskie .. ten pewnie mysli ze mi wpadnie i odkurzy p[rzed wyjsciem a kuwety nie uprzatniete .. podloga nie zmyta (jak ja tego nie zrobie to wielmozny pan nie pryzwita sie z mopem .. nawet go chyba nie poznal w ogole) a na domiar zlego istnieje prawdopod ze spotkam sie z byla mojego meza .... bo to siostra cioteczna PM do ktorej ide na panienski stresuje sie przez nią ![]() niby juz przebolała i podobno nawet ma wychodizc za maz w przyszlym roku ale nie wiem cyz chce się z niąwidzieć zwłaszcza ze no nie oklamujmy sie jestme kompletnie nie w formie niech mnie ktos zabije |
|
|
|
#3063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też jak mnie nerwy poniosą to rzucam jego ciuchami np koszulka raz ubrana rzucona byle jak i juz wyglada jak psu z gardła wyciagnieta Dzisiaj mąż miał wykład na temat nieszanowania mojej pracy i wiecznie i non stop te jego zaraz niegdy nie powiedział kochanie już to robie i nie ruszył tylka i tego nie zrobilściąga koszulę po pracy w sypialnie stoi tam kosz na pranie to nie do kosza ale obok kosza tyle samo ruchów tyle samo wysilku ale po co niech sie żona powkurza ![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w kolejny deszczowy dzień. Właśnie wróciłam z pracy, czeka mnie robienie obiadku( mielone, ziemniaczki, surówka z sałaty i jajka )
Potem sobotnie sprzątanie domu i wieczorem do fryzjera. Tż w pracy, zostawił mi kupę naczyń do zmywania, nie wiem jak on to zrobił. Jutro do pracy ale na szczęście na 10 więc się wyśpię. Miłego weekendu dziewczyny
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Mój teraz sprząta
![]() Ja zrobiłam sałatkę i galaretkę i zaczęła boleć mnie głowa . No masakra. Nie dość, że czuje się źle to jeszcze ta głowa
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Także nie szalej! Ale mam nadzieje że twoja przegroda jest malutka i że bedziesz miała normalny brzuszek ciążowy, a nie tylko z prawej strony Twój gin mówił coś o usunięciu jej w przyszłości tzn. po porodzie? Bo jak nie wspominał to może wogóle nie przeszkadza dziecku |
|
|
|
|
#3068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uhh ratujcie, tak mi zapitala głowa że ledwo daję radę. Pisałam wcześniej, że strasznie słaba jestem, mimo, że dobrze sie żywię i w ogóle.. się zastanawiam czy tylko ja mam te zawroty głowy co 5 minut, a teraz to już kosmicznie głowa rąbie, właśnie lookam w necie co mogę łyknąć. Bo 1 apap wzięłam i kiszka... ale chyba nic nie moge wziąć |
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym po prostu poleż. Czasem pomagają chłodne okłady na głowę i cisza lub sen (o ile dasz radę zasnąć). Jakiś czas temu zmagałam się z tak silnym bólem głowy, że mogłam leżeć tylko w jednej pozycji, w dodatku mało wygodnej. Ale musiałąm wybrać - albo wygoda albo mniej boląca głowa. Bo apap jak zawsze pomagał, tak wtedy nie.
|
|
#3070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bylismy dzis na urodzinkach synka naszego managera, bylo sporo dzieciakow takich do 5 lat, troche mamus i tatusiow, wszyscy Anglicy - wiec odkad jestem w ciazy moge rozmawiac o dzieciach - bo wczesniej srednio mnie to interesowalo, a teraz mam przynajmniej o czym rozmawiac z tymi kobietami...cale szczescie. i probowaly mi wmawiac jak swietna jest tutaj opieka nad ciezarnymi (taaaa....naprawde fantastyczna |
|
|
|
|
#3071 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ze sprzątaniem ja dzisiaj sprzątałam w domu (męża nie ma cały dzień) a mój mąż ma mega bałagan na biurku, po prostu koszmar, ma tam wszystko. Zostawiłam mu kartkę, że ma jutro za zadanie posprzątać biurko- zoabczymy co z tego wyjdzie... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jak sie tu wchodzi i zaczyna Was czytac, to mozna sie usmiac jak na babskim spotkanku ![]() Bylam dzis z mezem ogladac zmywarki, znow ale nie mozemy sie zdecydowac Bylam przekonana ze Bosch a Pani w sklepie nam namieszala, bo polecila jednak Electroluxa i juz glupia jestem...![]() Potem troche pospacerowalismy (zdjecia wrzucilam na maila). ![]() Cytat:
szalona i nieobliczalna![]() zrobila sobie sama usg no nie moge hihihi podgladnla sobie swoje malenstwo, musialy Ci towrzyszyc przy tym niezle emocje ale dobrze bo sie uspokoilas Grtatuluje prezentacji![]() Jesli chodzi o rodzenie, nie sluchaj ich, da sie bez epiduralu i tak masz myslec! masz sie nastwic na to ze dasz rade i pomysl ze jestes w polu i nie ma przy Tobie anestezjologa jesli chodzi o karmienie, to nie bede znow opowiadala swojego przypadku, bo moj byl ciezki;/ Nie chce Cie dolowac, ale kwestai karmienia dla mnie jest przerazajaca po pierwszych doswiadczeniach z Filipem ktory za cholere nie chcial ssac bo tak mocno spal i guzik go obchodzilo co mamusia ma dla niego w cycusiach ![]() Dla mnie karmienie jest tematem trudnym, na pewno wazna jest pomoc, warunki i sam ssaczek ktory albo Ci pomoze albo nie ![]() Pomocy nie mialam, bo nie ma odwiedzin tam gdzie rodzilam (wiec ani mama ani maz nie mogli pomoc) a pielegniarki nie mialy czasu, warunkow tez bo na pupie nie dalo sie normalnie usiasc zeby karmic na siedzaco, krzesla drewniane a ledwo co siedzialam wiec odpadalo a na lezaco wogole nie umialam a ssak Filip spal i nie chcial sie dobudzic moj cyc wogole go nie interesowal, moczylam nawet pupe mokra zimna pielucha to na chwile sie krzywil i zaraz zasypial ;/ A mleka mialam litr na dobe wiec bardzo duzo niestety przez m-c odciagalam mu mleko laktatorem ciagle przystawiajac nieskutecznie a do tego darl sie jak widzial cyca mego, mysle ze wyczuwal moj stres i zmeczenie bo mialam juz dosc. I po m-cu odciagania mleka laktatorem sie poddalam, bo ciagle tworzyly mi sie guzki i mialam zapalenia piersi. Kapusta w biuscie pomogala troche a mnie tak bolaly piersi ze zamiast cieszyc sie dzieckiem to lezalam i wylam z bolu. I wtedy poszlam do lekarza dostalam bromergon na zanikanie pokarmu, i wkoncu moglam zaczac cieszyc sie Filipciem, on byl najedzony sztuczna mieszanka, mamuska spokojna, bez bolu i bylo git. Ale kazdy przypadek jest inny, moj byl taki, ale Ty mozesz nie miec wogole problemu Przystawisz i ssaczek zassie i bedziecie sie cieszyc karmieniem. Uwazam ze warto probowac, ale jesli nie wychodzi to nic na sile, bo to bez sensu.Cytat:
nie wiem co na to wplywa ale mam lepsze i gorsze dni... A jesli chodzi o gosci, to masz prawo byc zmeczona i polozyc sie spac, nie patrz kochana na innych, jestes w ciazy i maja Cie zrozumiec. nie zrozumialam ![]() Cytat:
gratulacje: cudownie ze masz juz to za soba![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- julliczka koniecznie powiedz lekarzowi o samopoczuciu. W ciazy normalne sa lekkie zawroty glowy, a takze bole glowy ale bez przesady. Mierz sobie cisnienie i tetno. Ja rowniez mam samopoczucie w ciazy koszmarne, nic mi sie nie chce, najchetniej bym tylko lezala, taka jestem jakas ciagle zmeczona a jestem juz w II trymestrze...Tez pobolewa mnie glowa. Ale lepiej zawsze zapytac lekarza. Kiedy masz wizyte?
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-01 o 22:23 |
|||
|
|
|
#3073 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie anagat o co chodzi z nogami na dole??
|
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
moze najlepiej sie bawi jak ma nogi w gorze
|
#3075 |
|
Zadomowienie
|
hahaha... jeny przyszlam taka wk... ![]() ????Ale jak mam je w górze, to też się dobrze bawię Ago-babajago ![]() ;pAle sie wkurzyłam, normalnie wróciłam chyba z ciś 220/150.. Zawołali mnei do pracy. Na szczęście tylko na 2 godziny. Spoko.. Zaparkowałam tam gdzie zawsze- na tyłach szpitala, blisko wyjścia (strasznie leje). Okazało się, że po 22 te drzwi są zamknięte...Ogólnie rzecz biorąc po bezowocnych gadkach z kilkoma osobami odnośnie otwarcia mi drzwi, w tym z wyjątkową suczą z ortopedii. Wyszłam w końcu przedem- zamiast 30 sek zajęło mi 5 min , bo obiec musiałam cały szpital dookoła.Wobec czego do auta weszłam mokra do podkoszulki i skarpetek.. Tak strasznie nienawidzę tego szpitala. Od samego początku, jak tu pracuję, nie mogę sie pogodzić z wieloma rzeczami. Ludzie mało przyjaźni( jak na Irlandczyków wyjątkowo nieprzyjaźni).. Nic tam, gdyby mężuś był, to bym się w zabawę 'nogi do góry' ![]() pobawił a. A tak , to chyba sobie tylko jakiś film włączę.
|
|
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() A mój mąż mówi że ja jak tylko oczy rano otworze to juz marudze A teraz ide sie ubierac i do babci na kawke a potem do moich rodzicow na obiadek
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczęta
.Dobrze, że nastawiłam się na najgorsze, bo nie było nawet tak tragicznie . Ale zmęczyłam się strasznie. Usiedziałam do 0.00 i na szczęście wszyscy sobie poszli . Już od tego siedzenia przy stole myślałam, że skurczy mi się brzuch . Musiałam od razu się położyć. Byłam tak zmęczona, że nawet nie posmarowałam się balsamem Dziś obudziłam się z bólem gardła .
|
|
|
|
#3078 | ||
|
Rozeznanie
|
Byłam wczoraj na USG. Wszytsko gra. Dzieć w porządku. Szyjka wysoko i zamknięta, łożysko na tylnej ścianie.
Małe odwróciło się pupą i nie dało się wypatrzeć płci. TŻ był nie pocieszony. I mówi do brzucha : "Co tak broisz co? Jak Ci tłumaczyłem? Trzeba się ustawić ładnie do badania" ![]() No nic - dowiemy się za 3 tygodnie może na USG połówkowym ![]() Jeju już niedługo połowa ciąży ![]() Cytat:
ja już skończyłam 30chę i jak będę rodzić to będzie 30 i pół. także jak coś to mam większe szanse być najstarszą pierworódką ![]() Cytat:
Zalety: (wg mojej przyjaciółki) - świetnie się prowadzi (fakt, sprawdziłam to sama wożąc jej malucha przez godzinkę po parku - ma duże pompowane koła co bardzo ułatwia jazdę po polskich "pięknych" chodnikach - budka jest wygodna i dobrej wielkości - łatwo się go przekształca w spacerówkę - łatwo się składa - CENA CENA i jeszcze raz CENA - jest bardzo trwały i dobrej jakości - po 2 latach użytkowania wygląda prawie jak nowy - jest mnóstwo opcji kolorystycznych do wyboru ![]() Wady: - waży 16kg - zajmuje 3/4 bagażnika (mają opla corsę - bagażnik nie zbyt duży) To wszystko jej opinia - ja mogłam go tylko testować przez chwilkę bo ona mieszka w Polsce a ja w UK więc głównie jesteśmy w kontakcie Skypowym a jak byłam u niej ostatnio to niby wypróbowałam trochę ale jeszcze wtedy nie byłam w ciąży więc tak naprawdę średnio byłam zainteresowana ![]() dokładnie
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-10-02 o 09:51 |
||
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Laski nie przejmujcie się, ja już dawno po 30
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Szkoda, że dziecię takie wstydliwe, ale co tam...dowiesz się w późniejszym czasie
|
|
|
|
|
#3081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tikki dobrze ze nie bylo tak zle, odpoczywaj sobie teraz. Zariah super ze wszystko ok. jestem w 16tygodniu, ale wiecie co chyba juz wyczuwam leciutkie ruchy...tak mi sie wydaje, ale pewna nie jestem, juz 2x jak sie polozylam wieczorem to takie jakby puk puk w brzuszku...ale nie wiem czy to Dzidzia ![]() Tz wlasnie odkurza, bo siersci po psie tyle ze glowa mala. on odkurza a ja poscieram kurze. pospalismy sobie dzis do 9, nawet dzwonu nie slyszelismy, ktory mamy obok domu i dzwoni jak w kosciele od 7 rano co godzine i co polowke stwarza to ciekawy klimat....ale jak bedzie dziecko to nie wiem czy to bedzie dobry pomysl, bo moze sie budzic.milego dzionka Wam zycze!! |
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak robiłam test ciążowy to myslam ze będzie sie na maxa dłużyc a to juz październik a termin mam na marzec czas szybko strasznie leci!ja sie zastanawiam czy mi umowę dadzą kolejna w pracy bo jeszcze grafiku nie mam
|
|
|
|
|
#3083 | |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
dziś czuję się o niebo lepiej. Wieczorem złapał mnie taki katar zatokowy, że ledwo dawałam radę, myślałam, że to jednak choroba mnie jakaś dopadła. Ale dziś jest ok. Cytat:
![]() anagat to fatalnie z tym szpitalem.. ![]() Zariah super, że z maleństwem wszystko dobrze
|
|
|
|
|
#3084 |
|
Rozeznanie
|
julliczka - mnie też boli głowa - juz trzeci dzień
a zawroty i mroczki przed oczami to może sprawa niskiego ciśnienia. Podobno w ciąży może się obniżać. Może przed ciążą miałaś wyższe? |
|
|
|
#3085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to to właśnie mam co chwila ![]() Przed ciążą miałam zawsze idealne ciśnienie Choć na początku ciąży, wtedy kiedy jeszcze nie wiedziałam, że w ciąży jestem ( ), miałam mega niskie ciśnienie.. ale od kilku dni sobie mierzę i mam w zasadzie podobnie jak przed ciążą.. już sama nie wiem, dlatego się martwię. Ale w poniedziałek będę o tym rozmawiać z moim ginem to mam nadzieję, że coś na to poradzi.mmniam, dziś lecim na obiadek do mojej mamuni, a mama zawsze dobre rzeczy gotuje.. ciekawe co zrobi
|
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
julliczka a co będzie na obiad ? u mojej mamy pyszny rosołek
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Zariah taki mały dzidź a już się wypiął na rodziców TŻ też dobry jest, pogadankę zrobił małemu... lub małej ![]() A u nas koniec pięknej pogody, dziś powitaliśmy na nowo deszczyk
|
|
|
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w szary niedzielny 'poranek'.. Ja wstałam po 11
![]() Właśnie się na spokojnie poważyłam, no i wyszło mi , że od początku ciąży schudłam 2 kg. Ważę 65.9 rano na czczo i nago. Dziwne.. :confus ed: Muszę się już teraz co tydzień ważyć, bo w Ire w ogóle nie ważą w szpitalu. Zaraz spadam na śniadanie. Kurcze, nawet nie wiecie , jak zazdroszczę tym z Was, które sobie mogą iść do mamy , babci, teściowej, czy przyjaciółki na kawkę Mi tu tak samotnie...Uwielbiam takie babskie posiedzonka ![]() Miłego dnia! |
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wyczytałam, że trafił nam się najlepszy czas na rodzenie - marzec, kwiecień (ew.maj), bo po zapłodnieniu mamy dużo warzyw i owoców do konsumpcji, jak mamy duże brzuchy to już nie ma upałów, a jak dzidzia się urodzi to jest już ciepło i można wychodzić na spacery
ale super ![]() Anagat mi też brakuje towarzystwa i ploteczek, chociaż czasem jak mam okazję wyjść to nie chce się ruszyć czterech liter... Ale to chyba zależy z kim mam się spotkać, bo z mamą, siostrą czy bratową to zawsze by się chciało, ale cóż...
|
|
|
|
#3090 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
pakujemy psa do samochodu i jedziemy do znajomych na zrazy. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

nie wiem cyz chce się z niąwidzieć zwłaszcza ze no nie oklamujmy sie jestme kompletnie nie w formie 

. No masakra. Nie dość, że czuje się źle to jeszcze ta głowa

Bylam przekonana ze Bosch a Pani w sklepie nam namieszala, bo polecila jednak Electroluxa i juz glupia jestem...
gratulacje: ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
.

. Szkoda, że dziecię takie wstydliwe, ale co tam...dowiesz się w późniejszym czasie