|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Na początku po porodzie mało spałam, myłam się i jadłam w tzw międzyczasie, ogólnie czułam się zaniedbana. Dużo czasu minęło wtedy zanim doszłam "do siebie". Teraz trochę inaczej do pewnych kwestii podchodzę, szkoda mi było oczywiście, że nie mogę karmić naturalnie, ale już się z tym pogodziłam Zresztą niektóre sytuacje weryfikuje życie... Kciuki tak czy inaczej
|
|
#632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
![]() Cytat:
co za kwasior, znajomym się należą myszek się chyba nie boją
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ostatnie 10skurczy miałam średnio co 5 lub 9 min na zmianę, trwają koło 40-50s, to już jest jakaś regularność? W sumie to gdzieś od południa tak mam, powtarzają się te skurcze z różną częstotliwością ale nie miałam dłużej niż 10min przerwy między nimi
Nie wiemy czy już jechać czy możemy jeszcze posiedzieć w domu Skąd wiedziałyście, że trzeba JUŻ jechać? Archinta faktycznie żal.pl z tym weselem. Strasznie dziwne zachowanie znajomych zwłaszcza przy tym, żebyście płacili bo chcecie zjeść Thelilah - super imię wybraliście, mało spotykane Malamutka rzekłabym, że już high-time dla tej mojej Martusia a właśnie myślałam o Tobie gdzie się podziewasz A jedno piwko nie zaszkodzi Jakby się coś zaczęło to i tak chwila pewnie minie zanim byście się zbierali do szpitala więc zdążyłoby wyparować ![]() Małgosia za skok ![]() Natka za szybkie pozbycie ciemieniuchy Cotka podziwiam samozaparcie jeśli chodzi o karmienie, serio duży szacunek, ja bym się dawno poddała
|
#634 |
|
Wtajemniczenie
|
Będzie czerwień
![]() Te skurcze bolą jakoś?
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ni mam mocy, dziś pierwsza noc we dwoje. Dopiero wieczór minął, a ja już zgrzana, bo latam jak mucha w latarce. Ale: dzieciak wykąpany, nakarmiony, nos odessany, leki podane (o jacię, musiałam mu zaaplikować czopek - nie wiem dla kogo to cięższe przeżycie ), Benik(chyba) śpi, mieszkanie sprzątnięte, a teraz zastanawiam się, jak tu się iść wykąpać Ale chyba dam se spokój i troszkę ponadrabiam ![]() Edit: Oooo, dobrze że zerknęłam co powyżej Moonik, dajesz, dajesz! Zacznij z wykopu ten październik!
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-01 o 21:55 |
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie miałam 2 takie co mnie zgięły w pół
mężu poodkurza, idę wysuszyć włosy i jak dalej tak będzie to się chyba zbieramy
|
#637 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Agnyska Ty to jesteś dzielna
![]() Moonia a brałaś testowy prysznic? Choć w sumie w Twoim wypadku to chyba tak czy inaczej TO
|
#638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
i prysznic i pierogi już były- nic nie ustało
|
#640 |
|
Wtajemniczenie
|
No jak po pierogach nie ustało to juz nie ma ratunku
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie...
Monik..Proponuje jeszcze kapielke ... Mowisz ze juz dwa co Cie zgiely byly to znaczy ze to TO.. Tylko te co Cie zginaja powinny byc dosc czesto.... W kazdym badz razie szykuj sie.... Zycze szybciutkiego porodu archinta.... No naprawde znajomi sie popisali.. Brak slow Malgosia... pamietam wlasnie ze tak fajnie te skoki rozwojowe widac.. aaa..... niewiem czy wiesz ze pozniej bedziesz rozpoznawac ze bedzie nastepny skok bo dziecko bedzie (przed samym skokiem) tak jakby sie uwstecznialo.... Zobaczysz ze to zaobserwujesz Cotka... Ja tak jak ty walczylam o laktacje.... Powiem Ci ze dalam MM chyba 2-3 razy w miedzyczasie jak juz nie dawalam rady.. Kochana trzymam kciuki... Wiem ze jest Ci ciezko ale jestes jeszcze swieza mamusia takze staraj sie byc silna jak nie chcesz dac za wygrana.... Dopiero 2 tyg. minely... Mi sie unormowao po ponad miesiacu walki o karmienie.... Teraz wiem ze jak bedzie tak ciezko to chyba szybciej podam MM.... malamutka...Ja tez na pilce przesiaduje... U mnie to chyba bedzie tak jak u Stokrotki, Lulli i reszty meczennic ![]() Boli mnie strasznie krocze... Nie moge sie podniesc z lozka a ostatnio nawet z krzesla... Boli z dnia na dzien gorzej...az plakac mi sie chce z bolu.... Pewnie sie tam wszystko rozchodzi ale nie wieze ze jest jakies rozwarcie lub chocby szyjka sie skrocila.... No i to puchniecie...caly czas jestem jak bania szczegolni stopy.....Jeczec mi sie chce........sorki ze tak marudze ale chyba mnie rozumiecie... Bo jak nie Wy to kto.......?????
|
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to kciuki ![]() Mamy karmiące- jak wasze jedzenie? Ja głupieję. Doradca laktacyjny powiedział(a), że można wszystko bo |
|
|
|
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
to ja znów w biegu
czytam was w tel...a teraz chwilę siedzę na kompie...i tak co pamiętam Bordana,thelilah...dzieciaczki cudowne thelilah- bardzo ładne imię wybraliście cotka.... tak czytam i podziwiam samozaparcia,.,3mam kciuki by było coraz lepiej ![]() archi.... co za ludzie...wstydu nie mają-brak słów ![]() moonik... irmith... za te twoje poranne teksty..aż mi się uśmiech pojawił (jedyny dziś) agnyska... ja jak mąż miał nocki to się rano kąpałam jak wrócił...bynajmniej bez stresu małgoś...gratki dla Stasia...cudowne uczucie pewnie natka,,, na ciemieniuchę polecam polecany bardzo olejek na ciemieniuchę firmy skarb matki. podobno b.skuteczny. na naszym irlandzkim wątku mamy polecały..i się zaopatrzyłam monia jak tam Olivka ??jak wizyta?? wogóle powiem wam,że siadam psychicznie przez tą wizytę teściów...dziś już wyszłam z siebie..od wczoraj się gotowałam i dziś wybuchłam. tż też nie wytrzymał... no i minimalnie coś chyba do ich mózgownic dotarlo,że to nie hotel tylko dom.. i samoobsługa albo pomoc by wypadała by nastąpiła.. niestety ale do domu,gdzie jest nieowle nie jedzie sie na wypoczynek i nic nie robienie...a oni tak sie zachowuja. tylko wszystkie nerwy się na Sarze odbijają.od nocy i cały dzień niespokojna.budzi się co trochę..płacze. przepłakała więcej niz od urodzenia chyba...ehhh...staram się uspokoić ale łzy same lecą z nerwów.. sorki,że tak pomarudziłam.ale ciężko mi...pożaliłam się dziś mamie mojej..bo już nie chce truć tż-owi,,,on też ma dość..
|
#644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to kciuki ![]() Mamy karmiące- jak wasze jedzenie? Ja głupieję. Poza szpitalem to każdy ( położna, doradca laktacyjny, znajoma pielęgniarka itp.) mówią że można wszystko poza chemią, fast foodami i grochem/cebulą/czosnkiem i alergenami. A jak u was? Bo ja dzisiaj poszalałam i teraz myślę czy jutro oczekiwać rewolucji czy nie ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój to jakieś rekordy bije w ciągu dnia... Jest aktywny 2-3 godziny i mu wystarczy 10-30 minut i znów powtórka z rozrywki ![]() Nic nie powiem o nocy bo zapesze, bo dopiero co położyłam mojego wyjca... wył ze 3 godziny , ludzie... jak mu się syrena włączy przed 20 to nie ma przebacz ze 2-3 godziny męczarni w połowie męczarni zauważyłam że się denerwuje przy tym cycku strasznie a tam pierś pusta ![]() Cytat:
![]() pamieam jak mi pomagali przy porodzie schodzić z łóżka, bo o własnych siłach przy tym bólu spojenia nie dałam rady, a po porodzie, to szwy mnie tak nie bolały jak to spojenie ![]() Trzymaj sie jeszcze chwila coś miałam zapytać i już nie wiem... aaa czy was też po porodzie tak kręgosłup boli ? No czasem to mi się płakać chce... tak napie%^&&&
|
|
|
#646 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i że drugi raz będzie łatwiejszy dla ciebie ![]() a pijesz maliny?? aaa ja cały czas siedziałam na sofie..poduszka pod tyłkiem i za plecami,...odrobinę pomagało... Cytat:
wogóle nawet gazowanego się w małej ilości napije.ciasta i ciasta pochłaniam, ogólnie jem prawie normalnie z owoców ni jem wogóle pomarańczy i cytrusów.. należy uważać na czosnek-bo zmienia smak mleka.. nie jem mocno pikantnego i spalonego (poza grzankami ) tu mówią,żeby jesć i przyzwyczajać dziecko do wszystkiego i że kolki są głównie od tego,że dziecko powietrze łyka przy piciu mleka... póki co kolek ani problemów z kupkami odpukać nie mamy...więc może mają rację ![]() cotka .. dzięki
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-10-01 o 22:34 |
||
|
|
|
#647 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do kiedy masz Gości? do środy? wysyłam CI kochana dużo siły i pozytywnych fluidkówCytat:
ja na dziś mam termin i do tej pory nie jestem pewna co to skurcze, dolegliwości bólowe przeszły magicznie, nawet hormony chyba jakoś tam opanowuję a Ty masz termin za 3 tygodnie i tak się męczysz. Nie wiem z czego to może wynikać ![]() Oczywiście że rozumiemy, jesteś już zmęczona, ja się wyleguję całymi dniami a Ty masz jeszcze Alanka czego sobie zupełnie nie wyobrażam. Wytrzymaj jeszcze trochę
|
|
#648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dalej wydaje mi się jakoś rzadko (co 5-7-9min) a do tego mała zaczęła się tak rozpychać że szok, teraz ma czkawkę, a calutki dzień to może ze 3 razy kopnęła..skomplikowane to ![]() w bólach krocza się łączę, ja się męczę od połowy ciąży a teraz to jest jakiś koszmar jak mam wstać czy się obrócić na leżąco... już niedługo Cytat:
wcale się nie dziwię, że wybuchłaś, bo ileż można?! Żeby tylko coś do jaśniepaństwa dotarło![]() Środa już niedługo, musisz dać radę Irmith mówisz, że nie ma już dla mnie nadziei
|
|
#649 |
|
KWC
|
Wydaje mi się, że skurcze porodowe powinny być bardziej regularne, przynajmniej ja tak miałam, że były równo, jak co 6 minut to co 6, jak 5 to 5.
|
|
|
|
#650 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do meża to luz, na razie nie ma co panikowac jeszcze troche do terminu jest wiec spoko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
marudź kochana ile wlezie, od tego też tu jesteśmyCytat:
trzymam żebyś wytrzymała do tej środy ![]() Cytat:
|
|
|
#651 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściowie, no comment Byle do środy! Cytat:
Cytat:
Cytat:
To już się nie mogę doczekać tego ![]() A to peszek A to tak nagle się pojawia?Cytat:
![]() Oj tam zaraz dzielna, sprzątanie było jeszcze we dwójkę Cytat:
BordAna, Thelilah, fajowe te Wasze chłopaki Thelilah, dopisałam imię Twojego synka na liście, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko ![]() I znowu mnie znienawidzicie Mój mąż to chyba kobieta jest Nie boi się Bena, kąpie, karmi, przewija, przebiera i wstaje w nocy. Mam chyba skarb w domu
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-01 o 23:26 |
||||||
|
|
|
#652 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dobrze ze im nagadalas....... Cytat:
Mi mowili ze kregoslup wraca do swojej dawnej postwy ( bo w ciazy to jakos tak inaczej sie uklada) No i oprocz tego noszenie malucha, ciagle schylanie sie przy wkladaniu go do lozeczka.. To wszystko razem daje niestety takie efekty... Z czasem przejdzie Cytat:
bylam u Was w Bray specjalnie w tym sklepie.. Kupilam dwie ostatnie paczki ![]() I pije po 3-4 kubki dziennie takiej mocnej herbaty.... Tez siadam na poduchach... Do spanie mam cztery sztuki ![]() Caly czas zyje nadzieja ze drugi porod musi byc lzejszy.. Ale juz mi zaczyna byc wszystko jedno... Co bedzie to bedzie ![]() Cytat:
Ciesze sie ze Was tu mam......... No i naprawde kazda ciaza tak jak i kazdy porod jest inny....... Widzisz ja niby drugie dziecko i powinno byc tam juz wszystko jakos przygotowane lepiej a tu zonk......... Cytat:
![]() tylko wczesniej to jeszcze bylo w miare znosne... Co do skurczy to tak jak pisze spray.. One musza byc regularne...co do minuty te porodowe takie sa az naprawde trudno uwierzyc ale mozna ze stoperem liczyc... No ale jak masz jakies watpliwosci to jedz wczesniej do szpitala.... Cotka.......Ja tez jadlam tak jak pisze Stokrotka...czyli prawie wszystko z glowa... . i u nas nie bylo jakis wiekszych problemow.. Czasami sie kolka zdazyla ale to tez nie od mojego jedzenia........ Ide chyba spac.... Dobranoc maminki |
|||||
|
|
|
#653 | ||
|
Rozeznanie
|
No tak - a ja spać nie mogę.... I to niestety nie wynik skurczy, tylko jakoś tak dużo myśli w głowie. Niby staram się nie myśleć i nie nakręcać, że to dziś już termin, ale jakoś moja podświadomość nie może tego wyprzeć
![]() Moonik ja podziwiam Twój spokój i opanowanie... Do tego tą anielską cierpliwość do dziecka, że nadal siedzi w brzuszku i się nie może zdecydować. Mam nadzieję, że te nieregularne zmienią się na regularne i w końcu się rozdwoisz ![]() Cytat:
![]() Miejmy nadzieję, że sie zreflektują, a jak nie to oby do środy ![]() Cytat:
) a tak to nic!!!! No tyle tylko, że wiem co to zgaga, która akurat do akcji porodowej nie przygotowuje i najważniejsze... KIEDY![]() Idę liczyć barany... |
||
|
|
|
#654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja własnie tak jem i póki co wszystko jest ok nawet czosnek w małych ilościach jem co by małą przyzwyczajać od tego smaku troche ![]() a alergeny to co? że orzechy, czekolada itd.? ja jem w małych ilościach i po kolei, nic się nie dzieje więc wczoraj zjadłam dwie kostki mojej ulubionej czekolady "z okienkiem" ![]() Dobrze że się zdecydowaliście na tego doradce, przynajmnije jestes spokojniejsza no i jest poprawa w karmieniu, tak? Baaaardzo się ciesze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ja muszę pochwalić swojego męża wczoraj ja cały dzień w szkole a on z Natalcią, spisał się na medal, kochany mój a popołudniem czekali na mnie tacy uśmiechnięci dłam małej cyca, poczekaliśmy chwile na jej chrzestną i musieliśmy pędzić na spowiedź, no bo dzisiaj chrzciny, karteczke oczywiście trzeba było mieć podpisaną )potem znowu zmiana przy Natalce z chrzestnej na bratową moją a my na nauki przed chrztem, kompletne wariactwo ![]() ja się przekonałam że jednak jeszcze nie zwariowałam tęskniłam ale nie odczuwałam jaiegoś niepokoju czy coś że Natalcie zostawiłam także obie czujemy się super po wczorajszej rozłące ![]() Malgos, Mucka, GRATULACJE !!! ![]() Tż sobie pojechał na grzyby a ja patrze w niebo i chce chmury rozdmuchać, miało być ładnie dziś a poki co chmurzyska i mgła ![]() Lece bo Natalii moja się obudziła czas na poranną toaletke
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-02 o 08:42 |
|||
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
pytanko jaką macie temperaturę w domu przy maluszkach ? Mojemu ciągle utrzymuje sie katarek, mały ale jednak, a czy używacie nawaliżaczów powietrza ? Czy macie już jakieś ogrzewanie w domu ? Bo się mocno zastanawiam od poniedziałku z ogrzewaniem w domu, może zimno małemu no nie wiem ...
wczoraj po poscie mały wstał po 20 minutach, ja już się poryczałam, że jestem jakąś złą matką, bo dziecka nie potrafię ululać... aj dziś już lepiej, ale oczy podpuchnięte
|
|
#656 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
Cytat:
Tylu ludzi i ja... później co prawda małż mnie olśnił,ze pewnie chodziło o to,ze potrafię foty robić(wiecie kadr w miarę odpowiedni itp.) to pewnie dlatego. No ale sorra jak oni sobie to wyobrażali??Piotruś się wygina na maksa, ale z wypychanem to nie bardzo- siedzi skubaniec i koniec. Wczoraj mi wszyscy gadali, ze przenoszę ze 2 tyg. że chłopaki leniwe... a jedna ciotka na weselu to już w ogóle pojechała z tekstem przyrównując mnie i "chęć porodu" do starszej osoby, która chce już umierać bo tak jej źle...Cytat:
Mój mąż je mięso, a zdarzały mu się kuracje żelazem dodoopnie nawet, bo tabl. za słabo działały. Ale jego dieta pozostawia wiele do zyczenia Moja oczywiście za wzorcową nie uchodzi- no ale jest taka w miarę "z głową". Bujam się tak już 16 lat i jest oki no chyba nie ![]() Cytat:
dzielna mamuśko Znając życie ten lek to pewnie większe przeżycie dla Ciebie ![]() No kochana idziesz jak burza!!!!! Cytat:
Współczuję szczerze, ja w zasadzie bez dolegliwości wszelakich- coś tam czasem zakuje w kroczu, czasem brzuch się zepnie, wieczorkiem troszkę brzunio ciągnie ale tak to nic. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj mieliśmy taki przykład na ślubie- spotkaliśmy znajomych , którzy mają 2 miesięcznego synka i zdawali nam relacje porodowo - wychowawcze. Oczywiście tatuś same superlatywy mojemu mężowi opowiadał- powtarzał mi je potem prawie z wypiekami na twarzy, no to ja mu powtórzyłam czym z kolei uraczyła mnie mamusia... lekko się zdziwił ![]() No właśnie natka- napisz coś więcej o tej ciemieniusze! Cytat:
i uważaj bo Ci się włamię ukradnę skarb i zakopię ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też miałam wczoraj niezły dzień i noc czyli moje dwie przykładowe koszmarne scenki z życia samotnej matki:1. spacer - ubieram najpierw siebie, bo dzieciaki się zgrzeją. Potem Małgonię, na końcu Konrada. Po to by za chwilę w te pędy rozbierac wszystkich bo M. chce do cysia. W między czasie K. chce na nocnik. I woła. Zignorowac nie mogę, bo mi potem nie będzie sygnalizowal. Odkladam małą i lecę do wc z K. Mała wrzeszczy głodna w łózeczku. K. płacze na nocniku bo chce żeby mu poczytać książeczkę i cieszyc sie ze zrobił kupkę. No to się cieszę - przez łzy bo mleko mi sika z piersi i zalewa bluzkę. Gdy K. jest juz przewinięty, a M. nakarmiona i przewinięta również wychodzimy. Ja spocona jak dzika locha. K. niestety idzie na nóżkach co trwa dziesięc razy wolniej - dwóch wózkow nie wezmę. Po drodze mijamy co najmniej ze trzy-cztery pary z wózkami - są przytuleni, dumni i usmięchnięci, szczęśliwi. I nic nie mogę poradzić na to że ich chwilowo nienawidzę. 2. usypianie - kąpię M. Na szczęście K. mi dzielnie pomaga. Potem on wlazi do wanny. Nie mogę go zostawić samego w wodzie więc kładę M. na sedesie Tam ja wycieram, ubieram, czyszczę nos (bo przeciez oboje chorzy) i taką niezadowoloną po tej operacji biorę do piersi - na stojąco i niemal jedną ręką bo K. znajduje sobie nową zabawę - wylewa wodę za wannę. M. znów jest więc karmiona na raty, bo wycieram podłogę, myję K. Potem smarowanie, przewijanie, czyszczenie drugiego nosa... Wszystko w łóżeczku K., bo M. w międzyczasie leży mi na kolanach. Kończę karmienie i zadowolona pakuję się do łóżka - oczywiscie do mojego łózka wlazimy we trójkę, a co. Olewam to ze je rozpieszczam, że powinny spać same etc. Jakbym miała uspić K. w łózeczku (co dotychczas robił jego tatuś) to by mi się zeszło ze dwie godziny. A M. ma wiotkość krtani i musze na nia szczególnie patrzec jak lezy w łózeczku. No więc chromolę. Spimy razem. Tylko ze spimy to za duzo powiedziane- M. boli brzuszek, K. ma biegunkę.To się wyżaliłam i mi lepiej ![]() ![]() Nawet jeśli nikt przez to nie przebrnął. Zwlaszcza Cotka ![]() Jak tam Moonik? |
|
|
|
|
#658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejna terminatorka nasza ![]() Jak ja bym poszła na grzyby ![]() A może pójść- muże coś się wyklaruje??? ![]() Cytat:
Zrobiłyśmy przesiew/odsiew w ciągu 9 m-cy i zostały same wspaniałe Zobaczysz ,ze za jakiś czas nawet nie będziesz pamiętała tych probl. z lulaniem, kolkami itp.- jak z porodem ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
A m. miał początkowo coś pomagać.. na czym w końcu stanęło? |
|||
|
|
|
#659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym mieszkała bliżej to wpadłabym choć na chwilę pobawić sie z K. byś Ty mogła zająć się M. Ech no mogę se deklarować chęci jedynie, co mi tez sprawia duży żal bo wolałabym zadziałać.Jak czytam co dziewczyny przechodzą z 1 dzieckiem, a Ty z dwoma - no podziwiam Cię |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

i okazało się że poprzednia klientka tej babki to moja "koleżanka" z sali szpitalnej, śmiesznie 

Myślałam, ze pod stół zjadę- nic mi wcześniej nie powiedzieli, wszyscy pałaszują, a mi język do doopy ucieka. Oczywiście usłyszałam, że mogę sobie surówki zjeść... Ostentacyjnie przy obiedzie nic nie ruszyłam. Potem dziabnęłam sałatkę (taką wiecie warzywa gotowane z majonezem) i marudziłam, że dalej głodna jestem bo coś na ciepło by się przydało i zaczęłam puszczać komentarze,że może sobie skądś pizze zamówię
Pożaliłam sie- ide se ponadrabiać
co za kwasior, znajomym się należą
myszek się chyba nie boją

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Nie wiemy czy już jechać czy możemy jeszcze posiedzieć w domu
Ale chyba dam se spokój i troszkę ponadrabiam

Miejmy nadzieję, że sie zreflektują, a jak nie to oby do środy