|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
|
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
ale tu dzisiaj cisza
![]() Dzasta Twoja teściowa jest bezbłędna ![]() Irmith poprawiSZ mi humor tekst o białku jaki prawdziwy
|
|
|
|
#603 |
|
KWC
|
BordAna Twój synek przepiękny
![]() Gratulacje dla świeżych Mamusiek - Mućki i Małgosi |
|
|
|
#604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idę się wyżyć zdrapując starą farbę w piwnicy może coś się ruszy
|
|
#605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
BordAna śliczności Monia trzymam ![]() Ja się strasznie nieprzyjemna zrobiłam... Termin jutro, wszyscy znajomi co chwila przysyłają smsy jak się czuję, nawet rodzice i tż zaczynają wszystkie rozmowy od hasła "i jak się czujesz?" Pogryzłabym ich |
|
|
|
|
#606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie bardzo dobrze wydana kasa wg mnie i okazało się że poprzednia klientka tej babki to moja "koleżanka" z sali szpitalnej, śmiesznie ![]() Cytat:
A mleko dla alergików muszę ponoć kupić ze względu na to, że miałam kiedyś skazę białkową i w ogóle muszę wykluczyć nabiał do 3 miesiąca. Zła jestem strasznie bo w sumie teraz najchętniej nabiał jadłam
|
||
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Cotuś nie smutaj się
Ogolone nogi rzeczywiście nie są ważniejsze od wyspanej mamy! Już niedługo to się na pewno zmieni. 3mam kciuki i podziwniam za wytrwałość!! A jak tłumaczyła Ci ta babeczka, że pierś jest pusta? Po czym to poznać? |
|
|
|
#608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahha dziś na dworze byłam to w moment zasnął jak usłyszał kosiarkę ![]() Cytat:
ile można się bać, jedynie go kąpie, nosi na prosto do odbicia, kołysze, no i śpi z nim chętnie ![]() Cotynato i tak masz dużo samozaparcia mam dziś wrażenie jak by mój brzdąc w ciągu jednej nocy przeskoczył w rozwoju jakiś tydzień ![]() Czytałam że tak jest u niemowląt , o tych skokach ale dziś doświadczam tego naocznie
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i moje dziecko niestety ma kolki, problemy z brzuszkiem, od przedwczoraj nie zrobiła kupki i ma straszne bóle przy bączkach, pierdzi co prawda cały czas ale strasznie się przy tym pręży i płacze. Ma ktoś podobnie????
|
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zapewne niesamowite uczucie, kiedy maluch uśmiecha się świadomie |
|
|
|
|
#611 | |||||
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam na szybko wątek, tak troszkę po łebkach ale za dużo tego I muszę się zgodzić chyba z Irmith, że poród to pikuś w porównaniu z tym co czeka po... Wszystkim mamom z problemami z karmieniem współczuję i trzymam kciuki, żebyście się dogadali z maleństwami no i gratuluję kolejnych ukończonych tygodni rosną maluszki jak na drożdżach ![]() a ja mam od rana skurcze... chyba.. o ile dobrze je rozpoznaję ![]() Cytat:
Cytat:
pożyjemy, zobaczymy ![]() muszę przeszukać skrzynkę narzędziową męża Irmith proponuje rozwierak- może masz gdzieś na stanie? ![]() Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za zejście żółtaczki i karmienie Cytat:
ja od poniedziałku nie odbieram żadnego telefonu, nie odpisuję na smsy, niech sobie myślą co chcą. Podziwiam tylko mojego męża, że ma jeszcze cierpliwość odpowiadać na ciągłe pytanie- CZY JUŻ? a najbardziej mnie wkurza(choć to łagodnie powiedziane) teściowa, co nagle się obudziła i przypomniała, że w ciązy jestem i postanowiła po 2x dziennie się dopytywać. Przestałam z nią rozmawiać we wtorek, po tym jak zadzwoniła o 7 rano z pytaniem czy JUŻ? i jeszcze wielce się oburzyła, że mąż nie chciał mnie budzić do odebrania telefonu
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Wizytą u pediatry jestem załamana, nie dość że okazało się że to jakaś stara emerytka to jeszcze nic nam nie dała na nasze problemy z małą, nic nie pomogła, miałam wrażenie że na g.... się zna. Jedyne co się dowiedziałam to to że mała waży już 3740g czyli przybrała 680g w 3 tygodnie
|
|
|
|
#613 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wagę, rośnie malutka jak na drożdżach a reszta brak słów. Tego pediatrę wybieraliście? Może trzeba zmienić?
|
|
#614 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cud miód. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. A skoro ono niby niesmaczne to nic dziwnego że się krzywi.---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Zwariuję, serio zwariuję. Mały wisi krócej, zasypia, odłożony śpi max 20 min i ryczy. Ani zjeść, ani się umyć. Masakra. |
||||
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ksiel sobie na uspokojenie zrobiłam
|
|
|
#616 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dzis połaziłam po mieście, a mama stwierdziła, ze brzuch mi opadł ![]() A pozniej miałam psiapsiolke na kawce z 1,5 roczną coreczką ![]() ![]() Teraz czekam na TŻ bo wraca z meczu i jedziem na male zakpki żywieniowe do lidla ![]() i dzis chyba obejrze sobie "Smerfy", bo mam w dobrej wersji...niech sobie Fabianek poogląda niebieskie stworki ![]()
|
|
#617 | ||
|
Zadomowienie
|
tak na szybciutko...
Cytat:
trzymam kciuki, że w końcu jakoś się wszystko ułoży a spanko... nawet mi nie mów... też sobie podsypiam ile się da - trzeba korzystać z okazji a co u mnie nawet ciężko wejść na net, bo jak tylko go ułożę i zaśnie to po wciśnięciu magicznego power na kompie budzi się i tyle Was poczytałam Cytat:
![]() moonik, synek ma na imię Miłosz
Edytowane przez thelilah Czas edycji: 2011-10-01 o 19:33 |
||
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle co ile wasze maluchy jedzą? I ile mniej więcej drzemek po ile min/godzin? Kurcze mój właśnie zasnął na cycku, już nic nie działało odłożyliśmy go i ryk |
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Eloł- my już po weselu... normalnie brak mi słów na naszych dawnych przyjaciół, jak to Lulla czasem pisała www.żal.pl.
Na ślubie niby niby spoko- składamy życzenia i dopytujemy się czy to na pewno w tej i w tej restauracji wesele ma być no i na którą bo na zapro. nie ma. Wyszło,ze zaraz po ślubie. No to mówimy, ze chwilkę się spóźnimy bo musimy w takim razie auto wziąć i psa jeszcze wyprowadzić. Spoko- jedziemy- na godz. 14.45- pora obiadowa. Ja już żołądeczek na wierzchu bo od śniad. nic nie jadła. Jak przyjechaliśmy akurat luudzie po zupie byli- mój TŻ akurat rosołu nie lubi, ja vege , więc luz czekamy na drugie danie. Zaczynają wnosić patery z mięsem i w tym momencie panna młoda mówi do mnie, ze dla mnie nie ma nic do jedzenia bo w tej restauracji nic vege nie mają Myślałam, ze pod stół zjadę- nic mi wcześniej nie powiedzieli, wszyscy pałaszują, a mi język do doopy ucieka. Oczywiście usłyszałam, że mogę sobie surówki zjeść... Ostentacyjnie przy obiedzie nic nie ruszyłam. Potem dziabnęłam sałatkę (taką wiecie warzywa gotowane z majonezem) i marudziłam, że dalej głodna jestem bo coś na ciepło by się przydało i zaczęłam puszczać komentarze,że może sobie skądś pizze zamówię ![]() Mąż zapytał kelnera czy serio kucharz nie jest w stanie zrobić nic vege- chociażby camemberta zapiekanego- okazało się, ze tak ,ale musielibyśmy dopłacić... Z resztą wydaje mi się, ze nie ma restauracji gdzie nie byłoby czegoś dla vegetarian bo zawsze się znajdą jakieś pierogi, czy zapiekany ser lub warzywa... Z resztą w tej restauracji chcieliśmy robić w ubiegłym roku nasze przyjecie weselne to byliśmy zorientowani, ze vege żarcie mają. Szkoda słów.... Sorry za wywód Pożaliłam sie- ide se ponadrabiać
|
|
|
|
#620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Szymkowi zrobiła się ciemieniucha Jutro będziemy z tym walczyć![]() Uu będziesz sexi mamuśka ![]() Śliczności Cytat:
Cytat:
![]() Nie mogę się doczekać kiedy Szymek będzie taki bardziej kontaktowy |
||
|
|
|
#621 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
witam się po jednodniowej nieobecnościWczoraj byłam u mamy, później bratowa męza była na kawce, a wieczorem zdobiliśmy pokój naszego synka i wieczorem już mi sie nie chciało wchodzić. A dziś sprzątanie, gotowanie, pranie, popołudniu byliśmy na długim spacerku poza miastem i tak zleciało![]() Męża chwaliłam, że zakaz piwka ma i się nie sprzeciwia, ale dziś nie wytrzymał i sobie kupił bo stwierdził, że nie da rady ale szpital mamy pod nosem, a wogole to się na razie nie zapowiada na przedwczesny poród więc a niech ma trochę przyjemności![]() To ide Was nadrabiać ![]() mój tak samo, ostatnio strasznie się wypycha, pręży, cudowne uczucie, choc czasami jak czyms walnie to aż boli dzisiaj właśnie mowiłam do męża, że z jednej strony chciałabym już urodzić, ale z drugiej to będzie mi brakować brzucholka i tych ruchów![]() Cytat:
liczymy, że teraz będziesz się częściej udzielac i trzymam kciuki, żeby mala zdecydowała się wyjść jak tatuś będzie w domkuCytat:
Cytat:
|
|
|
#622 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio - na białko ich, jak to irmith pisała ... ![]() Cytat:
Teściowej współczuję- co za pomysły ona ma??????? ![]() Cytat:
Zdrówka dla Leosia i powodzenia w karmieniu Foteczki do wycałowania normalnie Już pewnie po wizycie?Cytat:
Cytat:
![]() widzę tu niekonwencjonalne metody chyba też muszę sobie coś wymyślić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że mój stanie na wysokości zadania ![]() A tym czasem przytulam ![]() I gratki za skok
|
|||||||
|
|
|
#623 |
|
Raczkowanie
|
cotynato a jak odroznic czy mały faktycznie je, czy raczej oszukuje? moj wisi na tym cycu, przysypia, jak go odłoze to ryk a niby ciagnał. wiec skad mam wiedziec czy on je czy tylko tak sobie ciumka? co ci ta babka mowiła?
tak troche doszłam do tego ze on wisi na tym cycu tyle bo te piersi puste a on jeszcze chce ciagle pije, mleka nie daje rady narobic. a jak ty masz te piersi pełne czy juz pustawe bo tak ciagnie? ja rano dałam mm bo stwierdziałam ze jak tak bedzie wisiał ciagle to sie nie napełni nic. i dobrze zrobiłam. ten sie wyspał jako tako, mnie sie cyce napełniły porzadnie i teraz jak go pokarmiłam to raz a dobrze i juz spi no prawie 2 godziny.. |
|
|
|
#624 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sorki Archi że się śmieję, ale ja bym tą pannę właśnie śmiechem zabiła, gdyby mi taki tekst rzuciła... A rozumiem, że "ide se ponadrabiać" miałaś na myśli "najeść się" ![]() A Ty w ciąży też nie jadasz mięska Moja przyjaciółka też była vege, ale ciąża smusiła ją (a raczej anemia w ciąży) do kosztowania wołowinki...
|
||
|
|
|
#625 |
|
KWC
|
Archi ale frajerzy z tych znajomych, aż mi się cisnienie podniosło
|
|
|
|
#626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"ide se ponadrabiać: dotyczyło froum A z wesela pojechaliśmy do knajpy włoskiej na pyszne jedzonko ![]() Cytat:
a żelazo nie tylko w mięsie jest i nam te niemięsne akurat wystarcza nam też... i jakoś tak przykro- bo serio dobrze się kiedyś kumplowaliśmy, no ale jakoś tak od 2 lat podupadała ta znajomość,ze widać już całkiem padła. Tylko po co nas zapraszali? Bo my ich rok temu zaprosiliśmy? Bez sensu... zwłaszcza, ze nikogo ze znajomych nie zapraszali (znaczy się PM zaprosiła 2 parki, ale Pan M. tylko nas) to byśmy tym bardziej zrozumieli, ze impra tylko dla rodziny. A szkoda się rozwodzić |
||
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierś to mówiła żeby nacisnąć - czyli tak jak pewnie sprawdzasz już. Na granicy brodawki i ciała. A do póki łyka to je. Chociaż i w to zaczynam wątpić jak mój łyka jak szalony a i tak za chwilę głodny. Jutro kupuję to mleko. Nie ma bata. Będę wieczorem od czasu do czasu mu dawała butelkę to nic się nie stanie a ja będę miała dla siebie ze 2 godzinki- mam nadzieję. Chociaż teraz tż przejął małego- i jak się uprę to zajmie się nim 2h ale co mi za odpoczynek jak mały będzie płakał. Przepraszam, że ciągle marudzę i o sobie mówię, jak ogarnę się z małym to będę starała się was mniej zamęczać |
|
|
|
|
#628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za Ciebie i za Cotkę |
||
|
|
|
#629 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W KOŃCU SIĘ DOCZEKAŁAŚ I JAKI STEFEK DUŻY I JAK DUŻO WŁOSKÓW MA SŁODZIAKCytat:
JEDNAK CÓRECZKA I JAK SZYBCIUTKO POSZŁOsłodziutka laleczka Cytat:
żeby Cię szybko wypuściliCytat:
i trzymam żeby z karmieniem sie unormowałoCytat:
dla StasiaCytat:
Archi masakra z tym weselem, co za ludzie, brak słów normalnie ![]() A jak tam samopoczucie, Piotruś się wypycha??
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-10-01 o 21:13 |
||||||||
|
|
|
#630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takie uroki mojego organizmu, że od dziecko co jakiś czas kuracje żelazowo-witaminowe ![]() Ale to super że organizm pozwala Ci nadal trzymać się swoich przekonań A ja dziś prawie cały dzień na piłce spędziłam wysiadając ją na wszystkie możliwe sposoby... Zobaczymy czy jutro będą jakieś tego efekty Jedyne co się zmieniło w ciągu ostatnich 2 dni, to to, że zasypiam w ciągu dnia na godzinkę-dwie, ale to chyba nie objaw zbliżającego sie porodu...![]() O karmieniu i kolkach, to wybaczcie, ale staram się nie czytać... Już same te słowa wywołują u mnie popłoch
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tekst o białku jaki prawdziwy
Idę się wyżyć zdrapując starą farbę w piwnicy

ile można się bać, jedynie go kąpie, nosi na prosto do odbicia, kołysze, no i śpi z nim chętnie

. A skoro ono niby niesmaczne to nic dziwnego że się krzywi.
Myślałam, ze pod stół zjadę- nic mi wcześniej nie powiedzieli, wszyscy pałaszują, a mi język do doopy ucieka. Oczywiście usłyszałam, że mogę sobie surówki zjeść... Ostentacyjnie przy obiedzie nic nie ruszyłam. Potem dziabnęłam sałatkę (taką wiecie warzywa gotowane z majonezem) i marudziłam, że dalej głodna jestem bo coś na ciepło by się przydało i zaczęłam puszczać komentarze,że może sobie skądś pizze zamówię 
najbardziej tego, że nie będę umiała przeć
serio - na białko ich, jak to irmith pisała ...