|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz
Cytat:
|
|
#1503 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pieknie ci w niej... Cytat:
Piekna suknia, slicznie na tobie lezy...mi bardzo podobaja sie takie lekkie, zwiewne, dziewczece, nieprzeladowane kwiatuszkami, drapowaniami... cekinkami i innymi badziewiami Ta jest superowa ![]() Cytat:
Jak dla mnie 2 jest oryginalniejsza A ten szeroki pas jest przeuroczy...od razu zapodalabym tam przewodni kolor slubu...do tego jakis delikatny bukiecik...i butki w kolorze pasa...mi sie podoba bardzo Pierwsza tez jest ok, ale druga ma w sobie to cos...Cytat:
![]() A ja musze sie wam pochwalic moimi wczorajszymi zakupami Kupilam butki Chodzilam kolo nich codziennie i mlaskalam, ale mysle sobie ze przeciez jeszcze sukienki niem wiec troche bez sensu buty kupowac, az w koncu mnie natknelo, ze przeciez one beda pasowac do kazdej sukienki. Na pewno w kolorach przewodnich znajdzie sie miejsce na pudrowy roz Wiec oto one Aaa i jeszcze kupilam 20 oslonek na swiece, w tym samym kolorze Wyszperalam tez takie dziwne oslonki w stylu vintage na kwiatki, i sie nad nimi zastanawiam...kupilam tylko jedna sztuke tak na probe...ale tak sobie teraz mysle czy jak wsadze do niej kwiatki to czy nie bedzie za duzo sie dzialo...hmmm...I zastanwiam sie nad takimi duzymi oslonkami na swiece do kosciola obok lawek...nie wiem tylko czy beda do konca pasowac...bo kosciol jest drewniany...jak myslicie? W zalaczeniu na ostatniej fotce...
Edytowane przez marylka80 Czas edycji: 2011-10-02 o 12:57 |
||||
|
|
|
#1504 | |
|
Raczkowanie
|
a dziękuję, już coraz bliżej
Cytat:
I wielkie gratulacje dla PM które wczoraj wybrały swoja wymarzoną sukienkę
|
|
|
#1505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Druga jest oryginalna, lecz i tak bym brała z białym pasem, ponieważ do tego koloru ciężko byłoby dobrać dodatki - już wczesniej się nad tym zastanawiałam. A i dokopałam się opinii na temat tej sukni i jedna z dziewczyn opisywała jakie miała problemy z dopasowaniem sukni. Po odbiorze sukni jeszcze latała po krawcowych i błagała o zwężenie sukni bo jej źle to zrobiły. No i wiem, że w przypadku zamawiania jej, to musiałabym zamówić o rozmiar większą niż mierzyłam i musiałaby być dopasowywana i boję się, że nie zrobią mi tego dobrze a ta pierwsza pod tym względem wymaga tylko lekkiego dopasowania w biuście. Wiem, wiem w moim przypadku może być inaczej, ale trochę się obawiam o zmniejszanie sukni o pół rozmiaru - boję się, że zatraci swój kształt.... ![]() Szkoda, że nie mogłam robić zdjęć - wtedy łatwiej byłoby oceniać - widać by było jak suknia układa się na mnie a nie na modelkach. ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- wg mnie te osłonki do kościoła będą pasować. Natomiast darowałabym sobie osłonki na kwiaty - wg mnie za dużo by się działo
Edytowane przez jagata Czas edycji: 2011-10-02 o 13:14 |
|
|
|
|
#1506 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może welon włóż na ślub, a potem już sam diademik zostaw na wesele? skoro to Twoje marzenie..Jezusiu, już za miesiąc będzie pół roku Już niedługo, coraz bliżej, za rok całyyyyyyy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi się najbardziej w ostatniej podobasz, ale to mi ![]() Cytat:
Buty, choć zupełnie nie w moim guście (nie lubię kokardek i czubków), to do Ciebie jakoś mi pasują Bardzo fajne osłonki na świece te małe. A te duże... myślę, że źle by nie wyglądały. W końcu to szkło. Co do tych osłonek na kwiaty, to zależy jakie kwiaty... Jak jakieś kolorowe to mógłby się mały burdelik zrobić, ale np. białe czy kremowe (bardziej nawet kremowe) mogłyby wyglądać całkiem fajowo ![]() A mojego TŻta od wczoraj wzięło na zaproszenia i ciągle mi pokazuje nowe projekty Na razie nic konkretnego, takie próby bardziej Ale powoli się klaruje i po obronach to już ruszymy z tym z kopyta
|
|
#1507 |
|
Rozeznanie
|
witam w słoneczną niedziele
, Gratuluje zakupu suknien ![]() ![]() klask i:.o zmykam na obiadek |
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
heh każda tak mówi, no prawie ale musiały byscie taja grecka ubrac, cok okropnego ;D strasznie niewygodna. Dzisiaj byłam w salonie i klamka zapadła. Mam suknie ;D Chyba troszke lepsze zdjecie teraz wyszło zrobiłam tez foto wykonczenia dekoltu, bardzo mi sie podoba![]() wizaż.jpgwizaz 2.jpg
|
#1509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje ![]() oczywiscie potrzebuje stanika push-upa na te moja plaska klate
|
#1512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szklane osłonki w drewnianym kościele powinny pasować, myślę, że szkoło nie jest problemowym dodatkiem a raczej uniwersalnym co do osłonek na kwiaty - kolor pasuje jak najbardziej, ale musiałabyś zastanowić się nad całością i zdecydować czy nie lepiej jakieś "delikatniejsze" |
|
|
|
|
#1513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I mam nadzieję, że nie będę jedyną PMką, która zakupi suknię dopiero w 2012.Dekolt super W ogóle bardzo oryginalna kiecka, nie widziałam jeszcze połączenia takiego dość nowoczesnego dekoltu z bardziej tradycyjnym dołem.Tak mi się przypomniało, że niedawno któraś pytała o wódkę. My kupimy ją na pewno po nowym roku, kilka m-cy przed ślubem. Bierzemy najprawdopodobniej Finlandię lub Nemiroffa. A podwyżki nam nie straszne. Przecież i tak będziemy kupować w hurtowych ilościach, więc na pewno będzie rabat. Nie mówiąc już o zniżce, którą można wynegocjować jak kupimy alkohol razem z innymi parami. A ja idę zaraz na randkę :P Miłego popołudnia Wszystkim!
|
|
#1514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pięknie wyglądasz, gratuluję zakupu ![]() tenebroska, Ty nie mów hop, bo jeszcze trafisz gdzieś jakiś ideał i kupisz szybciej, niż Ci się wydaje ![]() TŻ mi dziś podesłał taki fryz, jak Wam się podoba?
|
|
#1515 |
|
Przyczajenie
|
Dawno mnie nie było na wizażu i już kolejny wątek
Ale mam zaległości do czytania. Gratuluje wszystkim, które już kupiły suknie ślubne i witam nowe wizażanki Muszę Wam powiedzieć, że napisałam e-mail do fotografa z pytaniem jaka jest cena usługi. A wiecie co on mi odpisał? UWAGA CYTUJE "DUŻO" i tyle... Co za niepoważny człowiek:/ wkurzył mnie gość takim podejściem... ![]() tenebrosa- nie martw się, nie będziesz jedyna która zakupi suknie na 2012 Ja też dopiero mam zamiar w przyszłym roku kupić.
|
#1516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1517 |
|
Przyczajenie
|
Podobno człowiek z kilkuletnim doświadczeniem. Dostaliśmy jego wizytówkę z polecenia od orkiestry... Widać jak mu zależy na kliencie...
A na stronie internetowej ma napisane "Gwarantujemy profesjonalną i miłą obsługę wszelkiego typu przyjęć rodzinnych i firmowych". Właśnie potwierdził to odpisując na e-mail...
18.08.2012 Edytowane przez luzna_krk Czas edycji: 2011-10-02 o 14:31 |
|
|
|
#1518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1519 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w ogóle buty Zary, to cud i miód, ja się swego czasu czaiłam na takie czarne zamszowe ze szpicem, mega wysokie, lekko wycięte z przodu - kiedyś doda takie miała, ale kosztowały 3 stówy, jak już się w końcu zdecydowałam i zanim dotarłam do sklepu zary (u mnie w mieście go nie ma), to już ich nie było aaa i dziewczyny, miesiąc temu nie poprosiłam Was o kciuki i dostałam tragiczną ocenę ze sprawdzianu, więc tym razem nie będę taka głupia i proszę o kciuki na jutro w godzinach od 10 do 13 |
||
|
|
|
#1522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mocno się 3mają ![]() A ja właśnie siedzę i zastanawiam się, co jeszcze mogę powtórzyć na obronę i chyba najlepiej chorwackie słówka...
|
|
#1525 |
|
Rozeznanie
|
tak w ogóle to muszę Wam wyznać, że wczoraj byłam u kosmetyczki na zabiegach z serii "zdrowa, czysta skóra do wesela"
i powiedziała mi, że mam odwodnioną skórę za mało piję wody i to akurat niestety prawda ![]() dzisiaj kupiłam sobie 1,75l Żywca i trzymajcie mocno kciuki żeby wlała w siebie całą butlę
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1528 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym zrezygnowała z trenu, sukni i tak jest już "dużo" ![]() Cytat:
ja podpisywałam taką kartę zamówienia, gdzie było właśnie o tym ile suknia kosztuje, ile wpłaciłam, kiedy ślub (czyli data na którą suknia musi być gotowa) Nie było tam adnotacji, że nikt sukni nie bezie używać, ale pani w salonie mnie o tym zapewniła, przy mnie pakowała suknię i wynosiła z salonu, powiedziała, ze od teraz jakby ktoś chciał zobaczyć tę suknię to tylko może pokazać, ale przymierzać nie Myślę ze każdy salon ma swoją politykę w tym zakresie i załatwiają to w standardowy dla siebie sposób Cytat:
na pewno nie spowoduje efektu przesadzenia Cytat:
ślicznie wyglądasz Cytat:
butki śliczne co do dekoracji to nie mam zmysłu dekoratorskiego więc wolę Ci nie mieszać ale wszystko mi sie podoba ano ![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajny salon czynny w niedzielę ![]() dekolt ładny, do takich dołów się nigdy nie przekonam, więc Cytat:
Cytat:
Cytat:
pij ile wlezie
|
||||||||||
|
|
|
#1529 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
gratuluje wszystkim PMkom które wczoraj zakupiły swoje suknie![]() Ja też wczoraj byłam na przymiarkach, ale chyba jeszcze swojej nie znalazłam sama nie wiem, byłam w trzech salonach. W pierwszym salonie podobały mi się tylko 2 suknie i je przymierzyłam zdjęcia pozwolono mi zrobić także wrzucam w załączniku pierwsze 3 to pierwsza suknia, a 4 to już druga. W drugim mierzyła 3 suknie pierwsza była bardzo podobna co ma kicia, druga była falbaniasta taka co w załączniku tylko troszkę różniła się haftem na gorsecie no i ceną bo u mnie kosztuje 2200, a tam co mierzyłam jest do kupienia za 1300, trzecia to księżniczka podobna do tych co na zdjęciu ale gorset miał inny. Najbardziej sobie się podobałam w tej podobnej do Kici sukienki, tylko niestety nie pozwolono mi zrobić zdjęć ![]() W trzecim salonie natomiast Pani nie pozwoliła mi nic zamierzyć chociaż bardzo miała dużo ładnych sukien a jak założą ta co im się spodoba to już mają ja kupić i innej nie mogą mierzyć. Jakieś dziwne podejście miałam wrażenie że poprostu jej się nie chciało ściągać tych wszystkich sukienek z manekinów jak i kazała mi przyjść po nowym roku bo nowa kolekcja i może coś później ładniejszego mi się spodoba![]() Także narazie znalazłam jedną co mi się podoba i wybieram się jeszcze na mierzenie tylko w drugie miejsca ![]() W której się wam najbardziej podobam z tych wrzuconych w załącznikach
04.08.2012 04.07.2014 Edytowane przez Kessi_86 Czas edycji: 2011-10-03 o 14:18 |
|
|
|
#1530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

Oczywiście biust będzie skorygowany push upem 

Druga jest oryginalna, lecz i tak bym brała z białym pasem, ponieważ do tego koloru ciężko byłoby dobrać dodatki - już wczesniej się nad tym zastanawiałam. A i dokopałam się opinii na temat tej sukni i jedna z dziewczyn opisywała jakie miała problemy z dopasowaniem sukni. Po odbiorze sukni jeszcze latała po krawcowych i błagała o zwężenie sukni bo jej źle to zrobiły. No i wiem, że w przypadku zamawiania jej, to musiałabym zamówić o rozmiar większą niż mierzyłam i musiałaby być dopasowywana i boję się, że nie zrobią mi tego dobrze a ta pierwsza pod tym względem wymaga tylko lekkiego dopasowania w biuście. 
klask i:.

za mało piję wody i to akurat niestety prawda
fajny salon czynny w niedzielę
a jak założą ta co im się spodoba to już mają ja kupić i innej nie mogą mierzyć. Jakieś dziwne podejście miałam wrażenie że poprostu jej się nie chciało ściągać tych wszystkich sukienek z manekinów jak i kazała mi przyjść po nowym roku bo nowa kolekcja i może coś później ładniejszego mi się spodoba