Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-02, 15:57   #4441
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja z early days miałam i mam mnóstwo ciuszków, piżamki też mamy, one są znacznie większe niż rozmiar na metce, teraz ma 12-18 i są jeszcze przyduże, na 18-24 mce mam 4 piżamki - w pieski - prześliczne, bodziaki też mamy na 18-24 w krokodylki - uwielbiam te wzorki
Co do dorastania smutno trochę, ze nam dorośleją dzieciaki już niedługo same się sobą zajmą i mamusie będą be Kubuś zaczął mówić po swojemu jakieś nowe sylaby, a jak chciał piciu to pokazał paluszkiem i zawołał: daj mi nie wiem czy mu tak przez przypadek wyszło,czy faktycznie wiedział co powiedział ale fajnie, że coraz częściej coś mówi po swojemu oto jego zasób słów używanych świadomie:mama, tata, baba, dada (dziadek), baba (babcia), muuuuu (krowa), jałłłł (kot), muuu muuuu (pies). Tyle....

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

dziewczyny, kupowałyście te płatki dzieciom???: http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...ecy/PLATKI/497
no to super jak beda pasowaly rozmiarowo to jeszcze pozamawiam

a tu Danielek w długich i w krótkich

Dusiaka tak u tego fryzjerka byliśmy,bardzo fajnie,siedział sobie w samochodziku i oglądał bajeczkę a ja piłam sobie kawkę i do niego gadałam nawet maszynką dał sobie podgolic i ani razu się nie skrzywił będziemy stałym klientem tym bardziej że to obok mnie jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (33,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (47,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (36,7 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-10-02 o 15:58
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 16:16   #4442
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Bao mówisz,że na Twojego wysokiego syna body 12-18 dobre?bo Nina akutalnie żadnego bodziaka nie ma,bo nigdzie w sklepach takich dużych już nie mogę znalezć,a na zimę body by się jeszcze przydało.A ja też z tych firm dużo razy zamawiałam i potwierdziam,że setki prań przeżyły i nic kompletnie się z nimi nie dzieje.

Oliwka zięciunio pikny i taki przystojny i widzę,że już odkurza-punkt dla niego

Iza Zosia świetnie na tych fotach powychodziła,bardzo mi się podoba ta różowa dziewczynka

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 16:54   #4443
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam!!!

ja po dwóch długich dniach na uczelni!!! teraz mamy przedmioty juz bardziej ukierunkowane na przedszkola i klasy 1-3 rewelacja!!
najlepsze- a zarazem najbardziej stresująca bedzie DRAMA.... wrrr juz mamy przygotowac scene z wykorzystaniem "niby " lustra

Michalina powtórzyła za mna raz słowo je-dzie-my drugi raz wychodziły inne zblizone

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 19:06   #4444
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Bao mówisz,że na Twojego wysokiego syna body 12-18 dobre?bo Nina akutalnie żadnego bodziaka nie ma,bo nigdzie w sklepach takich dużych już nie mogę znalezć,a na zimę body by się jeszcze przydało.A ja też z tych firm dużo razy zamawiałam i potwierdziam,że setki prań przeżyły i nic kompletnie się z nimi nie dzieje.

Iza Zosia świetnie na tych fotach powychodziła,bardzo mi się podoba ta różowa dziewczynka
tak, te 12-18 nosi teraz piżamki i body z krótkim i na ramiączkach. Z długim mam 18-24 mc i są spore, spokojnie jeszcze wiosnę obskoczy w nich. Jeszcze większą rozmiarówkę w body ma George
Tylkooliwka - rewelka - nie ten sam Danio,choć te loczki miały urok

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 19:56   #4445
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Bao gratulacje dla siostry Super! A Tobie życzę tej dziewuchy z całego serca! Doskonale Cię rozumiem, choć faktycznie możesz jakąś depresję złapać jak się okaże że to boy... No ale nie okaże się i basta! Do dzieła zatem!
Zdradź Ty mi jak pozmieniałaś język na ang na dziecięcych kanałach??

Ana nie żartuj z tym body. Mój Marci wysoki a właśnie ma na sobie body (fakt na 2-3lata) i jest na niego za duże. Kupiłam na hali tesco. Uwielbiam te bodziaki i pidżamki!! Naprawdę polecam.

Pragnę się pochwalić iż mój Dyzio robi kupę na nocnik i sam się dopomina wysadzenia Chyba mogę zacząć naukę sikania na nocnik. Tylko co ze spacerami, podróżami, spaniem - laski jak sobie radzicie??
Co do mówienia hmmmm u nas tak owe nie występuje Rozumie wsio ale nie gada i jakoś póki co wcale mnie to nie stresuje

Dzisiaj byliśmy w łazienkach królewskich, ależ super jesień mamy

Oliwka super Danio wygląda, prawdziwy facet! Ja swojego też dwa dni temu ogoliłam

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 20:08   #4446
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
hehe dobre musisz kupić nowy ręcznik
(mam jeszcze kilka innych). Dziś wyceirałam ją ręcznikiem ponczo, który dostałam od koleżanki i bardzo podobał jej się kaptur-jak jej już zdjęłam zakładała sama i wołała "czapa, czapa". A jak ją posadziłam na przewijak (na pralce) to jej się lew przypomiał-pokazuje na wieszak (pusty) i mówi "lew?, nie ma?"

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ANIA jak bys miala u siebie otulaczyk, nie rozek tylko otulacz daj znac koniecznie!
darusia, my mieliśmy dla lenki otulaczyk, ale nie sprawdził nam się-rzepy gówniane, doszyłam dodatkowe a i tak mała się wyswobodzała dziurą między rączkami a brzuszkiem. No i małe toto.

oliwka, ale zmiana u dania!!! normalnie inny chłopak i jaki dorosły się zrobił.
Fajnie na jedynm zdjęciu wygląda jakbyś miała prysznic w szafie

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 20:24   #4447
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
dzieki za poleceni early days właśnie kupiłam piżamki i body
nie mogę znaleźć body na 92 a tam są

chyba dzisiaj Danielkowi zdejmiemy jeden bok z łóżeczka,żeby mógł się kłaść kiedy chce,tylko obawiam się żeby w nocy nie spadał

a wogóle to syn mi dorośleje,nie mogę się nadziwić jak szybko sie wszystko zmienia
no ja zapad w Irlandii zrobiłam i do tej pory je mamy, tzn część nowych w paczkach jeszcze już za mała, czeka na następnego bejbika

Aga Danielek slicznie wygląda jak by coś, to chętnie zostanę jego teściową żeby Ana nie wiedziała

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witam!!!

ja po dwóch długich dniach na uczelni!!! teraz mamy przedmioty juz bardziej ukierunkowane na przedszkola i klasy 1-3 rewelacja!!
najlepsze- a zarazem najbardziej stresująca bedzie DRAMA.... wrrr juz mamy przygotowac scene z wykorzystaniem "niby " lustra

Michalina powtórzyła za mna raz słowo je-dzie-my drugi raz wychodziły inne zblizone
ja pierwszy zjazd za tydzień jak mała bez ciebie??

Cytat:

no właśnie badziaki są fajne bo plecki zawsze zakryte, ale jak mała już nie ma pampersa i trzeba ją ciągle sadzać na nocnik to mało wygodne, do tego te napy metalowe w kroku. Szkoda trochę, bo jak zacznie pizgać to będę musiała jakieś długie koszulki zakupić

Dziś bylismy u tz'ta rodziców, wzięłam ze sobą nocnik, ale mała coś nie miała natchnienia na sikanie, nie mogła się skupić. Przez 3 godziny siku nie zrobiła a naprawdę dużo wypiła. Bałam się, że jak będziemy wracać to w aucie zrobi, ale nie, za to jak tylko weszłyśmy do domu od razu na nocnik i zrobiła

ja ostatnio przeglądałam fotki na telefonie i aż się wzruszyłam, gdzie moja malutka dziewczynka ona tak szybko rośnie... czas tak szybko leci
Stary 2011-10-02, 20:30   #4448
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

minka to Amela już nawet w aucie bez pampka jeździ?? Wow, rewelacja!! I jak długo wytrzymała bez siusiania. Jak z miesiąc temu próbowałam mojego młodego uczyć na nocnik sikania to w 20 min zesikał się 4 razy. Straciłam ochotę i się poddałam Teraz zacznę od nowa.

P0P milczy i Aga milczy. No ciekawe, na P0P to jeszcze nie pora ale Aga to kto wie, może już tuli synusia

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 20:56   #4449
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
minka to Amela już nawet w aucie bez pampka jeździ?? Wow, rewelacja!! I jak długo wytrzymała bez siusiania. Jak z miesiąc temu próbowałam mojego młodego uczyć na nocnik sikania to w 20 min zesikał się 4 razy. Straciłam ochotę i się poddałam Teraz zacznę od nowa.

P0P milczy i Aga milczy. No ciekawe, na P0P to jeszcze nie pora ale Aga to kto wie, może już tuli synusia
wiesz co na początku tez sikała co 5 minut, nie chciała na nocnik siadać, sikała wszędzie gdzie popadło, nie ważne czy łóżko nasze, tz'ta poduszka, swoje łóżeczko. Non stop biegałam z mopem i wszystko prałam. Tak było ok 2 tygodni, potem raz zrobiła na nocnik, więc był szał i szłyśmy obie to wylać, stawiałam ją na wc i ona spłukiwała wodę, a potem obie szłyśmy myć nocnik do łazieki. To dla nie było bardzo ekscytujące, do tego stopnia, że po całej akcji potrafiła usiąść i zrobić 5 kropli i znów wszystko od początku. Potem i tak zdarzało jej się siknąć gdzie popadło. Ale coraz rzadziej, pytałam ją wtedy gdzie robimy siku, a ona pozywała nocnik, ale potem znów robiła na podłogę . Brakowało mi czasem siły i też myślałam, że może jej odpuszczę, ale wytrzymałam. Zaczęłyśmy wychodzić obok bloku bez pieluchy i było spoko. W sumie tak daleko bez pieluch to chodzę z nią od 2 tygodni może, zawsze mam ciuszki na przebranie, bo czasem jak się za dużo dzieje, to ona nie ma czasu iść siku i zdarzy jej się popuścić. Tylko śpi w nocy w pampersach jeszcze, w dzień już bez

Ostatnio była u mnie koleżanka z synkiem o rok starszym od Amelki w pełni gadającym itd i nie powiem, żeby lepiej jej szło oduczanie od pieluchy małego. Kubus wiedział, że ma wołać i w ogóle a oboje z Amelka zrobili siku na dywan do tego on jej ciągle powtarza, że on kocha pieluszki i nie chce być bez nich Na każde dziecko musi przyjść właściwy moment

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:

Aga 2 godziny temu dodała zdjęcia Karinki na fejsie więc chyba jeszcze w dwupaku chodzi
Stary 2011-10-02, 20:58   #4450
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Darusia ja bodziaki kupowałam w Tesco w takich chyba 3 pakach, super jakościowo nic się z nimi nie działo, a wogle przeceny takie można trafić że za grosze dziecko obkupisz

Gmyrelka ja małego próbuje nauczyć sikania na lonie natury, ale narazie bezskutecznie. długo już siusiu trzyma. U moich rodziców ma swój nocnik, u ludzi robi bez problemu na kibelek, tylko spacery nam zostały, może w tym tyg. jak będę usilnie próbowała to się chłopak nauczy w krzaki robić, jak nie to w wekend z bratem będzie się uczył na drzewa sikać

tylkooliwka normalnie nie ten sam chłopczyk Ja mojemu obcinam włosy, ale nie tak całkiem na krótko, że fajne loczki jeszcze ma, ale tak bardziej chłopieco.

Wczorajsze zawody troche odchorowuje bo na końcówce mnie skurcz złapał straszny, i normalnie z godzine mnie trzymał, aż jeszcze czuję ból w łydce musze pamiętać żeby magnez brać.Ale kolejny medal mam do kolekcji, Erwinek uwielbia się nimi bawićNo i ledwo co dobiegłam przez ten skurcz, i wogle w słońcu biegłam przez pole około 4 km, reszta dystansu między domami jednorodzinnymi na jakimś osiedlu. Normalnie ledwo co do tej mety dotarłam, Pewnie jakbym miała przy sobie tel. To bym po tz zadzwoniła żeby mnie z drogi zabrał do domu
Mój ojciec wie jak wspierać bo jak mnie zobaczył na końcu że taka wykończona i obolała, to powiedział żebym sobie z tym bieganiem spokuj dała bo za stara jestemOt taki słabszy dzień

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 21:01   #4451
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
no tesco w koncu otwieraja i to w miare duze wiec moze szajsu nie bedzie, ja dalam taki przyklad bo to zapamietala, ale nexta i earl days tez maja i jak sie cos chce np z nowych kolekcji to przywoza takze musze sie tam przejsc

ANIA jak bys miala u siebie otulaczyk, nie rozek tylko otulacz daj znac koniecznie!

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Bao po Oliwce mam GARSTECZKE RZECZY!
Wydalam 2 kolezankom, stwierdzily ze jak maluchy wyrosną to najwyzej sie odezwa czy cos, jedna wyjechala do UK , druga do Irlandii po rzeczach nie zostalo nic!
A szczerze powiem, ze troche zaluje bo z 7 worów tego bylo! dobrze ze maty nie dalam bo bym bardzo zalowala bo ja strasznie lubie , lezaczek tez zostawilam ten co Oliwka miala co calkiem na plasko sie rozklada....

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Bao a ja allegrowym zakupowiczem raczej nie jestem, bo wole zobaczyc i JUZ miec:P
chyba ze jest jakas duza przebitka ceny badz nie ma tego nigdzie w poblizu to wtedy tak
jeszcze nie mialam tylko zwykle jakieś rożki ale jak coś dam znać

Cytat:
ja z early days miałam i mam mnóstwo ciuszków, piżamki też mamy, one są znacznie większe niż rozmiar na metce, teraz ma 12-18 i są jeszcze przyduże, na 18-24 mce mam 4 piżamki - w pieski - prześliczne, bodziaki też mamy na 18-24 w krokodylki - uwielbiam te wzorki
Co do dorastania smutno trochę, ze nam dorośleją dzieciaki już niedługo same się sobą zajmą i mamusie będą be Kubuś zaczął mówić po swojemu jakieś nowe sylaby, a jak chciał piciu to pokazał paluszkiem i zawołał: daj mi nie wiem czy mu tak przez przypadek wyszło,czy faktycznie wiedział co powiedział ale fajnie, że coraz częściej coś mówi po swojemu oto jego zasób słów używanych świadomie:mama, tata, baba, dada (dziadek), baba (babcia), muuuuu (krowa), jałłłł (kot), muuu muuuu (pies). Tyle....

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

dziewczyny, kupowałyście te płatki dzieciom???: http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...ecy/PLATKI/497
dobrze wiedzieć że są takie płatki , bo ja na dział z dzieciowymi rzeczami to już prawie nie zagladam tylko pieluchy kupuję . więc nie wiem nawet co się dzieje w słoikach i tej reszcie . MOja też bodziaki z early daysa na 12-18 nosi

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
no to super jak beda pasowaly rozmiarowo to jeszcze pozamawiam

a tu Danielek w długich i w krótkich

Dusiaka tak u tego fryzjerka byliśmy,bardzo fajnie,siedział sobie w samochodziku i oglądał bajeczkę a ja piłam sobie kawkę i do niego gadałam nawet maszynką dał sobie podgolic i ani razu się nie skrzywił będziemy stałym klientem tym bardziej że to obok mnie jest
Ślicznie wyglada dużo lepiej niż w tamtych

Cytat:

duże sa w tesco na 18-24 w mothercare , early days , carters też ma . a jakbyś nie mogła dostać to daj cyne to jak pojadę na wólkę to Ci polskie przywiozę są nawet na 104 bodziaki . po ok 8 zeta za sztukę Ci by wyszły ,
Stary 2011-10-02, 21:11   #4452
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana nie żartuj z tym body. Mój Marci wysoki a właśnie ma na sobie body (fakt na 2-3lata) i jest na niego za duże. Kupiłam na hali tesco. Uwielbiam te bodziaki i pidżamki!! Naprawdę polecam.

W moich dzieciowych sklepach największe są na 92 i to takie gdzie już na Nine za małe sąA że moja mała od kwietnia nie nosi body(bo wyrosła z tych co miała)a ciepło było to nie szukałam nawet.
Jedynie tylko wiedziałam,że wyjazd do tesco mi został,bo tam wiem,że są duże albo na all zamówić z ed albo georga.
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Aga Danielek slicznie wygląda jak by coś, to chętnie zostanę jego teściową żeby Ana nie wiedziała

ja pierwszy zjazd za tydzień jak mała bez ciebie??

Dziś bylismy u tz'ta rodziców, wzięłam ze sobą nocnik, ale mała coś nie miała natchnienia na sikanie, nie mogła się skupić. Przez 3 godziny siku nie zrobiła a naprawdę dużo wypiła. Bałam się, że jak będziemy wracać to w aucie zrobi, ale nie, za to jak tylko weszłyśmy do domu od razu na nocnik i zrobiła

ja ostatnio przeglądałam fotki na telefonie i aż się wzruszyłam, gdzie moja malutka dziewczynka ona tak szybko rośnie... czas tak szybko leci
Ana wszystko widzi i grzmi.Danio teściową ma i to taką co przywali chętnej co się przymila jak będzie trzeba

Ja tyż za tydzień i wcale się nie cieszę,choć teoretycznie powinnam

Wow!Gratuluje Amelce,że tak ładnie wytrzymuję

Ja dzisiaj swoją wysadzałam i nasikała owszem aż 3 razy,ale na podłoge
Cytat:

Pop pewnie walczy z mdłościami

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
duże sa w tesco na 18-24 w mothercare , early days , carters też ma . a jakbyś nie mogła dostać to daj cyne to jak pojadę na wólkę to Ci polskie przywiozę są nawet na 104 bodziaki . po ok 8 zeta za sztukę Ci by wyszły ,
Dziękuje
Podjadę do tesco i tam kupię,chciałam dzisiaj kliknąć te z early days,ale się wstrzymałam,bo czy mi potrzebne aż 7 sztuk to ja nie wiembo body to tylko na wyjścia na zewnątrz będę zakładała,w domu koszulki.A koszulek Nina ma więcej niż włosów na głowie

Dziewczyny a Aga jest,bo przecież lata w klubie.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-10-02, 21:22   #4453
libra777
Zakorzenienie

Madzia gratuluję dotarcia do mety i medalu
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 21:27   #4454
minka26
Wtajemniczenie

madzia szacunek, że ty taka stara i ci się chce
Stary 2011-10-02, 21:37   #4455
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

za bieganie podziw respect i nie wiem co jeszcze

gratulacje dla amelki za siu siu u nas to w zyciu by jeszcze nie przeszlo!!!

w koncu h&m otwieraja u nas 5.11 . ciesze sie nie powiem ze nie , bo moze na zywo cos mi sie spodoba bo takto to ja szalu nie widzialam....

a co do dorastania tez sie nie moge nadziwic jak te dzieci szybko rosną !!!!!!

I BEDE WAS KUSIC I WKLEJAC ZDJECIA MOJEGO MALENSTWA JUZ NIEDLUGO!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Ja bym chciala juz ja tulic! nawet sobie nie wyobrazacie....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 21:48   #4456
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

ja nigdy nie widziałam tych płatków, jutro będe na zakupach to zerkne. Zosia uwielbia płatki.

Oliwka jakie Danielek miał fajne loczki, słodziak

Madzia- tż wyczyścił sprężarką laptopa i nie wyłącza się już. Podziękuj tż za pomoc

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 21:57   #4457
ania p
Zakorzenienie

madzia szacunek i gratulacje

Ana ja body zakładam pod bluzki bo u nas dośc chłodno w domu
Stary 2011-10-02, 22:07   #4458
Darusiaaaa
Zakorzenienie

rozkow juz nie chce, poluje teraz na otulaczki ze 2 sztuki , zobacze jutro czy tu nie bedzie u nas, pokupie jakies bodziaki i tego typu rzeczy bo generalnie rzecz biorac poki mam chec i sile latac po calym miescie z wozkiem to wykorzystam chwile

a nie pochwalilam sie ze mama mi zrobila suprise i stwierdzila, ze odkurzacz mam fajny zepterowski malutki to na rocznice slubu ( mamy 17 pazdziernika, w jej imieniny) tz dostanie whisky bo lubi od czasu do czasu a ja mopa parowego:P
tylko ja juz go dostalam
A.Camus
Stary 2011-10-02, 22:11   #4459
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc laseczki
ja nadal w dwupaku...
juz bym mogla rodzic,jest mi ciezko izaczelam puchnac...a do tego bole pipne...wiec juz za wesolo nie jest.
do terminu 20 dni...nie obraze sie jak zaraz mi wody odejda

zdjecia i dzieci super

TYLKOOLIWKA cudnybl ondas...czy w dlugich czy w krotkich wloskach i tak uroczy

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 22:14   #4460
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

gratulacje dla amelki za siu siu u nas to w zyciu by jeszcze nie przeszlo!!!

w koncu h&m otwieraja u nas 5.11 . ciesze sie nie powiem ze nie , bo moze na zywo cos mi sie spodoba bo takto to ja szalu nie widzialam....

a co do dorastania tez sie nie moge nadziwic jak te dzieci szybko rosną !!!!!!

I BEDE WAS KUSIC I WKLEJAC ZDJECIA MOJEGO MALENSTWA JUZ NIEDLUGO!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Ja bym chciala juz ja tulic! nawet sobie nie wyobrazacie....
H&M będzie w tej nowej galerii?? ŁAŁ!! w szoku jestem, oby wypaliła im lepsza niż ta na rondzie

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
czesc laseczki
ja nadal w dwupaku...
juz bym mogla rodzic,jest mi ciezko izaczelam puchnac...a do tego bole pipne...wiec juz za wesolo nie jest.

zdjecia i dzieci super

TYLKOOLIWKA cudnybl ondas...czy w dlugich czy w krotkich wloskach i tak uroczy
tego też życzę
Stary 2011-10-02, 22:17   #4461
agnieszka09
Wtajemniczenie

MINKA kochana jestes...jakies tam skurczyki sa ale zaraz pewnie znow spelznie na niczym

ja chce juzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz z

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 23:26   #4462
Darusiaaaa
Zakorzenienie

minka tam bedzie duzo ludzi z racji tesco, na ktore jak widzialam dzisiaj plany 5000m2 jest przeznacozne, wiec nie bedzie jakies takie jak bylo w zdw hahahah:P

to na rondzie totalny nie wypal, bo po 1 ceny sa kosmiczne, po 2 nie lubie tam chodzic bo jestem przewaznie 2,3 osoba ktora tam jest a tam nie pracuje wiec wszyscy sie patrza:P
no i ze 4 sklepy z garniturami, to raczej jak labirynt tez dosc nie udany wyglada, a figloraj na gorze porazka!! !
jedyne gdzie tam wchodze to do ksiegarnii, ale to tez tym bocznym wejsciem....
a i buty w outlecie ogladalam ale outlet to sredni skoro 599 kosztowaly;/

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

minka a hm bedzie na 100% otwarcie jest 5.11 , przynajmniej planowane
bedzie tez empik na pewno, rossman, hm, cos tam jeszcze ale to co mnie interesowalo to to i na to uwage zwrocilam
A.Camus
Stary 2011-10-02, 23:59   #4463
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
minka tam bedzie duzo ludzi z racji tesco, na ktore jak widzialam dzisiaj plany 5000m2 jest przeznacozne, wiec nie bedzie jakies takie jak bylo w zdw hahahah:P

to na rondzie totalny nie wypal, bo po 1 ceny sa kosmiczne, po 2 nie lubie tam chodzic bo jestem przewaznie 2,3 osoba ktora tam jest a tam nie pracuje wiec wszyscy sie patrza:P
no i ze 4 sklepy z garniturami, to raczej jak labirynt tez dosc nie udany wyglada, a figloraj na gorze porazka!! !
jedyne gdzie tam wchodze to do ksiegarnii, ale to tez tym bocznym wejsciem....
a i buty w outlecie ogladalam ale outlet to sredni skoro 599 kosztowaly;/

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

minka a hm bedzie na 100% otwarcie jest 5.11 , przynajmniej planowane
bedzie tez empik na pewno, rossman, hm, cos tam jeszcze ale to co mnie interesowalo to to i na to uwage zwrocilam
a gdzie jest napisane co tam będzie??

w ogóle ten architekt, który tą na rondzie projektował to masakra, ja mam podobne odczucia do ciebie i dlatego tam nie chodzę
Stary 2011-10-03, 05:55   #4464
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Bao gratulacje dla siostry Super! A Tobie życzę tej dziewuchy z całego serca! Doskonale Cię rozumiem, choć faktycznie możesz jakąś depresję złapać jak się okaże że to boy... No ale nie okaże się i basta! Do dzieła zatem!
Zdradź Ty mi jak pozmieniałaś język na ang na dziecięcych kanałach??

Pragnę się pochwalić iż mój Dyzio robi kupę na nocnik i sam się dopomina wysadzenia Chyba mogę zacząć naukę sikania na nocnik. Tylko co ze spacerami, podróżami, spaniem - laski jak sobie radzicie??
Co do mówienia hmmmm u nas tak owe nie występuje Rozumie wsio ale nie gada i jakoś póki co wcale mnie to nie stresuje

Dzisiaj byliśmy w łazienkach królewskich, ależ super jesień mamy

Oliwka super Danio wygląda, prawdziwy facet! Ja swojego też dwa dni temu ogoliłam
helołłłłł język da się smienić w ustawieniach, nie wiem jakiego masz pilota (no i czy akurat też masz polsat), na moim wciska się zielony guzik i wyskakuje "ścieżka audio" i jest ang/pol i tam zmieniam strzałką na pilocie i zatwierdzam ok i jim jam i disney junior (bo tylko te ogląda) już mam po angielsku. Reklamy tylko lecą po polsku, bo to nasze. Z innymi kanałami np. tlc czy club iinne też tak zrobiłam
Cytat:

a powiedz ty mi, bo nie pamiętam żebyś pisała, albo przeoczyłam, kto się teraz zajmuje Marcelkiem?? Niania wróciła czy posłała ś go do tego żłobka??

A ja mam dylemat przyszłościowy - nie wiem czy dam dziecko do przedszkola od 3 roku dzieci chorują u nas na potęgę! Koleżanki córka była we wrześniu tylko 4 razy w przedszkolu, reszta w domu z silnym przeziębieniem (teraz ma zapalenie oskrzeli), wydała na leki już ponad 300 zł łącznie we wrześniu a dodatkowo za przedszkole (państwowe) musiała i tak zapłacić 215 zł! tyle, że jedzenia nie liczyli! To ja już wolę dać tą kasę ojcu, niech siedzi dalej z nim

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 07:48   #4465
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
madzia szacunek, że ty taka stara i ci się chce
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Madzia gratuluję dotarcia do mety i medalu
Cytat:
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Madzia- tż wyczyścił sprężarką laptopa i nie wyłącza się już. Podziękuj tż za pomoc
No niestety komputery i stacjonarne i przenośne strasznie zasysają kurz, u mnie w domu to z paneli wszystko komputer wchlonieFajnie że pomogło
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
madzia szacunek i gratulacje
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
czesc laseczki
ja nadal w dwupaku...
Ja spuchłam strasznie niedługo przed porodem, jakoś tylko kilka dnioczywiście całą ciąże byłam mega spuchnięta, ale z 3-4 dni przed porodem to już maxymalnie, podobno organizm przygotowuje się do utraty krwiWięc trzymam kciuki ze szybki poród, ostatnie foteczki sobie porób, żeby pamiątke mieć

Wczoraj w necie trafiłam na film z tego biegu, i jak szczupła się sobie wydawałam, tak na tym filmie mam z 5 kg więcej niż mi się zdawałoDzisiaj na śniadanie musli, a nie kanapeczki

No i udało mi się dzisiaj obciąć Eryka. Zapuszczał włosy, miał już takie z 15 cm długości, i co rano jak wstawał to wszystko pionowo jak naelektryzowane, po moich wysiłkach z układaniem na żele i gumy, i tak mu częściowo sterczałyJak go maszynką zjechałam, to wygląda jakby miał o połowe mniejszą głowe, i taki proporcjonalny się zrobił Pewnie pani w szkole pomyśli że coś złapał, bo ostatnio o wszach ostrzegała

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:00   #4466
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dziękuję

No niestety komputery i stacjonarne i przenośne strasznie zasysają kurz, u mnie w domu to z paneli wszystko komputer wchlonieFajnie że pomogło

Dziękuję

Ja spuchłam strasznie niedługo przed porodem, jakoś tylko kilka dnioczywiście całą ciąże byłam mega spuchnięta, ale z 3-4 dni przed porodem to już maxymalnie, podobno organizm przygotowuje się do utraty krwiWięc trzymam kciuki ze szybki poród, ostatnie foteczki sobie porób, żeby pamiątke mieć

Wczoraj w necie trafiłam na film z tego biegu, i jak szczupła się sobie wydawałam, tak na tym filmie mam z 5 kg więcej niż mi się zdawałoDzisiaj na śniadanie musli, a nie kanapeczki

No i udało mi się dzisiaj obciąć Eryka. Zapuszczał włosy, miał już takie z 15 cm długości, i co rano jak wstawał to wszystko pionowo jak naelektryzowane, po moich wysiłkach z układaniem na żele i gumy, i tak mu częściowo sterczałyJak go maszynką zjechałam, to wygląda jakby miał o połowe mniejszą głowe, i taki proporcjonalny się zrobił Pewnie pani w szkole pomyśli że coś złapał, bo ostatnio o wszach ostrzegała
hehe

ale wariatka z Ciebie,przecież Ty szczupła jesteś,nie masz co narzekać

Muszę o tym odkurzaniu kompa powiedzieć mamie,bo jej się też przegrzewa i wyłącza-była ostatnio u informatyka z tym i ten polecił zakup podkładki jakiejś tam,która kosztowała 120zł.Mama kupiła i oczywiście nie pomogło,ciekawe dlaczego

Aga to Ty już śmigaj na porodówkę,co by mieć ten "zabieg"za sobą

Stary 2011-10-03, 08:07   #4467
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Madzia gratulacje za medal!!! Ja bym w zyciu nie pobiegła!

Agus zaciskam kciuki coby maleństwo nie wyszło po terminie!!!
Daria a Ty na kiedy masz termin dokładnie??

Danielek to nie ten sam chopczyk.. oh jaka szkoda loczków no ale to juz kawaler!!!

minka brava za siusianie!!

A ja tak wracac do domu bym mogła codziennie jesli moje dziecko by mnie tak codziennie witało... Jak mnie widzi przystaje wpatruje sie zaczyna biec do mnie wołając mama takim wolnym przeciagającym tonem i wyciaga raczki i wskakuje na rece i sciska za szyje a potem robi noski noski całuje i robi za policzki dzidziusia. cały rytuał.. .

nawet nie pytałam czy płakała ale chyba nie skoro nic nie mówili

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:22   #4468
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Bao ale od tego dziecka nie uchronisz czy pojdzie od 3 czy 4 latka czy od zerowki , wrzesien to kijowy okres , najwiecej chorob sie lapie, a w takim zbiorowisku i gdzie sa dzieciaki z roznych srodowisk to nie uniknione....
ja jestem zdecydowana ze mala na bank od 3 latka pojdzie , a teraz od grudnia zobaczymy jak to bedzie bo ja to bym chciala tak na 3-4 godzinki ze dwrazy w tygodniu ja puscic ale nie wiem czy mialby ja kto odebrac a jak beda duze mrozy to z malenstwem wychodzic nie bede, zobaczymy jak to bedzie przy maluszkach obu, jak mloda bedzie mocno lobuziwac to ja puszcze

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

minka nie wiem gdzie jest napisane co bedzie bo ja to widzialam na bezposrednich planach od firmy ktora okna tam wstawiala.

My od dzis zaczynamy intensywana nauke sikania, ale kurcze ona tez wstanie idzie gdzies zleje sie, pozniej usiadzie na nocnik, taniec radosci, oklaski, akcja wylewanie i czyszczenie nocnika itd. a pozniej idzie i ✂✂✂ na dywan:P

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

madziwnia dokladnie na 10 grudnia.
Pierwszy mi wyszedl na 24.12 ale to liczone z kolka bo nie pamietalam daty @, a pozniej jak zerknelam w kalendarz to z @ wychodzi mi na 10 grudnia.
Czyli jeszcze ccccccccccccaaally pazdziernik, listopadddddddd, no i mozna sie powoli pakowac na porodowke.

Juz bym chciala tulic maleństwo!!!!!!zwlaszcza po sobotniej wizycie u kuzynki
A.Camus
Stary 2011-10-03, 08:42   #4469
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

A ja mam dylemat przyszłościowy - nie wiem czy dam dziecko do przedszkola od 3 roku dzieci chorują u nas na potęgę! Koleżanki córka była we wrześniu tylko 4 razy w przedszkolu, reszta w domu z silnym przeziębieniem (teraz ma zapalenie oskrzeli), wydała na leki już ponad 300 zł łącznie we wrześniu a dodatkowo za przedszkole (państwowe) musiała i tak zapłacić 215 zł! tyle, że jedzenia nie liczyli! To ja już wolę dać tą kasę ojcu, niech siedzi dalej z nim
puszczają chore dzieci i później takie są skutki
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

poka film

Minka mój by w życie tyle nie wytrzymał, on chyba co 15 minut sika
Oliwka przerobiłas córcie na synka
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:15   #4470
sara 85
Zakorzenienie

pozaznaczałam sobie posty i wcieło wszystko;/

Iza- Zosieńka urocza

Ja już byłam w lidlu, kupiłam Zosi spodnie jeansy. Fajne te buty na zime były, jak bym wcześniej nie kupiła tych w deichmanie to bym wzieła, a chce jej kupić jeszcze jakieś kozaczki do sukieneczki. Ale buty na prawde świetne.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości