|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
a tu Danielek w długich i w krótkich Dusiaka tak u tego fryzjerka byliśmy,bardzo fajnie,siedział sobie w samochodziku i oglądał bajeczkę a ja piłam sobie kawkę i do niego gadałam nawet maszynką dał sobie podgolic i ani razu się nie skrzywił będziemy stałym klientem tym bardziej że to obok mnie jest
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-10-02 o 15:58 |
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Bao mówisz,że na Twojego wysokiego syna body 12-18 dobre?bo Nina akutalnie żadnego bodziaka nie ma,bo nigdzie w sklepach takich dużych już nie mogę znalezć,a na zimę body by się jeszcze przydało.A ja też z tych firm dużo razy zamawiałam i potwierdziam,że setki prań przeżyły i nic kompletnie się z nimi nie dzieje.
Oliwka zięciunio pikny i taki przystojny i widzę,że już odkurza-punkt dla niego ![]() Iza Zosia świetnie na tych fotach powychodziła,bardzo mi się podoba ta różowa dziewczynka
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!!
ja po dwóch długich dniach na uczelni!!! teraz mamy przedmioty juz bardziej ukierunkowane na przedszkola i klasy 1-3 rewelacja!! najlepsze- a zarazem najbardziej stresująca bedzie DRAMA.... wrrr juz mamy przygotowac scene z wykorzystaniem "niby " lustra Michalina powtórzyła za mna raz słowo je-dzie-my drugi raz wychodziły inne zblizone
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylkooliwka - rewelka - nie ten sam Danio,choć te loczki miały urok
|
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
Bao gratulacje dla siostry
Super! A Tobie życzę tej dziewuchy z całego serca! Doskonale Cię rozumiem, choć faktycznie możesz jakąś depresję złapać jak się okaże że to boy... No ale nie okaże się i basta! Do dzieła zatem! Zdradź Ty mi jak pozmieniałaś język na ang na dziecięcych kanałach?? Ana nie żartuj z tym body. Mój Marci wysoki a właśnie ma na sobie body (fakt na 2-3lata) i jest na niego za duże. Kupiłam na hali tesco. Uwielbiam te bodziaki i pidżamki!! Naprawdę polecam. Pragnę się pochwalić iż mój Dyzio robi kupę na nocnik i sam się dopomina wysadzenia Chyba mogę zacząć naukę sikania na nocnik. Tylko co ze spacerami, podróżami, spaniem - laski jak sobie radzicie??Co do mówienia hmmmm u nas tak owe nie występuje Rozumie wsio ale nie gada i jakoś póki co wcale mnie to nie stresuje ![]() Dzisiaj byliśmy w łazienkach królewskich, ależ super jesień mamy Oliwka super Danio wygląda, prawdziwy facet! Ja swojego też dwa dni temu ogoliłam
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
(mam jeszcze kilka innych). Dziś wyceirałam ją ręcznikiem ponczo, który dostałam od koleżanki i bardzo podobał jej się kaptur-jak jej już zdjęłam zakładała sama i wołała "czapa, czapa". A jak ją posadziłam na przewijak (na pralce) to jej się lew przypomiał-pokazuje na wieszak (pusty) i mówi "lew?, nie ma?"
Cytat:
oliwka, ale zmiana u dania!!! normalnie inny chłopak Fajnie na jedynm zdjęciu wygląda jakbyś miała prysznic w szafie
|
|
|
#4447 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aga Danielek slicznie wygląda żeby Ana nie wiedziała ![]() Cytat:
jak mała bez ciebie??Cytat:
![]() Dziś bylismy u tz'ta rodziców, wzięłam ze sobą nocnik, ale mała coś nie miała natchnienia na sikanie, nie mogła się skupić. Przez 3 godziny siku nie zrobiła a naprawdę dużo wypiła. Bałam się, że jak będziemy wracać to w aucie zrobi, ale nie, za to jak tylko weszłyśmy do domu od razu na nocnik i zrobiła ja ostatnio przeglądałam fotki na telefonie i aż się wzruszyłam, gdzie moja malutka dziewczynka ona tak szybko rośnie... czas tak szybko leci
|
|
#4448 |
|
Wtajemniczenie
|
minka to Amela już nawet w aucie bez pampka jeździ?? Wow, rewelacja!! I jak długo wytrzymała bez siusiania. Jak z miesiąc temu próbowałam mojego młodego uczyć na nocnik sikania to w 20 min zesikał się 4 razy. Straciłam ochotę i się poddałam
Teraz zacznę od nowa. P0P milczy i Aga milczy. No ciekawe, na P0P to jeszcze nie pora ale Aga to kto wie, może już tuli synusia
|
#4449 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Brakowało mi czasem siły i też myślałam, że może jej odpuszczę, ale wytrzymałam. Zaczęłyśmy wychodzić obok bloku bez pieluchy i było spoko. W sumie tak daleko bez pieluch to chodzę z nią od 2 tygodni może, zawsze mam ciuszki na przebranie, bo czasem jak się za dużo dzieje, to ona nie ma czasu iść siku i zdarzy jej się popuścić. Tylko śpi w nocy w pampersach jeszcze, w dzień już bez ![]() Ostatnio była u mnie koleżanka z synkiem o rok starszym od Amelki w pełni gadającym itd i nie powiem, żeby lepiej jej szło oduczanie od pieluchy małego. Kubus wiedział, że ma wołać i w ogóle a oboje z Amelka zrobili siku na dywan do tego on jej ciągle powtarza, że on kocha pieluszki i nie chce być bez nich Na każde dziecko musi przyjść właściwy moment ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia ja bodziaki kupowałam w Tesco w takich chyba 3 pakach, super jakościowo nic się z nimi nie działo, a wogle przeceny takie można trafić że za grosze dziecko obkupisz
Gmyrelka ja małego próbuje nauczyć sikania na lonie natury, ale narazie bezskutecznie. długo już siusiu trzyma. U moich rodziców ma swój nocnik, u ludzi robi bez problemu na kibelek, tylko spacery nam zostały, może w tym tyg. jak będę usilnie próbowała to się chłopak nauczy w krzaki robić, jak nie to w wekend z bratem będzie się uczył na drzewa sikać ![]() tylkooliwka normalnie nie ten sam chłopczyk Ja mojemu obcinam włosy, ale nie tak całkiem na krótko, że fajne loczki jeszcze ma, ale tak bardziej chłopieco. Wczorajsze zawody troche odchorowuje bo na końcówce mnie skurcz złapał straszny, i normalnie z godzine mnie trzymał, aż jeszcze czuję ból w łydce musze pamiętać żeby magnez brać.Ale kolejny medal mam do kolekcji, Erwinek uwielbia się nimi bawić No i ledwo co dobiegłam przez ten skurcz, i wogle w słońcu biegłam przez pole około 4 km, reszta dystansu między domami jednorodzinnymi na jakimś osiedlu. Normalnie ledwo co do tej mety dotarłam, Pewnie jakbym miała przy sobie tel. To bym po tz zadzwoniła żeby mnie z drogi zabrał do domu ![]() Mój ojciec wie jak wspierać bo jak mnie zobaczył na końcu że taka wykończona i obolała, to powiedział żebym sobie z tym bieganiem spokuj dała bo za stara jestem Ot taki słabszy dzień
|
|
#4451 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4452 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że moja mała od kwietnia nie nosi body(bo wyrosła z tych co miała)a ciepło było to nie szukałam nawet.Jedynie tylko wiedziałam,że wyjazd do tesco mi został,bo tam wiem,że są duże albo na all zamówić z ed albo georga. Cytat:
Ana wszystko widzi i grzmi.Danio teściową ma i to taką co przywali chętnej co się przymila jak będzie trzeba![]() Ja tyż za tydzień i wcale się nie cieszę,choć teoretycznie powinnam ![]() Wow!Gratuluje Amelce,że tak ładnie wytrzymuję ![]() Ja dzisiaj swoją wysadzałam i nasikała owszem aż 3 razy,ale na podłoge ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Podjadę do tesco i tam kupię,chciałam dzisiaj kliknąć te z early days,ale się wstrzymałam,bo czy mi potrzebne aż 7 sztuk to ja nie wiem bo body to tylko na wyjścia na zewnątrz będę zakładała,w domu koszulki.A koszulek Nina ma więcej niż włosów na głowie![]() Dziewczyny a Aga jest,bo przecież lata w klubie.
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia gratuluję dotarcia do mety i medalu
|
|
|
|
#4454 |
|
Wtajemniczenie
|
madzia szacunek, że ty taka stara
i ci się chce
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
za bieganie podziw respect i nie wiem co jeszcze
gratulacje dla amelki za siu siu u nas to w zyciu by jeszcze nie przeszlo!!! w koncu h&m otwieraja u nas 5.11 . ciesze sie nie powiem ze nie , bo moze na zywo cos mi sie spodoba bo takto to ja szalu nie widzialam.... a co do dorastania tez sie nie moge nadziwic jak te dzieci szybko rosną !!!!!! I BEDE WAS KUSIC I WKLEJAC ZDJECIA MOJEGO MALENSTWA JUZ NIEDLUGO!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Ja bym chciala juz ja tulic! nawet sobie nie wyobrazacie....
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwka jakie Danielek miał fajne loczki, słodziak ![]() Madzia- tż wyczyścił sprężarką laptopa i nie wyłącza się już. Podziękuj tż za pomoc
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
madzia szacunek i gratulacje
Ana ja body zakładam pod bluzki bo u nas dośc chłodno w domu
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
rozkow juz nie chce, poluje teraz na otulaczki ze 2 sztuki , zobacze jutro czy tu nie bedzie u nas, pokupie jakies bodziaki i tego typu rzeczy bo generalnie rzecz biorac poki mam chec i sile latac po calym miescie z wozkiem to wykorzystam chwile
![]() a nie pochwalilam sie ze mama mi zrobila suprise i stwierdzila, ze odkurzacz mam fajny zepterowski malutki to na rocznice slubu ( mamy 17 pazdziernika, w jej imieniny) tz dostanie whisky bo lubi od czasu do czasu a ja mopa parowego:P tylko ja juz go dostalam
|
|
#4459 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc laseczki
ja nadal w dwupaku... ![]() juz bym mogla rodzic,jest mi ciezko izaczelam puchnac...a do tego bole pipne...wiec juz za wesolo nie jest. do terminu 20 dni...nie obraze sie jak zaraz mi wody odejda ![]() zdjecia i dzieci super TYLKOOLIWKA
|
#4460 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
|
|
#4461 |
|
Wtajemniczenie
|
MINKA
ja chce juzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz z
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
minka tam bedzie duzo ludzi z racji tesco, na ktore jak widzialam dzisiaj plany 5000m2 jest przeznacozne, wiec nie bedzie jakies takie jak bylo w zdw hahahah:P
to na rondzie totalny nie wypal, bo po 1 ceny sa kosmiczne, po 2 nie lubie tam chodzic bo jestem przewaznie 2,3 osoba ktora tam jest a tam nie pracuje wiec wszyscy sie patrza:P no i ze 4 sklepy z garniturami, to raczej jak labirynt tez dosc nie udany wyglada, a figloraj na gorze porazka!! ! jedyne gdzie tam wchodze to do ksiegarnii, ale to tez tym bocznym wejsciem.... a i buty w outlecie ogladalam ale outlet to sredni skoro 599 kosztowaly;/ ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- minka a hm bedzie na 100% otwarcie jest 5.11 , przynajmniej planowane ![]() bedzie tez empik na pewno, rossman, hm, cos tam jeszcze ale to co mnie interesowalo to to i na to uwage zwrocilam
|
|
#4463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogóle ten architekt, który tą na rondzie projektował to masakra, ja mam podobne odczucia do ciebie i dlatego tam nie chodzę
|
|
#4464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja mam dylemat przyszłościowy - nie wiem czy dam dziecko do przedszkola od 3 roku
|
|
#4465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
Fajnie że pomogłoDziękuję Cytat:
oczywiście całą ciąże byłam mega spuchnięta, ale z 3-4 dni przed porodem to już maxymalnie, podobno organizm przygotowuje się do utraty krwi![]() Wczoraj w necie trafiłam na film z tego biegu, i jak szczupła się sobie wydawałam, tak na tym filmie mam z 5 kg więcej niż mi się zdawało Dzisiaj na śniadanie musli, a nie kanapeczki![]() No i udało mi się dzisiaj obciąć Eryka. Zapuszczał włosy, miał już takie z 15 cm długości, i co rano jak wstawał to wszystko pionowo jak naelektryzowane, po moich wysiłkach z układaniem na żele i gumy, i tak mu częściowo sterczały Pewnie pani w szkole pomyśli że coś złapał, bo ostatnio o wszach ostrzegała
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wariatka z Ciebie,przecież Ty szczupła jesteś,nie masz co narzekać ![]() Muszę o tym odkurzaniu kompa powiedzieć mamie,bo jej się też przegrzewa i wyłącza-była ostatnio u informatyka z tym i ten polecił zakup podkładki jakiejś tam,która kosztowała 120zł.Mama kupiła i oczywiście nie pomogło,ciekawe dlaczego ![]() Aga to Ty już śmigaj na porodówkę,co by mieć ten "zabieg"za sobą
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia gratulacje za medal!!! Ja bym w zyciu nie pobiegła!
Agus zaciskam kciuki coby maleństwo nie wyszło po terminie!!! Daria a Ty na kiedy masz termin dokładnie?? Danielek to nie ten sam chopczyk.. oh jaka szkoda loczków no ale to juz kawaler!!! minka brava za siusianie!! A ja tak wracac do domu bym mogła codziennie jesli moje dziecko by mnie tak codziennie witało... nawet nie pytałam czy płakała ale chyba nie skoro nic nie mówili
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Bao ale od tego dziecka nie uchronisz czy pojdzie od 3 czy 4 latka czy od zerowki , wrzesien to kijowy okres , najwiecej chorob sie lapie, a w takim zbiorowisku i gdzie sa dzieciaki z roznych srodowisk to nie uniknione....
ja jestem zdecydowana ze mala na bank od 3 latka pojdzie , a teraz od grudnia zobaczymy jak to bedzie bo ja to bym chciala tak na 3-4 godzinki ze dwrazy w tygodniu ja puscic ale nie wiem czy mialby ja kto odebrac a jak beda duze mrozy to z malenstwem wychodzic nie bede, zobaczymy jak to bedzie przy maluszkach obu, jak mloda bedzie mocno lobuziwac to ja puszcze ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- minka nie wiem gdzie jest napisane co bedzie bo ja to widzialam na bezposrednich planach od firmy ktora okna tam wstawiala. My od dzis zaczynamy intensywana nauke sikania, ale kurcze ona tez wstanie idzie gdzies zleje sie, pozniej usiadzie na nocnik, taniec radosci, oklaski, akcja wylewanie i czyszczenie nocnika itd. a pozniej idzie i ✂✂✂ na dywan:P ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- madziwnia dokladnie na 10 grudnia. Pierwszy mi wyszedl na 24.12 ale to liczone z kolka bo nie pamietalam daty @, a pozniej jak zerknelam w kalendarz to z @ wychodzi mi na 10 grudnia. Czyli jeszcze ccccccccccccaaally pazdziernik, listopadddddddd, no i mozna sie powoli pakowac na porodowke. Juz bym chciala tulic maleństwo!!!!!!zwlaszcza po sobotniej wizycie u kuzynki
|
|
#4469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Minka mój by w życie tyle nie wytrzymał, on chyba co 15 minut sika ![]() Oliwka przerobiłas córcie na synka
|
||
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
pozaznaczałam sobie posty i wcieło wszystko;/
Iza- Zosieńka urocza ![]() Ja już byłam w lidlu, kupiłam Zosi spodnie jeansy. Fajne te buty na zime były, jak bym wcześniej nie kupiła tych w deichmanie to bym wzieła, a chce jej kupić jeszcze jakieś kozaczki do sukieneczki. Ale buty na prawde świetne.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

smutno trochę, ze nam dorośleją dzieciaki
już niedługo same się sobą zajmą i mamusie będą be
Kubuś zaczął mówić po swojemu jakieś nowe sylaby, a jak chciał piciu to pokazał paluszkiem i zawołał: daj mi
ale fajnie, że coraz częściej coś mówi po swojemu
). Tyle....
Super! A Tobie życzę tej dziewuchy z całego serca! Doskonale Cię rozumiem, choć faktycznie możesz jakąś depresję złapać jak się okaże że to boy... No ale nie okaże się i basta! Do dzieła zatem! 
żeby Ana nie wiedziała
ona tak szybko rośnie... czas tak szybko leci 

Ot taki słabszy dzień

bo body to tylko na wyjścia na zewnątrz będę zakładała,w domu koszulki.A koszulek Nina ma więcej niż włosów na głowie