Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-02, 15:48   #691
Antiopa7
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

cotynato prawa piers mnie nie boli, lewa tak... to co masz cały czas te piersi pełne? moj zas dzis dosatał mm. nie dopił do konca i wciaz wypluwał...i nijak po tym spac nie chciał jak tak dalej pojdzie to padnie z głodu i wycienczenia.... i on i ja

wiesz co.. jak dziecko jest na spacerze to potem lepeij spi i je. wiec wychodz jaknajczesciej. ja TZ z małym wciaz wysyłam chodzi chetnie
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 15:57   #692
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
cotynato prawa piers mnie nie boli, lewa tak... to co masz cały czas te piersi pełne? moj zas dzis dosatał mm. nie dopił do konca i wciaz wypluwał...i nijak po tym spac nie chciał jak tak dalej pojdzie to padnie z głodu i wycienczenia.... i on i ja

wiesz co.. jak dziecko jest na spacerze to potem lepeij spi i je. wiec wychodz jaknajczesciej. ja TZ z małym wciaz wysyłam chodzi chetnie
Chyba są pełne, ponieważ jak ściagam ciuchy do mycia się albo jak wyciągam cycka do karmienia to mi kapie z niego. Poza tym mam takie uczucie że są pełniejsze. A tym bardziej jedna- ta w której mam zator- który na szczęście chyba na tyle szybko odkryłam, że obejdzie się bez antybiotyku. A ty po czym wnioskujesz , że puste? Jak naciskasz na granicy ciemne/jasne to nie pryska? Nie kapie?

Mi ta babka powiedziała, że nawet jak sutki są poranione a dobrze się przystawi to nic nie powinno boleć. I prawda. Ja mam takie dziwne głębsze ranki i jak ona mi go przystawiało to normalnie przyjemność, zupełnie nic nie bolało. Teraz jak boli to wiem że źle przystawiłam.

A u nas z spacerami to jest tak, że pierw mały marudzi bo głodny, później przysypia na chwilę to szkoda budzić i nie idziemy. Po kilkunastu minutach się budzi... i tak w kółko. A ostatnie dwa dni - i dzisiaj tż nie było w tych porach kiedy bym chciała wyjść i albo przepadnie, albo zaraz wybudzę Filipka ( śpi 3 godziny...) i pójdziemy. A sama nie pójdę bo nie ogarnę dziecka i znoszenia/wnoszenia wózka.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-10-02 o 15:59
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 16:15   #693
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja na chwilke wpadłam się pożalić że się stresuje tymi chrzcinami ale nie chodzi o samą msze itd. ale o potem atmosfere na przyjęciu, moja teściowa nie rozmawia z dwoma braćmi tż ani z bratowymi, jedna jest w ciąży z terminem na listopad a teściowa nic o tym nie wie mam nadzieję że będzie potrafiła się zachować i nie wprowadzi jakieś durnowatej atmsofery albo nie daj Boże kłótni bo normalnie ją

no nic, ide się szykować na bóstwo póki Natalcia śpi, z resztą tż też drzemke sobie robi

trzymajcie kciuki, miłego dzionka
to kciukasy za udane chrzciny napewno wszystko sie uda
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że nie piszę tego za wcześnie.... ale chyba zaczynamy się rozumieć powoli z Maleństwem...i ja zrobiłam się znacznie spokojniejsza.
Myślałam, że będzie gorzej... jestem w szoku, bo już mam prawie cały dwudaniowy, niedzielny obiad zrobiony...Dziecię nakarmione grzecznie śpiocha

Postaram się opisać mój poród (bo za chwilę zapomnę)
Zacznę od tego, że wymyśliłam sobie, że chcialam aby Mateusz urodził się 21.09 w swoje urodziny...ale leniuszek nie wykazywał specjalnie chęci. Więc postanowiłam mu "pomóc" i wychodząc na zakupy olałam windę i przeszlam się piechty (a mieszkam na 9 piętrze!). W parę godzin późńiej stwardniał mi brzuch i nie puszczał a po południu zaczęły się delikatne aczkolwiek regularne skurcze. Poszłam pod prysznic z nadzieją, że się rozkręci. Po prysznicu nieco rozczarowana mówię do męża, że nic się nie zmienia, nadal regularne, ale słabe skurcze...i mogłyby mi wody odejść to bym przynajmniej miala pewność, że coś się dzieje... I w tym momencie czuję jak mi leci po nogach!!! Zaczęliśmy się śmiać z niedowierzaniem. Wysuszyłam włosy, dopakowałam się i zostawiłam Wam wiadomość a w międzyczasie mężuś myślałam, że mnie zje...już stał niecierpliwie pod drzwiami i nie mógł uwierzyć, że ja na necie jeszcze buszuję. Pojechaliśmy do szpitala, było ok 19.00 a tam rozwarcie na 1cm, a wody dalej ciekną. Zrobiono mi lewatywę, skurcze skoczyły już na 2-3 minuty, rozwarcie na 3cm. Zaczęliśmy maraton po korytarzu, piłka jakoś mi nie spasowała. Potem prysznic. Rozwarcie na 5 cm...i znów kilometry na korytarzu. Tego dnia w ogóle bardzo mało zjadłam i dopadł mnie potworny głód, dobrze, że mialam landrynki. W innym pokoju rodzila laska...która tak krzyczala, że myślalam, że zaraz stamtąd ucieknę.... Potem była wanna i skurcze coraz mocniejsze. Dałam się namówić i zrezygnowałam ze znieczulenia, żeby nie przedłużać akcji, ale w tym momencie postanowiłam, że jeśli po wannie rozwarcie będzie mniejsze niż 7 cm, mam to gdzieś, biorę. I tak męczyłam się już ponad 7 godzin! Po wannie okazało się, że rozwarcie między 7-8 cm, więc konsekwentnie...rodzę bez...a tu nagle skurcze słabną i są już co 15 minut!!! Akcja się wycisza a ja skaczę na piłce jak głupia!!! W końcu decyzja lekarza...oksy. No i tu zaczął się konkret!!! Cieszyłam się, że tż jest blisko ale nie chcialam, żeby mnie dotykał albo cos do mnie mówił. Lepiej mi było jak skupiałam się na skurczach...rozmawialiśmy w przerwach. Po 9,5 godz. pierwszej fazy zaczęły się parte-0,5godz... Z nich niewiele pamiętam...tylko doping małża, że już blisko, że już widać...
No i o 5,41 wyskoczył mój Skarbek... Położyli mi go na brzuchu a ja poczułam ciepłe ciałko i niesamowity spokój. Małż dzielnie przeciął pępowinę ale był tak przejęty, że miał problem z obsługą aparatu . Potem było ważenie i mierzenie a mnie szyto...trzęsłam się jak galaretka. Okazało się, że moje dziecię rodziło się salutując...z rączką przy główce, więc oprócz tego, że bylam nacięta to jeszcze pękłam. Za chwilę przystawiono mi Małego do piersi...złapał od razu.
I od tamtej pory Mały był już stale ze mną... a ja na początku nie wiedzialam jak się nim opiekować, byłam przerażona...
Ale już lepiej...

No to się rozpisałam
super oopis, wzruszyłam sie normalnie
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

SMS OD MOONIK

pisze, że Julitka (3780 g i 60cm) przyszła na świat o 9.35 sn, do szpitala pojechali dopiero o 6 rano po całej nocy skurczów pisze jeszcze, że poród to niesamowite przeżycie a mąż ją bardzo wspierał

GRATULACJE dla MOONIK

A oto mała księżniczka
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja

dziś o 14 przyszła na świat Kamilka waży 3460 i ma 56v cm i jest sliczna tak pisze Tusia nasza kochana
Gratulacje dziewczynyklas ki: Witamy małe kobitki na świecie

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

A mnie rozkłada jakieś choróbsko Gardło boli, nos zatkany i cała osłabiona jestem z gorączką Wpadłam tylko poczytać newsy i uciekam pod kocyk, bo TŻ mnie juz goni
Buziaczki maminki, miłego niedzielnego popołudnia
Stary 2011-10-02, 17:05   #694
cotynato
Zakorzenienie

Tak chciałam żeby mały spał w ciągu dnia że chyba Filip mi chce prezent zrobić bo śpi aż 4 godziny. I muszę go wybudzać bo miałam go co 2h karmić, ale buziaczki i zaczepianie go nie rusza. No nic, pewnie i tak nadrobi zaraz przespany czas wiszeniem na cycku, więc nie panikuję

Wymianka.
Stary 2011-10-02, 17:45   #695
19natka88
Zakorzenienie

Dzięki za rady odnośnie ciemieniuchy Narazie próbujemy domowego sposobu jakim jest...masło
I muszę też powiedzieć, że mój synek zmienił się w przeciągu kilku godzin normalnie zdarzyło mu się śmiać świadomie, jakieś dźwięki już mu się wyrywają i jest taki zainteresowany światem, odwraca główkę jak ktoś się do niego zbliża i nie spał 3h i wcale nie płakał tylko się rozglądał cudne to jest

acelinka za chrzciny i atmosferę na przyjęciu

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
-----Wy dziecko "narzucacie" na pierś, czy po prostu przystawiacie i ono samo mniej więcej łapie tę cyckę? Ja "narzucam" wg rad i mały mam wrażenie i tak nie łapie tak głęboko jak powinien. Co prawda łyka, ale nieralne jest żeby jeść ponad godzinę i nie napełnić takiego małego brzuszka.

Mój łapczywiec sam się rzuca na pierś i tylko pilnuję żeby złapał jak najwięcej brodawki.

- Ile mniej więcej macie drzemek małego i po ile minut w ciągu dnia? Wiem, że już pytałam, ale chyba mało kto odpisał a jestem strasznie ciekawa.
U nas jest mniej więcej tak: pobudka ok 8.00, 9.00-9.30 zasypia, śpi tak do 11.30-12.00, jedzonko, spacer na którym śpi - wczoraj nawet 2h, jedzonko, potem tak do 18.00 jest aktywny, kąpiel, jedzonko i tak ok 19.00-19.30 zasypia.

Cytat:
hej
ja na szybko pisze od rodziców

mam przyjemość donieść, że dzis pojawiła sie na świecie śliczna dziewczynka

SMS OD MOONIK

pisze, że Julitka (3780 g i 60cm) przyszła na świat o 9.35 sn, do szpitala pojechali dopiero o 6 rano po całej nocy skurczów pisze jeszcze, że poród to niesamowite przeżycie a mąż ją bardzo wspierał

GRATULACJE dla MOONIK

A oto mała księżniczka
GRATULACJE!!!:ro za: Śliczna dziewczynka

Cytat:

Hahaha a ja sobie potoczę monologi póki mogę później może nie będzie kiedy

Jak wasze brzuchy? Ja jestem w szoku jak mój szybko się "wchłania". Co prawda rozstępy zostaną już na pamiątkę , ale byłam pewna że się chodzi z takim wieelkim długo. Tzn taką połową tego ciążowego i to nawet nie wiem czy na tyle liczyłam

i wyszedł mi w sumie wywód- a ja sama tak wywody uwielbiam
U mnie prawie brzucha nie ma Jeszcze nie jest idealny, ale w ubraniach wyglądam nieźle Jedynie na piersiach robią mi się coraz większe rozstępy

Cytat:
heja

dziś o 14 przyszła na świat Kamilka waży 3460 i ma 56v cm i jest sliczna tak pisze Tusia nasza kochana

ale mi wycieła numer w kolejce ja byłam pierwsza zaczynam sie bac

a w ogóle własnei równoczesni edostałam dwa smsy , jeszcze moja koleżanka z dawnej pracy napisała ze urodziła wczoraj o 14:06 hehe wiec jak zaczełam odbierac teraz smsy to troche sie pogubiłam

Monik gratulacje
GRATULACJE!!!

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 17:50   #696
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
hej

SMS OD MOONIK

GRATULACJE dla MOONIK

A oto mała księżniczka
Cytat:
heja

GRATULACJE DZIEWCZYNKI

No cóż wywróżyłyśmy te niedzielne porody, ale grupa rodząca miała być inna

No ale od rana Irmith nie było

Ja dziś miałam sen: urodziłam bardzo szybko, ale nie to było ważne. Od razu po porodzie poszłam do wc i zrobiłam kupę I nie mogłam pojąć o co u Was mamuśki chodzi z tymi problemami z wypróżnieniem No to wiadomo już co nie przeraża najbardziej
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 18:04   #697
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
hej

SMS OD MOONIK

GRATULACJE dla MOONIK

A oto mała księżniczka
Cytat:
heja

Noooooooooo kochane- ogromne gratulacje

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
No cóż wywróżyłyśmy te niedzielne porody, ale grupa rodząca miała być inna
Właśnie

A ja nawet dziś rano, nie wiem czemu, poryczałam się jak idiotka, że nic Strasznie boję się rodzić ale nie rodzić i iść 7 na patologię jeszcze bardziej Niby mam jeszcze 5 dni, niby nie czuję ciśnienia jeszcze, ale jednak coś rano we mnie pękło bez sesnu
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 18:14   #698
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
hej

SMS OD MOONIK

GRATULACJE dla MOONIK

A oto mała księżniczka
Cytat:
heja

ale mi wycieła numer w kolejce ja byłam pierwsza zaczynam sie bac

a w ogóle własnei równoczesni edostałam dwa smsy , jeszcze moja koleżanka z dawnej pracy napisała ze urodziła wczoraj o 14:06 hehe wiec jak zaczełam odbierac teraz smsy to troche sie pogubiłam

Monik gratulacje

klask i:kla ski:GRATULACJE I WIELKIE BRAWA DZIEWCZYNY!!!!!!!!: jupi:
No to znów się rozkręca!!!!

A ja wlaśnie siedzę z teściami (cierpliwości..... ) za to Mati dostał śliczną karuzelę

Cotka dziś mamy dopiero 10 dni....wiem... może za szybko się cieszę...bo różnie to bywa i pewnie nieraz nas jeszcze dzieciny nas zaskoczą
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 18:19   #699
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

A ja nawet dziś rano, nie wiem czemu, poryczałam się jak idiotka, że nic Strasznie boję się rodzić ale nie rodzić i iść 7 na patologię jeszcze bardziej Niby mam jeszcze 5 dni, niby nie czuję ciśnienia jeszcze, ale jednak coś rano we mnie pękło bez sesnu
Wiem doskonale co masz na myśli z tą patologią
Ja nigdy nie brałam takiego scenariusza pod uwagę, a teraz staje się on coraz bardziej realny...
Stary 2011-10-02, 18:21   #700
AgnesD
Rozeznanie

wpadam pędem nie nadrabiam, bo nawet szans nie mam

mały zajmuje mój cały czas, cyc i cyc i butla jeszcze dochodzi bo mu mało

nie wiem jak wy dajecie radę

gratulacje dla mamusiek
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 18:21   #701
malamutka
Rozeznanie

DzastaW a jak u Ciebie?
Stary 2011-10-02, 18:21   #702
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Archi żebyś wiedziała jakiego ja mam stracha przed jutrem... też mi sie ryczec chce ale staram sie opanować normalnie sie czuje jak przed jakims egzaminem
ale juz właśnie staram sie włączyć myślenie zadaniowe - pójdę, pomęczę się, urodzę i do domu z maleńką zaraz zaczynam wieczorny relaksik z kąpielą w wannie także pewnie juz nie wejde dzisiaj

trzymajcie za nas kciuki , bede meldować co tam smskowo albo przez TZ
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 18:27   #703
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem doskonale co masz na myśli z tą patologią
Ja nigdy nie brałam takiego scenariusza pod uwagę, a teraz staje się on coraz bardziej realny...
no właśnie
Cytat:
Archi żebyś wiedziała jakiego ja mam stracha przed jutrem... też mi sie ryczec chce ale staram sie opanować normalnie sie czuje jak przed jakims egzaminem
ale juz właśnie staram sie włączyć myślenie zadaniowe - pójdę, pomęczę się, urodzę i do domu z maleńką zaraz zaczynam wieczorny relaksik z kąpielą w wannie także pewnie juz nie wejde dzisiaj

Ale to jutro już do szpit. idziesz? Nie we wt.??

Bardzo mocno trzymam kciuki
Stary 2011-10-02, 18:56   #704
agnyska81
Zakorzenienie

Ja dziś oszukuję - wpadłam szybko zobaczyć, jak poszło Moonik, ale nie spodziewałam się drugiego czerwonego posta

Cytat:
SMS OD MOONIK

GRATULACJE dla MOONIK
Moonik, podziwiam za opanowanie i bardzo się cieszę, że poród minął tak pozytywnie. No i córcia śliczna Gratuluję bardzo serdecznie

Cytat:
A to niespodzianka! Tusia, serdecznie gratuluję narodzin Kamilki Dużo zdrowia dla Was

A teraz mogę co nieco nadrobić.

U nas dziś małe zamieszanie, bo mieliśmy gości i Beny jakiś nerwowy. Je nieregularnie, śpi z przerwami Ale cudnie przespał noc (tą, która była tylko we dwoje) i w ogóle nie był kłopotliwy

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 19:01   #705
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
o jej to co na przykład jesz na obiad? masz jakies fajne przepisy w formie przesyłalnej? bo ja lubie takie różne dania bez mięska to bym bardzo poprosiła o jakąś inspiracje
Ja niestety słaba kuchara jestem. Wczo. jadłam makaron z pesto z orzechami i grzybkami- ale to akurat w restauracji po tym super udanym weselu ale pesto też sama kupowałam i robiłam z makaronem. W ogóle uwielbiam makarony. Kiedyś miałam bazę na ryż z różnego rodzaju warzywami.
W miarę często jem kotlety sojowe (te do gotowania a`la schabowe lub mielone) z ziemniakami. Czasem robię kotleciki do ziemniaczków sama- z soczewicy, cieciorki, z jajka lub np. warzywne (gniecie się groszek i marchewkę z puszki dodaje sól, pieprz, jajko, obtacza w bułce tartej i smaży) Wakacje minęły pod znakiem cukini zapiekanej (np. z kus kus, z soczewicą) lub duszonej jak leczo.
Lubię tez warzywa (szpinak ) zapiekane w cieście francuskim (takim gotowym w rulonie) albo kiełbaski sojowe zapiekane w tym cieście.
To tak na szybko co mi do głowy przychodzi
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
hej....ja tylko na chwilke.....

Pani doktor polecila zmiane mleczka dla malej....moge kupic tej samej firmy ale musi byc Comfort...tzn ze jest lzejsze dla brzuszka....i w zadnym wypadku mam nie dawac Gavisconu ( dla glupiej lekarki z GP)

Martwi mnie tylko jej waga....byla wazona 20.09 i bylo 422o a wczoraj bylo tylko 4460.....Zobacze jak bedzie przybierac na wadze po nowym mleczku.....No i wode dla niej musze gotowac w innym czajniku ktory bedzie tylko jej.....Woda ma byc gotowana raz....jak jej nie zuzyje to mam wylac.....

W wolnej chwili Was nadrobie.....

dla wszystkich
Najważniejsze, ze mimo wszystko przybiera
Dobrze , ze poszłaś do tej innej lek!
Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
l
Przepraszam za przerwę w nadawaniu. mama przyjechała ichciałam się trochę nacieszyć.

Dziękuję za kciuki za firmę. Archi sprzedajemy buty na allegro i sklepie internetowym.
NO mamą trzeba się nacieszyć

Poka te buty
Cytat:
Idę do kościółka. Może dzwony kościelne wykurzą Zuzię z mojego inkubatorka
No to chyba diabełkiem nie będzie jak dalej siedzi
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ja tez sie obawiam jutra bo tż tez wyjezdza tyle ze do Bydgoszczy na caly dzien
za pierwszy samotny dzień L. zaczyna tę nową prackę?
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja na chwilke wpadłam się pożalić że się stresuje tymi chrzcinami ale nie chodzi o samą msze itd. ale o potem atmosfere na przyjęciu...
Mam nadzieję,że wszystko poszło dobrze I liczę na fotki Natalki w tej ręcznie robionej szatce!!!
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że nie piszę tego za wcześnie.... ale chyba zaczynamy się rozumieć powoli z Maleństwem...i ja zrobiłam się znacznie spokojniejsza.

Opis porodu nawet nie przerażający aż tak- chociaż te 9 h I fazy
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
mój też kąpie, katmi, przewija, lula, dziś w nocy sprzedałam małą na 3 godzin. ja spałam małż ją karmił, a potem czuwała. a ja spałam sobie . ale za to relacje między nami, małżeńsko kiepawe. mam wrażenie, ze to długotrwały brak seksu.
Myślisz ,ze to o seksik chodzi??? Ja mam strasznego stresa na to po porodzie
Cytat:
aha, a moja psina ma dziś 3 urodziny
To wysmyraj jubilata ode mnie
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
mnie przed ciążą bolał, w trakcie, a teraz to już maskara. ..
TY to jestes biedna z tym kręgosłupem
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
dziękuję
pamiętacie jaki miałam problem z imieniem dla synka... nad tym nawet nie myśleliśmy, aż przyszło nie wiadomo skąd i zostało hehe
za wybór imienia
Stary 2011-10-02, 19:23   #706
malamutka
Rozeznanie

Cytat:

Jejciu - Ty już jutro do szpitala
Do mnie tż przyjeżdża jutro lub we wtorek - może mała na tatę czeka W sumie byłoby miło z jej strony Gorzej jak tata pojedzie, a ona się dopiero wtedy zdecyduje...

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

No dobra, dziś nie mogę rodzić - mam wielkie parcie na pizzę na cienkim cieście
Więc jutro najpierw muszę sobie takową zamówić i zdążyć skonsumować
Stary 2011-10-02, 19:40   #707
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Tuska i Moonik......gratulacje mamuski....niech Wasze maluszki zdrowo rosna....

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:

No dobra, dziś nie mogę rodzić - mam wielkie parcie na pizzę na cienkim cieście
Więc jutro najpierw muszę sobie takową zamówić i zdążyć skonsumować

Zazdroszcze apetytu
No tak...ja juz zapomnialam jaki mialam apetyt w ciazy.....zaraz po cc wszystko mi sie poprzestawialo i nie moge jesc........nie wiem czy sie za bardzo przejmuje mala ale normalnie zjem moze dwie kromki chleba na dzien i tyle...

Cytat:

Kochana trzymam kciuki.....

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
wpadam pędem nie nadrabiam, bo nawet szans nie mam

mały zajmuje mój cały czas, cyc i cyc i butla jeszcze dochodzi bo mu mało

nie wiem jak wy dajecie radę

gratulacje dla mamusiek
No ja to juz czasami mam lzy w oczach....chociaz nikt nie mowil ze bedzie kolorowo....Dzisiaj mala dopiero twardo usnela o 16....a tak to marudzila....plakala bo jeszcze jej dokucza brzuszek ...poki co bedzie tak jeszcze kilka dni zanim sie jej brzuszek przyzwyczai do nowego mleczka....
Ale kochana musisz wierzyc ze bedzie dobrze i nie nastawiac sie negatywnie....

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:

Noooooooooo kochane- ogromne gratulacje

Właśnie

za slowo "idiotka"...co to za obrazanie siebie ???
Czemu juz myslisz o patologii ?? Daj spokoj ....Bedzie dobrze...nie zamartwiaj sie

Mamuski....co robicie jak maluszki sa aktywne....?? Bo moja potrafi lezec spokojnie tylko przez pare minut a potem sie juz nudzi czyli wiadomo...placz....:brzyd al:
Stary 2011-10-02, 19:40   #708
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
hej....ja tylko na chwilke.....

Pani doktor polecila zmiane mleczka dla malej....moge kupic tej samej firmy ale musi byc Comfort...tzn ze jest lzejsze dla brzuszka....i w zadnym wypadku mam nie dawac Gavisconu ( dla glupiej lekarki z GP)

Martwi mnie tylko jej waga....byla wazona 20.09 i bylo 422o a wczoraj bylo tylko 4460.....Zobacze jak bedzie przybierac na wadze po nowym mleczku.....No i wode dla niej musze gotowac w innym czajniku ktory bedzie tylko jej.....Woda ma byc gotowana raz....jak jej nie zuzyje to mam wylac.....

W wolnej chwili Was nadrobie.....

dla wszystkich
Ta babka od doradztwa laktacyjnego mowila ze minimalnie dziecko musi przybrac 20g a dobe. chyba ze na mm inna norma?

Wymianka.
Stary 2011-10-02, 19:58   #709
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ta babka od doradztwa laktacyjnego mowila ze minimalnie dziecko musi przybrac 20g a dobe. chyba ze na mm inna norma?

szczerze to nie mam pojecia ile musi przybrac w ciagu doby...niby lekarka powiedziala ze nie powinnam sie przejmowac....ale wez tu sie nie przejmuj.... ......srednio je co 2 godz po 50-60 ml....i w ciagu doby wychodzi ze wypija ok 550-650 ml...i to niby dobrze....

Cotka a jak u Ciebie karmienie....?? Mam nadzieje ze coraz lepiej....
Stary 2011-10-02, 20:06   #710
cotynato
Zakorzenienie

dzisiaj jestem w dobrym humorze bo maly pospal i dl odetchnac a jutro sie okaze czy dokarmiamy czy nie. dalej dlugo wisi ale jak sie odpocznie i zalaczy klawiature kranowa icos do oglaania ro idzie wytrwac

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-10-02 o 20:08
Stary 2011-10-02, 20:14   #711
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cotka to super....

nie pamietam ktora pisala ze powinno sie kapac maluszka co drugi dzien....chyba Ty Cotka....Wlasnie lekarka mi to samo powiedziala wczoraj...ze niby maluszek ma swoja taka ochronke na skorce....No i postanowilam kapac mala co drugi dzien....A ze dzisiaj mecz Barcy to kapanie bedzie w przerwie....
Stary 2011-10-02, 20:14   #712
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Zazdroszcze apetytu
No tak...ja juz zapomnialam jaki mialam apetyt w ciazy.....zaraz po cc wszystko mi sie poprzestawialo i nie moge jesc........nie wiem czy sie za bardzo przejmuje mala ale normalnie zjem moze dwie kromki chleba na dzien i tyle...
Monia ja mam nadzieję, że po urodzeniu mój apetyt zmaleje. W końcu nie chcę wymieniać całej zawartości szaf z ubraniami

Co do tego przybierania na wadze. Pamiętajcie mamuśki, że dzieci przeważnie po urodzeniu przez pierwsze 2 doby spadają z wagi urodzeniowej (wykorzystują jeszcze to co wyciągnęły z łożyska ).
Dlatego nie powinno się ważyć dzidzi za wcześnie by w popłoch nie wpadać, że za mało przybrała na wadze
Stary 2011-10-02, 20:19   #713
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Co tu taki spokoj.... To ja mam wolne bo mala spi a Wy wszystkie gdzies pouciekalyscie.........:b rzydal:

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Monia ja mam nadzieję, że po urodzeniu mój apetyt zmaleje. W końcu nie chcę wymieniać całej zawartości szaf z ubraniami

Co do tego przybierania na wadze. Pamiętajcie mamuśki, że dzieci przeważnie po urodzeniu przez pierwsze 2 doby spadają z wagi urodzeniowej (wykorzystują jeszcze to co wyciągnęły z łożyska ).
Dlatego nie powinno się ważyć dzidzi za wcześnie by w popłoch nie wpadać, że za mało przybrała na wadze

Moze tez Ci zmaleje apetyt........zycze Ci tego.....
No ja juz z 73 kg spadlam na 55.....ale jeszcze sie nie mieszcze w moje dzinsy....

No moja ma juz 23 dni i juz po pierwszym tyg spadla z wagi a teraz powinna przybierac tylko cos wolno jej idzie....
Stary 2011-10-02, 20:23   #714
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Co tu taki spokoj.... To ja mam wolne bo mala spi a Wy wszystkie gdzies pouciekalyscie.........:b rzydal:

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Moze tez Ci zmaleje apetyt........zycze Ci tego.....
No ja juz z 73 kg spadlam na 55.....ale jeszcze sie nie mieszcze w moje dzinsy....

No moja ma juz 23 dni i juz po pierwszym tyg spadla z wagi a teraz powinna przybierac tylko cos wolno jej idzie....
ja z alym na cycu a na zakupy mamy jechac ciekawe jak pojdzie nam skoro sklep do 21

Wymianka.
Stary 2011-10-02, 20:30   #715
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
ja z alym na cycu a na zakupy mamy jechac ciekawe jak pojdzie nam skoro sklep do 21
To wyslij tylko Tz-a

Boshe u nas takie upaly ze nie dalo sie pospacerowac...po 30 min mala zaczela marudzic....ale przynajmniej ucielysmy sobie drzemke po poludniu...
Stary 2011-10-02, 20:31   #716
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:

Myślisz ,ze to o seksik chodzi??? Ja mam strasznego stresa na to po porodzie

To wysmyraj jubilata ode mnie

jubilatka wysmyrana

a co do nas nie wiem, posucha jest kilkumiesięczna szyjka, potem sie źle czułam, teraz połóg. a mój małż kochany ogólnie tylko w relacjach do mnie upierdliwy, złośliwy, czepialski, jaka baba przed @. mam wrażenie, że to właśnie to chodź on się nie przyznaje.... eeeeeeeeee do to

bardzo mi się podobał twój tekst - że coś w tobie pękło rano to nie był pęcherz i wody nie poszły

Tusia, Moonik super!!!! gratulacje.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 20:52   #717
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
za slowo "idiotka"...co to za obrazanie siebie ???
Czemu juz myslisz o patologii ?? Daj spokoj ....Bedzie dobrze...nie zamartwiaj sie
Bo jestem po terminie- u nas 7-go dnia trzeba się zgłosić do szpit. i kładą na patologię, a u mnie nic nie zapowiada porodu->szyjka długa, zwarta, skurczy brak, mały bryka. ech

A z tą waga to nieźle szybciutko leci!!! Tylko rzeczywiście jak z jedzonkiem tak nie teges to co ja się dziwię

Cytat:
ja sie staram odmóżdżyć przy filmie
Cytat:
jubilatka wysmyrana

a co do nas nie wiem, posucha jest kilkumiesięczna szyjka, potem sie źle czułam, teraz połóg. a mój małż kochany ogólnie tylko w relacjach do mnie upierdliwy, złośliwy, czepialski, jaka baba przed @. mam wrażenie, że to właśnie to chodź on się nie przyznaje.... eeeeeeeeee do to

bardzo mi się podobał twój tekst - że coś w tobie pękło rano to nie był pęcherz i wody nie poszły
No pękło nie to co trzeba humor mam dalej do doopy

A jubilatka dostała dziś coś szczególnego

A małż może tez przeżywa coś na wzór baby blues Gdzies czytałam,ze taką burzę hormonów w ciąży czy właśnie po to też faceci potrafią mieć. Oby szybko minęło

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

A ciekawe co z laskami z początku kolejki:

justii19 , eveline22 , Ellabailasola , OrangeJuice

Stary 2011-10-02, 20:59   #718
eveline22
Raczkowanie

melduję się ze nadal jestem 2w1 wywołanie mam 5 października buuuu
29 byłam w szpitalu z podejrzeniem odejścia wód,odesłali mnie do domu mam przyjść jak chlusną...albo skurcze się pojawią ale nic się nie dzieje....
mam doła jak cholera ja już chyba nigdy nie urodzę

Edytowane przez eveline22
Czas edycji: 2011-10-02 o 21:01
eveline22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 21:03   #719
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveline22 Pokaż wiadomość
melduję się ze nadal jestem 2w1 wywołanie mam 5 października buuuu
Może jeszcze synek zechce wyjść sam ja się ciągle łudzę

Ale 5 idziesz na patologię i od razu wywołanie czy jak??? Bo ja właśnie nie wiem jakie to procedury u nas są. We wt. mam jeszcze wizytę to się dopytam mojej gineski.
Stary 2011-10-02, 21:05   #720
eveline22
Raczkowanie

Archi sama nie wiem ostatnio lekarz mi powiedział że nie muszę się nastawiać że zostanę w szpitalu i to jest jeszcze bardziej dołujące.Ale jeśli mnie przyjmą to najpierw patologia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości