|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
cotynato prawa piers mnie nie boli, lewa tak... to co masz cały czas te piersi pełne? moj zas dzis dosatał mm. nie dopił do konca i wciaz wypluwał...i nijak po tym spac nie chciał jak tak dalej pojdzie to padnie z głodu i wycienczenia.... i on i ja
wiesz co.. jak dziecko jest na spacerze to potem lepeij spi i je. wiec wychodz jaknajczesciej. ja TZ z małym wciaz wysyłam chodzi chetnie
|
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Mi ta babka powiedziała, że nawet jak sutki są poranione a dobrze się przystawi to nic nie powinno boleć. I prawda. Ja mam takie dziwne głębsze ranki i jak ona mi go przystawiało to normalnie przyjemność, zupełnie nic nie bolało. Teraz jak boli to wiem że źle przystawiłam. A u nas z spacerami to jest tak, że pierw mały marudzi bo głodny, później przysypia na chwilę to szkoda budzić i nie idziemy. Po kilkunastu minutach się budzi... i tak w kółko. A ostatnie dwa dni - i dzisiaj tż nie było w tych porach kiedy bym chciała wyjść i albo przepadnie, albo zaraz wybudzę Filipka ( śpi 3 godziny...) i pójdziemy. A sama nie pójdę bo nie ogarnę dziecka i znoszenia/wnoszenia wózka. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-02 o 15:59 |
|
|
|
|
#693 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() napewno wszystko sie uda![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() klas ki: Witamy małe kobitki na świecie---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- A mnie rozkłada jakieś choróbsko Gardło boli, nos zatkany i cała osłabiona jestem z gorączką Wpadłam tylko poczytać newsy i uciekam pod kocyk, bo TŻ mnie juz goni![]() Buziaczki maminki, miłego niedzielnego popołudnia
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Tak chciałam żeby mały spał w ciągu dnia że chyba Filip mi chce prezent zrobić bo śpi aż 4 godziny. I muszę go wybudzać bo miałam go co 2h karmić, ale buziaczki i zaczepianie go nie rusza. No nic, pewnie i tak nadrobi zaraz przespany czas wiszeniem na cycku, więc nie panikuję
|
|
|
|
#695 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady odnośnie ciemieniuchy
![]() I muszę też powiedzieć, że mój synek zmienił się w przeciągu kilku godzin normalnie zdarzyło mu się śmiać świadomie, jakieś dźwięki już mu się wyrywają i jest taki zainteresowany światem, odwraca główkę jak ktoś się do niego zbliża i nie spał 3h i wcale nie płakał tylko się rozglądał cudne to jestacelinka za chrzciny i atmosferę na przyjęciuCytat:
Cytat:
:ro za: Śliczna dziewczynkaCytat:
Jeszcze nie jest idealny, ale w ubraniach wyglądam nieźle Jedynie na piersiach robią mi się coraz większe rozstępy![]() Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#696 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() No cóż wywróżyłyśmy te niedzielne porody, ale grupa rodząca miała być inna ![]() No ale od rana Irmith nie było Ja dziś miałam sen: urodziłam bardzo szybko, ale nie to było ważne. Od razu po porodzie poszłam do wc i zrobiłam kupę I nie mogłam pojąć o co u Was mamuśki chodzi z tymi problemami z wypróżnieniem No to wiadomo już co nie przeraża najbardziej
|
||
|
|
|
#697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Noooooooooo kochane- ogromne gratulacje ![]() Cytat:
![]() A ja nawet dziś rano, nie wiem czemu, poryczałam się jak idiotka, że nic Strasznie boję się rodzić ale nie rodzić i iść 7 na patologię jeszcze bardziej Niby mam jeszcze 5 dni, niby nie czuję ciśnienia jeszcze, ale jednak coś rano we mnie pękło bez sesnu
|
|||
|
|
|
#698 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:GRATULACJE I WIELKIE BRAWA DZIEWCZYNY!!!!!!!!No to znów się rozkręca!!!! A ja wlaśnie siedzę z teściami (cierpliwości..... ) za to Mati dostał śliczną karuzelę![]() ![]() ![]() Cotka dziś mamy dopiero 10 dni....wiem... może za szybko się cieszę...bo różnie to bywa i pewnie nieraz nas jeszcze dzieciny nas zaskoczą
|
||
|
|
|
#699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja nigdy nie brałam takiego scenariusza pod uwagę, a teraz staje się on coraz bardziej realny... |
|
|
|
|
#700 |
|
Rozeznanie
|
wpadam pędem nie nadrabiam, bo nawet szans nie mam
![]() mały zajmuje mój cały czas, cyc i cyc i butla jeszcze dochodzi bo mu mało ![]() nie wiem jak wy dajecie radę ![]() gratulacje dla mamusiek
|
#701 |
|
Rozeznanie
|
DzastaW a jak u Ciebie?
|
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mi sie ryczec chce ale staram sie opanować normalnie sie czuje jak przed jakims egzaminem ale juz właśnie staram sie włączyć myślenie zadaniowe - pójdę, pomęczę się, urodzę i do domu z maleńką zaraz zaczynam wieczorny relaksik z kąpielą w wannie także pewnie juz nie wejde dzisiajtrzymajcie za nas kciuki , bede meldować co tam smskowo albo przez TZ
|
|
|
|
|
#703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo mocno trzymam kciuki |
||
|
|
|
#704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś oszukuję - wpadłam szybko zobaczyć, jak poszło Moonik, ale nie spodziewałam się drugiego czerwonego posta
Cytat:
Gratuluję bardzo serdecznie Cytat:
A teraz mogę co nieco nadrobić. U nas dziś małe zamieszanie, bo mieliśmy gości i Beny jakiś nerwowy. Je nieregularnie, śpi z przerwami Ale cudnie przespał noc (tą, która była tylko we dwoje) i w ogóle nie był kłopotliwy
|
|
#705 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pesto też sama kupowałam i robiłam z makaronem. W ogóle uwielbiam makarony. Kiedyś miałam bazę na ryż z różnego rodzaju warzywami.W miarę często jem kotlety sojowe (te do gotowania a`la schabowe lub mielone) z ziemniakami. Czasem robię kotleciki do ziemniaczków sama- z soczewicy, cieciorki, z jajka lub np. warzywne (gniecie się groszek i marchewkę z puszki dodaje sól, pieprz, jajko, obtacza w bułce tartej i smaży) Wakacje minęły pod znakiem cukini zapiekanej (np. z kus kus, z soczewicą) lub duszonej jak leczo. Lubię tez warzywa (szpinak ) zapiekane w cieście francuskim (takim gotowym w rulonie) albo kiełbaski sojowe zapiekane w tym cieście.To tak na szybko co mi do głowy przychodzi ![]() Cytat:
Dobrze , ze poszłaś do tej innej lek! Cytat:
Poka te buty ![]() Cytat:
Cytat:
za pierwszy samotny dzień Cytat:
Cytat:
![]() Opis porodu nawet nie przerażający aż tak- chociaż te 9 h I fazy ![]() Cytat:
![]() To wysmyraj jubilata ode mnie ![]() TY to jestes biedna z tym kręgosłupem Cytat:
za wybór imienia
|
|||||||||
|
|
|
#706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do mnie tż przyjeżdża jutro lub we wtorek - może mała na tatę czeka W sumie byłoby miło z jej strony Gorzej jak tata pojedzie, a ona się dopiero wtedy zdecyduje...---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- No dobra, dziś nie mogę rodzić - mam wielkie parcie na pizzę na cienkim cieście Więc jutro najpierw muszę sobie takową zamówić i zdążyć skonsumować
|
|
|
|
|
#707 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Tuska i Moonik......gratulacje mamuski....niech Wasze maluszki zdrowo rosna....
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
Zazdroszcze apetytu ![]() No tak...ja juz zapomnialam jaki mialam apetyt w ciazy.....zaraz po cc wszystko mi sie poprzestawialo i nie moge jesc.... ....nie wiem czy sie za bardzo przejmuje mala ale normalnie zjem moze dwie kromki chleba na dzien i tyle...Cytat:
![]() Cytat:
Ale kochana musisz wierzyc ze bedzie dobrze i nie nastawiac sie negatywnie.... ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
Czemu juz myslisz o patologii ?? Daj spokoj ....Bedzie dobrze...nie zamartwiaj sie Mamuski....co robicie jak maluszki sa aktywne....?? Bo moja potrafi lezec spokojnie tylko przez pare minut a potem sie juz nudzi czyli wiadomo...placz....:brzyd al:
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczerze to nie mam pojecia ile musi przybrac w ciagu doby...niby lekarka powiedziala ze nie powinnam sie przejmowac....ale wez tu sie nie przejmuj.... ![]() Cotka a jak u Ciebie karmienie....?? Mam nadzieje ze coraz lepiej....
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj jestem w dobrym humorze bo maly pospal i dl odetchnac a jutro sie okaze czy dokarmiamy czy nie. dalej dlugo wisi ale jak sie odpocznie i zalaczy klawiature kranowa icos do oglaania ro idzie wytrwac
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-02 o 20:08 |
|
|
|
#711 |
|
Wtajemniczenie
|
Cotka to super....
![]() nie pamietam ktora pisala ze powinno sie kapac maluszka co drugi dzien....chyba Ty Cotka....Wlasnie lekarka mi to samo powiedziala wczoraj...ze niby maluszek ma swoja taka ochronke na skorce....No i postanowilam kapac mala co drugi dzien....A ze dzisiaj mecz Barcy to kapanie bedzie w przerwie....
|
#712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do tego przybierania na wadze. Pamiętajcie mamuśki, że dzieci przeważnie po urodzeniu przez pierwsze 2 doby spadają z wagi urodzeniowej (wykorzystują jeszcze to co wyciągnęły z łożyska ). Dlatego nie powinno się ważyć dzidzi za wcześnie by w popłoch nie wpadać, że za mało przybrała na wadze
|
|
|
|
|
#713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Co tu taki spokoj....
To ja mam wolne bo mala spi a Wy wszystkie gdzies pouciekalyscie.........:b rzydal:---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
Moze tez Ci zmaleje apetyt.... ....zycze Ci tego.....No ja juz z 73 kg spadlam na 55.....ale jeszcze sie nie mieszcze w moje dzinsy.... ![]() No moja ma juz 23 dni i juz po pierwszym tyg spadla z wagi a teraz powinna przybierac tylko cos wolno jej idzie....
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Boshe u nas takie upaly ze nie dalo sie pospacerowac...po 30 min mala zaczela marudzic....ale przynajmniej ucielysmy sobie drzemke po poludniu...
|
|
#716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jubilatka wysmyrana a co do nas ![]() bardzo mi się podobał twój tekst - że coś w tobie pękło rano ![]() Tusia, Moonik super!!!! gratulacje.
|
|
#717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tą waga to nieźle szybciutko leci!!! Tylko rzeczywiście jak z jedzonkiem tak nie teges to co ja się dziwię ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
humor mam dalej do doopy ![]() A jubilatka dostała dziś coś szczególnego ![]() A małż może tez przeżywa coś na wzór baby blues Gdzies czytałam,ze taką burzę hormonów w ciąży czy właśnie po to też faceci potrafią mieć. Oby szybko minęło ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- A ciekawe co z laskami z początku kolejki: justii19 , eveline22 , Ellabailasola , OrangeJuice
|
|||
|
|
|
#718 |
|
Raczkowanie
|
melduję się ze nadal jestem 2w1 wywołanie mam 5 października buuuu
![]() 29 byłam w szpitalu z podejrzeniem odejścia wód,odesłali mnie do domu mam przyjść jak chlusną...albo skurcze się pojawią ale nic się nie dzieje.... mam doła jak cholera ja już chyba nigdy nie urodzę
Nasza największa niespodzianka-Dominika ur 8.10.2011 Nasza księżniczka-Weronika ur 16.06.2006 Edytowane przez eveline22 Czas edycji: 2011-10-02 o 21:01 |
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Może jeszcze synek zechce wyjść sam
ja się ciągle łudzę ![]() Ale 5 idziesz na patologię i od razu wywołanie czy jak??? Bo ja właśnie nie wiem jakie to procedury u nas są. We wt. mam jeszcze wizytę to się dopytam mojej gineski. |
|
|
|
#720 |
|
Raczkowanie
|
Archi sama nie wiem ostatnio lekarz mi powiedział że nie muszę się nastawiać że zostanę w szpitalu i to jest jeszcze bardziej dołujące.Ale jeśli mnie przyjmą to najpierw patologia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

chodzi chetnie

ale nie chodzi o samą msze itd. ale o potem atmosfere na przyjęciu, moja teściowa nie rozmawia z dwoma braćmi tż ani z bratowymi, jedna jest w ciąży z terminem na listopad a teściowa nic o tym nie wie
mam nadzieję że będzie potrafiła się zachować i nie wprowadzi jakieś durnowatej atmsofery albo nie daj Boże kłótni bo normalnie ją 

. W innym pokoju rodzila laska...która tak krzyczala, że myślalam, że zaraz stamtąd ucieknę...
. Potem była wanna i skurcze coraz mocniejsze. Dałam się namówić i zrezygnowałam ze znieczulenia, żeby nie przedłużać akcji, ale w tym momencie postanowiłam, że jeśli po wannie rozwarcie będzie mniejsze niż 7 cm, mam to gdzieś, biorę. I tak męczyłam się już ponad 7 godzin! Po wannie okazało się, że rozwarcie między 7-8 cm, więc konsekwentnie...rodzę bez

klas ki:
Wpadłam tylko poczytać newsy i uciekam pod kocyk, bo TŻ mnie juz goni
zdarzyło mu się śmiać świadomie, jakieś dźwięki już mu się wyrywają i jest taki zainteresowany światem, odwraca główkę jak ktoś się do niego zbliża i nie spał 3h i wcale nie płakał tylko się rozglądał 
Strasznie boję się rodzić ale nie rodzić i iść 7 na patologię jeszcze bardziej 

też mi sie ryczec chce ale staram sie opanować
) zapiekane w cieście francuskim (takim gotowym w rulonie) albo kiełbaski sojowe zapiekane w tym cieście.