Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz. XI - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-02, 22:59   #1561
niut0
Zakorzenienie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny po weekendzie

Gratuluję wszystkim PM wybrania sukien

Powiem Wam, że byłam wczoraj w jednym salonie, ale to całkowicie przypadkiem bo byłam z mama na zakupach i tak tylko wyszłyśmy zobaczyć co jest.... I Uwaga uwaga!!! NIC mi sie nie spodobało.... Musze isć jeszcze do innych moze coś mi wpadnie w oko...

Co do wchodzenia i wychodzenia z kościoła to u mnie jet tak że młodzi wchodzą jako ostatni, a jak wychodzą to większość osób już jest na zewnątrz...
Ale mierzyłaś coś? Mnie na manekinie/zdjęciach katalogowych też nic nie urzekło

uciekam spać
Stary 2011-10-02, 23:04   #1562
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m
Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
aaa i dziewczyny, miesiąc temu nie poprosiłam Was o kciuki i dostałam tragiczną ocenę ze sprawdzianu, więc tym razem nie będę taka głupia i proszę o kciuki na jutro w godzinach od 10 do 13
Się robi

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
A ja właśnie siedzę i zastanawiam się, co jeszcze mogę powtórzyć na obronę i chyba najlepiej chorwackie słówka...
Teraz to ja Ci powiem, że już nic nie powtarzaj, wyluzuj się, zrelaksuj i idź na żywioł
Tia... jasne! Sama dobrze wiem, że tak to se ne da, ale zawsze możesz spróbować

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
W której się wam najbardziej podobam z tych wrzuconych w załącznikach
Szczerze- to suknie nie w moim typie
ale jeśli już to 2 bardziej mi sie podoba (pomijając za mały gorset).

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

a teraz siedzę w domku i trzeźwieję po weselu i porawinach
Coś ostatnio nasze Pmki nie mają szczęścia do wesel w remizach. Jestem pewna, że to kwestia złej organizacji i nieuświadomienia. Poza tym nie dziwię się, że mało miejsca było, jeśli wesele na tak spora liczbę osób. I co mnie baaaaaaardzo denerwuje- to długie przerwy jakie robią zespoły.
Suknia Pmki nie w moim guście. Ale co tam moja opinia

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak u was wygląda wchodzenie i wychodzenie z kościoła w czasie ślubu? Młodzi wchodzą do kościoła jako ostatni (wszyscy goście siedzą już w kościele) i wychodzą jako ostatni (wszyscy goście czekają na nich na zewnątrz)? Ja bym chciała, żeby u nas tak było.
Na tym dzisiejszym ślubie młodzi wchodzili do pustego kościoła i wychodzili jako jedno z pierwszych (my z koleżankami wyszłyśmy szybciej, żeby ich obsypać, potem dopiero wychodzili goście i sypali ich znowu grosikami, jak oni już te "nasze" zbierali)
Z tym to różnie bywa. Zależy od gości przede wszystkim. Ale w większości przypadków goście już siedzą w kościele, gdy wchodzi PM. A za PM wchodzą świadkowie/ drużba. Przy wychodzeniu też jest różnie. Mi się podoba, jak cząstka gości czeka już na Młodych przed kościołem, a reszta (chociażby rodzice, rodzeństwo, dziadkowie) wychodzą za Młodymi.

Zmykam spać, bo mi bateria zaraz padnie

Dobrej nocy Kochane

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 23:21   #1563
Talaaa87
Zadomowienie

Kabriela za zaklepanie terminu
nena1984 kciuki będą trzymane

Cytat:
Ale mierzyłaś coś? Mnie na manekinie/zdjęciach katalogowych też nic nie urzekło

uciekam spać
Jeszcze nic nie mierzyłam, bliżej końca roku pójde szukać czegoś konkretnego... jak na razie to nie mam na to ochoty, bo mam małe problemy w domu....

Dziewczyny, które nie są zdecydowane na suknie, moim zdaniem to Wy powinnyście poczuć WOW mierząc suknie i czuć się w nich cudownie... takie jest moje zdanie....

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

A teraz już uciekam spać... Może juto będzie lepiej...

Dobrej nocy Kochane

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 01:03   #1564
__Paulinka__
Zakorzenienie

Czesc

Cytat:
Udanego pobytu w PL i czekamy na fotki
dziekuje

teraz mam chwilkę na nadrobienie Was Widze, ze duzo z Was ostatnio kupila suknieTez juz bym chciala miec.. eh..
Troche przykro mi sie dzisiaj zrobilo Moj tata mial urodziny i przyszla ciocia z wujkiem na poczatku i gadka o slubie.. no i cos tam o orkiestrach zaczynają mowic a moja mama: " no oni mają jakiegos DJa.." i taką mine zrobila, ze az mi sie plakac chcialo. Nie chcialam wjezdzac na moją mame przy gosciach, ale smutno mi teraz, bo moja mama i wogole rodzina nigdy nie byla na weselu z DJem, wiec oni sobie wyobrazają ze przyjdzie jakis typek z dyskoteki i bedzie puszczal techno czy cos tam.. i nie da sie wytlumaczyc ze tak nie bedzie.. Tym bardziej, ze to my placimy za cale wesele, to chyba mam prawo do tego zeby sobie wybrac co chce, nie?
Z dobrych rzeczy to dzisiaj rozmawialam z moim kuzynem, ktory zaczyna grac na weselach, w kosciolach z kolegą, grają na przeroznych instrumentach (w tym na skrzypcach), są naprawde uzdolnieni muzycznie i powiedzial, ze nie ma najmniejszego problemu zeby zagrali na naszym slubie w kosciele bo my nie chcemy naszego organisty,bo spiewa, jakby mu ktos jaja związał..:/ mowie to mojej mamie, a ona: no ale organista musi byc! jak to ty tak mozesz nie miec naszego organisty?? .. i powiedzcie co ja mam poradzic powiedzialam mamie, ze ona juz swoj slub miala, teraz ja mam swoj i ja decyduje.. ale to nie zmienia faktu, ze mi przykro
eehhh.. jakos pierwszy dzien w domu nie minąl mi zbyt fajnie pod tym wzgledem...
pozatym wklejalam Wam kilka dni temu nasza kanape, ktorą zamowilismy.. miala byc czarna - przyszla biala.. no zesz K***A! Jutro tam dzwonie, zeby ich z**bac i niech mi w zebach przywoza czarną .. wkurzylam sie..

dobra, nie bede Was (i mnie ) juz dalej zanudzac tymi smentami, ale komus musialam sie wygadac. Ogolnie moze mam taki humor bo dostalam dzisiaj @ .. wiec moze z lekka przesazam.. ide spac.. dobranoc
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 07:37   #1565
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Czy ktoś mi może streścić ostatnie 22 strony wątku...... jakieś nowe suknie, nabytki, przeglądam trochę wątek ale za niedługo do pracy muszę wychodzić...

w ten weekend zaliczyłam 4 kolokwia, 3 tematy z chemii klinicznej, mam zadanie domowe z fizjologii i ogromny materiał z parazytologii do ogarnięcia........ jak o 8 zaczynałam tak o 20 kończyłam.....masakra...

ślub? oj nie wiem kiedy będę miała czas na to, ale jedna koleżanka ma ślub w dniu ostatniego zjazdu w czerwcu, więc i tak mam lepiej

pozdrawiam Was gorąco!
Stary 2011-10-03, 07:46   #1566
MARGIDA
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczynki w poniedziałek
idę poczytać, co tam naskrobałyście
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:21   #1567
marylka80
Zadomowienie

Dzien dobry w poniedzialek
U nas zapowiada sie kolejny sloneczny dzien wczoraj bylo chyba z 25 stopni, normalnie cieplej niz latem a ja w drodze do Amsterdamu...dzis pierwszy dzien w banku...normalnie stresa mam jak cholera... Trzymajcie kciuki
Milutkiego dnia wam zycze
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:36   #1568
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
U nas zapowiada sie kolejny sloneczny dzien wczoraj bylo chyba z 25 stopni, normalnie cieplej niz latem a ja w drodze do Amsterdamu...dzis pierwszy dzien w banku...normalnie stresa mam jak cholera... Trzymajcie kciuki
dasz radę, ale na wszelki wypadek

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
w ten weekend zaliczyłam 4 kolokwia, 3 tematy z chemii klinicznej, mam zadanie domowe z fizjologii i ogromny materiał z parazytologii do ogarnięcia........ jak o 8 zaczynałam tak o 20 kończyłam.....masakra...
parazyty
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:37   #1569
Magdzia0108
Zadomowienie

Dzień dobry
I znowu 5 dni do pracy, czemu te weekendy tak lecą....
W ogóle zalatany dzisiaj dzień, po pracy od razu na piaskowanie jadę bo kupiłam kupon z groupona i wieczorem na aerobik

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:21   #1570
kindziulindzia
Zakorzenienie

Witam poniedziałkowo

gratuluje kupna sukien każdej z osobna i najważniejsze żeby Wam się podobały

w środę kolejny maraton tym razem wzięłam urlop by poświęcić cały dzień na wybór i wybranie tej najpiękniejszej
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:23   #1571
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo

gratuluje kupna sukien każdej z osobna i najważniejsze żeby Wam się podobały

w środę kolejny maraton tym razem wzięłam urlop by poświęcić cały dzień na wybór i wybranie tej najpiękniejszej

gdzie bedziesz szukac??

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:29   #1572
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
a ślub był w firleju a wesele w serocku
Tak a co poznajesz po zdjęciach?
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:39   #1573
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

dobra, nie bede Was (i mnie ) juz dalej zanudzac tymi smentami, ale komus musialam sie wygadac. Ogolnie moze mam taki humor bo dostalam dzisiaj @ .. wiec moze z lekka przesazam.. ide spac.. dobranoc

Kochana rozumiem Cię. Opinia mamy zawsze się będzie dla nas liczyć. Może ona potrzebuje czasu, żeby się oswoić z dj i brakiem organisty na ślubie. Z reszta mama Cię kocha, więc jakkolwiek byś nie zrobiła to i tak na koniec będzie się jej podobać
A z tą kanapą to przegięli!!!! Jak można pomylić biel z czernią

Cytat:
Będzie dobrze!!!!!

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-10-03, 09:39   #1574
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
gdzie bedziesz szukac??
magdus a jak obsługa w Tylko Ona bo widzę że tam suknię zakupiłaś czy się mylę

w środę mam zaplanowane:
- Kijowska
- Targowa
- jeszcze raz Tylko Ona
- jeszcze raz Madonna
19.05.2012
Stary 2011-10-03, 09:44   #1575
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny a jak u was wygląda wchodzenie i wychodzenie z kościoła w czasie ślubu? Młodzi wchodzą do kościoła jako ostatni (wszyscy goście siedzą już w kościele) i wychodzą jako ostatni (wszyscy goście czekają na nich na zewnątrz)? Ja bym chciała, żeby u nas tak było.
Na tym dzisiejszym ślubie młodzi wchodzili do pustego kościoła i wychodzili jako jedno z pierwszych (my z koleżankami wyszłyśmy szybciej, żeby ich obsypać, potem dopiero wychodzili goście i sypali ich znowu grosikami, jak oni już te "nasze" zbierali)
No właśnie z tym wychodzeniem jest tak, że zwykle Goście czekają, aż Młodzi wyjdą, bo to tak ładnie, jak wychodzą, a potem się okazuje, że na zewnątrz nikt nie czeka, no i taka lipa trochę podobało mi się na moim pierwszym wrześniowym weselu, że PM owszem szli do wyjścia, ale w ostatniej chwili schowali się z boku w przedsionku kościoła i dali wyjść wszystkim Gościom - wtedy wszyscy wyszli, dostali woreczki z ryżem, były też bańki mydlane, a Druhny sypały płatki - normalnie szaleństwo, ale naprawdę fajnie to wyglądało, bo wszyscy coś sypali, wiwatowali i tak to powinno wyglądać więc my chyba też najpierw damy wyjść Gościom

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Teraz to ja Ci powiem, że już nic nie powtarzaj, wyluzuj się, zrelaksuj i idź na żywioł

Coś ostatnio nasze Pmki nie mają szczęścia do wesel w remizach. Jestem pewna, że to kwestia złej organizacji i nieuświadomienia. Poza tym nie dziwię się, że mało miejsca było, jeśli wesele na tak spora liczbę osób. I co mnie baaaaaaardzo denerwuje- to długie przerwy jakie robią zespoły.
Hehe, powiedz mi jeszcze, że "nie przejmuj się, obrona to tylko formalność", a strzelę sobie w łeb

Co do tych remizowych, to myślę, że to właśnie kwestia złej organizacji i ograniczonego budżetu, przynajmniej "moje" takie było. Są remizy i remizy, niektóre wyglądają tak mała budka i tak też się w niej czujesz, a niektóre są wypasione czasem bardziej, niż sale w lokalach.

Cytat:
Troche przykro mi sie dzisiaj zrobilo Moj tata mial urodziny i przyszla ciocia z wujkiem na poczatku i gadka o slubie.. no i cos tam o orkiestrach zaczynają mowic a moja mama: " no oni mają jakiegos DJa.." i taką mine zrobila, ze az mi sie plakac chcialo. Nie chcialam wjezdzac na moją mame przy gosciach, ale smutno mi teraz, bo moja mama i wogole rodzina nigdy nie byla na weselu z DJem, wiec oni sobie wyobrazają ze przyjdzie jakis typek z dyskoteki i bedzie puszczal techno czy cos tam.. i nie da sie wytlumaczyc ze tak nie bedzie.. Tym bardziej, ze to my placimy za cale wesele, to chyba mam prawo do tego zeby sobie wybrac co chce, nie?
Z dobrych rzeczy to dzisiaj rozmawialam z moim kuzynem, ktory zaczyna grac na weselach, w kosciolach z kolegą, grają na przeroznych instrumentach (w tym na skrzypcach), są naprawde uzdolnieni muzycznie i powiedzial, ze nie ma najmniejszego problemu zeby zagrali na naszym slubie w kosciele bo my nie chcemy naszego organisty,bo spiewa, jakby mu ktos jaja związał..:/ mowie to mojej mamie, a ona: no ale organista musi byc! jak to ty tak mozesz nie miec naszego organisty?? .. i powiedzcie co ja mam poradzic powiedzialam mamie, ze ona juz swoj slub miala, teraz ja mam swoj i ja decyduje.. ale to nie zmienia faktu, ze mi przykro
eehhh.. jakos pierwszy dzien w domu nie minąl mi zbyt fajnie pod tym wzgledem...
pozatym wklejalam Wam kilka dni temu nasza kanape, ktorą zamowilismy.. miala byc czarna - przyszla biala.. no zesz K***A! Jutro tam dzwonie, zeby ich z**bac i niech mi w zebach przywoza czarną .. wkurzylam sie..
ohoho, widzę, że się nazbierało nie przejmuj się Kochana, niestety nigdy nie będzie tak, żeby Rodzice popierali nasze wszystkie pomysły. Zresztą muszą się sami przekonać, że DJ na weselu nie oznacza kolecia z techniawą, nie przetłumaczysz Im tego "na sucho".
Ja tam żadnego organisty też nie chcę, nie lubię organ. Będę się starać, żeby całą oprawę muzyczną pokrył nam pan z gitarą, ale zobaczymy, jak będzie.
A co do kanapy, to brak mi słów Jak można komuś przysłać białą kanapę, kiedy zamawiał czarną to nie rozumiem...

Cytat:
a ja w drodze do Amsterdamu...dzis pierwszy dzien w banku...normalnie stresa mam jak cholera... Trzymajcie kciuki
się 3mają, ale na pewno świetnie poradziłabyś sobie i bez nich

Cytat:
No proszę, fajnie A z kim się wybierasz i gdzie planujesz jechać? Może i ja bym się z Tobą przeszła coś pooglądać?

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:45   #1576
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Na poczatku podobała mi się ta druga - na zdjęciach bardzo mi się podobała ta bombka i dlatego poszłam ją zmierzyć. Oczywiście jest możliwość zmiany pasa na inny kolor lub żeby był w kolorze sukni. Było to w pierwszym salonie, dlatego poszłam dalej oglądać i wtedy zmierzyłam tą pierwszą suknię (ze zdjęcia). I naprawdę najlepiej w niej wyglądałam. Oczywiście po drodze były inne suknie, ale jakoś tak mnie nie urzekły. No i widać, ze Wam też bardziej pierwsza do gustu przypadła.
Jestem na 99% przekonana, ze wezmę tą z pierwszego zdjęcia. Tylko teraz zastanawiam się nad tym czy brać suknię z salonu, czy zamawiać. W chwili obecnej jest promocja i suknia z salonu kosztuje 1000 zł, natomiast zamawiana już 2650 zł. Z jednej strony wolałabym zamawianą bo wtedy mam pewnośc, ze nikt inny jej nie mierzył i nie powinna nosić jakichkolwiek znaków zniszczenia czy zabrudzenia, ale z drugiej strony kupić suknię za 1tys. często się nie zdarza... Już mam w planach pójśc w poniedziałek do salonu - jeszcze raz ją zmierzyć, dokładnie obejrzeć czy nie jest mocno zniszczona i podejmę wtedy decyzję co robić dalej.
Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
No dobrze, nie trzymam Was w niepewności
A więc tak jak mierzyłam suknię
San Patrick Calais to wydawała mi się taka leciutka, zwiewna, bardzo wygodna, tylko za długa była, to się troszkę plątała pod nogami. Druga podobna do niej też była fajna, tym bardziej, że miała ramiączko, to czułam ten komfort psychiczny
Pronovias Manuel Mota fajna tym bardziej, że ramiączka miała, ale za bardzo świecąca się, nie przypadła mi do gustu przez to i moja mama stwierdziła, że za bardzo mnie wyszczupla ta suknia
Suknia JH przepiękna na fotach jak i na żywo, ale jak zmierzyłam to niestety się rozczarowałam. Po pierwsze ciężka bardzo, niewygodna. Super gorset, ale falbany za bardzo rozłożyste i ogółem wszystkie oglądające mnie w salonie mówiły, że bardzo mnie suknia poszerzyła i taka barczysta się zrobiłam. W gorsecie się zakochałam, ale dół niestety nie (a na początku same falbanki obstawiałam)
Suknia Air Barcelona super super, oryginalna, nowoczesna, jedynie pas mi się nie podobał. No, ale też bardzo ciężka. A tym bardziej ciężka w psychice jak dowiedziałam się, że kosztuje 7 tys, więc nawet jakbym się w niej zakochała, to byłabym zmuszona jej nie wybrać.

No iiiiiiii werdykt. Wybrałam San Patrick Calais. Nena i Lilith zgadły, a i gosza zdążyła dobrze wytypować, to dla nich big buziaki
To tak, tą swoją jedyną mierzyłam jako drugą i nie wiem czy to ze stresu czy co, ale miałam mętlik w głowie. Tzn wahałam się między nią a prawie identyczną do niej tylko, że z piórkami i ramiączkiem na ramię, ale wszystkie doradziły mi, że w gorsecie bez ramiączek w serduszko wyglądam super i to głównie zadecydowało. Nie było płaczu z powodu radości z mojej strony i ze strony mamy, jedynie siostra mówi, że jak przymierzyłam TĄ, to czuła, że to ta, że pasuje do mnie, tak lekko wyglądam i przekonywała mnie do niej. Koła pod nią nie będzie, Panie z madonny mówią, że prawie do żadnej nie dają koła, jedynie jak już ktoś się uprze to dodatkową halkę lub wszywają usztywnienia.
Jakie jajca dziewczyny w ogóle, nie mam oficjalnego foto z mojej sukni tzn byłam w takim amoku, że robiła mi siostra z ukrycia foty to powychodziłam taka zgarbiona i dziwne miny strzelałam (foty wkleję potem bo ma mi je posłać siostra), ale na żywo - mi się wydaje, że lepiej wyglądam w tej sukni niż na zdj. Suknię będę miała dopasowywaną miesiąc przed ślubem.
Dobra, nie zanudzam Was. Wklejam na razie fotki mojej sukni na modelce i na pannie młodej
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
heh każda tak mówi, no prawie

ale musiały byscie taja grecka ubrac, cok okropnego ;D strasznie niewygodna.

Dzisiaj byłam w salonie i klamka zapadła. Mam suknie ;D

Chyba troszke lepsze zdjecie teraz wyszło zrobiłam tez foto wykonczenia dekoltu, bardzo mi sie podoba
Załącznik 4258015Załącznik 4258016
Cytat:
Hej dziewczynki gratuluje wszystkim PMkom które wczoraj zakupiły swoje suknie

Ja też wczoraj byłam na przymiarkach, ale chyba jeszcze swojej nie znalazłam sama nie wiem, byłam w trzech salonach.
W pierwszym salonie podobały mi się tylko 2 suknie i je przymierzyłam zdjęcia pozwolono mi zrobić także wrzucam w załączniku pierwsze 3 to pierwsza suknia, a 4 to już druga.
W drugim mierzyła 3 suknie pierwsza była bardzo podobna co ma kicia, druga była falbaniasta taka co w załączniku tylko troszkę różniła się haftem na gorsecie no i ceną bo u mnie kosztuje 2200, a tam co mierzyłam jest do kupienia za 1300, trzecia to księżniczka podobna do tych co na zdjęciu ale gorset miał inny. Najbardziej sobie się podobałam w tej podobnej do Kici sukienki, tylko niestety nie pozwolono mi zrobić zdjęć
W trzecim salonie natomiast Pani nie pozwoliła mi nic zamierzyć chociaż bardzo miała dużo ładnych sukien tłumaczyła się tym, że miała kiedyś PM, która chciała kupić suknie tylko że powiedziała że ta suknia nie jest nowa bo ona czuje że już była mierzona no więc ja nie rozumiem jak PMki mają wybierać sobie suknie bez mierzenia a jak założą ta co im się spodoba to już mają ja kupić i innej nie mogą mierzyć. Jakieś dziwne podejście miałam wrażenie że poprostu jej się nie chciało ściągać tych wszystkich sukienek z manekinów jak i kazała mi przyjść po nowym roku bo nowa kolekcja i może coś później ładniejszego mi się spodoba
Także narazie znalazłam jedną co mi się podoba i wybieram się jeszcze na mierzenie tylko w drugie miejsca
W której się wam najbardziej podobam z tych wrzuconych w załącznikach
klask i: ciesze sie razem z Wami Kessi smigaj koniecznie jeszcze pomierzyc inne suknie!

Cytat:

co do wesela. Było w osp na ponad 160 osób ścisk niesamowity mało miejsca do tańca przy stołach najgorsze było jak ktoś chciał przejść to ani w jedną ani w drugą stronę. Sala przystrojona była nawet ładnie. Zespół był tylko na weselu i moim zdaniem robił za dużo przerw więc jeszcze przed 24 usnęłam w aucie bo taka nuda przez co przespałam oczepiny i nie złapałam welonu na poprawinach muza z laptopa więc było tylko picie i jedzenie. PMka wyglądała ładnie aczkolwiek różowe kwiatki w jej sukni jakoś od mnie nie przemówiły. Załączam kilka fotek
Ale z Ciebie aparatka, ze poszlas spac! Hehehe

Cytat:
Czesc

dziekuje

teraz mam chwilkę na nadrobienie Was Widze, ze duzo z Was ostatnio kupila suknieTez juz bym chciala miec.. eh..
zeby mama nie narzekala! Rodzice powinni bezapelacyjnie nas pochwalac, nie sadzicie? Ja juz tez niestety musialam kilka razy powiedziec rodzicom ze to moje wesele i moje decyzje, oni swoje juz mieli!

Edytowane przez E87
Czas edycji: 2011-10-03 o 09:48
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:46   #1577
(kicia)
Zakorzenienie

A i jeszcze zapomniałam napisać że do obsługi mieli tylko 2osoby więc mama PMki i Pana młodego cały czas latały i przynosiły jedzenie. Bawiły się no ale wiadomo. A PMka cały wieczór łykała nospe tak się denerwowała żeby było wszystko ok.

Jeszcze mieliśmy przygody po powrocie do domu. Przychodzimy 4w nocy a tu prądu nie ma w mieszkaniu. Na klatce jest u sąsiadów nie wiadomo. Skrzynki zaplombowane musieliśmy poszukać numeru do elektryka który stwierdził że on i tak nic nie zrobi. Wkońcu tata się wkurzył zadzwonił do niego i mówi że on sobie sam poradzi tylko musi mieć zgodę na zerwanie plomby facet powiedział ok więc tata coś tam pogrzebał i było ok. a 40minut temu znowu nam prąd wyłączyli tym razem chyba na całym osiedlu
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:49   #1578
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:

No proszę, fajnie A z kim się wybierasz i gdzie planujesz jechać? Może i ja bym się z Tobą przeszła coś pooglądać?
standardowo z rudą swiadkową a pojadę na drugą stronę Wisły i jeszcze raz na Nowolipie i Madonnę ale tym razem na Wilczej
19.05.2012

Edytowane przez kindziulindzia
Czas edycji: 2011-10-03 o 09:59
Stary 2011-10-03, 09:54   #1579
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Hehe, powiedz mi jeszcze, że "nie przejmuj się, obrona to tylko formalność", a strzelę sobie w łeb
Może po czasie sama do tego dojdziesz, ale ja póki co żadnych profitów z tytułu mgr nie widzę...

Cytat:
A i jeszcze zapomniałam napisać że do obsługi mieli tylko 2osoby więc mama PMki i Pana młodego cały czas latały i przynosiły jedzenie. Bawiły się no ale wiadomo. A PMka cały wieczór łykała nospe tak się denerwowała żeby było wszystko ok.
2 osoby na 160 gości
to się mamy nalatały...

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-10-03, 09:56   #1580
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Dasz rade kciuki sie trzymają

__Paulinka__ z tą kanapą to przegięcie... pomylić biały z czarnym??? to chyba daltoniści tam pracuja.... A co do mamy to na pewno sie przyzwyczai do mysli że bedzie DJ i brak organisty... tylko pewnie to jest dal niej nowość i dlatego tak sceptycznie do tego podchodzi....

A co do mamy to ja też kiedys miałam z moją taką "małą" przygodę... sorki ale musze sie wygadać...
Byłysmy sobie na działce i coś tam kopałyśmy w ziemi i zgadało sie o ślubie i weselu mojej kuzynki u której bylismy 17 wrezśnia i mama mówi że trzeba by zaprosić jeszcze taką jakąś ciotke i jej córke czy wnuczkę (sama nie wiem kto to był) bo WYPADA!!!!! na to ja że nie chce żadnej ciotki bo na weselu tej kuzynki widziałam ją pierwszy raz w życiu i tą jej wnuczkę też (to jednak chyba była wnuczka bo ciotka stara jest i teraz jak tak myśle to to nie może być jej córka)... A co ona do mnie... przecież ja robię wesele a nie Ty i ja płacę.... a mnie normalnie jak by ktoś w pysk strzelił.... juz się nic nie odezwałam bo bym chyba tam zaczęła tak ryczeć, że masakra... tak mnie zabolały jej słowa jak nigdy... później jak się trochę uspokoiłam to jej powiedziałam ze jak ona ma tak decydować za mnie kto ma być to ja już dziękuję i nie chce żadnego wesela.... to nie wiem czy to zrobiła specjalnie czy nie olała mnie jak bym nic nie powiedział!!!!! Niby już jest wszystko ok ale ja tak tego nie zostawię... nie będę później świeciła oczami jak teściowa mi sie zapyta kto to jest a ja powiem że nie wiem.... bo taka jest prawda....

Dobra już Was nie zanudzam, ale musiał....

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:59   #1581
evoonia86
Zakorzenienie

Dzień dobry
Stary 2011-10-03, 10:05   #1582
tenebrosa
Wtajemniczenie

Witajcie w poniedziałek!

U mnie też piękna pogoda, oby tak było do końca października (bo na początku listopada ma być pierwszy śnieg :P).

Cytat:
tenebroska, Ty nie mów hop, bo jeszcze trafisz gdzieś jakiś ideał i kupisz szybciej, niż Ci się wydaje
Haha, kto wie Chciałabym trafić na ideał, ale jeszcze nie mam wyobrażenia o nim (bo wcześniejsze wyobrażenia upadły), a sama wiesz, że dopóki nie pojawi mi się taki obraz w głowie, to w realu ciężko będzie znaleźć ideał
A co do fryzu to bardzo fajny, ostatnio na ślubie koleżanka ze studiów miała podobny i zebrał wiele komplementów.

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
aaa i dziewczyny, miesiąc temu nie poprosiłam Was o kciuki i dostałam tragiczną ocenę ze sprawdzianu, więc tym razem nie będę taka głupia i proszę o kciuki na jutro w godzinach od 10 do 13
O, to właśnie zaczynasz. Powodzenia! Mocne

Cytat:
Ja też wczoraj byłam na przymiarkach, ale chyba jeszcze swojej nie znalazłam sama nie wiem, byłam w trzech salonach.
Skoro tak piszesz, to na pewno nie znalazłaś ideału. Zresztą trzy salony to mało, ja byłam w kilkunastu i jeszcze nic nie znalazłam Mi podoba się najbardziej suknia nr 2 - po dopasowaniu prawdopodobnie bardzo ładnie podkreślałaby figurę i ogólnie jest dla mnie ciekawsza niż jedynka.

Cytat:
Dziewczyny a jak u was wygląda wchodzenie i wychodzenie z kościoła w czasie ślubu?
U nas jest tak: do kościoła Młodzi wchodzą jako ostatni, gdy wszyscy goście są już w środku, a z wychodzeniem różnie bywa. Ja uważam, że powinni wychodzić jako pierwsi, żeby nie iść przez pusty kościół i tylko te osoby, które chcą ich czymś obsypać mogą się przed nimi wymknąć. Wydaje mi się, że smutno tak iść przez pusty kościół i ja bym tego u siebie nie chciała, ale ludzie różnie się zachowują. Ja zawsze mówię TŻtowi, żebyśmy poczekali aż PM wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
I znowu 5 dni do pracy, czemu te weekendy tak lecą....
W ogóle zalatany dzisiaj dzień, po pracy od razu na piaskowanie jadę bo kupiłam kupon z groupona i wieczorem na aerobik
Ja też dzisiaj wieczorem robię coś dla ciała - idę na lady styling.

Paulinka
, na weselu ci sceptyczni przekonają się, że wesele z DJem to wcale nie jest klapa, zobaczysz Organisty jak nie chcecie, to nie bierzecie, tym bardziej, że macie fajnych muzyków chętnych do grania. Chyba wszystkie musimy się uodpornić na "inne zdanie" rodziny co do naszego wesela, wysłuchać, przemilczeć, a i tak zrobić po swojemu. Podejrzewam, że im bliżej wesela, tym więcej takich starć będzie, ale wtedy twardo trzeba mówić, że Wy wyobrażacie sobie daną rzecz inaczej i co innego Wam się podoba. Macie prawo, aby ten dzień wyglądał tak jak chcecie.

marylka80, powodzenia w nowej pracy!

Ja też uciekam popracować
Stary 2011-10-03, 10:07   #1583
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

i ja witam z rana ;D

dopiero wstałam, dzisiaj mam na 13 do pracy

ale wczoraj sie cieszyłam ze mam juz sukienke

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 10:09   #1584
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
magdus a jak obsługa w Tylko Ona bo widzę że tam suknię zakupiłaś czy się mylę

w środę mam zaplanowane:
- Kijowska
- Targowa
- jeszcze raz Tylko Ona
- jeszcze raz Madonna

Ja jestem bardzo zadowolona, sympatyczne kobietki Jeszcze jej nie kupiłam, ale może w środę jeszcze raz się tam pojawię żeby starsza mnie w niej zobaczyła. Do Madonny też się umówiłam ale to już chyba zbędne

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 10:11   #1585
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Jeszcze mieliśmy przygody po powrocie do domu. Przychodzimy 4w nocy a tu prądu nie ma w mieszkaniu. Na klatce jest u sąsiadów nie wiadomo. Skrzynki zaplombowane musieliśmy poszukać numeru do elektryka który stwierdził że on i tak nic nie zrobi. Wkońcu tata się wkurzył zadzwonił do niego i mówi że on sobie sam poradzi tylko musi mieć zgodę na zerwanie plomby facet powiedział ok więc tata coś tam pogrzebał i było ok. a 40minut temu znowu nam prąd wyłączyli tym razem chyba na całym osiedlu
2 osoby na tyle osób to jakaś masakra... No i tu właśnie wychodzi kiepska organizacja.
A z tym prądem, to naprawdę po 40 min jeszcze wiedzieliście, że prądu zabrakło? Ja po weselach, to szybciochem prysznic, ekspresowe zmywanie tapety i lulu, w życiu bym jeszcze 40 minut nie siedziała z włączonym światłem

Cytat:
standardowo z rudą swiadkową a pojadę na drugą stronę Wisły i jeszcze raz na Nowolipie i Madonnę ale tym razem na Wilczej
No widzę właśnie, że już odpowiedziałaś Hm, ja bym się do tej Madonny i tylko Onej w sumie przeszła, pytanie, w jakim będę stanie w środę rano
O której planujecie wyruszyć i skąd?

Cytat:
Może po czasie sama do tego dojdziesz, ale ja póki co żadnych profitów z tytułu mgr nie widzę...
Bo to jeszcze świeża sprawa Laska, damy radę, znajdziemy robotę i to taką za✂✂✂istą, że się nawet nie spodziewamy Ja się codziennie dowiaduję o istnieniu rodzajów prac, o jakich nie miałam wcześniej pojęcia, tak, że trudno mi jest przywoływać dobrą pracę, bo nie wiem nawet jaką chcę Ale staram się sobie wyobrażać siebie w jakiejś przyjemnej, spokojnej pracy, gdzie mam satysfakcję z tego, co robię Zacznij ćwiczenia, kto wie co przyjdzie

Cytat:
A co do mamy to ja też kiedys miałam z moją taką "małą" przygodę... sorki ale musze sie wygadać...
Byłysmy sobie na działce i coś tam kopałyśmy w ziemi i zgadało sie o ślubie i weselu mojej kuzynki u której bylismy 17 wrezśnia i mama mówi że trzeba by zaprosić jeszcze taką jakąś ciotke i jej córke czy wnuczkę (sama nie wiem kto to był) bo WYPADA!!!!! na to ja że nie chce żadnej ciotki bo na weselu tej kuzynki widziałam ją pierwszy raz w życiu i tą jej wnuczkę też (to jednak chyba była wnuczka bo ciotka stara jest i teraz jak tak myśle to to nie może być jej córka)... A co ona do mnie... przecież ja robię wesele a nie Ty i ja płacę.... a mnie normalnie jak by ktoś w pysk strzelił.... juz się nic nie odezwałam bo bym chyba tam zaczęła tak ryczeć, że masakra... tak mnie zabolały jej słowa jak nigdy... później jak się trochę uspokoiłam to jej powiedziałam ze jak ona ma tak decydować za mnie kto ma być to ja już dziękuję i nie chce żadnego wesela.... to nie wiem czy to zrobiła specjalnie czy nie olała mnie jak bym nic nie powiedział!!!!! Niby już jest wszystko ok ale ja tak tego nie zostawię... nie będę później świeciła oczami jak teściowa mi sie zapyta kto to jest a ja powiem że nie wiem.... bo taka jest prawda....

Dziewczyny, po to jesteśmy, żebyśmy się mogły wygadać, nikt tu się Waszymi problemami nie czuje zanudzony
Współczuję Ci bardzo takiego podejścia Mamy... Aczkolwiek ja bym nie siedziała cicho, tylko od razu powiedziała Mamie, co myślę o takim podejściu, moja Mama zresztą już nie raz usłyszała swoje. Następnym razem powiedz Jej, że to, że płaci, to nie znaczy, że to Jej wesele i że razem je wyprawiacie i musicie się nawzajem szanować, a Ty się czujesz, jakbyś nie miała nic do powiedzenia w jednym z najważniejszych dni w swoim życiu. Może Jej się głupio zrobi...

Jadę zaraz wspierać Kumpelę na obronie, już się stresuję prawie tak, jakbym to ja tam miała się produkować... Dziś już więc czuję ten klimat... A jutro..... Aaaaaale mi pikawa skacze na samą myśl!

Stary 2011-10-03, 10:14   #1586
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Ja jestem bardzo zadowolona, sympatyczne kobietki Jeszcze jej nie kupiłam, ale może w środę jeszcze raz się tam pojawię żeby starsza mnie w niej zobaczyła. Do Madonny też się umówiłam ale to już chyba zbędne
jakby co to szukaj mnie bo w środę też tam będę

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:

No widzę właśnie, że już odpowiedziałaś Hm, ja bym się do tej Madonny i tylko Onej w sumie przeszła, pytanie, w jakim będę stanie w środę rano
O której planujecie wyruszyć i skąd?
salony są czynne od 10 więc zbiórkę umówiłyśmy o 9,30 przy stacji metro Centrum
19.05.2012
Stary 2011-10-03, 10:15   #1587
evoonia86
Zakorzenienie

Chatko będzie dobrze

2 osoby na 160 gości??????? to u nas na 300 kucharka mówi, że powinno być ze 12 kelnerek. tak, żeby nei musiały na szybko wszystkiego załatwiać i żeby 1 była tylko dla nas.

Kochane, mam nadzieję, że Wasi rodzice zmienią troszkę podejście do spraw związanych z Waszym weselem. ja ze swojej strony bardzo mocno Was wspieram
Stary 2011-10-03, 10:15   #1588
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Się robi

Szczerze- to suknie nie w moim typie
ale jeśli już to 2 bardziej mi sie podoba (pomijając za mały gorset).

Z tym to różnie bywa. Zależy od gości przede wszystkim. Ale w większości przypadków goście już siedzą w kościele, gdy wchodzi PM. A za PM wchodzą świadkowie/ drużba. Przy wychodzeniu też jest różnie. Mi się podoba, jak cząstka gości czeka już na Młodych przed kościołem, a reszta (chociażby rodzice, rodzeństwo, dziadkowie) wychodzą za Młodymi.

Zmykam spać, bo mi bateria zaraz padnie

Dobrej nocy Kochane
u nas napewno goście będą wchodzic pierwsi żeby państwa młodych "przywitac" tak jakby, tak samo będzie z wyjściem z kościoła i z wejściem na salę

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 10:18   #1589
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Haha, kto wie Chciałabym trafić na ideał, ale jeszcze nie mam wyobrażenia o nim (bo wcześniejsze wyobrażenia upadły), a sama wiesz, że dopóki nie pojawi mi się taki obraz w głowie, to w realu ciężko będzie znaleźć ideał
A co do fryzu to bardzo fajny, ostatnio na ślubie koleżanka ze studiów miała podobny i zebrał wiele komplementów.
Wiem, wiem... ale z drugiej strony, jak nie masz w głowie, to może Cię coś tak zaskoczyć, że zaniemówisz z wrażenia
A masz może tej koleżanki jakąś fotkę? nawet z fb, czy coś? Chętnie bym zobaczyła podobną fryzurkę też z przodu.

Stary 2011-10-03, 10:20   #1590
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana rozumiem Cię. Opinia mamy zawsze się będzie dla nas liczyć. Może ona potrzebuje czasu, żeby się oswoić z dj i brakiem organisty na ślubie. Z reszta mama Cię kocha, więc jakkolwiek byś nie zrobiła to i tak na koniec będzie się jej podobać
A z tą kanapą to przegięli!!!! Jak można pomylić biel z czernią

Będzie dobrze!!!!!
Cytat:

ohoho, widzę, że się nazbierało nie przejmuj się Kochana, niestety nigdy nie będzie tak, żeby Rodzice popierali nasze wszystkie pomysły. Zresztą muszą się sami przekonać, że DJ na weselu nie oznacza kolecia z techniawą, nie przetłumaczysz Im tego "na sucho".
Ja tam żadnego organisty też nie chcę, nie lubię organ. Będę się starać, żeby całą oprawę muzyczną pokrył nam pan z gitarą, ale zobaczymy, jak będzie.
A co do kanapy, to brak mi słów Jak można komuś przysłać białą kanapę, kiedy zamawiał czarną to nie rozumiem...

Cytat:

__Paulinka__ z tą kanapą to przegięcie... pomylić biały z czarnym??? to chyba daltoniści tam pracuja.... A co do mamy to na pewno sie przyzwyczai do mysli że bedzie DJ i brak organisty... tylko pewnie to jest dal niej nowość i dlatego tak sceptycznie do tego podchodzi....

Dzkuje Dziewczyny za mile slowka i pocieszenie Jestescie Kochane, bo zawsze rozumiecie... a Rodzice czasami nie mogą zrozumiec pewnych "nowosci" . eh.. niby mnie to nie obchodzi, bo przeciez i tak nie zamienie DJa na orkiestre, bo jest naprawde najlepszy tutaj w 3miescie i ma same swietne opinie , poza tym siostra TZta byla naweselu ktore prowadzil i mowila, ze jeszcze tak swietnego DJa nie spotkala i wszyscy chwalili, ale jednak ciagle mysle o tym jaka moja mam zrobila mine jak mowila cioci o tym, ze mamy DJa..:/ dobra, koniec tych smetow. bo przeciez dzisiaj na 16 ide mierzyc suknie!!! mam nadzieje, ze uda sie moim siostrzyczkom strzelic jakies foty wieczorkiem zdam relacje
oki, ja wstaje z lozka, bo jestem jeszcze w pizamie:P pogoda nawet ladna dzisiaj sloneczko sie juz przebija
Milego dzionka

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2011-10-03 o 10:23
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości