Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-03, 07:50   #3391
milagrosa
Raczkowanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

ja też dziś w domku zostaję- wstałam tak rano, nawet się wyszykowałam do pracy- umyłam włosy, pomalowałam, ubrałam...
ale kiepsko dziś ze mną- niedobrze mi i żołądek boli i biegunka chyba coś zjadłam wczoraj...

także odpuściłam sobie, później zrobie swoje próbki, nic im się nie stanie w lodówce do jutra

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 07:57   #3392
ania21_21
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Witajcie narazie nic się nie dzieje w nocy mnie bolał brzuch ale jak wstałam już nie no i teraz znowu zaczyna brzuch twardy jak głaz zobaczymy jak to się dalej rozwinie. Tż nie był zadowolony że musiał iść do roboty jeszcze mnie budził czy przypadkiem nic się nie dzieje
Stary 2011-10-03, 07:58   #3393
glamourous
Zakorzenienie

hej kobietki
melduje sie i mam nadzieje ze dzis troszke spokoju w pracy bede miala bo moje klienty swietuja dzien jednosci narodowej czy cos w tym rodzaju wiec przynajmniej nikt mi nie bedzie glowy zawracal i moze troszke ponadrabiam

Ela a na kiedy ty masz termin? ale powiem ci ze jesli chodzi o czop to juz kawalkami on moze i 2 tyg przed porodem odchodzic
ale jak naprawde wypadnie to bedziecie wszystkie chyba zszokowane jego wielkoscia- przynajmniej ja bylam

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie narazie nic się nie dzieje w nocy mnie bolał brzuch ale jak wstałam już nie no i teraz znowu zaczyna brzuch twardy jak głaz zobaczymy jak to się dalej rozwinie. Tż nie był zadowolony że musiał iść do roboty jeszcze mnie budził czy przypadkiem nic się nie dzieje
ANiu no to kciuki zeby sie wreszcie jakas akcja rozpoczela
Stary 2011-10-03, 08:23   #3394
sozaa
Rozeznanie

hej,

ja juz w pracy. ja w nocy spie twardym snem, bo caly dzien mam cos do roboty wiec po 22 juz odplywam. Czasmi sie obusze na siusiu, a czasami nawet jak sie obudze na siusiu to nie zdaze sie zebrac w sobie zeby wstac, bo znow zasypiam. A pozniej jak tylko budzik zadzwoni to sprintem do kibelka bo pecherz pelniutki

nic mi sie nie chce, zreszta dzis poniedzialek, ja mialam wyklady w weekend i zapowiada sie zapieprz w pracy...
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:25   #3395
goldika
Zakorzenienie

Dalia bardzo mi przykro, ze tak wyszlo ale Darusia najlepiej podsumowala to cytatem swojej Mamy. Badz silna kochana

Piekne brzuszki i piekne kaciki/pokoiki dla Maluszkow macie!

Ja tez mam problemy ze spaniem...

Aniolina nie wiem czy to infekcja, ten CLO... cos tam raz uzylam a teraz jade na Provag zel i ulga taka sama. Mam wrazenie, ze jestem tam spuchnieta i przez to odparzam sie troche i wloski mnie kluja dodatkowo. Bo ani nie jestem zaczerwieniona ani nie mam zadnych zmian tam

Stwierdzilam, ze nie bede jezdzic na poniedzialkowy wyklad na 8,30. Musze wyjezdzac autem o 6,30... do tego wyklad opiera sie na literaturze ktora i tak musze przeczytac.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:26   #3396
lina84
Rozeznanie

hey
Ja normalnie dzisiaj nie przytomna jestem-nie spałam wiekszość nocy ,mały kopał ,a po za tym jakoś cieżko się czułam .
Niestety musiałam dziś przyjśc do pracy .

Aniu czekam zniecierpliwością na rozwój wydarzeń i trzymam oczywiscie kciuki

Ja dzisiaj idę do gina po południu jak zwykle stress już mnie ogrania
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:26   #3397
ela3010
Zadomowienie

Glam ja mam termin z OM na 19listopad, ale u mnie to wygląda to w ten sposób że od wewnątrz nie mam szyjki i nic już tam nie trzyma, a od zewnątrz jakiś kawałek szyjki jest.
Natomiast czop odchodzi mi już tydzień po kawałku, najpierw był biały, potem podbarwiony, a wszystko zaczęło się tydzień temu po badaniu u gina, nie wiem czy mi to zruszył czy co. Zaraz po badaniu leciała mi taka brunatna wydzielina a potem czop.
Dlatego leżę i się oszczędzam.
A bóle u mnie się pojawiaja takie skurczowe kilka razy na dobę ale to normalne chyba.

Aniu to trzymam kciuki oby to już dziś kochana.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:27   #3398
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

elu uwazaj na siebie bo to czop takze teraz ostroznie

BRON BOZE COKOLWIEK PODNIESC, DZWIGNAC, ZLE BADZ ZA SZYBKO SIE SCHYLIC!!!!!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:29   #3399
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam smoczek z NUKA dla Mnie najlepszy
No to już wiemy co TY lubisz, a dla dzidzi?

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:31   #3400
goldika
Zakorzenienie

Lina na pewno na wizycie bedzie ok ale ja tez zawsze sie denerwuje.

Elu lez, lez i jeszcze raz lez! Gin wie, ze czop Ci idzie?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:34   #3401
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja dzisiaj tez po clotrimazolum lece!!!!1nie ma innej opcji.

Poza tym ide zobaczyc co to za sklep co mi kuzynka mowila, jesli na prawde tam rzeczy z UK sa to juz wiem gdzie bede obkupywala swoje maluchy!!!!
Fajnie, ze jak cos sie podoba mowi sie forme model i on jest w stanie sprowadzic
Jeszcze sie dowiem, czy buty tez mozna zamowic bo Clarksa uwielbiam ale u nas od 200 sie zaczynaja ceny;/ chociaz to sie tak mowi bo za 180 mlodej tez kupowalam, ale wiecie....jak to jest....

i juz sie ciesze bo 5.11 otwieraja W KONCU U NAS HM i wielkieeeeeeeee TESCO i EMPIK i duuzego rossmana!
cos tam jeszcze ale te sklepy mnie interesowaly najbardziej, bo nie bylo a moj tata ma tylko oryginalne plyty rozne wiec bede miala gdzie isc jakis fajny prezent kupic czy cos...

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

aaaa powiem wam, ze moja mloda do tej pory piciu z butli pila , bo ZADEN niekapek jej nie odpowiadal!!!!!!!

wiec kupilam jej kubek Lovi 360 stopni- rewelka!

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

ja tez kupie chyba NUKA , jesli nie to moze avent nie wiem....
A.Camus
Stary 2011-10-03, 08:39   #3402
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
pępuś - gaziki lub specjalne patyczki, rozcieńczony spirytus , ew. Octenisept (słyszałam, ze krwawi pępek po nim to prawda?), mama doradzała przemywać tylko wodą ()

ciemieniucha - skarb matki olejuszka czy jakoś tak , niektórzy polecają wczesywanie oliwki

witaminy - nie mam zielonego pojęcia

oczka- sól fizjologiczna, gencjana na pleśniawki (???)

pazurki- małe cążki

uszka- właśnie, jak je czyścić?

Tyle mam zapisane, jeszcze jakąś maść nagietkową, ale już nawet nie wiem na co to
Ja pępęk będę smarować prostym takim patyczkiem do uszu zamoczonym w spiryt. roztw. fioletu gencjanowego 2%. Oktanisept jest mocno stężony- jak nie masz wprawy, to można poparzyć maluszka- moze to miała ktoś miał na myśli...

na ciemieniuche nic na razie nie kupuje, dzidzie będę smarować parafinką- łącznie z główka, podobno po parafince jak się szczotkuje włoski, to wszystko ładnie schodzi i ciemieniucha rzadko się robi.

witaminy- vit. K i vit. D3 ( np. Bobik D, Bobik K)

pleśniawki to jeśli będą to gazę zawinąć na palec i zebrac dzidzi z buzi. Sól fizj. do przecierania oczek jak najbardziej

pazurki- zalezono nam oprócz nożyczek (ja tam cążkami nie lubie, boje się) kupić papierowy pilnicek do szpitala, bo dzidzius moze urodzic sie z zadlugimi pazurkami, a na poczatku są pazurki nierozwarstwione i nie wolno ciąć, to wtedy delikatnie pilniczkiem.

uszek podobno w ogołe się nie rusza, tyle co widzisz- małżowinke w kąpieli.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-10-03, 08:40   #3403
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry Mamusie
Jak tylko wchodzę na forum to poszukuję wiadomości od Ani No i widzę, że coś jakby zaczyna się dziać, także trzymam mocno kciuki

Zaraz będę jeść śniadanko, pyszną sałatkę z bułeczką Herbatka już stygnie
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:41   #3404
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Postanowiłam pokazać Wam nasz kącik dla Roksanki
)
słodki Dokleiłabym coś jeszcze na ścianę :P

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-10-03, 08:42   #3405
Paula__22
Raczkowanie

Witajcie w poniedziałek. Ja wczoraj wieczór zakończyłam prasowanie rzeczy dla małego , w końcu bo mobilizacji mi strasznie brakowało. Pozamawiałam też brakujące rzeczy na allegro, w tym tygodniu powinny być więc cierpliwie czekam, a od przyszłego tygodnia odpoczywam. Okna aż się proszą o umycie, pogoda jeszcze super, ale trochę się boje, żeby nie urodzić wcześniej.

Aniu trzymam kciuki .
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:58   #3406
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny juz torby szpitalne pakujecie?
ja cos nie moge sie wziac... pewnie po nastepnej wizycie u ginka wezme sie za pakowanie
Ja spakowałam, bo w końcu w 36t.c to się już zdarza "normalnie" rodzić
Tzn. siebie spakowałam, dzidziusia jeszcze nie, bo ciuszki nie poprasowane. Zaraz się biorę za machanie żelazkiem.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-10-03, 08:59   #3407
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
słodki Dokleiłabym coś jeszcze na ścianę :P
No nad kącikiem trzeba jeszcze popracować, bo to taka wersja wstępna
Myślałam o obrazku z Kubusiem Puchatkiem, bo ta półka ma Kłapouchego i Tygryska I marzą mi się takie fajne literki, żeby imie ułożyć i powiesić, ale to po urodzeniu dzidzi - bo może nagle nam się odmieni imię
Na półeczce koszyczki będą stać z niezbędnymi kosmetykami... Zastanawiam się, czy lampkę kupić i poowiesić nad łóżeczkiem, taką do dziecięcego pokoju..

Cieszę się, że Ci się podoba

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2011-10-03 o 09:02
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:00   #3408
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

ja dalia nie przesadzone chyba ze na stale?? moze drobna separacja dobrze wam zrobi??? ja tez mialam takie mysli zeby zostawic mojego tz ! nie raz!
tylko to zawsze ja problem widzialam.... albo po prostu on kiedys przesadzil i sie toczylo to dlllugo.

Nawet jesli do siebie nie wrocicie powiem ci slowa mojej mamy:

"Lepiej byc mamą z dzieckiem i wychowac je samemu, niz tluc sie z glupim facetem do konca zycia ze wzgledu na dziecko , ktore i tak widzi co sie dzieje"

bedzie dobrze, chociaz wiem ze te slowa ci teraz pewnie za duzo nie dadza

zobaczymy jak to bedzie... jesli dorosnie i dojrzeje to widze nas razem... ale cos musi sie zmienic, bo on nadal mysli ze ma 16 lat... a ma 2 razy tyle... chce zeby o mnie zawalczyl, ale on nie uznaje "powrotów" ... zobaczymy... jesli rzeczywiscie tak jest to wierze ze cudowna kobieta przejdzie mu kolo nosa :P i nie mowie ze jestem bez winy, bo nie, sporo sama namieszałam w tym zwiazku... ale staram sie jakos to naprawic, daje sznase, mam nadzieje, a tu nic sie nie dzieje, nic nie zmienia.... wiec wszystko w ✂✂✂✂u... zreszta... nie chce Wam tu zasmiecac forum jakimis glupotami... mam nadzieje w duchu, ze chlopak zawalczy o nas i bedziemy razem, a jak nie... pogodze sie z sytuacja i jakos to bedzie, nie?

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:00   #3409
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
no napisałam w pojedynke- w sensie bez tż

nie moge spać od 4 rano
Wy też się tak męczycie z tym spaniem w ostanich tygodniach??
u mnie odwrotnie, bo śpię jak kamień i dobudzić się nie mogę ciekawe jak ja płacz swojego dziecka usłyszę...
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:00   #3410
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem jestem

weszłam żeby powiedzieć że może coś zaczyna się dziać ale nie wiem odezwę się jutro jakby coś z rana może to być tylko przepowiadacze strasznie mnie kłuje szyjka macicy i mam twardy bardzo brzuch i się obniżył nieraz pobolewa tż ma nadzieję że jutro nie pojedzie do pracy (ja też mam taką nadzieję) może zrobi mała prezent na babci imieniny są jutro
Jakby coś się działo będę pisać do ja_dalia chociaż może to być tylko przepowiadacze. trzymajcie proszę kciuki żeby się ruszyło

Ja_dalia kochana wiem że ci jest ciężko ale pomyśl ile złego ci zrobił teraz najważniejsza jest malutka. jestem z tobą całym sercem

kochanie trzymamy kciuki baaaaaaaaaaaaaaardzo mocno!!!!

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-10-03, 09:02   #3411
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a ja bede smarowac emolium, bo mala tez miala ciemieniuche i super jej zeszla po tym, pepek zwyklym patyczkiem do uszu plus spryt, uszka tez czyscilam od pierwszej kapieli domowej patyczkami z ogranicznikiem, oczka-sol fizjologiczna, nosek disnemar +frida badz katarek i to wsio.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Dalia jesli nie zawalczy to bedzie najwiekszym kretynem jakim mozna byc, jak mozna nie zawalczyc o kobiete ktora pod sercem jego dziecko nosi???
samo przez siebie to mowi.....

Wtedy tylko upewnisz sie ze to dobry wybor!
A.Camus
Stary 2011-10-03, 09:03   #3412
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
hahahahhahahaha... faceci

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-10-03, 09:06   #3413
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja poki co nie zostawie takiego maluszka samego w pokoju wiec sie z tz podzielimy, on bedzie spal z mala a ja z maluszkiem, balabym sie zostawic same takie dziecko w pokoiku , no moze sie uda pokarmic zobaczymy to bedzie mi wygodniej byc z nia w pokoju....
A.Camus
Stary 2011-10-03, 09:07   #3414
Myszeczka86
Zakorzenienie

Witajcie

Ja dalia dasz radę jesteś silną kobietka

Ania trzymamy kciuki żeby sie wkońcu zaczeło na maksa

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:10   #3415
rudominka
Raczkowanie

Witanko
U nas dziś znowu piękne słoneczko od rana, aż chce się wstawać. Noc była całkiem spokojna, tylko 2 razy wstawałam na siku, a zdarza się i 4-5.
Wczoraj miałam bardzo fajne popołudnie, pojechaliśmy do znajomych, tatusiowie z synkami pojechali na wycieczkę rowerową, a my z koleżanką miałyśmy mnóstwo czasu żeby się nagadać. A potem jeszcze ognisko było - super

A w domu bałagan na maksa, bo zaczynamy wydzielanie dodatkowego pokoju w tym tygodniu, musimy opróżnić całe to pomieszczenie, przy okazji sortuję stare zabawki po chłopakach...Trochę samochodzików niunia będzie miała

No i w tym tygodniu ostatecznie zaczynam prać wszystkie rzeczy dla malutkiej, bo jak coś się zacznie dziać wcześniej, to będzie katastrofa.

Czy słyszałyście o kimś, kto w ciąży tylko chudnie? I czy nadwaga wszystko wyjaśnia? Drażni mnie to, waga znowu poleciała w dół o kilogram. Niby mała dobrze rośnie, ale mimo wszystko byłam przygotowana na parę kilo na plus, nie na minus.

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które zaczęły 35 bądź 36tc to już za chwilę zaczną rodzić, jakoś mnie to przeraża szczerze mówiąc.
Ale będzie dobrze, buziaki
Mnie też przeraża, ja już zaczęłam 36 tc Dalej nie mam wszystkiego dla dzidzi, ani dla siebie.

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Ja na razie najwiecej przytylam w II trymestrze, ostatnie 3 tyg to przytylam tylko 0.5 kg.
Choc jak pisze, to brzuch mam ostatnio wieeeelki. Mysle, ze sie skurczylam wszedzie indziej.
Zalaczam moja fotke z wczoraj
Ślicznie wyglądasz - szczupła i fajnym brzusiem

ja_dalia

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
pokaże Wam nasze łóżeczko, sorki za jakość ale robione kamerką z laptopa

Uploaded with ImageShack.us
Słodziutkie

ania21_21 - trzymam kciuki, żeby akcja się porządnie rozkręciła i biedny tż nie musiał isć do pracy
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:11   #3416
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
ja poki co nie zostawie takiego maluszka samego w pokoju wiec sie z tz podzielimy, on bedzie spal z mala a ja z maluszkiem, balabym sie zostawic same takie dziecko w pokoiku , no moze sie uda pokarmic zobaczymy to bedzie mi wygodniej byc z nia w pokoju....

Ja też małego nie zostawie z Juleczka w pokoju dopiero gdzies za 1,5 roku może 2 jakos wolę mieć go na oku a tym bardziej jak będzie w nocy wstawać.

Juleczka sama u siebie , mały w łóżeczku u Nas w pokoju a My z TZ razem

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-10-03, 09:11   #3417
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
hej kobietki
melduje sie i mam nadzieje ze dzis troszke spokoju w pracy bede miala bo moje klienty swietuja dzien jednosci narodowej czy cos w tym rodzaju wiec przynajmniej nikt mi nie bedzie glowy zawracal i moze troszke ponadrabiam

Ela a na kiedy ty masz termin? ale powiem ci ze jesli chodzi o czop to juz kawalkami on moze i 2 tyg przed porodem odchodzic
ale jak naprawde wypadnie to bedziecie wszystkie chyba zszokowane jego wielkoscia- przynajmniej ja bylam

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

ANiu no to kciuki zeby sie wreszcie jakas akcja rozpoczela
taki wielki ten czop???

Cytat:

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dalia bardzo mi przykro, ze tak wyszlo ale Darusia najlepiej podsumowala to cytatem swojej Mamy. Badz silna kochana

Piekne brzuszki i piekne kaciki/pokoiki dla Maluszkow macie!

Ja tez mam problemy ze spaniem...

Aniolina nie wiem czy to infekcja, ten CLO... cos tam raz uzylam a teraz jade na Provag zel i ulga taka sama. Mam wrazenie, ze jestem tam spuchnieta i przez to odparzam sie troche i wloski mnie kluja dodatkowo. Bo ani nie jestem zaczerwieniona ani nie mam zadnych zmian tam

Stwierdzilam, ze nie bede jezdzic na poniedzialkowy wyklad na 8,30. Musze wyjezdzac autem o 6,30... do tego wyklad opiera sie na literaturze ktora i tak musze przeczytac.
pewnie mały Ci napiera silnie na szyjkę i puchniesz...

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Glam ja mam termin z OM na 19listopad, ale u mnie to wygląda to w ten sposób że od wewnątrz nie mam szyjki i nic już tam nie trzyma, a od zewnątrz jakiś kawałek szyjki jest.
Natomiast czop odchodzi mi już tydzień po kawałku, najpierw był biały, potem podbarwiony, a wszystko zaczęło się tydzień temu po badaniu u gina, nie wiem czy mi to zruszył czy co. Zaraz po badaniu leciała mi taka brunatna wydzielina a potem czop.
Dlatego leżę i się oszczędzam.
A bóle u mnie się pojawiaja takie skurczowe kilka razy na dobę ale to normalne chyba.

Aniu to trzymam kciuki oby to już dziś kochana.
ELU oszczędzaj się a jeszcze nas zadziwisz i przenosisz
Mnie lekarz zapytał ostatnio czy mam skurcze - jak one wyglądają tak w ogóle???

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Ja pępęk będę smarować prostym takim patyczkiem do uszu zamoczonym w spiryt. roztw. fioletu gencjanowego 2%. Oktanisept jest mocno stężony- jak nie masz wprawy, to można poparzyć maluszka- moze to miała ktoś miał na myśli...

na ciemieniuche nic na razie nie kupuje, dzidzie będę smarować parafinką- łącznie z główka, podobno po parafince jak się szczotkuje włoski, to wszystko ładnie schodzi i ciemieniucha rzadko się robi.

witaminy- vit. K i vit. D3 ( np. Bobik D, Bobik K)

pleśniawki to jeśli będą to gazę zawinąć na palec i zebrac dzidzi z buzi. Sól fizj. do przecierania oczek jak najbardziej

pazurki- zalezono nam oprócz nożyczek (ja tam cążkami nie lubie, boje się) kupić papierowy pilnicek do szpitala, bo dzidzius moze urodzic sie z zadlugimi pazurkami, a na poczatku są pazurki nierozwarstwione i nie wolno ciąć, to wtedy delikatnie pilniczkiem.

uszek podobno w ogołe się nie rusza, tyle co widzisz- małżowinke w kąpieli.
dziękuję czuję się już bardziej uświadomiona, a te witaminki to bez konsultacji z lekarzem od razu się podaje?

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Witajcie w poniedziałek. Ja wczoraj wieczór zakończyłam prasowanie rzeczy dla małego , w końcu bo mobilizacji mi strasznie brakowało. Pozamawiałam też brakujące rzeczy na allegro, w tym tygodniu powinny być więc cierpliwie czekam, a od przyszłego tygodnia odpoczywam. Okna aż się proszą o umycie, pogoda jeszcze super, ale trochę się boje, żeby nie urodzić wcześniej.

Aniu trzymam kciuki .
u mnie jeeszcze 62-ki odłogiem leżą a taki leń mnie dopadł, że szok...
Stary 2011-10-03, 09:16   #3418
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny a czy słyszałyście o tym że jak sie pije w ciazy napoje gazowane to dziecko będzie miec wzdęcia , albo kolke ???

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-10-03, 09:22   #3419
Darusiaaaa
Zakorzenienie

oli nie chce za bardzo spac sama wiec nie wiem jak to bedzie, zobaczymy jeszcze....
tzn spi sama na lozku swoim ale w naszym pokoju...

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Myszeczko ja to slyszalam 1 raz jak bylam wlasnie teraz w szpitalu od dziewczyny ktora tez lezala na ocp-ie.
Nie wiem ile w tym prawy ja pilam i mala miala kolke giganta, ale tez na mm byla....
kolezanki cora jest na cycu ona pija tylko wode i tez ma kolke, wiec to ciezko stwierdzic jak jest....
ja juz za tyfdzien odbieram 2 flaszki sab simplexu na wszelki wypadek
A.Camus
Stary 2011-10-03, 09:31   #3420
elf27
Zadomowienie

Cytat:
a ja bede smarowac emolium, bo mala tez miala ciemieniuche i super jej zeszla po tym, pepek zwyklym patyczkiem do uszu plus spryt, uszka tez czyscilam od pierwszej kapieli domowej patyczkami z ogranicznikiem, oczka-sol fizjologiczna, nosek disnemar +frida badz katarek i to wsio.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Dalia jesli nie zawalczy to bedzie najwiekszym kretynem jakim mozna byc, jak mozna nie zawalczyc o kobiete ktora pod sercem jego dziecko nosi???
samo przez siebie to mowi.....

Wtedy tylko upewnisz sie ze to dobry wybor!
oliwką emolium?

Cytat:
u nas sypialnia za mała żeby wstawić łóżeczko i pokoik szykujemy obok, ale będę tam na początku z małym, bo się boję zostawiać samego...

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy słyszałyście o tym że jak sie pije w ciazy napoje gazowane to dziecko będzie miec wzdęcia , albo kolke ???
ja nie słyszałam... w ogóle wydaje mi się, że wszelkie zakazy dotyczą okresu karmienia a nie ciąży, ale mogę się mylić...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości