|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() to mam w domu ten sam przypadekCytat:
nie mogę noLeonek słodzinka Cytat:
brak słów Cytat:
![]() nie dokopałam się wieści o moonik szukam dalej...mi lekarz kazał się zbierać pomału do szpitala jeśli przez godzinę będę miała skurcze co 10 minut regularne więc widzę że dał mi duży zapas ![]() dzień dobry poniedziałkowo
|
|
|
#752 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
|
|
|
|
|
#753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas noc średnio, nad ranem Tomcio często się budził, aż przed 7 wzięłam go do łóżka i śpi dalej, ja w sumie też niedawno się zwlekłam - jak to dobrze, że Grześ u mamy, bo na pewno nie dałby mi pospać tak długo Cytat:
Cytat:
|
|
#755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście
|
|
|
|
|
#756 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() k laski: Witamy synka na świecie!!!Cytat:
trzym sie dzielnieA mnie wczoraj do wieczora rozłożyło na dobre
|
|
#757 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluję mamusi Cytat:
Tusia też już rozpakowana łooo matko zaczęło się ![]() Cytat:
szacunek ponad cztery kilo sn ![]() Cytat:
nie nie nic się nie dzieje u mnie także nic nie przegapiłaś ![]() tylko Moonik relacjonowała że ma skurcze co 8-6 minut regularnie i jeszcze się nie wybiera do szpitala, dziewczyny też pisały że jeśli są regularne i mocne do 5 minut to żeby się zbierać bo się zaczyna...a mi gin na wizycie powiedział żeby się zbierać jeśli będą co 10 minut i tak sobie napisałam o tym bo mnie to trochę zdziwiło ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Danika ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- dziewczyny mam pytanko jeśli chodzi o formalności związane z urlopem macierzyńskim, czy wystarczy tylko poinformować pracodawcę o porodzie i dowieźć akt urodzenia dziecka i oni się zajmą resztą papierologi z ZUSem czy trzeba pisać jakieś podania czy cóś???
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#758 |
|
Zadomowienie
|
hoho.. chwile mnie nie było a tu 3 nowe mamusie! wielkie gratulacje dziewczyny!!!
|
#759 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry trzeciego dnia po terminie
Ale mialam wczoraj wieczór już myślałam, że się zaczyna Mąż był na meczu, ja siedziałam oglądałam sobie filmy i z Wami pisałam po czym poszłam wziąć kąpiel. Wyszłam z wanny, nabalsamowałam się, zmyłam makijaż, załatwiłam, po czym ubrałam sie w pidżamkę i wracam tu. Siadam na fotel a tu ciepło i mokro między nogami- no to zryw do łazienki by fotela nie zalać Druga- eee- mam przecież jeszcze kontrolę nad zwieraczami- może wody? No i jestem w łazience- gatki całe mokre i niby juz koniec. No to ide po nowe, a tu znów coś sobie ciurka- no to lecę do łazienki i stoję nad WC. Po jakiś takich 5 min. nieregularnych , słabych odpływów dzwonię po męża, że coś przeciekam. Przyleciał taki zdyszany i rozanielony- a tu cisza. Nic więcej Zadzwoniłam do położnej by dopytać co i jak- stwierdziła, ze jak dalej nie leci to kłaść się spać, nie stresować się i nie czekać na nie wiadomo co by mieć siły na ewentualny poród. I w sumie teraz nie wiem co to było- czy to woda z kąpieli się wylała (dlatego wyżej pisałam,ze załatwiałam się po kąpieli) , ale kurcze póki ja sie tam nabalsamowałam, póki makijaż zmyłam i w ogóle to chyba prędzej by wyciekła niż jak dopiero przychodzę usiąść No nic- jutro wizyta. A tym czasem spokój- mały czasem się wygnie ![]() Cytat:
gdyby to była umówiona wizyta- jak u dent. to ok ![]() Cytat:
Cytat:
no super, extra, gratulacje Cytat:
![]() Może chociaz z youtube puść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale 6h snu to ładny wynik!! Cytat:
![]() No tak to jest jak się bierze niższy model ![]() Cytat:
i jak tylko będziesz mogła to pisz co u Ciebie |
||||||||
|
|
|
#760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() za wizytę
|
|
|
#761 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ze mną to nikt nie chce współpracować. Mała się uparła, że jeszcze nie chce wyjść z brzuszka, a tż.... miał dziś przyjechać. Miał właściwie wyjechać z samego rana by spędzić z nami jak najwięcej czasu a jutro rano musi być w jednym z oddziałów. I co? On chyba z Zuzką to jakiś pakt zawiązali przeciwko mnie Jej się nie śpieszy bo taty nie ma, a jemu się nie śpieszy, bo jej nie śpieszno.... A matka siedzi na necie i paznokcie obgryza ![]() Normalnie zaraz sama sobie ten pęcherz przebiję |
|
|
|
|
#762 | |||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rany, jaki sukces, Eryk nie jadł od 3 godzin Dałam mu smoczka jak się rozbeczał o 9 rano po 2h snu i przyjął go bez marudzenia ![]() Ta cisza (przerywana ciamkaniem smoczka) jest jak muzyka... ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Archinta i co, już sucho? Dziwna sprawa z tymi wodami. |
|||
|
|
|
#764 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Archi oby to były wody Niech mąż lepiej będzie w pogotowiu
|
|
|
|
|
#766 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
DzastaW moje gratulacje klask i: kolejny chłop jak dąb ![]() Witam się w 2packu nadal chyba się lekko przeterminowuję jak mnie gin dziś zobaczy to chyba padnie ![]() Danika szybkiego rozpakowania życzę
|
#767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() suchusieńko jak na Saharze Ale w sumie dobrze, że mały się nie zdecydował wyjść tej nocy- u nas w mieście zamieszki po meczu bo policja potrąciła kibica i to zaraz obok nas- na trasie do szpitala! Jakby coś się działo to niezłe kółko trzeba by było uskutecznić by się dostać na porodówkę ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Wody to były- chyba z wanny ![]() A mąż ma dziś wyjazd 140 km stąd
|
|||
|
|
|
#768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to rzeczywiście dobrze że nie rodzisz
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wieści od MUCKI:
Może jutro wyjdziemy ze szpitala bo Izunia ma jakieś nie za ładne wyniki wapnia i białka. Będą jeszcze raz sprawdzać. Wolałabym znów rodzić niż w tym szpitalu jeszcze siedzieć ( terminatorka ) Karmię małą jedną piersią bo drugiej nie umie złapać ale w domu w lepszej atmosferze będziemy się uczyć.
|
|
|
|
#770 |
|
Zadomowienie
|
Witam poniedzialkowo
Pisze z tel.jedna reka z Sara przy cycu ![]() Gratuluje nowym mamusiom.duzo sil dla was i zdrowka dla aluszkow A ja mam dosc.rycze od rana ..przez ta wizyte tesciow,jeszcze dojdzie do naszego rozstania....
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę się szykować bo zaraz lecimy na ważenie. Jak mały nie przytył to chyba normalnie zwątpię w to całe łykanie i we własne cycki. |
|
|
|
|
#772 |
|
Rozeznanie
|
Stokrotka wytrzymałaś poród - wytrzymasz i teściów
Najlepiej zajmij się Sarą i staraj się ich ignorować. Albo poczęstuj ich herbatką z liści malin, to ich z toksyn przeczyści ![]() Archi no to pech z tymi 140km... Ale coś czuję, że będzie jak z Sarą Stokrotki. Jak dobrze pamietam, to zachciało jej się ujrzeć światło dzienne jak tatuś zaczął nocki (urwis )
|
|
|
|
#773 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wazenie.... My sie jutro wazymy....![]() Cytat:
|
|
#774 | |
|
KWC
|
Cytat:
TO na pewno były wody, może taka jak u Dżasty trochę pociekło i spokój. W każdym razie coś się już dzieje. |
|
|
|
|
#775 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze tylko 2 dni Cytat:
za ważenie i za cycki ![]() Cytat:
i tak będzie odwlekał aż urodzę chyba za jutrzejsze ważenie---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- No masakra ja oczywiście zaraz łzy w oczach jak się dowiedziałam - te moje hormony i empatia ...Cytat:
![]() Monia- nowy avek
|
||||
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Gratuluje nowym mamom! Jak tam wasze dzieciaczki śpią w dzień ? Mój to sobie robi drzemkę max 10-40 minut i już oczka jak piątaki ![]() Ciągnie cyca aż wyssie dokońca, ale dłużej spać nie chce, człowiek by coś w domu zrobił,a tu dziecko nie da ![]() W nocy pobił wszsytkie rekordy na wieczór do kąpania był przebierany, potem się zasikał o 3 a o 6 się zasrał także w ciągu jednej nocy 3 razy był przebierany, a jak mam oczka jak 5 zł razem z nim ![]() jedyne co mnie cieszy że moje dziecko rozróżnia dzień i noc, dzień jest od hasania a noc od spania miałam zacytować, ale jak , jak zdaże wejść na wizaż a mały już obudzony ehhhhhh spadam dziś wizyta u gina i usg bioderek mojego bąbla trzymać kciukasy
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
kochane przedstawiam małą Tusie czyli Kamilke
|
|
|
|
#779 |
|
KWC
|
Małgosia kciuki zaciśnięte
A oczy jak 5 złotych to ja też mam, hehe. Chciałabym iść się wykąpać chociaż, ale syn zamiast się kimnąć po karmieniu domaga się mojej uwagi. Więc z nim siedzę przy kompie, piszę jedną ręką a drugą go huśtam. |
|
|
|
#780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULACJE!!! Oklaski za dużego i zdrowego chłopczyka oraz dla mamy
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

to mam w domu ten sam przypadek
czosnkiem zaimpregnować nie zaszkodzi 
brak słów 
HANIA

k laski: Witamy synka na świecie!!!

Mąż był na meczu, ja siedziałam oglądałam sobie filmy i z Wami pisałam po czym poszłam wziąć kąpiel. Wyszłam z wanny, nabalsamowałam się, zmyłam makijaż, załatwiłam, po czym ubrałam sie w pidżamkę i wracam tu. Siadam na fotel a tu ciepło i mokro między nogami- no to zryw do łazienki by fotela nie zalać
gdyby to była umówiona wizyta- jak u dent. to ok
no stres będzie dobrze 
teraz faceci to i andropauzę mają 
chyba się lekko przeterminowuję
jak mnie gin dziś zobaczy to chyba padnie 
i to zaraz obok nas- na trasie do szpitala! Jakby coś się działo to niezłe kółko trzeba by było uskutecznić by się dostać na porodówkę