|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
malamutka co do Twojego snu - to powiem Ci, że u mnie dwójeczka poszła bez problemu... aż w szoku byłam, bo dziewczyny tu się tak bały... Moonik, Tusia ogromne gartulacje!! Tusia to nas tak całkiem z zaskoczenia chyba wzięła?? ![]() Cytat:
Już niedługo będziesz miała Piotrusia, prosze mi się tu cieszyć, a nie bać. Przecież mówiłam, że NIE MA SIĘ CZEGO BAĆ!! Poród to super sprawa!! to jest bardzo dobry plan ![]() brawa za pozytywne nastawienie U nas niedziela minęła pod znakiem gości - teściowie i siostry. Może jestem niegościnna, ale męczą mnie takie niedziele Chciałam spędzić ją spokojnie, tylko z mężem... Ameluś też nie lubi chyba gości, bo w dzień spanie całkiem jej się przestawiło, wieczorem marudała - dopoero usnęła. Oby dała się mamie w nocy wyspać
|
|
|
|
|
#722 | ||
|
KWC
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Tuska i Moonik GRATULACJE!
Cytat:
nie wiem co ja bym zrobiła z taką ilością czasu dla siebie Ważymy go co drugi dzień i przybywa mu ok. 60-100g dziennie, ale to na tłustej mieszance, takiej dla dzieci z małą masą urodzeniową. Na zwykłym gerberze 1 przytył w ciągu dwóch dni ledwo 50g więc z powrotem wróciliśmy do tej kaloryczniejszej. Cytat:
Tak więc rozkoszuj się ostatnimi nocami bez pobudek po 2-3 razy Chyba mi kosmici dzieciaka podmienili |
||
|
|
|
#723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#724 |
|
Raczkowanie
|
Hej, sie melduje ta podczytujaca, ale nic prawie nie piszaca
Najpierw gratulacje dla wszystkich rospakowanych mamusiek!! I pociechy z maluszkow! ![]() Ja ciagle w dwupaku ![]() Dzis wieczorem odszedl mi czop, od rana bole jak na okres i sie teraz nasilily jakos. Kurcze, mam problem, bo nie jestem pewna czy skurcze rozpoznam. Nie czuje jakiegos napiecia macicy, natomiast co jakis czas (nieregularnie) dosc intensywny bol w dole brzucha... Poczekam, czy dam rade przespac noc...i zobaczymy... W sumie cala ciaze nie odczuwalam zadnych skurczy, wiec teraz mam dylemat.... ![]() Cierpliwosc juz tez sie powoli konczy... no w kazdym razie jak sie akcja nie zacznie to 7ego wywolanie... Mamcie czekajace - powodzenia!!
|
#725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A wywoływanie dopiero po kilku dniach... Ech i co ja mam w takim przypadku zabrać ze sobą do szpitala ![]() Zuzka nadal wysoko siedzi i wierci się niemiłosiernie jak Twój Piotruś... Skoro dzwony kościelne jej nie wypędziły, to może jakiś koncert heavy metalowy ![]()
|
|
|
|
|
#726 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULACJE!!! Cytat:
GRATULACJE!!!
|
||
|
|
|
#727 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry wieczór
![]() Jestem jestem i nie urodziłam nie miałam dostępu do netu jedynie ![]() dla Moni ![]() Widzę że o Tusi już też wiecie Tuśka kochana ![]() ![]() moja lista numerów kontaktowych wyczerpana, już nie mam do kogo pisać jak ktoś chce się szybko rozpakować może mi podać swój nr kom, widzę że to przyspiesza akcję
|
#728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Wlasnie zjadla tylko 60 ml
|
|
#729 | |||
|
Zadomowienie
|
no proszę przybywa nam mamuśków
![]() gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() że już się odchodzi od codziennego kąpania maluszka, ale ja tam uważam, ze każdy robi tak jak chce, u mnie kąpanie też co 2-3dni (nie licząc osobnego mycia pupalka, buźki itp) Cytat:
![]() ja jeszcze z małym nie byłam na spacerku, bo pogodę mamy łagodnie rzecz ujmując - depresyjną Cytat:
nie martw się szpitalem, na pewno będzie wszystko dobrze co do jedzenia... mój też je jakoś mało, jak zje 60ml mm na raz to sukces. normą jest 45-50ml i wiem, że mało ale co poradzę. nie wmuszam na siłę, bo wypluwa butlę...
|
|
#730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak malo opcji na wyjscie ze to jak wycieczka ![]() ![]() Cytat:
fajnie-oszczenosc haha
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-02 o 21:51 |
||
|
|
|
#731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli chodzi o kapanie to mnie polozna w szpitalu tez powiedziala ze max 2 razy w tyg kapanie....ale oczywiscie babcie byly i powiedzialy ze powinno sie kapac codziennie....A ja teraz kapie co 2 dni.....nie chce zetrzec jej ochronki..... ![]() Cotka i jak po wycieczce...???
|
|
#732 |
|
Zadomowienie
|
ja bym chciała, zeby jadł więcej, inaczej on powinien jeść więcej. wtedy też by pewnie dłużej pospał a tak...
nie wciskam już, bo wypluwa albo zaciska usta i nie chce butli a o tym żeby pospał 4h to ja mogę tylko pomarzyć
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Super dziewczyny ze dzidziolki juz sa z Wami.. |
|
|
|
#734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, nadrobiłam, miałam poodpisywać, ale już sama nie wiem co czytam
![]() W każdym razie: Lau - jesteś bardzo dzielna i świetnie zorganizowana, najlepsza matka dla K. i M. Sonia, świetny opis porodu ![]() MoniaZ - czyli co dolega Olivii? To po prostu wrażliwy brzuszek czy coś konkretnego? Kciuki za jej zdrowie Danika, oby szybko poszło i do zobaczenia w szerszym gronie Specjalne przytulasy dla wszystkich przeterminowanych
|
#736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak u Ciebie kochana ??
|
|
#737 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za dużo mam myśli w głowie jeszcze z przed paru m-cy Cytat:
Dziewczyny pisały, ze TYCH bóli to nie da się pomylić z niczym innym , więc jak się rozkręci to będziesz wiedziała Cytat:
i tez się zastanawiałam,ze by trzeba było jakaś drugą torbę chyba spakować na dłuższy pobyt ![]() Próbowałaś tego koncertu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() spray- przyjmuję zakład ![]() A w ogóle mam wrażenie, że teraz mamy jakąś największa pulę przeterminowanych
|
||||||
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Archi nie bój się porodu
ewentualnie skurczów ale to chwilę boli i mija a jak już główka jest i można doknąć to w ogóle nie boli ![]() I ja też swój pierwszy skurcz przeżyłam ok 10 godzin przed porodem. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-02 o 23:16 |
|
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
Archi,zgłasza się u nas 7 dni po terminie ale wcale nie powiedziane że mnie zostawią,mogą np kazać do przyszłego pon przychodzić
|
#740 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór Mamuśki
dziś dzionek szybko minął, więc dopiero teraz Was nadrabiam![]() Cytat:
dla Męża, super facet a jak tam po chrzcinach? teściowa umiała się zachować>> mocno zaskoczona, że kolejny wnuk w drodze?Cytat:
mocno. Niejedna Ci juz pisała i ja sie dopiszę, że bardzo dzielna Kobieta z Ciebie i tylko brać przykład jak sobie świetnie radzisz szacunek wielkiCytat:
i jak optymistycznie sie czyta Twój opisCytat:
I JAKA ŚLICZNA CZARNULKA I JAKA DUŻACytat:
Cytat:
![]() A mojemu mężowi dziś się śniło, że mi wody odeszły i się trochę przeraził
|
|
|
#741 |
|
Zadomowienie
|
na moją córę takie akcje nie działają
na koniec sierpnia przeżyła 3 dni Zlotu gitarowego - to czasem gorsze od koncertu heavy metalowego, bo to minimum 10h dziennie hałasu. Myślałam, że chociaż się po tym odwróci a ona nie ![]() Wczoraj na weselu też nie było cicho Trochę potańczyłam. Na początku nie mogłam, bo było ciasno na parkiecie i maluchów sporo latało, to nie chciałam żeby ktoś na mnie wpadł. A jak już było luźniej, to po kilku szybszych zaczęłam czuć łydki i dałam spokój. Wróciliśmy do domu 3:30 (zimna była ta noc) i padliśmy jak muchy. Na szczeście dziś odespaliśmy do 12 ![]() Ja jutro ostatni dzień do pracy A mąż idzie dogadywać ostateczne waunki nowego zatrudnienia
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#742 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mocne, żeby szybko poszło![]() Cytat:
Archi ja cały czas w gotowości na przekazywanie dobrych informacji no stres będzie dobrze
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-10-03 o 00:20 |
||
|
|
|
#743 |
|
Zadomowienie
|
Ojojoj a ja nie wiem o co tu chodzi. Jestem mężem Justyny i kazała mi was tu poinformować jak dziecko przyjdzie na świat no i przyszło ale nie wiem gdzie to pisać więc pisze tu że urodził się nam synek
waga: 4.380kg wzrost: 60cm hmm... i chyba to wszystko poród był naturalny i sie troche nacierpiała no wiecej chyba nie napisze. Gratulacje wszystkim przyszłym i rozwiązanym mamom PS Urodzony:02.10.2011r o godzinie 23.35 |
|
|
|
#744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj ostatnia a dziś pierwsza![]() pozwoliłam sobie zrobić na czerwono wpis meża Dżasty ![]() GRATULACJE WIELKIE I TEŻ NAS W SUMIE Z ZASKOCZENIA WZIĘLA ![]() DLA DUŻEGO CHŁOPAKA, DUŻO ZDRÓWKAa mi dziś psina nie dała pospać musiałam z nią wyjść, bo cały czas mu się w brzuchu cos wierci![]() za wszystkie nierozpakowane Mamuśki, żeby dały radęi dla wszystkim Mamusiek i ich dzieciaczków tak poniedziałkowo![]() a ja chyba za dużo na noc wizażu czytam, dziś całą no mi się śniły dziewczyny, jedne że rodzą, z innymi się spotkałam, chyba zaczynam juz też przeżywać, że to już tuż tuż. jeszcze mi wczoraj znajoma powiedziała że brzuch mi opadł, a ja jeszcze mam troche czasu do porodu ![]()
|
|
|
#745 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do tego nr tel, to może i tego sposobu spróbuję Co z tego że termin prawie ten sam mamy, skoro takie fluidki wysyłasz.... ![]() Niestety Nergal nie koncertuje w okolicy Ale wciąż szukam....Gosia - tu nie chodzi o hałas tylko o to, że skoro kościelne dzwony nie wypędziły jej z brzucha, to Archi stwierdziła, że to nie diabeł. To może ją teraz jakimś diabelnym rytmem postraszę (skoro aniołek z niej - choć chyba z czarną dupką) ![]() Cytat:
![]() GRATULACJE DZASTA ![]() ![]() klask i:Coś chyba wyczuwałam, że jest na rzeczy, bo wczoraj pytałam o nią, a ona pewnie w tym czasie parte miała ![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
No to byłaś szybsza Ja też dziś cięższą noc miałam. Mała szalała (widocznie dobrze jej tam w środku) i wcale jej nie śpieszno Do tego w nocy nagle się tak zerwałam (sama nie wiem dlaczego ) że aż się przestraszyłam czy może "plum" mnie nie wybudziło. Ale niestety łóżko suche, bielizna sucha
|
|||
|
|
|
#746 |
|
Zadomowienie
|
DZASTA GRATULACJE WIELKIE!!!!!!!
![]() ![]() Kolejny duży dzieciaczek nam się urodził dla mamy!!!He!... a ja coś czułam, że gorzko pożałuję swojego chwalipięctwa Po 4 godzinach w końcu zasnął z nami w łóżku Za to pospał prawie 6 godzin! Zjadł z 1 syska...i dalej drzemie z tatusiem w łóżku...
|
|
|
|
#747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobno dzieciaczki dopiero po czasie pokazują swoją prawdziwą naturę Ale i tak myślę, że jesteś szczęściarą, że mały potrafi przespać 6 godzin A takie wspólne spanie z tatusiem w łóżku.... na pewno byłoby super zdjęcie
|
|
|
|
|
#748 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#749 | |||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry poniedziałkowo
![]() Cytat:
no i ryż do suchej karmy ![]() a mężem może masz rację teraz faceci to i andropauzę mają Cytat:
także współczuję Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a poza tym jaki mąż posłuszny ledwo urodziła już wpis na wizażu
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Dżasta ---> gratulacje
ja sie zaraz zbieram do tego szpitala....juz spakowana jeszcze jem śniadanko i na 9 mam sie zameldować jak dam rade to bede was podczytywać z telefonu trzymajcie sie ciepło mamusie i ciężarówki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

Strasznie boję się rodzić ale nie rodzić i iść 7 na patologię jeszcze bardziej 
Chciałam spędzić ją spokojnie, tylko z mężem... Ameluś też nie lubi chyba gości, bo w dzień spanie całkiem jej się przestawiło, wieczorem marudała - dopoero usnęła. Oby dała się mamie w nocy wyspać

nie wiem co ja bym zrobiła z taką ilością czasu dla siebie
humor mam dalej do doopy
Tak więc rozkoszuj się ostatnimi nocami bez pobudek po 2-3 razy 
ja się ciągle łudzę 
nie miałam dostępu do netu jedynie 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

szacunek wielki
też mi sie ryczec chce ale staram sie opanować 
klask i:
A takie wspólne spanie z tatusiem w łóżku.... na pewno byłoby super zdjęcie