|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
karoline - jeszcze dodam że pleśniawki czy afty mogą powodować niechęć do ssania bo zwyczajnie bolą (jak gardło). u mojego syna kiedyś tak było. popatrz w paszczę, moze coś ma i problem zniknie
|
|
|
|
#4922 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Mi też muchy obsrały ![]() Cytat:
miteż kręgosłup wysiada. Od noszenia 5,700... poważnie, muszę ją odstawić od rączek. Tylko jak? Cytat:
ale jak w nocy spokojnie zjada.. no nie wiem. Dziewczyny karmiące UU pewnie pomogą Cytat:
Co te nasze dziewuchy im robią?Pewnie zapodają coś a'la relanium Żartuję. Emil dojrzeje jeszcze do dłuższego spania Sarenka moja dzisiaj też ładną noc miała. Pobudka o 1.30 i 5.30 i spanie do 8. Od razu świat inaczej wygląda jak matka wyspana. Przyszła mi huśtawka. Sama ją złożyłam Chwalę się bo dla mnie takie rzeczy to czarna magia.A napociłam się przy tym jak mysz ![]() Zaraz będziemy próbować. Pogoda ładna. Na wybieg ( czytaj spacer) się wybieramy. Mam dobry humor ![]() ![]() ![]()
|
||||||||
|
|
|
#4923 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Witam się i ja. Czekam, aż Zuzak wstanie, bo muszę iść z nią na zakupy..wspominałam, że nienawidzę zakupów? no ale, nie mam już w co ją ubierać, tak mi szybko dziecko rośnie ![]() Wczoraj byliśmy nad morzem dosyć długo i chyba wieczorm to odchorowała, bo marudna była bardzo i nie mogła zasnąć ale daliśmy radę.. myślę, że to od nadmiaru słońca i wrażeń, bo duża wanna bardzo ją zaciekawiła i matka z ojcem stali na zmianę w lodowatej wodzie, co by się dziecko nacieszyło za to dzisiaj oboje z M. jesteśmy bardziej chorzy niż byliśmy![]() karnisze(prawda, że cudny pomysł na prezent? ) Zuzaka wcal nie interesowały![]()
|
|
|
|
#4924 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje w imieniu męża Cytat:
ja też nie wiem jak nasza sie nazywa też ma muzyke Bacha i Mozarta i też mamy ją od znajomych ![]() Cytat:
a wcześniej też pobudki co 2 , 3 godziny i był na mm Cytat:
mam już praktyke - mama , mąż i kot
|
||||
|
|
|
#4925 |
|
Rozeznanie
|
meldujemy się, że żyjemy. Zuzanka skończyła wczoraj 12 tygodni i zaczyna pomału łapać zabawki do rąk i pakuje je do buzi. nie lubi leżeć na brzuchu więc podnoszenie głowy ciężko nam idzie. noce podobne -2,4,6,8
![]() tak to staramy się spędzać czas na polu póki ładnie. Ja coś ostatnio kiepsko śpię, więc nastrój lewy i depresyjny. może mnie deprecha poporodowa łapie, albo hormony jeszcze szaleją.
|
|
|
|
#4926 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno zajrzę do jej gębofonu i sprawdzę Cytat:
poza klasyką jest też tam melodyjka pod nazwą nature i pond, a obok przycisków włączających konkretną melodię - jest zielona żabka, która się świeci i co? ta sama?
|
||
|
|
|
#4927 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A na brzuszku jeszcze polezec lubi, kladziesz ja na swoje uda?
|
|
|
#4928 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój Dzieć śmieje się prawie w głos, jak mu recytuje "Pana Tadeusza" . Co by Mickiewicz powiedział???
![]() ![]()
|
#4929 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też się nad tym zastanawiam nasza ostatnio na rączkach życzy sobie usypiać ją, inaczej nie zaśnie ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
a z tą nietolerancją laktozy, jakie mieliście objawy???
|
||
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
karoline - o tak http://twojezdrowie-uroda.blog.onet....,ID412195749,n to wyglada
|
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej znowu wali.
Zje, odbije zaczyna płakać, przy karmieniu się denerwuje - przy końcówce, mimo że jeszcze mleczko jest. Odbije położę na wznak i cisza... niby śpi. Daję do leżaczka, RYK ! - nie jest to ryk na jedzenie. Za nim się uspokoi to trochę minie ![]() Strasznie zrobiła się niecierpliwa ![]() Zjadła dzisiaj, nawet trzymałam ja na rękach bo zasnęła, wstała sama to biorę ją do ubrania bo jechaliśmy w miasto, a ona co ? RYK,RYk,RYK ![]() uspokoiła się dopiero jak auto ruszyło. I pierun wie co chce ??? Nie raz mam wrażenie, że moje dziecko domaga się dworu. Karolinee przeczekaj ten tydzień, może to faktycznie skok. Trzeba być MEGA cierpliwym.Ja sobie czasem myślę, że jak Emilie marudzi przy karmieniu to faktycznie coś z jelitkami, że one się formują i rosną przecież i to tam inaczej funkcjonuje. Patik te muchy są okropne, umyję podłogę a zaraz nasrane Jacieee a moja chce się śmiać i robi tylko HA i koniec. Spróbuje jej też zacytować ![]() Wkręciłam się w książkę "Dziennik nimfomanki" b.fajna. |
|
|
|
#4932 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
a z tą pracą jelitek może coś być na rzeczy, ja to jak Maja je nawet słyszę jak jej w brzuchu burczy, tak jakby się tam wszystko przelewało
|
||
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
karoline - u nas byly takie plamki na wnetrzu policzkow, jezyk czysty
|
|
|
|
#4934 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysle, ze jak skonczy sie Zlota Polska Jesien, to znowu wrocimy na wizazowe lono.
Ja np. teraz jestem przelotem w domu, miedzy spacerem z mlodym, a spacerem po dziewczyny... |
|
|
|
#4935 |
|
Zadomowienie
|
Trzeba się będzie baczniej temu przyjrzeć
|
|
|
|
#4936 |
|
Zadomowienie
|
karoline nam pozniej wysypka wyszla
|
|
#4937 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie
Ależ niesamowita pogoda cały weekend spędzilismy na dworze w soboe wyruszylismy na długi spacer połączony z lodami:P potem pojechaliśmy na działkę do mojego brata w niedziele w południe spacer potem przyszli tescie na obiad potem znowu spacer, wieczorem wpadli znajomi. Czyli jednym słowem sielankowo Brawa za wszystkie skonczone tygodnie![]() Karoline u nas tez czasami takie historie z jedzeniem, zauważylam że taka nerwowość połączona jest z jakims bólem brzuszka, wiec pier go pomasuje, ponosze do odbeknięcia, troche polulam, przewine i dopiero po 20-30 min jak jest spokojny robie kolejne podejscie. i tak do skutku. Brumeczku tez jestem na etapie poszukiwania karuzeli i chyba odgapie wezme tez Tiny Love Aga Cudną masz tą córeczkę wiesz?! żanetka a książkę tez kiedyś czytałam
|
#4938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. No i jeszcze muszę zbierać na wielkie akwarium i szafkę + wyposażenie dla żółwia A co do Sweet na jej obronę napiszę, że ona chyba nie karmi piersią tylko butelką .Patik fajnie się wyspać, nie? Od razu świat wydaje się piękniejszy ![]() Aaaa no Stapelka wczoraj się zastanawiałam czemu ostatnio Cię nie widać. Odeśpisz to odżyjesz Wodaqua pisz co u Was, bo Cię tu brakuje !
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-10-03 o 15:01 |
|
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinee spróbuj podnieść do odbicia i dopiero dać drugą pierś, mój tak też czasem ma ...... 90 ml to nie za wiele ściągniesz ..... albo ja taka mleczna, w nocy ściągam 150 ml i pewnie więcej by było ale nie mam większej butli i też nie mam po co to mleko magazynować
mój Maks dziś skończył 2 miesiące |
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() byłam u gina, wszystko wporząsiu, przepisal mi receptę na Cerazette - któraś z Was je bierze?? Po zakończeniu karmienia piersią pomyślimy o czymś innym.. Pytałam o ten krążek - nawet mi go pokazał i przy karmieniu nie można go stosować więc wiele więcej mi nie powiedziałA i jeszcze się pochwalę wczoraj Lilka zasnęła o 19.30 i ciekawa byłaam jaka bedzie nocka -to ona obudziła się dopiero o 4 a potem o 7 jak ja już wstałam ![]() Lece poczytac co napisałyście
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-10-03 o 15:12 |
|
|
|
#4941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję skończonych 2 miesięcy
|
|
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Chciałam zarzucić zdjęcia ze chrztu, ale image nie chodzi mi. Mam dzisiaj zły humor i złe samopoczucie, kurde krwawię dość mocno co drugi dzień, i to już trzy tygodnie, będę musiała wybrać się do gina, i znowu 100 zł pójdzie w las... Martwię się, że coś mi tam zostało po porodzie. Igor też rozrabiak, drze się ciągle, 8,500 waży i na moich rękach non stop. Muszę wozić go w spacerówce, bo w gondoli nie da rady, z tego względu, że nie da się położyć i ryczy tak, że słychać w drugim końcu miasta. I jak spacer, to tylko w spacerówce wchodzi w grę. No i nienawidzi maty z Fischera RF a mama dała za nią prawie 250 zł. Jak go w nią wkładam, to dostaje szału... Teraz śpi- ale słodko wygląda, ma jedno oko otwarte, a drugie zamknięte ![]() Mi też nie śpi w ciągu dnia- góra 2 godziny, czasem nie mam czasu umyć zębów cały dzień, a i popierdzielam czasem do południa w piżamie, bo nie daje mi na nic chwili. Zmęczonam już...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Mam kod rabatowy na 30%zniżki w Smyku (ważny 4-5.10) jeśli ktoraś z Was chce chetnie oddam.
|
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
ja ściągam do momentu zniknięcia guzków i zmięknienia cyców, boję się kolejnego zastoju
|
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny któras z Was ostatnio chciala kupic buty Reebook ktore modeluja posladki ![]() "Pośladki bez zmian, czyli 25 mln dol. kary dla Reeboka Reklama wprowadzająca konsumentów w błąd będzie sporo kosztować producenta artykułów sportowych. Reebok, należący do Adidasa, zgodził się zapłacić 25 mln dol. w formie zwrotów dla klientów z USA w zawartej z Federal Trade Commission (FTC; Federalna Komisja Hadlu) ugodzie dotyczącej reklam wprowadzających konsumentów w błąd. Spór dotyczył linii odzieży i obuwia sportowego EasyTone wprowadzonej wiosną 2009 r. i obejmującej produkty RunTone i TrainTone. Producent, powołując się na rzekomo naukowe badania, przekonywał w reklamach, że noszenie ubrań i butów EasyTone wpływa na modelowanie mięśni ud i pośladków, jednak nie był w stanie przedstawić FTC żadnych wyników. Przy kampanii EasyTone Reebok współpracował z agencją DDB. Na promocję tej linii wydał w 2009 r. 23 mln dol., czyli ponad 80 proc. swojego budżetu reklamowego. W 2010 r. w samych Stanach Zjednoczonych na reklamy EasyTone wydano 31 mln dol."
|
|
#4946 |
|
Zadomowienie
|
Mam dziś w końcu wizytę kontrolną u gina
ciekawe, czy tam się wszystko ładnie pogoiło. Tylko te cholerne hemoroidy nie chcą sobie pójść bo podczas wypróżniania nadal boli trzymajcie kciuki za moje podwozie
|
|
|
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejjj jaka ona słodka ( mimo grymasiku, który dodaje uroku i tak )Mój też wpada wtedy w histerię. O, chyba udało mi się wgrać zdjęcie małego w dzień Chrztu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4949 | ||
|
Zadomowienie
|
hello babeczki
Cytat:
Cytat:
a mały śpi koło mnie i się suszy jutro jedziemy do naszego znachora zważyć się itd trzymajcie paluszki za mojego Crisa![]() Brumku ja mam z FP używaną kupiłam mały bardzo ją lubi są kolorowe pieski listki melodyjki lampka i projektor z gwiazdkami i pilot ja często używam ![]() hmm gdzie jest scio?? a lady in black całkiem zaginęła ![]() hmmm Nerolka gdzieś ty?
|
|
#4950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

nie dość że znowu go kręgosłup boli i robie mu zastrzyki to jeszcze ma katar
jeśli to się nie zmieni... Wieczorem, po kąpieli to już w ogóle cyrk. Z dwóch cycków zjadła tyle, co kot napłakał, więc dałam butlę z moim mlekiem
niewiele tego było, bo gdzieś ze 40 ml. Zjadła spokojniej, ale też do końca nie chciała dopić. Nie wiem, co się z nią dzieje?!?!?!? A po tym spała 7,5h
:confus ed:
ale daliśmy radę.. myślę, że to od nadmiaru słońca i wrażeń, bo duża wanna bardzo ją zaciekawiła i matka z ojcem stali na zmianę w lodowatej wodzie, co by się dziecko nacieszyło

a z tą pracą jelitek może coś być na rzeczy, ja to jak Maja je nawet słyszę jak jej w brzuchu burczy, tak jakby się tam wszystko przelewało 

To Ci łatwo nie przejdzie z mojej strony, bo uważam że nic rodzić dziecku gorszego nie może zafundować 
zębole