Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-03, 12:19   #4921
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

karoline - jeszcze dodam że pleśniawki czy afty mogą powodować niechęć do ssania bo zwyczajnie bolą (jak gardło). u mojego syna kiedyś tak było. popatrz w paszczę, moze coś ma i problem zniknie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:39   #4922
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Patik bo chciałam wyprać żeby ładny pojechał,
bo muchy go osrały
i nie umiem tego ściągnąć
Wyślę babcie próbkę loveli,bo nawet kurcze mi nie wyschnie

Natka
Ja muszę się wybrać do H&M

Moja wstąła dziś o 3,
napiła się herbatki nawet,
ale to było zdecydowanie za mało.
O 5 znowu cyc a o 7 wywoływanie koopy
I KOMARY -dziady Nas terroryzowały
i nie było spania.

WITAM
-->robi się tak [ tab] Jakieś słowo [/ tab]
DOBRZE MI POSZŁO

Mi też muchy obsrały

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Witamy z rana

Krystianek zasnął wczoraj przed 22 i spał do 6 ale nie płakał tylko coś mruczał i stękał no i mamusia pospała jeszcze do 7 a potem przyszedł tatuś bo nie spał z nami w sypialni i trzeba było wstać
A z tego mojego Tża to ostatnio borok nie dość że znowu go kręgosłup boli i robie mu zastrzyki to jeszcze ma katar
umiesz robić zastrzyki
miteż kręgosłup wysiada. Od noszenia 5,700...
poważnie, muszę ją odstawić od rączek. Tylko jak?

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, pomóżcie!!!

Nadal mamy problem z karmieniem. Dostawiam małą do piersi, chwilę possie i jest ryk. Daję drugą - to samo. Przez to jej marudzenie wczoraj w ciągu dnia niewiele zjadła! Boję się, że zamiast przybierać na wadze, będzie waga spadać jeśli to się nie zmieni... Wieczorem, po kąpieli to już w ogóle cyrk. Z dwóch cycków zjadła tyle, co kot napłakał, więc dałam butlę z moim mlekiem niewiele tego było, bo gdzieś ze 40 ml. Zjadła spokojniej, ale też do końca nie chciała dopić. Nie wiem, co się z nią dzieje?!?!?!? A po tym spała 7,5h mam nadzieję, że to skok, bo zaczęło się to ok. tygodnia temu, jak wchodziłyśmy w ósmy tydzień, a czytałam, że kolejny skok to ok. 8-9 tygodnia jest... Już nie wiem, co mam z nią robić... Boję się, że mi się dziecko zagłodzi po tym, jak wczoraj zasnęła w ciągu dosłownie kilku minut ściągnęłam 90 ml mleka, więc w za małej ilości pokarmu to nie jest problem...

No moje ostatnimi czasy bardzo dziwnie się zachowuje
może za szybko jej leci?
ale jak w nocy spokojnie zjada.. no nie wiem.
Dziewczyny karmiące UU pewnie pomogą

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
kurcze co wy tym dzieciom robicie ze spia u was jak zaklęte?:confus ed::c onfused:
mój co 2h je, czasem czesciej. wymiekam po mału. niech go ktos przygarnie i przetrzyma przez 2 miesiace
Też się nad tym zastanawiam Co te nasze dziewuchy im robią?
Pewnie zapodają coś a'la relanium
Żartuję. Emil dojrzeje jeszcze do dłuższego spania
Sarenka moja dzisiaj też ładną noc miała.
Pobudka o 1.30 i 5.30 i spanie do 8.
Od razu świat inaczej wygląda jak matka wyspana.

Przyszła mi huśtawka.
Sama ją złożyłam Chwalę się bo dla mnie takie rzeczy to czarna magia.
A napociłam się przy tym jak mysz
Zaraz będziemy próbować.

Pogoda ładna. Na wybieg ( czytaj spacer) się wybieramy.
Mam dobry humor
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:54   #4923
CookieMonsters
Rozeznanie

Hej
Witam się i ja. Czekam, aż Zuzak wstanie, bo muszę iść z nią na zakupy..wspominałam, że nienawidzę zakupów? no ale, nie mam już w co ją ubierać, tak mi szybko dziecko rośnie
Wczoraj byliśmy nad morzem dosyć długo i chyba wieczorm to odchorowała, bo marudna była bardzo i nie mogła zasnąć ale daliśmy radę.. myślę, że to od nadmiaru słońca i wrażeń, bo duża wanna bardzo ją zaciekawiła i matka z ojcem stali na zmianę w lodowatej wodzie, co by się dziecko nacieszyło za to dzisiaj oboje z M. jesteśmy bardziej chorzy niż byliśmy
karnisze(prawda, że cudny pomysł na prezent?) Zuzaka wcal nie interesowały
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:01   #4924
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Noo widzisz, a ostatnio tak się martwiłaś, że Krystek nie chce tyle spać
Zdrówka dla męża
Dziękujemy
Synek posłuchał moich próśb
Dziekuje w imieniu męża
Cytat:
Co do karuzeli... My też mamy z tiny love, ale nie wiem jak się nazywa bo od znajomych dostaliśmy. Są tam 4 melodie (między innymi bach i mozart). Mała bardzo ją lubi, także też mogę ją polecić
chyba mamy te samą karuzele ja też nie wiem jak nasza sie nazywa też ma muzyke Bacha i Mozarta i też mamy ją od znajomych
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Zdrówka dla tatusia!

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
kurcze co wy tym dzieciom robicie ze spia u was jak zaklęte?
mój co 2h je, czasem czesciej. wymiekam po mału. niech go ktos przygarnie i przetrzyma przez 2 miesiace
Mój tak ładnie śpi od tygodnia dopiero a wcześniej też pobudki co 2 , 3 godziny i był na mm
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

umiesz robić zastrzyki
To są domięśniowe zastrzyki mam już praktyke - mama , mąż i kot
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:25   #4925
Stapelka
Rozeznanie

meldujemy się, że żyjemy. Zuzanka skończyła wczoraj 12 tygodni i zaczyna pomału łapać zabawki do rąk i pakuje je do buzi. nie lubi leżeć na brzuchu więc podnoszenie głowy ciężko nam idzie. noce podobne -2,4,6,8
tak to staramy się spędzać czas na polu póki ładnie.
Ja coś ostatnio kiepsko śpię, więc nastrój lewy i depresyjny. może mnie deprecha poporodowa łapie, albo hormony jeszcze szaleją.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:43   #4926
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
karoline - jeszcze dodam że pleśniawki czy afty mogą powodować niechęć do ssania bo zwyczajnie bolą (jak gardło). u mojego syna kiedyś tak było. popatrz w paszczę, moze coś ma i problem zniknie

Na pewno zajrzę do jej gębofonu i sprawdzę ale ostatnio, jak oglądałam jej język to poza osadem od mleka nic tam nie było. A jak powinny wyglądać te pleśniawki????

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

chyba mamy te samą karuzele ja też nie wiem jak nasza sie nazywa też ma muzyke Bacha i Mozarta i też mamy ją od znajomych
poza klasyką jest też tam melodyjka pod nazwą nature i pond, a obok przycisków włączających konkretną melodię - jest zielona żabka, która się świeci i co? ta sama?

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:46   #4927
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie karmienie nocne jest idealne - je spokojnie, mimo, że wtedy leci mnóstwo mleka bo teraz śpi dłużej w nocy więc i cycki mam nabrzmiałe jak wstaje. Je, spokojnie się odrywa jak już nie chce jeść, po czym zasypia

no to tak mialam dokladnie to samo. Noce piekne a w dzien tragedia. Probowalam wszystkiego. Karmienie z zaciagnietymi zaluzjami, w spokoju, sciaganie pokarmu poczatkowego, zmiana pozycji do karmienia i nic nie pomagalo. Pozniej ze wzgledu na nietolerancje laktozy przeszlam na diete ale to tez za bardzo nie pomagalo. Moje karmienia trwaly do dwoch godzin. Prezenie sie, krzyk wiec odstawialam piers, do odbicia kladlam na ramieniu jak sie uspokil to dalej proba i tak non stop. Polozna radzila 15 minut z jednego 15 jak sie oderwie to do drugiego ale moj synek nawet trzech minut czasami nie ssal. Ale sobie pomyslalam, ze na chlopski rozum jak mu takc zesto bede cyce zmieniac to on tylko ta wode bedzie pil. I wiesz co pewnego pieknego dnia moje dziecko zassalo sie na dluzej, bez krzyku. w sumie nie wiem co pomoglo. Z tego co czytalam na necie duzo dzieciaczkow tak ma. Ja sobie jeszcze mysle, ze jak on zaczynal jesc to mu ruchy jelitek przeszkadzaly, pozniej uklad pokarmowy dojrzal wiec sie skonczyl placz przy cycu. Jedno ci powiem, to wymaga niesamowitej cierpliwosci

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
meldujemy się, że żyjemy. Zuzanka skończyła wczoraj 12 tygodni i zaczyna pomału łapać zabawki do rąk i pakuje je do buzi. nie lubi leżeć na brzuchu więc podnoszenie głowy ciężko nam idzie. noce podobne -2,4,6,8
tak to staramy się spędzać czas na polu póki ładnie.
Ja coś ostatnio kiepsko śpię, więc nastrój lewy i depresyjny. może mnie deprecha poporodowa łapie, albo hormony jeszcze szaleją.
Gratulacje dla Zuzanki A na brzuszku jeszcze polezec lubi, kladziesz ja na swoje uda?
Stary 2011-10-03, 13:47   #4928
jacieeeee
Wtajemniczenie

Mój Dzieć śmieje się prawie w głos, jak mu recytuje "Pana Tadeusza" . Co by Mickiewicz powiedział???

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:52   #4929
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Też się nad tym zastanawiam nasza ostatnio na rączkach życzy sobie usypiać ją, inaczej nie zaśnie

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
no to tak mialam dokladnie to samo. Noce piekne a w dzien tragedia. Probowalam wszystkiego. Karmienie z zaciagnietymi zaluzjami, w spokoju, sciaganie pokarmu poczatkowego, zmiana pozycji do karmienia i nic nie pomagalo. Pozniej ze wzgledu na nietolerancje laktozy przeszlam na diete ale to tez za bardzo nie pomagalo. Moje karmienia trwaly do dwoch godzin. Prezenie sie, krzyk wiec odstawialam piers, do odbicia kladlam na ramieniu jak sie uspokil to dalej proba i tak non stop. Polozna radzila 15 minut z jednego 15 jak sie oderwie to do drugiego ale moj synek nawet trzech minut czasami nie ssal. Ale sobie pomyslalam, ze na chlopski rozum jak mu takc zesto bede cyce zmieniac to on tylko ta wode bedzie pil. I wiesz co pewnego pieknego dnia moje dziecko zassalo sie na dluzej, bez krzyku. w sumie nie wiem co pomoglo. Z tego co czytalam na necie duzo dzieciaczkow tak ma. Ja sobie jeszcze mysle, ze jak on zaczynal jesc to mu ruchy jelitek przeszkadzaly, pozniej uklad pokarmowy dojrzal wiec sie skonczyl placz przy cycu. Jedno ci powiem, to wymaga niesamowitej cierpliwosci
Dzięki za te słowa mam nadzieję, że będzie jak u Was, że to nic poważnego i po prostu minie. Co do podkreślonego, u nas teraz to samo 5 minut na cycku i po jedzeniu a z tą nietolerancją laktozy, jakie mieliście objawy???

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-10-03, 13:58   #4930
83monia
Zakorzenienie

karoline - o tak http://twojezdrowie-uroda.blog.onet....,ID412195749,n to wyglada

Stary 2011-10-03, 14:09   #4931
zanetaa88
Zakorzenienie

Mojej znowu wali.
Zje, odbije zaczyna płakać,
przy karmieniu się denerwuje - przy końcówce, mimo że jeszcze mleczko jest.
Odbije położę na wznak i cisza... niby śpi.
Daję do leżaczka, RYK ! - nie jest to ryk na jedzenie.
Za nim się uspokoi to trochę minie
Strasznie zrobiła się niecierpliwa

Zjadła dzisiaj, nawet trzymałam ja na rękach bo zasnęła,
wstała sama to biorę ją do ubrania bo jechaliśmy w miasto,
a ona co ? RYK,RYk,RYK
uspokoiła się dopiero jak auto ruszyło.
I pierun wie co chce ???
Nie raz mam wrażenie, że moje dziecko domaga się dworu.

Karolinee
przeczekaj ten tydzień, może to faktycznie skok. Trzeba być MEGA cierpliwym.Ja sobie czasem myślę, że jak Emilie marudzi przy karmieniu to faktycznie coś z jelitkami, że one się formują i rosną przecież i to tam inaczej funkcjonuje.

Patik te muchy są okropne, umyję podłogę a zaraz nasrane

Jacieee a moja chce się śmiać i robi tylko HA i koniec. Spróbuje jej też zacytować

Wkręciłam się w książkę "Dziennik nimfomanki" b.fajna.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 14:14   #4932
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Brr... ale ten jęzor okropnie wygląda... No moja czegoś takiego nie ma, chyba, że mylę osad od mleka z pleśniawkami ale nie sądzę - pediatra zawsze w gardziel jej zagląda i nic na ten temat nie mówiła, położna jak była też

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Karolinee przeczekaj ten tydzień, może to faktycznie skok. Trzeba być MEGA cierpliwym.Ja sobie czasem myślę, że jak Emilie marudzi przy karmieniu to faktycznie coś z jelitkami, że one się formują i rosną przecież i to tam inaczej funkcjonuje.
Masz rację - przeczekam ten tydzień i poobserwuję, jak nic się nie zmieni to przejadę się do poradni laktacyjnej, w końcu po to oni są a z tą pracą jelitek może coś być na rzeczy, ja to jak Maja je nawet słyszę jak jej w brzuchu burczy, tak jakby się tam wszystko przelewało

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-10-03, 14:18   #4933
83monia
Zakorzenienie

karoline - u nas byly takie plamki na wnetrzu policzkow, jezyk czysty

Stary 2011-10-03, 14:18   #4934
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Matko czy tu zawsze już będzie tak cicho???
Mysle, ze jak skonczy sie Zlota Polska Jesien, to znowu wrocimy na wizazowe lono.

Ja np. teraz jestem przelotem w domu, miedzy spacerem z mlodym, a spacerem po dziewczyny...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 14:22   #4935
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
karoline - u nas byly takie plamki na wnetrzu policzkow, jezyk czysty
Trzeba się będzie baczniej temu przyjrzeć dzięki 83monia

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-10-03, 14:31   #4936
Kajool
Zadomowienie

karoline nam pozniej wysypka wyszla
Stary 2011-10-03, 14:52   #4937
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Witajcie mamusie

Ależ niesamowita pogoda !!!!!
cały weekend spędzilismy na dworze
w soboe wyruszylismy na długi spacer połączony z lodami:P
potem pojechaliśmy na działkę do mojego brata
w niedziele w południe spacer potem przyszli tescie na obiad potem znowu spacer, wieczorem wpadli znajomi. Czyli jednym słowem sielankowo

Brawa za wszystkie skonczone tygodnie
Karoline u nas tez czasami takie historie z jedzeniem, zauważylam że taka nerwowość połączona jest z jakims bólem brzuszka, wiec pier go pomasuje, ponosze do odbeknięcia, troche polulam, przewine i dopiero po 20-30 min jak jest spokojny robie kolejne podejscie. i tak do skutku.

Brumeczku tez jestem na etapie poszukiwania karuzeli i chyba odgapie wezme tez Tiny Love
Aga Cudną masz tą córeczkę wiesz?!
żanetka trzymam kciuki żeby Malutkiej w koncu przeszło
a książkę tez kiedyś czytałam
Stary 2011-10-03, 15:00   #4938
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Zmywarka też dla dziecka jest niezła Nasz lubi dźwięk i zmywarki, i odkurzacza (nie wspominając o tej magicznej suszarce) - od razu zasypia

O nie To Ci łatwo nie przejdzie z mojej strony, bo uważam że nic rodzić dziecku gorszego nie może zafundować Koniec z papierochami kochana!!! Od zaraz!
Widzisz jakie mam dylematy: karuzela albo zmywarka . No i jeszcze muszę zbierać na wielkie akwarium i szafkę + wyposażenie dla żółwia .

A co do Sweet na jej obronę napiszę, że ona chyba nie karmi piersią tylko butelką .

Patik fajnie się wyspać, nie? Od razu świat wydaje się piękniejszy

Aaaa no Stapelka wczoraj się zastanawiałam czemu ostatnio Cię nie widać. Odeśpisz to odżyjesz

Wodaqua pisz co u Was, bo Cię tu brakuje !
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-10-03 o 15:01
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 15:03   #4939
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Karolinee spróbuj podnieść do odbicia i dopiero dać drugą pierś, mój tak też czasem ma ...... 90 ml to nie za wiele ściągniesz ..... albo ja taka mleczna, w nocy ściągam 150 ml i pewnie więcej by było ale nie mam większej butli i też nie mam po co to mleko magazynować

mój Maks dziś skończył 2 miesiące

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 15:10   #4940
youyou
Zakorzenienie

hejka

byłam u gina, wszystko wporząsiu, przepisal mi receptę na Cerazette - któraś z Was je bierze?? Po zakończeniu karmienia piersią pomyślimy o czymś innym..
Pytałam o ten krążek - nawet mi go pokazał i przy karmieniu nie można go stosować więc wiele więcej mi nie powiedział

A i jeszcze się pochwalę wczoraj Lilka zasnęła o 19.30 i ciekawa byłaam jaka bedzie nocka -to ona obudziła się dopiero o 4 a potem o 7 jak ja już wstałam

Lece poczytac co napisałyście

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-10-03 o 15:12
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 15:18   #4941
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Karolinee spróbuj podnieść do odbicia i dopiero dać drugą pierś, mój tak też czasem ma ...... 90 ml to nie za wiele ściągniesz ..... albo ja taka mleczna, w nocy ściągam 150 ml i pewnie więcej by było ale nie mam większej butli i też nie mam po co to mleko magazynować

mój Maks dziś skończył 2 miesiące
Ale ja zawsze ściągam tylko trochę, bo nie chcę za bardzo laktacji sobie rozbujać, pewnie mogłabym i więcej

Gratuluję skończonych 2 miesięcy

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-10-03, 16:03   #4942
Marina1
Zakorzenienie

Hej kochane!

Chciałam zarzucić zdjęcia ze chrztu, ale image nie chodzi mi.
Mam dzisiaj zły humor i złe samopoczucie, kurde krwawię dość mocno co drugi dzień, i to już trzy tygodnie, będę musiała wybrać się do gina, i znowu 100 zł pójdzie w las...
Martwię się, że coś mi tam zostało po porodzie.

Igor też rozrabiak, drze się ciągle, 8,500 waży i na moich rękach non stop.

Muszę wozić go w spacerówce, bo w gondoli nie da rady, z tego względu, że nie da się położyć i ryczy tak, że słychać w drugim końcu miasta. I jak spacer, to tylko w spacerówce wchodzi w grę.

No i nienawidzi maty z Fischera RF a mama dała za nią prawie 250 zł. Jak go w nią wkładam, to dostaje szału...

Teraz śpi- ale słodko wygląda, ma jedno oko otwarte, a drugie zamknięte

Mi też nie śpi w ciągu dnia- góra 2 godziny, czasem nie mam czasu umyć zębów cały dzień, a i popierdzielam czasem do południa w piżamie, bo nie daje mi na nic chwili.

Zmęczonam już...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 16:04   #4943
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Mam kod rabatowy na 30%zniżki w Smyku (ważny 4-5.10) jeśli ktoraś z Was chce chetnie oddam.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 16:05   #4944
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja zawsze ściągam tylko trochę, bo nie chcę za bardzo laktacji sobie rozbujać, pewnie mogłabym i więcej

Gratuluję skończonych 2 miesięcy
ja ściągam do momentu zniknięcia guzków i zmięknienia cyców, boję się kolejnego zastoju

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 16:12   #4945
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, tak pięknie jeszcze nie spałyśmy
21 kamienie i pół godziny później spanie
3 zaczęła się kręcić ale dałam smoka
6.30 jeść, jeść, jeść , wciągnęła 150ml i poszła spać
9.00 wstajemy obie uśmiechnięte baaaardzo uśmiechnięte
Widze ze nasze malolatnie bardzo zsynchronizowane bo moja tez dzis miala piekna nocke

dziewczyny któras z Was ostatnio chciala kupic buty Reebook ktore modeluja posladki

"Pośladki bez zmian, czyli 25 mln dol. kary dla Reeboka
Reklama wprowadzająca konsumentów w błąd będzie sporo kosztować producenta artykułów sportowych.
Reebok, należący do Adidasa, zgodził się zapłacić 25 mln dol. w formie zwrotów dla klientów z USA w zawartej z Federal Trade Commission (FTC; Federalna Komisja Hadlu) ugodzie dotyczącej reklam wprowadzających konsumentów w błąd.
Spór dotyczył linii odzieży i obuwia sportowego EasyTone wprowadzonej wiosną 2009 r. i obejmującej produkty RunTone i TrainTone. Producent, powołując się na rzekomo naukowe badania, przekonywał w reklamach, że noszenie ubrań i butów EasyTone wpływa na modelowanie mięśni ud i pośladków, jednak nie był w stanie przedstawić FTC żadnych wyników.
Przy kampanii EasyTone Reebok współpracował z agencją DDB. Na promocję tej linii wydał w 2009 r. 23 mln dol., czyli ponad 80 proc. swojego budżetu reklamowego. W 2010 r. w samych Stanach Zjednoczonych na reklamy EasyTone wydano 31 mln dol."
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 16:18   #4946
karolinee1983
Zadomowienie

Mam dziś w końcu wizytę kontrolną u gina ciekawe, czy tam się wszystko ładnie pogoiło. Tylko te cholerne hemoroidy nie chcą sobie pójść bo podczas wypróżniania nadal boli trzymajcie kciuki za moje podwozie

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-10-03, 16:27   #4947
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
No i nienawidzi maty z Fischera RF a mama dała za nią prawie 250 zł. Jak go w nią wkładam, to dostaje szału...
Na pocieszenie powiem Ci ze nie tylko Igorek kręci noskiem na mate Fishera, oto Sara na macie :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00800.jpg (39,8 KB, 62 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 16:30   #4948
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Na pocieszenie powiem Ci ze nie tylko Igorek kręci noskiem na mate Fishera, oto Sara na macie :

Jejjj jaka ona słodka ( mimo grymasiku, który dodaje uroku i tak )
Mój też wpada wtedy w histerię.

O, chyba udało mi się wgrać zdjęcie małego w dzień Chrztu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02875.jpg (113,1 KB, 72 załadowań)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 16:45   #4949
Shira_83
Zadomowienie

hello babeczki

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Jejjj jaka ona słodka ( mimo grymasiku, który dodaje uroku i tak )
Mój też wpada wtedy w histerię.

O, chyba udało mi się wgrać zdjęcie małego w dzień Chrztu.
jaki elegancki i przystojny Marinka ma urodę po mamusi!!

a mały śpi koło mnie i się suszy jutro jedziemy do naszego znachora zważyć się itd trzymajcie paluszki za mojego Crisa

Brumku ja mam z FP używaną kupiłam mały bardzo ją lubi są kolorowe pieski listki melodyjki lampka i projektor z gwiazdkami i pilot ja często używam a matę mam z TL i mały też ją lubi myślę że obie firmy mają dobre zabawki to już tylko kwestia gustu co bardziej mamusi podchodzi

hmm gdzie jest scio?? a lady in black całkiem zaginęła

hmmm Nerolka gdzieś ty?
Stary 2011-10-03, 16:46   #4950
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam kod rabatowy na 30%zniżki w Smyku (ważny 4-5.10) jeśli ktoraś z Was chce chetnie oddam.
Ja Carmelko poproszę jeśli można

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości