|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Nie wiem, czy widac, ale na tym zdjeciu Antos reaguje usmiechem na siostre:
|
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
jak Ty to robisz?
no, wiesz, wstawiasz w ten prostokąt to co chcesz powiedzieć/napisać? Cytat:
Ale muszę, bo jest brudny już. Pies oślinił, zakurzone ( mieszkam obok polnej drogi...- tam spacerujemy) Żenada ten wózek. Co ja w nim widziałam? Zwłaszcza białe obicie w środku. Natka wow ale kawaler. Gustowny kaszkiet ![]() Crazy za tygodniówkę kolejną Zuzki.Jak z tz? i sprawą którą opisywałaś w klubie? Dziubek również za next weekCrazy za to, że takie piękne dziewcze masz a pokazać nie chciałaś wcześniej. Śliczna jest.Madzia 26 stopni? nieźle. U nas 18 ale słoneczko poświeciło. Sweet współczuję mieszania z taką wariatką. Chory umysłowo człowiek. Moja maruda za dużo wrażeń dzisiaj miała. Goście i 1,5 roczna Julka -zdemolowała nam matę. Potem zakupy, włączyła się syrena i nie dała matce zjeść placka spod marketowskiej budki. I odwiedziny u moich parents'ów. Skrzeczała ajj na rękach non stop, w domu w swoim pokoju po powrocie nagle dziecko anioł i aguu agiii do lampy sufitowej... Teraz wykapana śpi.
|
|
|
|
|
#4893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Sweet ja bym chyba na Waszym miejscu sama stamtąd szybko się wyprowadziła, bo nie mogłabym żyć z taką kobietą...
A było tak od początku odkąd tam mieszkacie? Dzięukuję w imieniu Domka Cytat:
![]() U nas różnie, w dzień to są odstępy 3-4h, a w nocy 6-7. Cytat:
Ojej dzik w takim miejscu ![]() Huśtawka u nas jest genilana! Nie wiem jak to działa, ale Domek się w niej tak rozluźnia, że zawsze jest kupka Jak bolał go brzuszek to też huśtawka dawała ukojenie. ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- AgaG jak uroczo Cytat:
Zafundowaliście dzisiaj Sarce za dużo wrażeń, może padnie przez to zmęczona
|
|||
|
|
|
#4894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po obiedzie mogę jechać delikatnie mówiąc, teściowej kuchnia... nie dla mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Zaneta, ja chciałam o to samo spytać - jak robisz takie fajne emotki? ![]() Zmykam do spania, dobrej nocy dziewczyny!
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Aga dzieci Ci się naprawdę udały
Natka Domek to już kawał faceta ![]() Lilka zasnęła dziś już ok 19.30, ciekawe o której bedzie piewsza pobudka. Ja jutro jadę do gina w końcu na kontrolę poporodową, pogadam o tym krążku z nim
|
#4896 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
U nas dzień jak marzenie
![]() Pół dnia spędziliśmy z Tymkiem w ogrodzie mojej mamy (wykorzystaliśmy to że jej nie ma i mogliśmy być sami ![]() A potem pojechaliśmy w trójkę na sushi. I tym razem Tymek jadł "na bieżąco", że tak powiem, bo niestety musiałm go tam nakarmić No i mi mąż wkładał kawałki do buzi, bo ręce miałam zajęte, więc Tymcio ssał mleczko o sushi-smaku ![]() A teraz, po kąpieli, pięknie zasnął w łóżeczku w ... 10 sekund Kocham tego chłopca na zabój!!!!! A jutro kończymy 6 tygodni (w związku z czym ten mój niby-połóg też się oficjalnie kończy .Cytat:
Tak naprawdę. Nie uważasz?Cytat:
![]() To nawet gdzieś czytałąm opis takiej "najlepszej", najzdrowaszej kupki i brzmiał tak: "żółta, o konsystencji ściętej jajecznicy z BIAŁYMI GRUDKAMI" Coś pięknego po prostu ![]() Cytat:
Anie prababci ![]() Ale to jeszcze TYYYYYLEEEEE czasu ![]() A Domek na tym zdjęciu cudny!!! Jak taki angielski dżentelmen, co właśnie wybiera się na golfa ![]() Cytat:
A pogrubione - genialny tekst ![]() Cytat:
Są piękne :loveSCytat:
Cytat:
|
|
#4897 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi się marzy wyjście do restauracji, ale jakoś tego nie widzę z mała. Pewnie by się rozpłakała i nie dała uspokoić. Raczej poprosimy babcie żeby została z Kropką, a my sobie wyskoczymy coś przekąsić w miłej atmosferze. Cudowną masz parkę. |
||
|
|
|
#4898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koniecznie daj znać co Ci lekarz powiedział o krążku ![]() Cytat:
![]() Dziękujemy Mojej teściowej też trudno zrozumieć, że niedziela jest NASZA. To jedyny pełny dzień, który możemy spędzić w trójkę i nie w smak nam gdziekolwiek u kogoś go marnować... A jak słyszę "przyjedźce na obiad, stęskniliśmy się za Dominikiem" to w ogóle mnie szlag trafia ![]() Ostatnio mi mówi teściowa, że mam przyjechać z całym wózkiem, bo ona musi się przejść z Dominikiem po sąsiadach pochwalić I że któregoś dnia MUSZĘ przyjechać o 13 do niej do pracy, bo ona chcę Domka tam pokazać :/ Już pędzę... ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() A wiesz, że ja nigdy nie jadłam? Chętnie bym spróbowała
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-10-02 o 23:11 |
|||
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz proszę o radę - chcę wreszcie kupić Tymnkowi karuzelę nad łóżeczko, bo wydaje mi się że już do niej dorósł. Jaką byście poleciły? Najlepiej w necie piszą o Rainforest (FisherPrice) albo Symfonia w ruchu (Tiny Love)... Ma któraś takie? A może jakieś inne? I na co zwrócić uwagę? Warto żeby miały lampki/melodyjki/pilota/obracające się zabawki? Czy lepiej coś prostego?
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że wiele osób z tej FP Rainforest są również zadowoleni. Zwróć szczególną uwagę na żywe kolory i fajne melodyjki, reszta według mnie nieważna
|
|
|
|
|
#4901 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Ile trwa taki skok rozwojowy? bo Emil mnie wykończy. jak go T. bierze na ręce to nie może uspokoic, a ja nawet specjalanych wysiłków nie potrzebuję, wystarczy że go trzymam. szok! ale ile tak można trzymac 5.5 kg.? przejdzie mu to? czy to nie skok? a i do nie dawna miałam poranki dla siebie, tzn, o 5 rano miałam moją kawke i laptopka i śniadanko, a teraz mały zaczął wstawac razem ze mną. w pełni obudzony i gotowy do zabaw . juz nic mi nie zostało z mojej niezależności :confuse d:
|
|||||
|
|
|
#4902 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
My mamy jeszcze jednego dziadka, babcia zmarła rok temu, a tak chciała doczekać mojego dziecka.... za 6 tygodni!Cytat:
[QUOTE=brumek;29757545 A teraz proszę o radę - chcę wreszcie kupić Tymnkowi karuzelę nad łóżeczko, bo wydaje mi się że już do niej dorósł. Jaką byście poleciły? Najlepiej w necie piszą o Rainforest (FisherPrice) albo Symfonia w ruchu (Tiny Love)... Ma któraś takie? A może jakieś inne? I na co zwrócić uwagę? Warto żeby miały lampki/melodyjki/pilota/obracające się zabawki? Czy lepiej coś prostego? [/QUOTE]Ja mam zwykłą, pluszową, więc w tych nie doradzę, ale zwróć uwagę przede wszystkim na to żeby były żywe kolory, w niektórych są strasznie mdłe, pastelowe. TŻ jak zwykle o 4.00 do pracy wyjechał, na szczęście mały i tak pozwolił mamie dłużej pospać
|
|
|
#4903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Patik bo chciałam wyprać żeby ładny pojechał,
bo muchy go osrały ![]() i nie umiem tego ściągnąć ![]() Wyślę babcie próbkę loveli,bo nawet kurcze mi nie wyschnie Natka Ja muszę się wybrać do H&M Moja wstąła dziś o 3, napiła się herbatki nawet, ale to było zdecydowanie za mało. O 5 znowu cyc a o 7 wywoływanie koopy ![]() I KOMARY -dziady Nas terroryzowały i nie było spania.
|
||
|
|
|
#4904 |
|
Zadomowienie
|
Witamy z rana Krystianek zasnął wczoraj przed 22 i spał do 6 ale nie płakał tylko coś mruczał i stękał no i mamusia pospała jeszcze do 7 ![]() A z tego mojego Tża to ostatnio borok nie dość że znowu go kręgosłup boli i robie mu zastrzyki to jeszcze ma katar ![]() Natka Aga śliczne dzieciaczki Brumek ja też mam karuzelke z tiny love tylko nie wiem jaka nazwa z muzyka klasyczna . Fajna jest ma 3 melodyjki kolorowe maskotki , Krystianek ją lubi . Nie kupuj takiej nakręcanej tylko na baterie |
|
|
|
#4905 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, tak pięknie jeszcze nie spałyśmy
21 kamienie i pół godziny później spanie 3 zaczęła się kręcić ale dałam smoka 6.30 jeść, jeść, jeść , wciągnęła 150ml i poszła spać9.00 wstajemy obie uśmiechnięte baaaardzo uśmiechnięte ![]() DaKaro ja też jak się wyśpię od razu jestem szczęśliwsza ![]() A ja miałam taką zwykłą karuzelę po kubie na tę nakręcaną pozytywkę (dostaliśmy jak się urodził) i ostatnio tak nakręcałam pozytywkę, że ją przekręciłam i jest do wyrzucenia Marzą mi się te o których piszecie, ale chyba sobie odpuszczę i kupię zwykłą. Zbieramy na zmywarkę
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłam z przepisu. Dla mnie to nie jest po prostu ten smak. Nie wprowadzę tego do kuchni na stałe.
Dzien Dobry ) U nas nocka super (odpukać) :P
|
#4907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka fajna, pobudka o 3 i 9 i teraz dalej śpi. Dzisiaj mam dużo załawiania, muszę złożyć indeks do dziekanatu, zamowic tor i ciasta na chrzciny, podjechać do ZUS-u (2 m-ce czekam na pieniądze ), na 12 jesteśmy umówieni w lokalu na wybór menu...I to wszystko muszę załatwić z Domkiem, bo moja mama i siostra jak na złość obie w pracy. Się najeździ z mamuśką ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zdrówka dla męża ![]() Dziękujemy |
||
|
|
|
#4908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ma cudowne, mocne kolory, mały jest zapatrzony w nią strasznie Przy kupnie karuzeli właśnie najbardziej zależało mi na takich mocnych, kontrastujących kolorach, jak polecała położna. Także mogę polecić karuzele z tej firmy jak najbardziej
|
|
#4909 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Co do karuzeli to ja nawet nie wiem jaką mam. Dostałam w spadku od brata Ale jest super. ma kilka melodyjek, jakieś tam odgłosy lasu, czy szumiącej wody. Poza tym można ustawić ją tak żeby zagrała jak się dziecko poruszy albo zakwili.U Nas noc jak zawsze z pobudką o 2 i 5.30 potem spanie do 9tej ![]() Teraz Domek kłóci się z maskotką w leżaczku a mama pije kawę i baaardzo wolno zbiera się żeby wyjść do sklepu. Oczywiście z synalem bo TŻ pracuje na rano. Planuje wypad do C&A na zakupy bo mają zniżki teraz. Fajne tam są dzieciowe ciuszki???
|
#4910 | |
|
Zadomowienie
|
Witam. U nas noc ładna... Maja zasnęła o 20, obudziła się na jedzenie o 3.40. Później zaczęła kwękać na koopę ok. 4 więc ją do nas do łóżka wzięłam, pospała do 6.30. A jak się obudziła to było rodzenie koopy
w końcu się udało, ale mała nie była usatysfakcjonowana - chciała zrobić ewidentnie większą, ale jej się nie udało ![]() Dziewczyny, pomóżcie!!! Nadal mamy problem z karmieniem. Dostawiam małą do piersi, chwilę possie i jest ryk. Daję drugą - to samo. Przez to jej marudzenie wczoraj w ciągu dnia niewiele zjadła! Boję się, że zamiast przybierać na wadze, będzie waga spadać jeśli to się nie zmieni... Wieczorem, po kąpieli to już w ogóle cyrk. Z dwóch cycków zjadła tyle, co kot napłakał, więc dałam butlę z moim mlekiem niewiele tego było, bo gdzieś ze 40 ml. Zjadła spokojniej, ale też do końca nie chciała dopić. Nie wiem, co się z nią dzieje?!?!?!? A po tym spała 7,5h mam nadzieję, że to skok, bo zaczęło się to ok. tygodnia temu, jak wchodziłyśmy w ósmy tydzień, a czytałam, że kolejny skok to ok. 8-9 tygodnia jest... Już nie wiem, co mam z nią robić... Boję się, że mi się dziecko zagłodzi po tym, jak wczoraj zasnęła w ciągu dosłownie kilku minut ściągnęłam 90 ml mleka, więc w za małej ilości pokarmu to nie jest problem...Cytat:
![]() Co do karuzeli... My też mamy z tiny love, ale nie wiem jak się nazywa bo od znajomych dostaliśmy. Są tam 4 melodie (między innymi bach i mozart). Mała bardzo ją lubi, także też mogę ją polecić Aaa... Jeszcze zapomniałam skomentować Natkowego Domka mały w tym kaszkieciku wygląda przeuroczo taki mały angielski dżentelmen Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-10-03 o 09:53 |
|
|
|
|
#4911 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Antos i Zuzia dziekuja za pochwaly! A mysmy przed chwila cwiczyli podnoszenie glowki, a teraz maluszek zasypia. Ja robie pranie, musze umyc wlosy, no i potem spacerki... |
|
|
|
#4912 | ||
|
Zadomowienie
|
Natka ale masz przystojniaka
![]() Cytat:
A większość ludzi myśli, że jak dziecko marudne albo płacze, to zaraz głodne... Marzena z dzikiem niezła historia Aga dzieciaki super! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4913 |
|
Zadomowienie
|
kurcze co wy tym dzieciom robicie ze spia u was jak zaklęte?
:confus ed:![]() :c onfused:mój co 2h je, czasem czesciej. wymiekam po mału. niech go ktos przygarnie i przetrzyma przez 2 miesiace
|
|
|
|
#4914 |
|
Zadomowienie
|
witam po upiorny mwekendzie
dziekuej za wszsytkie slowa otuchy od Was ![]() wczoraj wieczorem dostalismy list od babki ![]() juz nie mowi do nas tylko pisze na kartce ............ tak, z cala pewnoscia ona jest nienormalna!!!!!! Igus troche mi marudzil z rana ale teraz lezy w lozeczku po porannej toalecie i patrzy na karuzele ![]() ogolnie jestem zenrwicowanai wykonczona i zaczelam popalac papierosy ![]() a tak sie cieszylam ze rzucilam.... zle te nerwy mnie wykanczaja musze sie zebrac w sobie odstawic popalanie i zmagazynowac troche pozytywnej energii bo sie wykoncze.............:pro si: ![]() co do maty my mamy TINY LOVE o taką i jestem z niej bardzo zadowolona Igorek najbardziej lubi papuge i uderza sobie w jej ogon zeby sie bujala
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-10-03 o 10:25 |
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
kinga ma trzy prababcie i jednego pradziadka. wiec calkiem sporo jeszcze.
nadrabiam, wczoraj pol dnia na placu zabaw i spacerze, mimo że do 12:00 byla mgla... kinga dzis ma mega atak ciemieniuchy bo matce sie nei chcialo jej wczoraj wyczesywac i kąpać ![]() my nie spimy od 5:58 - bo karmienie a zaraz potem syn zawolal ze "mamo, juz sie wyspalem!". no wiec czas sniadania zaraz byl, mala walnela w lezaczku kupe i przykimala, potem odjazd do przedszkola, krotki sen, zarcie i teraz sie bawimy i gadamy Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-10-03 o 10:43 |
|
|
|
#4916 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4917 |
|
Zadomowienie
|
78 lat wiec za mloda nie jest..........
zauwazylam delikatnie luszczaca sie skore na glowce i brwiach Igora..czyżby to ciemieniucha????? jak pojdziemy dzis na spacer to lece po krem na ciemieniuche!!!!!! ![]() co dzis macie na obiad? ja mam ochote na gulasz ziemniakami i ogorkiem kiszonym.......... wszystko mam tylko nie mam narazie kiedy ugotowac gulaszu bo Igor cos nie chce kimac............ ![]() ah i chodza za mna ............flaki
|
|
|
|
#4918 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Kochane moje, ślicznie dziękuję za podpowiedzi karuzelkowe
Mamy matę od nich i jest świetna Tylko cholerka, drogie te rzeczy jak nie wiem co! Cytat:
![]() (ale, jak już wspomniałam, skłaniam się do TL) Cytat:
Też się naczytałą, jeszcze w ciąży, że to akurat najważniejsze, bo pasteli maluch nie widzi ![]() Cytat:
Dzięki, kochana Cytat:
Nasz lubi dźwięk i zmywarki, i odkurzacza (nie wspominając o tej magicznej suszarce) - od razu zasypia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A z tym płaczem przy piersi to z tego co wiem, może być różnie. Często słyszy się, że takie zachowanie może być wywołane zbyt szybkim wypływem mleka w pierwszej fazie ssania. Maluch nie nadąża pić, krztusi się więc musi oderwać się od piersi, a jednocześnie denerwuje się tym, więc zaczyna płakać. Sposobem może być więc spuszczenie części mleka i podanie mu piersi jak już leci to gęste mleczko, powoli ![]() Druga sprawa, że np. je łapczywie, nałyka się powietrza i boli ją brzuszek. I też płacz. Ale to by było już po chwili ssania raczej, a nie tak od pierwszej minuty ![]() Przed chwilą też znalazłam inny powód płaczu podczas jedzenia - zapalenie ucha u maluszka. Nie może wtedy ssać, bo źle leży mu się na tej stronie, gdzie jest chore ucho. Podobnie ból gardła może działać. No i w końcu, jeśli dziecko np. przyzwyczaiło się do picia z butli (bo kilka razy tego zaznało) lub do smoczka uspokajacza, to może się po prostu wkurzać, że podajesz pierś, którą ssie się dużo trudniej. I płaczem wyraża swój protest. I poniekąd wymusza to, że tę swoją butlę upragnioną dostaje ![]() Ale najczęściej są to dwa pierwsze powody, więc na początek radziłabym odciągać trochę mleka przed karmieniem i dopiero przystawianie malutkie ![]() Cytat:
To Ci łatwo nie przejdzie z mojej strony, bo uważam że nic rodzić dziecku gorszego nie może zafundować Koniec z papierochami kochana!!! Od zaraz!A moje dziecko wyspane, najedzone i ... boskie
|
|
#4919 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie karmienie nocne jest idealne - je spokojnie, mimo, że wtedy leci mnóstwo mleka bo teraz śpi dłużej w nocy więc i cycki mam nabrzmiałe jak wstaje. Je, spokojnie się odrywa jak już nie chce jeść, po czym zasypia Cytat:
|
||
|
|
|
#4920 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko czy tu zawsze już będzie tak cicho???
Nażarłam się cukierków .... to się nazywa kryzys w diecie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

trzyma mi się na środku na tym zgięciu i nie widzę nic abym mogłą coś odczepić 

za tygodniówkę kolejną Zuzki.

przez co się zniechęciłam) i wreszcie się udało- Hania przez 2 godziny w niej pięknie spała