|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Cytat:
|
|
#272 | |
|
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
u mnie nie działają nawet ograniczone fundusze, zawsze znajdę chociaż kilka groszy by coś kupić. To się chyba uzależnienie nazywa podziwiam, ja tak nie potrafię. O ile przy zwykłych kosmetykach opanowanie się nie jest trudne to kolorówka jest tragedią, raz, że dostaję tego mnóstwo za darmo, dwa - ciągle myślę "przyda się".
|
|
#273 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Undercia ja za to mam problem z opanowaniem się w pielęgnacji, mam chore ilości maseł do ciała, żeli pod prysznic. No i perfumy.
to chyba moje największe i najdroższe zamiłowanie.---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Każda z nas ma tutaj swojego fioła.
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skoro tak, to ja bym nie kombinowała To tylko jeden semestr, a szkoda się szarpać z prodziekanem.Właśnie dlatego ja się niedawno wzięłam za swoje próbki ![]() E tam, nie jesteś dziwna, a wręcz ciesz się, bo zaoszczędzisz kasę Dokładnie ![]() ![]() Mnie w tamtym miesiącu poszedł podkład i teraz wykończę kolejny |
|
|
|
|
#275 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Znaczy... wow. ![]() No niestety. ![]() To też super wyczyn! Przyszedł mi Avon, wzięłam kilka rzeczy: dwa tusze do rzęs, płyn do kąpieli i uniwersalny krem. Nic zakazanego na szczęście.
|
|
#276 |
|
|
carrola no w sumie w zeszłym
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
ja to na pewno , ogólne jestem typem zbieracza, albo mnie weźmie na pomadki albo na lakiery do paznokci albo na kremy do twarzy, i jak już dostrzegę ,znaczy opamiętam się to już mam tego dużo za dużo odkąd zaczęłam notować ile kupiłam a ile zużyłam bardziej się pilnuje co nie znaczy że fioł został wyleczony .
|
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Carrola: nie mam żadnych zdjęć. Od 20-23 siedziałyśmy u mnie (w sumie było nas 8), a potem pojechałyśmy na impreze. Nie byłyśmy długo, bo straszny ścisk był i gorąco.
Oj, głowa boli dzisiaj TŻ też sponiewierany ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
Od lipca 2010 zgrodziłam 7 paletek: Original, Bad Girl, Storm, Graphite, Sparkle, Au Naturel i Curious.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-10-02 o 17:21 |
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak dziś już dopada mnie szara rzeczywistość...Rozmawiałam z rodzicami, mówiłam im to wszystko. Oni ciągle uważają, że to moja wina. Bo słabo zdałam maturę (wg niej) i nie dostałam się na żaden sensowny kierunek. I stąd teraz tyle problemów... Nie ma to jak kopać leżącego, ehhh. Chyba do 1 listopada nie zawitam w domu, bo nawet nie mam ochoty wysłuchiwać jaka jestem do niczego. A wczoraj na imprezie wszyscy się dziwili, że pojawiłam się na imprezie i że w ogóle piję. No cóż, przez rok praktycznie nigdzie nie wychodziłam, bo się cały czas uczyłam, szkoda, że moja mama myśli inaczej... A wracając do tematu: zużyłam dziś: - krem brązujący Johsons - lotion do ciała BabyDream - korektor dwustronny tea tree Oriflame Kupiłam: płyn micelarny AA korektor Miss Sporty peeling ogórkowy Ziaja (wszystko się pokończyło )Zamówiłam z Oriflame: pędzelek do rozcierania cieni preparat przeciw wrastaniu włosów Dostałam: balsam do ust masło kakaowe Ziaja preparat punktowy Ziaja krem do rąk masło kakaowe Ziaja maska z glinką Ziaja |
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() wróciłam ale już nie mam siły nadrabiąc ![]() bilans za wrzesien zużyte: -płyn micelarny -zmywacz do paznokci -coś jeszcze ale juz nie pamietam:P kupione: -100ml perfumy euphoria -masło+peeling biedronka -błyszczyk
|
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, w końcu się zmobilizowałam i mój wrześniowy bilans w końcu można nazwać odwykiem, a więc przedstawiam mój bilans:
kupione: 1. Avon Planet Spa Maseczka błotna, 2. Avon Clearskin Maseczka głęboko oczyszczająca, 3. Elseve Maska do włosów, 4. Taft Pianka, 5. Elseve Spray Volume, 6. Synergen peeling, 7. Synergen puder. Wszystko za łączną kwotę 65,55 zł nie jest źle!Zużyłam: 1. Oriflame Krem do ciała, 2. Marba Puder do kąpieli, 3. Isana Zmywacz do paznokci, 4. Avon krem do stóp Wanilia, 5. Flos - lek żel do powiek i pod oczy, 6. Bandi Krem złuszczający na noc, 7. Ziaja Mydło pod prysznic, 8. Yves Rocher żel pod prysznic migdałowy, 9. Glinka zielona, 10. Garnier Odżywka do włosów drożdże piwne, 11. Avon Mineralny peeling do ciała, 12. Avon Mineralny krem do rąk, 13.Jadwiga Papka do cery trądzikowej, 14. Ziaja płyn do demakijażu oczu, 15. Loreal Elseve krem pielęgnacyjny Przede mną jeszcze mnóstwo zużyć aby wrócić do "normalności", ale w końcu jakiś początek już jest.
|
#282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byly gazdzety? Opowiadaj! To przeciez "jedyna" taka impreza! Cytat:
|
||
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty też kochana trzymaj się ciepło. Jesteś wielka, że studiujesz za granicą w obcym języku. Powodzenia w kolejnych egzaminach
|
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Wzajemnie!
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Cuciola:
naoliwkowanych facetów na szczęście nie było ![]() O zakazie kupowania gadżetów typu różki, ogonki, rurki-peniski itp od razu poinformowałam koleżanki, wiec obyło się także bez tego No ale znalazła się koleżanka, która kupiła mi wielkie kapcie z fiutkami na przodzie Strata kasy wg. mnie, już lepsza byłaby wódka Od innej dostałam jakąś grę planszową na wieczór panieński, a że wszystko kręciło się tam wokół picia, to była nieużywana. Były dołączone kieliszki - przydadzą się ![]() O siostry dostałam dzwonek na sex - to mi się spodobało Generalnie im więcej się dzwoni tym się jest bardziej zdesperowaną Dostałąm od niej też bieliznę - króciutką czarną spódniczkę z New Yorkera z odpinanymi paseczkami do pończoch. Od reszty koleżanek dostałam piękną bieliznę - koszulkę z usztywnianym biustonoszem + stringi - bardzo gustowny komplecik i jak idealnie trafiły z rozmiarem
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi to fajnie sie bawilyscie a prezenty w postaci bielizny faktycznie zawsze sie przydadza. Tu we Wloszech to faceci do klubow night chodza prawie na pewniaka. Bleah! Takie mi sie to wydaje oblesne! Jakby nie bylo fajnej zabawy bez laseczek...
|
|
|
|
#287 |
|
|
Pierwszy wykład w tym semestrze a ja oczywiście zaspałam.
Korzystając z okazji przejrzałam szafkę i muszę w październiku zużyć: - masło do ciała Eveline mango - żel pod prysznic TBS papaja ![]() - żel pod prysznic Palmolive czarna orchidea (ma wspaniały zapach, egzotyczny, słodki) - peeling do ciała Bielenda czarna oliwka - szampon do włosów Alterra papaja&bambus - żel do mycia twarzy Bielenda aloes KONIECZNIE!
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Nosku:
u mnie ze zużyciami ciężko będzie, ale cel mam taki: 1) masło Eveline - makadamia 2) masło Eveline - migdałowe ; oba są z dwupaków no i mają termin ważności do końca października albo listopada) 3) żel pod prysznic kokos + pszenica - Oriflame, zdecydowanie lepszy niż z tej samej serii mango + bambus 4) serum z witaminami - Avon 5) krem do stóp z MM Planet Spa - Avon Nic więcej nie kojarzę.
|
#289 |
|
|
Ojj tych masełek Eveline to Ci zazdroszczę, ale to był hit.
|
|
#290 |
|
Konto usunięte
|
Mój cel na październik to:
- tonik Eveline - szampon Ziaja - pasta Colgate - żel pod prysznic Avon - jakieś smarowidło jeszcze nie wiem, czego będę używać, bo teraz testuję jedno i jest średnieTe rzeczy pójdą na pewno, ale znajdą się też inne ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Poprawka - tonik Eveline zużyłam właśnie teraz
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;29761842]Mój cel na październik to: - tonik Eveline - szampon Ziaja - pasta Colgate - żel pod prysznic Avon - jakieś smarowidło jeszcze nie wiem, czego będę używać, bo teraz testuję jedno i jest średnieTe rzeczy pójdą na pewno, ale znajdą się też inne ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Poprawka - tonik Eveline zużyłam właśnie teraz [/QUOTE]Mój cel na październik: - oliwka po depilacji Joanna - balsam rozświetlająco-brązujący Oriflame - balsam brązujący Ziaja - effaclar K - Metronidazol - krem BD - żel do mycia BabyDream - odżywka dwufazova biovax L'Biotica - nabłyszczacz Avon - szampon Czarna Rzepa Eva Natura - spray do stóp brzoskwiniowy Oriflame - Mineralny podkład Pixie |
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie sporo się pokończyło ostatnio i w większości mam ponapoczynane opakowania, mam nadzieję, ze mimo wszystko w październiku trochę pójdzie... Mój plan na październik:
balsam CK Eternity moment 30ml Eveline balsam do opalania SPF6 200ml próbka perfum Avon Make me Wonder 0,6ml próbka Dax Cosmetics antytrądzikowy krem tonujący 2ml Sanoflore mleczko do ciała pomarańczowo-migdałowe 50ml Lactacyd Acti-fresh płyn do higieny intymnej 200ml Avon Planet Spa peeling do ciała tropikalny z brązowym cukrem 150ml
|
#293 |
|
|
Zdałam egzamin z piątku!
Ryzyko warunku za 675 zł zniknęło. Ufff.
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo
![]() ![]() klask i: |
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Nosku, wielkie gratulacje!!!
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#297 |
|
Imperatorowa Undi I
|
gratulacje
![]() ![]() klask i:
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam ostatnio kulkę bawełnianą Yves Rocher (chyba w piątek albo sobotę
Pozostałe plany zużyć na październik: - maska Wax do włosów blond - Herba Studio Best preparat punktowy - miniaturka żelu do mycia oliwkowego YR - balsam Euforia Bielendy - żel pod prysznic Nivea Lemon Na październik-listopad: - hydrolat z róży - hydrolat rumiankowy - błyszczyk Vipera Sweet&Wet nr 7 - błyszczyk Fashion My Secret - szminka Maybelline Hydra Extreme - szampon ekologiczny YR - szampon z nagietkiem YR - żel do biustu i dekoltu AA Ciało Szczupłe - żel wyszczuplający chłodzący Rebuild Ziaja - płyn dwufazowy do demakijażu oczu Delia - płyn micelarny Eveline - peeling Borówka z Biedronki - glinka czerwona Argiletz - olej tamanu z BU ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Super |
|
|
|
#299 | |||
|
Zakorzenienie
|
No rzeczywiście poszło mi dobrze, obyło się bez większych problemów
![]() Dla mnie nie lada wyczyn! Jak wykończę ten obecny, to zostanie mi tylko jeden pełnowymiarowy + dwie miniaturki (mam jeszcze jeden niby - sypki, ale jego będę używać jako puder) Cytat:
![]() Cytat:
Hm rzeczywiście ciężka sprawa W takim razie nie pozostaje Ci nic innego jak olać gadanie rodziców...Skromnie ![]() I jak go oceniasz? Bo wg mnie jeden z lepszych ![]() U mnie tak sobie Mój cel, to zużyć:1) Mineral Flowers, For Dry Skin, Krem nawilżający na noc, 40 ml 2) Vichy, Normaderm, Żel oczyszczający, 100 ml 3) Bioderma, Hydrabio H2O, Nawilżający płyn micelarny do oczyszczania twarzy i zmywania makijażu, 200 ml 4) Rossmann, Vitamin E, Krem do ciała, 100 ml 5) Avon, Senses, Żel pod prysznic Aloha, 500 ml 6) Oriflame, Nature, Hand & Nail Cream with Revitalising, Apricot & White Tea, Krem do rąk i paznokci z ekstraktem z moreli i białej herbaty, 75 ml 7) Johnson & Johnson, Listerine, Total Care, Ochronny płyn do płukania jamy ustnej, 95 ml 8) Rossmann, Isana, Migdałowy zmywacz do paznokci, 250 ml Cytat:
![]() Super Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2011-10-03 o 18:49 |
|||
|
|
|
#300 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trochę mi szkoda ale wiem, że bardzo dużo osób z roku też chce się przepisywać właśnie ze względu na to co porobili ![]() a propos oszczędzania na kosmetykach to dziś.. uwaga uwaga.. kupiłam kurtkę na jesień/zimę ![]() Cytat:
![]() napisz coś więcej o tym kremiku uniwersalnym masz porównanie z Oriflame'owskim miodkiem? ![]() Cytat:
![]() ![]() ja nie wypisuję co mi skończy bo nigdy nie wiem czy dam radę coś zużyć w miesiąc od jutra od godziny 8 koniec wakacji
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

W kolorówce od dłuższego czasu kupuję coś nowego dopiero gdy coś wykończę.
W tym miesiącu wykończyłam dwa pudry.

nie zostanę w tej grupie sama bo tu jest połowa naszej byłej grupy no ale tamta połowa gdzie jest kumpela jest fajniejsza 
muszę się wziąć za zużywanie bo niedługo dojdzie do tego, że będę ich mieć więcej niż pełnowymiarowych kosmetyków 

TŻ też sponiewierany 

Strata kasy wg. mnie, już lepsza byłaby wódka

Ryzyko warunku za 675 zł zniknęło. Ufff.

masz porównanie z Oriflame'owskim miodkiem?