|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Zużyłam perfumy J.delPozo - Halloween 100 ml
![]() Wieczór panieński przede mną ![]() Kupiłam sobie wczoraj czerwone rajstopy (troszkę ciemniejsze), założe do nich tuniko-sukienkę szaro-beżową (dziwny kolor - raz jest bardziej szara, a kiedy indziej bardziej beżowa), oryginalny beżowy pasek zamienię na czerwony (identyczny jak kolor rajstop) i do tego buty na obcasie
|
#242 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
a może napisz podanie o udzielenie bezpłatnego warunku? albo chociaż rozłożenie na raty? Egzamin standaryzowany to taki, który cały rok pisze o jednej porze, niezależnie od tego z jakim mają wykładowcą, są te same pytania dla wszystkich i nie można go zaliczać ani wcześniej ani później.. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Hosenko udanej zabawy
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko ciekawe co sie bedzie dzialo
![]() przykro mi dziewczyny ze wam sie pokladaja terminy i nikt nie wychodzi wam naprzeciw. Ja juz tez mam szczerze dosc mojej uczelni i kierunku |
|
|
|
#244 |
|
Imperatorowa Undi I
|
cześć, można?
Złożyłam przed chwilą zamówienie w YR i myślę, że czas przejść na odwyk
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
W tym miesiacu bede miala bardzo malo zuzyc...w pielegnacji doszlam juz do strasznego minimalizmu ale czekam na pobyt w Pl zeby cos sobie kupic, a kolorowka jak wiadomo konczy sie zolwim tempem.
witaj Undercia |
|
|
|
#246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile u Ciebie kosztuje warunek kochana w takim razie? Eh jeszcze dzisiaj muszę iść na urodziny koleżanki. Nie chce mi się, ale zapraszała mnie tyle razy, ciągle ją olewam i mówię, że nie mam czasu i już mi nie wypada nie iść. Ale i tak dłużej niż 22-23 nie wytrzymam pewnie, bo cały dzień płaczę i boli mnie głowa i w ogóle nie mam ochoty się z nikim widzieć i imprezować. Jeszcze tylko 2-3 godziny i TŻ mnie zabierze do akademika z dala od rodziców... P.S. Przepraszam za to moje użalanie się ![]() Cytat:
O widzisz, u mnie nie ma czegoś takiego jak egzamin standaryzowany. Cytat:
|
|||
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Nosku, Cuciola:
![]() Obudziąłm się dzisiaj ok 7.30 ze ścisniętym żołądkiem - zaczyna łapac mnie stres, a co dopiero się chwaliłam, że nic takiego się nie dzieje Od czwartku mam urlop, pójdę sobie na masaż (dostałam w prezencie od właścicielki salonu, z którą rozmawiałam w sprawie reklamy i u której kupuję zaproszenia na masaż na prezenty). ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Dostałam wczoraj taką wypłatę o jakiej myślałam Az się prosi iść na jakieś zakupy (kupiłabym sobie 2 pary butów - na jesień, na zimę), jakies sweterki, spódnicę (wczoraj ubrałam krótką dzinsową spódniczkę do kolorowych rajstop (dziwny kolor - szaro-fioletowo-niebieski) i TŻ był zachwycony ) no ale czeka nas masa wydatków związanych z remontem i urządzaniem mieszkania.W poniedziałek kolega TŻ (elektryk) popatrzy nam na instalacje, podpowie jakies rozwiązania itp. A jutro wezmę siostrę, która jako architekt doradzi mi w kwestii "przebudowy" łazienki i kibelka
|
#248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Baw się dobrze
![]() Czemuż to? Witamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Idź, właśnie dobrze Ci to zrobi ![]() Nie przepraszaj Cytat:
Cóż, chyba każdą osobę przed ślubem dopada stres ![]() To super, gratuluję Pochwal się później, co kupiłaś ![]() Zapomniałam wczoraj napisać, że w końcu przyszedł mi krem do twarzy LRP z tej akcji z Kartą Stałego Klienta. Dopisuję do października. |
|||
|
|
|
#249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#250 |
|
|
cuciola a dużo Ci jeszcze tych egzaminów zostało?
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
6 duzych jeszcze
najgorsze sa te wahania nastroju, jednego dnia jestem mocno zmotywowana, mowie sobie ze dam rade..a drugiego najchetniej bym sie rozplakala jak widze te ksiazki...dzisiaj mam wlasnie taki gorszy dzien. |
|
|
|
#252 | |||
|
Zadomowienie
|
długo mnie tu nie było
najpierw padł mi na kilka dni internet, później ten wyjazd a w międzyczasie jeszcze prawie codzienne bycie w firmie po kilka godzin ![]() jeżeli chodzi o mnie to w Ori mi idzie świetnie, oby tak dalej a poza tym to się strasznie wkurzyłam nie dość, że ułożyli mi beznadziejny plan na uczelni to jeszcze porozdzielali grupy i moja najlepsza kumpela jest w innej grupie niz ja nie wiem co mam robić.. jestem w kropce.Cytat:
![]() Cytat:
jedyne plusy tego wyjazdu to, że kupiłam kolczyki z bursztynem Cytat:
porzeczko uśmiałam się z tego zamówienia ![]() Hosenko wspaniale czytać wszystkie Twoje wiadomości widać, że jesteś ogromnie szczęśliwa zywieczdroj ja tam wierzę w Ciebie, że sobie poradzisz i tego Ci życzę, trzymam kciuki! ![]() nie wiecie co z aktogimką? dawno się nie odzywała ![]() co do bilansów to nie było źle ale coś czuje, że październik może być minipowtórką sierpnia ![]() i tu Cię zaskoczę! bywało gorzej ![]() to teraz ja ![]() WRZESIEŃ 2011: Kupione: 1. BeBeauty, Spa, Sól do kąpieli, Lawenda 600 g 2. Schwarzkopf&Henkel, Fa, Shower cream, Silk&Magnolia, Żel p/p 250 ml 3. Bourjois, Woda micelarna do demakijażu twarzy i oczu 250 ml 4. Oriflame, próbka matującego kremu-żelu na dzień 5. Oriflame, próbka matującego kremu-żelu na dzień 6. Oriflame, próbka matującego kremu-żelu na noc 7. Oriflame, próbka matującego kremu-żelu na noc 8. Oriflame, próbka kremu Bioclinic redukującego zaczerwienienia na noc 9. Oriflame, próbka kremu Bioclinic redukującego zaczerwienienia na noc 10. Oriflame, próbka kremu redukującego przebarwienia na noc 11. Oriflame, próbka kremu redukującego przebarwienia na noc 12. Oriflame, próbka peelingu do twarzy Swedish Spa 13. Oriflame, próbka perfum Precious Moments 14. Oriflame, próbka perfum Chiffon 15. Oriflame, Ochronny krem do rąk i paznokci 2 w 1 100 ml 16. Oriflame, Odżywczy krem do wysuszonych dłoni 100 ml 17. Oriflame, Mydło w płynie do rąk z odżywczą oliwką i bambusem 300 ml 18. Oriflame, Mydło w płynie do rąk Milk & Honey Gold 300 ml 19. Oriflame, Wonder Lash Intense Mascara, Tusz do rzęs 8 ml 20. Ziaja, Maska oczyszczająca z glinką szarą 7 ml 21. Oceanic, AA, Pomadka Ochronna Care Kiss 4,2 g 22. Avon, Pachnąca mgiełka do ciała Fiołek&liczi 125 ml 23. Celia, Kolagen+nagietek, Tonik do oczyszczania i odświeżania skóry 200 ml 24. Yves Rocher, próbka Pure System, Oczyszczający żel do mycia twarzy 5 ml - GRATIS 25. Ester Lauder, próbka Idealist, Even Skintone Illuminator 1,5 ml x 2 – GRATIS 26. Oriflame, Woda toaletowa Air 30 ml - GRATIS Wydane: 87,06 zł Zużyte/wyrzucone/oddane/sprzedane/wymiana: 1. BeBeauty, Spa, Sól do kąpieli, Lawenda 600 g 2. Yves Rocher, Lavande Essentielle, Gommage pieds neufs, Peeling do stóp 50 ml 3. Rossmann, Babydream, Kopf-bis-FuB Waschgel, Żel do mycia ciała 500 ml 4. Herba Studio, Balsam do paznokci 4,5 g 5. Oriflame, próbka matującego kremu-żelu na noc 6. Dax Cosmetics, Perfecta NutriVita, Odżywcza maseczka Słodkie Migdały 10 ml 7. Procter and Gamble, Pantene PRO-V, Intensywna Regeneracja, Ochronna odżywka 400 ml 8. Oriflame, Optimals, Oxygen Boost, Krem dotleniająco- nawilżający do twarzy 50 ml 9. Yves Rocher, Hydra Specific, Hydra Seve, Gel-Creme Jour, Żel-krem nawilżający na dzień 50 ml 10. Yves Rocher, Pure Calmille, Melting Moisturising Gel, Nawilżający żel do twarzy 50 ml 11. Oriflame, FeetUp, Fresh Glow, Foot Gel, Odświeżający żel do stóp 75 ml 12. Yves Rocher, Żel pod prysznic i do kąpieli Plaisirs Nature, Kokos 50 ml 13. BeBeauty, Żel pod prysznic Spa Bali 300 ml 14. Yves Rocher, Żel do mycia rąk, Kwiat Lotosu z Laosu 200 ml 15. Cleanic, Chusteczki do higieny intymnej 20 szt. 16. Bielenda, Beauty Milky, Śmietankowa maseczka do rąk 75 ml 17. Celia, Kolagen+nagietek, Tonik do oczyszczania i odświeżania skóry 200 ml 18. Bourjois, Woda micelarna do demakijażu twarzy i oczu 250 ml 19. Oriflame, Tender Care, Krem uniwersalny 15 ml 20. Oriflame, Mydło w płynie do rąk z odżywczą oliwką i bambusem 300 ml 21. Ziaja, Maska oczyszczająca z glinką szarą 7 ml 22. BeBeauty, Hydro Effect, Nawliżająco-odświeżający żel do mycia twarzy 150 ml 23. Yves Rocher, Culture Bio, Tonik na dobranoc 50 ml (odlewka) 24. Nailty, Zmywacz do paznokci ~ 20 ml 25. Yves Rocher, Cure Solutions Anti-Fatigue, Kuracja usuwająca oznaki zmęczenia, Krem rewitalizujący 24H 15 ml 26. Oriflame, Podkład mineralny Giordani Gold ~ 25 ml
|
|
#253 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U Ciebie sporo zużyć, więc fajnie, ale i zakupów dużo. ![]() Cytat:
Napisz jak poszło, ale na pewno dobrze. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
actriz
za zuzycia i postepny w Oricarrola dziekuje za zrozumienie, czasem mi potrzeba wlasnie takich slow Bylam wczoraj z Tz-tem i jego kuzynkami w wieku szkolnym na Smerfach i musze wam powiedziec ze zrobili super film.. Usmialam sie za wszystkie czasy |
|
|
|
#255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U Ciebie sporo zużyć, więc fajnie, ale i zakupów dużo. ![]() tak wiem ,że ciut za dużo , ograniczałam się jak mogłam , październik już tak piękny nie będzie , chyba tylko ja nie mam nowości ze sleeka
|
|
|
|
|
#256 |
|
Konto usunięte
|
Też nie kupiłam żadnego Sleeka jeszcze, ale coraz bliższa jestem do kliknięcia Original
![]() A dziś zamówiłam sobie dwa tusze Golden Rose, zielony i niebieski i konturówki w tych samych kolorach. Mam ostatnio meeega hopsa na takie kolorowe oczy, a szukałam od dawna dobrych kolorowych tuszów. Wreszcie wczoraj na blogu ktoś podał mi tego linka: http://kobietamowi.blogspot.com/2011...zja-style.html Z kolorówki się nie odwykuję, więc tak Wam się tylko chwalę ![]() A tak BTW - na obu blogach pokazałam dziś wrześniowe łupy, na lakierowym - lakiery, a na kosmetycznym wszystko inne Enjoy ^^
|
|
|
|
#257 |
|
Imperatorowa Undi I
|
Też nie mam Sleeka, niby rozważałam kupno, ale po dzisiejszym roztrzaskaniu ukochanej paletki cieni stwierdziłam, że dla takiej ciamajdy jak ja to nadają się wyłącznie pojedyncze cienie, jak się roztrzaska jeden to ból mniejszy
![]() Niebieski tusz mnie zauroczył, już widzę ten mój odwyk
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Undercia witaj.
Widziałąm u Ciebie na blogu program do francuskiego z SuperMemo, jak go oceniasz? ![]() Cytat:
A żeby było ciekawiej to mogę go mieć bezpośrednio z Anglii z dostawą pod drzwi a ciągle się waham którą paletkę wziąć i czy w ogóle.
|
|
#259 | |
|
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A znasz już trochę ten język czy zaczynasz od podstaw?
|
|
#261 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ ja Cię nigdzie nie wyganiam, a wręcz zatrzymuję Po prostu uważam, że już nie potrzebujesz odwyku Cytat:
![]() Szkoda, że z TŻ-em nic się nie wyjaśniło... Tylko czemu? Nie możecie się spotkać czy nie możecie się dogadać? Hm a nie może któraś z Was przenieść się do drugiej grupy? Zawsze coś ![]() Co do bilansu, to bardzo ładnie Cytat:
![]() W pracy poszło dobrze, ale to tylko sobota, wynudziłam się strasznie, przez 8h miałam z 5 telefonów i wysłałam kilka maili Zobaczymy, jak mi pójdzie w poniedziałek...Cytat:
Ale dla mnie to całe robienie "nowej wersji" Smerfów, to takie trochę niszczenie bajki z dzieciństwa
|
||||
|
|
|
#262 |
|
Imperatorowa Undi I
|
Znam trochę, bo w sierpniu chodziłam na miesięczny kurs "od zera"
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i fabula bardzo fajna jest, nawet w kawalkach poruszajaca
|
|
|
|
|
#265 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;29741560]Też nie kupiłam żadnego Sleeka jeszcze, ale coraz bliższa jestem do kliknięcia Original
![]() A dziś zamówiłam sobie dwa tusze Golden Rose, zielony i niebieski i konturówki w tych samych kolorach. Mam ostatnio meeega hopsa na takie kolorowe oczy, a szukałam od dawna dobrych kolorowych tuszów. Wreszcie wczoraj na blogu ktoś podał mi tego linka: http://kobietamowi.blogspot.com/2011...zja-style.html Z kolorówki się nie odwykuję, więc tak Wam się tylko chwalę ![]() A tak BTW - na obu blogach pokazałam dziś wrześniowe łupy, na lakierowym - lakiery, a na kosmetycznym wszystko inne Enjoy ^^[/QUOTE]Orlico ja właśnie mam tylko orginal ale bardzo podoba mi się Au Naturel no ale ciągle się powstrzymuję przed zakupem bo wiem ,że te które wykańczam pójdą w zapomnienie. też podobają mi się te tusze z golden rose ale raczej te neutralne , skusiłabym się na ten śliwkowy .Jak dotąd wszelkie śliwki i fiolety wypadały ciemno na moich rzęsach, z tym może być inaczej .Cytat:
.Cytat:
.
|
||
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#267 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie, że się trochę rozerwałaś, to bardzo dobre rozwiązanie przy gorszym nastroju ![]() Cytat:
choć z tą każda kategorią to bym nie przesadzała bo od dawna nie zużyłam nic z kolorówki poza resztką pudru, no i... mazidła do ust też leżą ![]() Cytat:
ehh.. nie możemy się dogadać, żeby się spotkać tzn. z jego str. nadal cisza ![]() no właśnie to nie jest takie proste. ona nie chce bo jest tam też kilku znajomych, z którymi od 4 semestru w ogóle stracimy kontakt bo wejdzie podział na specjalizacje. ja bym w sumie mogła spróbować ale prodziekan u nas robi straszne problemy, trzeba pisać jakieś podania, uzasadnienia i inne bzdury (i argument - bo tam są znajomi to dla niego żaden argument). nie wiem, może wytrzymam te pół roku, bo później już powinnyśmy być razem, a teraz nie będziemy się widywać na angielskim i na ćwiczeniach, a na wykładach już raczej tak nie zostanę w tej grupie sama bo tu jest połowa naszej byłej grupy no ale tamta połowa gdzie jest kumpela jest fajniejsza ![]() ah te próbki muszę się wziąć za zużywanie bo niedługo dojdzie do tego, że będę ich mieć więcej niż pełnowymiarowych kosmetyków słuchajcie czy ja jestem jakaś dziwna? bo mnie te paletki Sleeka wcale a wcale nie ruszają
|
|
#268 |
|
Imperatorowa Undi I
|
Profesor mi nie przypasował, wolę już samodzielnie tworzyć listy w Anki.
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- A tak w ogóle muszę Wam powiedziec że odwyk idzie mi wspaniale. Jednak najlepszą motywacją są ograniczone fundusze.
|
|
#270 |
|
|
Mnie też paletki Sleek wcale nie kuszą.
W kolorówce od dłuższego czasu kupuję coś nowego dopiero gdy coś wykończę. W tym miesiącu wykończyłam dwa pudry.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

22 egzaminy w 4 tygodnie, bosko... I tak trochę zaliczyłam przed sesja, ale bądź co bądź zostało mi tego sporo i ciężko jest nauczyć się na roczny egzamin w jeden dzień. Dziekan kazał się dogadać z wykłądowcami, ale jedna babka na mnie nawrzeszcała, że to że studiuję i pracuję to ją nie obchodzi. Jak sobie nie radzę to mam iść na zaoczne a pracę rzucić. Ehh 

Pochwal się później, co kupiłaś 
najpierw padł mi na kilka dni internet, później ten wyjazd a w międzyczasie jeszcze prawie codzienne bycie w firmie po kilka godzin 
a poza tym to się strasznie wkurzyłam nie dość, że ułożyli mi beznadziejny plan na uczelni to jeszcze porozdzielali grupy i moja najlepsza kumpela jest w innej grupie niz ja
Potem TŻ zabrał mnie na kolację do włoskiej restauracji 

Zobaczymy, jak mi pójdzie w poniedziałek...
W tym miesiącu wykończyłam dwa pudry.