|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
hellooooooooooooooooo !!! Cytat:
a Ty wiesz, ze ja bylam pewna ze i Twoj i moj maja 3 kola - moj tez ma 4 A na tych kostkach dla niewidomych to wszystko bedzie podskakiwac, najgorzej jest jak mam mala w foteliku w wozku sklepowym (tesco) i przejezdzam przez cos takiego ![]() A chwalilam Wam sie jak mi pieknie wlosy wypadaja ? Olek oglada wlasnie "jaka to melodia" i co chwila klaszcze ![]() |
|
|
|
|
#4412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O takie kółeczka - wieszam je na macie, czasem Iga któreś odczepia i sobie gryzie, zrobiłam jej też jeden łańcuch, który dostaje do łapki i też ma zabawę, można też do wózka zamontować, do łóżeczka, no wszędzie. Bardzo fajny gryzak, o tutaj z opiniami link. I jeszcze z tej firmy Bright Starts jest super grzechotka o taka - nawet jeśli dziecko otworzy i zamknie rączkę to ona tak szybko nie wypadnie z łapki. Nie mamy takiej ale widziałam u znajomych - super sprawa
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-10-03 o 18:57 |
|
|
|
|
#4413 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolka
ale i tak Cie kocham JanuszAgnieszka masz racje. Bylam na oryginalnej stronce Quinny i waga wynosi 8,7kg. Zawsze to ponad kilo mniej ![]() Grazin tesknimy!!!! I pilnujemy Sebka w glosowaniu!! Daisy czyli nic groznego. Najwazniejsze, ze pediatra nie panikuje Kochana Antosiek to juz zajada od 2 tygodni warzywka i owocki ![]() monika numerkowa, a co jest Stasiowi? ![]() Matall pod koniec listopada bede juz w Tychach tylko nie mam kompletnie pojecia kiedy dokladniej. Zalezy od kiedy tesciowka ma urlop. Tak wiec ponad dwa tygodnie bede we Wrocku wiec mam nadzieje, ze jakis termin bedzie Ci pasowal A ja ide dzis na piwko do kolezanki. Bez Antosia
|
#4414 |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy hmm.. czyli o co chodzi z węzłami Gabi? Zrozumiałam, ze wsyztsko w porządlku wg pani doktor, więc dlaczego się martwisz?
![]() I jednak twoja pani pediatra też zaleca warzywka juz teraz, mimo, że Gabrysia tylko na UU.. uf! więc zalecenia takie jakie moja pani doktor stwierdza, więc się cieszę A kaszki też sama pdiatra Ci zaproponowała i stwierdziła, że powinnaś już dawać?Paulizia na ile zostajecie we Wrocku? Kupowałaś bilet na samolot dla Antka czy linie bezpłatny przelot dla maluszków oferują? Jak za wózek płacisz? Ups! ale teraz króko mi wyszło ![]() ![]() Nom.. a teraz przyznam się czemu mnie nie było.. ..bo miałam depresje! Noo może nie od razu depresje, ale starsznie mi smutno było i nadal jest, bo musiałam podać ostatnio w nocy Antonkowi MM ![]() ![]() ![]() Budził się w nocy biedaczek co godzinę.. wprawdzie dawałam cyca i zaraz po nim uyspiał, ale co z tego skoro po upływie 1 godz/1 godz 15 min. od nowa pobudka ![]() Pamiętam jak kiedys pytałam moja panią doktor kiedy będę wiedzieć, że Antoś się nie najada jeśli będzie taka sytuacja i wtedy usłyszłam, że kapnę się w nocy, jak maluszek będzie się wybucał często, własnie tak co godzinkę.. o 5 rano, po takich mękach (dla Antka.. bo jakoś tam dawałam radę).. zrobiłam butlę ze 150 ml MM .. synuś wypił całą raz dwa.. spał po niej pięknie.. Mi troszkę smutno było, że moje mleczko mu nie starcza ![]() ale wyjścia nie było - musiałam sztuczne dać..Zobaczymy co będzie dalej.. w dzień dziś normalnie cyc i nie wygląda na głodnego! |
|
|
|
#4415 |
|
Zadomowienie
|
Normalnie jak mi głupio pisać
|
#4416 |
|
Zadomowienie
|
Lolcia
ta zasada z jedzeniem co godzinkę tylko i wyłącznie w nocy ma być ? raz na jakieś 2 tygodnie mi się takie coś raz na noc zdarzyło, że Radzio wstawał po godzince spania, ale póki co je nadal średnio co dwie a przyznam wstaje mi się w nocy coraz gorzejacha ważyłam dzisiaj Marudka i wychodzi na to, że waży około 7.200 bo ta moja waga to może lekko przekłamać i ma jakies 68 centów bo się szamotał trochę przy mierzeniu
|
#4417 |
|
Zadomowienie
|
No ale piszę
Bardzo prosimy o same pozytywne fluidy i czary i wszystko co zadziała... Z małym się nie poprawia, dzisiaj znów dostał lekarstwo. Jutro idziemy znów do lekarza... Coś jest nie tak....za długi wydech ma podobno. Mi nerwy już siadają. Boje się strasznie...
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin Tesknimy
![]() Lolka Nie smutaj sie Kochana Moze to byla tylko jedna taka nocka Nadusi tez sie czasem zdarzy w nocy co godzine wstawac a nastepne nocki sa juz ok i wstaje co 2-3 godziny Wiem jak lubisz karmic i trzymam kciuki zeby butla jeszcze troche polezala w szafce.My juz po odwiedzinach ![]() Naduska to sie zawsze musi pokazac Wiekszosc czasu zacieszala ale na przywitanie zrobila wielka kupe, a ze trzymalam ja na rekach to oberwalo sie mojej bieluskiej bluzce Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-03 o 19:24 |
|
|
|
#4419 |
|
Rozeznanie
|
paulizia napisze Ci na pw co jest Stasiowi
Siasiek co to znaczy??
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek Rany! Biedulek. Musi byc dobrze. Kciuki trzymam
i mase pozytywnej energii i sily wysylam Wam Monika A co sie dzieje ze Stasiem? ![]() Rowniez mocno zaciskam kciuki
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-03 o 19:51 |
|
|
|
#4421 |
|
Zadomowienie
|
monika i Siaśku trzymam kciuki za Wasze dzieciaczki, żeby były zdrowe
Gusia współczuję akcji, tyle dobrego, że było smiesznie, mój ostatnio zrobił w Kościele i myslałam, że się spale ze wstydu
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
#4424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie pozdrawiam. Siasiek, przesyłam wszystko, co najlepsze Trzymajcie się, dużo zdrówka dla Nikosia, a dla Was wytrwałości i wiary. Będzie dobrze, innej opcji brak!! moria, a te kolorowe kółka, to z jakiej firmy?? Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-10-03 o 19:47 |
|
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
zosiaaa misie zdecydowanie przed zaśnięciem, bo fika strasznie i się przewraca na brzuszek a na nim nie umie zasnąć
anula dodanie do ryżowej kaszki owoców raczej niewiele zmieni bo Zosia przecież je też owocki w ciągu dnia, o ile dobrze pamiętam ... dodanie odrobinę owsianej kaszki też niewiele zmieni bo ryż i tak będzie ja Ci mogę wysłać kaszkę jak chcesz a nie macie kukurydzianego kleiku ??? monika21121984 a co się dzieje ??? ja tej maści używałam na odparzenia porządne jak już nic nie działało, jest bardzo skuteczna Pauliziu to homeopatyczny lek, ja nie wierzę w takie cuda, ale na pewno nawilży śluzówkę i pozwoli lepiej pozbyć się zalegającej wydzieliny, dla mnie to działa jak sól morska moria kaszkę możesz kupić jaką chcesz z glutenem, nie ma to znaczenia, gluten wprowadzamy między 5-7mż więc Igutka już może, możesz kupić też zwykłą kaszę manne i gotować i dodawać np do obiadku (niektre mamy tak robią choć mi się nie chciałoby gotować skoro są "instant" )Loluś nie czekam z roszerzaniem diety, bo wracam do pracy, kaszek nie chciałam podawać wcale, ale ponieważ zaczęła mi się budzić w nocy częściej to próbujemy wieczorem, ale nie wiem czy przy nich zostaniemy .... choć narazie bardzo jej smakują Siasiu jak to za długi wydech ????? matuniu !!!!!!!!! ściskam strasznie mocno za Nikosia kciuki Zmalowana trochę przesadzasz, taki konkurs to samo przez się trochę żerowanie na dzieciach co nie ???? ich wizerunkiem chcesz uzyskać nagrodę materialną !!! mężul mi uśpił na spacerku Gabunie a już była 18 ![]() i przy wieczornym karmieniu nie chciała zasnąć ... strzelała z cyca i waliła uśmiechy do mnie ![]() więc położyłam do łóżeczka i włączyłam po ciemku karuzelkę, patrzyła jak zahipnotyzowana ![]() i cisza ![]() czyżby zasnęła bez jąknięcia ???? |
|
|
|
#4426 | ||
|
Zadomowienie
|
Śliczna!
![]() Cytat:
Cytat:
Ale dziś dałam ciała... Miałam zrobić kartkę na urodziny dla dyrektor przedszkola i zapomniałam. Wstyd mi strasznie!! Kurcze
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Lolus, ja Cię rozumiem !! wiesz, że jak mój mąz kupił w ubiegłym tygodniu pierwsze dwa słoiczki (aby były w domu) to gdy je przyniósł to się poryczałam... Też coraz częściej dzwoni mi w głowie myśl, że chyba Gabi moje mleczko nie wystarcza
Staram się ją coraz dłuzej karmić i po 20min czasem ale chyba to nie pomoże Już od kilku nocy jest tak, ze ok północy już pierwsza pobudka, gdzie wcześniej pierwsza była min ok 3... nie chodzi o to, że musze wstać 3x - no problem - Malutka jest grzeczniutka w dzień i mogłabym przy niej odespać, poza tym wiesz jak jest z kamieniem UU - kwestia wybudzenia się tylko na kilkanaście min max, ale boli mnie, że moje UU już nie wystarczają. Strasznie mi smutno i od poczatku mówie, że płakać mi się chce, że ona w ogóle rośnie, że będzie coraz bardziej samodzielna i matka już nie będzie jej tak potrzebna jak teraz... Normalnie jak teraz to piszę to mam szklanki w oczach Kaszki tez mogę dawać, bezmleczne i jutro jedziemy kupić Holle, ale najpierw warzywka i narazie nie będę dawała kaszki a bynajmniej nie jutro Nie smuć się Kochana! Teraz Ci smutno a potem będziesz z perspektywy czasu uśmiechała się wspominając te czasy. Ja też ryczałam, gdy dałam Gabuni pierwszy raz smoczka gdy ukończyła 1 msc. Chciałam w ogóle nie dawać, ale miała wówczas skok i nie dało się wytrzymać... Uszy do góry Kotuś, nie Ty pierwsza i ostatnia !! A zabawka to słodziaczek śpiewaczek Tatuś kupił Ja kupiłam w sobotę tą ksiązkę TL którą polecałaś, Gabcia zachwycona !! a tutaj filmik o słodziakach na youtubie się rozpisałam Wlasnie tż wrócił - uciekam na chwilkę
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-10-03 o 20:04 |
|
|
|
#4428 |
|
Zadomowienie
|
zmykam na TV, Marudek śpi, kąpiel będzie póxniej jak wstanie a na mnie czeka serial
![]() spokojnej nocki życzę
|
#4429 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale cos mi się zdaje że to pojedyńczy wybryk ![]() a i nie smutaj się Cytat:
Cytat:
a my na spacerku byliśmy i Maciuś zjadł obiadek na świeżym powietrzu teraz zjadł i idzie do spanka(ja to pisze a tż poszedł go położyc )
|
|||
|
|
|
#4430 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny, bardzo bym chciała jakieś dobre wiadomości jutro usłyszeć u tego lekarza.
Andziot napisałam w k.
|
#4431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, no ale teraz wieczorem zjadł normalnie, liczę na to że to gorszy dzień ![]() Siasiek strasznie mocno ściskam kciuki za zdrówko małego ![]() Andziot bo pomyślałam że te misie przy usypianiu będą ją rozpraszały, przynajmniej u nas by tak było
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
daisy to nie jest tak że dziecko im starsze to mamy mniej potrzebuje (choć też mi się tak wydawało)
zobaczysz jak usłyszysz pierwsze "mama" i pierwszy świadomy przytulas, pierwszy całus, pierwsze "kofam" - to dopiero jest coś !!!!!!!!!!! |
|
|
|
#4433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() monika a czemu Stasiowi musisz łapiątka tą maścią smarować? Bright Starts andziotko dzięki ![]() MAMY LIPCOWE fajnie, że wpadacie ale nie ma już sensu grzebać w tym temacie a tym bardziej rzucać nieprzychylnymi epitetami w stronę innych mam... żadna z nas na własnych dzieciach nie "żeruje" i daleko nam od "schodzenia na psy" ![]() Osobiście uważam, że w ogóle nawoływanie do głosowania, nawet takie regulaminowe 1 głos na dzień bez kombinowania z IP, jest nie do końca fair bo wygrywa w danym konkursie nie najfajniejsze zdjęcie a osoba, która ma największą ilość znajomych/udziela się na forach/rozsyła linki itd. ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- daisyyy Ty popatrz na 6'ty post w tym wątku ... macie te same avatary
|
|
#4434 |
|
Zadomowienie
|
Z pracą nic niestety nie ruszyło. Trochę piszę do lokalnego portalu jako redaktor, ale na razie są to małe pieniążki, bo dopiero on rusza. Będę jeszcze CV rozwozić. A ostatnio też się nie za dużo odzywam. Jakieś kiepskie dni mam...
|
|
#4435 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve u mnie troszke wystaje ten kabelek przy lewym kole, ale tak bylo zawsze... znikad go nie wyrywalam
Lolka ja lece tanimi liniami lotniczymi Ryanair. Akurat w tych liniach za niemowle [dziecko do lat 2] jest stala oplata, ktora wynosi 20 funtow [wizzair 21 f]. Dziecku nie przysluguje zaden bagaz tylko wozek, ktory przewozimy bezplatnie i zostawiamy przed wyjsciem do samolotu [po wyjsciu juz na nas czeka]. Zdecydowalam sie na Ryanair, bo za oplata 10 funtow moge przewozic dodatkowy sprzet niemowlecy do 20kg. Ja biore fotelik i ten oddaje wraz z torba do luku bagazowego. Dziecko nie ma swojego miejsca. Siedzi u matki na kolanach i jest przypiety pasami do pas arodzica. Po starcie mozna sie odpiac i bawic z maluskziem ![]() Butle dalas raz narazie? Hmm... moze to przejsciowe? Trzeba zobaczyc jak nastepna noc i nastepna. Po jednej nic nie mozna tez wydedukowac. Ja trzymam kciuki za Twoja laktacje Siasiek kochana kurcze... bedzie dobrze! Musi byc. Nikowi napewno przejdzie! Nie ma innej opcji. Ja trzymam mocno by to cholerstwo juz sobie poszlo trzymaj sie dzielniemonia numerkowa odpisalam na priva Andziot i co... spi? Kurcze ta Twoja Gabcia to lubi sobie pospac ![]() Hmm... nie zamowilam tego leku skoro to nastepna woda morska. Dostalam od kolezanki Nasivin ten dla niemowlat to podobne do tego co Ci pisalam wczesniej czy lepszy? Zastosuje przez 3 dni i mam nadzieje, ze mu przejdzie
|
#4436 |
|
Zadomowienie
|
Ddaisy, Gusia, Klaterina dzięki dziewczynki
Troszkę może przesadziłam pisząc o depresji.. po prostu smutno mi było.. tak jak nie dawno pisałyście mamusie karmiące UU.. też uwielbiam karmic piersią i stąd ten nastrój jakis taki dziwny.. Paulizia ups! ![]() no to się zbłaźniłam ![]() Ddaisy a takkk wiem! Widziałam te maskteczki, tak smiesznie buzią ruszają hehe Lubi je Gabi? Chyba mnie rzeczywiście dobrze rozumiesz w sprawie UU i MM |
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obkurcza śluzówkę i zmniejsza ilość wydzieliny |
|
|
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
I jesczez napiszę, że zostałam ciocią
![]() Pierwszy raz w lini prostej ![]() Siostra urodziła synka.. 3 tygodnie przed terminem Aleksander 3400 g i 53 cm! Fajnie, Antonuś ma kuzyna I jeszcze wklejam wam coś.. co pokazał mi dziś mój mężula na poprawienie humoru : dosłowny ruch palikota http://www.wykop.pl/ramka/899027/ruch-palikota/ udało mu się |
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
tekst mężula :
"kiedy rzucasz tego cyca, bo byśmy się browarków napili "tak mąż wspiera moje karmienie piersią ![]() chcem browarka !!!
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-03 o 20:41 |
|
|
|
#4440 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam wieczorna pora.
mialam dzis milion rozmow z mama, ehh maja troche problemow kurcze u nas zimno, zoska zlapala ode mnie katar.... kapalo jej z noska, ale zasnela. mam nadzieje ze bedzie ok, musze ja jutro opatulic i jedziemy do mnie do biura bo okazalo sie ze biuro w piatek oglasza upadlosc... wiec musze wziac reszte rzeczy itp... Cytat:
bylam dzis po drodze od lekarza chyba w 5 sklepach i ni ma...to taki dziki kraj, maja mega maly wybor wszystkiegoo, dziekuje ci kochana, Daisyy juz powiedziala ze mi wysle, ale baaaardzo dziekuje![]() Cytat:
![]() przytulil mnie ![]() gusia ja ostatnio jak bylam z Zosienka na wazeniu w helsestasjon to mnie sliczniasto ...osiusiala tez bylo smiesznielolus ale elaborat kochana mnie zly humor opuszcza ale i wraca bo naprawde ciemna jesien u nas, rano o 6:30 jest ciemno jak noca, zimno i w ogole, rodzice moi maja problemy itp, ale dzisiaj jak sobie mam czas z wami popisac to jakos lzej na serduszku i humor lepszy ![]() ide pod prysznic i potem jeszcze nakarmie mala na spiocha ![]() nie wiem czy to pomaga, ale dzieki temu ze karmie ja przed spaniem zanim sie poloze, to na karmienie budzi sie tylko raz, a potem juz rano roznie czasem o 6-tej a czasem dopiero o 8-mej..., wiec moze to dziala?? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

mam czterokolowego smarta wiec chyba bedzie spoko. U nas tez glownie piekne krawezniku, ale jak przechodze kolo przystanku czy przy przejsciu dla pieszych to sa taie karbowane kostki mniemam, ze dla niewidomych, ze zblizyli sie do przejscia i na tych przejsciach mi Antka telepie 
a Ty wiesz, ze ja bylam pewna ze i Twoj i moj maja 3 kola - moj tez ma 4
A na tych kostkach dla niewidomych to wszystko bedzie podskakiwac, najgorzej jest jak mam mala w foteliku w wozku sklepowym (tesco) i przejezdzam przez cos takiego 

ale i tak Cie kocham 
A kaszki też sama pdiatra Ci zaproponowała i stwierdziła, że powinnaś już dawać?

Moze to byla tylko jedna taka nocka
Nadusi tez sie czasem zdarzy w nocy co godzine wstawac a nastepne nocki sa juz ok i wstaje co 2-3 godziny 

Ja kupiłam w sobotę tą ksiązkę TL którą polecałaś, Gabcia zachwycona !!