|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Kochana nie stresuj się, jeżeli już Ci przeszło, to pewnie to była zwykła biegunka, coś Ci zaszkodziło i tyle. Poczekaj z tymi badaniami, jak sie będziesz dobrze czuła. Myslę że w razie czego normalne badanie krwi wykryło by jakieś nieprawidłowości
![]() Przykro mi z powodu mamy, trzeba myśleć pozytywnie, musi być dobrze |
|
|
|
#3182 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja wiem że to już gdzies tu któaś z Was chyba pisala ale nie wiem gdzie a mam pytanko
![]() czy II trymestr zaczyna sie jak bedzie 13tydz+1dzień czy 14 tydz +1 dzień bo juz się tracę ![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah uwazam, ze jesli juz dobrze sie czujesz, nie masz biegunki nie wymiotujesz nie goraczkujesz, to nie ma sensu wydawac kasy na to badanie. Ale to moje zdanie, oczywiscie jesli bardzo sie boisz to zrob sobie posiew krwi.
|
#3184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba poczekam faktycznie. Biegunka trwała może ze 3 godziny w sumie .. więc chyba faktycznie wymyślam głupoty. Wymiotów żadnych, gorączki żadnej. Zwykłe badanie krwi tego nie wykryje niestety trzeba zrobić specjalne ale cena to mnie zabiła ![]() mamą się martwię bo ja nic kompletnie nie wiem o tych di dimerach. Wiem że robi się badania żeby potwierdzić lub wykluczyć zatorowość. Lekarz peirwszego kontaktu dał skierowanie do szpitala ale powiedział że to dlatego że zdiagnozować choroby nie da się w warunkach labolatoryjnych więc trzeba się położyć na badania Moja mama głupek jeden oczywiście jest tak zajęta że nie może pójść wcześniej, dopiero w środę ech... mój kochany mamuś - pracuś taki, całe życie nic tylko pracuje i pracuje i nic o sobie nie myśli
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-10-03 o 19:13 |
|
|
|
|
#3185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mogę leżeć plackiem ale do szpitala to ja nie chce Zariah będzie dobrze, z mamą mam nadzieję też |
|
|
|
|
#3186 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak dla mojej ciekawosci, następnym razem, jak będziesz miała taką okazję, spójrz na normy Albo się spytaj (choć położna pewnie nie będzie wiedzieć)![]() Ja wróciłam z roboty. Zmęczona jak cholera. Wszyscy mnie irytują w pracy. Robię się prawdziwą zołzą i ludzie są zdziwieni, bo ja byłam znana z szerokiego uśmiechu i hiper energii. A teraz ...?? Apropo oscypków. No i co z tego że niepasteryzowane.. hmm i ze bakterie..?? W żołądku kwas je wybije tak czy siak. Toć my mamy bakterie w całym jelicie i to jest norma. Ja bym się nei przejmowała, tylko jadła to na co mam ochotę Ale to moje zdanie, ja jem wszystko na co mam ochotę . Oczywiście w rązsądnych ilościach![]() Aaagaaa!!!!!!!!!!!!!!!! 8 maja RULEZZZZZZZZZZZZ ![]() ![]() :ju pi:---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
Nie rób żadnych badań. Szkoda zachodu. A co do mamy.. D dimery mogą wzrosnąć w stanie zapalnym, po operacji, w ciąży, po niektórych lekach ( i to do pewnych wartości jest normą). Jaki mama ma wynik? W zatorowości to na ogół wynik jest w tysiącach.. Ale jeśli tak, to nie można tego bagatelizować. Szczególnie jesli pojawią się jakiekolwiek problemy z oddychaniem, zadyszka... Wtedy PĘDEM do szpitala! Trzymam kciuki, żeby to było zupełnie NIC ![]() Kurcze już dawno nie czułam sie tak strasznie samotna. Szlak by to trafił, że akurat teraz mój mąż musiał jechać. Dzięki Bogu, że Wy tu jesteście
|
||
|
|
|
#3187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Oscypek, wytwarzanie w skrócie
Cytat:
Zjadłabym teraz oscypka... mają taki fajny smak
|
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
Zariah, doczytałam poziom D-D. A czemu Twoja mama miała je robione?
Ma jakieś objawy?? Karolca, ja też bym sobie oscypeczka zjadła ![]() ![]() Ja chyba w listopadzie wycięgnę małża( on i bez ciągania chętny będzie ) do Zakopca, albo gdzie w góry Nie wiecie może czy trudno znaleźć kwaterę, jak sie jest z pieskiem??? Albo czy są jakieś problemy na szlakach? A z drugiej strony jestem tak spragniona babskich pogaduch, że najchętniej bym urlop spędziła z mamą, teściową i przyjaciółką ![]()
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety teraz większość oscypków wytwarzana jest z krowiego mleka a nie owczego (pamiętacie tą aferę o nazwę co jest oscypkiem a co nie? Wększość nie spełniało wymogów UE) Poza tym był przy okazji tej akcji program (Uwaga czy coś takiego) w jakich warunkach potrafią je wytwarzać (w chacie, w brudnych naczyniach, w nieodpowiednich temperaturach itp.) Nie mówię, że wszystkie! Ale ciężko w Zakopanem znaleźć takie, które są prawdziwymi oscypkami. Oczywiście każdy sprzedawca będzie zachwalać swoje. Ale co z tego, jak tu nie ma opakowania, na którym masz napisany skład itp. |
|
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to, co jest wyłącznie z mleka krowiego nosi nazwę GOŁKA i różni się również kształtem. Jednak niedoświadczony turysta nie wie tego.
|
|
#3193 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nie wiem dlaczego akurat te badania zarządziła Mama była ostatnio zmęczona i słaba ale zwalała to na menopauzę i hormony. nawet jak miała jakieś inne objawy to w zyciu mi nie powie żeby mnei nie martwić. Wyciągnełam z niej że duszności nie miała jeszcze. Tylko jej słabo było ogólnie i zmęczona... Cytat:
jak cię złapią to mandat. Z powodu zwierząt w rezerwacie przyrody. Jeśli chodzi o wypad w góry to polecam Murzasihle mój dziadek był tamtejszy górol prawdziwy ![]() plusy: + Blisko do Zakopca ale nie w mieście + blisko na szlaki + mnóstwo kwater Minusy - miejscowość turystyczna więc ceny jak w zakopcu - miejscowośc turystyczna więc sporo turystów ![]() A tak to. Ja kocham Murzasihle. Może Ci z psem pozwolą pojechać jak podzwonisz i popytasz. Nie powino być problemu chyba że to jakiś wielki bernardyn albo dog
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-10-03 o 19:45 |
||
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka to jest ta różnica w kształcie? Możesz to opisać?
|
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
anagat mama Zariah ma właśnie wynik d-dimerów ponad 9 tys
|
|
|
|
#3196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
16 października ![]() :haha ha: w każdym razie juz niedługo
|
|
|
|
#3197 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
I tak piknie byda zachwoloc ze hej. W życiu się nie przynają że to gołka. A warunki w jakich je wytwarzają są dalekie od higienicznych Nie mnie j jednak w wiekszości są bezpieczne dla zwykłych śmiertelników nie stanowią zagrożenia ale dla ciężarówek to nie wiem... |
||
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze odnośnie oscypka. Warto przed kupnem uważnie się rozejrzeć lub nawet w internecie poszukać jak kupić prawdziwego oscypka a nie bubla.
Murzasichle powiadasz? Byłam tam daaaaaawno temu i bardzo mi się podobało. Cudowny widok na Tatry. Co prawda spory kawałek od szlaków turystycznych... i jak tam byłam, to turystyka w tej miejscowości dopiero raczkowała. Pięknie było. Pamiętam spotkanie w chacie gazdy. Opowiadał nam o Murzasichlu, stroju górala i góralki, o tradycjach... Fajnie było.
|
#3199 |
|
Zadomowienie
|
aj jeśli chodzi o wypoczynek to z mężem uwielbiamy wypady do kotliny kłodzkiej
Duszniki błędne skały strzeliniec piękne widoki jest co pozwiedzac
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak teraz, bo w górach daaawno nie byłam.
ponad 10 lat temu można było oscypki kupić w gazdówkach gdzieś na szlakach turystycznych. Bo te z Gubałówki czy na Krupówkach... to można kupić rurkę z kremem
|
#3202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz to kurort turystyczny prawie domy pobudowane jak hotele po kilkadziesiąt pokoi. Ale są też naszczęscie mniejsze kwatery po kilka pokoi. Sklepów w bród. Autobusy i busy bezpośrednio do Zakopca co 20 minut A jeśli chodzi o szlaki to zależy na jakie ![]() na niektóre bardzo blisko i na Słowację nie bardzo daleko. Busiki jeżdża aż miło. Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-10-03 o 20:02 |
|
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko trzeba ładnie się usmiechnąć i trochie po nasemu godać. Ja wychowana w górach (każde wakacje w Murzasihlu przez 10 lat ) to podłapałam gwarę i od łocja wsesnego lub motki wsesnej (tak się miejscowi do gazdy i gaźdiny zwracają) to syćko mogłam wycyganić.
|
|
|
|
|
#3205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i dogadałabym się trochę z takim Jak przez 5 dni w Kijowie nauczyłam się czytać i mówić po ukraińsku. Oczywiście nie poznałam całej gramatyki i słownictwa, ale mogłam się dogadać Ależ byłam dumna!
|
|
#3206 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na pewno łatwiej znaleźć kwaterę ale to już nie to samo. kiedyś byla to przepiękna góralska mieścina. teraz to po prostu resort turystyczny. ![]() ale teraz nie łatwo znaleźć prawziwą gorlaską wioskę w której można się wygodnie zatrzymać. Murzasichle jest pięknie położone i na szczęscie tego zmienić nie można. ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() A ukraiński brzmi bardzo ładnie Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-10-03 o 20:10 |
||
|
|
|
#3207 |
|
Zadomowienie
|
ahh ide na "m jak miłośc"
![]() dobranoc Paniom słodkich snów
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ukraiński jest bardzo podobny do rosyjskiego, ale z żadnym z języków nie miałam wcześniej styczności. Jak byłam z rodzicami na Wschodzie, było mi głupio, że nic nie potrafię przeczytać. I tak małymi kroczkami pytając o litery nauczyłam się prawie całego alfabetu (jak mi jakiejś litery brakowało, to drogą dedukcji mi wychodziła). A rozumienie nie było takie trudne, bo języki słowiańskie są do siebie podobne. Zawsze miałam kogo zapytać o znaczenie słowa/zdania i pamiętałam ![]() Zjadłam czekoladę z orzechami
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
Już sobie trochę poczytalam o przepisach antypsowych
Dziewczynki, własnie dostałam dostęp do naszego maila Jakie Wy macie śliczne brzuszki.. I w ogóle MACIE brzuszki![]() Postaram się jak najszybciej wstawić coś od siebie.. Ale to już nie dziś, dziś się nie czuję na siłach. Karolca, Twoje włosy to od zawsze moje marzenie.. I w ogóle fajnie Was zobaczyć Ładne wiosenne mamusie będą w 2012![]() P.S. Coś wstawiłam od siebie, ale niestety starego(sprzed chyba 3 tyg.) Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-03 o 20:40 |
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Przespałam dziś pół dnia
. Czuję się okropnie i nie mam apetytu. Mam katar, kicham i boli mnie głowa |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

nie, nie byłam na czczo, po dużym śniadaniu, bo wizytę miałam w południe. Ale ja nigdy się słabo nie czułam, nawet po pobraniu krwi. A ostatnio zauwazyłam że ciśnienie też mam nie za wysokie: 113/66, 114/64, z dwóch wizyt ale oba podobne, więc chyba tak mam. W każdym razie czuje się bardzo dobrze.
------ Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Duszniki