|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
też się czaiłam ale nie dojechałam do biedry.Moja ostatnio też nie umie jeść jak, skończy i pisk, ale nie z głodu ![]() albo w trakcie jedzenia wierci się i kręci przy butli..może ma pleśniawki znowu? ![]() Właśnie wodaqua przeczytałam 3 lata z psychopatą i zamawiam drugą część bom ciekawa dalszych przygód bohaterki. Mega wciągająca. Dostałam przesyłkę. Dziękuję a jak ![]() Cytat:
Pedź do gina czym prędzej.. Cytat:
![]() My mamy FP i mój Baleronik( nowe określenie na sarcie nadane przez tz) ją uwielbia. Pod warunkiem że jest czas zabawy. Cytat:
Wróciłyśmy ze spacerku. Dosypia w wózku, ale to kwestia kilku minut. Idę pranie składać. |
||||
|
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
patik no nie wiem właśnie.
Kurde, myślałam, że dość tych przebojów z macicą, jakkolwiek to brzmi ;/ własnie się umówiłam na czwartek.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4953 |
|
Zadomowienie
|
Przyznać się kto mi dziecko podmienił?
![]() Dzisiaj mój Haniołek zamienił się w Haniuszka- wstręciuszka. ![]() Miałam wrażenie, że coś się do mnie przykleiło - mała chciała albo jeść, albo się przytulać, więc gotowanie i sprzątanie musiało być robione na raty. Być może to faktycznie jakiś skok rozwojowy, bo moje dziecko nie "woła mnie" tylko płaczem a gadaniem. ![]() Dla rozrywki puszczałam jej dzisiaj radio dla dzieci, ale niektóre teksty mnie powalały na kolana np. "olaboga moja noga, kupcie trumnę bo ja umrę" ...Marina, Carmela może z czasem Wasze dzieciaczki polubią matę, jak się do niej przekonają. My wczoraj po raz pierwszy ją rozłożyliśmy Hani i widać, że jej pasowało. Uśmiechała się, gadała a nawet piszczała z radości co jej się wcześniej nie zdarzało. Po jakichś 10 minutach na niej zasnęła i spała tak przez godzinę- śmialiśmy się z tż, że to od nadmiaru wrażeń. ![]() Marina, ale Igorek się zmienił i jaki duży już jest- po prostu cudo. |
|
|
|
#4954 | ||||
|
Zakorzenienie
|
podziękować
![]() Karolineee, ja bym przeczekała... wiem że ciężko ale na pewno się zmieni... Tylko cierpliwości trzeba dziewczyny już chyba napisały wszystkie możliwości, o co chodzi ![]() No nie...? Gdzie te czasy kiedy przed południem 5-6 stron było ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ślicznie! Widziałam więcej na nk, pięknie wyglądaliście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dziś się na małe zakupki wybrałam, wpadłam do lumpka i kupiłam małemu za grosze śpiworek - ale taki fajny, bo do wózka i do nosidełka, z otworami na pasy ![]() przynajmniej się zakupy udały ![]() A teraz małemu nie w głowie spanie, rozrabia obok... Jutro jadę rano na badania okresowe na studia, ale w sumie to dobrze. Postanowiłam już dawno iść do okulisty, okularów nienawidzę ale przydałyby się, już was kiedyś o Vision express pytałam ale tak mi zeszło A tu jutro i tak mnie okulista czeka, więc raz że przynajmniej nie będę już odkładać, a dwa że się na wizycie oszczędzi
|
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Patik taki tytuł : 3 lata z psychopatą ? Ja właśnie skończyłam Dziennik, wiesz co kupiłam w Auchan za 9,99 bo jakies takie serie były
i wciągnęła mnie...3 lata z psychopatą interesująco brzmi. Moja Emilie od kilku dni od 17tej, ma syndrom wkur** rodziców ![]() albo jakoś tak , któraś to tak fajnie nazwała. RYCZY, nie płacze - RYCZY ! Zjadła,przewinięte ma i na rękach wiecznie Wiem, że chciałaby przy cycu ale nie, bo potem ulewa dużo serkiem i znowu płacze bo jej kwaśno... |
|
|
|
#4956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja czytałam trochę dłużej, wiadomo dlaczego ![]() Zanetaa u nas wieczory zawsze pod znakiem marudzenia i wycia. Już się przyzwczaiłam że swoje musi wypłakać aby potem się uspokoić. Noszę wtedy non stop na rękach niestety.. |
||
|
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
No u Nas to samo,
na rękach. Zdarza się że i na rękach płacze ![]() trzyma dłonie w buzi , ślini się jakby miała wściekliznę ! Już myślałam,że zęby jej wychodzą ![]() Jakaś nienormalna, gdyby jeszcze w dupe dostała, albo gdybym jej coś zrobiła, ale jestem cierpliwa ![]() Nigdy taka nie była. A jak przyjdzie kąpiel to jak nie te dziecko, cieszy się w wodzie, przy przewijaniu grzeczna. Wczoraj nawet się przekręcała w wodzie, na boczek, potem na brzuszek potem znowu na boczek. Wariowała. Ubranie, papanie i sen. Ale od 17stej do 19:30 ARMAGEDON ![]() Mam chęć położyć ją w łóżeczku i niech płacze, ale mój mąż nie umie znieść jej płaczu
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-10-03 o 18:41 |
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
Patik i wiecznie nosisz ją na rękach?
Zasypia ? Moja tak, ale to max 30 min śpi. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje
|
|
|
|
#4961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja ma dzisiaj zauważyłam szczególnie taki ślinotok że szok i łapy w buzi. Na razie spokój- huśta się i gadamy suoper ![]() szukam co by tu kupić na all. W tajemnicy przed tz ( mówi że nienormalna jestem, ciągle coś zamawiam) |
|
|
|
|
#4962 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny.
u na snic nowego jutro 6 tygodni konczy moja mala ![]() brumku kiedy idziecie na szczepienie? aha w 5-10-15 jest fajna promocja kupujesz 3 rzeczy to ta 3 jest zadarmo wiec zaszlalam kupilam malej kombinezonik taki przejsciowy,nie na ziome,sukienusie i kpl dresowy
|
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej.
My po szczepieniu . Śpią właśnie a ja pomyłam podłogi, poprasowałam i czekam co dalej i o której się pobudza. Telewizor gra i im nie przeszkadza. Ania fajny śpiworek taki praktyczny ![]() a myślicie już dziewczyny nad kombinezonami? bo ja zastanawiam się jaki rozmiar im pobrać, bo 62 robi się powoli za małe...68-74? a znów pod kombinezon trzeba coś założyć. Prosze o radę, bo niestety będziemy z nimi duzo jeszcze jeździć, za miesiąc przez 10dni na rehabilitacje, później w grudniu znów do Łodzi. Także ja muszę powolutku rozwarzyć zakup. Dziewczyny tak z ciekawości zapytam, która płaciła za pneumokoki i ile?
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
Uf.
Tak jak mówiłam, kąpiel i zero płaczu. Zasnęła. Zaczynam sobie wkręcać, że to skaza, ale zaraz biję się w twarz. Wiem, że to wzdęcia,ale za chiny nie wiem skąd ![]() Jem to co zawsze. Ona nawet bąki wypuszcza jak zaczyna popłakiwać samoistnie wychodzą. Pytanie odnośnie koopy - MAMY KARMIĄCE PIERSIĄ. Pytam już do zaspokojenia siebie. Moja Emilie nie robi koop codziennie, częściej się zdarza że co 2 dni, takie porządne,ale codziennie uleci jej coś wodnistego właśnie przy bąkach,sama woda ![]() no i bąki jej śmierdzą, wkręcam sobie, że może mieć problem z tą prawidłową koopa wasze dzieci też tak mają ?WYKRĘĆCIE MNIE Z TEGO ![]() bo zwariuje ! |
|
|
|
#4965 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Witam ![]() Ja zakatarzona, oj parszywie się czuję ![]() Moja chyba w kolejny skok wchodzi...jest delikatnie mówiąc nieznośna No i codziennie zalewa się śliną - tak - zalewa! i wydaje mi się że przez ten nadmiar śliny ulewa tak dużo, bo taką wodą z grudkami bardziej niż mleczkiem. Też inaczej nocki przesypia - 20, 2, 4, 6 itd co 2 godziny . Choć dzisiaj to totalnie sie rozregulowała.Niech to bedzie ten skok i niech moja grzeczna Karolcia wróci ![]() Gratuluję zbiorowo kolejnych tygodni Waszych cudownych dzieciaczków :roz a:Jutro jade w końcu do tej lekarki audiologa po intrepretację wyników...w sumie to mam mieszane uczucia - i boję się i ciekawa jestem zarazem...Proszę nieskromnie o kciuki za tą wizytę ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
i pręży się i nieważne co jadłam. Kupy robi albo codziennie albo co 2-3 dni - i dzisiaj właśnie zrobiła taką wodnistą, ale za chwile dorobiła taką standardową "jajecznicę" a w międzyczasie nie zaobserwowałam kleksów, że tak to nazwę.Wydaje mi się więc, że wszystko gra u Emilie
|
|||
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
oj on już nie taki mały!
slodko wyglądalTo przez te fotki w Klubie zauroczyłyśmy malutką
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
Ellika mówisz 2 tyg temu, to ten sam czas w którym jest teraz Emilie, no w sumie Karolinka jest starsza tylko o 10 dni, ale zaokrąglijmy to na te 2 tyg,więc u mnie się dzieje teraz to co u Ciebie 2 tyg temu
![]() Nie napisali o jakimś skoku ? ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- No właśnie nie pamiętam kiedy była jajecznicowata koopa, wkrecam sobie nie? |
|
|
|
#4968 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówisz Emil dorośnie do przesypiania nocek? ja się pytam kiedy????? Brawo za złożenie huśtawki - ja to takie majsterkowanie lubię, i idzie mi całkiem nieźle , ale za to w kuchni to tylko gary zmywac moge.![]() Cytat:
Emil strzela bąki i kupska przy muzyce Mozarta. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O bosze zasnął. ![]() Dobranoc dziewuszki |
|||||
|
|
|
#4969 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szymek te robi rzadkie i tez jak pierdzi, to czasami popuszcza
|
|
|
#4970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To by sie zgadzało - to może być ten skok w 7-9 tygodniu. A zresztą cholera wie. Na pewno po ostatnim skoku Karolcia zaczęła ucinać sobie 30 minutowe drzemki w ciągu dnia, nie dłuższe. |
|
|
|
|
#4971 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale przystojniak! A jaki duzy! Cytat:
Cytat:
A do mnie sie jakies cholerstwo przypaletalo. Boli mnie jeden migdal i cos tam widze. Ale gdyby to byla angina, to chyba na obu migdalach? Dokucza to jak nie wiem, bo mam problem z przelykaniem. |
|||
|
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4973 | |
|
Zakorzenienie
|
wysłane
Cytat:
|
|
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny może będziecie zainteresowane:
"Avanti" z kuponami zniżkowymi Nowy numer pisma znajdzie się w sprzedaży od 30 września br. Dzięki kuponom czytelnicy "Avanti" podczas weekendu 14-16 października mogą skorzystać ze zniżki nawet do 50 proc. przy zakupie ubrań, obuwia i dodatków w ponad 2 tys. sklepów w całej Polsce. W jesiennej akcji "Z Avanti taniej" bierze udział ponad 60 marek, m.in.: Americanos, Bialcon, Esprit, Ecco, Ochnik, Springfield, Swiss, Tatuum, Venezia i Via Roma. ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- My za pneumokoki płaciliśmy 275zł
|
#4975 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a od jakiś dwóch tygodni poce się jak głupia szczególnie w nocy, koszulka do prania jak przy mega gorączce endo powiedziała mi ze jak sie coś zacznie dziac to mam do niej przyjsc (wydaje mi sie że własnie mówiła o nadmiernym poceniu ) myślisz, że to coś z tarczycą????Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() :dbry wieczór ![]() znowu piękna pogoda dziś była więc spacerek do oporu ![]() Brumek za 6 tygodni
|
||||
|
|
|
#4976 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a cóż to za radio? hehe chętnie uraczyłabym mojego synka taką audycją ![]() Cytat:
Oj, no to wiesz co to znaczy. Ja też szukam sposobu na oduczenie noszenia... Niestety na razie nie weszłam na żaden trop...ehh Cytat:
Teraz czekam na wanienkę ( tą większą ) ze stelażem. Mój też cały czas łapki do buzi, i to nie jedna, ale obie, pcha na chama ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
O, ja wiecznie miałam coś nie tak z migdałami. Może masz afty na nicch? Wtedy możesz popędzlować migdałka.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||||||
|
|
|
#4977 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie. Podwozie się zagoiło, hemoroidy nadal są
zostałam pobłogosławiona przez doktora i mogę uprawiać seks no i też dostałam te tabsy anty cezarette Cytat:
No, no mały przystojniak Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja też się strasznie ślini, aż bąble puszcza ![]() Cytat:
![]() wylądowała zatem z dupskiem pod kranem
|
|||||
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinee a wykupiłaś te Cerazette? ile kosztują?
|
#4979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ojeju ale Igorek już duży
![]() Cytat:
a mój Dżony dziś jest szalony od 15 aktywny, nie chce spać a ja padam z nóg
|
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie jeszcze nie, może jutro to zrobię. Sama jestem ciekawa, ile mnie to będzie kosztować
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

zębole
zostałam pobłogosławiona przez doktora i mogę uprawiać seks