|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Mam 3 sprawy i wypunktuję. Potem nadrobię i odpowiem, promise!
![]() 1) chciałam zgłosić kilka kandydatur do uczestnictwa w naszym ekskluzywnym klubie! Night25, Gosiek217, Delicadeza [czy już jest w K? ]. Kto za, kto przeciw? ![]() 2) chciałam rzucić LUŹNĄ propozycję, aby w klubie utworzyć osobny wątek dotyczący karmienia naszych dzieci. Mogę się tego podjąć i wrzucić tam cenne wskazówki wyłuskane z wątku [w szczególności od Andziot] . Po prostu zebrałybyśmy to w jednym miejscu i nie trzeba by było latać po wątku, albo po raz 32 odpowiadać na to samo pytanie ![]() 3) pomijam kwestię, czy kombinowanie z IP jest uczciwe, czy nie, ale przyznam się, że zamiast śledzić aferki na innych wątkach, wolałabym położyć sobie maseczkę albo pomalować paznokcie Szkoda czasu
|
|
|
|
#4442 |
|
Zadomowienie
|
Andziot
Anulka popłakałaś się?! hehe kochana mega uczuciowa Anulka Ale fakt, to będzie super - pierwsze słowo, całus.. U nas karmienie na śpiocha jest niewykonalne.. jakiekolwiek próby wyciągnięcia małego z łóżeczka podczas gdy śpi na jedzenie zaraz kończą się tym, że mały się budzi.. zaczyna wiercić i od razu oczy szeroko otwarte! Więc to jest byłoby zwykłe budzenie go i dawanie jeść - nie karmienie na śpiocha bo może to byłaby metoda
|
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
moria Holle są w delikatesach Bomi jeśli potrzebujesz kupić.
już kiedyś Andziotka pokazywała mi post jakiejś dziewczyny z moim avatarkiem To naprawdę nie ja rozdwojona Cytat:
hahaha no nie !!!!!!!!!!!!!!!! Mogę przytoczyć tekst Twojego tz mojemu ?? Suuuuuuuuuuuuper !! Pozdrów gorąco Twojego tż Też tak myślałaś jak ja ???? To rozumiesz mnie troszkę ? No tak, jeszcze tyyyyyyyle pięknych chwil przede mną i Gabrysią... chyba gdy usłyszę pierwsze "mama" albo "kocham" to chyba bedę wyła jak bóbr. Płakałas ? Lolus, przeczytaj co mi Andziotka napisała, ma rację !! Nie martw się oo czyli siostra nie poszła w Twoje ślady i urodziła przed terminem Gratulacje !! bardzo się Gabi podoba ta zabawka ale sama nie umie naciskac brzusia, ja naciskam a ona się cieszy i robi "pajacyka" Potrafi nacisnąć łapkę, wtedy zabawka śpiewa Siasiu kochana, moooooooooooocno Cię przytulam i kciuki trzymam !! Gusiu, to sie Nadunia popisała ehhh z marchewki chyba nici - Gabi dalej śpi a jeszcze kąpiel przed nią. Czy mogę dać jej marchewkę gdy się przebudzi (a przed kąpielą?)
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-10-03 o 20:54 |
|
|
|
|
#4444 |
|
Zadomowienie
|
hej
Miałam taki zamiar napisać Wam że było super a potem doczytać a zrobiła odwrotnie i szkoda bo w trakcie humor mi się zepsuł troszkę. Nie bawiłam się w rozłączanie kompa żeby mieć inne IP Mam dużo znajomych poza forum również i głosików przybywało. Nie żeruję na dzieciach pisząc około roku o często delikatnych sprawach z dziewczynami i uznaje je za co najmniej moje koleżanki i jeśli głosują na moje dziecko to się cieszę. Nie czuję się winna jakiemukolwiek oszustwu choćby w 1% Natomiast żałuję że wzięłam udział w tym konkursie powodów jest kilka ale to już nie istotne. Nazywać kogoś hipokrytą odważyłaby się chyba tylko osoba idealna Dziękuję za głosiki i wsparcie dziewczynki. Teraz będziemy głosować wspólnie na dzieciaczki naszych innych koleżanek, przyjaciółek bo nie ma w tym nic złego. Koniec postu następny będzie fajniejszy
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie anulka a mała Ci się w ogóle nie budzi jak ją karmisz ??? odbekujesz ???
|
|
|
|
#4446 |
|
Zadomowienie
|
Było super, przyjechała cała ekipa po 11 tej
Starszaki się wspaniale bawili My nawijałyśmy a maluchy jak maluchy, mój troszkę popłakiwał a Norbi grzeczniutki. Norbi - śliczny blondasek bardzo żywiołowy maluszek, przekochany nie mogłam się opanować trzymając go na rękach przytulałam mocno Domi - bardzo rezolutny pięciolatek, super chłopak. Aga - świetna dziewczyna, wspaniała mama. Fotek dużo najciekawsze będą pewnie ze spaceru. Jak załadujemy dam znać.
|
#4447 |
|
Wtajemniczenie
|
a co tu taka afera konkursowa??
masakra... odechciewa się wszystkiego... pisałam dziś posta, ale go nie wysłałam... ![]() i się zastanawiałam dlaczego żadna nie odpisała? dopiero wróciliśmy.... pyzol zasnął snem głębokim w wózku o 19.30 i śpi do teraz :P nawet się nie obudził przy wyciąganiu, przebieraniu itp. chyba mu odpuszczę kąpanie, bo się rozleguluje chłopak ![]() a ja teraz idę zagłosować na dzieciaczki moich leżanek wizażowych i też proszę o głosiki
|
#4448 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) też mogę Do Siasi ![]() Cytat:
żeby mały słodki Nikoś był już zdrowy!Cytat:
2. Podwójne ZA (ja już po kilka razy zadawałam to samo pytanie, bo nie mogłam jakiegoś postu znaleźć) 3. Otóż to. Cytat:
Przecież na brzydkie i tak nie zagłosuję ![]() Zresztą sorry, ale jakoś nie wierzę, że wszyscy są w tych konkursach uczciwi. Każdy zwołuje znajomych, zmienia IP itp. A czasem fajnie coś wygrać, chociażby dlatego, że zwyczajnie na coś kogoś nie stać.
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
andziot
mary Jestem na TAK i dotyczy ono zarowno nowych klubowiczek, jak i nowego watku mamaoptymistka Super, ze spotkanko sie udalo ![]() anula Tez sie wzruszylam Karmienie na spiocha u nas nie zdaje egzaminu, Nadie wystarczy mocniej dotknac i juz sie budzi a jak sama wstaje na UU to wszystko z zamknietymi oczkami
|
|
|
|
#4450 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tak jak post w jaki sposób można nabijać głosy w konkursie...
Cytat:
po drugie to mogłaby być mama z każdego miesiąca i nie ma to żadnego związku byleby ta konkurencja była uczciwa Cytat:
Cytat:
Cytat:
a najbardziej żałosne jest to ,że żadna z Was nie widzi nic złego w szerzeniu cwaniactwa , no cóż pewnych ludzi się już nie wychowa... |
||||
|
|
|
#4451 |
|
Wtajemniczenie
|
paulizia
padlam wstalam i znowu padlam widzac zappa. my mielismy tego zwyklego i prowadzil sie super, ale cholerka brak tego rozkladanego siedziska byl nie fajny. widze ze to naprawili. no rewelacja, ciekawe jak ze stabilnoscia........... najlepsze zyczenia dla solenizantow z dzisiaj i calego weekendu wrocilam, dojechalam chlopaki spia bylo super!!!!!!! mamaoptymistka mega ciepla i goscinna osoba! normalnie moj ideal jak patrzylam jak tlumaczy wszystko jasiowi jas to chlopak na medal, jak on jej pomaga! az ciezko uwiezyc ze miedzy nim a domi tylko rok roznicy, a tak naprawde to cala przepasc bo jasiu taki rozsadny, madry chlopiec ,a domi to taki dzieciuszek ![]() franiu bardzo pogodny, jak oni zareagowali na siebie z norbim! jeden i drugi zaczal sie smiac!bardzo sie ciesze ze sie spotkalysmy, pomimo calego dnia razem, nie szlo sie rozstac pozdrowienia dla tz mamyoptymistki ![]() obiecal ze doczyta p.s. mamaoptymistka wielka szczesciara nie dosyc ze synow ma swietnych to jeszcze bardzo fajnego
|
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
No jak ja mogłam napisać do was i tego nie wysłać
|
#4453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem po co ta cala pogadanka
|
|
|
#4454 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zoska sie wierci przez sen kurcze, mysle ze to przez ten katar...chyba sie do mnie wrodzila, ja mam chore zatoki i katar co pare tygodni grrrr....
Cytat:
u nas przez pierwsze 3 miesiace nie bylo mowy o karmieniu na spiocha, bo Zoska spala tak mocno ze nie bylo szansy teraz od tygodnia nam sie udaje, w Polsce tez kilka razy zdalo egzamin ¨Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mary ja bez punktowania pisze, 3xtak!(nie pomylic z takk poliglotko , co po norwesku znaczy dziekuje )no niech juz bedzie 22-ga a w ogole powaznie mam 3 raz @ w tym miesiacu...no padne chyba |
||||
|
|
|
#4455 |
|
Raczkowanie
|
dobry wieczór
ja na chwile bo me dziecię usnęło a ja muszę trochę odpocząć bo cały dzień na rękach go miałam, a wózek to chyba ma jakiś drut kolczasty bo jak go tylko położę to od razu się zanosi ![]() ide spać bo ciężka noc nas czeka trzymam kciuki za Nikosia i Stasia. Będzie dobrze
|
#4456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba przedwczoraj w dodatku zamiast oczyszczającej regenerująca (grrr) ale testowałam nawilżającą - Cuuuuudo Umieram z zazdrości I cieszę się, że moja przyszła teściowa taką fajną babką jest
|
|
#4457 |
|
Zadomowienie
|
Aga włącz opcję czytam posty od koleżanek i przyjaciółek i nie będzie Ci wyświetlać zbędnych rozważań moralizatorsko- nie wiadomo jakich.
Słodziara to Ty jesteś nie powiem. ![]() Wleź na gadu wybierzemy jakie fotki wklejamy co by ładne były.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-03 o 21:26 |
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
bo lubię
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Kochane znowu po dluzszej przerwie, niestety ponad 2 tyg nie mialam netu
teraz ide Was podczytywac, jutro cos napisze, bo znowu tyle przerwy, ze nie wiem co tam u Was!my z Flavciem zesmy strasznie sie pochorowali, niestety musielismy dac mu antybiotyk, bo rzucilo sie na oskrzela, jakis taki wirus krazy, moze przez to cieplo, ilez mozna, nadal 30 stopni... tymczasem sciskam Was mocno i Wasze bobaski
|
#4462 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
iga bedzie miala najlepsza tesciowke na calym swiecie! a domi? ![]() Cytat:
wielka ignoracja bo widze ze inaczzej sie nie da lecem na gg
|
|
|
#4463 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja Cię kręcę ależ ambitna mamuśka się znalazła ![]() Dziewczynki, lipcówki siedzą u nas na pasku jak nioski na grzędzie, proponuje ignorować bo jak widać one bojowo nastawione i gotowe nas do Superniani posłać ![]() gusia u nas na odwrót - podotykać można a i owszem tzn. mogę np. główkę Iguśki przekręcić ale skrzypnięcie drzwi, szurnięcie krzesłem, każdy inny głośniejszy dźwięk wybudza mi dziecię ![]() Najlepszy w tym wszystkim jest mój zahebysty "kurjer" (mam nadzieję, że go pamiętacie ), który dziś zostawił przesyłkę do mnie, adresowaną do mnie do domu u mojej TEŚCIOWEJ!(mieszka 7km ode mnie) i rzekł "Zostawię u Pani paczkę dla synowej bo nie chcę dziecka budzić" ![]() Mój "kurjer" jest mega! ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- No przecież ja go już kocham
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
UPS, nie ma. Ludzi idealnych nie ma. Choć niektórzy się za takich mają. I to dopiero jest żałosne.
|
|
|
#4465 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj princi! Dużo zdrówka dla Ciebie i Flavcia
Wy tam ciągle plażę macie a my już kombinezony zimowe zakupujemy
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
moria no prosze jaki troskliwiec z tego kuriera
ale sie usmialam hihia Zosce widac katar przeszkadza w spaniu bo bida sapie i kreci sie.... musze zbierac sily na ciezka nocke chyba...... gusia Zoska roznie, ale po podrozach promem, autem i samolotem gdzie byla przenoszona na spiocha milion razy przez miliony ludzi to juz jej chyba wsio ryba po prostu ![]() dobra zaraz ide ja karmic bo zaczyna mi sie chcec spaaaaaaaaaaaaaaaac a co do lipcowek i tematu glosowania musze sie wypowiedziec czy ludzie nie maja innych problemow albo zainteresowan, w sensie nie maja co robic ze chce im sie poswiecac czas na bluzganie i pouczanie ludzi na innych watkach? bawi mnie to, dlatego ja podobnie jak aga pe tych postow sie nie tykam i nie czytam tyle w tym temacie ziewa mi sie...trzymac mi kciukory zeby Zoski katar w nocy nie budzil pleeeasseee! |
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Princi
![]() ![]() Moria Rzeczywiscie zahebisty kurier Ci sie trafil mamaoptymistka, aga_pe dawac, dawac te foty ![]()
|
|
|
|
#4468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do konkursów to wiecie co mnie rozdrażniło... że ten konkurs, w którym wzięliśmy udział polega na klikaniu innym punktów i dosłownie proszeniu się o głos na Twoje zdjęcie.... oczywiście ja to robię bo jak już powiedziałam A to powiem i B... i nie dziwię sie, że komisja wybiera ostatecznie zwycięzcę... bardzo mnie to cieszy...no ale w tej 10 trzeba być, a żeby być trzeba się niestety nakilkać...
|
|
#4469 |
|
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY
jaki jest sposób na dobry humor całodniowy spotkanie wizażowe i świadomość że wraca się do tak fajnych koleżanek na forum, którym należy się 10 minut i foty będą - będzie się działo
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

Night25, Gosiek217, Delicadeza [czy już jest w K?

bo może to byłaby metoda

oo czyli siostra nie poszła w Twoje ślady i urodziła przed terminem

jeden i drugi zaczal sie smiac!

teraz ide Was podczytywac, jutro cos napisze, bo znowu tyle przerwy, ze nie wiem co tam u Was!