|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
umiesz nas pocieszyć i dodać otuchy![]() możemy się pocieszać, że to końcówka i jeszcze chwila i będzie po wszystkim. A jakby nic do piątku się nie rozkręciło to zaraz w piątek coś będą działać czy dopiero w sobotę?? a jutro na którą idziesz?
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
zero skurczy i tym podobnych przygód małemu u mnie dobrze chyba i sie mu nie spieszy![]() [rzeciaga sie i chomikuje leniwiec jeden łapie go za jakies czesci ciła ale nei wiem za co hehemam nadzieje ze weźmie mnie z zaskoczenia jakby co
|
|
|
|
|
#903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kurcze mnie znów zgaga męczy i co chwilę siku latam, w ciągu godziny juz 3 razy byłam ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Asiu a kiedy masz teraz wizyte?
|
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakos mi sie nei chce wierzyc ze w terminie bedzie, mój syn leniwy pewnie po rodzicach ![]() 10 pazdziernika w dzien terminu heheh |
|
|
|
|
#905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro na 11.30 ide. Cytat:
może będzie pierwszy w terminie ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
![]() Sikać tez latam często- w nocy to już standard -3x
|
|||
|
|
|
#906 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to trzymam za jutrzejszą konsultacje i czekam na wieści o Piotrusiu![]() to ja już zmykam Mamuśki, kolorowych snów
|
|
|
#907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ratujcie... w nocy budziły mnie straszne bóle pleców i nóg... takie a la reumatyczne Teraz też nie daję już rady - bolą mnie chyba wszystkie stawy które posiadam (ledwo piszę na klawiaturze tak bolą nadgarstki), głowa, chce mi się wymiotować, troszkę mnie goni do łazienki. Myślicie, że to objawy przed porodem czy raczej łapie mnie jakaś grypa? Nie boli mnie gardło ani nie mam gorączki. Brzuszek się stawiał ale po nospie forte troszkę dał sobie spokój.Totalnie nie mam siły iść do lekarza
|
|
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry- tradycyjnie w dwupaku
![]() Karla- kurcze, ja Ci nie doradzę. Nie znam się totalnie jak dla mnie i to i to może być. Objawy rozwijają się w którąś stronę??? |
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#910 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
może już maluszek na świecie ![]() anuska życzę szybkiego powrotu do zdrówka irmith ciebie też coś dopada bidulko oby się coś rozkręcało...a jak swędzą to je wymasuj może się oksytocynka domaga uwolnienia ![]() Cytat:
Cytat:
za dobre wieści
|
|
|
#911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj mama opowiadała o dziewczynie, która nie miała typowych skurczy, tylko skurcz mięśni nóg - głównie ud od środka i wierzchu i właśnie to okazało się u lekarza skurczami porodowymi. A ty dodatkowo masz bule pleców i piszesz, że cie goni do łazienki i na wymioty. ![]() Wczoraj wieczorem mała buszowła około 2h. Dziś od rana też już nie śpi ![]() Trochę się już boję wsiadać za kierownicę. Moje autko nie ma wspomagania i niektóre manewry mimo przyzwyczajenia (bo już 6 lat nim jeżdżę) stały się na prawdę ciężkie Na szczęście dziś tylko krótki kurs do Zus, a potem będzie woził mnie mąż.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#912 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) i jak narazie u mnie nic się nie dzieje ale jak wiadomo każda ciąża inna
|
|
#913 |
|
Rozeznanie
|
a i witam się zanim znów mi zacznie necik szwankować i będzie koniec
![]() melduję że ostatecznie zakończyłam sr ![]() w 33 tygodniu miałam obniżony brzuszek i małą z główką wbitą w kanał rodny a teraz mi tak podskoczyła że położna wywróżyła że koło 15-17 może dopiero się zacznie co będzie to będzie na razie mam jeszcze co robić więc głowa zajęta na szczęście ale po cichu liczę na niespodziankę w terminie
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#915 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie
![]() Laseczki do której mogę pisać jak się będę rozmnażać??? Myślałam o Madzi z lublina ale ona chyba w szpitalu jest :/
|
#916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a wybielonego współczuję Cytat:
Złośliwcy ![]() I co ciekawego było na ost zajęciach w SR?? Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-10-04 o 09:12 |
|||
|
|
|
#917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
własnie gdzie Ancia?
nie mam weny na pisanie, mam załamke... wczoraj juz sie z mezem pokłóciłam . mały mi wisi na cycku co godzine co pól, i to taki ryk... ze tylko cycek go uspokaja. nie mam juz siły ![]() bioderka małego ok ja byłam u gina tez ok, co z tego jak nie mam totalnie ochoty i siły dzus ja tylko o sobie sie zale ale nie mam juz komu
|
|
#919 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle kurde z tym spadkiem wagi przed porodem to ściema totalna. Mi od 2 dni waga skoczyła o 1kg
najlepsze w tym wszystkim jest to że wczoraj czułam sie nie za wyraźnie i zjadłam przez cały dzień bardzo nie wiele. Chyba ciągle puchnę, w niedziele piłam jak smok może to ta woda cholerna bo w nocy na siusiu nie wstaję zatrucie ciążowe zaczyna mi po głowie chodzić ale wczoraj u gina byłam na usg małą oglądał i wszystko jest ok to kurcze o co może chodzić
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze gratulację dobrych wieści u lekarzy ![]() Po drugie- męża w potylicę ![]() Po trzecie- co do karmienia i uspakajania nie pomogę nie ogarniam tego i szczerze współczuję Jedyne co mogę napisać,ze pewnie najgorsze, już za wami i będzie coraz lepiej Zal się ,żal
|
|
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
komu jak nie nam ![]() Archi to ja Ci życzę rozpakowania do piątku bo mnie już tą patologią tak nastraszyli "życzliwi" że nikomu nie życzę tej przyjemności.
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Odpadł w końcu w nocy Tomciowi pępek (tzn kikut) Dziś Tomcio kończy 3 tygodnie ![]() Cytat:
|
|
#924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() i
|
|
#925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale popatrz na to z tej strony, ze zaraz będzie z górki- tego bardzo Wam życzę Cytat:
a tu jeszcze staram się Caroline pocieszać Jak jej napisałam,ze wysyłamy pozytywne fluidki na dzisiejszą cc i szybkie spotkanie z TŻ (biedna leży tam sama) to odpisała:Boję się cewnika i kroplówki trochę. No i ta laska obok płacze ciągle, a nad nią siedzi mąż i mama i też płaczą. Ale twarda musze być . Dopiero za tydzień nas wypiszą. STrasznie jej współczuję ![]() Mam nadzieję, że Danika ma już swojego maluszka i tez szybko wyjdzie. I że właśnie Madzialenia - lublin też już lepiej z tymi nerkami. Ciekawe kiedy Kapka się odezwie po powrocie z Wa-wy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki za cc Caroline, nie jest to straszne, da się przeżyć ! Ja przeżyłam dwie
|
|
#927 |
|
Rozeznanie
|
ogólnie porodowo, jeszcze raz wszystkie fazy omówione, jak dzidziol się przeciska przez ten kanał pokazywała, co się może wydarzyć, jak sobie ulżyć między skurczami, co może robić tatuś...doczekam się masowania i nie zamierzam mężola w tym zakresie oszczędzać
![]() z takich ciekawostek to położna zalecała zapakować dużą paczkę jakiś landrynek (mam nimm2) bo to zawsze dawka cukru i pomaga przy długotrwałym oddychaniu a można wcinać bezkarnie nawet gdyby zaszła konieczność cc to nie przyniesie skutków ubocznych w postaci tak jak czekolada (problem nie w samej czekoladzie tylko w tym że zabarwi wymiocinki i nie wiadomo czy np. nie wymiotuje się krwią w takim przypadku , jeśli poród zacznie się wieczorem to warto zabrać ze sobą kanapki na po, herbatkę w termos żeby się po wysiłku pokrzepić i zregenerować mogę mieć poród wodny w wannie więc jeszcze omawiała jak to wygląda, do wanny wchodzi się dopiero gdy rozwarcie jest na 5 cm, do wodnego lewatywka jest konieczna, max siedzi się pół godzinki potem skakanie na piłce wyginanie i takie tam, położna w tym czasie wymienia wodę i znów można wskoczyć do wanny i tak do 8-9 cm, jako że pobieramy krew pępowinową to nie mogę przeć do wody więc jak się zacznie parcie to już na krzesło porodowe i tam działamy do finiszu oddychanie ponoć może zmniejszyć ból o połowę ...sprawdzimy ![]() ehhhh i jeszcze mówiła że trzeba próbować sobie wizualizować swoje krocze jako kwiat który się otwiera do słońca czarno to widzę ale niech jej będzie mogę wizualizować mam bogatą wyobraźnię hehe ![]() no i spokój spokój i współpraca
|
|
#928 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też szpitala nie lubię, tych kafelek białych i zimnych, wrednego zapachu i bezdusznych ludzi...
No właśnie ciekawe co z daniką madzialena do terminu ma daleko, jak ją zatrzymają do końca to będzie miała wesoło A Caroline też ma "obserwację" czy coś tam zaczyna się już dziać??
|
#929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona chyba tak się cc nie boi tylko dołuje ją to , że jest sama. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() "czarno to widzę"- to idealne podsumowanie tego wyobrażania Kurde- to muszę jakieś landryny kupić bo ja właśnie czekoladę mam i biszkopty ![]() Jest od wczoraj bo dziś ma cc |
||
|
|
|
#930 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja chyba będę myśleć o tym pociągu pełnym mnichów tybetańskich wizualizacji krocza będę unikać bo to by zostawiło rysę na marmurze mego umysłu ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
jak ona ma cc to ona zaraz z tej patologi czmychnie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

umiesz nas pocieszyć i dodać otuchy

może będzie pierwszy w terminie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Pewnie Filip wtedy bardziej zadowolony będzie 

zatrucie ciążowe zaczyna mi po głowie chodzić ale wczoraj u gina byłam na usg małą oglądał i wszystko jest ok to kurcze o co może chodzić 
Jedyne co mogę napisać,ze pewnie najgorsze, już za wami i będzie coraz lepiej
tak jak czekolada (problem nie w samej czekoladzie tylko w tym że zabarwi wymiocinki i nie wiadomo czy np. nie wymiotuje się krwią w takim przypadku