Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-03, 11:26   #781
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Małgosia kciuki zaciśnięte

A oczy jak 5 złotych to ja też mam, hehe. Chciałabym iść się wykąpać chociaż, ale syn zamiast się kimnąć po karmieniu domaga się mojej uwagi. Więc z nim siedzę przy kompie, piszę jedną ręką a drugą go huśtam.

to tak ja ja .....
Stary 2011-10-03, 11:27   #782
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Hejka!

Gratuluje nowym mamom!

Jak tam wasze dzieciaczki śpią w dzień ? Mój to sobie robi drzemkę max 10-40 minut i już oczka jak piątaki

Ciągnie cyca aż wyssie dokońca, ale dłużej spać nie chce, człowiek by coś w domu zrobił,a tu dziecko nie da

W nocy pobił wszsytkie rekordy na wieczór do kąpania był przebierany, potem się zasikał o 3 a o 6 się zasrał także w ciągu jednej nocy 3 razy był przebierany, a jak mam oczka jak 5 zł razem z nim

jedyne co mnie cieszy że moje dziecko rozróżnia dzień i noc, dzień jest od hasania a noc od spania

miałam zacytować, ale jak , jak zdaże wejść na wizaż a mały już obudzony ehhhhhh

spadam dziś wizyta u gina i usg bioderek mojego bąbla trzymać kciukasy
A pomiędzy spaniem a jedzeniem ? Zabawy z mamą?
Mój to albo je, albo śpi albo płacze teraz już powoli ma pory aktywności, ale to raczej u tż albo mamy albo u mnie ale daleko od cycków.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

kochane przedstawiam małą Tusie czyli Kamilke
Oh słodkości

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 11:31   #783
spray
KWC

Mała Tuśka sloodka
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 11:34   #784
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

A oczy jak 5 złotych to ja też mam, hehe. Chciałabym iść się wykąpać chociaż, ale syn zamiast się kimnąć po karmieniu domaga się mojej uwagi. Więc z nim siedzę przy kompie, piszę jedną ręką a drugą go huśtam.
Ja siedzę z moim na cyckach. Piszę już na klawiaturze ekranowej ponieważ zeszłabym z nudów. Fajnie, że u was nie płaczą tylko chcą zabawy

Może wy mi poradźcie jako mamy, co ja mam robić jak on mi usypia na tej piersi. Pobudzany ssie i przełyka aż w pewnym momencie odpływa i nie reaguje już na nic. Odkładam go , chwilę pośpi i ryk. I od nowa. I tak można po 2 godziny nawet. Co byście zrobiły z takim leniem? On w ogóle jak się przysawia do niego pierś to automatycznie mruży oczka i już senny, gotowy do drzemki.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-10-03 o 11:41
Stary 2011-10-03, 12:05   #785
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja nie karmiłam w ogóle drugiego synka piersią, od urodzenia jest na mm ze względu na moją chorobę wykrytą w drugiej ciąży - pisałam o tym w klubie kiedyś
przepraszam, zapomniałam

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość

dziewczyny mam pytanko
jeśli chodzi o formalności związane z urlopem macierzyńskim, czy wystarczy tylko poinformować pracodawcę o porodzie i dowieźć akt urodzenia dziecka i oni się zajmą resztą papierologi z ZUSem czy trzeba pisać jakieś podania czy cóś???
do pracy muszę dostarczyć wniosek o urlop, akt urodzenia i zaświadczenie ze szpitala o porodzie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Mam wieści od MUCKI:

Może jutro wyjdziemy ze szpitala bo Izunia ma jakieś nie za ładne wyniki wapnia i białka. Będą jeszcze raz sprawdzać. Wolałabym znów rodzić niż w tym szpitalu jeszcze siedzieć ( terminatorka ) Karmię małą jedną piersią bo drugiej nie umie złapać ale w domu w lepszej atmosferze będziemy się uczyć.
rozumiem ją ... i przytulam

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

A ja mam dosc.rycze od rana ..przez ta wizyte tesciow,jeszcze dojdzie do naszego rozstania....
kochana - co się dzieje??? Środa już bliziutko!!

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:

Prawdziwa mała, śliczna Tusia

Dzasta GRATULACJE

Archi nadal Sahara??

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:06   #786
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:

też tak robię, albo w leżaczek go i go nogą szturcham no i na głos czytam co tam na wizażu i mnie słucha

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A pomiędzy spaniem a jedzeniem ? Zabawy z mamą?
Mój to albo je, albo śpi albo płacze teraz już powoli ma pory aktywności, ale to raczej u tż albo mamy albo u mnie ale daleko od cycków.
ta zabawy, a to na pleckach poleży, a to na brzuszku, a to w leżaczek, a to na prosto, do babci pójdziemy w odwiedziny albo ryk i cycoch , a jak się skończy mleko w cycku jaki ryk jest

Cytat:
Ja siedzę z moim na cyckach. Piszę już na klawiaturze ekranowej ponieważ zeszłabym z nudów. Fajnie, że u was nie płaczą tylko chcą zabawy

Może wy mi poradźcie jako mamy, co ja mam robić jak on mi usypia na tej piersi. Pobudzany ssie i przełyka aż w pewnym momencie odpływa i nie reaguje już na nic. Odkładam go , chwilę pośpi i ryk. I od nowa. I tak można po 2 godziny nawet. Co byście zrobiły z takim leniem? On w ogóle jak się przysawia do niego pierś to automatycznie mruży oczka i już senny, gotowy do drzemki.
mój też tak robi, za kazdym razem, to go w leżaczek wkładam, chwilę się pohuśta i przyśnie, ale i tak za chwilę się obudzi, abo położe się obok niego i śpi , ale jak tylko zejdę z łóżka już się wierci

co ja bym dała za 3 godziny, nie wiedziałabym co z tym czasem wolnym zrobić

mój mąż wczoraj auto kupił... jeepa, rano babcia przypilnowała niunia 10 minut a ja jeżdziłam po polu , bo to napęd 4x 4 i automatyczna skrzynia biegów i jazda ale fajnie było na 10 minut być wolnym

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:12   #787
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

to znowu ja po rannej wwizycie zzdrzemnęłam się trochę i mi lepiej
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja sie zaraz zbieram do tego szpitala....juz spakowana jeszcze jem śniadanko i na 9 mam sie zameldować jak dam rade to bede was podczytywać z telefonu

trzymajcie sie ciepło mamusie i ciężarówki i mam nadzieje, ze nast. post juz napisze z młodą na kolankach
wielkie, czekamy na wieści
Cytat:
Ale mialam wczoraj wieczór już myślałam, że się zaczyna Mąż był na meczu, ja siedziałam oglądałam sobie filmy i z Wami pisałam po czym poszłam wziąć kąpiel. Wyszłam z wanny, nabalsamowałam się, zmyłam makijaż, załatwiłam, po czym ubrałam sie w pidżamkę i wracam tu. Siadam na fotel a tu ciepło i mokro między nogami- no to zryw do łazienki by fotela nie zalać Pierwsza myśl- siku Druga- eee- mam przecież jeszcze kontrolę nad zwieraczami- może wody? No i jestem w łazience- gatki całe mokre i niby juz koniec. No to ide po nowe, a tu znów coś sobie ciurka- no to lecę do łazienki i stoję nad WC. Po jakiś takich 5 min. nieregularnych , słabych odpływów dzwonię po męża, że coś przeciekam. Przyleciał taki zdyszany i rozanielony- a tu cisza. Nic więcej Zadzwoniłam do położnej by dopytać co i jak- stwierdziła, ze jak dalej nie leci to kłaść się spać, nie stresować się i nie czekać na nie wiadomo co by mieć siły na ewentualny poród.
I w sumie teraz nie wiem co to było- czy to woda z kąpieli się wylała (dlatego wyżej pisałam,ze załatwiałam się po kąpieli) , ale kurcze póki ja sie tam nabalsamowałam, póki makijaż zmyłam i w ogóle to chyba prędzej by wyciekła niż jak dopiero przychodzę usiąść No nic- jutro wizyta. A tym czasem spokój- mały czasem się wygnie

ech- ja ne jestem stworzona to wyczekiwania na ból gdyby to była umówiona wizyta- jak u dent. to ok
Archi coś się zaczyna dziaćto już na pewno lada moment i będziesz mieć Piotrusia przy sobie
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Witam się w 2packu nadal chyba się lekko przeterminowuję jak mnie gin dziś zobaczy to chyba padnie
udanej wizyty i czekamy na wieści co Ci gin powiedział
Cytat:
suchusieńko jak na Saharze
Ale w sumie dobrze, że mały się nie zdecydował wyjść tej nocy- u nas w mieście zamieszki po meczu bo policja potrąciła kibica i to zaraz obok nas- na trasie do szpitala! Jakby coś się działo to niezłe kółko trzeba by było uskutecznić by się dostać na porodówkę
Archi to Ty z Zielonej Gory jesteś?? jakoś własnie się ostatnio zastanawiałam nad tym kurcze a jesteś kibic żużla??
no bo wczoraj był wielki mecz między naszymi miastami
a o wypadku nie słyszałam, muszę zaraz poczytać
Cytat:
Mam wieści od MUCKI:

Może jutro wyjdziemy ze szpitala bo Izunia ma jakieś nie za ładne wyniki wapnia i białka. Będą jeszcze raz sprawdzać. Wolałabym znów rodzić niż w tym szpitalu jeszcze siedzieć ( terminatorka ) Karmię małą jedną piersią bo drugiej nie umie złapać ale w domu w lepszej atmosferze będziemy się uczyć.
to trzymamy żeby Izuni nic nie było i szybciutko Mucka wyszła ze szpitala
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
A ja mam dosc.rycze od rana ..przez ta wizyte tesciow,jeszcze dojdzie do naszego rozstania....
Stokrotka współczuję, wytrzymaj jeszcze te 2 dni
Cytat:

Idę się szykować bo zaraz lecimy na ważenie. Jak mały nie przytył to chyba normalnie zwątpię w to całe łykanie i we własne cycki.
za ważenie
Cytat:

spadam dziś wizyta u gina i usg bioderek mojego bąbla trzymać kciukasy

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:

śliczna
Cytat:
mój mąż wczoraj auto kupił... jeepa, rano babcia przypilnowała niunia 10 minut a ja jeżdziłam po polu , bo to napęd 4x 4 i automatyczna skrzynia biegów i jazda ale fajnie było na 10 minut być wolnym
o jaki super zakup

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:13   #788
minio1984
Zadomowienie

Hej
Nie było mnie przez week a tu tyle stron
Troszkę poczytałam, ale przyznaję się bez bicia, że nie dam rady nadrobić dokładnie wszystkich stron.
Gratuluje serdecznie nowym mamuśkom Moonik, Mucka, Tusia, Dzasta, Super że macie już swoje dzieciaczki przy sobie

Cotka to co piszesz to jakbym o sobie czytała. Mój też by prawie bez przerwy wisiał na cycku, Ratują mnie tylko spacery,i balkon, bo inaczej to tylko wiszenie na cycku i też usypia np po godzinie wiszenia, odbekuje, odkładam go i za parę, paręnaście minut budzi się z płaczem i szuka cycka i tak w kółko. Ostatnio byli u nas goście to ja prawie cały czas siedziałam w drugim pokoju bo karmiłam małego.
Dziś rano obudził się o 8.00 to go przewinęłam, nakarmiłam, i mały nie śpi, to go położyłam do bujaczka, bo chciałam do łazienki, to za 10-15 min ryk i szukanie cycka, to go podłączyłam i wisiał ponad godz, usnął to go odkładam do wózka, 10 min i znowu ryk, to znowu przewijanie, i stwierdziłam, że musi być najedzony, to go ubrałam wsadziłam do wózka i wystawiłam na balkon i śpi od godz, a tak to by pewnie znowu na cycku wisiał. A najlepsze są wieczory, potrafi z 3 godz wisiec na cycku z małymi przerwami i tak ok 22.00-22.30 zasypia, potem budzi się w nocy co 2,5-3 godz na jedzonko.
Teraz jak jest aktywny to nie poleży spokojnie, tylko od razu jest wrzask i szukanie cyca, to tak jak Cotka pisała, albo śpi, albo je, albo wrzeszczy
Sama nie wiem co robić, w cyckach mleko mam, bo nawet po karmieniu jak ścisnę to mleko leci, może mam jakieś mało pożywne? Chociaż na wadze przybiera, sama już nie wiewm
Sorki, że tylko o sobie, ale jakoś mnie to dołuje i nie wiem co robię źle
A co do kapania, to my też kąpiemy co dwa dni.
Jak ogarnę chałupę i zdążę zrobić obiad to postaram się Was nadrobić

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:25   #789
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Hej
Nie było mnie przez week a tu tyle stron
Troszkę poczytałam, ale przyznaję się bez bicia, że nie dam rady nadrobić dokładnie wszystkich stron.
Gratuluje serdecznie nowym mamuśkom Moonik, Mucka, Tusia, Dzasta, Super że macie już swoje dzieciaczki przy sobie

Cotka to co piszesz to jakbym o sobie czytała. Mój też by prawie bez przerwy wisiał na cycku, Ratują mnie tylko spacery,i balkon, bo inaczej to tylko wiszenie na cycku i też usypia np po godzinie wiszenia, odbekuje, odkładam go i za parę, paręnaście minut budzi się z płaczem i szuka cycka i tak w kółko. Ostatnio byli u nas goście to ja prawie cały czas siedziałam w drugim pokoju bo karmiłam małego.
Dziś rano obudził się o 8.00 to go przewinęłam, nakarmiłam, i mały nie śpi, to go położyłam do bujaczka, bo chciałam do łazienki, to za 10-15 min ryk i szukanie cycka, to go podłączyłam i wisiał ponad godz, usnął to go odkładam do wózka, 10 min i znowu ryk, to znowu przewijanie, i stwierdziłam, że musi być najedzony, to go ubrałam wsadziłam do wózka i wystawiłam na balkon i śpi od godz, a tak to by pewnie znowu na cycku wisiał. A najlepsze są wieczory, potrafi z 3 godz wisiec na cycku z małymi przerwami i tak ok 22.00-22.30 zasypia, potem budzi się w nocy co 2,5-3 godz na jedzonko.
Teraz jak jest aktywny to nie poleży spokojnie, tylko od razu jest wrzask i szukanie cyca, to tak jak Cotka pisała, albo śpi, albo je, albo wrzeszczy
Sama nie wiem co robić, w cyckach mleko mam, bo nawet po karmieniu jak ścisnę to mleko leci, może mam jakieś mało pożywne? Chociaż na wadze przybiera, sama już nie wiewm
Sorki, że tylko o sobie, ale jakoś mnie to dołuje i nie wiem co robię źle
A co do kapania, to my też kąpiemy co dwa dni.
Jak ogarnę chałupę i zdążę zrobić obiad to postaram się Was nadrobić
współczuję jak tak czytam o tym karmieniu, to dla mnie na razie to jakiś kosmos

a my dzis kończymy 38 tydzień

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-03, 12:31   #790
spray
KWC

Cytat:

cool zazdroszczę fury

i bycia wolnym przez 10 minut..

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-10-03 o 12:33
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:52   #791
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
cool zazdroszczę fury

i bycia wolnym przez 10 minut..
no to mja w sobotę byłam wolna przez 2 godziny- na zakupy autem pojechałam, ale fajnie ale nie to, ze ze mnie wyrodna matka - zakupy były dla Agatki

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:59   #792
malamutka
Rozeznanie

Monia ale fajny avatarek

Cytat:

a już coś zaczął marudzić,ze chyba nie pojedzie, że mu się nie chce.. może jutro i tak będzie odwlekał aż urodzę chyba
No mój w odwrotną stronę Coś tak kombinuje, by przyjechać na akcję, żeby dwa razy chyba nie jeździć Dziś już dwa razy dzwonił i pytał jak się czuję... bo on nadal w firmie i z awarią walczy...ech....

Cytat:

Wow!!! Przecież Kamilka wygląda jak niemowlak a nie noworodek A ona taka opalona czy efekt żółtaczki

Aa2 a Ty co tak ostatnio cicho siedzisz Chcesz się po cichu do kolejki wepchnąć?
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:21   #793
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Monia ale fajny avatarek

No mój w odwrotną stronę Coś tak kombinuje, by przyjechać na akcję, żeby dwa razy chyba nie jeździć Dziś już dwa razy dzwonił i pytał jak się czuję... bo on nadal w firmie i z awarią walczy...ech....

Wow!!! Przecież Kamilka wygląda jak niemowlak a nie noworodek A ona taka opalona czy efekt żółtaczki

Aa2 a Ty co tak ostatnio cicho siedzisz Chcesz się po cichu do kolejki wepchnąć?

hehe z miłą checia bym sie wbiła w kolejkę ale mój mały siedzi sobie i chyba ani mysli wyjść, a cicho siedze bo nie mam co w sumie pisac
jak ja jestem i mam ochote popisac to tutaj ostatnio cisza
a na dzieciowe tematy typu karmienie itd to jeszcze przyjdzie u mnie porawiec sie nei wypowiadam he

ogólnie to dopadła mnie nuda i nic mi sie nei chce
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:52   #794
malamutka
Rozeznanie

Nie wierzę w tą nudę i nic nie chcenie

Nic ciekawego dziś nie gotujesz Oczywiście w ilości jak dla całego pułku wojskowego

Ja zaraz pyszniutką pizzunię sobie zamówię
Stary 2011-10-03, 13:55   #795
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
jaka słodzina
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Archi nadal Sahara??
noooooooooo- to jakaś ściema była
Cytat:
co ja bym dała za 3 godziny, nie wiedziałabym co z tym czasem wolnym zrobić

Jeny - mówisz, ze 3h to aż takie szaleństwo??? Przerażające trochę...

A jakie dokładnie kupił
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
po rannej wwizycie zzdrzemnęłam się trochę i mi lepiej
a jak na wizycie?

Cytat:
Archi coś się zaczyna dziaćto już na pewno lada moment i będziesz mieć Piotrusia przy sobie
No widzisz- coś nie bardzo

Cytat:
Archi to Ty z Zielonej Gory jesteś?? jakoś własnie się ostatnio zastanawiałam nad tym kurcze a jesteś kibic żużla??
no bo wczoraj był wielki mecz między naszymi miastami
a o wypadku nie słyszałam, muszę zaraz poczytać
Nom To co - smsa z porodówki już nie słać do Ciebie?? żartuję A Ty kibicujesz Uni?
Cytat:
a my dzis kończymy 38 tydzień
czyli już w termie- możesz rodzić
Cytat:
Wrzuci 6 bieg i przyjedzie szybko
Cytat:
hehe z miłą checia bym sie wbiła w kolejkę ale mój mały siedzi sobie i chyba ani mysli wyjść, a cicho siedze bo nie mam co w sumie pisac
jak ja jestem i mam ochote popisac to tutaj ostatnio cisza
a na dzieciowe tematy typu karmienie itd to jeszcze przyjdzie u mnie porawiec sie nei wypowiadam he

ogólnie to dopadła mnie nuda i nic mi sie nei chce
Ja Ci się powbijam- Stać grzecznie i starszych puszczać

A tez mnie nuda dopada- do tego stopnia, że położyłam się zdrzemnąć i z nudów zasnąć nie mogłam

Dostałam smska od Caroline:

Leżę na oddziale, czas mi się dłuży cholernie. Jutro ok. 11 będzie cc. Najgorsze, ze TŻ nie będzie mógł być przy mnie po. Dopiero w godz. odwiedzin.
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:55   #796
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

Nic ciekawego dziś nie gotujesz Oczywiście w ilości jak dla całego pułku wojskowego

no dzis akurat nie gotuje ale jutro zrobie chyba pizze na obiad
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 14:03   #797
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

ale tu dziś pustki
Cytat:
ja
a jak na wizycie?

ja dziś nie byłam u ginki, chodziło mi o poranną wizytę na wizażu Wizytę mam w środę i z niecierpliwością czekam co tam mi ciekawego powie i czy Bartuś już będzie chciał wyjść czy nie hmm

No widzisz- coś nie bardzo

Nom To co - smsa z porodówki już nie słać do Ciebie?? żartuję A Ty kibicujesz Uni?

tak ja kibic Unii ale niestety przegrali wczoraj a Ty meczyk oglądałaś??

a na wiadomosci o porodzie czekam z niecierpliwością

czyli już w termie- możesz rodzić

no niby tak ale jakbym się przeterminowała to w sumie za miesiąc moge urodzić

Wrzuci 6 bieg i przyjedzie szybko

Ja Ci się powbijam- Stać grzecznie i starszych puszczać

A tez mnie nuda dopada- do tego stopnia, że położyłam się zdrzemnąć i z nudów zasnąć nie mogłam

Leżę na oddziale, czas mi się dłuży cholernie. Jutro ok. 11 będzie cc. Najgorsze, ze TŻ nie będzie mógł być przy mnie po. Dopiero w godz. odwiedzin.
o to jutro kolejne czerwone posty będą

a ja dzis rosolek robie, bo makaron mi został od soboty i do tego racuchy z jabłkami

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-10-03 o 14:05
Stary 2011-10-03, 14:05   #798
malamutka
Rozeznanie

A mnie ch.... strzeli Dzwoniłam do pizzerii - mają awarię pieca i dziś pizzy ani zapiekanych makaronów nie serwują NIENAWIDZĘ PONIEDZIAŁKÓW
Stary 2011-10-03, 14:08   #799
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

Jak to zamówię?? pyszniutką pizzunie się robi swoją ja wczoraj na obiadek zrobiłam taką 3 smakową pychotka

Cytat:
O pizza króluje na naszych stołach

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 14:08   #800
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

a ja na nudę narzekać nie mogę, mam jedną pralkę ciuszków do wyprasowania, a jedna się jeszcze suszy, bo bratowa jeszcze mnie w piątek obdarowała ale tak mi się dziś nie chce

a jutro idę z kumpelą na zwiedzanie salonów sukien ślubnych będziemy jej wybierać sukienkę na slub

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-03, 14:10   #801
gerda
Zadomowienie

Tusia, Moonik, Dzasta serdeczne gratulacjeklas ki:

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 14:11   #802
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
a ja na nudę narzekać nie mogę, mam jedną pralkę ciuszków do wyprasowania, a jedna się jeszcze suszy, bo bratowa jeszcze mnie w piątek obdarowała ale tak mi się dziś nie chce

a jutro idę z kumpelą na zwiedzanie salonów sukien ślubnych będziemy jej wybierać sukienkę na slub
Oj chyba nie zazdraszczam, nachodzicie się

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-10-03, 14:13   #803
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
pizza
Cytat:
ale tu dziś pustki
Ost. w ogóle pustki straszne...

Tym razem częściowo tylko oglądałam, a Ty?
Ale srebro to i tak extra wynik! 2 najlepsze drużyny w Pl

Oj już tam za miesiąc-może jeszcze przede mną będziesz- ale bym Cię znielubiła
Cytat:
A mnie ch.... strzeli Dzwoniłam do pizzerii - mają awarię pieca i dziś pizzy ani zapiekanych makaronów nie serwują NIENAWIDZĘ PONIEDZIAŁKÓW
Noooooooooo nieeeeeeeeee!!!! takie rzeczy

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Jak to zamówię?? pyszniutką pizzunie się robi swoją ja wczoraj na obiadek zrobiłam taką 3 smakową pychotka

O pizza króluje na naszych stołach
Jaką??? daj przepisa
Cytat:

Ja niby tez mam co robić w domu- ale mam takiego lenio-nuda, ze mi się nie chce

No to się nałazisz... ja bym nie dała rady już
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 14:20   #804
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
pizza

Ost. w ogóle pustki straszne...

Noooooooooo nieeeeeeeeee!!!! takie rzeczy

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Jaką??? daj przepisa

Ja niby tez mam co robić w domu- ale mam takiego lenio-nuda, ze mi się nie chce

Hmm ja tak z głowy robiłam ciasto podzieliłam na 3 części, posmarowałam sosem pomidorowym (przecier oliwka czosnek oregano) 1 część farmerska: boczek, oliwki, czerwona cebula, pieczarki, 2 część hawajska: kurczak, kukurydza, ananas, oliwki, czerwona papryka, 3 część salami, czerwona cebula, czerwona fasola, pieczarki oliwki... taki miks jednym słowem a na to duuuuuużo sera

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-10-03, 14:27   #805
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj chyba nie zazdraszczam, nachodzicie się
pewnie tak ale może cos się ruszy przynajmniej
Cytat:

tak, tak oglądałam, ja to taki dosyć zagorzały kibicw tamtym roku to mieliśmy karnet i chodziliśmy na stadion, a w tym roku to wiadomo

a w kolejkę nie śmiałabym się wpychać

Cytat:
Hmm ja tak z głowy robiłam ciasto podzieliłam na 3 części, posmarowałam sosem pomidorowym (przecier oliwka czosnek oregano) 1 część farmerska: boczek, oliwki, czerwona cebula, pieczarki, 2 część hawajska: kurczak, kukurydza, ananas, oliwki, czerwona papryka, 3 część salami, czerwona cebula, czerwona fasola, pieczarki oliwki... taki miks jednym słowem a na to duuuuuużo sera
a możesz dać przepis na ciasto, bo kurcze ostatnio jak robiła, to jakieś takie twardawe mi wyszło

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-03, 14:35   #806
cotynato
Zakorzenienie

Załamałam się. Serio.
Po prostu siedzę i ryczę i zgłupiałam.
Byłam u doradcy, niby znalazł błąd, widzę że łyka, budzimy go do jedzenia, jadł co 2 godziny nawet częściej ( pomijając noc i wczorajszą drzemkę) a on spadł znowu na wadze i MUSZĘ go dokarmiać. Ja nie wiem co jest nie tak z moim karmieniem/moim mlekiem czy o co chodzi. Zgłupiałam kompletnie.

Wymianka.
Stary 2011-10-03, 14:43   #807
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Z przepisem na ciasto będzie gorzej bo ja to tak na oko robię tak mniej więcej biorę pół kostki drożdży, odrobina ciepłego mleka i 2 łyżki mąki na rozczyn, a jak podrośnie to pół kg mąki, pół łyżeczki soli do tego rozczyn, 100-150ml ciepłego mleka to wyrabiam dość długo ręką żeby dużo powietrza weszło do tego daję 50ml roztopionego masła i dalej wyrabiam. Ciasto trochę klei się do rąk ale mi nie przeszkadza, na blachę daje papier do pieczenia i ręką zwilżoną w oliwce rozprowadzam ciasto po blaszy. Może mało profesjonalna pizza ale zwykle wychodzi całość piekę 30-40min. W brzegi ciasta można dać ser można też wierzch pizzy posypać serem dopiero 5 min przed końcem pieczenia

Ja ogólnie taka kucharka na oko jestem, mój mąż zawsze się wkurza jak mi pomaga robić obiad, pyta ile czegoś ma dać a ja odpowiadam no wiesz tak trochę

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Załamałam się. Serio.
Byłam u doradcy, niby znalazł błąd, widzę że łyka, budzimy go do jedzenia, jadł co 2 godziny nawet częściej ( pomijając noc i wczorajszą drzemkę) a on spadł znowu na wadze i MUSZĘ go dokarmiać. Ja nie wiem co jest nie tak z moim karmieniem/moim mlekiem czy o co chodzi. Zgłupiałam kompletnie.
Dużo spadł??

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-10-03, 14:44   #808
malamutka
Rozeznanie

Cytat:

No to kochana Oczywiście czekamy na czerwonego posta

Cytat:

a ja dzis rosolek robie, bo makaron mi został od soboty i do tego racuchy z jabłkami
racuchy
No to na jutro mam już pomysł

Obdzwoniłam przyjaciół, przeprowadziłam sondaż pizzerii i pizza zamówiona - mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania
Stary 2011-10-03, 14:48   #809
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Załamałam się. Serio.
kurcze Cotuś współczuję Ci z tym karmieniem, niestety nie jestem jeszcze w temacie i nie pomogę, jedynie mogę i przeslać pozytywne fluidy:magi a:

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Z przepisem na ciasto będzie gorzej bo ja to tak na oko robię tak mniej więcej biorę pół kostki drożdży, odrobina ciepłego mleka i 2 łyżki mąki na rozczyn, a jak podrośnie to pół kg mąki, pół łyżeczki soli do tego rozczyn, 100-150ml ciepłego mleka to wyrabiam dość długo ręką żeby dużo powietrza weszło do tego daję 50ml roztopionego masła i dalej wyrabiam. Ciasto trochę klei się do rąk ale mi nie przeszkadza, na blachę daje papier do pieczenia i ręką zwilżoną w oliwce rozprowadzam ciasto po blaszy. Może mało profesjonalna pizza ale zwykle wychodzi całość piekę 30-40min. W brzegi ciasta można dać ser można też wierzch pizzy posypać serem dopiero 5 min przed końcem pieczenia

Ja ogólnie taka kucharka na oko jestem, mój mąż zawsze się wkurza jak mi pomaga robić obiad, pyta ile czegoś ma dać a ja odpowiadam no wiesz tak trochę

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Dużo spadł??
dziękuję bardzo a czyli nie czekasz już żeby ciasto wyrosło jakiś czas??
na pewno w tygodniu będę robić pizzę
Cytat:

Obdzwoniłam przyjaciół, przeprowadziłam sondaż pizzerii i pizza zamówiona - mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania
smacznego

a ja się odmeldowuję, idę troszkę powietrzać powdychać i z psiakiem na spacer
do poźniej

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-03, 14:52   #810
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
kurcze Cotuś współczuję Ci z tym karmieniem, niestety nie jestem jeszcze w temacie i nie pomogę, jedynie mogę i przeslać pozytywne fluidy:magi a:

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

dziękuję bardzo a czyli nie czekasz już żeby ciasto wyrosło jakiś czas??
na pewno w tygodniu będę robić pizzę

smacznego

a ja się odmeldowuję, idę troszkę powietrzać powdychać i z psiakiem na spacer
do poźniej
Ciasto na blaszy stawiam sobie koło piekarnika który sie rozgrzewa i dopiero wtedy układam składniki więc zanim wymyślę co na co i po czym dam to zwykle trochę urosnie, ale tak żeby specjalnie rosło to nie odstawiam bo już mi sie nie chce czekać

Magdalenka 5.11.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości