Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-04, 09:46   #3631
mol_aa
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Apropo pampersów to od jutra w carrefourze jest promocja na chusteczki nawilzane pampersa 6x 64szt za 26zł
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 09:47   #3632
sozaa
Rozeznanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

jesli chodzi o obcinanie paznokci, to jak zwykle wydeleguję TZ, on jest on "zadań trudnych" (czytaj: kupki, gile w nosie itp.).

A co, ja mecze się tyle miesiecy, niech on tez doswiadczy "urokow rodzicielstwa"!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 09:48   #3633
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
ja tez tak chce
ja tez sie obawiam obcinania pazurkow ale (sory za porownanie do zwierzat) tak samo malam sie obcinac malenkie pazurki moim swinkom
Też się zastanawiam jak to bedzie z obcinaniem paznokci ,ale najlepszy jest moj tz -normalnie wpada w panike -mówi że może robić wszystko -przebieać ,zmieniać pieluszkę -ale obcinanie paznokci zostawi mojej mamie
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 09:53   #3634
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Apropo pampersów to od jutra w carrefourze jest promocja na chusteczki nawilzane pampersa 6x 64szt za 26zł

Mamma mia to jeszcze taniej wyjdą niż w Rossmanie

Za 3 paczki z kodami załciłam ok 17zł, ale po te też podjadę
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 09:55   #3635
mol_aa
Zadomowienie

chusteczek zawsze schodzi duzo, wiec na pewno sie przydadza
Stary 2011-10-04, 09:56   #3636
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
chusteczek zawsze schodzi duzo, wiec na pewno sie przydadza

To prawda, a tutaj jeszcze Pampers opłaca się bardzo
Stary 2011-10-04, 09:57   #3637
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć dziewczyny,
Pospałam dziś prawie do 9 ... ale to wszystko przez te moje wędrówki nocne do toalety - norma u mnie to 5-6 razy

Zaraz kończę prasowanie ubranek Martynki i chyba pójdę się troszkę tam na dole doprowadzić do ładu, bo dziś wizyta u gin. Kurcze już z lusterkiem mam problem, żeby cokolwiek zobaczyć na dole

Co do pampersów ... to nie mam jeszcze ani jednej sztuki W sobotę chcemy pojechać na zakupy i kupić wszystko za jednym razem - wszystkie kosmetyki i lekarstwa. A pampersów to na początek kupuję 3 paczki 1. Jedna paczka zapewne zostanie w szpitalu a reszta na kilka dni starczy. Mąż będzie dokupywał na bieżąco
Lecę pranko puścić ... ładna pogoda to wypiorę koszule mojego elegancika Kurcze czy wasi TZ też zużywają tygodniowo z 10 koszul

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:05   #3638
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Pospałam dziś prawie do 9 ... ale to wszystko przez te moje wędrówki nocne do toalety - norma u mnie to 5-6 razy

Zaraz kończę prasowanie ubranek Martynki i chyba pójdę się troszkę tam na dole doprowadzić do ładu, bo dziś wizyta u gin. Kurcze już z lusterkiem mam problem, żeby cokolwiek zobaczyć na dole

Co do pampersów ... to nie mam jeszcze ani jednej sztuki W sobotę chcemy pojechać na zakupy i kupić wszystko za jednym razem - wszystkie kosmetyki i lekarstwa. A pampersów to na początek kupuję 3 paczki 1. Jedna paczka zapewne zostanie w szpitalu a reszta na kilka dni starczy. Mąż będzie dokupywał na bieżąco
Lecę pranko puścić ... ładna pogoda to wypiorę koszule mojego elegancika Kurcze czy wasi TZ też zużywają tygodniowo z 10 koszul

5-6 razy?! jednej nocy!!! OMG!

Jak juz bedziesz w transie prasowania, to może i moje pranie wyprasujesz? Nadal szukam chetnego, miałam to zrobić wczoraj, ale byłam na tych zakupach

Mój Tz w poprzedniej pracy tyle koszul zużywał, codziennie jedną zakładał i wieczorem do prania, a ja nienawidze koszul prasować. Jeszcze on ma 188 więc koszule spore.... teraz jest lepiej, bo czesto pracuje w domu, a to oznacza u niego piżamkę przez cały dzień
Stary 2011-10-04, 10:08   #3639
mol_aa
Zadomowienie

Moje dziecie po bananie dostalo czkawki

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

kkkasikkk ja musze wstawac 2 - 3 razy w ciagu nocy, na siku i na leki i teraz jakos sie przyzwyczailam do wstawania, ale 5-6 razy to musi byc strasznie meczace
Stary 2011-10-04, 10:13   #3640
__Fallen Angel__
Zadomowienie

a ja ostatnio śpie jak zabita,a rano zwlec z łóżka się nie moge

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:13   #3641
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecie po bananie dostalo czkawki

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

kkkasikkk ja musze wstawac 2 - 3 razy w ciagu nocy, na siku i na leki i teraz jakos sie przyzwyczailam do wstawania, ale 5-6 razy to musi byc strasznie meczace

Dla mnie standardem jest wstawanie 3-4 razy, czasem częściej.
Ale wzełam to na klatę i stwierdziłam, że dziecię przygotowuje mnie do nocnego karmienia, więc praktyka jak znalazł

Mój maluszek szalał od rana, teraz biedny czka już dobre parę minut

TZ też brudzi koszulki na potęgę jak małe dziecko.
Z tym, że nie wyjściowe tylko zwykłe bawełniane, ale i tak przegina ....
Stary 2011-10-04, 10:18   #3642
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Niestety moja mała od początku leży głową na pęcherzu Teraz doszła jeszcze jej masa, więc lekarz mówił, że tak być może. Najgorsze, że mam wrażenie że zaraz się posiusiam, lecę do łazienki, a tam tam malutko Kładę się i za 1-1,5 godz. znowu powtórka z rozrywki. Już się przyzwyczaiłam Może przez te moje nocne wojaże będzie mi łatwiej do małej wstawać

Dziewczyny z Wrocławia możecie polecić jakiegoś naprawdę dobrego dermatologa?? Kurcze mąż ma mega problemy ze skórą, juz nawet robię mu kąpiele z siemienia lnianego, ale nic nie pomaga Najgorsze, że tam zaczął reagować na ciepło, nawet nie koniecznie na opalanie, ale na wyzsze temp. Masakrycznie całe ciało go swędzi, dostaje wysypki. Już nie wiemy jak mu pomóc

Stary 2011-10-04, 10:21   #3643
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Kasik jak chcesz to podrzuć Ja mam już wprawę, chociaż staram się kupować mu takie koszule, żeby łatwo było wyprasować. Bo jak sam kupuje to potem 10 minut nad jedną spędzam a jeszcze wcześniej by wypadało do krochmalu je wrzucić
Stary 2011-10-04, 10:23   #3644
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Ja też w nocy wstaję dość często nawet podobnie jak Wy 5 razy. Ale całe szczęście od razu po powrocie z WC zasypiam.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:40   #3645
agulan82
Rozeznanie

Hej Mamusie
U nas nocka standardowa, wstawanie do toalety co 1,5-2 godziny a jeszcze Julcia mi się zakatarzyła i też dwa razy do niej wstałam, żeby wysmarkać nosek i psiknąć Disnemarem ale ogólnie ok bo po każdej pobudce kładłam się i zasypiałam bez problemów
Dzisiaj zmykam na wizytę do położnej, także dowiem się czy mała leży główką w dół no i ile mniej więcej waży no i mam nadzieję, że wszystko inne w porządku będzie. A jutro mój TZ zostawi nas na 1,5 tygodnia i jedzie do PL sprzedać auto - ale mu zazdroszczę, że będzie w PL jak przyjedzie to biorę się za pranie i prasowanie i szykowanie kącika dla Lenki, bo skręci mi mebelki no i będziemy się powoli szykować do godziny zero bo to już niecałe 2 miesiące zostały

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ja mam:

http://alejka.pl/canpol-cazki-do-paznokci-2.html

i nie wiem czy to dobry pomysł
Ja przy Julci miałam takie specjalne nożyczki i specjalne cążki dla niemowlaczków i nijak nie umiałam jej obciąć ani jednym ani drugim paznokietków i wzięłam normalne cążki i poobcinałam, do dzisiaj tak obcinam i teraz też tak będę robiła

A jeszcze co do ciuchów używanych ja mam pełno i wcale się tego nie wstydzę, bardzo często jeździmy na car boot (pchli targ) i z koleżankami pokazujemy sobie później co udało nam się fajnego kupić za grosze oczywiście. Mam też kilka nowych ciuszków ale większość kupiła teściowa, a do szpitala biorę jeden śpioch w który ubraliśmy Julcię zaraz po porodzie i w niego też ubierzemy Lenkę - to tak z sentymentu no a na wyjście to już cosik innego Boziu jak tak pisze to już nie mogę się doczekać jak bedziemy wracać z małą ze szpitala do domku
Stary 2011-10-04, 10:41   #3646
czarnaoak
Przyczajenie

Hej Mamusie!
Ze sto lat nie pisalam bo mi sie internet "skonczyl" i zamknelo sie okienko na swiat
Tak sobie czytam o Wszym siusianiu i sie zastanawiam co gorsze, bóle w żebrach czy częste wizyty w toalecie w nocy.
Bo mnie sie zdarza że pójde np raz czy dwa, ale żebra przed snem mnie tak pieką, że dluuuugo zasnąć nie mogę.
Jeszcze TZ normalnie mnie w nocy naśladuje. Powiedzial mi, że my uprawiamy "spanie synchroniczne" Bo co ja w lewo to on tez, za chwile sie przekrecam na prawo, a on za mną
A dzidzia w najlepsze rozpycha nunki pod moimi żebrami i sie wyciąga wygodnie
Jejku, boje sie co bedzie za np dwa tygodnie jak jeszcze urosnie
Czy Wy też macie takie problemy ze spaniem z tego powodu?
Stary 2011-10-04, 10:46   #3647
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Podczas spania nie mam z tym problemów.

Za to w ciągu dnia, maluszka jest prawa strona moich żeber i watroba
Stary 2011-10-04, 10:47   #3648
rudominka
Raczkowanie

Ja wstaję w nocy min. 2-3 razy i tak mnie boli pęcherz, że ledwo do WC jestem w stanie dojść Niezła wprawa przed karmieniem...
Odnośnie Piotrków - mój Tata i mój starszy syn mają tak na imię

Kasik, mój zużywa tylko 5 koszul tygodniowo
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:52   #3649
ggoraa
Zadomowienie

Melduje sie, ze u mnie wio ok. No prawie... puchne co chwile i czuje sie jakas taka chora Wczoraj wybralam sie z Filipem na spacer i dzis chyba przyjdzie mi go odchorowac.
Jak czytam , ze wy teraz pierzecie to ciesze sie , ze ja juz mam to za soba, bo chyba nie dalabym rady z tymi paluchami- parowami.

A pozatym to Tż jak zwykle potrafi mnie wyprowadzic z rownowagi po mistrzowsku, wiec mam dzis nerwa.

Noc podobnie jak u was- do d. obudzilam sie o 4:45 i zasnelam dopiero przed 7 ... a Filip razem ze mna... ale za to pospalismy do 10:20.

Ide wypic kawe
Stary 2011-10-04, 11:13   #3650
Anusiak 83
Raczkowanie

Cześć mamuśki

Codziennie wchodziłam zobaczyć jak tam nasza Ania, ale jakoś nie miałam weny do pisania...

jak tak narzekacie na spanie to i ja się dołączę od tygodnia się nie wyspałam porządnie, budzę się koło 3 czy 4 a zasypiam dopiero koło 6, więc o 7 jak budzik dzwoni nie muszę mówić jak się czuje...
I to nawet nie to że na siku wstaje, po prostu budzę się i po spaniu. Zambie to moje drugie imie

nika to o swędzeniu stóp trzeba ginowi powiedzieć? Bo mnie też zaczęły swędzieć, ale to olałam, a w sumie ciśnienie miewam wysokie... Za tydzień mam wizyte to jak nie zapomne to wspomnę - a z tą pamięcią to u mnie różnie bywa
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:23   #3651
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dziewczyny bierzecie może do porodu prywatną położną ????

Ja się grubo nad tym zatanawiam.
We Wrocku jest to koszt 650zł, położna jest przy Tobie tylko do 2h po porodzie.
A jak rozmawiałam wczoraj ze znajomą, która rodziła w tym szpitalu co ja wybrałam 6 lat temu, to opowiadała, że jak nie wyrabiała to położna która doglądała jej to samo jej robiła co tym które płaciły za opiekę...

I już sama nie wiem ...
Stary 2011-10-04, 11:30   #3652
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bierzecie może do porodu prywatną położną ????

Ja się grubo nad tym zatanawiam.
We Wrocku jest to koszt 650zł, położna jest przy Tobie tylko do 2h po porodzie.
A jak rozmawiałam wczoraj ze znajomą, która rodziła w tym szpitalu co ja wybrałam 6 lat temu, to opowiadała, że jak nie wyrabiała to położna która doglądała jej to samo jej robiła co tym które płaciły za opiekę...

I już sama nie wiem ...
Ja nie biorę prywatnej położnej, bo na Brochowie gdzie chcę rodzić nie ma takiej opcji. Jednakże mam nadzieję, że uda nam się załapać na salę o podwyzszonym standardzie. Maż albo inna osoba może być cały czas ze mną i Martyną, łazienki jak w domu osobne przy każdej sali. Niestety to koszt 100zł/dobę, ale już się zdecydowaliśmy, bo neistety pozostałe sale, a raczej ich wspólna łazienka mają wiele do życzenia. Szczerze to nie wyobrażam sobie w takiej łazience podmywać się po każdej wizycie w toalecie.

A gdzie chcesz rodzić??? Ja miałam w szkole rodzenia położną z Borowskiej, to odradzała płacenie, bo i tak wszystkie robią to co przy standardowym porodzie. Ale na Kamieńskiego słyszałam, że warto mieć swoją położną, bo inaczej robią wszystko od niechcenia.

Edytowane przez kkkasikkk
Czas edycji: 2011-10-04 o 11:32
Stary 2011-10-04, 11:37   #3653
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie biorę prywatnej położnej, bo na Brochowie gdzie chcę rodzić nie ma takiej opcji. Jednakże mam nadzieję, że uda nam się załapać na salę o podwyzszonym standardzie. Maż albo inna osoba może być cały czas ze mną i Martyną, łazienki jak w domu osobne przy każdej sali. Niestety to koszt 100zł/dobę, ale już się zdecydowaliśmy, bo neistety pozostałe sale, a raczej ich wspólna łazienka mają wiele do życzenia. Szczerze to nie wyobrażam sobie w takiej łazience podmywać się po każdej wizycie w toalecie.

A gdzie chcesz rodzić??? Ja miałam w szkole rodzenia położną z Borowskiej, to odradzała płacenie, bo i tak wszystkie robią to co przy standardowym porodzie. Ale na Kamieńskiego słyszałam, że warto mieć swoją położną, bo inaczej robią wszystko od niechcenia.

Szczerze, to Borowska odpada, bo tam potrzeba co najmniej 3 lat na zorganizowanie się personelu, niewypał straszny.

Zdecydowałam się na Kamieńskiego, bo wszystkie babki z mojej rodziny tam rodziły i znajome - były bardzo zadowolone, że właśnie położne chodzą i pomagają. Wiadomo swoje odwalić muszą.
Więc nie wiem czy jest sens, płacić właśnie w tym szpitalu 650zł a one i tak to samo robią czy zapłacisz czy nie.

Boję się tylko, że zostanę sama na tej porodówce i nie będę wiedzieć co i jak, bo nikogo przy mnie nie będzie.
Dlatego rozważam położną.

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2011-10-04 o 11:39
Stary 2011-10-04, 11:43   #3654
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Szczerze, to Borowska odpada, bo tam potrzeba co najmniej 3 lat na zorganizowanie się personelu, niewypał straszny.

Zdecydowałam się na Kamieńskiego, bo wszystkie babki z mojej rodziny tam rodziły i znajome - były bardzo zadowolone, że właśnie położne chodzą i pomagają. Wiadomo swoje odwalić muszą.
Więc nie wiem czy jest sens, płacić właśnie w tym szpitalu 650zł a one i tak to samo robią czy zapłacisz czy nie.

Boję się tylko, że zostanę sama na tej porodówce i nie będę wiedzieć co i jak, bo nikogo przy mnie nie będzie.
Dlatego rozważam położną.
To wszystko zależy an kogo trafisz Znajoma tam pracuje jako położna, ale jest młoda (27 lat) i mówi, że "starszy" personel położniczy (choć nie wszyscy) jednak woli jak się mu coś zapłaci, nawet jeśli się nie ma położnej wcześniej wykupionej, to coś tam przed samym porodem jej dać. Ale młodsze wszystkim pomagają tak samo ... znajoma nie praktykuje (przynajmniej jak narazie) brania pieniążków za poród. Ja na twoim miejscu bym nie płaciła. Masz już jednego dzidziusia, wiesz jak się prrzystawia do piersi itd. W czasie porodu niestety to położna jest za ciebie odpowiedzialna i każda wykonuje swoja pracę tak samo. Potem jedynie jedna jest bardzie pomocna inna mniej....

Stary 2011-10-04, 11:45   #3655
goldika
Zakorzenienie

Basia mam ostatnio takie same mysli... ze zostane sama ze soba podczas porodu
do tego nadal nie wiem gdzie rodzic
juz nawet rodzina zaczyna sie czepiac, ze 35tc a ja nie jestem zdecydowana na szpital.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:45   #3656
muffinka90
Zakorzenienie

hej laski, a wy te prasowanie to mialyscie mi podeslac czekam

tz dostal L4 do konca tyg wiec jest szansa na ogarniecie mieszkania

a mi sie udalo zalatwic troche w dziekanacie, niestety nie wszystko, ale zawsze jestem do przodu

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:47   #3657
Paula__22
Raczkowanie

Zostało mi jeszcze jedno okno w kuchni, firanki wyprane, wykrochmalone się suszą, potem szybkie prasowanie i luzik do wieczora .
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:55   #3658
ja_dalia
Wtajemniczenie

ja tez dzis piore

1 juz za mna, teraz zaczynam ciuszki dla małej... zastanawiam się czy wrzucić na chybił trafił czy rozmiarami... w sumie chyba 1 pranie na wszystkie ciuszki styknie bo to to to małe jest i dużo jakoś tego się na pranie mieści

nic... lece poprzeglądac co i jak

Ania nic nie pisała, więc nie wiem co u niej... pewnie bidula nadal krąży gdzieś z mamą

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 12:04   #3659
sozaa
Rozeznanie

Dziewczyny, a jakie wkładki laktacyjne polecacie? I co jest lepsze do kapieli Oilatum czy Emolium? Sorry za pytania, ale musze zrobic zamówienie w aptece
Stary 2011-10-04, 12:13   #3660
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
ładna pogoda to wypiorę koszule mojego elegancika Kurcze czy wasi TZ też zużywają tygodniowo z 10 koszul
Kkasikk, nie dobijaj mnie Na wakacjach miałam urlop od prasowania, a teraz znowu się zacznie. Na szczęście moja Mama przychodzi na prasowanie, ale jak nie było dzieci to wszystko ja robiłam.

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
staram się kupować mu takie koszule, żeby łatwo było wyprasować.
Jakie? Ja nawet jak piorę na programie bez zagnieceń to i tak wymagają prasowania

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jakie wkładki laktacyjne polecacie? I co jest lepsze do kapieli Oilatum czy Emolium?
Niby najlepsze wkładki to J&J i TT: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...p?kat=8&next=1
Nie widziałam różnicy między tym a tym. Kupowałam co akurat było tańsze w aptece

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości