|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Apropo pampersów to od jutra w carrefourze jest promocja na chusteczki nawilzane pampersa 6x 64szt za 26zł
|
|
|
|
#3632 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
jesli chodzi o obcinanie paznokci, to jak zwykle wydeleguję TZ, on jest on "zadań trudnych" (czytaj: kupki, gile w nosie itp.).
A co, ja mecze się tyle miesiecy, niech on tez doswiadczy "urokow rodzicielstwa"! |
|
|
|
#3633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3635 |
|
Zadomowienie
|
chusteczek zawsze schodzi duzo, wiec na pewno sie przydadza
|
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3637 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Pospałam dziś prawie do 9 ... ale to wszystko przez te moje wędrówki nocne do toalety - norma u mnie to 5-6 razy Zaraz kończę prasowanie ubranek Martynki i chyba pójdę się troszkę tam na dole doprowadzić do ładu, bo dziś wizyta u gin. Kurcze już z lusterkiem mam problem, żeby cokolwiek zobaczyć na dole ![]() Co do pampersów ... to nie mam jeszcze ani jednej sztuki W sobotę chcemy pojechać na zakupy i kupić wszystko za jednym razem - wszystkie kosmetyki i lekarstwa. A pampersów to na początek kupuję 3 paczki 1. Jedna paczka zapewne zostanie w szpitalu a reszta na kilka dni starczy. Mąż będzie dokupywał na bieżąco Lecę pranko puścić ... ładna pogoda to wypiorę koszule mojego elegancika Kurcze czy wasi TZ też zużywają tygodniowo z 10 koszul
|
#3638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
5-6 razy?! jednej nocy!!! OMG! ![]() Jak juz bedziesz w transie prasowania, to może i moje pranie wyprasujesz? Nadal szukam chetnego, miałam to zrobić wczoraj, ale byłam na tych zakupach ![]() Mój Tz w poprzedniej pracy tyle koszul zużywał, codziennie jedną zakładał i wieczorem do prania, a ja nienawidze koszul prasować. Jeszcze on ma 188 więc koszule spore.... teraz jest lepiej, bo czesto pracuje w domu, a to oznacza u niego piżamkę przez cały dzień
|
|
|
|
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecie po bananie dostalo czkawki
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- kkkasikkk ja musze wstawac 2 - 3 razy w ciagu nocy, na siku i na leki i teraz jakos sie przyzwyczailam do wstawania, ale 5-6 razy to musi byc strasznie meczace |
|
|
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
a ja ostatnio śpie jak zabita,a rano zwlec z łóżka się nie moge
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie standardem jest wstawanie 3-4 razy, czasem częściej. Ale wzełam to na klatę i stwierdziłam, że dziecię przygotowuje mnie do nocnego karmienia, więc praktyka jak znalazł ![]() Mój maluszek szalał od rana, teraz biedny czka już dobre parę minut ![]() TZ też brudzi koszulki na potęgę jak małe dziecko. Z tym, że nie wyjściowe tylko zwykłe bawełniane, ale i tak przegina .... |
|
|
|
|
#3642 |
|
Rozeznanie
|
Niestety moja mała od początku leży głową na pęcherzu
Teraz doszła jeszcze jej masa, więc lekarz mówił, że tak być może. Najgorsze, że mam wrażenie że zaraz się posiusiam, lecę do łazienki, a tam tam malutko Kładę się i za 1-1,5 godz. znowu powtórka z rozrywki. Już się przyzwyczaiłam Może przez te moje nocne wojaże będzie mi łatwiej do małej wstawać ![]() Dziewczyny z Wrocławia możecie polecić jakiegoś naprawdę dobrego dermatologa?? Kurcze mąż ma mega problemy ze skórą, juz nawet robię mu kąpiele z siemienia lnianego, ale nic nie pomaga Najgorsze, że tam zaczął reagować na ciepło, nawet nie koniecznie na opalanie, ale na wyzsze temp. Masakrycznie całe ciało go swędzi, dostaje wysypki. Już nie wiemy jak mu pomóc
|
#3643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam już wprawę, chociaż staram się kupować mu takie koszule, żeby łatwo było wyprasować. Bo jak sam kupuje to potem 10 minut nad jedną spędzam a jeszcze wcześniej by wypadało do krochmalu je wrzucić
|
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
Ja też w nocy wstaję dość często nawet podobnie jak Wy 5 razy. Ale całe szczęście od razu po powrocie z WC zasypiam.
|
#3645 | |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamusie
U nas nocka standardowa, wstawanie do toalety co 1,5-2 godziny a jeszcze Julcia mi się zakatarzyła i też dwa razy do niej wstałam, żeby wysmarkać nosek i psiknąć Disnemarem ale ogólnie ok bo po każdej pobudce kładłam się i zasypiałam bez problemów Dzisiaj zmykam na wizytę do położnej, także dowiem się czy mała leży główką w dół no i ile mniej więcej waży no i mam nadzieję, że wszystko inne w porządku będzie. A jutro mój TZ zostawi nas na 1,5 tygodnia i jedzie do PL sprzedać auto - ale mu zazdroszczę, że będzie w PL jak przyjedzie to biorę się za pranie i prasowanie i szykowanie kącika dla Lenki, bo skręci mi mebelki no i będziemy się powoli szykować do godziny zero bo to już niecałe 2 miesiące zostały ![]() Cytat:
A jeszcze co do ciuchów używanych ja mam pełno i wcale się tego nie wstydzę, bardzo często jeździmy na car boot (pchli targ) i z koleżankami pokazujemy sobie później co udało nam się fajnego kupić za grosze oczywiście. Mam też kilka nowych ciuszków ale większość kupiła teściowa, a do szpitala biorę jeden śpioch w który ubraliśmy Julcię zaraz po porodzie i w niego też ubierzemy Lenkę - to tak z sentymentu no a na wyjście to już cosik innego Boziu jak tak pisze to już nie mogę się doczekać jak bedziemy wracać z małą ze szpitala do domku
|
|
#3646 |
|
Przyczajenie
|
Hej Mamusie!
Ze sto lat nie pisalam bo mi sie internet "skonczyl" i zamknelo sie okienko na swiat ![]() Tak sobie czytam o Wszym siusianiu i sie zastanawiam co gorsze, bóle w żebrach czy częste wizyty w toalecie w nocy. Bo mnie sie zdarza że pójde np raz czy dwa, ale żebra przed snem mnie tak pieką, że dluuuugo zasnąć nie mogę. Jeszcze TZ normalnie mnie w nocy naśladuje. Powiedzial mi, że my uprawiamy "spanie synchroniczne" ![]() A dzidzia w najlepsze rozpycha nunki pod moimi żebrami i sie wyciąga wygodnie ![]() Jejku, boje sie co bedzie za np dwa tygodnie jak jeszcze urosnie ![]() Czy Wy też macie takie problemy ze spaniem z tego powodu?
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Podczas spania nie mam z tym problemów.
Za to w ciągu dnia, maluszka jest prawa strona moich żeber i watroba
|
|
|
|
#3648 |
|
Raczkowanie
|
Ja wstaję w nocy min. 2-3 razy i tak mnie boli pęcherz, że ledwo do WC jestem w stanie dojść
Niezła wprawa przed karmieniem...Odnośnie Piotrków - mój Tata i mój starszy syn mają tak na imię ![]() Kasik, mój zużywa tylko 5 koszul tygodniowo
|
|
|
|
#3649 |
|
Zadomowienie
|
Melduje sie, ze u mnie wio ok. No prawie... puchne co chwile i czuje sie jakas taka chora
Wczoraj wybralam sie z Filipem na spacer i dzis chyba przyjdzie mi go odchorowac.Jak czytam , ze wy teraz pierzecie to ciesze sie , ze ja juz mam to za soba, bo chyba nie dalabym rady z tymi paluchami- parowami. A pozatym to Tż jak zwykle potrafi mnie wyprowadzic z rownowagi po mistrzowsku, wiec mam dzis nerwa. Noc podobnie jak u was- do d. obudzilam sie o 4:45 i zasnelam dopiero przed 7 ... a Filip razem ze mna... ale za to pospalismy do 10:20.Ide wypic kawe
|
#3650 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki
Codziennie wchodziłam zobaczyć jak tam nasza Ania, ale jakoś nie miałam weny do pisania... jak tak narzekacie na spanie to i ja się dołączę od tygodnia się nie wyspałam porządnie, budzę się koło 3 czy 4 a zasypiam dopiero koło 6, więc o 7 jak budzik dzwoni nie muszę mówić jak się czuje...I to nawet nie to że na siku wstaje, po prostu budzę się i po spaniu. Zambie to moje drugie imie ![]() ![]() nika to o swędzeniu stóp trzeba ginowi powiedzieć? Bo mnie też zaczęły swędzieć, ale to olałam, a w sumie ciśnienie miewam wysokie... Za tydzień mam wizyte to jak nie zapomne to wspomnę - a z tą pamięcią to u mnie różnie bywa |
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bierzecie może do porodu prywatną położną ????
Ja się grubo nad tym zatanawiam. We Wrocku jest to koszt 650zł, położna jest przy Tobie tylko do 2h po porodzie. A jak rozmawiałam wczoraj ze znajomą, która rodziła w tym szpitalu co ja wybrałam 6 lat temu, to opowiadała, że jak nie wyrabiała to położna która doglądała jej to samo jej robiła co tym które płaciły za opiekę... I już sama nie wiem ...
|
|
|
|
#3652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A gdzie chcesz rodzić??? Ja miałam w szkole rodzenia położną z Borowskiej, to odradzała płacenie, bo i tak wszystkie robią to co przy standardowym porodzie. Ale na Kamieńskiego słyszałam, że warto mieć swoją położną, bo inaczej robią wszystko od niechcenia.
Edytowane przez kkkasikkk Czas edycji: 2011-10-04 o 11:32 |
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze, to Borowska odpada, bo tam potrzeba co najmniej 3 lat na zorganizowanie się personelu, niewypał straszny. Zdecydowałam się na Kamieńskiego, bo wszystkie babki z mojej rodziny tam rodziły i znajome - były bardzo zadowolone, że właśnie położne chodzą i pomagają. Wiadomo swoje odwalić muszą. Więc nie wiem czy jest sens, płacić właśnie w tym szpitalu 650zł a one i tak to samo robią czy zapłacisz czy nie. Boję się tylko, że zostanę sama na tej porodówce i nie będę wiedzieć co i jak, bo nikogo przy mnie nie będzie. Dlatego rozważam położną.
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-10-04 o 11:39 |
|
|
|
|
#3654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znajoma tam pracuje jako położna, ale jest młoda (27 lat) i mówi, że "starszy" personel położniczy (choć nie wszyscy) jednak woli jak się mu coś zapłaci, nawet jeśli się nie ma położnej wcześniej wykupionej, to coś tam przed samym porodem jej dać. Ale młodsze wszystkim pomagają tak samo ... znajoma nie praktykuje (przynajmniej jak narazie) brania pieniążków za poród. Ja na twoim miejscu bym nie płaciła. Masz już jednego dzidziusia, wiesz jak się prrzystawia do piersi itd. W czasie porodu niestety to położna jest za ciebie odpowiedzialna i każda wykonuje swoja pracę tak samo. Potem jedynie jedna jest bardzie pomocna inna mniej....
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Basia mam ostatnio takie same mysli... ze zostane sama ze soba podczas porodu
![]() do tego nadal nie wiem gdzie rodzic juz nawet rodzina zaczyna sie czepiac, ze 35tc a ja nie jestem zdecydowana na szpital. |
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski, a wy te prasowanie to mialyscie mi podeslac
czekam![]() tz dostal L4 do konca tyg wiec jest szansa na ogarniecie mieszkania a mi sie udalo zalatwic troche w dziekanacie, niestety nie wszystko, ale zawsze jestem do przodu
|
|
|
|
#3657 |
|
Raczkowanie
|
Zostało mi jeszcze jedno okno w kuchni, firanki wyprane, wykrochmalone się suszą, potem szybkie prasowanie i luzik do wieczora
|
#3658 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez dzis piore
![]() 1 juz za mna, teraz zaczynam ciuszki dla małej... zastanawiam się czy wrzucić na chybił trafił czy rozmiarami... w sumie chyba 1 pranie na wszystkie ciuszki styknie ![]() nic... lece poprzeglądac co i jak ![]() Ania nic nie pisała, więc nie wiem co u niej... pewnie bidula nadal krąży gdzieś z mamą |
|
|
|
#3659 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a jakie wkładki laktacyjne polecacie? I co jest lepsze do kapieli Oilatum czy Emolium? Sorry za pytania, ale musze zrobic zamówienie w aptece
|
|
|
|
#3660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie? Ja nawet jak piorę na programie bez zagnieceń to i tak wymagają prasowania Cytat:
Nie widziałam różnicy między tym a tym. Kupowałam co akurat było tańsze w aptece
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

W sobotę chcemy pojechać na zakupy i kupić wszystko za jednym razem - wszystkie kosmetyki i lekarstwa. A pampersów to na początek kupuję 3 paczki 1. Jedna paczka zapewne zostanie w szpitalu a reszta na kilka dni starczy. Mąż będzie dokupywał na bieżąco 

Teraz doszła jeszcze jej masa, więc lekarz mówił, że tak być może. Najgorsze, że mam wrażenie że zaraz się posiusiam, lecę do łazienki, a tam tam malutko
Najgorsze, że tam zaczął reagować na ciepło, nawet nie koniecznie na opalanie, ale na wyzsze temp. Masakrycznie całe ciało go swędzi, dostaje wysypki. Już nie wiemy jak mu pomóc
Ja mam już wprawę, chociaż staram się kupować mu takie koszule, żeby łatwo było wyprasować. Bo jak sam kupuje to potem 10 minut nad jedną spędzam 

Wczoraj wybralam sie z Filipem na spacer i dzis chyba przyjdzie mi go odchorowac.