Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz. XI - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-04, 10:51   #2071
madzia2306
Zakorzenienie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Na wrześniowym weselu, na którym byliśmy i rodzice młodego i rodzce młodej byli rozwiedzeni. Z tego co wiem mama młodego ma jakiegoś nowego partnera, ale nie było go na ślubie, a tata młodej ma "nową" żonę. Pomimo tego młodzi, a właściwie zespół, poprosił na środek RODZICÓW - no i wtedy macocha młodej nie wyszła. Bo przecież rodziców ma się jednych i tyle. No i tak byłoby najlepiej - niech zespół poprosi mamę Twojego TŻta, Twojego tatę i dziadka na środek- mam nadzieję, że macocha nie będzie na tyle bezczelna, że też wyjdzie - tu już się sama musisz zastanowić, bo jej nie znamy
na weselu na którym bylismy była podobna sytuacja, mama pana młodego rozstała się z ojcem Młodego i oboje maja innych partnerów, przyszli z tymi partnerami ale podczas podziękowania dla rodziców wyszli sami

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:52   #2072
niut0
Zakorzenienie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

halunia86- jeszcze tak myslę o podziękowaniach w domu - to nawet mogłoby być gorsze rozwiązanie bo w domu przy błogosławieństwie będziecie tylko wy, rodzice i świadkowie (chyba, że planujesz więcej osób),a skoro macocha z Tobą mieszka=będzie na błogosławieństwie i wtedy właśnie może być jej głupio. A gdy na sali zespół poprosi rodziców to ona zostanie z resztą gości i tyle
Stary 2011-10-04, 10:53   #2073
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny... TŻ dzwonił do gościa i musimy zapłacić 1260 zł, bo według jubilera się nie zrozumieliśmy i Nasze złoto warte 1300 zł to nie wszystko i jeszcze robocizna i tak dalej - po prostu oszust!! Tak, jak piszecie: jak się bierze ślub to znaczy, że się ma kasę, a to nieprawda. Nawet na stronie tego c***a jest cena obrączek prawie identycznych, jak Nasze i to bez własnego złota 1300 zł. Rzygać mi się tym chce, nie mogę gościa zaskarżyć. bo nie mam żadnego potwierdzenia tylko kartkę z datą odbioru i ilością dostarczonego złota i na prawdę mi się odechciało
jeżeli pojedzieci tam, zobaczcie, ile kosztują gotowe obrączki ( podobne jak Wasze), ile gram mają Wasze ( te zamówione), no i się kłóćcie
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:53   #2074
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodzi, że Nasze obrączki są warte 2560 zł... K***A MAĆ! Gdybym wiedziała to bym wybrała zwykłą klasyczną u innego jubilera
oszust i tyle... teraz wiemy że musimy podpisac zlecenie gdzie będzie waga naszego złota i kwota jaką musimy zapłacic za obrączki żeby nas w ciula nie zrobili

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-10-04, 10:54   #2075
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny... TŻ dzwonił do gościa i musimy zapłacić 1260 zł, bo według jubilera się nie zrozumieliśmy i Nasze złoto warte 1300 zł to nie wszystko i jeszcze robocizna i tak dalej - po prostu oszust!! Tak, jak piszecie: jak się bierze ślub to znaczy, że się ma kasę, a to nieprawda. Nawet na stronie tego c***a jest cena obrączek prawie identycznych, jak Nasze i to bez własnego złota 1300 zł. Rzygać mi się tym chce, nie mogę gościa zaskarżyć. bo nie mam żadnego potwierdzenia tylko kartkę z datą odbioru i ilością dostarczonego złota i na prawdę mi się odechciało

Suknia... Mamusia powiedziała, że mi za nią zapłaci, ale ja się na to nie zgadzam i sama nie wiem, jak to będzie

I uwaga mamy zaproszenia: mój tatuś przyniósł ze swojej pracy takie już gotowe standardowe, w dobrej cenie i nawet ładne, więc po naradach z TŻem zrezygnowaliśmy z robienia samemu i damy ludziom takie. Nie do końca jestem zadowolona, bo chciałam moje ze słonecznikami, no ale coż - taniej wyszły te, mówi się trudno
Jesli na jego stronce sa podobne obrackzi za cene 1300 bez "swojego zlota" to zapytajcie sie jaka jest roznica? Moze w gramaturze? A jak znikoma to bym mu powiedziala zeby przetopil te zloto i chcecie swoje zloto bez obraczek bo zawarliscie umowe pod wplywem bledu-a macie rpawo z niej zrezygnowac w ciagu 2 lat od momentu dowiedzenia sie o bledzie<-cos w tym styulu o ile dobrze pamietam! Postraszcie go troche!
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:54   #2076
megan713
Wtajemniczenie

Cytat:
Wychodzi, że Nasze obrączki są warte 2560 zł... K***A MAĆ! Gdybym wiedziała to bym wybrała zwykłą klasyczną u innego jubilera

Maxwelko: witaj po urlopie i gratuluję kredytu

Maxwelko a gdzie kupiliście mieszkanko i jaka byla cena z m2 jesli mozna wiedzieć? tak czy siak - gratuluję

Wiktusiaczku - a ile macie gram? my za 1g płaciliśmy w kwietniu 159 PLN bodajże i w sumie prościutkie obrączki z grawerem wyniosły nas 1200 PLN. ale kupilismyje w Sokolowie Podlaskim bo w stolicy ceny kosmiczne!

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:54   #2077
evoonia86
Zakorzenienie

Wiktusiaczek wrzuć foto tych zaproszeń

Cytat:
Na wrześniowym weselu, na którym byliśmy i rodzice młodego i rodzce młodej byli rozwiedzeni. Z tego co wiem mama młodego ma jakiegoś nowego partnera, ale nie było go na ślubie, a tata młodej ma "nową" żonę. Pomimo tego młodzi, a właściwie zespół, poprosił na środek RODZICÓW - no i wtedy macocha młodej nie wyszła. Bo przecież rodziców ma się jednych i tyle. No i tak byłoby najlepiej - niech zespół poprosi mamę Twojego TŻta, Twojego tatę i dziadka na środek- mam nadzieję, że macocha nie będzie na tyle bezczelna, że też wyjdzie - tu już się sama musisz zastanowić, bo jej nie znamy
u mojego brata było tak: ojciec PM-ki ma nowa kobietę. podczas podziękowań zespół wyraźnie powiedział, że prosi rodziców Pana Młodego i Tatę Pani Młodej a mimo to jego baba wyszła z nim na środek sali nie musze dodawać jaką minę miała moja bratowa. Jej mamy nie było na weselu ( z przyczyn zdrowotnych). To było bardzo wstrętne ze strony tej macochy, tym bardziej, że one wcale nie mają ze sobą dobrego kontaktu. Nie mieszkały razem od ponad 10 lat a ona nagle publicznie zaczęła zgrywać jej mamę.
halunia86 wszystko zależy od kobiety Twojego ojca. A może powiedz delikatnie ojcu jak byś chciala, żeby wyglądały te podziękowania?
Stary 2011-10-04, 10:57   #2078
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość

u mojego brata było tak: ojciec PM-ki ma nowa kobietę. podczas podziękowań zespół wyraźnie powiedział, że prosi rodziców Pana Młodego i Tatę Pani Młodej a mimo to jego baba wyszła z nim na środek sali nie musze dodawać jaką minę miała moja bratowa. Jej mamy nie było na weselu ( z przyczyn zdrowotnych). To było bardzo wstrętne ze strony tej macochy, tym bardziej, że one wcale nie mają ze sobą dobrego kontaktu. Nie mieszkały razem od ponad 10 lat a ona nagle publicznie zaczęła zgrywać jej mamę.
halunia86 wszystko zależy od kobiety Twojego ojca. A może powiedz delikatnie ojcu jak byś chciala, żeby wyglądały te podziękowania?
paskudna sytuacja
Dlatego napisałam, że zależy też jaki charakter ma macocha haluni
Stary 2011-10-04, 10:57   #2079
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość

I drugie moje pytanie - macie może taki szablon do winietek krzeselek z pudełeczkiem na prezent dla gości? wiem że kiedyś ktos takie sprzedawał na allegro, ale chyba to sie rozprzestrzenilo na tyle że nikt nie chciał już płacić;p jeśli macie to dajcie informacje na priv
nasza jagodzia ma ten szablon
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:58   #2080
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Witam

Ale pędzicie kochane... Nadrabiam cały czas

Cytat:
ogólnie wesele udane, ale jakoś tak...hmm niedopracowane. nie bylo etykiet na butelkach, poprawin, mlodzi nie dawali wódki ani ciasta, nie byłopodziękowania dla chrzestnych a tylko dla rodziców, zero tzw. "bajeru" ktory by sprawił że wesele zapdłoby w pamięć... ja wiem że może to nie jest najważniejsze, ale młodziczasami zachowywali sie tak, jakby nie obchodzili ich goście wogóle...
Wiesz jak to jest, niektórzy po prostu na chcą etykiet na wódkach. U nas też parę dziewczyn pisało, że nie bierze tego pod uwagę. A z podziękowaniami dla chrzestnych się jeszcze nie spotkałam (chyba, że w przypadku, kiedy Młody lub Młoda nie mieli rodziców).
U nas raczej nie będzie podziękowania dla rodziców, pewnie gro osób będzie się burzyć, ale taka nasza decyzja, mamy swoje powody i na siłe gości uszczęśliwiać nie będziemy.
A to, że młodzi nie interesowali się zbytnio gośćmi też by mnie zdenerwowało. Po cos to wesele się robi i dla gości też.
I gratuluje sukni

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość

Co do godziny ślubu to ja mam w USC i chcę mieć ślub na 15...
Jakoś mi umknęło, że Ty masz cywilny. Ale nie rozumiem dlaczego urzędnik nie chce Wam udzielić ślubu o tej godzinie.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewczyny zamowiłam własnie buty do mojej sukni.......

http://www.pretty-small-shoes.com/ac...tite-i-do.html

Beżowe...!!!
Świetne są

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

Ja w sobotę mam wesele na pomorzu. I będę sobie kręcić loki w takiej kolejności: pianka nakręcam włosy na lokówkę potem odwijam spryskuję lakierem (najlepszym jak dla mnie) Taft cashmere touch power mega strong 5(czarne opakowanie z różowymi napisami) i na koniec cement :P no i jak się rozpadnie to zwątpię w moje włosy no ale raczej nie ma takiej opcji.
Kiedyś dziewczyna zrobiła mi upięcie na wesele zrobiłam dokładnie w ten sposób i upięcie po nocy po spaniu było nienaruszone.
A Ty się nie boisz, że te loki będą wyglądać na takie twarde, ciężkie, i czy przede wszystkim nie boisz się, że możesz sobie włoski osłabić???
Ja tam sie nie znam, bo z reguły nie stosuję lakierów i pianek, a jeśli już to mam wyrzuty sumienia, że obciążam włosy (wiem nienormalna jestem )

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem PM 2 czerwiec 2012, mogę się do was dołączyć??
No pewnie, że możesz. Witaj u nas!!!!

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
madziu ponoć to miało być wesele brata PMki ale się tamci rozstali a że było już wszystko załatwione to ten mój kuzyn i jego już żona postanowili przyspieszyć slub który i tak mieli w planach
Rozumiem sytuację, ale sama nie wzięłabym wesela po kimś. Za bardzo wybredna jestem, by mi sala pod pasowała, zespół, kucharka... I presja rodziny, w stylu bo i tak chcecie się hajtać, to zróbcie to teraz.

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
witam witam

W ogóle przed chwilą strasznie się zdenerwowałam. Mam koleżankę w pracy-Karolina. Wydawało mi się, że bardzo dobrze się rozumiemy, lubimy itd. Jakiś czas temu miała wziąć moją zmianę, fakt- był wtedy cały hotel zajęty- na początku się zgodziła, a na dwa dni przed napisała mi sms, że jednak muszę przyjść do pracy bo jej babcia zmiarła i tego dnia, którego miała ona za mnie przyjść jest pogrzeb. Mówię ok, nie chce mi się wierzyć, ale nie ma sprawy. I dziś piszę do niej czy weźmie moja zmianę 15.10 bo mam szkołę. Odpisała, że jak tylko ona nie będzie miala szkoły to oczywiście i za jakieś pół godzinki dostałam smsa, że nie może znaleść planu i najpóźniej jutro da mi znać. Dzwoniłam dzisiaj wieczorem do takiej naszej innej koleżanki-Doroty i coś się zgadało o Karolinie że dzwoniła do Doroty zapytać czy mamy duzo gości 15.10., na co Dorota jej odpowiedziała, że nie wie. A że Karolina przychodzi jutro do pracy to sobie sprawdzi i dopiero na tej podstawie oceni czy się ze mną zamieni. Mam nadzieje, że zrozumiałyście. Strasznie zła jestem. Mam ochote jej napisać jakiegoś smsa. Po co ta sciema...
Odpuść sobie teraz, szkoda nerwów na takich ludzi. Przyjdzie kiedyś i ona z prośbą o zmianę to jej się odwdzięczysz. A po co teraz ferment w pracy siać. Poczekaj na odpowiedni moment.

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

MS moda jest firmą powstałą w naszych Kielcach. U nas mają tylko 3 sklepy. Ja kupiłam sukienkę w największym
Gratuluje zakupu sukni

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
dziewczyny, gosza jest ze śląskiego województwa tak
Taaak, a co

Laski nie wiem co się ostatnio ze mną dzieje,nie mam czasu na wizaż Ale za to z TŻtem ostatnio jest tak cuuuuuuuuudnie. Taki powiew nastoletniej miłości w powietrzu. I taki luz mamy w związku, tzn taki fajne feeling, wygłupiamy się non stop, śmiejemy, skaczemy, w nocy potrafimy jeden drugiego obudzić, by mu tylko powiedzieć - kocham Cię. Oby tylko to trwało i trwało i trwało i trwało.... i tak do końca...

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:58   #2081
megan713
Wtajemniczenie

Cytat:
halunia86- jeszcze tak myslę o podziękowaniach w domu - to nawet mogłoby być gorsze rozwiązanie bo w domu przy błogosławieństwie będziecie tylko wy, rodzice i świadkowie (chyba, że planujesz więcej osób),a skoro macocha z Tobą mieszka=będzie na błogosławieństwie i wtedy właśnie może być jej głupio. A gdy na sali zespół poprosi rodziców to ona zostanie z resztą gości i tyle
To zależy od macochy...
na weselu dziękuje sie za "wychowanie" więc jeśli bedzie chciala zabłysnąć to tez wyjdzie po gratulacje - bo przecież mieszkacie razem i ma na to wplyw. Ja bym pogadała z tatą - który wyrazi swoje zdanie i ewentualnie zapewni zero niespodzianek podczas podziekowań... pogada z macocha najwyżej że nie bardzo wypada jej wyjśc w tym momencie i bedziesz miala problem z glowy

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:00   #2082
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Okropna kobieta...

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Laski nie wiem co się ostatnio ze mną dzieje,nie mam czasu na wizaż Ale za to z TŻtem ostatnio jest tak cuuuuuuuuudnie. Taki powiew nastoletniej miłości w powietrzu. I taki luz mamy w związku, tzn taki fajne feeling, wygłupiamy się non stop, śmiejemy, skaczemy, w nocy potrafimy jeden drugiego obudzić, by mu tylko powiedzieć - kocham Cię. Oby tylko to trwało i trwało i trwało i trwało.... i tak do końca...
Super! Niech trwa to jak najdluzej Fajnie znow czuc motylki w brzuszku
Stary 2011-10-04, 11:02   #2083
maruda80
Zakorzenienie

My zamawiając obrączki dostaliśmy potwierdzenie gdzie był podany termin realizacji, oraz dokładna cena za gram (obowiązywała cena z tego dnia co zamawialiśmy).

Bardzo miła obsługa, dokładnie nas poinformowano o cenie obrączek (orientacyjnej)
Kupowaliśmy w kwietniu , za dwie złote klasyczne obrączki zapłaciliśmy 1100PLN (złoto 14 karatowe, średnica obrączek 5 mm)

Jubiler w centrum Krakowa, znany od lat w całym Krakowie, wiele razy polecany na wizażu.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:02   #2084
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
jeżeli pojedzieci tam, zobaczcie, ile kosztują gotowe obrączki ( podobne jak Wasze), ile gram mają Wasze ( te zamówione), no i się kłóćcie
Będę się kłócić, bo nie zgadzam się na takie oszustwo!

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
oszust i tyle... teraz wiemy że musimy podpisac zlecenie gdzie będzie waga naszego złota i kwota jaką musimy zapłacic za obrączki żeby nas w ciula nie zrobili
Macie właśnie moją sytuację na przestrogę...

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Jesli na jego stronce sa podobne obrackzi za cene 1300 bez "swojego zlota" to zapytajcie sie jaka jest roznica? Moze w gramaturze? A jak znikoma to bym mu powiedziala zeby przetopil te zloto i chcecie swoje zloto bez obraczek bo zawarliscie umowe pod wplywem bledu-a macie rpawo z niej zrezygnowac w ciagu 2 lat od momentu dowiedzenia sie o bledzie<-cos w tym styulu o ile dobrze pamietam! Postraszcie go troche!
Chyba gościu się zesra, jak mu powiem, że chcę swoje złoto... Jak się wkurzę to tak zrobię, ale TŻ jest zbyt ugodowy...

Cytat:
Wiktusiaczku - a ile macie gram? my za 1g płaciliśmy w kwietniu 159 PLN bodajże i w sumie prościutkie obrączki z grawerem wyniosły nas 1200 PLN. ale kupilismyje w Sokolowie Podlaskim bo w stolicy ceny kosmiczne!
Nawet nie wiem, jaka jest masa tych obrączek - gościu mówił TŻowi, że są ciężkie i tak dalej, ale naszego złota mieliśmy ponad 18 gram, jeszcze troszkę ponoć zostało czyli ich masa to z 16 gram będzie...

Cytat:
Chętnie Już lecę zrobić Większości z Was się nie spodobają, ja też nie jestem do końca zadowolona, ale wyszło tanio i mam w nosie "wkład autorski" Jakoś muszę się pocieszać....

halunia86: Ja bym poprosiła na sali orkiestrę, aby wywołała tylko Twojego tatę i mamę TŻa na środek, choćby i po imieniu i nazwisku...
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:03   #2085
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
widzisz wybyczyłaś się na urlopie to teraz się męcz i szukaj sukni dziewczyn
Na szczęście Kindzia mnie poratowała i oto moja opinia:

Zdecydowanie wybijają się dwie suknie: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1316591610 i https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1316672225

Nie czytałam opinii innych, więc jestem bezstronna Gdybym ja miała wybierać według mojego gustu, to wygrałyby falbanki ale greczynka też świetna!

Cytat:

Suknia... Mamusia powiedziała, że mi za nią zapłaci, ale ja się na to nie zgadzam i sama nie wiem, jak to będzie

I uwaga mamy zaproszenia: mój tatuś przyniósł ze swojej pracy takie już gotowe standardowe, w dobrej cenie i nawet ładne, więc po naradach z TŻem zrezygnowaliśmy z robienia samemu i damy ludziom takie. Nie do końca jestem zadowolona, bo chciałam moje ze słonecznikami, no ale coż - taniej wyszły te, mówi się trudno
Co za palant. Ale podpisaliście coś i MUSICIE je wziąć, czy da radę jeszcze zrezygnować?...

A która suknia? Cały czas mowa o tej mojej, czy zmieniła Ci się koncepcja w międzyczasie?

Gratuluję zaproszeń! My też niedługo musimy nasze ogarnąć...

Cytat:
Maxwelko: witaj po urlopie i gratuluję kredytu
Dziękuję

Cytat:
Maxwelko a gdzie kupiliście mieszkanko i jaka byla cena z m2 jesli mozna wiedzieć? tak czy siak - gratuluję
Mieszkanie w Warszawie na Targówku, 62,17 m kw razem z garażem podziemnym za 455 000 zł. garaż jest sam w sobie wart 25 000 zł, więc cena za metr wyszła nam niecałe 7000. Wzięliśmy kredyt w Rodzinie na Swoim
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:05   #2086
halunia86
Raczkowanie

Cytat:
A pisałaś magisterkę na temat związany ze ślubami?
Tak w zeszłym roku obroniłam pracę : " Tradycyjny obrzęd weselny a wspólczesna ceremonia slubna", ale skupiałam sie na okolicach Gorzowa- bo mój promotor wiele o tym pisał, i ogólnie o organizacji współczesnych wesel, histaoria sukinii slubnej itp

Cytat:
TYlko boje sie reakcji mojej rodziny- bo co niektórzy uważaja że żona ojca to moja druga mama io powino sie ją traktowac tak samo

Cytat:
narazie z TŻ nie chcemy błogosławieństwa z tego powodu, że nie wiadomo jak sie zachować, a pozatym wymarzyłam sobie że mój TŻ zobaczy mnie tego dnia dopiero przed ołtarzem- przyjedziemy osobno do kosciola
a od weekendu " zachorowałam" na idealny samochód którym razem odjechali byśmy juz jako Państwo J- zielony garbus- ten stary lub nowy
Dziekuję dwiewczyny za poradę, sytuacja w domu jest nie do wytrzymania- ale uważam że wina jest po środku, choć nie chcę zgrzytów na weselu
Zaręczyny: 17. 06.2011

"Kto się śmieje z samego siebie- ten będzie miał ubaw do końca życia".
halunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:06   #2087
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Na szczęście Kindzia mnie poratowała i oto moja opinia:

Zdecydowanie wybijają się dwie suknie: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1316591610 i https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1316672225

Nie czytałam opinii innych, więc jestem bezstronna Gdybym ja miała wybierać według mojego gustu, to wygrałyby falbanki ale greczynka też świetna!

Co za palant. Ale podpisaliście coś i MUSICIE je wziąć, czy da radę jeszcze zrezygnować?...

A która suknia? Cały czas mowa o tej mojej, czy zmieniła Ci się koncepcja w międzyczasie?

Dziękuję

Mieszkanie w Warszawie na Targówku, 62,17 m kw razem z garażem podziemnym za 455 000 zł. garaż jest sam w sobie wart 25 000 zł, więc cena za metr wyszła nam niecałe 7000. Wzięliśmy kredyt w Rodzinie na Swoim
maxwelka to cena za nowe mieszkanie? ta cena jest jak z kosmosu za tą cenę my byśmy sobie superaśny dom wybudowali

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-10-04, 11:06   #2088
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy od macochy...
na weselu dziękuje sie za "wychowanie" więc jeśli bedzie chciala zabłysnąć to tez wyjdzie po gratulacje - bo przecież mieszkacie razem i ma na to wplyw. Ja bym pogadała z tatą - który wyrazi swoje zdanie i ewentualnie zapewni zero niespodzianek podczas podziekowań... pogada z macocha najwyżej że nie bardzo wypada jej wyjśc w tym momencie i bedziesz miala problem z glowy
dokładnie tak niech pogada. mam nadzieję, ze kobieta to zrozumie.

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
ach te motyle w brzuchu my tez mamy z Tż-tem takie napady i to jest niesamowite uczucie
Stary 2011-10-04, 11:07   #2089
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Musimy odebrać... A suknia cały czas ta sama

Idę robić foto zaproszeń i spadam do koleżanki - robi pierogi i krokiety w ramach dodatkowego dochodu i mam u niej zamówienie do odbioru
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:08   #2090
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
maxwelka to cena za nowe mieszkanie? ta cena jest jak z kosmosu za tą cenę my byśmy sobie superaśny dom wybudowali
takie są właśnie ceny w stolicy
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:08   #2091
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Będę się kłócić, bo nie zgadzam się na takie oszustwo!
Pamietaj, ze umowa usta tez zobowiazuje! A ceny z komsosu sobie nie wytrzasneliscie! Jezeli swojego zlota nie dokladal do obraczek to tym bardziej! Jak mogl za zrobienie obraczek z Waszego zlota zaspiewac tyle kasy co za "sklepowe obraczki"!? W zyciu pieknym bym tego tak nie zostawila!!!!!!!!!! Chyba ten PAN chce miec PMki wizazowe w swoim sklepie
Stary 2011-10-04, 11:08   #2092
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
No już była tu o tym mowa... Stolica ma szalone ceny niestety. Tak, to cena za niewykończone mieszkanie od dewelopera...
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:09   #2093
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
heellooll:P

No to jestem po pierwszych przyniarkach bylysmy tylko w 2 salonach, bo na wiecej nie mialam sily, a pozatym nie bylo czasu, bo salony tylko do 18 otwarte...
Awiec:
W pierwszym mierzylam 4 suknie: 2 tiulowe ksiezniczki, jedną w ksztalcie litery A, jedną koronkową z obnizonym stanem.
Teraz wiem, ze wielkie tiulowe doly nie są dla mnie czulam sie w nich jak beczka:P Jedna z nich miala przesliczną góre, ale byla z lekko obnizonym stanem... klasyczne A do mnie nie przemawialo, czylam sie tak zwycajnie, a to nie dla mnie, mino, ze wyglądalam nawet szczuplo koronkowa miala tez sliczną gore , ale dol mi sie juz nie podobal.. po tym salonie stwierdzilam, ze dekold tylko i wylącznie w serduszko i dol musi sie zaczynac na wysokosci miednicy, nie wyzej ani nizej, bo jak ma obnizony stan, to moje biodra okropnie w niej wyglądają.. :P dół tez nie moze byc zbyt szeroki, bo poprostu zle sie czuje. Zdjęc niestety nie moglysmy robic ale obsluga baardzo mila doradzaly, nie wciskaly nic na sile, ale niestety nie bylo WOW:P

w drugim salonie mierzylamtylko 2 suknie wtedy juz bardziej sprecyzowalam co mnie interesuje Pani wyszukala dla mnie dwie suknie, pierwsza miala za glęboki dekold, ale Pani powiedziala, ze mam tak ladne pierski, ze bez stanika mialabym ją zalozyc jaaasne w drugiej bardzo sie sobie podobalam i sie nad nią baaardzo zastanawiam, tym bardziej ze jest przeceniona z 2700 na 1200 ale ona byla za duza, wiec mimo, ze zwiazala mnie najmocniej jak mogla to wpiela jakies pineski, ale talia i tak nie byla podkreslona.. i dekold wogole sie nie ukladal, bo byl za szeroki i za wysoko u gory, to pani mi go zwinela pod sukienke , zeby byl nizej, ale ogolnie to jest w serduszko, czego niestety nie widac na zdjeciach, gora sie baaardzo swieci, co mnie baardzo cieszy noestety zdjecia kiepskiej jakosci i naprawde nie oddają nawet 20% tego jak bylo na zywo pozniej dopiero pani przytrzymala mi tą suknie jak to mniej wiecej bedzie wygladac po zwezeniu i talia byla super i tak szczuplo sie w niej czulam, bo to nie jest ksiezniczka, tylko ksztalt A.
Te dwie fotki to wlasnie z tego drugiego salonu, a nad 2 sie baardzo zastanawiam
Jeszcze juro idziemy do Agnes, ale tam na pewno sukni za 1200 nie dostane

aa i ramiaczka są od stanika, nie od sukni:P
naprawdę ładna ta druga pierwsza mi się nie podoba w ogóle za to
powodzenia w salonie Agnes, tam tak naprawdę nie mają takich aż drogich sukien, zwłaszcza salonowe modele... moja koleżanka kupiła u nich za 1400 więc się nie martw o ceny (o chyba ze coś sie zmieniło)
Cytat:
Napisane przez patiss89 Pokaż wiadomość

A WIĘC OFICJALNIE MOGĘ POWIEDZIEĆ, ŻE NASZE WESELE ODBĘDZIE SIĘ 14 KWIETNIA 2012 O GODZ. 15

nie było tak źle jak myślałam, w końcu byłam tam bez Tżta...

Cytat:

Miało być tak- cena obrączek 1300 zł, Nasze złoto warte 1300 zł i w razie gdyby złota zabrakło to mamy małą dopłatę... Nie mamy umowy, tylko karteczkę z informacją kiedy odbiór i ile było złota, więc mam nauczkę - niczego bez umowy A dowiedziałam się dzwoniąc, czy są gotowe i ile ewentualnej dopłaty: padłam, jak to usłyszałam na zawał, prawie się poryczałam i normalnie zapytałam gościa, czy jest normalny, bo nie tak się umawialiśmy po czym zapytałam po raz trzeci ile jest dopłaty, powiedziałam, że będziemy 17.10 i się rozłączyłam. Mam ochotę Go zabić, TŻ ma tam jeszcze rano dzwonić, bo też nie rozumie zaistniałej sytuacji

I nawet to, że mi stuknęła 2 z przodu mnie nie cieszy... Mam dość! Na prawdę dość! Ślub w moim kościele kosztuje tyle, że się odechciewa, obrączki mnie dobiły, do tego problemy z pogodzeniem studiów i pracy, a jeszcze suknia - w jednym salonie mi sprowadzili w moim rozmiarze, ale wcześniej upatrzony model, w którym się odkochałam i nie wiem, jak sytuację odkręcić, bo salon daleko, a to nie ta jedyna suknia I nawet zaczęłam rozważać szycie sukni, bo po prostu pieniądze, jakie idą na wesele, mnie przeraziły a do tego kasa na suknię idzie na obrączki

Dobrze, że o tej porze tu nikogo nie ma - można się wyżalić... Sorki, ale musiałam...
o matko, współczuję co za oszust

Cytat:
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, dziewczyny, WRÓCIŁAM!!!

W sprawach ślubnych akurat wczoraj załatwiliśmy dwie rzeczy, w tym jedną najważniejszą tzn. po pierwsze mamy termin w kościele 28 kwietnia godz. 16:00 Ale niezła chryja z tym była, bo wchodzimy do kancelarii i mówimy, że chcemy wtedy i wtedy, na 17:00. Babka patrzy w księgę, a tam już ktoś zapisany, ale jakoś dziwnie. Ksiądz się pyta co to ma być, a ona, że przez telefon zapisała A ksiądz na to, że przecież nie można. To zrobiła minę kota wiadomo co robiącego na puszczy, ale już tego nie zmieniła. Niby powiedzieliśmy, że jak się ta osoba nie zjawi, to żeby dali nam znać, ale koniec końców jesteśmy zadowoleni ze swojej godziny, bo po ślubie jedziemy na cmentarz, który otwarty jest tylko do 19:00, więc przy ślubie na 17:00 mogliśmy się nie wyrobić, a tak to będzie luzik
No i załatwiliśmy też fotografa. Wydaje mi się, że jak na warunki warszawskie bierze mało - 1500 zł od przygotowań do oczepin + plener innego dnia Tak że wszystko jest na dobrej drodze do TEGO dnia

A teraz lecę nadrabiać chociaż ten wątek, bo tamtego już nawet nie będę próbować
witaj gratuluję załatwionych spraw
i powodzenia w nadrabianiu dobrze ze chociaż suknie są w podsumowaniu zbiorczym (o tu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=126 ) tyle masz przynajmniej łatwiej
Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
200 dni

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
oblałam się kawą i wyglądam jak fleja nie wiem jak wyjdę z pracy

spodnie od pasa po kolana a bluzka (w dodatku biała ) od cycków w dół

Ja dziś pracuję od rana, śmiesznie tak w domu teraz mała przerwa i zaraz wracam znowu do pracy (bo teraz od października zmieniam projekt i warunki pracy i będę pracować zdalnie i tylko raz w tyg jeździć do firmy)

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2011-10-04 o 11:11
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:09   #2094
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
takie są właśnie ceny w stolicy
to ja jestem szczęśliwa że nie mieszkam w stolicy

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-10-04, 11:10   #2095
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Pamietaj, ze umowa usta tez zobowiazuje! A ceny z komsosu sobie nie wytrzasneliscie! Jezeli swojego zlota nie dokladal do obraczek to tym bardziej! Jak mogl za zrobienie obraczek z Waszego zlota zaspiewac tyle kasy co za "sklepowe obraczki"!? W zyciu pieknym bym tego tak nie zostawila!!!!!!!!!! Chyba ten PAN chce miec PMki wizazowe w swoim sklepie
dokładnie możemy tam wpaść na małą pogadankę i reklamę zrobimy raz dwa!!

nie dajcie się i walczcie o swoje ja bym narobiła takiego rabanu żeby mnie popamiętał do końca życia!!
19.05.2012
Stary 2011-10-04, 11:10   #2096
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
No już była tu o tym mowa... Stolica ma szalone ceny niestety. Tak, to cena za niewykończone mieszkanie od dewelopera...
boszzzz
my jednak preferujemy mieszkania z rynku wtórnego bo nas nie stac na nowe a kredyt ponad 400 tys to byśmy chyba do końca życia spłacali

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-10-04, 11:12   #2097
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
to ja jestem szczęśliwa że nie mieszkam w stolicy
z miłą chęcia wyprowadziłabym się do waszego miasta jakbym znalazła sobie robotę przynajmniej bliżej gór
19.05.2012
Stary 2011-10-04, 11:12   #2098
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Ja dziś pracuję od rana, śmiesznie tak w domu teraz mała przerwa i zaraz wracam znowu do pracy (bo teraz od października zmieniam projekt i warunki pracy i będę pracować zdalnie i tylko raz w tyg jeździć do firmy)
o to fajnie
A mogę zapytać czym się zajmujesz?
Stary 2011-10-04, 11:13   #2099
evoonia86
Zakorzenienie

w domu auktualnię zestawienie sukien, bo dostałam od Madzi na pw
Stary 2011-10-04, 11:14   #2100
(kicia)
Zakorzenienie

wikusiaczek a to jakiś skomplikowany wzór? I ile g miały one mieć?

halunia popołudniu wrzuce jeszcze raz zdjęcie w mundurze
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości