|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Mamy już internet
![]() ![]() Noce mam okropne bo Alan żąda cycka co 2h noworodek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Rozeznanie
|
O tłumów i dzisiaj nie ma na wizażu
![]() Wszyscy chwytają ostatnie promyki słońca, my dzisiaj też byłyśmy na spacerku, a teraz za chwilę kąpanko i spanko ![]() Ja też zastanawiam się nad fotelikiem maxi cosi priori a tobi i nie wiem co zrobić? ![]()
![]() |
#3033 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3034 |
Zakorzenienie
|
Muszę Wam pokazać mojego gamonia
![]() ![]() ![]() ![]()
#3035 |
Zadomowienie
|
agaaga - śliczny chłopczyk.
Nie opuszczasz jeszcze łóżeczka, nie boisz sie ze wypadnie?
#3036 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sliczny chłopczyk z Filipka ![]() patrycja nie wiesz jak cie rozumiem ![]() moja mała też cofnęła się do okresu noworodkowego, wstaje w nocy co rusz. bardzo chętnie przeszłabym chyba na butlę ale ona za nic na świecie nie chce z niej pić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3038 |
Raczkowanie
|
Dziekujemy pieknie za wszystkie życzenia
![]() Dla Oliwierka sto lat od Igorka i cioci Agi ![]() ![]()
#3039 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nie mamy aktualnie dużo leków, tylko takie: Navisin Soft (okazło się, że bardzo skuteczny) Viburcol czopki witamine C maść majerankową używałam też tego kleiku z marchwi z Hipp ![]() http://www.hipp.pl/produkty/hipp-ors...hwiowo-ryzowy/ myślę też że przydają sie jakieś czopki typowo przeciwbólowe, na gorączkę typu Paracetamol oraz syropek na przeziębienie
![]() |
#3041 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3042 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Taka piankowa z literkami wyjmowanymi np. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tatusiowe oczęta ![]() ![]() Dziękujemy ![]()
![]() |
#3043 |
Zakorzenienie
|
Kasienkakg nie wiem czy umiałam wytłumaczyć, więc pokazuję jakiś przykład z neta
![]()
#3044 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() sliczna Lilly ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas nocka supcio Lena spala od 20.30 do 7.50, pozniej juz nie chciala spac, ale bawila sie do 8.45. Caly dzien spedzilismy w Maladze, bo pojechalismy kupic mate dla Leny. Jutro przylatuje moja mamuska na dwa tygodnie ![]() Rozmawialam z Tztem i definitywnie musze mniej spedzac czasu na internecie, bo naprawde przesadzam... caly dzien z kompem otwartym... jak na razie bd siedziala 3h dziennie i moze zmniejsze do 3... ale teraz nie dam rady... uzalezniona jestem ![]() ![]() Chcialam sie pochwalic, ze moje dziecko posadzone ladnie siedzi i sie bawi... czasami sie wywali, ale to jak chce cos siegnac za daleko. Wieczorem usiadla tez 2 razy z czworaka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3045 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dziś właśnie taką kupiłam w smyku. z cyferkami. tylko kurczę nie umiem jej złożyć żeby było od 1-10 bo mi te końcówki nie pasują ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3046 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez jestem uzalezniona i komputer mam wlaczony caly dzien, a czasem i noc i gratuuuuuuuuuuuuuulaccccc cccccje za siedzenie !!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Moja syrenka w koncu poszla spac. Bloga cisza w domu. Cudowna jest cisza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3047 |
Zadomowienie
|
a ma tych matach piankowych nie jest napisane, że yo od 3 lat. Bo my takiej szukaliśmy i nam w sklepach odradzali bo dziecko może odgryźć kawałek i się zadławić. Mi się bardziej podoba ta co Monti kupiła, taka w całości i obszyta dookoła.
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- tajka - brawa dla Lenki za nowe zdolności ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- http://allegro.pl/mata-podlogowa-hit...855093014.html o ta mata, tylko że ja nie mam na nią miejsca w mieszkaniu ![]()
#3048 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no fajna ta mata, którą pokazałaś. już ją kiedyś oglądałam na all ale mam za małe mieszkanie niestety Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-10-03 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3049 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
hej, ja już nawet nie pamiętam prawie, co robiłam w weekend, a teraz zaraz idę spać, bo jeśli nocka będzie taka jak wczoraj, to czekają nas pobudki co godzina. To przez te głupie górne zęby, na szczęście już czuję szpikulce więc może niedługo będę mogła się choć trochę wyspać, a mój biedulek przestanie się męczyć
![]() ![]() Cytat:
Krzyś jak widzi, że ja przy kompie to zaczyna buczeć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() napisz jak spa, ja Tżowi sugeruję, żeby mi coś takiego na urodziny sprawił ![]() Cytat:
Cytat:
- nasivin soft do noska przy dużym katarze, używać można do 5 dni - disnemar do noska - cebion (witamina C w kroplach, ważna 3 mies. po otwarciu) - viburcol w czopkach na gorączkę Cytat:
![]() znikam spać, dobranoc |
|||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3050 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A pisze do Was znowu, choc juz dzis nie mialam ![]() znacie się na grzybach? Mój TŻ dostal (niby starszy facet, co to zbiera od wielu lat i dla znajomych) i przytachał mi do domu 2 rodzaje: koźlarz babka i k. czerwony. Szukalam na necie infomracji (tak zeby porownac) o tym z jakimi najczesciej się je myli i znalazlam info , ze z goryczakiem żółciowym i że jak ma się watpliwosci , to trzeba lizac, jak czuć goryczkę , lepiej na wszelki wypadek wyrzucic. Jakies rady jesszcze? Myslalam,zeby zrobic z ziemniakami, a grzyby ze śmietana tak z patelni |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Zadomowienie
|
Witajcie
patrzę,że zaglądam już raz na tydz... Tymek było chory tydzień,2 tyg przerwy i teraz znowu antybiotyki... Dobrze,że tym razem łągodnie znosi chorobę.Ma strasznie mokry kaszel i czasem śpi po 15 min,bo się budzi.Na szczczęście w nocy śpi dobrze ![]() Mieliśmy jechać na wesele do wawy i dupa,zostaliśmy.Dzieciaki ważniejsze 27 Września skończył pół rokczku.Bylismy na szczepieniu. Waży 8100 Poza tym chodzimy na grzyby,bo mamy lasy pod nosem,więc spacerek z dziećmi akrobata mały
w miłości i w marzeniach wszystko jest możliwe Edytowane przez kampasiula Czas edycji: 2011-10-04 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() My też ostatnie dni spędzamy na dworze bo szkoda mi pogody żeby siedzieć w domku. Dziękuję za życzenia odnośnie skończonych 5 miesięcy Mai.No i dziękuję za oddane głosy na nas w konkursie. Niestety nic nam się nie udało wygrać ![]() Cytat:
kampasiula jaki on już duży. Te nasze dzieciaczki rosną jak na drożdżach. Patrycja ja też ma ten sam problem. Maja budzi mi się co 2 a nawet co godzinę w nocy. Też myślałam, żeby przerzucić ją na butelkę ale jakoś mi żal ją odstawić od piersi. Jedyna zmiana jaką wprowadziłam to robię jej wieczorem kaszkę. No i wczoraj był postęp bo zjadła o 20, poszła spać ok 21 i na jedzenie obudziła się dopiero o 12 a tak budziła się o 22.30. No ale później już pobudki co 2 godziny ![]() Tajka gratulacje za pierwsze samodzielne siedzenie ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Dziewczyny a co macie do spacerówek na zimę? Chodzi mi o śpiworki.
![]() |
#3053 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Bomba ![]()
![]() |
#3054 |
Zadomowienie
|
Czesc wszystkim
![]() dawno mnie nie bylo ![]() u nas super, mam wrazenie ze w koncu wychodzi dla nas slonce, jestem taka szczesliwa, po tym wszystkim co przeszlismy teraz zaczynam w koncu czuc spokoj wczoraj odebralam wyniki moczu, i wyszly super - odstawiamy leki (oby na zawsze) no i to co najważniejsze to Emilka jzu prawie nadgonila te 3 miesiace, co to sie tyle za szybko urodziła ostatni tydzien byl przelomowy, zaczeła raczkować - potwafi pol pokoju przeraczkowac bez zatrzymania no i wstaje sama o własnych siłach ![]() ![]() to wszystko takie niewiarygodne, niedawno lezala pod respiratorem i nie bylo wiadomo co dalej, czy wyjdzie z tego a tu wstaje i sie przytula ![]() nie jestem w stanie nadrobic tego co pisalyscie przez osattnie 2-3 tygodnie agaaga89 - Ty sie kochana nie wygłupiaj z tym łózeczkiem ![]() ![]() ![]() moze kilka rad, ktore sie wam przydadza: 1. dawajcie dzieciaczki jak najwiecej na podłoge, meble poodsuwane i niech zasuwają, 2. pod żadnym pozorem nie zakładajcie bucików do wstawania, raczkowania - do wozka ok, jak nie staje na nozki, ponoc dziecko w bucikach moze sie bardzo zniecheciec przy raczkoaniu czy wstawaniu, tak nam mowila wczoraj neurolog - najlepsze sa skarpetki z antypoślizgiem ![]() 3. bądzcie dumne ze swoich pociech, mowcie czesto ze je kochacie i ze jestescie z nich dumne ![]() ![]() do nauki raczkowania dawałam zwykła karimate i na to koc, na poczatek starczylo - bo pozniej emilka zaczela z niego zlazic i tak lazi etraz po calym pokoju po deskach a w zalaczniku my - mama i corka ![]()
Edytowane przez ptysza Czas edycji: 2011-10-04 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do rad:P 1.moje dziecko caly dzien na podlodze, ale niestety mamy sliskie kafle ![]() ![]() 2. mam buciki i zakladamy, ale Lena na razie sama nei wstaje. Mamy tez specjalne do raczkowania i moze bedziemy zakladac, ale na wyjscia... w domu bez ![]() 3.za kazdym razem jak Lena zje ladnie, albo cos zrobi nowego, usiadzie itp to spiewamy brawo brawisimo hehehehe ![]() ![]() Co do karimaty to myslalam o tym ale zdecydowanie jest za waska... kupilismy mate styropianowa czy jak to sie nazywa 122cm na 122 slicznie wygladacie ![]()
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-10-04 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3056 |
Zakorzenienie
|
ptysza super, że u was juz lepiej
![]() moje dziecko tylko na podłodze przebywa odkąd zaczęło głowke podnosić, ale jakoś do raczkowania się nie zbiera ![]()
#3057 | ||
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() mamy pierwszego ząbka !!! prawa dolna jedyneczka ![]() ![]() Cytat:
![]() nam też rehabilitantka mówiła żeby na czymś twardym kłaść Cytat:
![]() super wyglądacie ![]() nam wczoraj rehabilitantka powiedziała, że Mateusz super sobie radzi. kazała zacząć ćwiczyć czworakowanie powoli. jestem zadowolona mimo że w domu ostatnio w ogóle nie ćwiczymy bo jakoś nie ma kiedy ![]() Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-10-04 o 10:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3058 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje zabka
![]() ![]() My wlasnie szlysmy spac, ale mleko w butli sie skonczylo i koniec spania heeheh, pobuszuje chwile na macie i mam nadzieje, pojdzie spac na 40min
#3059 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Wszystkiego najlepszego dla Lenki, Majeczki, Leosia, Igorka, Oliwierka i Fabianka z okazji skończonych miesięcy ![]() Wielkie gratulacje dla Szymonka za drugiego ząbka i dla Mateuszka - oby te dolne jedyneczki szybko się przebiły ![]() Duzo zdrówka dla Olka i wsyzstkich pozostałych chorowitków ![]() Eirene gratulacje z okazji rocznicy, super prezent od męża, ja właśnie od pewnego czasu myślę czy się nie wybrac na jakis fajny masaż ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje dziecko już od dawna nie uznaje koców ani mat, tylko po podłodze pomyka, dobrze że dopiero czekamy na meble do salonu to ma dużo miejsca ![]() ![]() My za chwilkę wybieramy się na dwór tylko małego nakarmię, jutro już na padać więc trzeba korzystać z ostatnich słonecznych dni ![]() Mam prośbę do dziewczyn które karmią piersią i rozszerzały już dietę. Napiszcie kiedy zaczynałyście, co dawałyście, w jakiej kolejności, co piją Wasze maluchy i w ogóle wszystko na ten temat co wam przyjdzie do głowy ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-10-04 o 10:34 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | ||
Rozeznanie
|
witam. ide was nadrabiac i zaraz bede odpisywac
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
ja zaczynalam po trochu w 4 miesiacu jednoskladnikowe, np marchewka i pozniej nawet lekarka mi tak powiedziala mowia ze powinno sie najpierw kilka lyzeczek, pozniej z dnia na dzien wiecej az sie dojdzie do calego sloiczka a pozniej 2 skladniki np marchewka z ryzem i tak samo. ale ja na to nie patrzalam. do picia herbatka koperkowa, rumioankowa, teraz nawet woda przygotowana, herbatka brzoskwiniowa po 5 miesiacu ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() [QUOTE=marta_27;29778321]dzień dobry ![]() mamy pierwszego ząbka !!! prawa dolna jedyneczka ![]() ![]() super ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.