|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Dzień dobry,
nocka ok pobudka o 3 i 6 , za to od rana płacze tylko na rączkach jest ok, kurde już nie mam pomysłów co mu moze być. pisze jedną reką bo usnął ale jak odkladam to się budzi i tak w kółko. Najlepsze życzenia dla świętujących ![]() dziękuje za zaproszenie do klubu
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4533 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
andziotko, anula nie wiem
Ale słuchajcie, rozkminiałam cały poranek, analizowałam cały dzień i jedyna zmiana w stosunku do dni poprzednich jest taka, że TŻ kładąc ją spać do łóżeczka, ułożył ja trochę wyżej ![]() Wieczorem zjadła samo mleko bez kleiku, spała w ciągu dnia tak jak zawsze, 2 x po 30 minut i raz dłużej 2h. Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję małemu pełzakowi Cytat:
My nie mamy nic przeciwko ukryciorom, które siedzą "w krzakach" i podczytują więc nie odbieraj tego określenia personalnie. Jeśli masz ochotę o coś zapytać, to śmiało na pewno nikt Ciebie stąd jak kurki nie przegoni ![]() Cytat:
)Cytat:
![]() OOooooo właśnie widzę, że następna wlazła i poucza o... niech no spojrzę, uczy o kulturach i religii, każe rozliczyć się z własnym sumieniem, poucza, że zdrowie dziecka jest ważniejsze niż konkursy (dziewczyny zapiszmy to sobie i jak rotę codziennie powtarzajmy, może się w końcu nauczymy )
|
|
#4534 | |||
|
Rozeznanie
|
Lolka1212 gratuluję ciociu
Mary duży buziak Moria44 twój kurier wymiata no dla Igutki cała noc suuuper ale zazdraszczamDla Nikosi za 5 miesięcy Dla Gabrysi , Piotrusia , Hani i Marcelinki za 4 miesięceFranusia z okazji imieninek anulinka2009 ![]() matall podpuszcza Grazin Cytat:
a może ktoś chce do mnie przyjechać na wieś, duzy ogród zapraszam Cytat:
Cytat:
hehe dobre ale powiem Wam że ja się usmiałam tyle mnie lece bo dziecię płacze |
|||
|
|
|
#4535 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki po dzisiejszej nocce to ja mam taką werwę, normalnie wiecie od razu o czym pomyślałam, no że ja chcę następne dziecko! bo jak się ma noc przespaną to cały świat jest jakby inny, cudowniejszy, mam takiego poweraaaa, że hej.
Kawkę idę sobie trzepnąć ale nie dlatego aby nie słaniać się na nogach a tak po prostu, dla przyjemności, dla smaku ![]() ![]() Acha i jeszcze podpytam Was o ten gluten, sorry że tak męczę ale szukam w necie i raz piszą tak, raz tak... no i wymyśliłam sobie, że nie będę może kaszki kupować tylko ugotuję kaszę mannę na wodzie? taką zwykłą, którą mam w domu czy dzieciowom trzeba kupić jakąś? I tej kaszki bym dziś dorzuciła 2g do deserku gruszkowego?
|
#4536 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj na razie ok, o 5.30 -120ml a o 10.30- 150ml, teraz zrobila kupalkakurde jak ja bym chciala sie wyrwać z domu ....bez Nikolindy jak się bawiłaś? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
witam wtorkowo!!! ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
moria primo kocham Cię, od dziś codziennie rano przed lustrem będę ćwiczyć zapamiętywanie tegoż sloganu
![]() secundo dla Iguśki... Dorasta Ci córa po prostu Może teraz do Was z Edą powinniśmy pojechać, cośtam od Hani załapał i ładnie spał po wyjeździe, może Iga mu wytłumaczy jak spać całą noc ![]() tertio ja nie ogarniam glutenu, ale chyba po prostu w dowolnej formie musisz zacząć podawać między 5 a 7 m-cem, powolutku zwiększając dawkę
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taką zwykłą ze sklepu u mnie jedyna różnica we wczorajszym dnie była taka, że Gabunia nie dostała wczoraj obiadku ![]() tak myślę czy po 12h (bo dostaje o 12-13 obiad a budzi się około 1) może jeszcze jej coś z niego dokuczać ??? już raz też tak miała, że była cały dzień na UU i wtedy też spała do 3 choć wczoraj dostała deserek około 10 i kaszkę na wieczorne karmienie ... |
|
|
|
|
#4539 |
|
Rzabbocop
|
Proszę Was o spokój i o przeczytanie regulaminu forum, bo widać zapomniałyście to zrobić rejestrując się na tym forum.
|
|
|
|
#4540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa no to dobrze
![]() No a teraz zobaczymy, próbujemy naturalnie ze 3 lata max a jeśli się nie uda to będziemy myśleć ![]() Z wzajemnością ![]() Zapraszam nawet dziś ![]() Cytat:
|
|
#4541 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie ważne. Wszystkie są ładne
|
|
#4542 | ||
|
Zadomowienie
|
gratulacje dla siostry
![]() Cytat:
3xTAK dla Twoich propoZycji Cytat:
nie ma to jak wyspana mama, zazdraszczam normalnie ![]() dziewczyny w kwestii wypadania włosów to mi już się płakac chce, z mojej bardzo bujnej czupryny została chyba mniej niz połowa bo moge je owinąć więcej razy gumką a ogonek taki lichutki sie zrobił , wypadaja juz 3 miesiące i końca nie widać kwestia konkursowa - dla mnie szkoda czasu na takie sprawy bo i tak powinysmy miec podoklejane po 2 pary rąk, żeby ogarniac macierzyństwo i domowe obowiązki (już nie wspomne o większej ilości dzieciaczków w domu) Marudek śpi, dźwięk suszarki ostatnio jest u mnie dość często używany (mam czas iść do WC, doczytac wątek ale o Klubie to ja juz nawet nie marzę) no to idę korzystac z chwili wolnego ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- a dla solenizantów dzisiejszych wszystkiego co najlepsze
|
|
#4543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zycze z calego serca w takim razie by udalo sie naturalnie ![]() dziekuje z Nikolka za zyczenia ![]()
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
propozycja mary przynajmniej jesli chodzi o zaproszenia do klubu
juz dawno zatwierdzona i wdrozona w zycie
|
|
|
|
#4545 |
|
Zadomowienie
|
Hej, czytam i czytam i normalnie mi się odechciewa pisać. O co "loto" z tymi konkursami? Ktoś gdzieś zgłosił oszustwo? W przypadku mamyoptymistki, czy kogo? Że tak po poznańsku pojadę " Teeeeej, wiara to nie ma co w chacie robić" ;p
Ok, zgodzę się że dużo tych konkursów się porobiło i wszystkie chcą żeby głosować, ale jak to antropia pisała " wisi mi to koło pisi" Wprawdzie przyznam się,że nie siedzę codziennie i nie głosuję na wszystkich, bo zwyczajnie mi się czasem nie chce ogarniać tych konkursów i linków, ale czasem tam zagłosuję i się nie burzę,że ktoś w podpisie ma linka czy prosi o głosy, bo jak nie będę chciała to nie zagłosuję i już.Rzabba o który punk regulaminu Ci chodzi? O "oszukiwanie w konkursach", czy "atak na użytkowniczkę":P Bo ja czytałam regulamin i wiem,że na wizazu trzeba się po dupciach głaskać i nie można za otwarcie skrytykować kogoś. Zauważyłam też że moderatorzy często dają bana lub ostrzeżenia za nic. Dobra,możecie mnie też zbanować, i don't care. Musiałam napisać co sądzę. Dopóki mnie nie zbanują, to napiszę,że Hanka spała od 19 do 8, potem się przytulałyśmy do 9.30 w łóżku zjadła mleko około 10, około 11 deserek i padła...śpi w łóżeczku, a ja w końcu coś napisałam.
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja tak na szybko bo to cie u nas dzieje to Meksyk, Sajgon i Bagdad -
czy ktoras z Was moze mi jutro kliknac kod na Rossnecie Domol, Proszek do zmiękczania wody 1,5kg ? Wielkie dzieki, bo u mnie to chodzi kilogramami. Teraz sie strona zmienila, wiec klikacie na Rossnet, u gory Produkty i tam jest okazja dnia. To do napisania wieczorem, padam na pysk, wlasciwie mam wrazenie, ze z tego pyska jeszcze nie wstalam. |
|
|
|
#4547 |
|
Zadomowienie
|
Moria też mamy te kółeczka kolorowe, kupiłam w zesżłym tygodniu.. ale dopytywałam, bo myśłałam, że może coś na nich zawiesiłaś Igusi i podgapie pomysł
U nas na razie sprawdza się sam łańcuszek.. tyle, że moje dziecko dość szybko się nudzi i juz coś kombinuje co wymyśleć dalej z tymi kółeczkami - gryzaczkami ![]() Ddaiissyy, Delicateza, Nihgt25, Klaterina ![]() Delicateza Mamaoptymistak, Aga_Pe super spotaknie i w ogóle zazdroszcze wam, że sie poznałyście na żywo Daleko macie do siebie?Siasiek mega dużo poztywnych i zdrowych mocy przesyłam dla Niko Mary takkkk!!! Wszelkie filmiki Hani mile widziane Dopytuje o Szczeniaczka, bo też na pewno zakupimy.. ale mój Antonua miesiąc młodszy od Hanusi i wolałam zpayatć jak wygląda zabawy mięsiąc starszej koleżanki, żbey mieć jakieś wyobrażenie ![]() THX Princi takie upały was jesczez trzymają? Pozazdrościć.. a przypomnij mi proszę w jakim regionie Włoch mieszkacie? ![]() ![]() Buziaki dla Ciebie i Falvio ![]() Anulka jak musisz jechać to jedz.. Ja bym tak zrobiła ) i wyjdzie.. świeże powietrze nigdy nie jest złe ![]() Anulinka jak najbardziej zaciskamy za Pepe ![]() MoniaK niestety ja nic nic nie pomogę w sprawi karmienia MM nocą.. sama dopiero wchodzą w temat, więc jestem zielona jak sobie z cycolami radzić Ale chętnie podsłucham co inne dziewczyna bedą radzić ![]() I oczywiście buziaki dlaświętujących dziś dzieciaczków U nas nocka niesety znowu z MM.. po kąpieli, ok 19:30 Anti zjadł UU.. pierwsza pobudka 23:30 (już!!) oba UU druga pobudka 3:00 - oba UU trzecia pobudka 3:45 - próba podania UU, ale w nich pusto i co za tym idzie płacz Antka, więc zrobiłam 150 ml MM - zjadł połowę butelki i spał do 8:00.. Coraz bardziej przekonuję się, że bez MM nocą nie da rady i będę podawać w takiej sytucji, bo jestem prawei penwa, że bez butli nzowu męczylibyśmy się z usypianiem i wybudzaniem co godzinę, półtora ![]() Dobrze robię? |
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chcę Cię martwić ale nie koniecznie próba przejścia na zwykłe mleko musi się udać po pół roku, Zosia była na pepti prawie do drugiego roku życia ... |
|
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Bożesztymój o co chodzi z tymi konkursami???
Chyba mnie cos ominelo. PS. W konkursie Rossa na Wizazu nie wygralam, chyba mam za malo kolezanek
|
|
|
|
#4550 |
|
Rozeznanie
|
Co do dyskusji o konkursie - ręce i cycki opadają
nie udzialam się, mam za słabe nerwy. Powiem tylko, że podziwiam dziewczyny, że mając małe dzieci mają czas na szukanie sensacji i sianie zamętu na forum Tak jak mówi mary i aga - nie lepiej sobie maseczkę pierdyknąć? ![]() Zgadzam się, że Gusia jest NASZA, również bardzo się cieszę, że nie uciekła z naszego wątku! agus, ależ Oleńka się wymeczy z tymi wysypkami i problemami skórnymi. Oby szybko przeszło ![]() aga_pe, gratulujemy pełzania ![]() night, ja bym bardzo chętnie wpadła, gdybyś miaszkała w lubelskim ![]() Aliczka, chyba każde dziecko tak ma, że czasem tylko rączki są odpowiednim miejscem. U Nas na chwilę obecną jest ciut lepiej i teraz, np. Gabi od godziny leży na macie ![]() Pytanie odnośnie kupy. Po marchewce Wasze dzieci (większość) miało kupę w kolorze zawartości słoiczka (pomarańczowa). Moje dziecko wyprodukowało SZARĄ Mam się martwić ????
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-10-04 o 11:31 |
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nikt Ci tu nie powie nic innego ![]() niektóre mamusie jak JanuszAgnieszka dają UU całą nockę, niektóre jak JA po dwóch pobudkach już mają doła ![]() nie sądzę, żeby tu chodziło o nienajedzenie, bo jak po 45min może znów być głodny ??? raczej to coś innego a cycuś go koi |
|
|
|
|
#4552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4554 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() U nas nocka -2:12,5:48 i o 9 -tej wstawanie..Także jestem wyspana...Pogoda do du.y,szaro ,buro i ponuro się zrobiło,a tak było pięknie Dla wszystkich solenizantów urodzinowych,imieninowych ,rocznicowych wszystkiego Najlepszego !!
|
#4555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale do małopolskiego jest niedaleko ![]() zapomniałam dodać że moje dziecko przespało ładnie nockę i dało mi spac do 8, już miał drzemote a teraz leży na macie i się grzecznie bawi ![]() jadę do mamuski i chyba tym razem bedzie to wycieczka pociagiem (jeszcze sie zastanawiam) Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-10-04 o 11:35 |
|
|
|
|
#4556 | |
|
Zadomowienie
|
Night no wiesz co.. ZG niby wsią ma być?
co w takiej sytuacji powiesz o Zgłobicach ? ![]() ![]() Cytat:
Stąd u mni te myśli, że się nie najada, bo zwykle Antek jadł z jednego U i mu wystarczała na długooo. Teraz zjadł oba UU, było okej, ale po trzech godzinach może tam nie zdąrzy się juz tyle naprodukować, żeby znowu był pojedzony i stąd to ponowne wybudzanie po 45 minutach ![]() Juz kota do głowy dostaję! Bo nie wiem czy to wina skoku czy rzeczywiście za mało mojego maleka.. Zwariuje nooo !! |
|
|
|
|
#4557 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi tego typu akcje przypominaja czasy podstawowki. Fajnie bylo cofnac sie w czasie
Dzien dobry ![]() Wrocilam wczoraj o 22:10. Nawet nie wiem kiedy mi te dwie godziny zlecialy, a mialam ochote na jeszczeeeee... no niestety zdrowy rozsadek zwyciezyl, a przenioslysmy spotkanie na inny dzien, bo wiele tematow nie przegadalysmy ![]() Jak wrocilam Antos spal, a taka ogladal z chrzestnym Antka kabarety ![]() Mlody jadl w nocy wyjatkowo duzo. O jedna butle wiecej niz zwykle ![]() Mary Lenny Kravitz? no kochana jak w cyckach nie wlazi toz to nie jest powod do smutku Enchantress powrotu do zdrowka szybciorem ![]() 24kasia bylo super! To takie moje pierwsze wyjscie. 10 metrow od domu wiec nie mialam problemu. Naprawde naladowalam akumulatory i potrzebowalam takiej odskoczni Aga_pe naprawde taki super ten zapp? Co do tej nowej wersji to widzialam tylko oceny 5 na 5 tak wiec chyba jest godnym uwagi wozkiem Gratuluje Norbusiowi nowej umiejetnosci! Jest niesamowity i chyba przoduje w umiejetnosciach ![]() Moria swietnie, ze Iga przespala cala noc. Oby tak dalej ![]() Delicadeza no to co? Spotkanko w listopadzie lub grudniu? ![]() Matall ooooooOOoooo Ty to podroznik jestes. Na Tychy tez sie pisze, bo tez sie nie moge doczekac by poznac Siasie i Grazin
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
moria dziś to nie dam rady, bo na jutro mam do oddania płytę do wydawnictwa
No ja pewnie też jakoś zaraz zacznę próbę glutenową Jutro Eda kończy 5 m-cy, to najwyższy czas Spice ode mnie masz bana za pisanie małej ilości postów Pamiętaj, że zawsze możesz pisać, jaka Hania była grzeczna Eda śpi, ja pracuję. Ząb nadal mnie boli, a nie mogę iść do dentysty, bo TŻ pojechał do pracy, mimo, że ma wolne. Padły serwery i jest niezbędny na miejscu... A przecież z Edą na ręku do dentysty nie pójdę
|
|
#4559 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
"12. Reklama jest u nas płatna! Dotyczy to również wątków z prośbami o głosy w konkursach lub wszelkich innych, w których autor ma wyraźne korzyści materialne z ewentualnego spełnienia prośby..." |
|
|
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia ja jestem w stanie dojechać wszędzie
![]() Gorzej z Edzikiem... ![]() Muszę spróbować opcję z pociągiem Jeśli mu podejdzie, to dojadę wszędzie, gdzie ciufcia dojeżdża ![]() No, a Tychy... Wiesz, po drodze mi na trawnik do Grazin, a obiecałam się tam pojawić z namiotem (muszę się wyrobić do zimy, bo będzie mi w nim za zimno w nocy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

Oby jej szybko minela ta wysypka, pewnie ja bardzo meczy
za dietke
dla Igutki, co zrobiłaś że się nie budziła ???
Ale słuchajcie, rozkminiałam cały poranek, analizowałam cały dzień i jedyna zmiana w stosunku do dni poprzednich jest taka, że TŻ kładąc ją spać do łóżeczka, ułożył ja trochę wyżej 
)
no
jeden i drugi zaczal sie smiac!
teraz ide Was podczytywac, jutro cos napisze, bo znowu tyle przerwy, ze nie wiem co tam u Was!

dzisiaj na razie ok, o 5.30 -120ml a o 10.30- 150ml, teraz zrobila kupalka

pewnie zaraz wstanie no ale nie budziła się! Szaleję z radości