|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Wczoraj chyba na pewno czułam tego małego bąbelka. Najpierw pływającą rybkę a jak położyłam się spać, takie delikatne pukanie w podbrzuszu i okolicy pępka połączone z subtelnym łaskotaniem od środka.
Mąż przykładał rękę do brzucha w nadziei, że może i on coś poczuje, ale mówiłam, że na razie tylko ja to będę czuła. Ale ostrzegłam, że jak go kopnie, to będzie bolało
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca to super
![]() Ja wczoraj przez mojego bąbelka nie umiałam zasnąć, bo skakał w podbrzuszu .
|
|
|
|
#3273 |
|
Rozeznanie
|
Tiki ty już czujesz ruchy maluszka ???
|
#3274 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja jeszcze troche pewnie musze poczekac bo mam tluszyk na brzuchu ![]() Cytat:
Zadzrosze
|
||
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Już pisałam o tym. Nieczęsto, ale czasem czuję takie odbijanie się piłeczki i od paru dni też łaskotanie od wewnątrz. I nie są to ruchy jelit, bo je też czuję, ale całkiem inaczej. Wiem, że to wcześnie i dla mnie samej to dziwne...ale to nie może być nic innego. Ale czy to na pewno to to powiem Wam po 20tc jak już będę czuć mocniejsze kopniaki i porównam odczucia
|
|
|
|
#3276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dla Filipa za pozne wstawanie. A powiedz mi, spi on jeszcze drzemki w ciagu dnia?a co do przeczuc, to ja w pierwszej ciazy chcialam chlopca, teraz chcialabym znow dziewczynke... przeczuc jako takich brak ![]() fajnie, ze czujesz juz malenstwo a jutro masz usg? Moze poznasz plec ![]()
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia, mam nadzieję poznać płeć. Oby maleństwo było chętne do pokazania co ma między nóżkami
Ostatnio pozowało bardzo ładnie, nóżki skrzyżowane (po mamusi). Ale było za wcześnie aby określić płeć. Teraz już chyba będzie wszystko pięknie widoczne.
|
#3278 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nawet babcia mówi że wojna będzie bo mało dziewuch się rodzi ![]() i nie martw się na zapas! Cytat:
wynagradza mamusi zmartwienia że brzusio taki mały i nie rośnie.co do przeczuć to ja chyba nie mam żadnych- od początku wszyscy zamawiali chłopaka i się tym chyba zasugerowałam ale zawsze chciałam dziewczynkę. a teraz mi obojętne czy chłopaczek czy dziewczynka ucieszy się cała rodzinka
|
|||
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby male dalo sie podejrzeca jakies przeczucia? ja obstawiam na chlopaka ![]()
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż też.Zobaczymy (lub nie), co tam siedzi w środku i tak dokucza
|
|
#3281 |
|
Zadomowienie
|
u nas mąż jest przekonany że będzie chłopak a ja czuję że dziewczę
zresztą wszystko jedno byle donosic i urodzic zdrowe dziecię![]() włosy mi lecą z glowy twarz nadal kwitnie masakra
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3282 |
|
Rozeznanie
|
ja tez obstawiam chlopaka
Ale ogolnie wsio rawno. Byle zdrowe. TZ oczywiscie mowi do brzucha per on (no drzewo moj na razie posadzil a babcia moja bardzo bardzo chce zeby prawnuczatko bylo dziewczynka. ale ostatnio dziec wstydliwie zakrywal najwazniejsze kawalki i nic sie nie dalo zobaczyc. Nie wiem po kim to ma bo ani mamusia ani tatus zbyt wstydliwi nie sa |
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
widze, ze masz polowkowe jeden dzien przede mna
ja juz sie nie moge doczekac, tym bardziej, ze wybieram sie z tztem ![]()
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
guciu Filip wlasnie nie wstaje pozno, to kolezanki syn w wieku Filka tak wstaje o 9 lub 9:30 nawet codziennie. A moj to 6 lub 7 rano, rzadko 8
![]() A w ciagu dnia wlasnie w ostatnim czasie od paru dni doslownie przestal mi spac w dzien. Zawsze go kladlam 12, 13 spac jak zjadl zupke, a teraz mowi ze nie chce spac. Mimo to go klade chociaz zeby polezkowal z godzinke. Ale to nie to samo, czasem broi wtedy okrutnie, polezy chwilke a po 10 minutach wywala z lozeczka wszystko, wychodzi z niego a jak chce mu zamknac szczebelki to placze wiec nie zamykam. od tygodnia gdzies nie spi w ciagu dnia, ale wczoraj np po bardzo meczacym spacerze z dziadkiem, byl tak umeczony ze zasnal na godzine mimo iz sie zarzekal ze nie chce spac i juz Jeszcze do niedawna spal po 2 godzinki, wczesniej nawet 3 w dzien. Nie wiem czy skonczylo sie spanie dzienne czy ma jakis kryzys. Bo czasem miewal taki odskoki jak np zabkowal. A wprawdzie jeszcze czekamy na wyjscie ostatnich zabkow (piatek) wiec moze to byc powod. A moze po prostu wyrosl ze spania w dzien![]() A jak Sandra spi Ci w dzien?
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-04 o 14:08 |
|
|
|
#3285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedynie w zlobku spi troche wiecej, ale wiadomo, tam inne dzieci, inna aktywnosc ![]()
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja dziś cały dzień cierpię z powolu bólu głowy...okropnego bólu... już się z tym bólem obudziłam...musiałam wziąść jeden apap ale średnio pomogło... ledwo się ruszam i ledwo patrzę na oczy... już kilka razy mnie tak dopadło więc mszę o tym poiedzieć lekarzowi przy kolejnej wizycie...
co do przeczuć o płeć... to mój mąż też obstawia chłopaka ale chyba dlatego że chce... tłumaczy to tym, że w około rodzą się same dziewczynki... ale córke też chce i w sumie oboje stwierdzamy, że obojętnie Aby tylko dziedziuś był zdrowy... ja mam mieszane... ciut bardziej na chłopca...ale zobczymy 25.10. na wizycie ![]() Dziewczyny w którym tygodniu robicie usg genetyczne? tzn 3d?
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już sprzątnęłam mieszkanie i idę się położyć bo sie zmęczyłam |
|
|
|
|
#3289 |
|
Rozeznanie
|
my mamy drugie usg 3.11 i to chyba będzie koło 22 tyg. tylko u nas to będzie 2d raczej chyba że sobie sami wykupimy to 3d lub 4d
![]() idę coś ugotować bo my tu gadu gadu a obiadu ni ma
Edytowane przez negila Czas edycji: 2011-10-04 o 14:19 |
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie wstawilam wczorajsza zachcianke do piekarnika, czyli zapiekanke makaronowa
![]() Nie wiem jak smakuje, bo robie pierwszy raz z przepisow ktore kiedys wkleila szajabaja :http://kuchenkowo.blogspot.com/search/label/Na%20obiad (tu sie nazywa zapiekanka dla taty) ale wyglada smakowicie ![]() Cytat:
A ze w zlobku Twoja mala spi, to wiadomo, ma tam inne atrakcje, pewnie bardziej zmeczona, z reszta widzi jak inne dzieci ida spac, to ona tez. Ale pewnie tez przyznasz ze ten sen malucha to byl odpoczynek dla nas i czas na spokojne zrobienie obiadu
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od początku miałam przeczucie na chłopca, ale lekarz mnie trochę zgasił jak powiedział, że jeszcze nie widać dokładnie, ale bardziej dziewczynka niż chłopiec
. No nic...ważne, żeby było ZDROWEJa mam kolejne USG 21.11, ale też 2d, bo za 3d i 4d trzeba płacić. Nawet nie wiem ile. ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Idę robić naleśniki, bo mnie naszło, a apetytu i tak nie mam na nic przez ten wstrętny katar .
|
|
|
|
#3292 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Ja rowniez jestem kwietniowa i bardzo chcialabym sie do was przylaczyc! Przez kilka ostatnich dni namietnie was czytalam, przebrnelam dzielnie przez wszystkie 100 iles tam stron Musze powiedziec ze nawet ksiazka lezy zapomniana w kacie od kiedy wpadlam na Wasz watek , czyta sie Was lepiej niz swietna powiesc ![]() Za brak Polskich literek przepraszam ale mam niepolska klawiature. Jesli dobrze rozumiem panujace u Was zasady to powinnam teraz wyslac wiadomosc do Karolci z prosba o dopisanie do listy? Pozdrawiam |
|
|
|
#3293 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki
![]() wszystko na polowanko przygotowane juz, jutro musze uwazac aby sie nie przemeczyc. kucharka obiecala ze zostanie dluzej i pomoze mi sie uwinac, bo kobitka ktora miala mi pomoc ma wizyte u lekarza o tej godzinie o ktorej jest najbardziej potrzebna. za godzine jade do fryzjerki...ciekawe jaki kolor mi wyjdzie..po pierwszym myciu sie okaze ![]() co do przeczuc, to ja nie mam zadnych wlasciwie...tylko zawsze wszystko ogladam dla dziewczynek, Tz mowi ze bedzie chyba chlopak....ale jemu nei wierze...bo drzewo posadzil...ale w doniczce...a pies je zmaltretowal, domu nie wybudowal i sie nie zanosi... ![]() dzisiaj kolega w pracy go strasznie wkurzyl i podczas obiadu musial mi sie wyzalic, i mowi ze Richard ma humory jak baba...( a ja: w ciazy?)...nie jak baba co ma okres, ty jestes w ciazy i nie masz zadnych humorow. milego popoludnia
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3295 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najbardziej mi zaelzy zeby powiedzieli ze wszsytko ok z dzieckiem. Bo to najwazniejsze USG calej ciazy przeciez. Sprawdzaja serce, nerki, przeplywy pepowinowe, ilosc plynu owodniowego itd. No i TZ umiera z ciekawosci co do plci Cytat:
Ja robie sobie 3d ale dopiero w grudniu i tak dla swojej frajdy tylko. Na grouponie dostalam oferte za 45 futnow i kupilam ![]() Normalnie 100 f u nas kosztuje. Bo narzady najlepiej sprawdzac na 2d jednak - tak twierdzi moj gin. Na 3d inne rzeczy lepiej widac a na 2d jeszcze inne. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ivonka super zdjęcia i gratuluje córci ![]() joanaros najważniejsze że z dzidzią wszystko dobrze, dbaj o siebie cziqua ale z Ciebie złośnica masz ciekawe sposoby wychowywania męża ![]() karolca gratuluję pierwszych ruchów ![]() Jeżeli chodzi o przeczucia co do płci, to ja nie wiem czy to przeczucie, czy raczej nastawienie na dziewczynkę Mąż mówi że chce chłopca, ale ja mu odpowiadam, że szansę miał, a co zmajstrował to się okaże ![]() Ja już bym chciała jakiegoś kopniaczka albo chociaż usg, żeby się znów uspokoić że wszystko ok z moim skarbem
|
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zreszta i tak to jest glownie w weekendy i zazwyczaj tylko jedno z nas przygotowuje obiad, a drugie moze zajac sie mala ![]() Mala! ja chcialam robic 3D tez bardziej dla frajdy, gdzies w okolicach polowy-koncowki listopada, ale stwierdzilam, ze teraz bedzie najwazniejsze polowkowe, za ktore placi kasa chorych, a za to drugie musialabym placic sobie sama... takze raczej sobie odpuscimy ![]()
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mama chce abym poszłam na usg 3D i powiedziała, że może za to zapłacić. Ale jak na razie jest jeszcze czas aby się wybrać
|
#3299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawie wcale się teraz nie kłócimy z TZtem ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
Już sesje w 3D mu fundują zazdraszczam Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2011-10-04 o 16:52 |
||
|
|
|
#3300 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was dziewczyny!
Ja rowniez jestem kwietniowa mamusia i chcialabym do Was dolaczyc, zawsze to razniej. Jestem dosyc samotna, na obczyznie w Hiszpanii (Torrevieja) Nie zebym narzekala bo tutaj jest naprawde pieknie, cudowna pogoda itd , ale nie mam tutaj zadnej kolezanki, nie wspominajac o przyjaciolce! ![]() Dlatego bardzo sie ucieszylam jak znalazlam Wasz watek, musze powiedziec ze na kilka dni ksiazka poszla w odstawienie , czytalo mi sie Was lepiej niz dobra powiesc!!! Ale przebrnelam przez wszytskie strony![]() No wiec jak juz wspomnialam mieszkam w hiszpanii, tymczasowo, od grudnia jakos znowu do Polski Jest to moja druga ciaza, mam juz synka, ktory w sierpmiu skonczyl 6 lat. Termin mam na 17.04 Mam nadzieje ze tym razem wszystkoo dobrze mi poszlo, bo pierwsza wiadomosc w jakis cudowny sposob mi wcielo ![]() Pozdrawiam wszytskie mamusie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

.

dla Filipa za pozne wstawanie. A powiedz mi, spi on jeszcze drzemki w ciagu dnia?

. Tak była przez rodziców nauczona na bajki
.
zeby male dalo sie podejrzec
zresztą wszystko jedno byle donosic i urodzic zdrowe dziecię
masakra