|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
aaaa dostalismy od sasiadki karuzelke FP taka jak chciaam kuowac
|
|
|
|
#962 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Witam wszystkie
Bylysmy dzisiaj na wazeniu.....i mala wazy 4540....a urodzila sie z waga 4190 i cos mi sie wydaje ze slabo przybiera na wadze... Niby polozna mowi ze ok...mamuski po cc...jak to jest z przytulankami...?? Kiedy mozna? Bo nie krywam ze teskno mi za tym....
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kroplek, u mnie Espumisan działa o tak o, lepiej te Sab Simplex , dziecko aby w buzi poczuje i już jest spokojne
![]() Dawałam dwa razy i przestawał się drzeć w moment, a po Esumisanie to tak po pól godzinie dopiero spokój. I tak daję tylko doraźnie czyli jak już nie daję rady minimum pół godziny uspokoić Dziś tak mi ryczał na spacerze, że obie z mama nie dawałyśmy rady, dałam kilka kropel Sabu i spokój jak makiem zasiał, leży i se gaworzy do siebie
|
|
#964 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co na początek poszło??Cytat:
![]() urodziła się z 4190 ale potem pewnie zjechała jeszcze więc jak teraz ma prawie 4600 to jest miodzio
|
|
#965 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
radzisz sobie i z Natalcią i ze szkołą super Cytat:
ZDRÓWKA DLA NICH I CZEKAMY NA FOTECZKI![]() wczoraj poszła do szpitala i miała mieć dziś wywoływany porod a ja zmykam na łowy sukien ślubnych z kumpelą do wieczorka
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, tylko tak mi fikał nogami przy ubieraniu, że chwilę to instalowałam ![]() A na tę patologię to rzeczywiście nie pchałabym się w weekend, bo tylko się wynudzisz, ewentualnie zdenerwujesz (zależy z kim będziesz na sali, bo nastroje jakoś się udzielają). Kurczę, mam nadzieję, że u Anci wszystko w porządku ![]() Monia, mi się też zdaje, że Olivia dobrze przybiera na wadze A pani, co waży przecież też by Cię nie robiła w konia, choć rozumiem, że teraz masz dystans do tamtejszej służby zdrowia...
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-04 o 14:23 |
|
|
|
|
#967 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie nie dość, że łapią skurcze to ostatnio maluszek tak się kręci, że normalnie nie mogę. Wypycha wszystko co może Cytat:
bo bym już wogóle nie spała ![]() Cytat:
i wszędzie gdzie chcę to wozi mnie Tż ![]() Cytat:
za zagojenie się pępuszka ![]() Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Cytat:
A ja wczoraj wylądowałam na IP ze względu na zły zapis KTG podczas wizyty u gin. Tętno maluszka wahało się między 160-180 Po powtórzeniu badania w szpitalu (3 godz po pierwszym) wykres wyszedł prawidłowo Nie wiadomo czemu pierwszy wykres wyszedł tak a nie inaczej ![]() Dzięki wizycie na IP dowiedziałam się, że szyjka ma już 1,5cm, jest już miękka i obecnie mam rozwarcie na 1 palec ![]() |
|||||||
|
|
|
#968 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja daje herbatke koperkowa....bo po niej mala ladnie i glosno pryka.... ...Cytat:
Ja daje malej INFACOL....4 razy dziennie...bo miala wczesniej problem z odbijaniem.Takze jak chcesz dawac INFACOL to nie wiecej iz 6 razy na dobe...Zamierzam wlasnie nabyc te niemieckie kropelki na wypadek kolek. Zaopatrzyalam sie jeszcze w Gripe Water i kropelki COLIEF ...a dzisiaj dostarczyli mi ESPUMISAN....takze w razie kolki mam mamly arsenal....
|
|
#969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dobrze, że wszystko sprawdzili i jest w porządku i super, że coś się zaczyna dziać i jest rozwarcie
|
|
|
#970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale cieszę się, że po sprawdzeniu wszystko okazało się OKi ![]() Mam teraz leżeć i odpoczywać, co dla mnie jest trudne bo takie bezczynne leżenie obecnie mnie denerwuje...nawet z tego względu poleciały mi dzisiaj łezki |
|
|
|
|
#971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki Agnyska... ...po powrocie mala zjadla 110 ml mleczka....DANIKA gratulacje.....
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co ja bym nie dala teraz zeby lezec i odpoczywac ...kochana korzystaj poki mozesz....
|
|
#974 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te wkładki sucha pielucha to jakoś osobno kupowałaś?? Ja mam narazie tylko minke polarek i wkłady do tego i nei wiem czy to już wszystko czy coś do tego jeszcze?? Cytat:
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż jak mały śpi za długo, albo tż go gdzieś nosi poza moim zasięgiem wzroku dłużej to tęskno mi Dzięki mm się wiele unormowało. Mały się najada i ładnie śpi Chociaż boję się strasznie tych kolek, tym bardziej teraz kiedy karmię też butelką.
|
|
|
|
|
#976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#977 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#978 | ||
|
Zadomowienie
|
witajcie mamuśki
to ktora dzisiaj? ![]() Anuska i Irmith szybkiego powrotu do zdrowia ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
fajna sasiadka![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() Danika serdeczne gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- kurcze to ja przegapiłam, że Kapka jest w stolicy pewnie spóźnione, ale i tak mocne Cotka widze, że u Was lepiej Bruma super, że z ktg się wyjaśniło ![]() Caroline
|
||
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Już sama nie wiem jak to wszystko tłumaczyć, Pani pediatra powiedziała że do 3 miesiąca tak może być i trzeba przetrwać tylko jak to zrobić kiedy ja na samą myśl że mam zostać cały dzień z małą sama już mam doła i się stresuje co odbija się na mojej niuni. Na razie jestem u mamy ale mama w piątek już wylatuje do anglii i zostaje znowu sama ale już oświadczyłam mojej siostrze że musi mi pomóc i albo ona będzie u mnie albo my z Zuzznką będziemy u niej. Muszę mieć pomoc żeby psychicznie mieć siły ![]() Kropelki sab simplex oryginalne tylko chyba w Niemczech można dostać niestety |
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - moja żaba jak nie śpi to trzyma główkę tylko w jedną stronę... Poprawiam jej, a ona i tak na swoje. Mam się martwić?
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- oryginalne sab simplex można kupić tu www.sabsimplex.net.pl |
|
|
|
#981 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
moja lubi lewą stronę i też ją przekładam
|
||
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
A to u mnie króluje prawa strona. Wogóle jak śpi to też głowa na prawo.
|
|
|
|
#983 | ||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie... Ludzie to z Czech i Niemiec to sprowadzają.Czytałam, że w PL te krople występują pod nazwą Bobotic. W każdym razie skład ( symetykon) ten sam. Tak czy siak mój synek jeszcze za mały na te krople. Wszystkie po 1 mc życia, a Eryk ma ledwo 20 dni. Koperek nam zostaje do picia. |
||
|
|
|
#984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() klas ki: Witamy Olge na świecieJa się tylko zamelduję, że żyję Nos jeszcze zatkany, ale gorączka spadła. Korzystam póki TŻ nie ma, bo on nie pozwala mi sie ruszac z wyra, hitlerowiec moj jeden![]() ![]() Dziekuje wszystkim za troskę, kochane jestescie Ja dzis mam cały dzien bóle z krzyża, ale nieregularne, i to chyba nie to ![]() Pozniej jak TZ pojedzie na meczyk to jeszcze zajrze, trzymajcie sie dziewuszki
|
|
#985 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Jakoś tylko raz je widziałam na allegro, handmade od PieluszkoMania, niedrogie, z cienkiego polarku. Myślę, że żadna sztuka zrobić samemu, ale jak masz kieszonki z polarkiem wewnątrz to nie jest Ci to potrzebne Bo kupowałaś te kieszonki z polarkiem? Mają super schnięcie, też mam kilka ![]() Ja mam wszystkiego po trochu - formowanki, otulacze, AiO, kieszonki. Zobaczę co podpasuje i co się sprawdzi ![]() Cytat:
Kolkami się nie martw, póki ich nie ma! Cytat:
Martunia, fajnie, jakbyś miała kogoś do pomocy, skoro czujesz się niepewnie. Twój stan na pewno jakoś wpływa na nerwowość dziecka
|
|
#986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no mój Stanisław zasnąl na całe pól godziny na dworze po kropelkach a tak cały czas ryk, musiałam biegiem do domu lecieć chwile leży teraz w bujaczku, ale znowu zraz będzie ryk, a ja już pękam, płączę, a raczej ryczę z nim bo już sobie rady nie daję
|
|
|
#987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale to chyba od niedawna tak?Też swoje z małym wyryczałam, więc wiem co czujesz i ściskam kciuki żeby się polepszyło. Daj komuś małego na trochę, ochłon, pośpij, mi to pomagało.W ogóle do małego przyszła ciocia z dalszą ciocią. Tzn siostra i kuznka tż ![]() Wyobraźcie sobie, że mały cały czas praktycznie spał i śpi nadal. Biedne siedziały 2 godziny, tż w pewnym momencie wziął małego i delikatnie chciał go wybudzić buziaczkami, zaczepianiem a ten nic! Wygodnie rozkładał się na rękach i sobie kimał. Zastanawiam się czy to najedzenie tak na niego działa czy może resztki żółaczki Znajac zycie to zaraz się położę a ten wstanie
|
|||
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
I pochwalę się karuzelką. Dostałam tę co w załączniku. Dokładnie taką chciałam i taka mi się kosmicznie podobała. Te misie są takie cudne
Nie wiem teraz jak się odwdzięczyć tej sąsiadce- w sumie jak by nie patrzeć to ona w świetnym wstanie, to tanie nie jest a nas w sumie łączy jedynie dzień dobry jak się miniemy na korytarzu więc nie musiała
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam przeoczyć, podałabyś jeszcze raz ? Warto mieć gdzieś pod ręką.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

Niby polozna mowi ze ok...

Nic nie boli, można swobodnie śmigać do wc i pod prysznic, babki jakieś żywsze (w sensie nie wymęczone).

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ZDRÓWKA DLA NICH I CZEKAMY NA FOTECZKI

ale dobrze, że wszystko sprawdzili i jest w porządku
pewnie spóźnione, ale i tak mocne
klas ki: Witamy Olge na świecie