Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-04, 09:49   #931
rabarbar83
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
własnie gdzie Ancia?

nie mam weny na pisanie, mam załamke... wczoraj juz sie z mezem pokłóciłam .
mały mi wisi na cycku co godzine co pól, i to taki ryk... ze tylko cycek go uspokaja.
nie mam juz siły

bioderka małego ok
ja byłam u gina tez ok, co z tego jak nie mam totalnie ochoty i siły

dzus ja tylko o sobie sie zale ale nie mam juz komu

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
W ogóle kurde z tym spadkiem wagi przed porodem to ściema totalna. Mi od 2 dni waga skoczyła o 1kg najlepsze w tym wszystkim jest to że wczoraj czułam sie nie za wyraźnie i zjadłam przez cały dzień bardzo nie wiele. Chyba ciągle puchnę, w niedziele piłam jak smok może to ta woda cholerna bo w nocy na siusiu nie wstaję zatrucie ciążowe zaczyna mi po głowie chodzić ale wczoraj u gina byłam na usg małą oglądał i wszystko jest ok to kurcze o co może chodzić
ja też tak mam zamiast się zatrzymać to zaczynam przybierać a odstawiłam słodycze (tylko w ciąży lubię słodkie)....a może mi się tak tylko wydaje kurcze racuchy na obiad planuję
położna też wczoraj mówiła że przed porodem opuchnięcie się zwiększa twarz się zmienia, nogi ręce stawy puchną jeśli z ciśnieniem się nic nie dzieje to raczej normalne i jest to oznaką zbliżającego się porodu

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Hello
Odpadł w końcu w nocy Tomciowi pępek (tzn kikut)
Dziś Tomcio kończy 3 tygodnie
za brak kikucika
Stary 2011-10-04, 09:57   #932
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość

ja też tak mam zamiast się zatrzymać to zaczynam przybierać a odstawiłam słodycze (tylko w ciąży lubię słodkie)....a może mi się tak tylko wydaje kurcze racuchy na obiad planuję
położna też wczoraj mówiła że przed porodem opuchnięcie się zwiększa twarz się zmienia, nogi ręce stawy puchną jeśli z ciśnieniem się nic nie dzieje to raczej normalne i jest to oznaką zbliżającego się porodu

za brak kikucika
Kurcze to niech sie ten poród zacznie tak koło czwartku bo do stówki dobijam już tylko nie prędzej bo zasmarkana do pasa jestem pewnie jakbym taka chora urodziła to by mi dostęp do dziecka ograniczali

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Malamutka widzę Cię co u Ciebie?

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:04   #933
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
ja chyba będę myśleć o tym pociągu pełnym mnichów tybetańskich wizualizacji krocza będę unikać bo to by zostawiło rysę na marmurze mego umysłu [COLOR="Silver"]

no a położna mówiła o tej wizualizacji tak poważnie, prosto w oczy z głębokim przekonaniem...myślałam że się nie powstrzymam i wybuchnę śmiechem ale dałam radę i tylko pokiwałam głową
bardziej do mnie przemawia wizualizacja medyczna te wszystkie skręty główki w kanale, zmiana pozycji dzidziolka i takie tam i chyba o tym spróbuję myśleć dla lepszej motywacji że zbliżamy się do końca a moje krocze ...no cóż niech zostanie tylko kroczem

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

irmith kup sobie może wodę morską w spreyu do noska w razie gdyby się coś rozkręcało, ja od 4 miechów mam ciągle przytkany i zamiast efektywnie wdychać nosem powietrze to świszczę i łapie oddech jak ryba mimo że chora nie jestem, też mi położna poradziła żeby sobie zabrać na porodówkę to zawsze co godzinkę się udrożnię i będzie mi się lepiej oddychać i dotleniać a tak to się bym tylko zasmarkała przytkała i d...
Stary 2011-10-04, 10:06   #934
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Woda morska dobry plan akurat wybieram się do apteki bo mam prenalen zamówiony. Tylko tak mi się nie chce tyłka ruszyć

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-10-04, 10:09   #935
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

o 11 bedzie miala juz maluszka

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:11   #936
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Caroline?? Super

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-10-04, 10:13   #937
malamutka
Rozeznanie

Co do meczy żużlowych, to znam przypadek pary (on z Piły ona z Częstochowy) co po meczach między ich drużynami nie rozmawiali ze sobą

Martusia a mnie też kiedyś zaprosisz na mecz Dawno temu byłam kiedyś na takim meczu i wiem, że to cudowne uczucie dostać żużlem po twarzy I ta atmosfera na stadionie....

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość

A to moje dzisiejsze spotkanie oko w oko
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje...si,296833.html
Wow - mi się udało kiedyś spotkać kiedyś stado dzików na plaży w biały dzień I nocą łosia przy krajowej 11. Stał tak blisko drogi, że gdybym odkręciła szybę i wystawiła rękę (jechałam jako pasażer) to bym go pogłaskała

Cytat:
oby się coś rozkręcało...a jak swędzą to je wymasuj może się oksytocynka domaga uwolnienia
Może coś w tym jest bo kostka u nogi też mnie swędzi co jakiś czas, a podobno przy kostce masaż też wyzwala oksytocynę Więc drapię, masuję, ale chyba masażysta ze mnie żaden, bo dzieciak nadal bezkarnie sobie siedzi i czeka nie wiadomo no co Oj będzie lanie od mamusi... Skoro prośby nie pomogły, to teraz metoda kija

Cytat:
ja chyba będę myśleć o tym pociągu pełnym mnichów tybetańskich wizualizacji krocza będę unikać bo to by zostawiło rysę na marmurze mego umysłu

Cytat:
Kurcze to niech sie ten poród zacznie tak koło czwartku bo do stówki dobijam już tylko nie prędzej bo zasmarkana do pasa jestem pewnie jakbym taka chora urodziła to by mi dostęp do dziecka ograniczali

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Malamutka widzę Cię co u Ciebie?
Ojej, współczuję z katarem . Ja co prawda jako takiego kataru nie mam ale ciągle nos zapchany a jak się wysmarkam to z krwią. Ale to chyba uroki mojej ciąży

Ja od godziny piszę posta, bo co chwila ktoś dzwoni z pytaniem jak noc i czy przypadkiem nie urodziłam I na nic tłumaczenia, że jak sie zacznie, to napisze....

Archi juz pewnie w drodze do szpitala na badania, ja mam o 13 autobusik - w autko jakos dzis sie boje wsiasc. Wystarczy że raz podczas ciazy pojechalam samochodem bez namyslu do okulisty, a potem problem byl z powrotem, bo mi oczy zakropili

Irmith a ty kiedy teraz na jakąś wizytę idziesz?
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:15   #938
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
racuchy na obiad planuję
ale mi narobiłaś smaka

jak to jest z Ktg? Dziś wybieramy się oblukać 2 szpitale i umówić cc i zastanawiam się czy jak poproszę to mi zrobią tak od ręki? Jeszcze nie miałam.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:15   #939
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Ja też chcę
Stary 2011-10-04, 10:18   #940
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Co do meczy żużlowych, to znam przypadek pary (on z Piły ona z Częstochowy) co po meczach między ich drużynami nie rozmawiali ze sobą

Martusia a mnie też kiedyś zaprosisz na mecz Dawno temu byłam kiedyś na takim meczu i wiem, że to cudowne uczucie dostać żużlem po twarzy I ta atmosfera na stadionie....

Wow - mi się udało kiedyś spotkać kiedyś stado dzików na plaży w biały dzień I nocą łosia przy krajowej 11. Stał tak blisko drogi, że gdybym odkręciła szybę i wystawiła rękę (jechałam jako pasażer) to bym go pogłaskała

Może coś w tym jest bo kostka u nogi też mnie swędzi co jakiś czas, a podobno przy kostce masaż też wyzwala oksytocynę Więc drapię, masuję, ale chyba masażysta ze mnie żaden, bo dzieciak nadal bezkarnie sobie siedzi i czeka nie wiadomo no co Oj będzie lanie od mamusi... Skoro prośby nie pomogły, to teraz metoda kija

Ojej, współczuję z katarem . Ja co prawda jako takiego kataru nie mam ale ciągle nos zapchany a jak się wysmarkam to z krwią. Ale to chyba uroki mojej ciąży

Ja od godziny piszę posta, bo co chwila ktoś dzwoni z pytaniem jak noc i czy przypadkiem nie urodziłam I na nic tłumaczenia, że jak sie zacznie, to napisze....

Archi juz pewnie w drodze do szpitala na badania, ja mam o 13 autobusik - w autko jakos dzis sie boje wsiasc. Wystarczy że raz podczas ciazy pojechalam samochodem bez namyslu do okulisty, a potem problem byl z powrotem, bo mi oczy zakropili

Irmith a ty kiedy teraz na jakąś wizytę idziesz?
Ja wczoraj miałam ostatnią, teraz jak się nie rozpakuję sama to w sobote patologia welcome

Kurcze Ty sama jedziesz?? Mnie mój mężyk wczoraj wiózł, sama boję się poza osiedle ruszyć

Ide napaść na apteke bo mi głowe rozsadza

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-10-04, 10:29   #941
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
własnie gdzie Ancia?

nie mam weny na pisanie, mam załamke... wczoraj juz sie z mezem pokłóciłam .
mały mi wisi na cycku co godzine co pól, i to taki ryk... ze tylko cycek go uspokaja.
nie mam juz siły

bioderka małego ok
ja byłam u gina tez ok, co z tego jak nie mam totalnie ochoty i siły

dzus ja tylko o sobie sie zale ale nie mam juz komu
Początek zawsze bywa trudny. Musisz być silna dla maluszka! Ten gorszy czas minie szybciej niż myślisz, zobaczysz!

Cytat:
W ogóle kurde z tym spadkiem wagi przed porodem to ściema totalna. Mi od 2 dni waga skoczyła o 1kg najlepsze w tym wszystkim jest to że wczoraj czułam sie nie za wyraźnie i zjadłam przez cały dzień bardzo nie wiele. Chyba ciągle puchnę, w niedziele piłam jak smok może to ta woda cholerna bo w nocy na siusiu nie wstaję zatrucie ciążowe zaczyna mi po głowie chodzić ale wczoraj u gina byłam na usg małą oglądał i wszystko jest ok to kurcze o co może chodzić
Mnie przed samym porodem zatrzymywało się do 4 kg wody- ale zaraz po porodzie jak wszystko zeszło, o się nie mogłam nadziwić jaka jestem chuda

Cytat:
Hello

Brawa za pępuszek i za 3 tygodnie!!

Cytat:
Woda morska dobry plan akurat wybieram się do apteki bo mam prenalen zamówiony. Tylko tak mi się nie chce tyłka ruszyć
Ja kupiłam sterimar- wszystko fajnie, pomaga i mnie i maluszkowi, ale atomizer psika tak, że miałam wrażenie że aż do płuc mi poleciało

Cytat:
ale mi narobiłaś smaka

jak to jest z Ktg? Dziś wybieramy się oblukać 2 szpitale i umówić cc i zastanawiam się czy jak poproszę to mi zrobią tak od ręki? Jeszcze nie miałam.
U nas od ręki robili. Przysługuje jedno w czasie ciąży, na każde kolejne trzeba mieć skierowanie. Przynajmniej u nas

Dziewczyny podajecie dzieciom jakieś herbatki?
Ja kupiłam hippa na trawienie, i zastanawiam się kiedy czy mu podawać np jak nie może kupki zrobić, albo ma takie dziwne burczenie w brzuszku..
Stary 2011-10-04, 10:37   #942
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Ja wczoraj miałam ostatnią, teraz jak się nie rozpakuję sama to w sobote patologia welcome

Kurcze Ty sama jedziesz?? Mnie mój mężyk wczoraj wiózł, sama boję się poza osiedle ruszyć

Ide napaść na apteke bo mi głowe rozsadza
Kurcze, a w międzyczasie nie zalecił ci ktg? U nas po terminie co 2 dzień trzeba się zgłaszać do szpitala na ktg a po 7 na patologię kładą.

No niestety sama, ale mi taki obrót sprawy bardzo odpowiada Co prawda miałam propozycję od koleżanki że ze mną pojedzie, ale bez sensu ją ciągać. Tż w drodze do mnie, ale jak dobrze pójdzie będzie dopiero o 16.

A taka podróż komunikacją miejską to wyzwanie i przygoda z dreszczykiem dla przeterminowanej ciężarówki Jejku chyba z 5 lat nie jechałam autobusem

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Zapomniałam napisać
Miss za pępuszek i za 3 tydzień

Gosia u nas też jedno ktg przysługuje w ciąży (ale tuż przed terminem porodu), a wcześniej to albo odpłatnie albo skierowanie od lekarza szpitalnego. A po terminie - do woli za darmo
Stary 2011-10-04, 10:42   #943
Caltea
Zadomowienie

Witajcie!
Ja tak na szybkościach, bo dzisiaj syn jakis taki niespokojny...
Noc też nie należała do najprzyjemniejszych, bo albo Leosiek wisiał na cycu, albo się budził, jak go próbowałam odłożyć na jego mijsce. Poza tym stękał niesamowicie już od 3 rano, nie chciało mu się jeść, ani spać, więc wyrażał swoje niezadowolenie skrzypieniem.
Teraz niby śpi, ale...

Przede wszystkim serdeczne gratulacje (przepraszam ze hurtem) dla:
Malgosi1983
Mucki21
Mooonik
Tusi872
DzastyW

Małgoś, ale urodziłaś giga-Stefka, fiu fiu
Mooonik, całuski dla Ciebie i Julitki (też ładna panienka)
Tusiu, cieszę się, że wreszcie się doczekałaś na Kamilke

Edytowane przez Caltea
Czas edycji: 2011-10-04 o 10:45
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 10:50   #944
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
ale mi narobiłaś smaka

mi wczoraj dziewczyny narobiły pizzą i racuszkami to podkradłam pomysł a d... rośnie

ja pierwsze ktg będę miała dopiero w dniu tp bo mam skierowanie na monitoring do szpitala, mimo że lekarz od usg sugerował wcześniejszą kontrolę ze względu na paskudne łożysko

ktg zrobią jeśli zgłosiła byś się na izbę i np. mówiła że nie czujesz ruchów albo coś cię niepokoi bo słabo czujesz albo inaczej niż zawsze ale czy tak od ręki przy zwiedzaniu szpitala to nie wiem ...można spróbować a nóż się uda

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
A taka podróż komunikacją miejską to wyzwanie i przygoda z dreszczykiem dla przeterminowanej ciężarówki Jejku chyba z 5 lat nie jechałam autobusem [COLOR="Silver"]

to udanej przygody życzę ...no i pamiętaj skasuj bilet za dwoje
Stary 2011-10-04, 10:53   #945
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry Mamuśki
dziś kolejny piękny dzionek
Cytat:
Laseczki do której mogę pisać jak się będę rozmnażać??? Myślałam o Madzi z lublina ale ona chyba w szpitalu jest :/
ja chętnie służę, termin za 2 tyg. więc może jeszcze się nie rozpakuję, zaraz wyślę nr na priv
Cytat:
Hello

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

I ja Tobie też!!! Ja sie szpitali boję jak cholera a tu jeszcze staram się Caroline pocieszać Jak jej napisałam,ze wysyłamy pozytywne fluidki na dzisiejszą cc i szybkie spotkanie z TŻ (biedna leży tam sama) to odpisała:

Boję się cewnika i kroplówki trochę. No i ta laska obok płacze ciągle, a nad nią siedzi mąż i mama i też płaczą. Ale twarda musze być . Dopiero za tydzień nas wypiszą.

STrasznie jej współczuję
biedna, również współczuję, ale już dziś będzie z maluszkiem, który jej wszystko wynagrodzi
Cytat:

jasne zapraszamja też uwielbiam tą atmosferę no i ten zapach....
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Witajcie!
Ja tak na szybkościach, bo dzisiaj syn jakis taki niespokojny...
Noc też nie należała do najprzyjemniejszych, bo albo Leosiek wisiał na cycu, albo się budził, jak go próbowałam odłożyć na jego mijsce. Poza tym stękał niesamowicie już od 3 rano, nie chciało mu się jeść, ani spać, więc wyrażał swoje niezadowolenie skrzypieniem.
Teraz niby śpi, ale...
hej Mamuśko a jak tam córy opiekują się małym?? no i może Mamusia uraczy nas zdjęciem Leosia

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
mi wczoraj dziewczyny narobiły pizzą i racuszkami to podkradłam pomysł a d... rośnie
racuszki były pyszne jeszcze mi zostało i zaraz sobie jednego wciągnę :P

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:05   #946
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
biedna, również współczuję, ale już dziś będzie z maluszkiem, który jej wszystko wynagrodzi

To dziś będzeimy miały kolejnego maluszka Trzymam mocne kciuki za Caroline

hej Mamuśko a jak tam córy opiekują się małym?? no i może Mamusia uraczy nas zdjęciem Leosia

Martuś uraczy, uraczy jak tylko mój bratanek - chrzestny Leosia odda aparat. Zabrał wczoraj, bo chciał sobie ściągnąć zdjęcia chrześniaka i co gorsze wyjechal na studia do Krakowa. Ciekawe czy chociaż aparat zostawil w domu.
Zbliżasz się do czołówki
Stary 2011-10-04, 11:12   #947
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
to udanej przygody życzę ...no i pamiętaj skasuj bilet za dwoje
dziękuję
A co do biletu, to skasuję jeden Jak kontroler będzie chciał skontrolować małą - nie będę miała nic przeciwko i nawet mu pomogę Oby tylko wyciągnął ją na światło dzienne
Stary 2011-10-04, 11:18   #948
Caltea
Zadomowienie

Aaa, jeszcze córy: no cieszą się. Całują cały czas, pilnują, chcą tzrymać na rękach, podają ubranka i kosmetyki... Zwlaszcza Marysia, młodsza garnie sie do opieki nad bratem. Julcia ma katar, więc na razie staram się ją trzymać na dystans.

Jeszcze się pochwalę, że spacerujemy się od soboty, Leoś nienawidzi smoczka (a mnie już cyce czasami odpadają) choć uczymy się go sukcesywnie, pępek wisi na niteczce i dziś-jutro na pewno odpadnie (w miarę szybko, bo w czwartek Leo skończy 2 tyg.) no i wczoraj odwiedziła nas moja koleżanka-fizjoterapeutka i wybadała mi synka na wszystkie możliwe sposoby. Konkluzja: rozwojowo (psycho-ruchowo) Leoś odpowiada miesięcznemu niemowlęciu. Pięknie skupia wzrok, jest czujny (to samo powterzał neonatolog w szpitalu), silny, bardzo mocno trzyma główkę, wszystkie odruchy prawidłowe. Ogólnie bardzo dojrzały, wypasiony dzidziuś. Jedynie ma lekką asymetrię wynikającą z ułożenia w brzuszku. Powinna sama się znieść w przeciągu miesiąca. Gdyby się pogłębiała, będzie trzeba ćwiczyć metodą Vojty (przechodziłam z córkami). Żeby tylko mały zaczął przybierać na wadze. Proszę o mocne kciuki, bo w czwartek idziemy do neonat. na kontrolne ważenie.
Stary 2011-10-04, 11:30   #949
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Martuś uraczy, uraczy jak tylko mój bratanek - chrzestny Leosia odda aparat. Zabrał wczoraj, bo chciał sobie ściągnąć zdjęcia chrześniaka i co gorsze wyjechal na studia do Krakowa. Ciekawe czy chociaż aparat zostawil w domu.
Zbliżasz się do czołówki
Cytat:
Aaa, jeszcze córy: no cieszą się. Całują cały czas, pilnują, chcą tzrymać na rękach, podają ubranka i kosmetyki... Zwlaszcza Marysia, młodsza garnie sie do opieki nad bratem. Julcia ma katar, więc na razie staram się ją trzymać na dystans.

Jeszcze się pochwalę, że spacerujemy się od soboty, Leoś nienawidzi smoczka (a mnie już cyce czasami odpadają) choć uczymy się go sukcesywnie, pępek wisi na niteczce i dziś-jutro na pewno odpadnie (w miarę szybko, bo w czwartek Leo skończy 2 tyg.) no i wczoraj odwiedziła nas moja koleżanka-fizjoterapeutka i wybadała mi synka na wszystkie możliwe sposoby. Konkluzja: rozwojowo (psycho-ruchowo) Leoś odpowiada miesięcznemu niemowlęciu. Pięknie skupia wzrok, jest czujny (to samo powterzał neonatolog w szpitalu), silny, bardzo mocno trzyma główkę, wszystkie odruchy prawidłowe. Ogólnie bardzo dojrzały, wypasiony dzidziuś. Jedynie ma lekką asymetrię wynikającą z ułożenia w brzuszku. Powinna sama się znieść w przeciągu miesiąca. Gdyby się pogłębiała, będzie trzeba ćwiczyć metodą Vojty (przechodziłam z córkami). Żeby tylko mały zaczął przybierać na wadze. Proszę o mocne kciuki, bo w czwartek idziemy do neonat. na kontrolne ważenie.
to cierpliwie czekamy na foteczki Leosia

i dla córeczek, że takie kochane, a ile one mają lat?? jedna do pierwszej klasy szła tak? a druga?
iza prawidłowy rozwój małego, cieszę się razem z Tobą

a ja to tu dyżur będę pełnić pewnie do końca października i przeżywać wszystkie porody Mamusiek

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 11:44   #950
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Początek zawsze bywa trudny. Musisz być silna dla maluszka! Ten gorszy czas minie szybciej niż myślisz, zobaczysz!

Mnie przed samym porodem zatrzymywało się do 4 kg wody- ale zaraz po porodzie jak wszystko zeszło, o się nie mogłam nadziwić jaka jestem chuda

Mówisz łapki rzeczywiście mam jakieś takie wielkie i ciężko pięść zacinąć, co do twarzy nie wiem, widzę się codziennie i nie dostrzegam różnicy :/

Brawa za pępuszek i za 3 tygodnie!!

Ja kupiłam sterimar- wszystko fajnie, pomaga i mnie i maluszkowi, ale atomizer psika tak, że miałam wrażenie że aż do płuc mi poleciało

O to mi polecono w aptece właśnie a to dla maluszka też można?? Fajnie

U nas od ręki robili. Przysługuje jedno w czasie ciąży, na każde kolejne trzeba mieć skierowanie. Przynajmniej u nas

Ja kupiłam hippa na trawienie, i zastanawiam się kiedy czy mu podawać np jak nie może kupki zrobić, albo ma takie dziwne burczenie w brzuszku..
Odrobina herbatki chyba nie zaszkodzi ale kiedy podać to już nie pomogę

Cytat:
Kurcze, a w międzyczasie nie zalecił ci ktg? U nas po terminie co 2 dzień trzeba się zgłaszać do szpitala na ktg a po 7 na patologię kładą.

No niestety sama, ale mi taki obrót sprawy bardzo odpowiada Co prawda miałam propozycję od koleżanki że ze mną pojedzie, ale bez sensu ją ciągać. Tż w drodze do mnie, ale jak dobrze pójdzie będzie dopiero o 16.

A taka podróż komunikacją miejską to wyzwanie i przygoda z dreszczykiem dla przeterminowanej ciężarówki Jejku chyba z 5 lat nie jechałam autobusem

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Zapomniałam napisać
Miss za pępuszek i za 3 tydzień

Gosia u nas też jedno ktg przysługuje w ciąży (ale tuż przed terminem porodu), a wcześniej to albo odpłatnie albo skierowanie od lekarza szpitalnego. A po terminie - do woli za darmo
No właśnie nic nie mówił w sumie o ktg a i mi nie wpadło do głowy żeby zapytać. Może powinnam zadzwonić do mojego szpitala i zapytać

Cytat:

No to dla Leosia za rozwój a kochana jak u was z karmieniem?? karmisz piersią?

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Kurcze tak patrzę na listę wrześniową i obstawiam że pierwsza mamuśka już się rozpakowała tylko sie nie odzywa reszte widuję na pasku to chyba 2w1 ciągle, w każdym razie październikowych mamuś jest mniej i po malutku zaczynamy się kończyć a dopiero co Ancia nas zaskoczyła z Franusiem

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

No i Caroline już tuli swojego maluszka pewnie

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-10-04, 11:58   #951
acelinka
Zakorzenienie

hej to znowu ja

kurcze tęsknie za Wami ale nie daje rady być całkiem na bieżąco, teraz staram się jak najwięcej czasu spędzac z Natalcią na spacerkach. ona przed południem i w południe jest złotym dzieciątkiem i większosć czasu śpi albo sobie spokojnie leży, ale popołudniu chce mamusi, cyca albo tatusia i tak w kółko no a tatuś wraca późno. Jeszcze mam tyle roboty na uczelnie na następny zjazd że nie wiem kiedy to zrobie chyba będe musiała uśmiechnąć się do mojej mamy co by mi po pracy może brała Natalcie na spacerki a ja co nieco na spokojnie porobie

a teraz spróbuje nadrobić o ile Natalcia się nie obudzi
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 12:14   #952
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Czy można podświadomie czuć, że urodzi się przed terminem?
ja miałam takie samo odczucie,ba! Nawet gin był pewnien, że nie dotrwam do tp, a ostatecznie się przeterminowałam

Cytat:
Laseczki do której mogę pisać jak się będę rozmnażać???
jakby co - jestem chętna

Cytat:
nie mam weny na pisanie, mam załamke...
Małgoś - zaparz sobie meliski i głowa do góry!!
O co kłótnia z mężem?? W potylicę go!! Te chłopy to tragedia!

Cytat:
. Gdyby się pogłębiała, będzie trzeba ćwiczyć metodą Vojty (przechodziłam z córkami). .
Ta metoda to coś w stylu naciągania??? <łokieć do kolnaka??>
Za wizytę ogromne kciuki i brawa za super rozwiniętego Lesoia

Caroline pewnie już PO

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 12:22   #953
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Caroline?? Super
tak pisala , chyba?

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

mi odradzaja wszyscy. chociaz w szpitalu podawali...

bylam na wazeniu- maly po dobie cyca i mm (20ml, 90lml,20 i20) ==80g na plusie ale nie odbija i nie ulewa po tym mm i nie wiem czy to zle czy przezywalnie?!

Wymianka.
Stary 2011-10-04, 12:25   #954
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
tak pisala , chyba?

mi odradzaja wszyscy. chociaz w szpitalu podawali...

bylam na wazeniu- maly po dobie cyca i mm (20ml, 90lml,20 i20) ==80g na plusie ale nie odbija i nie ulewa po tym mm i nie wiem czy to zle czy przezywalnie?!
no widzisz będzie dobrze wspomagaj się mm czasem i oboje będziecie szczęśliwi a jak Ci zależy na karmieniu piersią to oczywiście walcz, ja kochana trzymam za was kciuki

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-10-04, 12:30   #955
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
jak po chrzcinach? Jak atmosfera?
wszystko ok Natalka była najgrzeczniejsyzm dzieciątkiem na mszy, nawet ta zimna woda z chrzcielnicy nie zrobiła na niej wrażenia tatuś dumnie trzymał ją na rękach całą msze i nie oddał nikomu ;D a chrzestna się wzruszyła i prawie się popłakała w kościele
atmosfera też ok, po prostu się do siebie nie odzywali i już
Natalką oczwiście wszyscy się zachwycali w końcu to był jej dzień
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Nie wiem czy mam pisac, bo chyba nikt nie zauważył, ze mecze sie z choróbskiem
Byłam dzis u lekarza i niestety wylądowałam na antybiotyku Niestety jest ryzyko, ze mały mógłby miec problemy z płuckami
Mam ogolnie doła, ze narazilam moje malenstwo na chorobę
Oby jeszcze troszke posiedział w brzuszku, to ja sie wykuruje i zmniejsze ryzyko powikłan u Fabiego
Czuje sie marnie, cały dzien przeleżałam...teraz troszke lepiej, chociaż ciezko mi oddychac
grzej się kochana w wyrku póki możesz co by to choróbsko szybko poszło precz
Cytat:
Co ja mam robić jak małemu nie odbija się po mm?
ja bym położyła na boczku
Cytat:
kellysss
Dzięki za tego posta. Też pocieszam się że będzie dobrze i że w sumie nadal karmię piersią więc musi być dobrze

Mały nie wiem dlaczego na moje mleko reaguje snem. Może ono jakieś uspypiające? Właśnie odciągnęłam trochę bo miałam wrażenie pełności po tym jego wiszeniu około godzinę z przysypianiem. Wtrąbił 60ml mm i teraz pije to co ściągnęłam i automatycznie oczy się zamykają ja nie wiem co ja tam produkuję że tak na niego działa
nie ma innej opcji, na bank będzie dobrze
ja też się już zastanawiałam na tym i doszłam do wniosku że w tym mleku musi być coś usypiającego

super że Filipek przybrał
widocznie tak dobrze łapie smoczek ze nie nałyka się powietrza i nie ma mu się czym odbić

natka, moja krecha ani myśli zniknąć z brzucha, skubana

caltea, kochane masz córcie dla Leosia, zdolny chłopczyk!

lau, jesteś moją bohaterką

Kochane, chrzestna chce kupić Niuni coś takiego:
http://allegro.pl/chicco-65407-zesta...833558849.html
co myślicie?

a teraz specjalnie dla cioteczek wizażowych "tańcząca" Natalka jednak widać ze chodziła ze mną do pracy i w kółko muzy słuchała
http://www.youtube.com/watch?v=UgN91RHJnSE

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-10-04 o 12:34
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 12:34   #956
aa2
Zakorzenienie

hej ja z krótka wiadomością:
Danika urodziła nic wiecej nie wiem bo w sumie dostałam pustego smsa i zadzwoniłam i przez telefon tylko mi powiedziała ze Olga jest juz na świecie Danika jest roztrzesiona i chyba dlatego powiedziałam ze ma odpoczywać a jak juz dojdzie do siebi eto poprosiłam o fotke i potem do niej napisze
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 12:40   #957
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Danika urodziła nic wiecej nie wiem bo w sumie dostałam pustego smsa i zadzwoniłam i przez telefon tylko mi powiedziała ze Olga jest juz na świecie Danika jest roztrzesiona i chyba dlatego powiedziałam ze ma odpoczywać a jak juz dojdzie do siebi eto poprosiłam o fotke i potem do niej napisze

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

ja miałam takie samo odczucie,ba! Nawet gin był pewnien, że nie dotrwam do tp, a ostatecznie się przeterminowałam

jakby co - jestem chętna

Małgoś - zaparz sobie meliski i głowa do góry!!
O co kłótnia z mężem?? W potylicę go!! Te chłopy to tragedia!

Ta metoda to coś w stylu naciągania??? <łokieć do kolnaka??>
Za wizytę ogromne kciuki i brawa za super rozwiniętego Lesoia

Caroline pewnie już PO
Dzięki kochana ale już nie będę Ci zawracać głowy 2 ochotniczki już się zgłosiły jedna 2w1 więc może nawet się dzieki temu rozpakuje

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-10-04, 12:46   #958
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
wow. to chyba wziela nas z zaskoczenia? czy to cc bylo?

gratuluje!!

Wymianka.
Stary 2011-10-04, 13:28   #959
martunia_199
Zakorzenienie

Hello kobietki
Gratki dla świeżo upieczonych mamusiek zdrówka dla dzieciaczków i kciuki za nie rozpakowane mamusie

Zuzia dzisiaj kończy miesiąc więc już nie jest noworodkiem tylko niemowlaczkiem

Walczymy cały czas z kolkami, na szczęście kupki się powoli normują i są przynajmniej raz dziennie aczkolwiek nie wiem jak Wasze pociechy ale mój szkrabek bardzo często i głośno puszcza sobie bączki przy których strasznie się pręży i płacze do tego przeokropnie i nie wiem czy to jest normalne czuję pod ręką jak jej jelita buzują tak dziwnie coś się w nich cały czas przelewa tak jakby. Daję jej na to sab simplex ale nie wiem czy nie kupić espumisanu albo infacolu bo sab simplex strasznie drogi a jedna buteleczka starcza na ok 10 dni tylko a kosztuje 60zł. Stosuje któraś z Was espumisan albo infacol? Nie chce na dziecku oszczędzać ale jakby miał pomóc któryś z nich to wolałabym polski lek podać bo te niemieckie kropelki trudniej dostać. Ehh bądź tu matko mądra

Z milszych rzeczy moje dzieciątko też już ma więcej aktywności w dzień, więcej się rozgląda, patrzy, podziwa no i mniej już śpi w dzień, muszę na nią uważać już bardziej bo podnosi główkę i jest bardzo silna, odpycha się nóżkami a w nocy to potrafi w poprzek łóżeczka się obudzić

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 13:41   #960
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ale cały czas powtarzam, że jestem pozytywnie nastawiona do nowej sytuacji, więc mam nadzieję, że jakoś sobie poradzimy
Na pewno każda z nas sobie poradzi

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Tak- jutro idę na wizytę, potem we czwartek , a jak dalej nic to w pią szpital
Tak dziwnie w piątek

Cytat:
Bry ja w dwupacku ofkors
I taki meldunek powinna składać każda szczytująca na liście ciężarna

Cytat:
Laseczki do której mogę pisać jak się będę rozmnażać??? Myślałam o Madzi z lublina ale ona chyba w szpitalu jest :/
To weź jeszcze mój numer, może komuś to szczęście przyniesie

Cytat:
Archi to ja Ci życzę rozpakowania do piątku bo mnie już tą patologią tak nastraszyli "życzliwi" że nikomu nie życzę tej przyjemności.
No weźcie, dla mnie pobyt na ginekologii (bo u nas się na ginekologii leży, żadną patologią tego nie nazywają) to jak wczasy Nic nie boli, można swobodnie śmigać do wc i pod prysznic, babki jakieś żywsze (w sensie nie wymęczone).
Tak samo nie bać się cewników i innych kroplówek, to akurat nie boli i jest lajtowe, naprawdę nie ściemniam

Cytat:
Hello
To mamy podwójna imprezę dziś - Niedźwiedź też kończy 3 tygodnie
A ten pępek to oporny mieliście

Cytat:
Kciuki za cc Caroline, nie jest to straszne, da się przeżyć !
Ja przeżyłam dwie
I ja się podpisuję pod tym: da się przeżyć!

Cytat:
trzeba próbować sobie wizualizować swoje krocze jako kwiat który się otwiera do słońca czarno
Padłam Znaczy się, wystawią Cię kwiatem do okna

Cytat:
Ładny przyrost
Jak nie łyka powietrza to nie odbija, ulewać też nie musi. Jak się martwisz to połóż po prostu Filipa na prawym boku, w razie ulania ładnie się wyleje na zewnątrz

Cytat:
Danika. Pewnie zmęczona biedaczka, musiała mieć ciężką noc. Niech Olga zdrowo rośnie

Caroline też pewnie już po

Irmith - poszłam na całość - Benuś ma na sobie pierwszy raz pieluchę wielo. Oby na pierwszy ogień nie poszła dwójeczka
Poza tym zdrówka!

U mnie też jakby nawrót przeziębienia - głowa boli i katar idzie aż z mózgu (czyt. z zatok)
Dla zachowania równowagi w przyrodzie - Benek ma katar mniejszy

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Zuzia dzisiaj kończy miesiąc więc już nie jest noworodkiem tylko niemowlaczkiem
No to poważny wiek Gratuluję!

W sprawie kropelek nie pomogę, ale dobrze, że się stabilizują sprawy kupkowe I oby tak dalej

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości