|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Ja myślę, że jak ktoś chce, to niech pisze tylko w klubie. Ale ogólnie to jakieś błahostki też możemy tu pisać
![]() A konkursy, prywatne, zdjęcia i inne, którymi nie chcemy się dzielić -> do klubu ![]() Dajmy możliwość nowym mamom dołączyć, jeśli takie będą ![]() Jak się schowamy w klubie, to nowe mamy nie będą mogły napisać, a może takie się znajdą
|
|
#4652 |
|
Rozeznanie
|
kurcze, TŻ z Anią na spacerze, a ja zamiast prasować wizaż czytam
nienormalna jestem no ![]() zapomniałam rano napisać, ale chciałam Siaśkowi powiedzieć, że bardzo mi przykro, że maluszek choruje i trzymam mocno kciuki, żeby szybko zdrowiał
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie, tak jak Matall napisala, dajmy szanse dolaczyc "spoznionym" mamom maj-czerwiec. Nie robmy tego, co zrobily styczniowki
|
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymek marudzi i wszędzie mu źle
|
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
A styczniówki wcale nie piszą, czy jak?
|
|
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Wpadam na szybko. Czasu na forum ciagle mi brakuje Co do przenosin do klubu, to mi pasuje tak jak jest teraz, tak ogolnie tu a intymniejsze sprawy w K. Siasku, trzymam kciuki za Was, zeby szybko sie poprawilo Duzo zdrowka!Anula, ojej przykro, ze firma sie rozpada. Trzymaj sie . Bedziesz szukac czegos nowego pozniej? Zdrowka tez dla ZosiAgus, a co Ty wlasciwie robisz w pracy, tak sie zastanawialam ostatnio, bo chyba lubisz bardzo to co robisz? ![]() Eve .Daisy, my tez pierwsze staly pokarm (zaczelismy w niedziele Niunia robila super minki przy tym , zabawy co nie miara, zreszta sama zobaczysz .kasia lodzka, ja bede gotowac sama, na poczatku wszystko musze podawac jednoskladnikowe (przez alergie). Sloiczki zamierzam podawac troche pozniej, jak np. bedziemy gdzies wychodzic, dla wygody... W telegraficznym skrocie co u nas: Oostatni tydzien mielismy lato, wiec cale dnie spedzalam na dworze i w ogole super bylo. Po mega hiper duper skoku Nadia sie naprawila dwie drzemki 40 min w dzien i 22-8 noc). Dzisiaj zaliczyla pierwsze przewroty (i to w obie strony) z pleckow na brzuszek . Jedyny negatyw to walka z egzema, ale dostalismy wczoraj lek w koncu jakis porzadny i mam nadzieje, ze sie poprawi... Aaaaa, no nie wiem czy pamietacie jak Wam plakalam, ze oblalam egzamin, mam wyniki i poprawke zdalam Jutro przyjezdza kolezanka z pracy, zostaje z nami do piatku , wiec dzisiaj sprzatam!! Uciekam juz, mala sie budzi |
|
|
|
#4657 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
i dla mamusi za zdaną poprawkę ![]() My po spacerku korzystamy na maksa z ostatnich podobno ciepłych dni , teraz Maciuś zjadł deserek który mu mega smakuje (jabłka ze słodka marchewką) z zupką było gorzej
|
||
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
te pierwsze styczniowki zamknely watek i przeniosly sie do klubu. Teraz powstaly "nowe" mamy styczniowo-lutowe.
hej hej
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
camomile jak milo cie widziec!
gusiaczku kochana nie mialam dzis czasu, ale jutro pojde na poczte i zapytam o butelke obiecuje Zoska marudna mega z tym katarem, tak mi jej zal, serce sie kraje doslownie. |
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Spadamy do kąpieli i położyć Tymcia spać
Jak będę miała siłę to wpadnę wieczorkiem ![]() Camomile
|
#4662 |
|
Wtajemniczenie
|
Piotruś śpi
![]() myslałam, że dłużej mi zajmie usypianie, więc zaczełamo 18.45 i zrobił mi druga niespodziankę z okazji 4 miesiąca bez wycia poszedł spać :Ppierwszą był obrót z brzuszka na plecki normalnie się popłakałam robię sałatkę z gyrosem ![]() później wrzucę nowe fotki do albumu z okazji święta naszego ![]() a i buziaki dla Gabi od enchant ![]() ![]() ![]() ![]()
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-10-04 o 19:11 |
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Anula Skarbie. Nie lec jutro ekstra dla mnie do centrum. Ta sprawa moze poczekac przeciez az Zosience sie poprawi
Trzymam mocno za szybka poprawe
|
|
|
|
#4664 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Antos dzis zadebiutowal w spacerowce. Zamontowalam ja najpierw przodem do mnie, ale po przejsciu 20 metrow zrobilismy przerzut, bo Antek marudzil, chcial wstac i sie krzywil. Jak zmienilam mu by byl przodem do kierunku jazdy to radosc!!! W zasadzie nie potrzebuje by byl przodem do mnie ![]() Bylismy w baby center by zwazyc Antosia i mamy 8150 kg na liczniku ![]() Poza tym Antek przeziebony. Katarek meczy i troszke kasla. Goraczki na szczescie brak
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy za kciuki... Leki chyba zaczynają działać. Lekarz stwierdził, że już lepiej słyszy ten oddech małego, jest nieznaczna poprawa. Jutro znów będziemy widzieć się z doktorem i znów będzie osłuchiwanko. Andziot pytałam o to co wczoraj pisałaś, że to po tym zapaleniu krtani, to stwierdził, że nie bo to bardzo przypomina taka reakcję astmatyczną. Mówił, że w tym wieku ciężko jest wykryć astmę, wspomniał też, że infekcja mogła wywołać reakcję alergiczną na "coś". Jutro jak nie będzie lepiej to antybiotyki. Małemu dzisiaj doszła straszna chrypka. Mały właśnie zasnął. On tak okropnie zasypia Piszecie tak o tym jedzonku dzieciaczków. Pięknie Wam jedzą te dzieci. Mój mały nie chce jeść, teraz może przez tą chorobę ale wcześniej też nie bardzo mu podchodziły słoiczki. O deserkach mowy nie ma, jedynie z jabłkiem ale po nim bóle brzucha, wzdęcia. Nie dawno jeszcze dynia z ziemniakiem smakowała, ostatnio nic. Nawet moje gotowanie nie przejdzie. Taki mleczny chłopak. A zapomniałam napisać jaką mieliśmy cudną noc...spanie od 24 do 2 i później od po 3 do 4:50 Idę skończyć czytać bo dzisiaj byłam z Wami do 15 na bieżąco
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-10-04 o 19:50 |
|
|
|
#4666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wagę a dzisiaj mnie koleżanka z byłej pracy wkurzyła jak można mówić o dziecku innej kobiety że jest grube![]() ![]() mój Maciuś ma poprostu duże pyziole i nie jest wcale gruby!!!!!cytuje "moja córa ma 1,5 roku i waży 9 kg" no i co z tego ale mnie wpieniła Siasku pomalutku a bedzie lepiej i nadal życzymy dużo zdrówka i żeby szybko minęło
Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-10-04 o 19:53 |
|
|
|
|
#4667 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj mam problem z nadrobieniem was
![]() pędzicie strasznie dzisiaj miałam babcie w domku dlatego miałam milion spraw do załatwienia poza domem kupiłam małemu czapkę na zimę już ![]() rajstopy w końcu męskie bo ostatnio jakoś kupiło mi się we wzorki ![]() i teraz siedzę z maseczką na ryjcu ![]() aaa właśnie Mary bądź Moria wy tu chyba ostatnio pisałyście o jakiś suuper extra maseczkach, można wiedzieć jak te cuda się nazywają Paulizia no waga jest super i spadku twojej ![]() Siasiek bardzo się cieszę że jest lepiej i trzymam kciuki żeby całkowicie przeszło
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-10-04 o 19:54 |
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin jak Ci się Sebuś tak budzi to karmisz ???
atiz ile Ci Pola kaszki zjada na wieczór ???? enchan te schematy są o kant :pupa: możesz spróbować nie podawać mleka po słoiczku, zobaczyć czy nie będzie za szybko głodna moniqac 1. gluten między 5 a 7 miesiącem życia 2. możesz kaszę manne a możesz kaszkę gotową, jak wolisz 3. teoria jest taka że podaje się 2-3g kaszki glutenowej, ale bez przesady, nie będziemy liczyć ziarenek, dodajesz do czego chcesz - mleka, obiadku, deserku, przez miesiąc podajesz taką małą dawkę i obserwujesz, później możesz zwiększać co jakiś czas aż dojdziesz do glutenowego posiłku (tzn wtedy można już podać kaszkę glutenową, nie trzeba, ale można) 4. mamy parę słoiczków ale jeszcze czekamy (pamiętam że te mięsne słoiczki już takie dobre nie były dla mnie, to mięso smakuje FEEEE ![]() marchewa też zapiera ! zazdroszczę jogi !!! ona też pewnie pięknie Cię odstresowuje anula zdrówka dla Zosieńki ! Camomile dla Naduni za przewroty i dla Ciebie za egzamin !!!!!antropia dla Piotrusia Pauliziu ale ciężki już ten Twój synek ! zdrówka dla Was również ! Siasiu dobrze, że lepiej, tak dalej Nikoś !!!! uffffffff widziałam dziś znajomą mężula, która niedawno urodziła synka mały ważył 2200 a donoszony,taka kruszynka z niego ![]() ale zdrowiutki i słodziutki moje dziewuchy taki małe nigdy nie były i tak dziwnie mi się patrzyło na takiego szkraba też ma córeczkę 2latkę więc trochę sobie poplotkowałyśmy o urokach macierzyństwa
|
|
|
|
#4669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ona pewnie małą głodzi ![]() Ja dzisiaj też miałam sytuację "wrrrrrrrrrrrrrrrrrr" gość na pasach zatrzymał mi się przed samym wózkiem. Ja z moją kiepską cierpliwością od razu mu w szybę...otworzył i kulturalnie przeprosił. Miał szczęście bo już raz zostawiłam odcisk buta na drzwiach jakiegoś łosia. Paulizia masz co dźwigać ![]() Antosiu duży człowieczku zdrówka
|
|
#4670 | |
|
Wtajemniczenie
|
siasiek powolutku wszystko wróci do normy i maluszek będzie zdrowy
kciuki za was trzymam ! dużo siły dla Ciebie! andziot 2200? takie maleństwo? to mój miał 3200 i bałam się go na ręce wziąć Pauliza no to Twoj synciu prawie tyle co mój wazy ale jeszcze mu brakuje ![]() foty w albumie ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- night ja to samo ciągle słyszę o moim Pyzolku ..... " OOOOOO a jaki on grubiutki !!! " mam ochotę wtedy kopnąć tego kogoś w kostkę ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
|
|
#4671 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Jeśli mogłabym się wypowiedzieć w kwestii przeniesienia do klubu to nie róbcie tego nie piszcie tutaj o sprawach prywatnych. Ten wątek jest doskonałym źródłem wielu cennych informacji.Ja choć nie odzywam się za często cały czas Was czytam. Tak sobie siedzę w krzaczkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4672 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia wow! Super, że Antolek tak ładnie przybiera
nie musisz się martwić, że nie dojada ![]() Siasiu wspaniale, że jest poprawa! I co Niko tylko mleczko wcina skoro tak grymasi przy słoiczkach? ale kaszka chyba mu tez podchodzi mam nadzieje ![]() Night, Antropia nic się nie przejmujcie takim gadaniem.. wiecio co robić - olać ciepłym .. Andziot ja zadzroszczę takich pogawędek z innymi mamusiami.. Ja tylko tyle co z wami o dzidziach sobie pogadam, poczytam.. zero koleżanek dzieciatych niestety! No siostra od wczoraj, ale ona daleko ode mnie.. Aswoja drogą - ty czasem już nie masz dość tego odpowiadania i radzenia nam tu? ![]() Ja w piatek spotkałam moją super, extra śmieszną znajomą sąsiadkę- zapominiałam wam nawet napisać - ...to ta, która jak zobaczyła Antona pierwszy raz powiedziała : "O taki mały, a juz przypomina postać ludzką" Nooo.. i ostatnio też przez chwile pogadałyśmy, pyta się co u mnie i Antka, czy wszytsko w porzo, to mówię jej, że tak, ale mamy ostatnio trochę problemów ze spaniem w nocy.. a ona na to : "Ale to dobrze, że nie śpi tak cała noc, bo dzieci jak śpią to rosną.. a twój syn i tak duży jak na swój wiek, więc mu tak niepotrzeba" x 1000 Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-10-04 o 20:34 |
|
|
|
#4673 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do nowych mamuś to rzeczywiście tak ich nie poznamy.Cytat:
Sucz, nie cierpie takich bab.Smaczna kolacja bobovity lub Nestle na kolację robię na 100 ml 30 g kaszki Od paru dni przed kaszką chce troszkę UU a potem po kąpieli już w ogóle nie chce tylko smoczek i idzie spać od razu sama. Az nie chce mi się wierzyć że tak się jakoś samo mi to ułożyło
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i po ilu godzinach się budzi ??? Gaba zjada 60ml wody ale pochłania to już ekspresem, nie wiem czy nie więcej jej dawać ... |
|
|
|
|
#4675 |
|
Rozeznanie
|
Mam wagę
![]() Śpi od 19/20 a budzi się między 1 a 2 a potem wstaje ok. 6 rano
POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30 http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png Edytowane przez atiz Czas edycji: 2011-10-04 o 20:49 |
|
|
|
#4676 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za zdany egzamin Cytat:
za przewrót Cytat:
za ładną wagę Cytat:
![]() Michaś śpi, popłakuje przez sen jeju mam nadzieje że jutro będzie lepiej Tż pojechał po melise może jak ja będe to pic to i mały sie wyciszy.
|
|
#4677 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
przyznam, ze przejrzalam tylko niektore posty bo nie mam za bardzo czasu. Bylismy dzis na szczepieniu - moim zdaniem Daria bardzo zle je zniosla (moze dlatego, ze coraz bardziej swiadoma jest bolu), płakala i dlugo nie mogla sie uspokoic, potem przez pol dnia marudzila, budzila sie z wielkim placzem... no ale...wazy 6290g, ma 63 cm dlugosci. Pytalam o to nocne jedzenie i lekarka stwierdzila, ze na pewno nie jest glodna, zeby jej narazie nie wychodza i po prostu chce byc przy mnie, chce czuc moj zapach i possac. Smoczek wg niej nie pomoze, bo jest juz za duza, zeby jej pierwszy raz podawac go. W tym wieku nie bedzie potrafila go ssac. No i wlasciwie to nie ma zadnej rady na to karmienie...plasterek mamy nadal przyklejac. Polozylam dzis Darie po kapieli i karmieniu do lozeczka zeby sama zasnela, najpierw ze mna probowala rozmawiac, smiac sie a pozniej podniosl sie ogromny placz. No ale bylam twarda i nie wyjelam jej z lozeczka... dopoki nie zaczela plakac tak, ze sie zachodzila...zaczelam ja lulac ale i to nie pomoglo, wiec w koncu dalam jej ukochanego zasypiacza - cycusia, nie minela minuta a ona juz nynala...i do tej pory sie nie obudzila!! stwierdzilam, ze nie bede jej dzis meczyc tym samodzielnym zasypianiem, bo miala ciezki dzien. Sprobujemy jutro.
|
#4678 |
|
Rozeznanie
|
No i zacznie się jesień powiedział p. Zubilewicz , smuutek
![]() Ja spadam do łóżeczka, biore książeczkę i herbatkę, trzeba korzystać z wolnego czasu dla siebie, mała śpi a mąż wyszedł do knajpy, ide się chill out'owac ![]() Dobranocka
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Antropia
dla Piotrusia za obrot i grzeczne pojscie spacPaulizia dla Antosia za wage i podrozowanie w spacerowce bez marudkowania ![]() Siasiek Super, ze jest poprawa night, antropia nie przejmujcie sie takim gadaniem |
|
|
|
#4680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja to Ci powiem, że inna jestem, bo jak mi mówią, że Ania dobrze wygląda to jakąś dumę czuję, że jej tak moje mleczko służy ![]() coś jeszcze chciałam napisać, ale nie pamiętam co. zmuliło mnie to prasowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

Duzo zdrowka!

jak można mówić o dziecku innej kobiety że jest grube
a donoszony,