|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
Cytat:
Od zawsze mam na pośladkach i wewnętrznej stronie ud. Smaruje się i łudzę, że uda mi się biust i brzuch uchronić, ale wiem, że tak naprawdę to nie zależy tylko ode mnie i kosmetyków, eh. Czytałam kiedyś wywiad z Dereszowską, że jest największym kompleksem były rozstępy, ale zrobiła jakieś zabiegi laserem i teraz może chodzić w bikini więc jak coś to może jakaś nadzieja jest na usunięcie...Cytat:
fajnie jakby takie już zostały na zawsze![]() a z pestkami w bucie to dobry motyw Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3302 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Karolca, to trzymam kciuki, żeby jutro już się wszystko okazało, co z płcią
My wybieramy się na koniec pażdziernika, jak będę na koniec 20 tc, a może ciut wcześniej się umówię jak nie wytrzymam![]() Aguśka, przepis na klopsy o który pytałaś kilka stron wcześniej chętnie Ci podam, aczkolwiek, ja je wtedy też robiłam po raz pierwszy! Widziałm przepis w gazecie i mi ślinka poleciała na tak sugestywny opis potrawy plus zdjęcie, że ni emogłam się oprzeć. Ale mam też przepis od mojej Mamy i następnym razem połaczę te dwa przepisty w jeden. Więc do klopsów będziesz potzrebowała mielonego mięsa, ja robiłam z 0.5 kg indyczego. Oprócz tego wzięłam kilak kulek mrożonego szpinaku liściastego(nie papki) i ugotowałam go do miekkości na parze. Wodę odcisnęłam, szpiank dodałam do mięśa. Dodałam równierz 1 jajko i przyprawy-sól, pieprz, nieco vegety jak ktoś lubi. I na tym etapie możesz dodać też nieco bułki tartej tak na oko, by kulki mięsne miały zwartą konsystencję. Gdy już je utoczysz, możesz:1.wykładać na wrzący bulion i gotować na średnim ogniu ok 30 min, potem odsączyć, by obciekły z wody. 2.Obsmażyć na rozgrzanej patelni, po czym przełożyć do sosu pomidorowego i je duśić pod przykryciem na średnim ogniu ok30-40 min do miękkości, co by mięsko surowe ni ebyło. Podawać najlepij z ziemniakami z koperkiem i masłem, na zakąśkę ja dawałam ogórek kiszony. Sos pomidorowy robię zaś w ten sposób, żę przyzmażam pokrojoną w kostkę cebulkę i czosnek, dodaję pieczarki, podsmażam dalej, do tego kilka łyżek koncentratu pomidorowego, pół łyżeczki cukru-podsmażam dalej, w końcu dodaję opcionalnie np. paprykę, nieco włoszczyzny pokrojonej w paski, zalewam wodą lub bulionem i duszę do miękkości warzyw. Na końcu zagęszczam łyżką mąki rozbełtanej w jogurcie naturalnym, wcześniej też przyprawiam odpowiednio. Sos ten jest pyszny, można taki robić do gołąbków i innych potraw, ostanio zalałam nim cannelloni, a co do warzyw w sosie dodaję wg uznania i potrawy, z jaką będę go serwować. A ruchów dziecka raczej nie wyczuwam póki co, bynajmniej sądzę, że będę mieć problem z rozpoznaniem takowych! W weekend zaś zaopatrzyłam się w 3 super bluzeczki ciążowe, na prawdę wygodne, a cenowo wyszło tak jakbym zapłaciła za zwykłe rzeczy nieciążowe, bo była promocja w sklepie.I niestety zauważyłam, że mój biust dalej rośnie, a podobno miał już nie rosnąć od 14 tyg????Tak przeczytałm w jednej gazecie, ale być może się pomylili...Zapewne więć, za jakiś czas szykuje się kolejna wymiana staników
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2011-10-04 o 16:48 |
|
|
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, jestem tutaj nowa i narazie tylko sprawdzam czy wyswietli sie moja wiadomosc bo juz 2 razy do Was pisalam i za kazdym razem mi wcielo w jakis cudowny sposb
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() desia888, witaj. Opowiedz cos o sobie. W ktorym tc jestes, jaks ie czujesz itp ![]()
|
|
#3305 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow, udalo mi sie w koncu
To teraz bede musiala trzeci raz napsiac cos o sobie ![]() No wiec tymczasowo - do grudnia -mieszkam w hiszpanii (torrevieja), jestesmy tutaj z tz dosyc samotni, bez rodziny i przyjaciol. Jest to moja druga ciaza, pierwszy raz rodzilam w 2005 roku, mam synka adasia 6 lat. Termin porodu mam na 17.04. Czuje sie samotna i bardzo sie ciesze ze na Was trafilam |
|
|
|
#3306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Narazie tyle, jak sie to wyswietli to napisze wiecej bo strasznie nudne pisanie kilka razy tego samego ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Teraz to chyba musze napisac prywatna widomosc do Karolci z prosba o dopisanie do listy, o ile dobrze zrozumialam Wasze zasady? |
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś nowa na wizażu, dlatego wiadomości nie pojawiają się od razu, bo są sprawdzane. To tylko kilka wiadomości chyba, więc bądź cierpliwa ![]() I opowiedz coś o sobie
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Desia888 widzę, że jesteśmy sąsiadkami
. Z jakiego regionu Hiszpanii jesteś? .Jeśli wcina Ci wiadomość to napisz ją w notatniku i skopiuj później na wizaż. Nie będziesz musiała pisać kilka razy tego samego
|
|
|
|
#3309 |
|
Wtajemniczenie
|
ojej! To jesli te wszystkie wiadomosci , ktore myslalam ze mi wcielo pokaza sie pozniej to ale bedziecie mialy ze mnie ubaw
No nic, zobaczymy, jesli tak bedzie to przynajmniej bedzie wesolo... |
|
|
|
#3310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie miałabym nawet nic przeciwko, gdyby nie to, że startowałąm z dośc dużym biustem i na serio, 3 rozmiary więcej niż mam jest dla mnie przerażającą wizją
|
|
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelajna, no moja mama też 3 razy zmieniała staniki
. Ja na razie awansowałam z 75C push-up na 80D bez usztywnienia |
|
|
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe, czy biust wróci do rozmiaru po porodzie??? Mojej siostrze wrócił a rodzila 2 razy, ale mojej mamie po kilku ciążach pozostal te 3 rozmiary więszy niż gdy była bezdzietna, co można porównać na zdjęciach(chyba, że to efekt kilku kilogramów, które również pozostały, nie wiem)... Ja póki co z 65E wsokczyłam w 70E, ale te pierwsze to polskie staniki a te co noszę obecnie kupowałam w ie, i widzę, że miseczki większe niż w poslkich odpowiednikach...zresztą, widać po moim biuście, że się powiększył o 1 rozmiar...Więc być może w pl musiałabym nosić miseczkę F??? Push-upów nie lubię noszę wygodne staniczki ale z usztywnieniem bo inaczej sobie niewyobrażam, jak dobrze dobrany stanik to absolutnie nic nie ciśnie i nei uwiera...
|
|
|
|
#3313 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3314 |
|
Wtajemniczenie
|
Mieszkamy w Valencji a konkretnie w Torrevieja, a Ty w jakim miescie?
|
|
|
|
#3315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3316 |
|
Wtajemniczenie
|
Mieszkamy w Valencji a konkretnie w Torrevieja, a Ty w jakim miescie?
|
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Więc trochę daleko od Ciebie .
|
|
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
ewelajna
![]() ![]() bardzo Ci dziekuje wiesz za co![]() sos robisz wybitny, ja tylko podsmazam cebulke, dodaje koncentratu, cukru i zageszczam a Twoj musi byc wyjatkwo dobry musze sprobowacOdnosnie biustu. Moge Ci powiedziec na moim przykladzie. W I ciazy okolo II trumestru zakupilam sobie stanik w triumphie za 60 zl wiec niewiele zaplacilam, ale caly z materialu, bez zadnych usztywnien, bez fiszbin, cudny bo rosl z moim biustem(to byl specjalny stanik ciazowy wlasnie tak zaplanowany zeby nie treba bylo kupowac co chwila nowego) i wiecej stanikow w tamtej ciazy juz nie kupowalam Moge Ci wkleic jego zdjecie bo mam go nadal, czasem po domu zakladam teraz bo nadal pasuje![]() Od razu po porodzie mialam biust bardzo pelny, w zadne staniki sie nie miescilam i nie kupowalam zadnego, tylko mialam najzwyklejsze bawelniane do karmienia odpinane. Dopiero jak juz nie mialam mleczka w piersiach, one doszly do siebie, zakupilam pierwszy stanik taki ktory nosilam naprzemiennie z innym do zajscia w druga ciaze. Niestety o jeden rozmiar zwiekszyl mi sie biust. Bo przed I ciaza mialam r. D a wtedy co biust doszedl do siebie po urodzeniu, musialam zakupic rozmiar E. Ale powiem Ci ze niektore "stare" staniki sprzed I ciazy wchodzily bez problemu, jednak cyc jest inny po porodzie, jest bardziej rozlazly wiec po domu owszem ale na wyjscie gdziekolwiek juz nowe zakladalam. Poza tym jedna piers niestety mam wieksza odrobine po karmieniu. Wieksza jest ta w ktorej mialam wiecej mleka, wiecej z niej odciagalam mleczka. Roznica nie jest bardzo duza, ale jest, ten cyc jeden mi bardziej wylazi zawsze ze stanika jesli stanik jest nieodpowiedni. Wogole po porodzie zadne bardotki nie wchodzily w gre, tylko takie staniki w ktorych jak sie nachyle to nic mi nie wylazi ![]() A teraz w II ciazy, czuje ze te staniczki ktore pasowaly na mnie te nowsze co kupilam po porodzie, sa troche za male, ale to dlatego ze biust jest pelniejszy, jedrniejszy, potem one powroca do mniejszych objetosci. Z tego co wiem, niektorym dziewczynom powracaja do rozmiaru sprzed ciazy a niektorym zmienia sie rozmiar niestety;/ desia witaj
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-04 o 17:36 |
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie domowe krople z wody i soli i nos przetkało mi w każdej płaszczyźnie
. Ale ulga
|
|
|
|
#3320 |
|
Wtajemniczenie
|
No faktycznie szkoda, Wy to chociaz macie jakichs znajomych Polakow, a my to klapa, kompletnie nikogo!
Dzisiaj robie sozniony obiad - lososia z ziemniaczkami i fasolke szparagowa do tego , niestety nie ma w hiszpanii kapusty kiszonej zeby dobra suroweczke zrobic |
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
mi zostal jeden rozmiar wiekszy... ale akurat nie ubolewam nad tym
|
#3322 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc desia
![]() wiecie co ale ja mam przefantastyczna fryzjerke; bylysmy umowione na 15;30, pojechalam do niej do domu, po drodze 2x pomylilam ulice, stoje pod drzwiami i pukam, stukam..nic, w koncu dzwonie i mowie ze pukam do jej drzwi...a ona ze zapomniala do mnie zadzwonic i jutro wyjezdza wiec dzisiaj musi pracowac i moze umowmy sie na 15-tego....to juz ja juz z odrostami 20cm bede do tej pory...co za malpa jedna!!! |
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Desia znam ten ból z kapustą kiszoną. A nie masz gdzieś w pobliżu polskiego sklepu, albo rosyjskiego, ukraińskiego?
No my mamy tu dużo rodziny i znajomych, bo mąż pracuje w firmie polsko-hiszpańskiej. ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- MoniaHan bez komentarza do niej . Nie daj jej zarobić na następny raz. Kij jej w oko!! Idź do innego fryzjera
|
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusia kochana mi poprasowala ubranka, a pod sufit juz podchodzilo
![]() Ja w koncu od rana usiadlam ![]() dzis za to zrobilam trzy prania jeszcze tyle sie uzbieralo ![]() A wiecie ze od piatku ma byc nagle 10 stopni tylko?
|
#3325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
. Niezły spadek temp
|
||
|
|
|
#3326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3327 | ||
|
Raczkowanie
|
ja o tym marzę, no i mój mąż też
![]() Cytat:
ja idę jutro na farbowankoCytat:
|
||
|
|
|
#3328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
....zjadlam sobie z tego wszystkiego cukierka na pocieszenie ....oj na jednym chyba sie nie skonczy ......skonczylo sie cholerka na pieciu cukieraskach
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-04 o 18:09 |
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a samy ciuchy, to mi wylaza, ale glownie te co czekaja grzecznie w goromadkach na sprzedaz ... po ciazy tez bedzie sporo, plus wszystko z czego dzieciaczki beda wyrastac... juz widze ten bajzel ![]()
|
|
#3330 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Dawno nie pisałam ale czytam na bieżąco. Teraz od kilku dni jestem na zwolnieniu, więc postaram się też pisać. Dziś u mnie 12t2 d więc zaczęłam 13 tydzień. Z objawów wciąż te same lekko bolące piersi, mega senność i głodomorra nawet w nocy. Mdłości nie było, nie ma i mam nadzieję nie będzie. ![]() Nie mieszczę się już w żadne spodnie z suwakiem i guzikami i zaczynam myśleć o kupnie typowo ciążowych bo pewnie niedługo już się przydadzą. Co najśmieszniejsze mimo że jem co chwila i wyraźnie urosłam w okolicach brzusznych jak narazie przytyłam tylko 0,5 kg. Niestety piersi nic a nic nie urosły i nadal mam małe B, a tak się cieszyłam że chociaż w ciąży poznam co to seksowny dekolt. ![]() Mi właśnie też. Oprócz tego pryszcza rosnącego na pryszczu to przetłuszczające się i wypadające na potęgę włosy. jak tak dalej pójdzie to nie będzie mi mialo co wypadać po ciąży bo do tego czasu wyłysieję. Mam nadzieję, ze to dziewczynka odbiera mamusi urodę, tym bardziej że dziś byłam w lumpku i nie moglam się powstrzymać przed kupieniem 2 rampersów typowo dziewczęcych po 1 zł. Teraz to już musi być dziewczyna bo inaczej synek będzie chodził w ciuszkach z wróżkami i kwiatkami. ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

no i będziemy mieli córeczkę!
Zła tkanka łączna i tyle. Tak bym chciała chociaż brzuch ochronić
Od zawsze mam na pośladkach i wewnętrznej stronie ud. Smaruje się i łudzę, że uda mi się biust i brzuch uchronić, ale wiem, że tak naprawdę to nie zależy tylko ode mnie i kosmetyków, eh. Czytałam kiedyś wywiad z Dereszowską, że jest największym kompleksem były rozstępy, ale zrobiła jakieś zabiegi laserem i teraz może chodzić w bikini
więc jak coś to może jakaś nadzieja jest na usunięcie...