Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-04, 16:54   #2491
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Od piątku mnie nie było i ledwo Was nadrobiłam W piątek byłam na usg połówkowym u mojego gina a dzisiaj u drugiego gina (pisałam wcześniej, że mój gin standardowo zaleca zrobienie dwóch usg połówkowych u różnych lekarzy. Z Dzidkiem wszystko ok
Już mogę zdradzić, że będzie SYNUŚ
Oczami wyobraźni widzę już jak będzie wyglądał, jaki będzie miał pokój i czym się będzie bawił
Jutro się odezwę, bo dzisiaj to już baaaardzo zmęczona jestem

Dobranoc
Kropeczka gratuluję Synusia
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 17:01   #2492
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Lila to Lilianna i tak już nie bardzo
Moja babcia ma Lidia i mówimy do niej babcia Lila
no wlasnie nie od Liliany, tylko od Lilli
Lilla pelne - zdrobnienie na Lila, Lilka

mysle teraz nad Marylka, bo ma imieniny w dniu, w ktorym dowiedzialam sie o istnieniu Niespodzianki

Hania...no ladnie, ale troszke za popularnie
podoba mi sie Baska, Zuzanka, Zoska i Jagoda, ale juz w jednej i drugiej rodzinie mamy "po jednej"
Blanka tez jest imho takie nawet ciekawe, no ale wczoraj przeciez poznalam mala zrebaczke - Blanke

strasznie ciezko mi wybrac imie dla dziewczynki

Dziewczyny, jak maja/mialy na imie Wasze babcie lub prababcie???

Cytat:
wstydzę się Ewelina
no szalu nie ma, ale to dlatego,ze mi sie kojarzy z moja nielubiana bratowa...brrrrr
ale za to drugim nadrabiasz
ja swojego pelnego tez nie lubie
kojarzy mi sie z zaba
ale zdrobnnione na Malgosia/Malgoska bardzo lubie

Cytat:
Mój Andrew ma na drugie Edek

Edek z krainy kredek - fajnie

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-10-04 o 17:05
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 17:12   #2493
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Moja prababcia miała Wikroria na imie i ja mam tak na drugie(na tym wątku imieniowym już pisałam ), Babcia zaś Sabina i tak mam na 3 imie. Po prababci z drugiej strony ja mam imie Katarzyna a babcia to Marysia tak jak i moja mama i tym to sposobem Moja niunia bedzie Milena Maria

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Pearl jeszcze pytanie do Ciebie. Nie wiesz może kiedy kolejny Dexter?? Hmm...bo ja myślałam że teraz w niedziele miał byc a tu ni

Oj musze sie już do pracy zbierac...wrrr.....
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 17:13   #2494
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Muszę też kiedyś nagrać mojego Synunia w akcji Super to wygląda

Inutil trzymam kciuki za glukozę

Jak Was nadrabiałam z 3 dni, to tak troszkę po łebkach, więc proszę się nie gniewać, jeśli nic nie odpisuję

Wczoraj się troszkę wkurzyłam. Byłam umówiona do gina na 19.30 i myślałam, że spokojnie zdążę dojechać autobusem (Mąż był w pracy i miał prosto z niej jechać). Niestety kierowca miał inne plany i w końcu po 20 minutach czekania pojechałam busikiem. Wysiadłam z busa, chciałam szybko iść, ale Dzidek się wypiął, co uniemożliwiło mi szybkie ruchy Jakoś w końcu dotarłam a tutaj się okazało, że jest spoooore opóźnienie w przyjmowaniu i weszliśmy godzinę później! Denerwuje mnie to strasznie. A najgorsze, że wyszło w poczekalni, że pacjentki (ciężarne) umawiane są co 5-10 minut. No lekka przesada!
Co do samego lekarza, to myślałam, że mój jest małomówny, ale ten to dopiero był mrukiem Dosłownie zrobił usg, spiął mi wydruki i zanim zadałam jakieś pytanie zakończył wizytę słowami "120 zł" Powaliło mnie to Na szczęście się nie dałam i zapytałam go o skurcze nóg i dostałam magnez. Ale jak on tak traktuje swoje pacjentki (bo ja to tylko na usg połówkowe do niego poszłam), to naprawdę dziwne, że poczekalnia była pełna...
W sumie najważniejsze, że z Synusiem wszystko ok Teraz zastanawiamy się nad imieniem
Kropeczka kasa kasa kasa, uda, że przebadał wydrukuje zdjęcie i dowidzenia. Może swoje stałe pacjentki traktuje inaczej, no a że Ty tam byłaś jednorazowo i nie ma z Ciebie stałego dochodu to 5 min 120 zł i nara
Stary 2011-10-04, 17:16   #2495
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:

wstydzę się Ewelina
ejjj... ja mam tak na drugie przecież to normalne imię.
Myślałam,ze może jesteś Eleonora lub Eulalia albo Eugenia...
Mam znajomą, która ma znajomą o imieniu Prakseda

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
.
Mój TŻ to też Andrew ale na drugie ma Dżon

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 17:23   #2496
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
yyy nawet nie wiem co pisać po tak długiej nieobecności...

witajcie Mamusie z powrotem

jestem już w warszawie, z dostępem do internetu i wreszcie mogę pisać wszystko się poprzeciągało, miałam sporo na głowie, jeszcze w weekend zrobiliśmy z tż remont w mieszkaniu i tak się przemęczyłam, że dostałam krwotoków z nosa i skurczy ;/

w końcu będę z Wami, już obiecuję, nigdzie się nie wybieram, muszę zadbać o dzidzię bo ostatnio troszkę za ostro było i się zaczęłam bać, że niedługo urodzę ;/

postaram się Was nadrabiać, tyle, że mam prawie połowę wątku do poczytania.

Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie
Siema rozgość się na nowo
Stary 2011-10-04, 17:23   #2497
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
ejjj... ja mam tak na drugie przecież to normalne imię.
Myślałam,ze może jesteś Eleonora lub Eulalia albo Eugenia...
Mam znajomą, która ma znajomą o imieniu Prakseda

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Ewela jest brzydkie zrozumieć nie mogę 23 lata odkąd żyję dlaczego nie Agata Remek miał być E., Błażej miał być E. i urodziła się E. zwana Agatą

Za nasze Endriu a Dżon to co? Jon? John czy Jan?

Prakseda masakra

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Babcie: Lidia, Izabela, Prababcia: Aniela, a drugiej nie wiem chciałabym także mieć Anielę, ale... właśnie to ALE. Że będą mylić Anielę z Amelią- popularną

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-04, 17:31   #2498
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam.

Nie nadrobię Was, bo nie mam siły przed kompem dzis siedziec.

No to w skrócie.

U lekarza byłam. Przepisała mi luteinę i no spe, duzo odpoczynku i ZERO roweru, no trudno bede sie poruszała piechotą

Jednak,że na przystanek dojechałam rowerem to postanowiłam ostatni raz nim wrócic do domu i co? Jadę sobie juz mam skręcac do domu, a tu mój były szef jedzie, który mnie tak wyrolował. Zła jestem, że mnie widział na tym rowerze, bo w tym odwołaniu tak pisałam, że miałam zagrozona ciąże i wgl, a teraz sobie smigam rowerem. Trudno, ten typ miał czelność mi kiwnąć, no co za człowiek. Odruchowo odmachałam, ale na szczescie chyba tego nie zauważył

Nie wiem czy Wam mówiłam, ale w przyszłym tygodniu mam być w UP , bo mają dla mnie jakąś propozycje.
Zocha wszystkie Ci mówiłyśmy żebyś nie jeździła na tym rowerze szalona kobieto. Żeby mi to było ostatni raz!!!

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Hej, ja wróciłam z glukozy i już po śniadaniu jestem

Nie taki diabeł straszny, chociaż łatwo nie było.

Przy okazji poszłam do swojego gina, wypisał mi receptę na syrop i czopki i kazał jutro zadzwonić powiedzieć czy lepiej. No i powiedziałam o moich notorycznie spuchniętych rękach. Myślałam, że to normalne, bo woda się zbiera czy cuś.. a on, że normalne to jest jak nie puchną i dał mi całą litanię badań do zrobienia. Na szczęście poszłam do niego w przerwie między jednym pobieraniem a kolejnym i od razu pobrali mi na te badania.

jutro mam dzwonić po wyniki kuli mnie dzisiaj 4 razy

:przytulam: zawsze jak jest coś nie tak (nawet gdyby wszyscy lekarze mówili że nie ma co się martwić) to strach będzie. Oby się wchłonęło.

nie oglądam takich filmów

Za to Agatkowy oglądam, super ruszający brzuch. Mój tylko raz zaobserwowałam jak się ruszał
Inutil za dobre wyniki badań.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
:przytulam: zawsze jak jest coś nie tak (nawet gdyby wszyscy lekarze mówili że nie ma co się martwić) to strach będzie. Oby się wchłonęło.
Inutil dzięki
Stary 2011-10-04, 17:32   #2499
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość

ponawiam pytanie drugie, niezauważane
czy ktoś kupuje wózek BEBETTO SOLARIS?? a ja też już mam kombinezon z Tesco, cudny jest
miłego brzuchatki!
Ja nie kupuję, ale dzisiaj dotykałam ten wózek i jeździłam nim po sklepie - super się prowadzi

A co do kombinezonów to są w tesco za 49 zł śliczne

Dzisiaj Pani mi jeszcze poleciła Tako mohican - świetnie się prowadzi 2w1 kosztuje 1259 zł

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 17:33   #2500
MartuNiunia87
Rozeznanie

Po pierwszych wspólnych obradach nas wózkiem wygląda to tak:

Miejsce I - Wózek VERDI MAX 3x3 - kolor nr 6 (czyli ten który jest tam najbardziej pokazany)
Miejsce II - Wózek BABY MERC Q7-X - kolor 18 lub 19 (wg mnie podobny do naszego typu nr I jednak ma chyba lepszy kosz na zakupy )

Rozważane były jeszcze:

Wózek KRASNAL CORAL - kolor nr 4 - tu mnie odstrasza to, że budka jest wspólna dla spacerówki i gondoli no i nie można przenosić gondoli za budkę (nie ma nawet tego uchwytu)
Wózek KRASNAL SATURN - tu mamy problem bo kolory jakoś nie bardzo nam odpowiadają, no i to co niby wygląda jak podnóżek, ale chyba nim nie jest...
Wózek BEBETTO SOLARIS - odpadł z powodu kół - mimo, że pompowane to jednak plastikowe...

No teraz tylko się zdecydować i zamówić... chyba zamówimy jakoś listopad/grudzień żeby załapać się na tegoroczne ceny, no i wolę mieć wcześniej ze względu na fotelik, który będzie potrzebny potem przy wyjściu ze szpitala
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 17:34   #2501
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Ewela jest brzydkie zrozumieć nie mogę 23 lata odkąd żyję dlaczego nie Agata Remek miał być E., Błażej miał być E. i urodziła się E. zwana Agatą

Za nasze Endriu a Dżon to co? Jon? John czy Jan?

Prakseda masakra

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Babcie: Lidia, Izabela, Prababcia: Aniela, a drugiej nie wiem chciałabym także mieć Anielę, ale... właśnie to ALE. Że będą mylić Anielę z Amelią- popularną
Mój Andrzej na drugie ma Jan,
Ja mam baaardzo dobrą kumpele Ewelinę Stanisławę, ona raczej nie będzie tak chętnie używała drugiego imienia jak Ty
Moi dziadkowie to: Czesław i Czesława (ale się dobrali) oraz Czesław i ... Alfreda! (zdrobniale Fredka)

aaaa... mój brat to... Renard Wszyscy przekręcają jego imię na Romuald lub Remigiusz i jeszcze jakoś tam...

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2011-10-04 o 17:36
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-04, 17:41   #2502
agacia_cz
Zadomowienie

moi dziadkowie to Stanisław i Bronisław
babcie: Jadwiga i Anna prababcia ; Salomea

zauroczył mnie ten wózek baby merc
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 17:48   #2503
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Moje babcie miały na imie Helena i Waleria.

Ja za chwile uciekam znowu do łozka, tż ma na chwile wpaść i pojde spac.

Do tego jeszcze sie rozchorowałam, katar mam i kicham.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 18:32   #2504
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hejka a ja wczoraj wam zapomniałam napisać że w carefour sa sliczne kombinezony za 34zł żółte,zielone,niebieskie i różowe
oo... dzięki za info ciekawe czy w moim będą

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
A co myślicie o tym wózku? http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...809207400.html nieźle rozchwytywany jest
To jest nasz typ nr 1
Mogliśmy go kupić używanego za 600 zł, ale jest taka mała różnica w cenie wobec nowego, że szkoda brać po kimś.
No i kolor nie do końca nam odpowiadał

Cytat:
Od piątku mnie nie było i ledwo Was nadrobiłam W piątek byłam na usg połówkowym u mojego gina a dzisiaj u drugiego gina (pisałam wcześniej, że mój gin standardowo zaleca zrobienie dwóch usg połówkowych u różnych lekarzy. Z Dzidkiem wszystko ok
Oczami wyobraźni widzę już jak będzie wyglądał, jaki będzie miał pokój i czym się będzie bawił
Jutro się odezwę, bo dzisiaj to już baaaardzo zmęczona jestem

Dobranoc

Cytat:
Oto moje dziecko jak kopie i pływa sprzed chwili ---> http://www.youtube.com/watch?v=sDWbmmsn5Xg
Supero
Moje też właśnie jakieś przetaczanie wte i wewte robiło

Cytat:
yyy nawet nie wiem co pisać po tak długiej nieobecności...

jestem już w warszawie, z dostępem do internetu i wreszcie mogę pisać wszystko się poprzeciągało, miałam sporo na głowie, jeszcze w weekend zrobiliśmy z tż remont w mieszkaniu i tak się przemęczyłam, że dostałam krwotoków z nosa i skurczy ;/

w końcu będę z Wami, już obiecuję, nigdzie się nie wybieram, muszę zadbać o dzidzię bo ostatnio troszkę za ostro było i się zaczęłam bać, że niedługo urodzę ;/

postaram się Was nadrabiać, tyle, że mam prawie połowę wątku do poczytania.

Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie
Pamiętamy, a jakże

Cytat:
Witam.

No to w skrócie.

U lekarza byłam. Przepisała mi luteinę i no spe, duzo odpoczynku i ZERO roweru, no trudno bede sie poruszała piechotą

Jednak,że na przystanek dojechałam rowerem to postanowiłam ostatni raz nim wrócic do domu i co? Jadę sobie juz mam skręcac do domu, a tu mój były szef jedzie, który mnie tak wyrolował. Zła jestem, że mnie widział na tym rowerze, bo w tym odwołaniu tak pisałam, że miałam zagrozona ciąże i wgl, a teraz sobie smigam rowerem. Trudno, ten typ miał czelność mi kiwnąć, no co za człowiek. Odruchowo odmachałam, ale na szczescie chyba tego nie zauważył

Nie wiem czy Wam mówiłam, ale w przyszłym tygodniu mam być w UP , bo mają dla mnie jakąś propozycje.
Trzymaj się

Cytat:
dobrze mu tak!! niech wie, że z dzieciamkiem nie ma 'to tamto' pewnie chciał wykopać starego, żeby się wziął do roboty
A tak się wziął do roboty, że jeszcze nie wrócił

Cytat:
Myslicie,ze ta luteine i nospe mam brac az sie skoncza opakowania? Lekarz przepisał mi po dwa opakowania luteiny i nospy, a zapomniałam zapytac jak długo je mam brac.

Czy ktoś z Was brał tą luteine? Zauważyłyscie jakies skutki uboczne?
Ja brałam taką mieszankę póki mi się luteina nie skończyła.
Nie kojarzę skutków ubocznych
_________________________ ___
Jestem na czysto postaram się już Was tak nie zaniedbywać, bo potem siedzę i czytam

Jutro jedziemy z mężem do komisu dziecięcego, takiego naj w mieście. Sporo znajomych/rodziny kupiło tam wózki, łóżeczka itp.

Chociaż coś czuję, że i wózek i łóżeczko kupimy ostatecznie nowe

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Dobra, spadam może Mężuś zaraz będzie
do jutra
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 18:35   #2505
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Ledwo weszlam do restauracji a tu juz 3 stoliki na mnie czekaly No nic szybciutko wszystko wydalam i sama tez sobie zjadlam pyszna kanapke. szefow nie ma to moglam wskoczyc na kompa
No jeszcze godzinka.......
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-04, 18:35   #2506
AgaMili
BAN stały

Czesc brzuchatki wieczorowa pora
Poczytalam was, odpisze i uciekam bo mnie naszlo na sprzatanie chalupy -->czasem tak mam
Cytat:
Czesc Mamki.

AgaMili, nie wiem, co za ludzie umieszczaja tak osobiste, prywatne i bolesne przezycia w internecie??? nawet tego nie ogladalam
W glowie mi sie nie miesci
Ja teraz znowu mam problem "wozkowy". Do tej pory tz mial w pompie i nie chcialo mu sie czytac, sprawdzac, wybierac, wiec sama sie tym zajelam, bo w koncu to ja bede czesciej na spacerach. Wybralam juz faworyta, to ten sie raptem zainteresowal i teraz mam tysiac pytan i uwag do... No i pretensje,ze jak to ja sama moglam wybrac, skoro mamy robic wszystko razem i to ma byc wspolna decyzjaI oczywiscie to przeswiadczenie, ze im drozszy,tym lepszy... "Bo jego (nadziani [przyp.autora] ) znajomi maja mutsy, albo mclarceny, albo chicco-sriko i sa zadowoleni, to moze ten jedo to jest jakis szajs?" Ratunku

Dobrze, ze sa nowe Gotowe na wszystko, bo bym zwariowala. Tylko szkoda,ze ostatni sezon :/
No wlasnie moj tz powiedzial to samo i nie chcial tego ogladac... Sama nie wiem dlaczego ludzie to robia.

Moj maz tez chce ze mna wszystko wybierac ale mowi jak kazdy facet ze jeszcze za wczesnie

Tez ogladam Gotowe na Wszystko
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Agamili co ty ogladasz;/ jak to przeczytalam to mi sie slabo zrobilo.
Byl link na youtube obok Agatkowego filmiku i kliknelam
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!

Agatku, nie masz sie czym martwic kazde dziecko rosnie w swoim tempie. A zobaczysz twoj zajaczek nadrobi wszystko

Widze , ze juz wszystkie sie zastanawiacie nad wozkami , a ja jeszcze nawet nie myslalam o tym. Wiem jedno kupujemy sama gondole, bo fotelik juz mamy

Co robicie dzis na obiad? U mnie zeberka pieczone w rekawie, ziemniaczki i grzybki w occie do tego

A na deser ciacho 3bit
Mniaaaam
Cytat:
Mój dzieciak to chyba będzie nadpobudliwy po matce bo znów łazikuje i przemeblowanie se robi
Moj to samo, w brzuchu robi dyskoteke
Cytat:
aaa...i my nie chcemy drugiego imienia
nie podoba mi sie taka tradycja
tylko utrudnia zycie np w dokumentach itd
My tez nie dajemy drugiego imienia. Milenka tez nie ma
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 18:42   #2507
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Moje też właśnie jakieś przetaczanie wte i wewte robiło
na bank przemeblowanie robią sobie żebyśmy się nie zdziwiły po porodzie, że nasze narządy zmieniły miejsca
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
A tak się wziął do roboty, że jeszcze nie wrócił
spoko spoko, dzieciak pokaże na co go stać Niech tż szykuje du.e i się dobrze nadstawi
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Moj to samo, w brzuchu robi dyskoteke
ja to czasami mam dość ale moje prośby i groźby nic nie dają za 2 miesiące nie będzie taki skoczny jak zbraknie miejsca do szaleństw

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-04 o 18:43
Stary 2011-10-04, 18:47   #2508
renata:)
Zadomowienie

ja już po inaguracji, wynudziłam się na wykładzie jak mops i sie dowiedziałam że na roku jesteśmy we2 tylko ja i jakaś dziewczyna:hahaha :szaleństwo! dziwne że otworzyli kierunek....a jutro pierwsze zajęcia

Cytat:

Zosia to leż i odpoczywaj oby ci te bóle szybko minęły

Cytat:
Czesc Mamki.

Oczywiscie dopiero wstalam, wiec na glukoze chyba juz troche za pozno...

Ja teraz znowu mam problem "wozkowy". Do tej pory tz mial w pompie i nie chcialo mu sie czytac, sprawdzac, wybierac, wiec sama sie tym zajelam, bo w koncu to ja bede czesciej na spacerach. Wybralam juz faworyta, to ten sie raptem zainteresowal i teraz mam tysiac pytan i uwag do... No i pretensje,ze jak to ja sama moglam wybrac, skoro mamy robic wszystko razem i to ma byc wspolna decyzjaI oczywiscie to przeswiadczenie, ze im drozszy,tym lepszy... "Bo jego (nadziani [przyp.autora] ) znajomi maja mutsy, albo mclarceny, albo chicco-sriko i sa zadowoleni, to moze ten jedo to jest jakis szajs?" Ratunku

Dobrze, ze sa nowe Gotowe na wszystko, bo bym zwariowala. Tylko szkoda,ze ostatni sezon :/
na glukoze to rzeczywiście późnawo
ja miałam wczoraj rozmowe z małżem dokładnie odwrotną że na wszystko się zgadza co ja powiem a później ędzie marudził i że ma się włączyć w poszukiwania i czytanie. podziałało dzisiaj juz patrzył i czytał i szukał póki co zostaje maxi cosi mura4
Cytat:
nie kuś bo ja ostatnio mam chętkę na słodkie
jejku ja też!! ciachooooo!!!!!
Cytat:

tylko raz? myslałam, że u każdej tak się rusza codziennie a może to zasługa tego, że jeszcze nie mam brzuszka dużego i napiętego u mnie malec tak się rusza kilka razy dziennie, czasem idzie zwariować i każę się dzieciakowi uspokoić
mi tez mała rusza codziennie brzusiemchociaż mam łożysko z przodu musi być siłaczka jakaś z niej

Cytat:
aaa...i my nie chcemy drugiego imienia
nie podoba mi sie taka tradycja
tylko utrudnia zycie np w dokumentach itd
u nas będzie drugie imię bo u nas tradycja że po rodzicach maluch dostajebędzie Liliana Renata
Cytat:
Myslicie,ze ta luteine i nospe mam brac az sie skoncza opakowania? Lekarz przepisał mi po dwa opakowania luteiny i nospy, a zapomniałam zapytac jak długo je mam brac.

Czy ktoś z Was brał tą luteine? Zauważyłyscie jakies skutki uboczne?
co do brania to nie wiem ochana najlepiej zadzwona skutki uboczne to zatrzymuje wode w organizmie no i się troszkę tyje(u mnie tego nie zaobserwowałam ale podobno tak jest)
Cytat:

mysle teraz nad Marylka, bo ma imieniny w dniu, w ktorym dowiedzialam sie o istnieniu Niespodzianki

Hania...no ladnie, ale troszke za popularnie
podoba mi sie Baska, Zuzanka, Zoska i Jagoda, ale juz w jednej i drugiej rodzinie mamy "po jednej"
Blanka tez jest imho takie nawet ciekawe, no ale wczoraj przeciez poznalam mala zrebaczke - Blanke

strasznie ciezko mi wybrac imie dla dziewczynki

co wam się nie podoba w Lilianie?chcecie z
moja jedna babcia Elżbieta druga Wanda, prababcia jedna Leokadia(Lodzia) druga Magdalenia a trzeciej i czwarte nie pamietam

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 18:50   #2509
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
n
moje prababcie to: Emilia, Róża, Maria, Rozalia
babcie: Łucja i Maria

prababcie Tż: Irena, Marianna, Monika, Helena
babcie: Kazimiera, Anna
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 18:58   #2510
agawoo
Zakorzenienie

Hejka
My już po pizzy i spacerku, ja się wykąpałam i wlazłam do łóżeczka

Cytat:
ehh ja właśnie od lat nie chodzę na grzyby, bo nie mam z kim , a jak było z kim to nie było kiedy na grzybkach się znam i lubiłam zbierac z moją mamą jak było jeszcze fajne czasy... Nie wiem jakie dobre są w occie ze sklepu może któraś poleci??

agawo bym se zjadła pizze z oliwkami, pieczarkami i boczkiem
Agatek, my jedliśmy bez oliwek, ale była pyyyyyszna

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

udane były...mama kupiła sukienę, buty, szal nawet taniutko bo za sukienkę dała 85zł tylko nie jest jaka super wytworna-raczej skromna ale własnie o taką chodziło

[...]

oo macie rację obywatelko
Neska, super, że łowy udane Ja zawsze uważam zakupy za udane jak mi się uda kupić tanio coś fajnego
I dziękuję za przyznanie racji

Cytat:
wyslalam mu dobre opinie o Jedo i niech czyta
zreszta to moi rodzice beda kupowac wozek, wiec moze sobie pogadac
dam mu cos innego do wybrania, np...hm...no wlasciwie to nie wiem co, przeciez on sie zna

chociaz wyczytalam teraz (wszystko przez tzta!!!), ze w Jedo Fyn kola lubia zardzewiec
Pearl, pewnie w każdym wózku coś jest nie tak Ale jeśli przeważają opinie pozytywne, to moim zdaniem warto A koła lubią rdzewieć?? Może ktoś o nie nie dbał, każdy metal trzeba raz czasem zakonserwować , a przy 4 kółeczkach to chyba niewielki wysiłek?

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

agawoo kiedy Ty w końcu trochę przystopujesz ??

Chyba za jakieś 2,5 tygodnia

Cytat:

wstydzę się Ewelina

[/LEFT]
no kto da radę jak nie my? trza dać, u mnie już lepiej, ale pierwsze kilka godzin jest masakryczne

czy ja wiem czy utrudnia ja uwielbiam podawać swoje drugie imię!! kocham je!! w kościele mówiłam dwoma imionami :"Ja E. Agata biorę ciebie za siebie..." bo jestem przyzwyczajona do drugiego... pewnie co niektórzy byli zdziwieni...

Agatek, no normalnie myślałam, że my imienniczki (i nasi TZci też) a ty mi tu takie numery?? A nic dziwnego, że lubisz drugie imię podawać, bo ładne

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 19:07   #2511
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnio????
Ja dziennie jak nie zjem przynajmniej raz slodkiego, to wpadam w szal

wyslalam mu dobre opinie o Jedo i niech czyta
zreszta to moi rodzice beda kupowac wozek, wiec moze sobie pogadac
dam mu cos innego do wybrania, np...hm...no wlasciwie to nie wiem co, przeciez on sie zna

chociaz wyczytalam teraz (wszystko przez tzta!!!), ze w Jedo Fyn kola lubia zardzewiec

mniaaaaaaaaaaaaaaaaaammmm
pizzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Agatku, jak beda jajcochy, to bedzie Jasiek
Jak bedzie pipka, to ... lipka bo nie mozemy sie zdecydowac
Na razie chyba Lilla lub Hanka, ale zadnego nie jestem tak pewna jak Jaska
Nie ma ladnych dziewczecych imion. Jak sa, to sa zbyt popularne i przez to nudne
Pearpearl też bym chciała mieć małego Jasia i nawet byłoby to imię po moim dziadziusiu ukochanym, ale z naszym nazwiskiem to byłby "statystyczny" Jan K więc odpada.
Stary 2011-10-04, 19:09   #2512
zoskasamoska
Wtajemniczenie

renata mi sie podoba imie Liliana i tak chcielibysmy nazwac córke, ale sąsiad tak na swoją kozę woła (mieszkam na wsi:P)

renata pytam o skutki uboczne, bo kiedys mialam lekką depresję i nie chciałabym żeby luteina ją teraz na nowo pogłebiła, a ponoć takie cos moze sie zdarzyc
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 19:10   #2513
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Moje obie prababcie miały na imię Maria Babcia Zdzisława

Cytat:

A mój Andrew ma na drugie Greg

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 19:11   #2514
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
nęły.

Ja staram się jeść z umiarem. Moja siostra w ciąży jadła dość dużo nabiału. Prawie codziennie i w ostateczność jej córeczka miała skazę białkową i nie mogła być karmiona z piersi tylko specjalne mleko z apteki. Lekarz powiedział ze to z tej właśnie dużej ilości nabiału który spożywała.
tego właśnie się obawiam... Boję się, ze przesadzam z tym mlekiem. Nie chciałabym Małej zaszkodzić

A co to znaczy jesz z umiarem?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 19:14   #2515
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:

wstydzę się Ewelina
imię masz fajne jak dla mnie
Cytat:

Dziewczyny, jak maja/mialy na imie Wasze babcie lub prababcie??
A mi się właśnie Lilianna podoba to był jeden z dwóch naszych typów dla dziewczynki.

A babcie: Teresa, Felicja, Halina, Aniela (bardzo podoba mi się to imię, ale to babcia tż -> a nie chcemy po babciach nazywać dzieci)
Cytat:
Mi się Aniela podoba (pisałam wyżej) i skrót Nela
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
...
co wam się nie podoba w Lilianie?chcecie z
no, chcecie?
Stary 2011-10-04, 19:18   #2516
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
no szalu nie ma, ale to dlatego,ze mi sie kojarzy z moja nielubiana bratowa...brrrrr
ale za to drugim nadrabiasz
ja swojego pelnego tez nie lubie
kojarzy mi sie z zaba
ale zdrobnnione na Malgosia/Malgoska bardzo lubie
Ożesz Ty!!! a masz za tą żabę! Toż to takie piękne imię
Stary 2011-10-04, 19:22   #2517
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Agatek, my jedliśmy bez oliwek, ale była pyyyyyszna
ja się tak napaliłam, że wzięłam szwagra i robiliśmy pizze domową (ciasto kupne) no i były w roli głównej: oliwki papryka, ser, kiełbaska, cebula i... CZOSNEK 4 ząbki...

Cytat:
Agatek, no normalnie myślałam, że my imienniczki (i nasi TZci też) a ty mi tu takie numery?? A nic dziwnego, że lubisz drugie imię podawać, bo ładne
no niestety uwielbiam moje drugie- pierwsze imię a ksiądz normalnie się zgodził, że mogę mówić 2 imionami jak mi będzie 'lepiej' bo mi Ewela przez gardło nie przechodzi...

w pzu wczoraj z mężem (poszłam ubezpieczyc moje autko, a dodatkowo pani zajęła się moim mężem i jego emeryturą i przepisała go na 'zlota jesien' zamiast comersialunion i on mówi swoje drugie imie, a potem pani pyta się o żonę i pisze Ewelina a ja za chwilę z podnieceniem dopowiadam "AGATA" a ona: "nie potrzeba pani drugiego imienia"

Stary 2011-10-04, 19:35   #2518
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl
n

Moja Babcia miała na imię Gertruda a druga Konstantyna
Prababcie to była Joanna i Waleska
Babcie TŻta to Marta i Leokadia - prababcie nie wiem

Wgl z babcią TŻta to jest dobra akcja bo nazywam się teraz tak samo jak ona (to samo nazwisko i imię) i póki mieszkaliśmy u mojej mamy to mieszkaliśmy też klatkę obok taty i babci TŻa - listonosz miał co rusz to problem - to samo imię i nazwisko, ulica tylko nr klatki i domu inny :P

Właśnie tak to się zastanawiam z tym CC..., bo moja mama to mnie namawia, żebym nie rodziła 2raz normalnie bo, że może mi się coś stać itd...
tzn. muszę mieć konsultacje u chirurga bo jestem po operacji tzw. fissura ani (już na nich byłam i stwierdził, że nie ma przeciwwskazań po porodu naturalnego bo skoro miałam operację to znaczy, że mnie wyleczyli)
po 2 u ortopedy od urodzenia mam wadę kręgosłupa, nie jakaś tragedia, ale jest... jak urodziłam 1 syna to mi lekarka powiedziała, że generalnie to chodzi o to, że przy mojej wadzie bardziej się cierpi podczas porodu z powodu gorszych bóli krzyżowych (skoro raz to już przeszłam i dało rade to teraz też dam)
po 3 u okulisty, ale mam małą wadę i noszę okulary tylko "do patrzenia daleko" więc myślę, że też problemu nie będzie...
po 4 u neurologa, brałam tabletki jakiś czas temu z powodu silnych bóli głowy, których nie mógł nikt wyjaśnić, dopiero na EEG coś tam wyszło o jakiś falach mózgowych, ale w sumie mi to przeszło poza tym nie sądzę by miało to związek z porodem...

A ja bym chyba jednak wolała poród naturalny, mówcie co chcecie ale CC to jest jednak operacja i ingerencja chirurgiczna, no chyba, że będą do tego wskazania (duże dziecko, czy ułożenie nie prawidłowe) to wiadomo.... eh...
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 19:40   #2519
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
A mój Andrew ma na drugie Greg
A mój Andrew Edek, normalnie ekstra imiona
A na bierzmowanie wziął sobie chyba
Jan Jachu Ja mam ANIELA

http://w933.wrzuta.pl/audio/4N0KWLD8...teledyski.info

Stary 2011-10-04, 19:45   #2520
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
gratuluję
Cytat:

Oto moje dziecko jak kopie i pływa sprzed chwili ---> http://www.youtube.com/watch?v=sDWbmmsn5Xg
nieźle, mój też tak wykopuje - czasem jeszcze mocniej ale póki kopie w brzuch a nie po nerach czy innych narządach to to jest sweet

Cytat:

no wreszcie, ale cię nie było dłuuuugo
Cytat:
Witam.

No to w skrócie.

to odpoczywaj, na rower nie wskakuj, i nie denerwuj się

Cytat:

najdroższy nie zawsze znaczy najlepszy ważne jest to co ty uważasz, jaki model ci się podoba i jaki spełnia twoje oczekiwania. To ty częsciej będziesz go uzywać niż tż więc tobie bardziej ma się podobać
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
U mnie rano dziś masakra ,nie zdążyłam nic ,zjeść ani sie napisć i wymiotowałam 4 razy ,ale zjadłam później tosty z opiekacza wypiłam troszkę wody i mi przeszło.Inutil a jakie czopki dostałaś,torecan bo mi on jak go brałam wcześniej średnio pomagał ,a raczej wcale bo i tak wymiotowałam dalej.Jak mamuski kupiłyście ten kombinezon 62 to chyba swój wymienie ,zeby dziecko mi sie w nim nie utopiło.Ten wózek baby merc bardzo fajny, mi się zpecjalnie wózki tego typu nie podobaja ,ale ten wyjatkowo tak.
biedulka

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość

A na deser ciacho 3bit
mniam mniam uwielbiam ciacha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości