|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
za daniem kwiatow tez jestem jak najbardziej za.
Po porodzie moj tez pojechal do mojej gin i wreczyl jej w koszu bukiet kwiatow taki duzy ze nie byl w stanie go objac...nie chcielismy jej dawac nic "szczegolnego" wiec tak zostalo jej podziekowac i tak bylo. Tylko i wylacznie w ramach wdziecznosci.
|
|
#3752 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Bahamadia ... przepraszam, nie wiedziałam
Kurcze dziewczyny nabawiłam się w ciąży hemoroidów. Dobrze, że za 30 minut mam wizytę, bo nawet nie wiem co mogę na to brać. Ogólnie mój organizm mnie przeraża... do tej pory były zaparcia, a od 2 tygodni, praktycznie mam biegunki, albo takie luźne stolce i to juz maks. 1 godzinę po jedzeniu. Już nic z tego nie rozumiem ![]() Zbieram się do gin., trzymajcie kciuki ... Właśnie mąż dzwonił, że dopiero wyjeżdza z pracy. Nie mógł wcześniej wyjść, bo przeprowadzał rozmowę rekrutacyjną. Nie ma szans by w 45 minut pokonał 120 km Mam nadzieję, że troszkę wcześniej będzie wracał jak malutka się urodzi, bo inaczej to ona tatusia prawie wogóle nie będzie widywać
|
#3753 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorkiem
Jakoś dzisiaj miałam taki dzień totalnego lenia. Siadłam teraz z herbatką i nadrobiłam ![]() Sozaa - gratuluję udanych zakupów Darusia - mebelki przesłodkie Truscafka - współczuję nocnych przebjów. Dobrze, że już lepiej się czuejsz No i super, że kontrola ok.Elf - ja mam jedną paczkę Pamprers New Born i jak będą dobre dla dzidzi to tż dokupi więcej A apetyt mam masakrycznie duży, z dnia na dzień chyba coraz większy...Bahamadia - ja mam na szczęście problem z położną z głowy, bo moja ciocia jest położna i będzie mi towarzyszyć ![]() Marejta - moje gratulacjeMoja córeczka dzisiaj cały dzień szaleje, jakoś mało śpi i co raz przeciąga się i rozpycha w brzuszku
|
|
|
|
#3754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
|
|
|
#3756 |
|
Raczkowanie
|
ja po wizycie
szyjka mocno zwarta dostałam żelazo... ale wiecie co wypatrzyłam , że mam liczne szczawiany wapnia w moczu ale reszta wyników idealna. Ginka nic nie powiedziała na to wiec chyba ok aaa i mam liczyć ruchy... jakby coś mnie niepokoiło to dzwonić ale moja sie rusza 24 na dbe wiec latwo wyczuwam kiedy nic sie nie dzieje. Zreszta potrafie ją sama obudzić seriooo... wołam do niej : Alusiaaaa wstawaj i poglaskam po brzuchu i zawsze za kilka chwil sie budzi możliwe ze mnie rozumie po swojemu? i chce sie przywitac hehe---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- eee nie ;] chyba mi sie wydaje że to boli... ja na szczescie mam luźną kupkę. z wyproznianiem nie ma problemu
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
Szczawiany mogłaś mieć z jakiegoś jedzenia, jabłka czy buraczki dzień wcześnie, nie pamiętam co jeszcze, ale powodują wytrącanie się tych kryształków
|
|
|
|
#3758 |
|
Rozeznanie
|
Nie kochana nic się nie martw w UK ostatnie usg jest między 22-23 tyg ciąży no i mierzą później brzuch żeby wiedzieć czy dziecko rośnie czy nie i na podstawie Twojego BMI rysują wykres i na ten wykres nanoszą pomiary brzucha i wtedy mniej więcej wiadomo jakie duze jest dziecko. To wygląda mniej więcej tak:
|
#3759 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekam na tż i już mnie skręca...bo mamy pojechać do McDonald'a
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3762 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorkiem
![]() podczytuje Was od południa ale jakoś nie mam co pisać.........przeziębien ie znowu mnie zaczeło atakować to napoiłam sie syropkiem i leżałam..............podr ażnienie jakieś na kaśce dostałam nie wiem z czego czy przez to, że troszke zarosłam czy tym razem kupiłam inne wkładki nie wiem ale aż mi sie takie ranki zaczeły robić kupiłam dzisiaj to coś na C... posmarowałam narazie tylko raz ale już czuje, że jest lepiej nie wiem co za cholerstwo na koniec sie mi przywlekło wogóle ta końcówka dla mnie nie jest za kolorowa co chwila jak nie urok to sraczka ide Barwy oglądać, później Miłość i kąpciu i czekanie na tż aż z pracy wróci a jutro rano na badania....jak ja nienawidze tego sikania do kubeczka---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- ostatnio mój synus bardzo często ma czkawke wcześniej miał żadko a teraz kilka razy na dzień ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- 31 dni do porodu równiutki miesiąc
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O proszę, jaki ten świat mały. Nawet na forum można spotkać "sąsiadki" ![]() Co do Oławy, też słyszałam dobre opinie. Sąsiadka rodziła tam 2 tyg temu i inne trochę wcześniej i były zadowolone Ja poza ich opiniami nic nie wiem na temat tego szpitala, więc zdecydowałam się na Wrocław ![]() Nic się nie stało dziewczyny, skąd mogłyście wiedzieć. ![]() Ach co do niezdrowej żywności, już dzisiaj sobie tak myślłam, że pod koniec tyg muszę wyciągnąć tz na kolację do KFC bo przez całą ciążę zjadłam tylko bismarta z mini twisterem, a teraz mam straszną ochotę na normalny zestaw mniammmmm Do Maca mamy 5km, ale coś mnie nie ciągnie (dzięki Bogu) 3mam kciuki za wizytę ![]() Mój bąbel dzisiaj też jest aż za aktywny, ale ja się cieszę. Jak czuję, jak się rusza od razu mi lepiej
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-10-04 o 20:50 |
|
|
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
a nie wiesz czy one miały wybraną położną?
bo ja to już myśle żeby nie brać położnej ale wsiąść poród rodzinny ,żeby mąż był ze mną,a to koszt 100-150 zł
|
#3765 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
cały dzień was podczytywałam, ale nie maiłam weny pisać. Ja nie biorę położnej, chodziłam na SR do szpitala gdzie chce rodzic i z doświadczeń TŻ sióstr też w tym szpitalu nie ma takiej potrzeby. Właśnie wróciłam z wizyty. Podglądaliśmy naszą Helunię, leży główką w dół, jest duża bo niecałe 2,5 kg i jest spora jak na 33t +1. Wszystko z nią ok, ssała sobie paluszki, ćwiczyła oddychanie. Ja mam tylko powtórzyć badanie moczu z posiewem bo coś tam się ginkowi nie podobało i na następny raz wymaz z odbytu. |
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedziałam, że rodzinny jest za tyle ![]() Nic nie wiem o szczegółach, ale jutro jak którąś spotkam, to zapytam i Ci napiszę, ok? |
|
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Fallen za porody rodzinne sie juz nie placi, chyba ze w szpitalu licza, ze pacjentka jeszcze o tym nie wie i zaplaci, ale przepisy sie pozmienialy na wiosne i jest to standard, za ktory nie trzeba doplacac.
|
|
|
|
#3768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wg nowych przepisów poród rodzinny POWINIEN być bezpłatny... dopytaj jeszcze,bo pobieranie opłat jest niezgodne z prawem
|
|
|
|
|
#3769 |
|
Rozeznanie
|
Wizyta polega głównie na wywiadzie, oprócz niego położna mierzy ciśnienie, słucha tętna dziecka, właśnie od 28 tygodnia mierzy brzuch, papierkami lakmusowymi sprawdza siuśki no i 3 razy podczas całej ciąży waży i 3 razy pobiera krew - pierwszy raz no to grupa, choroby różne i żelazo a za drugim i trzecim razem żelazo i przeciwciała. Połozne sa tak przeszkolone, że uciskajac brzuch poznaja położenie dziecka i stad wiem że moja mała jest juz główką w dół ale jeszcze nie w kanale, gdzie ma raczki, gdzie nózki. Wiem ze bardzo ubogie są te wizyty w porównaniu z Pl ale juz się przyzwyczailam i mi jakos to wystarcza.
Do wcześniejszego posta nie dołączyło mi zdjęcia tego wykresu na który nanosi się pomiar wię dodaję jeszcze raz:
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
my 2 stowki placilismy z Oliwia a teraz tak jak piszecie juz sie u nas nie placi.
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, ale mnie przymuliło. Mój lekarz mówił mi na ost wizycie, że istnije coś takiego teraz jak osoba towarzysząca przy porodzie. Można sobie zażyczyć przy poodzie, męża, lekarza prowadzącego bądż własnie położną. Dlatego zaskoczyła mnie babka co mi mówiła że w danym szpitalu trzeba zapłaci, jutro będę jeszcze raz dzwonić ![]() Zaczął się Przepis na życie ... ![]() Tekst Pani ginekolog mnie zabił, jak dzwoniła do Poli. "Czy jak mężczyzna nie wraca na noc do domu, to znaczy, że nie kocha..." A właśie mój tz śpi dzisiaj we Wrocku u mojej mamy Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-10-04 o 21:40 |
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie pochlałam z tezetem bo jest kretynem!wrrrrrrrrrrrrr
podzielam zdanie POLI- FACECI SA BEZNADZIEJNI, NA DRZEWO Z NIMI!!!!
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
hihih no tak czasmi jest, my jesteśmy akurat po tych "cichych dnach" ale jak jest dobrze to u nas przynajmniej jest cisza przed burzą
![]() Faceci: INNA RASA
|
|
|
|
#3774 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i troche zazdroszcze, bo obrona to taki fajny moement, ja moja wspominam z ogromnym sentymentem!!!Cytat:
![]() Ja_dalia i Darusia, przestraszylyscie mnie iloscia ciuszkow, chyba musze jeszcze troche dokupic. Potrzebuje jeszcze troche body z krotkim rekawem i moze paczke pajacykow..... Padam na twarz, robilam lazanie i myslalam ze nie ustoje. Jak tylka wpakowalam ja do piekarnika to zawolalam Tz zeby pozmywal naczynia a sama usiadlam sobie pod prysznicem. Teraz ojadam sie lodami Tiramisu ![]() Dzis miedzynarodowy dzien zwierzat, moje kotuchy dostaly przysmaki..... nie do konca zasluzyly ostatnio, ale niech im bedzie! Ide spac, dobranoc! |
||
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
JA WIEM ZE SIE CZEPIAM
aleeeeeeee: a_ tez mam swoje potrzeby!!!!!!!!! do cholery!!!!!! b_czemu on czasami tak wolno lapie???????????????????? ??? zabije go chyba!
|
|
#3776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez sie pocielam z tym glupkiem .... jednego jestem pewna- nie bede miec depresji poporodowej tylko PRZEDPORODOWA!!! ![]() Podczytuje caly dzien, weny do pisania mi brak. Poszlam na miasto sama,ale musialama dzwonic po Tżta bo cholerne nogi mi spuchly mocno, ze isc sie nie dalo ( a pozniej sie z nim sklocilam....). Teraz mi sie odzywa stara kontuzja i noge chyba sobie utne, aby mi ulzylo! Uwielbiam przepis na zycie, ale dzis juz nie bede czekac na kolejny odcinek online, tylko sobie jutro obejrze.
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia
To tylko faceci, nie oczekuj od niego czegoś ponad... Faceci są PROŚCI, trzeba im stawiać sprawę jasno. Nie rozumieją żadnych subtelnych, pośrednich próśb. To nie działa. |
|
|
|
#3778 |
|
Zadomowienie
|
Twoj przynajmniej lapie, wolno bo wolno ale tak.... a moj kretyn nie!!!!!!
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie kiedys lapal szybciej, baaaa ja nic nie mowilam a on juz wiedzial o co mi chodzi itd a teraz chyba sie cofnal do lat żłobkowych z rozumem....
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się położyć.
Miłej nocki życzę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

... Właśnie mąż dzwonił, że dopiero wyjeżdza z pracy. Nie mógł wcześniej wyjść, bo przeprowadzał rozmowę rekrutacyjną. Nie ma szans by w 45 minut pokonał 120 km
moje gratulacje
za wizytę
aaa i mam liczyć ruchy... jakby coś mnie niepokoiło to dzwonić
i chce sie przywitac hehe

ide Barwy oglądać, później Miłość i kąpciu i czekanie na tż aż z pracy wróci a jutro rano na badania....jak ja nienawidze tego sikania do kubeczka