|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
![]() ![]() U nas nocka średnio na jeża, bywały lepsze My mamy taką matę piankową, jakoś Anastazja nie myśli żeby ją gryźć, bawi się na niej, ale odkąd zaczęła raczkować to mata by musiała być na całym pokoju ![]() Ja na zimę do spacerówki to mam tylko ochraniacz na nóżki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | |
Rozeznanie
|
ile wy dziennie uczylyscie siadac maluchy ze one juz siedza?? i jak to robilyscie?
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
Wtajemniczenie
|
hej
ptysza super ze u was dobrze ![]() ![]() wygladacie pieknie!!!! ![]() Cytat:
nie wolno dzieci uczyć siedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Zadomowienie
|
Natka a co to za ochraniacz? ja właśnie zastanawiam się nad kupnem jakiegoś śpiworku bo boję się, że jak będzie kilka stopni na minusie to małej będzie zimno.
Gosiu ja Ci nie pomogę bo moja mała jak na razie nie ma zamiaru siadać, jedyne co to obraca się. Siedzi ale tylko u nas na kolanach lub w spacerówce przypięta pasami.
#3065 |
Rozeznanie
|
on chce siedziec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Wtajemniczenie
|
to znaczy że jest jeszcze za słaby na samodzielne siedzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Rozeznanie
|
aha. Dziekuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3068 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() fotelik Alan dostał od chrzestnego ale ja go wybierałam i kosztował 750zł z przesyłką ![]() Mój mały oczywiście pobudki w nocy jak zwykle. O 23, 2 i 6:30 a wstaliśmy o 9;00. W nocy się popłakał bardzo bo chciałam żeby spał u siebie w łóżeczku dalej no i dostał takiego kataru przez to, że aż ciężko mu się oddychało a ja nie mogłam zasnąć bo się martwiłam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak zaczyna się ćwiczyć czworakowanie? Moja jak lezy na brzuszku to podnosi tulów na calych dloniach, potrafi tez zgiac kolanka i uniesc brzuszek i pupę, ale nie łączy tych 2 czynnosci. Jak lezy to obraca sie wokol wlasnej osi i pełza trochę, ale nie czworakuje. Zastanawialam sie czy moge pomóc jej i np. jak lezy uniesc jej brzuszek i klatkę piersiową żeby ona sama ruszała konczynami. Cytat:
Jejku alarm p.pozarowy wlaczyl sie, a moja Lilyy spi, albo spala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moj dokladnie tak samo ma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zakorzenienie
|
Idalia prawie cały dzień spędza na brzuchu
![]()
#3072 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
samodzielnie to podnosi cały tułów na rączkach, albo dupkę podnosi i staje na kolankach ale wtedy głowa na ziemi zostaje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | |||||
Zakorzenienie
|
HEJ
![]() ![]() chyba mu znów zęby idą bo ulewa, marudzi i slini się okropnie.. wczorajszy masaż był ekstra ![]() ![]() KOCHANE DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZENIA Z OKAZJI ROCZNICY I OLI DZIĘKUJE ZA ŻYCZENIA Z OKAZJI PÓŁ ROCZKU ![]() ![]() ![]() Kwartalinka no mamy szczęśliwą trójkę hehe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- jeszcze raz dziękujemy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() superaśna sprawa ![]() a byłam na tym: http://www.parkwodny.wroc.pl/ceremonie-wellness Ceremonia Ayurveda Abhyanga super chłopak rośnie ![]() biedny z tą chorobą Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3074 | ||||||||
Raczkowanie
|
hej. od wczoraj staram sie odpisywac, ale brak czasu,
w koncu wyleczyłam cycocha ![]() ![]() spóźnione gratulacje skonczonych miesięcy dla Igorka, Oliwierka, Fabianka, Lenki, Majeczki i Leosia ![]() ![]() Eirene zazdroszczę prezentu od tż, fajnie to sobie wymyslił, ale sie na pewno zrelaksowałas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
współczuję nocki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podobno te z BabyOno sie bardzo kruszą i moze te dziecko moze połknąć ![]() Cytat:
![]() ja mam taki śpiworek na nózki, on był dodatkiem do wózka wiec nie kupowałam specjalnie, fajny jest bo ma nawet kapturek na głowkę Cytat:
super ze z Emilką lepiej, ![]() ![]() dzieki za rady, na pewno wykorzystam Cytat:
gratulacje pierwszego ząbka ![]() ![]() Cytat:
![]() na razie zaczęłam wczoraj podawac kaszę manną, za Twoją radą tzn. wg Twojego przepisu ![]() a u nas nocka nawet ok, pobudki 2 w nocy, ale za to ile pospalismy..obudziłam sie o 9.30 ![]() ![]()
15.IV.11r. ![]() Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-10-04 o 14:58 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Raczkowanie
|
Hej
wpadłam się tylko przywitać ![]() właśnie wróciłam z Łucją z przychodni bo chciałam ją zważyć, wyszło 7770 g więc jest ok ![]() chociaż moje ręce myślały, że waży już powyżej 8 kg ![]() wszystkiego najlepszego życzymy dziś Fabiankowi z okazji ukończenia 7 miesięcy ![]() a teraz poczytam co popisałyście wcześniej
![]() |
#3076 |
Zakorzenienie
|
ptysza piękne jesteście
![]() ![]() ![]() No ja staram się Leosiowi mówić często, że go kocham i jest cały cały obcałowywany ciągle ![]() ![]() kampasiula Tymek jest rozkoszny ![]() ![]() agaga ale dorośle Twoje dziecko wygląda. Piękne oczy ma ![]() Montii nie pamiętam czy życzyłam, ale na wszelki wypadek wszystkiego najlepszego dla Fabianka ![]() kasiuni_a z tym rozszerzaniem to ja szłam wg. tego co na słoiczkach ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zadomowienie
|
też mam do x-landera taki fajny śpiworek na zimę. Mała będzie opatulona z wszystkich stron także mrozy nam nie straszne
![]() tzn, jeszcze straszne bo nie mamy kurtki ani kombinezonu, ani nawet czapki ![]()
#3078 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po 5 mies zaczęłam gotować zupkę -marchew,pietruszka i ziemniak po 5 mies dodałam kalarepkę i pierś z kurczaka,czasem czerwony burak Butlę pije 3 razy dziennie po 180 i 2 razy pierś.Do tego rano kaszka,obiad i jeszcze deser Cytat:
a tak nie kwapi się zbytnio ![]() ptysza pięknie wyglądacie i super,że Emilka dobrze się rozwija !
![]() |
#3079 | ||||||
Raczkowanie
|
Marta_27 dzięki za wskazówkę, poproszę żeby rodzice zerknęli do książeczki, może będzie info
Cytat:
![]() to ważne bo jak mama jest zmęczona to trudniej ogarnąć rzeczywistość Cytat:
![]() a na pierwszym zdjęciu jaki wciśnięty w te szczebelki ![]() Cytat:
![]() jak dobrze, że nie jestem sama ![]() Cytat:
![]() a uśmiech super radosny ![]() ja mam osłonkę na nóżki, taki śpiworek polarowy, był dołączony do wózka, wygląda na bardzo ciepły Cytat:
cieszę się, że Emilka tak dobrze się rozwija i ze zdrówkiem coraz lepiej - oby tak dalej a optymizm i pogoda ducha niech Cię dalej nie opuszczają ![]() śliczne zdjęcie fajnych kobietek ![]() Cytat:
![]() sama zaczęła podnosić się do siadu i nie chciała na kolanach leżeć na początku trzymałam ją w pozycji pół leżącej potem coraz częściej się podnosiła sama, aż doszła do siedzenia choć samej pozwalam jej siedzieć tylko przez chwilę, dłużej posiedzi jak usiądzie samodzielnie ![]() ale z tego co piszesz to synek jeszcze nie dorósł do siedzenia, jak będzie gotowy to sam zacznie siadać lecę kąpać Lusię wpadnę później
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam tak intensywny dzień,że padam na pyszczek
![]() Ptysza super,że wszystko idzie w dobrą stronę,brawa dla Emilki! ![]() Monti gratulacje dla Fabianka za skończone 7 miesięcy! ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | ||||
Raczkowanie
|
u mnie też dziś intensywny dzień ale jeszcze mnie energia trzyma
![]() Cytat:
![]() Łucja często teraz ma tak, że zje a potem i tak siedzi przy piersi, coś tam niby ssie ale ja nie czuję żeby pokarm schodził Cytat:
po 6 miesiącu zaczęłam wprowadzać owoce, na razie Łucja jadła jabłuszko i gruszkę (tylko takie mieliśmy od dziadków z ogrodu) i piła soczki: jabłkowy, marchwiowy i mieszany z tych dwóch, malinowy i śliwkowy. teraz zacznę wprowadzać warzywa, na początek ziemniak, marchewka, dynia i cukinia. kaszek (oprócz manny) nie będę jej dawać w ogóle dopóki dobrze będzie przybierać na wadze też miałam zamęt w głowie na początku bo w necie schematów rozszerzania diety całe mnóstwo i wcale niekoniecznie się ze sobą zgadzają posiedziałam, pomyślałam, ułożyłam sobie listę co w każdym miesiącu i tak będę wprowadzać a korzystałam np. z tego Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale tu dziś cichoooooooooo
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-10-04 o 20:24 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |||||||
Wtajemniczenie
|
hejho
dziękujemy wszystkim zza kciuki i zdrówko, chyba pomogło bo jest trochę lepiej byliśmy wczoraj u lekarza i kazała dawać krople przez nebulizator plus kilka razy dziennie inhalować samą solą fizjol, do tego flegamina w kropelkach i nasivin, a jakby nie przeszło po dwóch dniach to dostaliśmy receptę na antybiotyk, ale chyba nie będzie potrzebny ![]() ważymy 8100, ale mały stracił trochę apetyt, bo jak to pani doktor powiedziała, najada się gilami ![]() Cytat:
ja mam tak: flegamina w kroplach - na kaszel nasivin soft do noska sól fizjologiczną do noska, bo nasivin tylko 5 dni chyba można paracetamol w czopkach na wysoką gorączkę paracetamol truskawkowy w syropku, bo nibufend nie podszedł w ogóle esputicon na bóle brzuszka i wzdęcia rivanol, do moczenia siusiaka ![]() wit c nie kazała nam używać, bo zakwasza mocz, a my mamy końcówkę siusiaka czerwoną od właśnie kwaśnego moczu Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratki za pół roczku, śliczny jest taki upaćkany ![]() Cytat:
ja jeszcze nic nie mam oprócz fabrycznej tej osłony do wózka no i kombinezon dzisiaj zakupiliśmy ![]() super, że Emilka się tak pięknie rozwija ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- no pewnie, że on chce siadać, bo ma inne widoki i lepiej wszytsko widzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() lecę spać, odsypiać dwie nocki, chyba ze dzisiaj tez mi nie za bardzo da spać mój chorowitek ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Wtajemniczenie
|
Montii, sto lat dla Fabianka!
kampasiula, spóźnione gratulacje z okazji pół roczku i dużo zdrówka dla Tymka! izunia, szkoda, że nic nie wygrałyście... ptysza, strasznie cieszą takie wiadomości, pięknie wyglądacie i brawa dla małej zdolniachy! ![]() Eirene, też mi się od samego opisu zrobiło lepiej, kurczę fajna sprawa ![]() u nas marudności ciąg dalszy, przed chwilą pobudka i zasnął dopiero jak mu posmarowałam dziąsła dentinoxem. Dobrze że chociaż bez gorączki to przechodzi. Znikam spać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja totalnie się rozchorowałam. Maja też niestety znowu dostała katarzyska ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Raczkowanie
|
Witamy Monti sto lat dla Fabianka
![]() Ptysza brawa dla Emilki piekne z was kobietki Idzekujemy pieknie za wszystkie głosy oddane na nas wygralismy bon o wartości 15 zł ![]()
#3086 |
Zadomowienie
|
dobrze, że za wiele nie pisałyście
![]() u nas dzień marudy dzisiaj. albo spał albo marudził. na szczęście spał sporo to przynajmniej coś w domu zrobiłam. dziąsła swędzą Mateusza baaaaardzo i chyba w dodatku zaczął się ten lęk separacyjny. sama nie wiem no i dziś wyszedł pierwszy ząbek a już idzie drugi. pewnie jutro już będzie ![]() a jutro znów gości mamy więc jakieś ciacho muszę zrobić od rana. jakoś nie mam ochoty na gości. w dodatku w sobotę idziemy na wesele, na które W OGÓLE nie mam ochoty ![]() aaaa, zapomniałabym sto lat dla Fabianka ![]() lecę spać. dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Zakorzenienie
|
Caly dzien w biegu, mama przyleciala do Hiszpanii, wiec nadrobie jutro
![]() Ego- hahaha brawo ![]() gosia- ja posadzilam Lene kilka razy, ale nie potrafila... to nie sadzalam. Posadzilam kolejny raz i usiadla i siediz:P
#3088 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ładnie waży więc nawet brak apetytu mu nie zaszkodzi, nadrobi po chorobie ![]() uciekam spać, dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kasienkakg wczoraj dopiero pomyślałam, że na zatwardzenia mogła Ci mama dorzucić czopki glicerynowe, dajesz połówkę i od razu rozluźniają się jelita ![]()
![]() |
#3090 | ||
Wtajemniczenie
|
heloł
Cytat:
Cytat:
![]() u nas nocka w miare w porownaniu do poprzednich ![]() idziemy sie inhalowac |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.