|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
dokładnie tak, mąż ma prawo być na każdej sali, ale u nas płaci się za sale jeśli nie chcesz być na komercyjnej (w sensie takiej z bokasami) Sala z wanna chyba 150zł, a pozostałe 100zł...
|
#3782 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
ehhh kochana.... na temat mojego to mozna by napisac epopeje.... obym ja tak syna nie wychowala jak tesciowa swojego....
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
moja tesciowa tez sie nie postarala chyba....
albo ten .....................prze stal sie juz calkiem starac......
|
|
#3784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dziecko ułożone jest główką w dół a ruchy czuję po lewej stronie pępką i po prawej stronie,czasem jakby w prawej pachwnie.rzadko czuję nad pępkiem-pod mostkiem Cytat:
![]() Sooza-jaki pledzik w ikei kupiłaś??może jakis link? ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:35 ---------- kkkasikkk ja mam tak jak Ty-wstaję w nosy po 5-6 razy albo i wiecej,niewiele było nocy gdy wstawałam po 2-3 razy TYLKO jestem już tym zmęczona awiem,że bedzie jeszcze gorzej![]() nadrobiłam zaległości i idę spać Ja_dalia- te ubranka to w rozmiarze 56 czy 62 podałaś,że masz?? ja jutro będe liczyła czego ile mam ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- kkkasikkk ja mam tak jak Ty-wstaję w nosy po 5-6 razy albo i wiecej,niewiele było nocy gdy wstawałam po 2-3 razy TYLKO jestem już tym zmęczona awiem,że bedzie jeszcze gorzej![]() nadrobiłam zaległości i idę spać Ja_dalia- te ubranka to w rozmiarze 56 czy 62 podałaś,że masz?? ja jutro będe liczyła czego ile mam
|
|
#3785 |
|
Raczkowanie
|
agulan82 dzięki za wyjaśnienie
a teraz jeszcze doszło ktga moja położna też przed wizytą ostatnią nas wypytywała czy dzieciątko już główką w dół jest- a my jeszcze nie wiedzieliśmy to mnie obmacała i powiedziała że wg niej już jest- i się zgadzało jak pokazało usg także widać i takie sposoby się sprawdzają![]() ja dziś od 5 na nogach, cały dzień w pracy mnie czeka, i jeszcze z moim prof musze się wykłócić o opinie żeby mi napisał, i kilka wniosków podbił. ale później idziemy z mężem na obiadek na miasto
|
#3786 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
Wysłałam chłopaków z domu, zostałam sama z królikiem który ma głupawkę i swiruje po pokoju .Goldika jak dałaś radę obcinać pazurki świnkom? Może one są spokojniejsze? Mojemu królikowi przydałoby się ten zabieg zrobić a nie wiem jak się zabrać, on nie da się utrzymać na rękach, a jak się na siłę go złapie to gryzie i to mocno .A ja znów sama w domu, poleżę, poszyję i poczytam....nuda. Odkryłam kawałek czopa na papierku, krwisty, on mi się tam chyba rozmnaża, no ile może iść czop?! Już tydzień jakiś. Zdążyłam się nawet przyzwyczać .Elfik hemoroidy to nie zaparcia i biegunka tylko żylaki odbytu, guzki które przy każdym wypróżnieniu pękają, krwawią i strasznie bolą albo swędzą, dla mnie masakra .
|
|
|
|
#3787 |
|
Raczkowanie
|
Witam porannie
![]() My jesteśmy właśnie po USG w 30 tygodniu i młody waży około 1526 g główką w dół a kopytka ma pod prawym żebrem alternatywnie w wątrobie i wszystko jest OK aha jak macie dostęp do C&A to chyba jeszcze do dziś jest 25 % zniżki na wszystko choć więcej rzeczy jest dla dziewczynek ... wszędzie
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
A mnie mężuś zaskoczyl, powiedzial ze dzisiaj przyjedzie wczesniej zebysmy mogli sobie na jakies zakupy wyskoczyc, na 15 mam fryzjera , pozniej chcialabym jakies buty kupic ale nie mam pojecia zielonego jakie;/ moze cus jeszcze fajnie, ze specjalnie wczesniej wroci:Pco nie zmienia faktu, ze nadal jestem na niego zla! i nadal mi nie przeszlo po wczorajszym! Juz sie ciesze na fryzjera bo zaroslam jak DZIK! Niech mi zgoli ta jedna strone, druga niech na razie rosnie...mam ochote sie tez przefarbowac, ale nie wiem na co....
|
|
#3789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mam maść i po każdym umyciu smaruję już raz mi wyskoczył jakiś czas temu, ale 2 tyg z maścią i się wchłonął
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
no ja sie niestety w ciazy z oliwia nabawilam hemoroidow i do tej pory z nimi co jakis czas walcze i juz tak mi zostanie
nie pekaja przy kazdym wyproznianiu i nie zawsze krwawia ale sa
|
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj Was podczytywałam, ale brakowalo mi checi i nastroju na pisanie. Przepraszam, ze bede narzekac, ale nie mam komu sie wyzalic Wy mialyscie akcje z tzami, a ja z ojcem. Faceci to maja tak proste oprogramowanie, ze az boli. Wygarnelam mu, ze mam dosc tego jak nadskakuja mojemu bratu ze wszystkim (placa za niego rachunki, malej kupuja ciuszki, a brat z bratowa u rodzicow zrobili sobie bezplatna stolowke, a jeszcze wczoraj zarzadali od rodzicow, zeby im malowanie w domu zrobili - masakra) a co gorsze, jesli rodzice probuja sie zbuntowac i zaprotestowac to moj brat ich szantazuje, ze im wnuczki nie da, ze beda miec widzenia z mala raz na miesiac, no i co robia?? Ulegaja bratu Przeryczalam caly wieczór. Troche sie wystraszylam o nasze malenstwo, ale musialamm mu wygarnac. Raz a porzadnie !!! |
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
ja z Oliwia mialam tak ze ze 3 dni to ani siedziec ani chodzic no koszmar! nic nie moglam , siedzialam ze lzami w oczach doslownie!
teraz jest mniej drastycznie.... ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- mola a ja ci powiem szczerze ze to zwykle pieprzenie o szopenie jest! ciekawe co zrobi twoj brat z bratowa jak dupe do pracy trzeba bedzie ruszyc, gdzie dziecko zostawia??? bez przesady, jakby twoi rodzice sie postawili byloby inaczej ale jak ciagle ulegaja to sie beda meczyc! to nie jest sytuacja bez wyjscia..
|
|
#3793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mola co do brata to bez komentarza
|
|
#3794 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jeszcze nie wiem, bo mam zrobiĆ badania za 2tygodnie dopiero- bo teraz biorę a/biotyk na obniżenie leukocytów ![]() Cytat:
super, ze już po kontroli Cytat:
gratulujęa ja lecę bo muszę do reala wstąpiĆ i torty na urodziny szwagra zamówiĆ i jeszcze wróciĆ na licytację na all
|
|||
|
|
|
#3795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogole odstawila taki numer, wiedziala, ze wanienke i lozeczko po malej ma zostac dla naszego juniora - bo te rzeczy mialy isc na dzialke, to szybko wziela i oddala kolezance, bo niby nie wiedziala, mama sie wsciekla, ale oczywiscie nic nie powiedziala Ogolnie moj brat i bratowa to jest temat rzeka i szkoda zasmiecac forum |
|
|
|
|
#3796 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a potem dzwonią rodzice, płaczą i narzekają a robią dalej to samo a ja służę za psychologa albo ucho do wysłuchania, bo mnie nawet nikt nie zapyta czy dajemy sobie radę, jak się miewamy itp. Taki lajf ![]() Cytat:
Jeśli to są guzki to mam coś takiego, ale nie boli ani nie pęka, czasem swędzi |
||
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
mola ja napisze co mysle szczerze, zreszta jak zawsze mam nadzieje ze sie nie obrazisz ale toi tylko i wylacznie wina rodzicow ze na to sobie pozwalaja.
Wystarczy powiedziec NIE ze 3-4 razy , wydrzec pape jak znowu cos bratowa odwali, ale jak piszesz ze mama sie wsciekla ale NIC NIE POWIEDZIALA-- sami sobie sa moim zdaniem winni. Ja mam kuzyna nieroba strasznego, 31 lat chlop ma teraz a cv puste , mamusia mu fajeczki kupuje, ubiera, oplaca krus , a z wynajmowanego mieszkania daje pieniazki i po co on ma pracowac????? boze...... ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- elfik smaruj czyms zanim zacznie ( oby do tego nie doszlo) ja kroka zrobic nie moglam, porod przy tym to pikus byl!!!!!!!
|
|
#3798 |
|
Zadomowienie
|
elf moja mama zawsze powtarzala, ze w kazdej rodzinie jest taka czarna owca i dokladnie tak jak napisalas, robie za psychologa i za ucho, bo zawsze ich wyslucham, a oni dalej swoje
|
|
|
|
#3799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej dziewczyny, Ja tylko na moment, bo spałam do 8 a miałam wstać przed 7. Ale zważywszy, że od 2 wogóle nie spałam i zasnęłam dopiero po 6 to i to dobre. Resztę nadrabiania w spaniu ... jak wrócę. Lecę do przychodni po L4, bo wczoraj wieczorem była już zamknięta i do firmy, no i do mojej ulubionej instytucji: ZUS-u ![]() Martyna waży 2229 g, więc nie jest jakimś wielkoludkiem Zaczął mi strasznie twardnieć brzuch i mam brać nospę 4 razy dziennie Do tego troszkę się załamałam Tak się cieszyłam z porodu naturalnego, a wczoraj lekarz mi uświadomił, żebym się tak nie nastawiała na 100%. Wszystko zależy od lekarza, który będzie mnie przyjmował w szpitalu, bo położna będzie musiała skonsultować mój przypadek. Jeżeli wyrazi zgodę na poród SN to super, ale moze być tak, że od razu mnie zakwalifikuje na cesarkę, ze wzgledu na tą nawracająca opryszczkę. I na nic moje branie heviranu Po prostu nikt nie weźnie na siebie odpowiedzialności jak np. mała w trakcie porodu się zarazi i dostanie np. opryszczkowego zapalenia płuc w 1 dobie życia. Ehhhh.... ![]() Zmykam dziewczęta ... bo od rana mam humor do ... Może jak wrócę to będzie lepszy A milagrosa ... czym smarujesz te żylaczki??? Bo mi właśnie dwa "wyszły" Jeden powiedzmy się raz się wchłania, raz wyskakuje, ale drugi strasznie piecze i swędzi, czasem nawet usiąść nie mogę.
|
|
#3800 |
|
Zadomowienie
|
witamy.
Dziś malujemy już pokój na kolorek ciekawe jak wyjdzie. W pralce piorę zasłonki co kupiłam na allegro. Zastanawiam się co jeszcze mam do kupienia jutro przywiezie kurier słoneczko na sufit http://allegro.pl/ikea-lampa-sufitow...841995354.html coś takiego
|
#3801 | ||
|
Rozeznanie
|
takie pledziki z Ikeai mam:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60194849/ za ten zapłaciłam 25 PLn (bo niby gdzies byla nitka wyciagnieta, ale po obejrzeniu wiele razy, wypraniu itp. nie widze zadnej wady tego kocyka). A przedwczoraj kupiłam taki, przeceniony na 30 PLN: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60124045/ Moze służyć jako kołderka, mata na podłogę itp. Przeceniony bo niby trohe zabrudzony, ale już wyprałam i wygląda jak nowy ![]() Uwielbiam w Ikei ten dział z przecenionymi rzeczami, i zawsze sobie tam coś wynajduje! Ostatnio moja mama kupiła tam 3 skrzydła drzwi przesuwanych, 100 szerokie i 190 wysokie za (uwaga!) 15 pln szt!!! I tata zrobił z tego taka wnęke pod schodami. Cytat:
Choć z jedną kotą idzie nam łatwiej a z tą druga trudniej. No i chyba dzis nastał dzień kociego manicuru, bo juz od tygodnia słysze te grubszą jak sobie po domu chodzi, pazurami stuka o podogę. Cytat:
Bardzo dobrze zrobiłaś, że powiedziałaś! pewnie Ci ulżyło ciut po tym wszystkim! Nie wierzę w szantaż twojego brata, tzn. w to , że nie dałby się Twoim rodzicom do swojej córki zblizyć, z tego co piszesz to Twój brat z żona są uzależnienie od pomoc rodziców, więc tak łatwo sie od nich nie odwrócą.Ja dzis znów mam śpiący dzień.... Przez ja_dalie i darussie od rana buszowałam na allegro w celu zakupienia czegoś dla maluszka, u jednego sprzedawcy kupiłam komplet 3 pajacykow George i 7 body George. Oba komplety po 22.00, wiec niezła okazja
|
||
|
|
|
#3802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Darusia mi równiez sie podoba asymetria i to taka własnie zjednej króciutko z drugiej dłuższe ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
Ja pitole co za cham. Ja bym mimo to sie postawiłą i zobaczyli by kto jest tu silniejszy bo skoro oni sa na garnuszku i wogóle to odpadna jako pierwsi
|
|
|
#3803 |
|
Zadomowienie
|
Darusiaa to co teraz napisalas, to mniej wiecej wczoraj powiedzialam ojcu, ale oni chyba nie chca zmienic tej chorej sytuacji.
kkkasikkk duze dziecie nosisz, a ja twardnieje Ci brzuch to musisz duzo sie oszczedzac i polegiwac. A o cesarce to pomysl w ten sposob, ze szkoda narazac maluszka na takie powiklania po porodzie SN |
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ze idiotka
|
|
|
#3805 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja to już nie mam siły im tłumaczyć żeby się zbuntowali, szkoda mi zdrowia własnego. Skoro wolą tyrać na 'rodzinę' dorosłego chłopa i żeby miał gatki markowe za ponad 100zł to ich sprawa. Jeszcze się nie hajtnęli, ale ona od 1 tyg. związku u rodziców śpi, jada, kąpie się - jest na ich utrzymaniu. Choć ogólnie jest w porządku jako osoba tylko takie ciele mele troszkę ![]() DARUSIU a polecisz coś do smarowania? to sobie kupię i zacznę działać... Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-10-05 o 09:09 |
||
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
myszeczka ja jestem troche walnieta na pukncie wlosow, teraz mam wlasnie z jednej strony takie za ucho z drugiej krotsze ale juz odrosly wiec asymetria bedzie extra widoczna jak mi obetnie ten jeden bok
![]() ale ja na punkcie fryzur jestem czubek, przed tym mialam irokeza, malutkiego ale widocznego takiego kobiecego tez mi sie podobalo!
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wtedy ciacham cazkami pazurki.A ruda musi Tz trzymac bo ona ma kur...wiki w oczach jak tylko widzi cążki Kurcze duzo masz tego czopa ale dobrze, ze caly nie wylazl tylko nadal wylazi.Myslalam dzis o Ance naszej. Doszlam do wniosku, ze jej corka chce sie solidaryzowac z nami i nazwa watku: mamusie listopad/grudzien taki glupi zarcik Aniu, mam nadzieje, ze sie nie obrazilas Mola sory ale masz brata frajera... jak mozna tak szantazowac rodzicow? Marejta gratuluje obrony jupi: Truscafko za sanepid i pajaka Spadam na uczelnie... mam pierwsze zaliczenie materialu. A potem smigam na zakupy z Tezetkiem. milego dnia |
|
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
a wlasnie nie pamietam jak sie ta masc nazywala co ja ja w ciazy mialam po ktorej mi przeszlo, ale jak bede teraz na wizycie u gina chyba 11 czy 12 .10 to zapytam bo sama musze wziasc po raz kolejny....
DZIEWCZYNY JA ZROBILAM WCZORAJ PORZADKI wyobrazacie sobie ze po mojej corce z massssy ubranek zostaly mi 4?????????????????no szok myslalam ze wiecej troszke tego jest:P a takie naq 56-62 mam 4:P hahahaha szalll
|
|
#3809 |
|
Zadomowienie
|
Tak jak piszecie dziewczyny, stary kon przed 30stka a zachowuje sie jak 10latek, wymusza wszystko co sie da, dobrze, ze jeszcze nogami nie tupie
A bratowa to mam po ch**u, ale na opisanie wszystkiego co ona robi trzeba by bylo zalozyc nowy watek, bo to jest ewenement. Dobra koniec smutasow Dzisiaj zaczynam prac ciuszki dla juniora, troche humor mi sie poprawil przy sortowaniu tych malutkich spodenek, bodziakow ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Darusiaaa ale malego dzieciatka chyba sie nie spodziewasz, tym bardziej, ze Oliwke duza urodzilas |
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
mola no czyli sie dobrali;/
ehhh....szkoda ze tak na siebie trafili bo jakby baba byla madra moze by chlopa postawila na ziemi .... ja mam szwagierke nie najmadrzejsza, no ale....staram sie kontakt z nia ograniczyc
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

. Już sama nie wiem czym smarować. Było już masło z Palmersa, avent balsam, tez z rosmanna olejek.
jestem już tym zmęczona awiem,że bedzie jeszcze gorzej

.
i wszystko jest OK 

- następna za rok, polepszyło mi się z humorkiem jak zobaczyłam pająka nad głową Pani z Sanepidu, hehehe, modliłam się żeby nie usiadł jej chociaż na czuprynie....
a ja służę za psychologa albo ucho do wysłuchania, bo mnie nawet nikt nie zapyta czy dajemy sobie radę, jak się miewamy itp. Taki lajf
jutro przywiezie kurier słoneczko na sufit
ale dobrze, ze caly nie wylazl tylko nadal wylazi.