Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-04, 22:34   #3781
Tincia
Wtajemniczenie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Fallen za porody rodzinne sie juz nie placi, chyba ze w szpitalu licza, ze pacjentka jeszcze o tym nie wie i zaplaci, ale przepisy sie pozmienialy na wiosne i jest to standard, za ktory nie trzeba doplacac.
dokładnie tak, mąż ma prawo być na każdej sali, ale u nas płaci się za sale jeśli nie chcesz być na komercyjnej (w sensie takiej z bokasami) Sala z wanna chyba 150zł, a pozostałe 100zł...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 22:44   #3782
ggoraa
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no wlasnie kiedys lapal szybciej, baaaa ja nic nie mowilam a on juz wiedzial o co mi chodzi itd a teraz chyba sie cofnal do lat żłobkowych z rozumem....
ehhh kochana.... na temat mojego to mozna by napisac epopeje.... obym ja tak syna nie wychowala jak tesciowa swojego....
Stary 2011-10-04, 22:49   #3783
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moja tesciowa tez sie nie postarala chyba....
albo ten .....................prze stal sie juz calkiem starac......
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 00:18   #3784
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
WItam.

Mam pytanko do mam których maluszki ułóżone są już główą w dół- w jakich miejscach czujecie ruchy? Mój maluch w 26 tc leżał po skosie. Teraz czuję kopniaki po lewej stronie i takie coś maleńkie daje się wyczuć po ręką ( stopa, rączka?), a po prawej to czuję taką większą powierzchnię jakiejśc części ( pupa lub głowa?).

No i mam problem ze skórą na brzuchu i piersiach bo zrobiła się sucha, pergaminowa wręcz. A smaruję codziennie. Już sama nie wiem czym smarować. Było już masło z Palmersa, avent balsam, tez z rosmanna olejek.
A może emolium krem specjalny pomoże?
ja smaruję mustelą,clareną zamiennei z emusja z emolium

u mnie dziecko ułożone jest główką w dół a ruchy czuję po lewej stronie pępką i po prawej stronie,czasem jakby w prawej pachwnie.rzadko czuję nad pępkiem-pod mostkiem
Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Septolux ma tę samą substancję czynną i w takiej samej ilości co tantum verde, także spokojnie możesz prysnąć.
i tak też zrobiłam
Sooza-jaki pledzik w ikei kupiłaś??może jakis link?

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:35 ----------

kkkasikkk ja mam tak jak Ty-wstaję w nosy po 5-6 razy albo i wiecej,niewiele było nocy gdy wstawałam po 2-3 razy TYLKO jestem już tym zmęczona awiem,że bedzie jeszcze gorzej
nadrobiłam zaległości i idę spać

Ja_dalia- te ubranka to w rozmiarze 56 czy 62 podałaś,że masz??
ja jutro będe liczyła czego ile mam

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

kkkasikkk ja mam tak jak Ty-wstaję w nosy po 5-6 razy albo i wiecej,niewiele było nocy gdy wstawałam po 2-3 razy TYLKO jestem już tym zmęczona awiem,że bedzie jeszcze gorzej
nadrobiłam zaległości i idę spać

Ja_dalia- te ubranka to w rozmiarze 56 czy 62 podałaś,że masz??
ja jutro będe liczyła czego ile mam

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 07:22   #3785
milagrosa
Raczkowanie

agulan82 dzięki za wyjaśnienie no to faktycznie te wizyty w UK są okrojone... ja co miesiąc mam mocz i krew i usg, co 2 miesiące "przegląd" gin robi- a teraz jeszcze doszło ktg

a moja położna też przed wizytą ostatnią nas wypytywała czy dzieciątko już główką w dół jest- a my jeszcze nie wiedzieliśmy to mnie obmacała i powiedziała że wg niej już jest- i się zgadzało jak pokazało usg także widać i takie sposoby się sprawdzają

ja dziś od 5 na nogach, cały dzień w pracy mnie czeka, i jeszcze z moim prof musze się wykłócić o opinie żeby mi napisał, i kilka wniosków podbił.

ale później idziemy z mężem na obiadek na miasto

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 07:57   #3786
ela3010
Zadomowienie

Dzień dobry kochane.

Wysłałam chłopaków z domu, zostałam sama z królikiem który ma głupawkę i swiruje po pokoju.

Goldika jak dałaś radę obcinać pazurki świnkom? Może one są spokojniejsze? Mojemu królikowi przydałoby się ten zabieg zrobić a nie wiem jak się zabrać, on nie da się utrzymać na rękach, a jak się na siłę go złapie to gryzie i to mocno.

A ja znów sama w domu, poleżę, poszyję i poczytam....nuda.

Odkryłam kawałek czopa na papierku, krwisty, on mi się tam chyba rozmnaża, no ile może iść czop?! Już tydzień jakiś. Zdążyłam się nawet przyzwyczać.

Elfik hemoroidy to nie zaparcia i biegunka tylko żylaki odbytu, guzki które przy każdym wypróżnieniu pękają, krwawią i strasznie bolą albo swędzą, dla mnie masakra.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:17   #3787
karolinka_12
Raczkowanie

Witam porannie
My jesteśmy właśnie po USG w 30 tygodniu i młody waży około 1526 g główką w dół a kopytka ma pod prawym żebrem alternatywnie w wątrobie i wszystko jest OK aha jak macie dostęp do C&A to chyba jeszcze do dziś jest 25 % zniżki na wszystko choć więcej rzeczy jest dla dziewczynek ... wszędzie

3080g 50 cm i ciągle rośnie
2 t.ż. - 3600g
3 t.ż. -4160g
6 t.ż. -5330g/59 cm
13 t.ż. - 6500/65 cm
20 t.ż.-7300/67 cm
26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:18   #3788
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Dzien dobry

A mnie mężuś zaskoczyl, powiedzial ze dzisiaj przyjedzie wczesniej zebysmy mogli sobie na jakies zakupy wyskoczyc, na 15 mam fryzjera , pozniej chcialabym jakies buty kupic ale nie mam pojecia zielonego jakie;/
moze cus jeszcze fajnie, ze specjalnie wczesniej wroci:P

co nie zmienia faktu, ze nadal jestem na niego zla! i nadal mi nie przeszlo po wczorajszym!

Juz sie ciesze na fryzjera bo zaroslam jak DZIK!
Niech mi zgoli ta jedna strone, druga niech na razie rosnie...mam ochote sie tez przefarbowac, ale nie wiem na co....
A.Camus
Stary 2011-10-05, 08:32   #3789
milagrosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
hemoroidy to nie zaparcia i biegunka tylko żylaki odbytu, guzki które przy każdym wypróżnieniu pękają, krwawią i strasznie bolą albo swędzą, dla mnie masakra.
niekoniecznie pękają! ja też mam żylaczka, trochę swędzi i piecze, i że tak to powiem "wyczujesz" go jak sobie tam sprawdzisz palcem np. pod prysznicem
ale mam maść i po każdym umyciu smaruję
już raz mi wyskoczył jakiś czas temu, ale 2 tyg z maścią i się wchłonął

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:33   #3790
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no ja sie niestety w ciazy z oliwia nabawilam hemoroidow i do tej pory z nimi co jakis czas walcze i juz tak mi zostanie

nie pekaja przy kazdym wyproznianiu i nie zawsze krwawia ale sa
A.Camus
Stary 2011-10-05, 08:34   #3791
mol_aa
Zadomowienie

Wczoraj Was podczytywałam, ale brakowalo mi checi i nastroju na pisanie.
Przepraszam, ze bede narzekac, ale nie mam komu sie wyzalic
Wy mialyscie akcje z tzami, a ja z ojcem. Faceci to maja tak proste oprogramowanie, ze az boli. Wygarnelam mu, ze mam dosc tego jak nadskakuja mojemu bratu ze wszystkim (placa za niego rachunki, malej kupuja ciuszki, a brat z bratowa u rodzicow zrobili sobie bezplatna stolowke, a jeszcze wczoraj zarzadali od rodzicow, zeby im malowanie w domu zrobili - masakra) a co gorsze, jesli rodzice probuja sie zbuntowac i zaprotestowac to moj brat ich szantazuje, ze im wnuczki nie da, ze beda miec widzenia z mala raz na miesiac, no i co robia?? Ulegaja bratu
Przeryczalam caly wieczór. Troche sie wystraszylam o nasze malenstwo, ale musialamm mu wygarnac. Raz a porzadnie !!!
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:41   #3792
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja z Oliwia mialam tak ze ze 3 dni to ani siedziec ani chodzic no koszmar! nic nie moglam , siedzialam ze lzami w oczach doslownie!
teraz jest mniej drastycznie....

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

mola a ja ci powiem szczerze ze to zwykle pieprzenie o szopenie jest!
ciekawe co zrobi twoj brat z bratowa jak dupe do pracy trzeba bedzie ruszyc, gdzie dziecko zostawia???
bez przesady, jakby twoi rodzice sie postawili byloby inaczej ale jak ciagle ulegaja to sie beda meczyc!
to nie jest sytuacja bez wyjscia..
A.Camus
Stary 2011-10-05, 08:43   #3793
Paula__22
Raczkowanie

Cytat:
ja z Oliwia mialam tak ze ze 3 dni to ani siedziec ani chodzic no koszmar! nic nie moglam , siedzialam ze lzami w oczach doslownie!
teraz jest mniej drastycznie....

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

ciekawe co zrobi twoj brat z bratowa jak dupe do pracy trzeba bedzie ruszyc, gdzie dziecko zostawia???
bez przesady, jakby twoi rodzice sie postawili byloby inaczej ale jak ciagle ulegaja to sie beda meczyc!
Ja też w 1 ciąży się nabawiłam i wspominam okropnie, robiłam nasiadówki z kory dębu i trochę przynosiły ulgę. Po ciązy został mi 1, ale na razie nie dokucza.
Mola co do brata to bez komentarza
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:44   #3794
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83;29778490

[B
nika [/B]to o swędzeniu stóp trzeba ginowi powiedzieć? Bo mnie też zaczęły swędzieć, ale to olałam, a w sumie ciśnienie miewam wysokie... Za tydzień mam wizyte to jak nie zapomne to wspomnę - a z tą pamięcią to u mnie różnie bywa
powiedz koniecznie, bo moze ale niekoniecznieświadczyĆ o zaburzeniu w org. ...
ja jeszcze nie wiem, bo mam zrobiĆ badania za 2tygodnie dopiero- bo teraz biorę a/biotyk na obniżenie leukocytów

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Wróciłam i żyję, uffffffffff. Kontrola poszła bardzo dobrze, żadnych zastrzezeń - następna za rok, polepszyło mi się z humorkiem jak zobaczyłam pająka nad głową Pani z Sanepidu, hehehe, modliłam się żeby nie usiadł jej chociaż na czuprynie....

super, ze już po kontroli
Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić ze obrona zaliczona i ze od dzisiaj zostałam magistrem, do tego zapisałam się na podyplomówkę więc idąc za ciosem zaczynam 15.10 mam nadzieję ze sobie poradzę z tym wszystkim
gratuluję

a ja lecę bo muszę do reala wstąpiĆ i torty na urodziny szwagra zamówiĆ i jeszcze wróciĆ na licytację na all
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:48   #3795
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:

To samo im mowie, ze maja wyjscie z tej chorej sytuacji, ale oni tylko ramionami wzdrygaja i mowia "co oni moga poradzic, jak synowa sie ogarnac nie chce" isc i tylko jej w leb szczelic
W ogole odstawila taki numer, wiedziala, ze wanienke i lozeczko po malej ma zostac dla naszego juniora - bo te rzeczy mialy isc na dzialke, to szybko wziela i oddala kolezance, bo niby nie wiedziala, mama sie wsciekla, ale oczywiscie nic nie powiedziala
Ogolnie moj brat i bratowa to jest temat rzeka i szkoda zasmiecac forum
Stary 2011-10-05, 08:51   #3796
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość

Wy mialyscie akcje z tzami, a ja z ojcem. Faceci to maja tak proste oprogramowanie, ze az boli. Wygarnelam mu, ze mam dosc tego jak nadskakuja mojemu bratu ze wszystkim (placa za niego rachunki, malej kupuja ciuszki, a brat z bratowa u rodzicow zrobili sobie bezplatna stolowke, a jeszcze wczoraj zarzadali od rodzicow, zeby im malowanie w domu zrobili - masakra) a co gorsze, jesli rodzice probuja sie zbuntowac i zaprotestowac to moj brat ich szantazuje, ze im wnuczki nie da, ze beda miec widzenia z mala raz na miesiac, no i co robia?? Ulegaja bratu
Przeryczalam caly wieczór. Troche sie wystraszylam o nasze malenstwo, ale musialamm mu wygarnac. Raz a porzadnie !!!
hehe, skąd ja to znam a potem dzwonią rodzice, płaczą i narzekają a robią dalej to samo a ja służę za psychologa albo ucho do wysłuchania, bo mnie nawet nikt nie zapyta czy dajemy sobie radę, jak się miewamy itp. Taki lajf

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Ja też w 1 ciąży się nabawiłam i wspominam okropnie, robiłam nasiadówki z kory dębu i trochę przynosiły ulgę. Po ciązy został mi 1, ale na razie nie dokucza.
Mola co do brata to bez komentarza

Jeśli to są guzki to mam coś takiego, ale nie boli ani nie pęka, czasem swędzi
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:55   #3797
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mola ja napisze co mysle szczerze, zreszta jak zawsze mam nadzieje ze sie nie obrazisz ale toi tylko i wylacznie wina rodzicow ze na to sobie pozwalaja.
Wystarczy powiedziec NIE ze 3-4 razy , wydrzec pape jak znowu cos bratowa odwali, ale jak piszesz ze mama sie wsciekla ale NIC NIE POWIEDZIALA-- sami sobie sa moim zdaniem winni.

Ja mam kuzyna nieroba strasznego, 31 lat chlop ma teraz a cv puste , mamusia mu fajeczki kupuje, ubiera, oplaca krus , a z wynajmowanego mieszkania daje pieniazki i po co on ma pracowac?????
boze......

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

elfik smaruj czyms zanim zacznie ( oby do tego nie doszlo) ja kroka zrobic nie moglam, porod przy tym to pikus byl!!!!!!!
A.Camus
Stary 2011-10-05, 08:55   #3798
mol_aa
Zadomowienie

elf moja mama zawsze powtarzala, ze w kazdej rodzinie jest taka czarna owca i dokladnie tak jak napisalas, robie za psychologa i za ucho, bo zawsze ich wyslucham, a oni dalej swoje
Stary 2011-10-05, 08:56   #3799
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
niekoniecznie pękają! ja też mam żylaczka, trochę swędzi i piecze, i że tak to powiem "wyczujesz" go jak sobie tam sprawdzisz palcem np. pod prysznicem
ale mam maść i po każdym umyciu smaruję
już raz mi wyskoczył jakiś czas temu, ale 2 tyg z maścią i się wchłonął

Hej dziewczyny,
Ja tylko na moment, bo spałam do 8 a miałam wstać przed 7. Ale zważywszy, że od 2 wogóle nie spałam i zasnęłam dopiero po 6 to i to dobre. Resztę nadrabiania w spaniu ... jak wrócę. Lecę do przychodni po L4, bo wczoraj wieczorem była już zamknięta i do firmy, no i do mojej ulubionej instytucji: ZUS-u

Martyna waży 2229 g, więc nie jest jakimś wielkoludkiem Zaczął mi strasznie twardnieć brzuch i mam brać nospę 4 razy dziennie
Do tego troszkę się załamałam Tak się cieszyłam z porodu naturalnego, a wczoraj lekarz mi uświadomił, żebym się tak nie nastawiała na 100%. Wszystko zależy od lekarza, który będzie mnie przyjmował w szpitalu, bo położna będzie musiała skonsultować mój przypadek. Jeżeli wyrazi zgodę na poród SN to super, ale moze być tak, że od razu mnie zakwalifikuje na cesarkę, ze wzgledu na tą nawracająca opryszczkę. I na nic moje branie heviranu Po prostu nikt nie weźnie na siebie odpowiedzialności jak np. mała w trakcie porodu się zarazi i dostanie np. opryszczkowego zapalenia płuc w 1 dobie życia. Ehhhh....

Zmykam dziewczęta ... bo od rana mam humor do ...
Może jak wrócę to będzie lepszy

A milagrosa ... czym smarujesz te żylaczki??? Bo mi właśnie dwa "wyszły" Jeden powiedzmy się raz się wchłania, raz wyskakuje, ale drugi strasznie piecze i swędzi, czasem nawet usiąść nie mogę.

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:57   #3800
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

witamy.
Dziś malujemy już pokój na kolorek ciekawe jak wyjdzie. W pralce piorę zasłonki co kupiłam na allegro. Zastanawiam się co jeszcze mam do kupienia jutro przywiezie kurier słoneczko na sufit http://allegro.pl/ikea-lampa-sufitow...841995354.html coś takiego

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:59   #3801
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Sooza-jaki pledzik w ikei kupiłaś??może jakis link?
takie pledziki z Ikeai mam:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60194849/

za ten zapłaciłam 25 PLn (bo niby gdzies byla nitka wyciagnieta, ale po obejrzeniu wiele razy, wypraniu itp. nie widze zadnej wady tego kocyka).

A przedwczoraj kupiłam taki, przeceniony na 30 PLN:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60124045/

Moze służyć jako kołderka, mata na podłogę itp. Przeceniony bo niby trohe zabrudzony, ale już wyprałam i wygląda jak nowy

Uwielbiam w Ikei ten dział z przecenionymi rzeczami, i zawsze sobie tam coś wynajduje! Ostatnio moja mama kupiła tam 3 skrzydła drzwi przesuwanych, 100 szerokie i 190 wysokie za (uwaga!) 15 pln szt!!! I tata zrobił z tego taka wnęke pod schodami.

Cytat:
Dzień dobry kochane.

Wysłałam chłopaków z domu, zostałam sama z królikiem który ma głupawkę i swiruje po pokoju.

Goldika jak dałaś radę obcinać pazurki świnkom? Może one są spokojniejsze? Mojemu królikowi przydałoby się ten zabieg zrobić a nie wiem jak się zabrać, on nie da się utrzymać na rękach, a jak się na siłę go złapie to gryzie i to mocno.
My jak kotuchom obcinamy pazury, to ja je trzymam a TZ jeszcze w tym trzymaniu pomaga jedną ręką a druga próbuje obcinać.

Choć z jedną kotą idzie nam łatwiej a z tą druga trudniej. No i chyba dzis nastał dzień kociego manicuru, bo juz od tygodnia słysze te grubszą jak sobie po domu chodzi, pazurami stuka o podogę.

Cytat:

Bardzo dobrze zrobiłaś, że powiedziałaś! pewnie Ci ulżyło ciut po tym wszystkim! Nie wierzę w szantaż twojego brata, tzn. w to , że nie dałby się Twoim rodzicom do swojej córki zblizyć, z tego co piszesz to Twój brat z żona są uzależnienie od pomoc rodziców, więc tak łatwo sie od nich nie odwrócą.

Ja dzis znów mam śpiący dzień....

Przez ja_dalie i darussie od rana buszowałam na allegro w celu zakupienia czegoś dla maluszka, u jednego sprzedawcy kupiłam komplet 3 pajacykow George i 7 body George. Oba komplety po 22.00, wiec niezła okazja
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:02   #3802
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

A mnie mężuś zaskoczyl, powiedzial ze dzisiaj przyjedzie wczesniej zebysmy mogli sobie na jakies zakupy wyskoczyc, na 15 mam fryzjera , pozniej chcialabym jakies buty kupic ale nie mam pojecia zielonego jakie;/
moze cus jeszcze fajnie, ze specjalnie wczesniej wroci:P

co nie zmienia faktu, ze nadal jestem na niego zla! i nadal mi nie przeszlo po wczorajszym!

Juz sie ciesze na fryzjera bo zaroslam jak DZIK!
Niech mi zgoli ta jedna strone, druga niech na razie rosnie...mam ochote sie tez przefarbowac, ale nie wiem na co....

Darusia mi równiez sie podoba asymetria i to taka własnie zjednej króciutko z drugiej dłuższe

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:

Ja pitole co za cham. Ja bym mimo to sie postawiłą i zobaczyli by kto jest tu silniejszy bo skoro oni sa na garnuszku i wogóle to odpadna jako pierwsi

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:03   #3803
mol_aa
Zadomowienie

Darusiaa to co teraz napisalas, to mniej wiecej wczoraj powiedzialam ojcu, ale oni chyba nie chca zmienic tej chorej sytuacji.

kkkasikkk duze dziecie nosisz, a ja twardnieje Ci brzuch to musisz duzo sie oszczedzac i polegiwac. A o cesarce to pomysl w ten sposob, ze szkoda narazac maluszka na takie powiklania po porodzie SN
Stary 2011-10-05, 09:04   #3804
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
To samo im mowie, ze maja wyjscie z tej chorej sytuacji, ale oni tylko ramionami wzdrygaja i mowia "co oni moga poradzic, jak synowa sie ogarnac nie chce" isc i tylko jej w leb szczelic
W ogole odstawila taki numer, wiedziala, ze wanienke i lozeczko po malej ma zostac dla naszego juniora - bo te rzeczy mialy isc na dzialke, to szybko wziela i oddala kolezance, bo niby nie wiedziala, mama sie wsciekla, ale oczywiscie nic nie powiedziala
Ogolnie moj brat i bratowa to jest temat rzeka i szkoda zasmiecac forum

Co ze idiotka mola ja ci wspólczuje taką szwagierke miec

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:04   #3805
elf27
Zadomowienie

Cytat:
mola ja napisze co mysle szczerze, zreszta jak zawsze mam nadzieje ze sie nie obrazisz ale toi tylko i wylacznie wina rodzicow ze na to sobie pozwalaja.
Wystarczy powiedziec NIE ze 3-4 razy , wydrzec pape jak znowu cos bratowa odwali, ale jak piszesz ze mama sie wsciekla ale NIC NIE POWIEDZIALA-- sami sobie sa moim zdaniem winni.

Ja mam kuzyna nieroba strasznego, 31 lat chlop ma teraz a cv puste , mamusia mu fajeczki kupuje, ubiera, oplaca krus , a z wynajmowanego mieszkania daje pieniazki i po co on ma pracowac?????
boze......

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

elfik smaruj czyms zanim zacznie ( oby do tego nie doszlo) ja kroka zrobic nie moglam, porod przy tym to pikus byl!!!!!!!
Cytat:
elf moja mama zawsze powtarzala, ze w kazdej rodzinie jest taka czarna owca i dokladnie tak jak napisalas, robie za psychologa i za ucho, bo zawsze ich wyslucham, a oni dalej swoje
DARUSIU masz 100% racji, wina leży po stronie rodziców, bo sobie pozwalają na takie traktowanie. Wychowali brata tak nie inaczej i myślę on się już nie otrząśnie, będzie korzystał z tego, że są słabi i na wszystko mówią TAK.
Ja to już nie mam siły im tłumaczyć żeby się zbuntowali, szkoda mi zdrowia własnego. Skoro wolą tyrać na 'rodzinę' dorosłego chłopa i żeby miał gatki markowe za ponad 100zł to ich sprawa. Jeszcze się nie hajtnęli, ale ona od 1 tyg. związku u rodziców śpi, jada, kąpie się - jest na ich utrzymaniu. Choć ogólnie jest w porządku jako osoba tylko takie ciele mele troszkę

DARUSIU a polecisz coś do smarowania? to sobie kupię i zacznę działać...

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-10-05 o 09:09
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:07   #3806
Darusiaaaa
Zakorzenienie

myszeczka ja jestem troche walnieta na pukncie wlosow, teraz mam wlasnie z jednej strony takie za ucho z drugiej krotsze ale juz odrosly wiec asymetria bedzie extra widoczna jak mi obetnie ten jeden bok
ale ja na punkcie fryzur jestem czubek, przed tym mialam irokeza, malutkiego ale widocznego takiego kobiecego tez mi sie podobalo!
A.Camus
Stary 2011-10-05, 09:07   #3807
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry kochane.

A ja znów sama w domu, poleżę, poszyję i poczytam....nuda.

Odkryłam kawałek czopa na papierku, krwisty, on mi się tam chyba rozmnaża, no ile może iść czop?! Już tydzień jakiś. Zdążyłam się nawet przyzwyczać.
Elu jednej swince jestem w stanie nawet sama obciac, bo ona daje sie polozyc jak niemowlak na ramieniu na pleckach i wtedy ciacham cazkami pazurki.
A ruda musi Tz trzymac bo ona ma kur...wiki w oczach jak tylko widzi cążki i zaczyna gryzc chociaz normalnie to jest wielkim pieszczochem.

Kurcze duzo masz tego czopa ale dobrze, ze caly nie wylazl tylko nadal wylazi.

Myslalam dzis o Ance naszej. Doszlam do wniosku, ze jej corka chce sie solidaryzowac z nami i nazwa watku: mamusie listopad/grudzien i pewnie chce urodzic sie w listopadzie/grudniu jak inne dzieci
taki glupi zarcik Aniu, mam nadzieje, ze sie nie obrazilas

Mola sory ale masz brata frajera... jak mozna tak szantazowac rodzicow?

Marejta
gratuluje obrony jupi:

Truscafko za sanepid i pajaka

Spadam na uczelnie... mam pierwsze zaliczenie materialu. A potem smigam na zakupy z Tezetkiem.

milego dnia
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:09   #3808
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a wlasnie nie pamietam jak sie ta masc nazywala co ja ja w ciazy mialam po ktorej mi przeszlo, ale jak bede teraz na wizycie u gina chyba 11 czy 12 .10 to zapytam bo sama musze wziasc po raz kolejny....

DZIEWCZYNY JA ZROBILAM WCZORAJ PORZADKI

wyobrazacie sobie ze po mojej corce z massssy ubranek zostaly mi 4?????????????????no szok myslalam ze wiecej troszke tego jest:P a takie naq 56-62 mam 4:P hahahaha szalll
A.Camus
Stary 2011-10-05, 09:15   #3809
mol_aa
Zadomowienie

Tak jak piszecie dziewczyny, stary kon przed 30stka a zachowuje sie jak 10latek, wymusza wszystko co sie da, dobrze, ze jeszcze nogami nie tupie
A bratowa to mam po ch**u, ale na opisanie wszystkiego co ona robi trzeba by bylo zalozyc nowy watek, bo to jest ewenement.
Dobra koniec smutasow

Dzisiaj zaczynam prac ciuszki dla juniora, troche humor mi sie poprawil przy sortowaniu tych malutkich spodenek, bodziakow i zznowu wracam do lezenia

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Darusiaaa ale malego dzieciatka chyba sie nie spodziewasz, tym bardziej, ze Oliwke duza urodzilas
Stary 2011-10-05, 09:16   #3810
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mola no czyli sie dobrali;/
ehhh....szkoda ze tak na siebie trafili bo jakby baba byla madra moze by chlopa postawila na ziemi ....
ja mam szwagierke nie najmadrzejsza, no ale....staram sie kontakt z nia ograniczyc
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości